Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csak válaszok (Ide az asztrológus ír. Kérdéseket a "Bejelentkezés"-be, minden mást a "Visszajelzés, értékelés"!-be lehet)

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

E.I. 2019.09.02-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2019.10.06 22:41)

A kérdező érett asszony, gyermekeit egyedül nevelte fel, ma már unokái is vannak.Felbukkant egy férfi az életében, és tudni szeretné, hogy a jövőjét vele vagy nélküle képzelje-e el.

Valójában csak egy megerősítést vár, hiszen van annyira bölcs, hogy saját magának megválaszolja a kérdést.Ami csodálatos az ő lényében, és ezért minden elismerésem, ahogyan felépítette saját magát, és az élete minden nehézsége ellenére egy rendkívül harmónikus személyiség rajzolódott ki a levele alapján.Persze, minden bizonnyal egy társkapcsolattal akár az ő élete is válhatna még boldogabbá, de az az érzésem, hogy ő önmagában is képes boldog és elégedett lenni.Ide kellene minden magányos embernek eljutnia, és innen nyitni a társkapcsolat irányába, hogy a múlt batyuját oda már ne cipelje magával senki.

A kérdező kiépítette a maga világát, és tudja az útját.A mostani kapcsolata azzal a veszéllyel fenyeget, hogy el kell hagynia mindezt, és követnie a társát külföldre.A kérdező ezt nem szeretné, hiszen fontos számára mindaz, ami körülveszi.Nyilván súlyozni kell, amikor döntést hoz az ember, és nem szükségszerű, hogy egy nő kövesse a férfit, még akkor sem, ha egy külföldivel hozta össze a sorsa.A célok feladása a levél szerint nem opció, tehát a döntés végül is már megszületett, a kérdés csak az, hogy vajon ugyanezt mondják-e a csillagok is.

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni, bár maga a képlet korai, tehát még történhet olyasmi, ami megváltoztathatja a döntést.A kérdező jelölői az I.ház urai, a Hold és a Jupiter, a partneréé a VII.ház urai, a Szaturnusz és a Mars.Ahhoz, hogy jól működő, stabil párkapcsolat alakuljon ki kettejük között, a jelölők között kölcsönös recepcióknak és közeledő fényszögkapcsolatak kell lennie.A recepciók az egymás iránti érzelmeket, a fényszögkapcsolatok pedig a lehetőséget teremtik meg.

Ebben az esetben vannak recepciók és fényszögkapcsolatok is, ugyanakkor a fényszögkapcsolat ott áll fenn, ahol nincs recepció, ahol van recepció, ott nincs fényszögkapcsolat, és a tetejébe vannak olyan bolygók, amik a másik fél bolygójának a romlásában járnak.
Ez a kapcsolat olyan se veled, se nélküled kapcsolatnak tűnik.A probléma ott kezdődik, hogy a VII.ház ura a horoszkóp két fenegyereke, akiktől akkor sem várhatunk túl sok jót, ha a lehető legjobban állnak.Amíg a kérdező jelölői olyan jegyben/fokon járnak, ahol a Szaturnusznak és a Marsnak van valamilyen méltósága, nincs nagy vész, főleg ha nincs fényszögkapcsolat köztük.Így rosszabb esetben a társ gyengíti a kérdezőt, különben viszont sújtja, ami sokkal rosszabb.

A képlet szerint a kapcsolat még úgy is fontosabb a kérdezőnek, hogy tulajdonképpen látja a végét.Az őt jelképező Hold a kérdés idején rajongott a partnerét jelképező Szaturnuszért, de jegyhelyzete miatt még elutasította a Marsot.A Hold viszont éppen jegyváltás előtt volt.Jegyváltás után a partner másik jelölőjének, a Marsnak az uralma alá került, és a saját romlásába.Itt még nem volt fényszögkapcsolata, míg jegyátlépés után a Marssal kialakult volna a fényszög, tehát a kérdező részéről az elköteleződés maradna akár azon az áron is, hogy a kapcsolat árát ő fogja megfizetni, emiatt már kevésbé érzi majd jól magát a bőrében.

A másik jelölő, a Jupiter, kapcsolatban áll a Marssal, de se a Marsot, se a Szaturnuszt nem fogadja recepcióban, így mondhatni, a Jupiter önmaga boldogságáért tartja meg a férfit, noha az komolyan árt neki.A Mars ugyanis diszharmónikus fényszögkapcsolatban áll a Jupiterrel, és nincs köztük recepció, vagyis ez a kapcsolatuk „se veled” része, mintha a partner terrorizálná a kérdezőt.

A partner másik jelölője a Szaturnusz a kérdező mindkét jelölőjének romlásában van, igaz van recepció is, épp csak a fényszögkapcsolat hiányzik.Ez borítékolja, hogy a kezdeti szép időszak után lehet még rosszabb is.

A horoszkóp szerint még egy darabig együtt maradnak,de később saját érdekében engedje el ez a kapcsolatot, mert a szépen felépített világát,a bölcsesség adta boldogságot veszélyezteti vele.

M.K.2019.08.28-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2019.09.22 23:00)

A kérdező fiatal nő akinek idősebb, nős partnere van/volt. A férfi elutazott külföldön élő feleségéhez, hogy a válást intézze, aztán valahogy ott ragadt. A feleség ultimátumot adott, hogy ha a kérdező és partnere nem szakítanak, a férfi nem láthatja a gyermekeit. A férfi azt tervezi, hogy a kérdező menjen utána, tartsák fenn ott a titkos viszonyt, a kérdező viszont ezzel nem elégedne meg, és bizonytalan, hogy menjen-e külföldre.

A kérdés, hogy lesznek-e ők egy pár?

A kérdésre készített kérdőképlet érvényes és értékelhető. Ebben a kérdezőt a Vénusz és a Szaturnusz jelzi, illetve az érzelmeit a Hold mutatja, míg partnere jelölői a Mars és a Nap. A bolygók elhelyezkedéséből látszik a kettejük közötti kötődés, hiszen recepció és fényszög is összekapcsolja őket.

