Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Horary-elemzések

 horary-ról vagy kérdőasztrológiáról a linkre kattintva olvashatsz bővebben, ha még nem tetted volna meg.

Ide apránként olyan elemzéseket szeretnék feltenni, amik ennek a módszernek a szépségét mutatják, hátha kedvet kapsz hozzá, hogy kérdezz.

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Meghal-e a macska

(Az asztrológus írta, 2019.08.11 08:14)

https://artik.eoldal.hu/fenykepek/horary-kepletek/cucor.html
.
A kérdező macskája leukémiás. Az állatorvos szerint a túlélési idő 2 hét, ez a macska 2 hónapja lett diagnosztizálva. Kapott kezelést, változó állapotban volt, hol jobban, hol rosszabbul, a szőrhiánya eltűnt, de egyre jobban fogyott. Egyszer a gazdi úgy érezte, hogy a macska feladta, amikor a rengeteg tablettát már nem lehetett beletömni. A macska nem evett, a szomszéd kertjébe vonult vissza, a hívogatásra nem reagált, csak messziről lehetett látni.

A kérdés idejére készített képletben a macska I. házas Hold.A Hold latitúdója -4,28°, ami dirigáláskor tovább csökkent, vagyis a cica még tovább fog fogyni. A Hold maga peregrin, de ura uralomban van. Ez azt jelenti, hogy a macska még nincs halálán, inkább duzzog a sok gyógyszer miatt. Persze ne feledjük, hogy halálos beteg, tehát valószínűleg nem bosszúból nem eszik. A képletben a halál háza, a 8. ház ura a Vénusz, az elforgatott képletben pedig (a 6. ház 8. háza, a macska halálának a háza) az I. ház, aminek az ura a Szaturnusz. Ebben a házban áll a Hold, de már a második jegyben, a Jupiter uralma alatt. A Jupiter bezárt jegy uraként társúr a macska halálát jelző I. házban, de ez a bolygó egyben az elforgatott képlet 6. házának az ura, ami a macska betegségét jelenti.

A Hold közeledő fényszögkapcsolatban volt a Vénusszal, a Szaturnusszal és a Jupiterrel is, mindhárom esetben nagyjából 2-3°nyira a fényszögek élesedéséig. Tekintettel a körülményekre még 2 napra lehetett számítani, ezért a gazdi szólt a szomszédnak, hogy a tetemet haza szeretné majd vinni eltemetni, ha lehet, figyeljenek oda, hogy a nyári melegben minél hamarabb észleljék, ha a macska elment. Ugyanakkor ezt a jelzést bizonytalanná tette a két bolygó retrográd mozgása, ami a fényszögek pontossá válását erősítette ugyan, de a retrográd mozgás jelentése a visszavonulás, tehát a várt esemény elmaradása. Az sem mellékes, hogy a Hold peregrin, és az I. házban áll, vagyis a macska erős, tehát még képes ellenállni, de viselkedése megtévesztő. A Jupiter uralma alatt áll, ami a betegségét jelző elforgatott 6. ház ura, és nem a halálát jelző elforgatott 8. ház urának uralma alatt. A két ház urai közül a sarokházas Jupiter az erősebb, mivel bár mindkét bolygó uralmi és retrográd, de a Jupiter sarokházban, míg a Szaturnusz csak hanyatló házban áll, vagyis a betegség egyelőre legyőzi a halált.

A macska akkor összeszedte magát, nemcsak a két-három napot élte túl, hanem az egy hónapot is. Közben kisebb javulás után ismét visszaesett, megint volt egy hét, amikor nem evett, véres hasmenése volt, tovább fogyott. A Hold latitúdója még 3 napig csökkent, aztán emelkedni kezdett. Ez jelezhezté, hogy a cica visszahízik, jobban lesz, de a körülményekből kiindulva arra nem lehet számítani, hogy a leukémia meggyógyul, legfeljebb a további élettartamra vonatkozó prognózist lehet két-három hónapra módosítani, ami az elsőre beígért 2 héthez összesen fél év lenne, ami igen szép eredmény.
Más kérdés, hogy egy szabad, a nyarat végigegerésző macska életének volt-e így értelme, nem lett-e volna helyesebb döntés valamelyik elesett időszakban állatorvosi segítséggel elengedni. A gazdi is feltette magának ezt a kérdést. Elmondása szerint az eszével tudja, mit kellene tennie, de a szíve mégsem tudja feladni a reményt a reménytelenségben. Abban reménykedik, hogy a természet megoldja a kérdést, és nem neki kell majd meghoznia a döntést. Erre csak akkor kerülhet sor, ha a macska látványosan szenved.

