Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Termékeny napok kiszámítása a Jónás módszer szerint

Jónás Jenő, magyar származású Szlovákiában praktizáló orvos -aki nem mellesleg asztrológus is volt- azt fedezte fel, hogy az asszonyok nemcsak az Ogino-Knaus módszerrel számolt időszakban, tehát a ciklus közepe táján fogamzóképesek, hanem akkor is, ha
a Nap és a Hold távolsága és felkelésük sorrendje olyan, mint a születési képletükben.
 
Ezt a módszert Holdfázis-elméletnek hívjuk.
 
Ez az állás is nagyjából havonta ismétlődik meg, de óramű pontossággal, szemben a nők ciklusával, amit rengeteg tényező befolyásol (fogyókúra, gyógyszerek, sok munka, stb...). Így fordulhat elő, hogy bizony olyankor is van esély teherbe esni, amikor a nő és a férfi éppen nem tervez gyermeket és úgy tudja, hogy biztonságosan szeretkezhetnek, mert kizárt, hogy "baj" történjen.
 
Ugyanakkor a praxisában sok olyan nő, aki valamilyen oknál fogva hiába próbálkozott korábban, áldott állapotba került,  amikor ezeken a napokon együtt volt a párjával.
 
Aki tehát természetes módszerrel védekezik, annak a hőmérős módszerrel kimutatott napok mellett a Holdfázisos napokon is vigyáznia kell.
 
Aki pedig kisbabát szeretne, annak éppen ezekre a napokra kell tartalékolni az energiákat, illetve egy nappal előtte, ahogy van idő rá, mert a pontos konstelláció a nap során bármikor bekövetkezhet, amikor viszont ki itt, ki ott van, dolgozik, tesz-vesz.
 
A gyermek nemére vonatkozóan Jónás doktor azt a megállapítást tette, hogy ha megtörténik a fogamzás és a Hold nőies jegyben járt ezalatt, akkor kislány, ha férfias jegyben járt, akkor kisfiú érkezik. Ez főleg akkor lehet fontos, ha valakinek olyan genetikai problémája van, ami miatt egyik vagy másik nemű gyermeket nem tanácsos vállalnia a kockázat miatt. (És itt van még egy kis adalék, ha be akarsz segíteni a természetnek, hogy kisfiú vagy kislány legyen a trónörökös: Mit hozzon a gólya?)
 
Figyelembe kell azonban venni, hogy mit mutat az édesanya horoszkópja:
születhet-e egyáltalán gyermeke
csak fiai vagy csak lányai lesznek
vagy bármilyen nemű gyermeke lehet.
A születési horoszkópot ugyanis nem írja felül ez a módszer.
 
Ha bekövetkezik a terhesség, akkor a Holdfázis elmélet szerinti horoszkóp a terhesség horoszkópja lesz. Ki lehet belőle olvasni várható nehézségekre vonatkozó információt, összevethető az édesanya képletével, ami megmutatja, hogy a mamát hogyan érinti a várandósság. Azt mondják, hogy a születendő gyermek aszcendense is benne van már ebben a képletben. 
 
Ha szeretnéd tudni, hogy mikor vannak a Holdfázis-elmélet szerinti termékeny napok, akkor a szokásos adatokat illetve az utolsó menstruáció dátumát kell csak megadni. A pontosság kedvéért itt a pár női tagjának képletét kell kiszámolni, ezért ha férfi érdeklődik, akkor a párja adatait kérem.