A kérdező jelölői nem túl szerencsések. A Vénusz a Szűz jegyben saját méltóságában, de ugyanakkor saját romlásában is áll. Ez azt jelenti, hogy óvatosnak kell lennie, mert ha eleinte jól is mennének a dolgok, később rosszabbra fog fordulni, legalábbis ebben a kérdésben, illetve ez meg is történt. A Vénusz olyan közel áll a partnerét jelző bolygókhoz, hogy érvényesül azok káros hatása: a Mars, mint a horoszkóp egyik rosszakaratú bolygója, közelségével sújtja a kérdezőt, míg a Nap égeti. Az égetettség miatt valamit nem lát meg, vagy nem jól lát, emiatt nem tud jó döntést hozni ebben a kérdésben. A káros hatások elveszik az erejét, nem tud lépni, legalábbis addig nem, amíg elég távol nem kerül bolygótestvéreitől.

Eközben a Szaturnusz, aki saját jegyében járva uralmi bolygó, őszintén rajong a Marsért, de a kérdés idején hanyatló házban volt, retrográd mozgása és a leszálló holdcsomóponttal való együttállása miatt csekély erejét elveszti. A Szaturnusznak ugyan van közeledő fényszögkapcsolata a Marssal és a Nappal, de nincs kölcsönös recepció, ami egy harmónikus párkapcsolatnak alapfeltétele lenne.

A Hold a Nap uralma alatt áll, ami ugyancsak a kérdező elkötelezettségét mutatja a partnere iránt, de a Holddal egyáltalán nincs kapcsolata a partner jelölőinek, sőt még kölcsönös recepcióban sincsenek. Így a kérdező az érzelmeivel sajnos magára marad. Mindez azt mutatja, hogy a kérdező hiába reméli, hogy egyszer tartósan egy pár lehet majd azzal a férfival, akit most társának tekint.

Ez biztosan nem érinti jól, hiszen 4 évig tartott a kapcsolatuk, ami hosszú idő, de idővel elgondolkodhat azon, hogy vajon nem kaphat-e jobbat, mint egy házasságából kikacsintó középkorú férfi, aki még évekig nem vállalhatja fel őt, de elvárja, hogy itteni egzisztenciáját feladva menjen utána a Föld másik oldalára.

Ha a kérdező jelölői kimozdulnak mostani helyzetükből, kedvezőbb helyzetbe kerülve könnyebb lesz átgondolni a kapcsolat értelmét, jövőjét, és a lehetőségeket, amik mellett elmegy, ha nem változtat a mostani felálláson.

A Vénusz gyorsabban mozog a Marsnál és a Napnál, hátrahagyva őket idővel átlép saját uralmi jegyébe, majd sarokházas ereje lesz. Akkor már nem sújtja a Mars, és nem vakítja el a Nap, végre a sarkára állhat. Új jegyhelyzete viszont a Nap és a Mars romlása, emiatt a mostani partner közeledését már el fogja utasítani, talán addigra megtörténik a végleges szakítás is.

A Szaturnusz retrográd ciklusának vége felé közeledett a kérdés idején, így nem sokára számíthat arra, hogy uralmi méltósága mellé sarokházas erőt kap. Itt is lesz jegyátlépés, ahol a Szaturnusz már nem fog rajongani a Marsért, sőt a Napot annak romlása miatt el is utasítja.
A Hold pedig ugyancsak elhagyja az Oroszlán jegyet, amivel kihuny a szerelem, a vágy a partner után.

Ugyanakkor a Mars és a Nap is belép majd a Mérleg jegybe, ami a saját romlásuk. Valami történni fog a férfival, elveszti a sármját, a pénzét, az egészségét, vagy ki tudja, hogy mit. Talán próbál még közeledni a kérdezőhöz, de hiába.

Javaslom, hogy keressen magának egy olyan férfit, akin nem kell osztozkodnia senkivel, hogy felhőtlenül tudja élvezni a kapcsolatot, és meg tudja valósítani mindazt, amit egy komoly kapcsolattól remél.

T.Z. 2019.06.23-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2019.07.21 20:29)

A kérdező érett férfi,akinek az életútja csupa változás.Az elért eredményei csúcsán mindig megtorpan és új utat választ.Vágyik az elismerésre,sikerre,ismertségre,de nem biztos benne,hogy ez az ő útja-e egyáltalán.Más szóval küzdjön-e érte,vagy hagyja,hogy legyen úgy,ahogy lennie kell.

A születési képlet tükrözi az ellentmondást.Miközben a tízből nyolc bolygó az aszcendens felett áll,egy pedig együtt az aszcendenssel,épp a horoszkóp ura van a horoszkópnak majdnem a legmélyebb pontján.Ez azt jelenti,hogy a bolygók többsége az extrovertáltságot,a külvilág felé nyitást,kitárulkozást támogatja,maga a kérdező egyfajta remeteéletre van kárhoztatva.Pontosabban lehetne ezt a kettőt egymás mellett is csinálni,ha az eltelt évtizedek elején,vagy ezalatt sikerült volna megtalálni az ösvényt,ami oda vezet.

Az I.ház csúcsán álló Neptun az,ami igazán komoly akadályt jelenthet,hogy kikristályosodjon a gondolat,és megérjen az elhatározás,a pontos terv,hogy mi legyen a hivatás,ami a kérdezőre vár.Ha van ilyen egyáltalán.A bivalyerős Neptun ugyanis éppen a stabilitás ellen van,bizonytalanságot okoz,összekuszálja a szálakat,hamis illúziókba ringatja az embert.

Természetesen mindenki horoszkópjában jelen van a Neptun,de valakinek alig érezhető a hatása,mert a horoszkópban eldugva áll és kevés / gyenge fényszöggel kapcsolódik bolygótársaihoz.A kérdezőnél viszont sarokházban,ráadásul magát a kérdezőt képviselő I.ház csúcsán áll a Neptun,és szinte minden bolygóval kapcsolatban áll.Így elmondható,hogy az életnek nincs olyan területe,ahol nem éreztetné a hatását,ami miatt hiába szeretne a kérdező lehorgonyozni,vagy legalábbis valamilyen stabilitást biztosítani az életében,utóbb meggondolja magát akár azért,mert elbizonytalanodik,akár azért mert támad egy víziója,hogy mivel kellene foglalkozni,és akkor elindul abba az irányba.