A macska végül még 43 napig élt. Ez mutatja azt, hogy a horaryban ugyan lehet időt becsülni, de a retrográd bolygóknál – itt több ilyen is van – óvatosnak kell lenni. Emellett az életszerűségre is vigyázni kell. A retrográd bolygó a visszalépést is jelezheti, de az ismétlést is. Egy ilyen betegségnél csak a csoda segíthetett volna. A betegség nem visszavonult, hanem újra támadott, és szegény cica végül a gazdája kezei közül indult el a szivárvány hídra.

Nyelvtanulás

(., 2015.08.04 14:51)

A kérdező a fejébe vette,hogy idegen nyelvet akar tanulni.Intenzív kurzusra nincs ideje,de nem is hajtja a tatár.Megfizethető,de azért jó tanfolyamot keres,ahol lehetőleg nem ezren vannak egy csoportban.És tényleg ez izgatja a kérdezőt: a X.házban álló Plútó mutatja,hogy van egy komolycél,de ugyanakkor nem mellékes,hogy a megvalósítás mennyibe fog kerülni,főleg azután,hogy az anyagiakért felelős 2.ház ura hanyatló házban és esésben is van,tehát nem túl vastag a pénztárca.
Hosszú vajúdás után kiválasztott egy nyelviskolát.Erről jókat hallott,de túl olcsónak találja.Emiatt tanácstalan,hogy jelentkezzen vagy keressen tovább? (lásd képgaléria/horary-kepletek/nyelviskola-csoport)
A kérdés idejére készített kérdőképlet szerint ebből a szándékból lehet majd valami,ha a kérdező nem veszti el a lelkesedését szeptemberig.Az I.ház egzaltációs ura a Nap,-ami ilyenkor leírja a tudásszomjtól hajtott kérdezőt-,és az iskolát mutató Merkúr -3.ház ura és általában kommunikációval,nyelvvel kapcsolatos dolgok esszenciális jelölője- fényátvitellel lépnek fényszögkapcsolatba.A nyelviskola tényleg jó (követő házas,uralmi Merkúr) és tényleg olcsó (az árat a X.ház mutatja,aminek ura a követő házas,de terminus szerinti méltósággal bíró Szaturnusz,márpedig a szaturnuszi Szaturnusz ebben az esetben olcsót jelent) ,viszont a tanár,akit kapna,valószínűleg nem lenne az igazi.Talán úgy lenne,hogy mielőtt a kurzus kezdődik vagy rögtön az elején kicserélné az iskola.Mondjuk egy fiatal hölgy,akiről kiderül,hogy babát vár,és emiatt mégsem tudna tanítani,helyette pedig behívnák azt az idősebb kollégát,aki tavaly elment nyugdíjba.Ez a tanár is jó,de valamiért,egyéni szimpátia alapján a kérdezőnek nem tetszene,de ez megint csak nem a nyelviskolát minősítené.Rosszabb esetben az a csoport el sem indulna és visszaadnák a pénzt.
A javaslat az volt,hogy várja meg az őszi tanfolyamokat,mert a kérdés idején csak a nyári rapid tanfolyamokról volt info,és kérdezzen rá horaryval egy adott tanfolyamra,hogy az neki személy szerint jó lesz-e?
Nézelődött,és úgy találta,hogy ugyanebben a suliban egyéni nyelvtanítás is van,ami neki személy szerint azért lenne jó,mert már icipicit tud ezen a nyelven,de ez nem rendszerben felépített iskolai tudás,hanem még otthonról hozta,stb….És akkor már nem Ádámtól-Évától kezdené egy kezdő csoporttal,hogy karácsonyra is még csak ott tartson,hogy leporolta az eddigi tudását.Szóval alakul a kérdés,mint púpos gyerek a prés alatt.Szóval,kérjen-e ugyanitt magántanárt? (lásd képgaléria/horary-kepletek/nyelviskola-magan
A válasz a következő:
Nem biztos,hogy a nyelviskola meg tudja oldani,hogy a hallgató igényeinek megfelelő tanárt adjon,bár így hirdeti magát.Fényszögkapcsolat van a kérdező és az iskola jelölői közt,tehát kapcsolatfelvétel lesz,és akkor lehet reménykedni.A nyelvtanár,akit kapna jó is lenne.Itt bonyolódik a helyzet,hogy a kérdező és a tanár jelölői közül melyiket vegyük figyelembe.Ha lenne több tanár,akik közül választani lehet,talán egyértelműbbé tenné a helyzetet,de a tanárt tekintve,azt mondanám,hogy vágjon bele.A kérdező maga nem áll túl fényesen (retrográd,exil Vénusz,de követőházban és triplicitás szerinti uralomban + retrográd,peregrin Szaturnusz,de ennek ura javul),de azért annyira nem is rossz a helyzet.
Vagyis a kérdező vacillál,gondolkodik,hogy mi legyen,Hold a 3.házban,rá van cuppanva a nyelviskolára
Amúgy a magántanáros ár is nagyon korrekt lenne.A kérdezőnek ugyan meg kell gondolnia,hogy bevállalja-e,mert neki ez már határeset,de önmagában ez egy baráti ár (sarokházas,uralmi Nap,de Szaturnusz terminusban,ez csak a kérdezőnek sok),vagyis más iskolák,nyelvtanárok ennél sokkal többet kérnek.Viszont ha már anyagiak: a pénzért felelős 2.házban ott áll ugyan a Szaturnusz,és a 2.ház ura hanyatló házban áll,javul és romlik is,tehát ha most még telne is rá,végül a magánórákat feladja,és belül a csoportba,csak már sokkal magasabb szintre,mint ha kezdettől fogva csoportba járt volna.
A kérdező most oszt és szoroz,idővel,pénzzel,lelkedeséssel…