A Neptun az álmodozást segíti,ezért olyan dolgokhoz lehet jó,ahol a fantáziára van szükség.Esetleg az intuitív tevékenységeknél is jelenthet segítséget a Neptun.Művészeti tevékenységhez,különösen a zenéhez,esetleg tervezéshez jó lehet az erős Neptun.Mindenképpen fontos,hogy olyan tevékenységet válasszon,amihez minimális kötöttség társul,tehát a napi 9-től délután 5-ig tartó műszakot nehezen viselné.Igaz ilyet nem is tervez.Most írást és asztrológiát szeretne tanulni.

A kérdés viszont az volt,hogy ráhajtson-e az ismertségre vagy bízza a sorsra,hogy ezt hozza-e vagy sem.A hírnevet a X.ház mutatja,aminek ura az uralomban,de hanyatló házban álló Merkúr,aminek egyetlen értékelhető fényszöge éppen az előbb leírt Neptunhoz köti.A vágy tehát megvan a karrier építésére,de nehéz reálisan elérhető célt kitűzni.Emellett a Merkúr házhelyzete inkább olyan ismertséget valószínűsít,amit szűkebb körben tud elérni.Tehát ha író lesz,akkor egy rétegigényt elégít ki az írásaival,asztrológusként pedig azok fogják ismerni,akiknek dolgozik,de egy praxist felállítani hosszú idő,és mire oda érne,talán már más vizeken evez.

Ami a karrierterveknek,és az életcéloknak igazán keresztbe tehet,az a X.házban álló Plútó,aminek a természete az,hogy lerombolja a régit és a romokból újat épít.Talán ez az oka annak,hogy folyton újrakezdi a dolgokat a nulláról,így mire valahol elérne valamit,megint eljut oda,hogy lerombolja,és elkezdjen újra építkezni.

A sokoldalúság,különféle dolgok kipróbálása,a bátorság az újrakezdéshez a kérdező esetében értékelhető olyan pozitívumnak is,aminek akár örülhetne is,ha elfogadná azt,hogy ez az élete része.Lehet,hogy nem ér el vele olyan mélységet / ismertséget,hírnevet,mintha egy vagy mellette még egy dologgal foglalkozott volna egész életében,de átélheti azt a szabadságot,amit viszont az egy dologhoz való kötődés nem tenne lehetővé.Így csak azt tanácsolhatom,hogy kezelje lazán azt a vágyat,ami arra ösztökéli,hogy minél ismertebb legyen.Az extrovertáltságát ne ennek a függvényében élje meg,hanem abban,hogy minél több harmónikus emberi kapcsolatot alakítson ki,de ne féljen visszavonulni időről időre,ahogy azt a születési uralkodó jelzi.

Gy.M.E. 2019.06.11-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2019.07.10 21:31)

A kérdező szakított a férjével, aki ezután eltűnt. Kerestették, majd halottnak nyilvánították. Utóbb kiderült, hogy mégis él, külföldön van. Újra felvették egymással a kapcsolatot, hiszen a házasságukból született egy lányuk. A férfi újra akarja kezdeni a kapcsolatot volt feleségével, ezért mindent meg is tesz. A kérdező úgy írta le a férfit, hogy irányítani akar, amit ő maga nehezen visel, a közös lányuk pedig hallani sem akar az apjáról. A kérdezőnek kétségei vannak, hogy jó lesz-e, ha visszafogadja a férfit, sorsszerű-e a házasságuk újrakezdése vagy küldje el őt?

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. Ebben a kérdezőt, sőt a lányát is a Merkúr képviseli, a volt férjet pedig a Szaturnusz. Sajnos a Merkúr nem áll valami jól, mivel csaknem fokon belül fog egyszerre együtt állni a Marssal és szemben a Szaturnusszal. Mindkét bolygó támadja a Merkúrt, ebből az egyik a volt férjet jelölő bolygó. A szembenállás olyan aspektus, ami létrehozhatja a kapcsolatot, de olyan feszültségeket rejt, amiből sosem lesz harmónikus, boldog együttélés.

A férfi erőlteti a dolgot, a kérdés az, hogy több évtized után mi oka lehet erre. A Szaturnusz évekig saját jegyében járva uralomban van, de ebben a képletben többszörösen sérül: retrográd, a Mars gyengíti és együtt áll a leszálló holdcsomóponttal egy hanyatló ház csúcsán, ettől ereje szinte nincs. Nem lennék meglepve, ha valamilyen betegsége lenne, ami miatt társat keres, akire támaszkodhat. Épp kapóra jött, hogy ismét kapcsolatba került a kérdezővel, így most őt próbálhatja erre rávenni.

Eközben a Merkúr a Rák jegyében a Szaturnusz romlásában van, ami a kérdező részéről nem támogatja a kapcsolat újrakezdését, de van pár dolog, amit még emellett is a latba tesz: a Plútó a 9. ház csúcsán, a Hold az 5. házban van. Talán elgondolkozott azon, hogy ezzel lehetősége lenne külföldre költözni, amit egyébként érett korú felnőttként megfelelő háttér nélkül nem tenne meg. Fontos lehet a közös lányuk érdeke, hogy ha már apa nélkül kellett felnőnie, akkor most bepótoljanak valamit az elmúlt évekből, bár ebből a lány nem kér. És talán az értékrend is számíthat valamennyire, hiszen ők férj és feleség, összetartoznak, akármi is történt. És ami fontos, hogy a Hold, azaz a kérdező érzelmi állapotát mutató bolygó, a Szaturnusz egzaltációjában van, ami azt jelenti, hogy a kérdezőt felkavarja ez a helyzet és tulajdonképpen a volt férj hatása alá került, Talán imponál is neki, hogy a férfi ennyire akarja ezt a kapcsolatot. Más részről viszont zavarja az, hogy annyira rámenős a volt férj, hogy esélyt sem ad arra, hogy átgondolja a dolgot, esetleg maga hozzon döntést.

A képletben látszik, hogy ennek a dolognak nem lesz most vége, főleg nem könnyedén. Minimum egy nagy családi veszekedés várható érzelmi zsarolással, minden követ megmozgatva, de előtte még próbálkozhat esélyt adni a volt férjnek, hogy hátha. Sajnos a többszörös támadás a kérdezőt, és a lányát is elég rosszul fogja érinteni, és a végén rájön, hogy a saját és a lánya megérzésének engedve ezt a kapcsolatot nem kellett volna felmelegíteni.

Egy dologra felhívnám még a figyelmet, ami talán a kérdéssel nincs közvetlen kapcsolatban, de egy nehezebb, stresszes időszak hatással lehet a szervezetre. A betegségeket leíró 6. ház ura, a Vénusz, a ház egzaltációs ura a Szaturnusz, és a 6. ház bezárt jegyének ura a Mars, szerepet kapnak a jövőben. A Merkúr fényszögkapcsolatai a Marssal és a Szaturnusszal nem csak a volt férjjel való problematikus kapcsolatos írja le, hanem egy esetlege egészségi probléma jelentkezését is, ami elég hirtelen jelentkezhet. A Hold következő fényszöge a Vénusszal, a Vénusz közeledő együttállása az aszcendenssel ugyanezt a jelzést erősíti. Ezért nagyon fontos, hogy a kérdező vigyázzon magára, és ha valamilyen panasza van, forduljon orvoshoz, semmiképpen se hanyagolja el a tüneteket.

B.G. 2019.05.10-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2019.06.23 12:05)

A kérdező három gyermekes édesanya, aki új kapcsolatában, miután elmondása szerint a folyamatos féltékenykedésen túltette magát, a partnerét szeretné gyermekkel megajándékozni. Mindketten bizonytalanok, hogy vállaljanak-e még egy kisbabát, miután volt egy terhesség, ami sajnos elvetélődött. A kérdés, hogy lesz-e gyerek és élethosszig tartó boldog kapcsolatuk, mert különben semmiképpen sem szülne még egy gyereket.

A kérdező kétségei, bizalmatlansága érthető azok után, hogy három gyerekkel maradt egyedül. Néggyel egyedül maradni még rosszabb lenne. Viszont az is érthető, hogy meg szeretné koronázni a mostani kapcsolatot egy közös gyermekkel, aki a férfi első gyermeke lenne.

Az élethosszig tartó kapcsolat alatt nyilván azt érti a kérdező, hogy késő öregkorukig minden rendben lesz velük, mert így a közös gyermek felnevelése kettejük projektje lenne, nem csak egyedül az övé. Sajnos a horoszkópból nem látszik az, hogy örökké együtt maradnának. A kérdező vonzalma a partnere iránt nagyobb, mint viszont, és a jelölőik között egy felbomlóban levő fényszögkapcsolat van. A Hold jegyváltás előtt áll, utána megszűnik a partner iránt érzett rajongás és ezzel együtt felbomlik a jelenleg fennálló fényszögkapcsolat is, tehát hamarosan ő maga is egy kicsit másképp fog a férfira tekinteni. Kérdés, hogy ez mit hoz kettejük viszonyában, mert a férfi jelölői egyelőre nem váltanak jegyet, tehát részéről minden marad úgy, ahogy a kérdés idején volt. Persze nem örökre.

Ha ennek alapján kell bírálatot mondani, akkor azt javaslom, hogy a babaprojekttel mindenképpen várjon a kérdező.

Közvetlenül a gyerekre vonatkozóan is int a képlet. A gyermek jelölője az 5. ház ura, a Szaturnusz a kérdés idején uralomban volt ugyan, de retrográd mozgása és a leszálló holdcsomóponttal való együttállása miatt egyelőre nem igazán alkalmas arra, hogy megfoganjon. Ez persze csak átmeneti állapot, hiszen később ezek a tényezők megszűnnek, és amikor a Szaturnusz égi útján újra elkezd előre felé haladni, ismét erős lesz.

Ugyanakkor a szülők kétségeit mutatja, hogy az ő jelölőik is felemás módon állnak a kérdéshez. A kérdezőt jelölő Merkúrral a Szaturnusz gyenge recepcióban van ugyan, de nincs fényszögkapcsolat, tehát fizikailag alkalmas lenne a gyermek kihordására, a gyerek is egészséges lehetne, de fényszögkapcsolat híjján nem jön létre, vagy marad meg a terhesség. A kérdező lelki dolgait jelölő Hold a kérdés idején távolodó szembenállásban volt a Szaturnusszal, és a két bolygó egymás romlásában volt. Ez az, ami a vetélés valódi oka, az előzményekből adódóan a kérdező tudat alatt elutasítja a gyermeket, csak úgy érzi, meg kellene ajándékoznia a férfit a szerelméért, és egy társkapcsolatban ennek egy gyermek szokott lenni a legszebb módja. A gyermek is elutasítja a Holdat, tehát most nem szeretne megszületni.

A férfi részéről az ő egyik jelölője, a Jupiter a gyermek házának egzaltációs urával úgy van távolodó együttállásban, hogy a gyermek a Jupiter romlásában van. A gyermek másik jelölője, a Szaturnusz ugyancsak a Jupiter romlásában van. A gyermek nem ezt az apát választotta, jobb esetben most nem akar megszületni, de ez később változhat. A férfi másik jelölője, a Vénusz a Kos jegyben a Szaturnusz méltóságában és egyúttal romlásában is van, ami azt jelenti, hogy először akarja a gyereket, aztán mégse.

Azt javaslom, hogy várjanak egy évet a gyermekvállalással, hogy jobban látszódjon a kapcsolat alakulása, mert hiába érzi úgy a kérdező, hogy minden rendben van, a horoszkóp alapján ez a kapcsolat -ahogy korábban is, most is- bizonytalan kimenetelűnek mutatkozik.