Lesz-e ebből kapcsolat?

(Lona, 2015.03.10 16:14)

Két éve nagyon tetszik egy férfi. Kölcsönösnek érzem ezt az érzést. Mégsem történik semmi, nem közeledik hozzám.

Megmarad-e a munkahelyem?

(elemzés 2018.02.22, 2015.02.22 20:29)

https://artik.eoldal.hu/fenykepek/horary-kepletek/megmarad-e-a-munkahelyem.html

A kérdező munkahelye egy bank. Ősszel megszellőztették, hogy a tulajdonos az államnak adja el, és esetleg összeolvasztják egy másik állami tulajdonú bankkal. Ilyenkor szokott létszámleépítés lenni, a kérdés jogos.

A kérdés idejére érvényes, de korai képlet készült, vagyis még sok mindent nem tudunk, nem adható pontos válasz. Hogy a hír igaz, azt jelzi a 3. ház ura, a Mars, amely egzaltációban áll az I. házban a Bak jegyben. A mostani munkahely 6. ház ura, a Merkúr a X. házban áll, ami pedig az új munkahely, háromszorosan is az új munkahely méltóságaiban, tehát úgy néz ki, hogy lesz eladás és bankfúzió, sőt valójában már az eladó és a vevő túl van a tárgyalásokon, és csak a szerződést kell aláírni.

A kérdező maga a 11. ház csúcsán a Skorpió jegyben álló Szaturnusz, vagyis uralmi recepcióban az új munkahely jelölőjével, és bár fényszögkapcsolat még éppen nincs köztük, hamarosan közeledő szextil fényszög kialakulása várható.

Ami itt bezavarhat, az a Szaturnuszhoz közeledő, ugyancsak Skorpióban járó Nap, aki égeti a Szaturnuszt, ugyanakkor romlásba teszi a kérdező lelkivilágát. Ez sajnos jelezheti azt, hogy egy vezető úgy dönt, nem kívánja alkalmazni tovább a kérdezőt, de mivel a Szaturnuszt a Nap nem sújtja, inkább az valószínű, hogy a munkakörülmények megváltozása, az új főnökhöz való alkalmazkodás viseli majd meg a kérdezőt.

Akárhogy is alakulnak a dolgok, a kérdező szorong is a változásokat várva. A dolgok végét jelző Vénusz már távolodik a Szaturnusztól, ami ugyancsak azt támasztja alá, hogy itt még nincs vége a munkás éveknek, de a kérdező elmondása szerint nagyon is megélte azt, hogy itt egy hosszú fejezet véget ért az életében, sőt igazi világvége hangulata támadt. Ezt az is elősegítette, hogy az előbb említett Hold a 8. ház csúcsán áll, ami eleve nem kedvező házhelyzet, de szinte az összes bolygó romlásba teszi. Úgy érzi, hogy még az ág is húzza. Sajnos ez a depresszív időszak nem röppen el egyhamar, annál is inkább, mert a bankfúziók néha évekig is eltartanak, itt a hírek szerint másfél év bizonytalanság után dől el a dolgozók további sorsa.

A válasz tehát az, hogy jó eséllyel folytathatja a munkáját az új helyen is, de jódarabig kínlódni fog, nem érzi majd jól magát, nehezen szokja meg a változásokat, viszont addig még sok víz lefolyik a Dunán, a körülmények alakulhatnak úgy, hogy a fenti kérdés okafogyottá válik.

Meghal-e az apám a hétvégén?

(elemzés, 2014.08.23 07:11)

A kérdező szívbeteg édesapjának állapota az orvosi prognózissal szemben rohamosan romlott. Közeledett a hétvége,és pénteken,a kórházi látogatás után úgy érezte,hogy az apa órái meg vannak számolva,a kérdés nem az már,hogy meggyógyul-e,hanem hogy szombaton vagy vasárnap távozik?

Nagyon nehéz kérdés,mert az asztrológus olyan jeleket fog keresni,amire reményt lehet alapozni,hogy dehogy lesz haláleset. Erre vagyunk szocializálva. Pedig néha bekövetkezik,és ennek az ódiumát is fel kell vállalni. A halál az élet része,és néha az a szerencse,ha valakit elragad,még ha fájni is fog a hiánya,mert a hozzátartozó szenvedését látni,plusz éjjel-nappal abban a szorongásban élni,hogy mi vár ránk,amikor meglátogatjuk,vagy ha csöng a telefon,ki és miért hív… aki közelről átélte,tudja.

A kérdés idejére felállított képlet eredménye viszont ebben az esetben igencsak meglepő volt. Az apa a IV. ház ura,a Merkúr,sokáig együtt haladt a Nappal. A Nap –a szív- égette,azaz gyengítette az apát. Ez érthető,hiszen a beteg szíve miatt volt minek baj oka. Pedig ez a szív a VII. házban saját jegyében elméletileg bivaly erős volt. Ez is igaz: valójában nem a szív volt beteg,hanem mellette egy szívbillentyű szűkült össze életveszélyesen,és a szív rendületlenül küzdött az akadály ellen,közben lassan betegedett,gyengült.
Amikor a Nap átlépett a Szűz jegyébe,a Merkúr még az Oroszlánban maradt,az apa látszólagos agóniáját hozta. A Merkúr égetettsége megszűnt ugyan,de elvált tőle az éltető szív,és ráadásul mindketten méltóság nélkül maradtak (a Napnak maradt egy arculati méltósága,de az igencsak kevés,hamar kifúj).
Szerencsére ez az állapot nagyon rövid ideig tartott,mivel a következő napon a Merkúr átlépett a saját jegyébe,ezzel az apa újra erőre kapott. Nemcsak kozmikusan,hanem az igazi életben is visszatért belé az élet.

A történet úgy folytatódik,hogy volt egy ígéret kivizsgálásra és billentyűműtétre a szuper budai klinikán. Az apa bátran vállalta is,pedig tudta,hogy nagy a kockázat. A professzor neve garancia szakmai körökben,bízott benne. Meg mindenki tudta a jelek alapján,hogy ez az egyetlen esélye,tehát nincs vesztenivaló. Az apa orvosa a X. ház (IV. ház VII. háza) ura,a Jupiter,aki abban az időben már a Rák jegyben járt,méltósága igen magas volt,amire a család további reményt alapozhatott.