S.Á. 2019.05.06-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2019.06.23 10:40)

A kérdező asszony megismerkedett egy férfival, akivel először üzeneteket váltott, majd találkoztak is. A kérdező úgy érezte, hogy a közös értékek mentén lelki kapcsolat szövődött kettejük között, ezért szerette volna szorosabbra fűzni a kapcsolatukat. A férfi viszont azt szerette volna, ha érzi a szikrát is, ezért a kérdezőnek azt mondta, hogy bizonytalan, nem tud mit mondani a kérdezőnek. A kérdés, hogy lehet-e arra számítani, hogy később harmónikus párkapcsolat lesz köztük, vagy jobban teszi, ha inkább szakít vele.

A kérdésre érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni.

A kérdező jelölői, a Hold és a Jupiter, a partneréé a Szaturnusz és a Mars. Utóbbi kettő a horoszkóp két fenegyereke, nem várhatunk tőlük jót, igazán még akkor sem, ha nem támadják a kérdésben érintett bolygókat.

Nem derült ki, hogy meddig jutottak az ismerkedésben, mert pár hónap alatt messzire el lehet jutni, mégis az érződik a levélből, hogy hosszas levelezés után volt egy, vagy két találkozás, ahol mondjuk egy kávézóban beszélgettek, és hiába a közös értékrend, a férfinak nem volt annyira szimpatikus a kérdező, hogy komoly tervei legyenek vele. Viszont keres valakit, mert otthon nem mennek jól a dolgok. És ha már keres, az legyen más, mint az otthoni.

A horoszkóp alapján ugyanis a férfinak van gyermeke, sőt lehet, hogy felesége is. Talán a házassága mostanában megroppant, és ilyenkor nagy a bizonytalanság, hogy merre tovább. A Szaturnusz retrográd mozgása és a családja jelölőivel fennálló erősödő fényszögek akár azt is hozhatják, hogy újrakezdik közös életüket. A Szaturnuszt kivár.

A Mars, a partner másik jelölője, ami addig is belevihetné kalandokba a férfit, a 12. házban áll. Ha összejön a kapcsolat, akkor sem vállalja fel nyilvánosan. Emellett az Ikrek jegyben járó Marsnak nem megfelelő partner a Jupiter. A Mars és a Jupiter között létrejött a fényszögkapcsolat, tehát esemény volt, találkozott is a kérdező és a kérdéses férfi. A kérdés idején viszont a fényszög már elkezdett távolodni, míg a Marsnak van egy másik, erősödő fényszöge is az ő uralma alatt álló Vénusszal. Amellett tehát, hogy a saját családjára is vár még a partner, a kérdező fantáziájára bízta, hogy mit kell azon érteni, hogy nincs szikra, és így nem tudja, mi legyen kettejük között bimbózó románccal , megismerkedett egy harmadik nővel is, akit a Vénusz jelez a képletben, akinek viszont ő bejön. A kérdező barátja részéről a harmadik asszony irányában sincs szikra, de minden esetre inspirálhatja őt a nő vonzódása, így lehet, hogy átmenetileg őt fogja választani.

Egy felnőtt embernek nem a szikra alapján kellene társat választani. Kétségkívül sokkal szerencsésebb az, aki ezt is érzi. Ugyanakkor a legtöbb középkorú embernek van egy puttony a hátán, aminek a tartalmát a másiknak is ismernie kell, hogy világosan tudja értékelni a kapcsolat jövőjét. Ha a puttonyba nem lehet belenézni, akkor a másik fél titkol valamit, ami eleve aláássa a kapcsolathoz szükséges bizalmat, és innentől fogva tartós kapcsolaban kár gondolkozni. Lezáratlan múlttal sem szerencsés tartós kapcsolatot kialakítani, mert a régi kapcsolat nyűge bele fog épülni az új kapcsolat alapjába, és akkor az új kapcsolat jó eséllyel nem lesz egészséges.

A horoszkóp szerint a kérdezőnek okosabb dolog lenne valaki mást keresni, ezt a férfit pedig rábízni a másik két hölgyre.

M. 2019.04.16-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2019.05.19 12:34)

A kérdező korábban évekig dolgozott olyan munkahelyeken, amiket szeretett.Mostani helye viszont nem tetszik és nem talál az elképzeléseinek megfelelő másik helyet.Az egyik munka nem elégíti ki a karrierigényeit, a másik a „szabadságigényét”, a harmadiknál a munkakörülmények nem tetszenek vagy a kérdéses, hogy szabályosan be lenne-e jelentve.A kérdése, hogy itt van-e egyáltalán új hely keresésének, vagy maradjon-e inkább ott, ahol most dolgozik.

A születési képlet ura a munkát leíró 6.ház csúcsán van, ami mutatja a kérdéses terület fontosságát a kérdező életében.Az viszont nagy szerencse, hogy korábbi helyein jól érezte magát, mert a hanyatló ház csúcsán, saját romlásában járó, bolygótestvéreivel több diszharmónikus fényszöggel kapcsolódó Szaturnusz nem sok jók ígér.Kicsit talán javít a helyzeten, hogy a házat beragyogja a saját jegyében uralomban álló Nap, és a karriert jelző X.ház ura a Jupiter, ami természeténél fogva általában jót ígér, bár a képletben elég komoly támadás alatt áll, mivel kártevő közeledő fényszöge gyengíti, és a születés idején közeledett stacioner majd retrográd járása felé.A X.ház csúcsa közelében volt a Neptun, ami az álmok, vágyak mellett, a csalódásokat és csalást is mutathat, tehát arra sajnos noncs garancia,hogy küszöbön állna álmai állásának megszerzése, az viszont látszik, hogy válthat állást a közeli jövőben.