A beteg el is került a klinikára,minden igényt kielégítő kivizsgáláson esett át (Merkúr közeledő fényszöge a Jupiterrel = prof és apa találkozik),és olyan szereket kapott,amiktől kivirult (a terápia is X. ház,azaz egzaltált Jupiter),de a műtétet már nem lehetett elvégezni,mivel az elmúlt időszakban a szívben vérrög alakult ki. Az apát visszavitték az előző kórházba,aztán pedig haza is mehetett.

Az egzaltációs bolygók,mint a Jupiter,jót jelentenek,de nem szabad elfelejteni,hogy sokszor többet várunk tőle,mint amennyit adni tudnak. Egzaltáltak,ami inkább látvány,semmint teljesítmény. (Pl. a gyógyszertől jobban lett,de nem gyógyult meg.) Általában hosszú távú dolgokra nem alkalmas. Ha a műtétet a klinikára való bekerülés után nagyon gyorsan el lehetett volna végezni,ideig-óráig jobban lett volna. Természetesen ettől a professzor kiváló,és a többi embernek tud segíteni,de ez a páciens már nem az ő hatásköre volt,hanem az égieké,akik vagy segítenek,vagy sem.

A másik észrevételem a Merkúr égetettsége. A Merkúr kb. 25°-nyira tud eltávolodni a Naptól,mivel ennek a pályája van legközelebb hozzá. Ez egyben azt is jelenti,hogy idejének nagyrészét égetett állapotban tölti,vagyis mondhatni,ez számára természetes. Emiatt,bár a Nap-közelség neki sem tesz jót,de rosszat sem,olyan se veled,se nélküled kapcsolatnak tűnik (lásd a mostani példát). Kérdés,hogy ez valamelyest lehet-e jellemző a Vénuszra is,ami csak max. 48°-nyira tud eltávolodni a Naptól,illetve van-e némi pozitív hatása a Marsra,aki maga is forró,száraz természetű bolygó,tehát a Nap akár meg is sokszorozhatja az erejét. (A többi planéta esetében igaz,hogy a Nappal való együttállás már komolyabb erővesztést jelent.)

Meghal-e idén az apám?

(elemzés, 2014.08.23 07:09)

A szívbeteg édesapa ugyanaz a személy. Az előbb leírt látványos állapotjavulás csak napokig tartott. Egy hónappal később vissza kellett menni a kórházba a rosszul beállított vérhígító szer miatt, utána pedig a gondos kezelés ellenére a rossz vérellátás miatt szép lassan minden leállt. Itt már nem volt kétséges, hogy ez a gyertya leégett, inkább csak az, hogy mikor lobban el.

Az apa továbbra is IV. ház, ura a Mars sarokházas, peregrin bolygó. Ez a csalókat, tolvajokat mutatja, bár egy haldokló idős férfinál nyilván valami mást, de biztos, hogy nem jót. A ház bezárt jegyének ura a Jupiter a 8. ház, a halál házának ura, amely az apa halálának házában (11. ház) áll, ugyanakkor az apa halála házának ura, a Hold a 8. házban áll, egymással kölcsönös uralmi recepcióban.
A betegséget jelző bolygó, ami lehet a Nap vagy a Merkúr (mivel a Kos ura, a Mars az apát jelzi, a Nap viszont egzaltációs úrként, a Merkúr a 9. ház, mint apa betegsége almutenjeként) az apa uralma alatt vannak, de a Nap erősödő fényszögkapcsolatban áll a halált jelző két bolygóval, akik viszont uralmi recepciójuk miatt sarokházas erővel, és lényegében méltósággal is bírnak. Ha pedig ezek jobban állnak a vizsgált személy jelölőjénél illetve annak betegségénél, ráadásul fényszögkapcsolat is van köztük -
A Nap a Holddal és a Jupiterrel is közeledő trigonban, a Mars triplicitás szerinti recepcióban és egyben közeledő oppozícióban is áll a Holddal, valamint közeledő szextil fényszögkapcsolatban és kölcsönös recepcióban áll a Jupiterrel, ami a Marsot még fallba is teszi-
nem kétséges, hogy a kérdésre a válasz sajnos igen, az apa még ebben az évben meghal.

Az apa végül kb. egy hónappal később, december közepén ment el.