Ami kedvező jel, a Jupiter tranzitálása a X.ház felett.Igaz, ez már korábban, január közepén kezdődött.Talán akkor kezdett elfoglalkozni a kérdező a gondolattal, hogy talán megpróbálkozhatna új állás keresésével.Áprilisban, a levél írásának idején, elbizonytalanodott.A Jupiter ekkor változtatta meg haladásának irányát, retrográd mozgása miatt ilyenkor a Földről nézve olyan, mintha visszafelé haladna.Ez mutathatja azt, hogy a kérdező hezitál, de ekkor is lehet keresgélni, állásinterjúra menni, csak nehezebb lesz döntést hozni, és lehet, hogy a mérleg nyelve még a jelenlegi biztos hely megtartása felé billen.Augusztus elején a Jupiter újra elindul előre, ami új lendületet adhat az álláskeresésnek.Az uralmi Jupiter jókat ígér, érdemes lenne kihasználni ezt a helyzetet, ami az ősz végéig tart.Hatása legerősebb az időszak elején, aztán fokozatosan csökken az ereje, ahogy közeledik jegyváltáshoz, majd a következő ház csúcsához, tehát lassan el kellene kezdeni keresgélni a szóba jöhető állások között, mert az is idő, amíg az állást kínáló cég eljut addig, hogy ajánlatot adjon.

A gyorsan mozgó Hold jelzései mindig a változásra utalnak.A direkciós Hold trigon fényszögkapcsolatban van a karriert jelentő X.ház csúcsával, a progressziós Hold pediga nyár közepéig eléri a X.ház csúcsának szextil fényszögét, ami jelezheti a felmondási időszak kezdetét.Ugyanebben az időszakban tranzitál a Mars profekciós X.ház felett –ez egyébként a születési horoszkóp munkát jelző 6.háza is egyben- ami egyfelől tettekre sarkallhatja a kérdezőt a munkahellyel kapcsolatban, másrészt jelezheti, a feszültségeket, amik egy felmondás miatt keletkezhetnek, főleg a nyári dőszakban, amikor a szabadságok miatt eleve kevesebb ember dolgozik, és esetleg a szabadságterveket átírja valaki távozása a csapatból.

Végül a következő életévre készített horoszkóp is mutatja, hogy a karrier építése elég fontos szerepet fog játszani az életében a születésnapját követő időszakban.A megélhetéshez szükséges munka jelölője a karrierért felelős X.házban áll.A Nap együtt áll a X.ház csúcsával, és a horoszkóp ura is közeledik felé, ami ugyancsak azt jelzi, hogy a kérdező munkahelyet válthat.A Bika jegyben álló Hold diszharmónikus fényszögkapcsolatban áll a X.ház csúcsával és a fenti bolygókkal, ami azt sejteti, hogy a munkahelyváltás kihívások elé állítja a kérdezőt, ami miatt sajnos érezheti úgy, hogy nem volt okos dolog új helyre mennie.Ugyanakkor azt mondják, hogy Bika Holddal minden sikerül, amivel segít túltennie magát a megpróbáltatásokon.

A lehetőség tehát adott, a fentiek figyelembe vételével hozhatja meg a kérdező a döntést, hogy szeretne-e lépni.

J.B.E. 2019.04.06-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2019.05.18 22:16)

A kérdező kétgyermekes anyuka. Szeretnének harmadik babát, aki az orvosi kezelés ellenére sem akar összejönni. A kérdése, hogy egy éven belül sikerül-e a gyermekáldás?

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. Viszont van benne egy konszideráció: a képlet kései, vagyis az aszcendens egy jegy utolsó fokain áll. Ez általában azt jelenti, hogy maga a kérdés már tulajdonképpen eldőlt, és a kérdező nem sokat tud tenni azért, hogy befolyásolja a dolgok alakulását. Előfordulhat, hogy a kérdést már megválaszolta az orvos, pl. egy évig tartó kezelés után lehet csak próbálkozni, és akkor értelemszerűen várni fognak egy kicsit, amíg szabad utat nem kapnak. Vagy pedig már megfogant a baba, tehát maga a kérdés okafogyottá vált.

A képletben a kérdezőt a még Oroszlán jegybe eső aszcendens ura, a Nap jelzi, ami a kérdés idején magas, egzaltációs méltóságban, de hanyatló házban állt. A gyermekek esszenciális jelölőjével, a Jupiterrel közeledő harmónikus fányszögkapcsolatban áll, míg a betegséget jelképező 6. ház urával, a Szaturnusszal ugyancsak közeledő, de diszharmónikus fényszöge van. A Nap a Szaturnusz méltóságában áll, így szerencsére kettejük kapcsolata csak gyengíti a Napot, bár ez is pont elég, hogy késleltesse a tervezett gyermek érkezését, hiszen a Nap amúgy is csekély erejét megfelezi.

A kérdező alapvetően nem tűnik betegnek, inkább kimerültnek vagy lemerültnek. Mintha valami hiányozna belőle, ami alapfeltétel lenne ahhoz, hogy teherbe essen. A horoszkóp szerint nem tűnik túl soványnak, ami gátlólag hathatna. Lehet, hogy valamelyik hormonból nem termel eleget a szervezete, ami őt magát nem teszi beteggé, de ahhoz kevés, hogy megmaradjon a gyermek, amit terveznek. Esetleg krónikusan fáradt, ami két gyerek mellett nem meglepő, és a szervezete így tiltakozik a további megterhelés ellen.

A gyermekeket jelző 5. ház ura ugyanis maga a Szaturnusz, a kérdezőt jelző Napot gyengítő bolygó. A Nap pedig egyszerre van a Szaturnusz méltóságában és romlásában. Ez azt jelenti, hogy szereti a gyermekeit, de az anyaság nehézségekkel is jár, és ezt a kérdező is gyakran megtapasztalja.

Ha a kérdést erre az egy gyermekre redukáljuk, ugyanez a jelzés mutathatja azt is, hogy a megfogant terhességet elveszítheti a kérdező, ezért abban az esetben, ha menet közben létrejött a terhesség, javasolt a kíméletes életmód, hogy minél kisebb legyen ennek a veszélye.

Jelölőválasztásnál, mivel itt több gyermekről is szó van, a meglevőkről és a tervezettről, külön lehet választani, hogy melyik bolygó jelöli őket. A meglevőket az 5. ház ura, az említett Szaturnusz mutatja. A tervezett gyermek pedig a ház egzaltációs ura, a Mars. Sajnos a Marsnak ebben a képletben nincs fényszöge, ami azt jelenti, hogy a megadott időn belül nem várható a következő gyermek érkezte. Ezt erősíti meg az is, hogy a Holdnak, mint eseményjelölőnek a következő jegybe lépéséig már nem lesz fényszögkapcsolata, vagyis ebben a kérdésben a meglevő állapothoz képest nem történik semmi.