Itt megint felmerül a kérdés, hogy szabad-e ezt megmondani a kérdezőnek, aki reménykedik a csodában. Aki kérdez, annak muszáj felkészülnie arra, hogy nem olyan választ fog kapni, amilyet hallani szeretne. Ha az asztrológus jó hírt akar közölni és emiatt több hitelt ad egy apró kapaszkodónak -pl. a betegséget jelző bolygók a kérdéses személy uralma alatt állnak és közelednek a IV. ház csúcsa, azaz a dolgok vége felé, ami akár azt is jelezheti, hogy a beteg végül legyőzi a betegséget- a saját hitelét veszélyezteti, mert a beteg meghal, pedig ő nem ezt ígérte. Amikor ennyire sok jel mutat a végkifejletre, és ráadásul objektív jelek, vagyis az apa állapotának hanyatlása is ezt támasztják alá, talán tisztességesebb az igazat megmondani.

Ebben az esetben a válasz annak ellenére megnyugvással töltötte el a kérdezőt, hogy az apját különösen szerette, mert így volt ideje felkészülni a búcsúra, rendben elengedni őt a túloldalra. Ezalatt az idő alatt meggyőződött róla, hogy odaát várják már, jó helyen lesz, stb… és bár mindig nagyon félt tőle, hogy ha egyszer eltávozik az apja, hogyan fogja megélni, végül szépen meggyászolta, és úgy tűnik, nem sérült a lelke a veszteség miatt.

Megjavítható-e a cirkó? (Csak erős idegzetűeknek!!!)

(elemzés, 2013.08.14 01:55)

A kérdező öreg cirkója a tél kellős közepén csak langyos vizet adott. Aztán észrevette,hogy ha megnyitják a melegvíz-csapot,a láng érdekesen csapkod,és mintha furcsa hang lenne égés közben. A fűtés rendben volt. Rossz anyagi helyzetre hivatkozva a karbantartás már évek óta elmaradt. A cirkó cseréjére nem is gondolhatott.

A kérdés aszcendense Oroszlán,az óra ura a Nap,a kérdés tehát radikálisan érvényes. Konszideráció,hogy az ascendens a jegy utolsó fokán áll,ami nem sok jóval kecsegtet,a kérdező a jelek szerint itt már nem sokat tehet. A cirkó rosszul van.

A cirkó a kérdező cucca. Ez masszívan be van építve a házba,de mégsem ingatlan,ezért a 2. házhoz tartozik. Ura a Merkúr a Vízöntő jegyben,a 6. ház csúcsán állt. Mellette 2°-nyira áll a Nap. Ezen a helyen eleve csak 25 %-os kapacitással működne a Merkúr,a Nap ennek is elégeti a felét. Emiatt maradt langyos a fürdővíz.
A Nap (aszcendens ura) a tulaj,aki annak ellenére,hogy észlelte a bajt,nem hívott szerelőt - noha tudta,hogy a gázkészülékkel életveszélyes játszani. Ezzel hozzájárult a cirkó további megbetegedéséhez,vagyis égette tovább szegény szerkezetet. A cirkónak ebben a helyzetben két reménye maradt: volt egy triplicitás szerinti méltósága és nem volt romlásban. Ez azt jelenti,hogy volt még benne egy kis tartalék,és képes lett volna így üzemelni,amíg a világ világ,de ezt elég nehéz elhinni,még ha a horoszkóp ezt is mondja.

A kérdező felelőtlensége csak azzal magyarázható,hogy a Vízöntőben a Nap detriment - száműzetésben van,nem érdekli saját testi épsége,és a X. ház csúcsán Bikában álló Hold,optimistává tette. Azt eszelte ki,hogy majd a meleg vizet nem használják,amíg nem sikerül a karbantartást megszervezni,és akkor nem lesz baj. (A hülyéknek és a részegeknek mindig szerencséjük van. Ezt mondják.)

Az 1. számú szerelő,akit a tervek szerint kihívott volna a kérdező,a Szaturnusz,vagyis a 6. ház ura,aki peregrin és hanyatló házas. Őtőle óvtam a kérdezőt,mert nem elég,hogy ez a szerelő nem tűnik valami jó szakembernek,még kvadrát fényszöggel is kapcsolódik a cirkóhoz és a kérdezőhöz. Mivel azok többszörösen a Szaturnusz méltóságában vannak,csak gyengíti de nem sújtja őket,azaz valamit csinál a cirkóval,de kétséges,hogy jó lesz-e a munka,és mindezért jól megkoppasztja a kérdezőt.