Összefoglalva: a késeiség miatt előfordulhat, hogy a választ már tudja a kérdező, csak megerősítést vár. A meglevő állapothoz képest egy éven belül nem lesz változást. A késeiséget figyelembe véve, ha az orvos előírta, hogy várni kell, akkor azért, ha időközben teherbe esett a kérdező, akkor azért. Ha már úton van a gyerek, akkor pedig azért, hiszen már megtörtént az, amit szerettek volna. Ha még nem jött létre a terhesség, akkor a horoszkóp szerint jövő tavaszig nem lesz új gyermek. Fontos lenne, hogy a kérdező különös gondot fordítson az egészsége rendbe tételére. Próbáljon meg egy kicsit megerősödni, rákészülni a terhességre testben és lélekben, hiszen ez is fontos része annak, hogy később erős és egészséges kisbabát tudjon a világra hozni.

H.A.2019.03.12-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2019.03.31 17:14)

A kérdező asszony az ifjúkori szerelmével két évvel ezelőtt titokban újra összejött. Akkor 15-16, most pedig már majdnem 50 évesek. A kérdés, hogy van-e jövője a kapcsolatuknak?

Ehhez a kérdéshez jó lett volna hozzátenni azt is, hogy mit kell érteni a kapcsolat jövőjén és vajon miért titkos a kapcsolat? Feltételezhetőleg azért, mert legalább egyiküknek –inkább a partnernek- van házastársa vagy olyan kapcsolata, ami mellett a viszony nem vállalható. Mivel erről nincs információ, csak arra a tényre támaszkodhatok, hogy ők ketten vannak, senki más.

A kérdezőt az I. ház urai, a Vénusz és a Szaturnusz, míg a partnerét a Mars és a Nap jelzi. Ezek recepciói és fényszögkapcsolatai mutatják, hogy hol tartanak most, és mire lehet számítani a kapcsolatukban, feltételezve, hogy nincs 3. és 4. személy!

A Mars a 8. házban áll a Bika jegyben és erősödő fényszögekkel kapcsolódik a Szaturnuszhoz és a Vénuszhoz. A Bika jegy a Mars romlása, a házhelyzete sem túl kedvező. A férfi valószínűleg nincs túl jól, szorong, lehet, hogy a tilosban jár, és ezt tudja is, de szereti a kérdezőt, hiszen a Mars a Vénusz uralma alatt, a Nap pedig a Vénusz egzaltációjában van.
A Napnak a Szaturnusszal van csak fényszögkapcsolata, a Vénusszal nincs. Ez azt jelenti, hogy a kapcsolatuk ebben az állapotában számára elfogadható. Ha tehát az lenne a kérdés lényege, hogy felvállalják egymást a világ előtt, és igaziból is egy pár lesznek, akkor a horoszkóp szerint ez nem várható, igaz szakítás sem.

A kérdező egyik jelölője, a Szaturnusz egzaltálja a partner jelölőjét, a Marsot. Ez azt jelenti, hogy többet vár tőle, mint amennyit az adni tud, de még reménykedik, hogy valami lesz.
A kérdező másik jelölője, a Vénusz viszont már nem áll ilyen pozitívan a kérdéshez. Diszharmónikus fényszögkapcsolata a Marssal és a recepció hiánya, sőt az, hogy a Napnak egyenesen a romlásában jár, jelzi, hogy részéről valami nincs rendben. Talán a találkáik körülményei váltak nehezebbé, azaz nincs megfelelő hely, vagy olyan idő, amikor össze tudnának bújni, de az is lehet, hogy egyre több a vita köztük.

A partner másik jelölője, a Nap egyenesen rajong a Vénuszért, ami megbolondíthatja az embert, hiszen melyik nőnek ne esne jól, ha egy férfi a lábai előtt heverne, még ha csak egy pásztoróra erejéig is. De a Nap egy másik bolygó, a Jupiter uralma alatt van, recepciójuk kölcsönös, és a köztük fennálló fényszögkapcsolat közeledő, azaz van még valami / valaki, akihez annyira erősen kötődik, hogy vele sem fog szakítani. Ez nem feltétlenül feleség. Lehet, hogy a kérdező partnerére erősen hat a családja. A köztük fennálló diszharmónikus fényszög szerint nincs minden rendben, de a kölcsönös recepció szerint a kérdező partnere erősen ragaszkodik hozzá(juk).
Illetve ez a Jupiter még jelenthet egy titkot, nehezen megoldható problémát, ami a férfit érinti, és nem tudni, hogy mennyire befolyásolja a jövőt. Talán érdemes lenne tisztázni a kérdést, hátha segít egy kicsit, ha a titok nem titok többé, még ha a probléma ezzel nem is oldódik meg.

Ami a továbbiakat illeti, valószínűnek látszik, hogy egy darabig még ellesznek így, mígnem a kérdező elveszti az érdeklődését a férfi iránt, ugyanis jegyváltása után a Szaturnusz is kilép a Mars egzaltációjából és a Nap romlásába lép be. Onnantól fogva a férfit a saját érzéseit még odavezetik a kérdezőhöz, de az már csak azért fogadja, mert mégiscsak jobb, ha az embernek van valakije, mintha teljesen szingli.

A kapcsolatnak tehát van jövője, együtt maradnak még egy darabig, élvezzék ki minden percét.

R. 2019.02.17-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2019.03.16 09:12)

A kérdezőt zavarja, hogy a kapcsolataiban nem ő irányít, alárendelt szerepben van, és amikor kellene, nem tud kiállni magáért. Ha pedig vége a kapcsolatnak, elhúzódik a szakítás, nem képes lezárni, amit le kellene, hogy tovább tudjanak lépni.