Végül ajánlottak egy 2. számú szerelőt,őt a VII. ház jelöli,aki valahol valakinek jól dolgozott,de őt is a Szaturnusz jelöli. Itt tehát lenne egy kis ellentmondás,mivel a szerelő már bizonyított,hogy érti a dolgát.

A VII. ház eleje egészen pici Vízöntő,utána a Halak következik,ura a Jupiter. A Jupiter a X. házban,Ikrek jegyben járt a kérdés feltételekor.Ez a bolygó jobban leírja a szerelőt,aki végül ellátta a cirkót: egészségesen telt,nagydumás,telve önbizalommal. Úgy is nyúlt a készülékhez,mint aki meccsnézés helyett is cirkózik. X.házas,100 %-os erejét retrográd mozgása felére csökkenti (későn ért a tetthelyre),detriment,de van egy arculat szerinti méltósága. Él-hal a cirkókért,háromszorosan is a cirkó,vagyis a Merkúr méltóságaiban van. Erősödő fényszögkapcsolat köti a Nap-Merkúr kombóhoz,ami közötti fényszög 4 ill.5,5°múlva válik pontossá. A Nap és a Merkúr hanyatló házban,szilárd jegyben és tekintetbe véve a kérdező anyagi állapotját,ez minimum ennyi hónapot jelent,amíg realizálódhatott a találkozás. Kb.4 hónappal a kérdés után bukkant fel a szerelő azoknál,akik a kérdezőnek ajánlották őt.Ehhez képest másfél hónappal később adták meg a számot és történt meg a kapcsolatfelvétel a szerelővel.

A lényeg,hogy a cirkó a jelek szerint kisebb károsodással megúszta,egy érzékelő bizgenytűt kellett kicserélni,ami a tisztítással és kiszállással együtt 26rugóba fájt a kérdezőnek. A legnagyobb nyereség,hogy túlélte a cirkó betegségét. A szerelő szerint a készülék régi,német minőség,ezért még pár évig lehet rá számítani.Amire még lehet számítani,hogy a szerelő visszatér (Retrográd Jupiter).Reméljük nem azért,mert valamit nem jól csinált meg,vagy a cirkó mégis beadta a kulcsot,hanem a jövő évi rendes karbantartásra.

Megvegyem-e a tűzálló edényeket?

(elemzés, 2013.07.21 07:40)

Még egy mindennapos kérdés.

Egy áruházlánc kuponokért olcsóbban kínált egy edénycsaládot. A kérdező igazi háziasszony típus, az ilyen kuponos akciókból mindig beszerez legalább egy darabot. Már kiszámolta, hogy mennyibe fog kerülni, ha az egész kollekciót beszerzi, és azt milyen havi bontásban teszi majd meg, hogy egyszerre ne legyen sok(k).

Nem a témához tartozik, de látszik, hogy a kérdező nincs jó passzban. Történt egy haláleset a családjában, és ez eléggé leverte a kérdés feltevésének időpontjában, talán ezt tükrözte a horoszkóp.
És ami még látszik a horoszkópból, hogy a kérdező anyagilag nem áll jól. A fizetése helyi viszonyok között ugyan nem rossz -I. ház csúcsán a 11. ház ura, a Jupiter- de sok a kiadása is tehát a fizetése nem elég - Jupiter az Ikrek jegyben romlásban van. A pénzét megbecsüli, beosztja -2. ház ura, a Hold a Bikában egzaltációban, de a 12. házban áll, vagyis neki kevés, talán mert oppozícióval támadja a hiteleket mutató 8. ház ura, a rosszindulatú Szaturnusz. Valóban vannak tartozásai a kérdezőnek, és ez a kérdés sokat foglalkoztatja, ezt mutatja a 8. házban álló Plútó. Jól tudja, hogy ilyenkor bizony nem árt meggondolni a pár tízezer forintos kiadást jelentő edénykészlet megvásárlását.

A portékát, amiről szó van, elég feltűnően reklámozta az áruház, kiemelve a kiváló minőséget, és ez felkeltette a kérdező érdeklődését. Az edényeket is a Bikában álló Hold jelzi. Ugyanez a bolygó mutatja azt is, hogy a kérdező mit szeretne, mire gondol. Vagyis az edények tényleg jó minőségűek, tetszetősek, használhtóak, stb…, és a kérdező rájuk van cuppanva.

Fizikailag viszont semmilyen kapcsolat nincs az edények és a kérdező között. Ez azt jelenti, hogy miután megvette a tálkákat és lábaskákat, tartogatná későbbre, hogy majd a nyári grillpartykon abban szolgálja fel a salátát meg abba tegyék a sült kolbászkákat, de vélhetőleg akkor majd mégis az ilyenkor szokásos edényeket húzza elő.

Miért? Mert az edények a horoszkóp szerint szép lassan bekerülnek a szekrénybe, ott is a többi edény mögé. A képletben a Hold a 12. házban, bezárt jegyben áll, így ereje alig van. Talán még akkor sem kerülnének elő, ha a konyhaszekrényt körülöttük kicserélik.

A kuponakció véget ért, a kérdező az utolsó pillanatban demonstratíve vett három kerek és egy kicsi négyszögletes tálat, és a kerek tálakban szolgálta fel a szülinapi grillpartyn a tészta- ill. görögsalátát. A négyszögletesbe meg a végén maradék sült zöldséget tette. Váltig állítja, hogy nem lesznek a szekrénybe elrejtve a tálak, hanem a konyhapulton egy polc alá betolva tartja őket, így szem előtt maradnak.
Az idő majd vagy őt, vagy a horoszkópot igazolja, de ha karácsonyig már nem használja őket, akkor szerintem a polc alatt alvó edények ugyanúgy felesleges befektetésnek tekinthetők, ahogy a horoszkóp ígérte. Viszont még így is sokat sprórolt.

Hol van a kutya nyakörve?

(elemzés, 2013.07.20 22:43)

Ilyen egyszerű kérdések is megválaszolhatók a kérdőhoroszkóp segítségével.

A kérdező kutyája kapott egy méregdrága bolhairtó, kullancs-távoltartó nyakörvet, ami 7 hónapig hatásos. Kb. 2 hónappal azután, hogy a nyakörvet feltették, a kutya elhagyta. A gazdi biztos volt benne, hogy valahol a kertben lesz, de hét közben nem ért rá keresni, ezért a kérdőasztrológiát hívta segítségül.

A kérdés feltevésének idejére készített képlet érvényes és értékelhető. Ebből látszik, hogy a kutya (6. ház) holmija (6. ház 2. háza, vagyis a 7. ház) ura a 4. házban van, vagyis a nyakörv tényleg nem séta alatt veszett el valahol a patakparton vagy az utcán.

A kérdéses tárgy jelölője a Rák jegyben van, ami esszenciálisan kertet és vizes helyeket jelöl. Van ilyen hely a kérdező kertjében, egy kis tavacska, amiben a teknős lakik nyáron. A kutya elég tekereg erre, mert izgatja a vízben mocorgó állat.

A képlet a megtalálást illetően jelezte, hogy meg fogja találni a gazdi a nyakörvet, mivel a kettejüket jelölő bolygók közeledő fényszögkapcsolatban voltak. Az időkulcs 4 volt, ami ebben az esetben azt jelentette, hogy 4 nap/hét/hónap múlva lesz meg a nyakörv. Az is látszott, hogy a nyakörv jó a kutyának, de a gazdinak már nem fog tetszeni.

Végül a nyakörv tényleg ott volt a teknős medencéje mögött a fűben. Az időkulcsra vonatkozóan nincs információ, de pár nap alatt előkerült a holmi. A gazda azért szeretett ki a nyakörvből, mert ráesett az eső, és szerinte más lett a színe, amiből arra következtetett, hogy csökkent a parazitaellenes hatása (a csomagoláson felhívták a figyelmet, hogy nem jó, ha víz éri,ezért pl. fürdetéskor le kell venni), és mert ennyi pénzért lehetett volna valami leesésbiztos csat is rajta.

A nyakörv visszakerült a kutyára, aki azóta nem vesztette el és nem lett bolhás sem.