A születési képlet legfeltűnőbb jelzése, hogy a 12.ház csúcsán álló Jupiter –az önbizalom bolygója- öt másik bolygóval áll szemben, köztük az önfegyelmet jelképező Szaturnusszal.
A szembenállás ugyanazt jelenti, mint a mindennapi életben, vagyis amit ezek a bolygók jelképeznek, egymásnak feszülnek. Tekintettel arra, hogy hanyatló házban állnak, hiába a magas méltóság, csekély erejük van, vagyis kevés önbizalom és kevés önfegyelem, ami a kapcsotok fentiekben leírt alakulásához vezet. A tetejébe a Nap fényszögkapcsolatok nélkül egyedül áll a képletben, emiatt az akaraterő a szülött életében kevésbé tud érvényesülni.

A horoszkópot figyelembe véve semmiképpen sem javasolható, hogy a kérdező irányító szerepre törekedjen a kapcsolataiban. Ennek elfogadása azért lenne fontos, mert egy szilárd alapot teremthet ahhoz, hogy később ebben a kérdésben fejlődni tudjon, ha alapjaiban nem is fog változni a helyzet. Úgy tűnik, hogy most még küzd a sorsa ellen, és ez bizonytalanná, ingataggá teszi azt az alapot, amire építkezhetne.
Ha bizonyos kérdésekben érvényesíteni szeretné az akaratát, esetleg más módszerekkel teheti meg. Ha beszél róla a partnerének, hogy mit szeretne, a partner átgondolja, hogy lehetne megoldani a kérdést, de az irányítás és a döntések meghozatala alapvetően az ő kezében lesz.

A kapcsolatokban általában érezhető valamiféle alá/fölérendeltség, az egyik partner dominánsabb, és irányítja a másikat. Akkor van probléma, ha ehhez nem társul elég intelligencia, és rossz irányba vezet és figyelmen kívül hagyja a másik fél érdekeit. Az alárendeltség elfogadása valamilyen szinten tehát életfeladata a kérdezőnek, de olyan határozott és okos partnert kell keresni magának, aki ezzel nem él vissza.

Az, hogy legfeljebb csak egy kapcsolat végén tud kiállni magáért, amikor a hajó már elúszott, illetve az, hogy nem tudja lezárni a kapcsolatokat talán egyfajta kozmikus éretlenségnek tudható be, amin ebben az időszakban tud változtatni. Kozmikus értelemben ugyanis a gyermekkor addig tart, amíg el nem érkezik az első szaturnuszi év vége. A Szaturnusz 28-30 év alatt járja körül a Napot, és tér vissza arra a pontra, ahol a születéskor is állt.
A kérdező életében idén a január és szeptember vége közötti bő fél évben van ez az időszak, amikor kozmikus értelemben is felnőtté válik. Bármennyire is fájdalmas, most el kell végeznie a nagytakarítást a kapcsolataiban. Egy komoly beszélgetés, az esetleges kapcsolódási pontok megszüntetése –egymásnál hagyott tárgyak visszaadása, közös barátok, helyek látogatásának hanyagolása, sms-ek figyelmen kívül hagyása- segíthet.
De ez a tranzit – a Szaturnusz visszatérés- nem működik magától. A szülött kap egy feladatot, amit végre kell hajtania, mert a következő kb. 30 évére kihatással lehet. A fent említett többszörös szembenállást a IV. házban álló Plútóhoz vezető harmonikus fényszög vezeti le, ami arra figyelmeztet, hogy a kérdezőnek valamilyen karmikus feladata van az emberi kapcsolatok alakításával. Ezért is fontos, hogy használja ki a ritka lehetőséget arra, hogy ezt az életterületet rendbe tegye. Kap segítséget és energiát, hogy elhatározza, mit kell tennie és ezt végre is hajtsa, ahogy azt egy érett felnőtt tenné.
Legfeljebb így tud továbblépni azon, hogy az életében jelenlevő alárendeltség és akaratgyengeség zavaró legyen.

K.D.2019.02.03-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2019.03.15 23:37)

A kérdező frissdiplomás, a karrierje elkezdett alakulni. A kérdése az, hogy mostanában számíthat-e valakire, aki megdobogtatja a szívét.

A kérdésére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. Ebben a kérdezőt jelképező Vénusz éppen jegyváltás előtt állt. A jegyváltás után a Bak jegyben a Szaturnusz uralma alá, és a Mars egzaltációjába lép.

A Mars maga itt a partnert jelző VII. ház ura a saját jegyében, a Kosban, sarokházban járt a kérdés idején. Ez a jegy a Vénusz romlása. A Szaturnusznak pedig van itt némi méltósága is, de valójában ez a jegy egyben a Szaturnusz romlása is.

A fentieket úgy lehet értelmezni, hogy a kérdező rajong, és beleszeret egy férfiba, aki a horoszkóp szerint valami szupersztár jellegű ember. Lehet, hogy élsportoló, zenész vagy színész. Olyan emberre kell gondolni, aki nagyon ott van, nagyon jól mennek a dolgai, valószínűleg falja az életet, és olyan kisugárzása van, aminek nehéz ellenállni.
Bár a kérdező nem említette, hogy mostanában lett volna ilyen férfival kapcsolata, a Vénusz és a Mars között van egy felbomlóban levő fényszög, ami azt mutatja, hogy legalábbis találkozott ilyen férfival. A jegyátlépés után a fényszögkapcsolat megszűnik, ami azt jelenti, hogy a partner elérhetetlenné válik a kérdező számára, de a vágy megmarad.

A Vénusz következő fényszögkapcsolata a Szaturnusszal lesz, ami jelezheti egy korábbi kapcsolat felmelegítését, esetleg egy idősebb embert. Nem feltétlenül kell ténylegesen koros emberre gondolni, csak a korosztályához képest érettebb férfira. Ez kapcsolatba hozható a kérdező baráti körével, ezért ott érdemes szétnézni. Ha régen találkozott velük, akkor ajánlatos leporolni a velük való kapcsolatát.

A kérdezőnek vannak most is udvarlói, de hiányolja a szikrát, ami egyfelől jogos, másfelől viszont lehet, hogy nyitottabbnak kellene lennie azokra a férfiakra is, akik hosszútávon tudnak égni, mert azokra lehet tartós kapcsolatot építeni. Persze semmi sincs kőbe vésve, de a Szaturnusz által jelzett férfi valószínűleg szintén nem a szikra típus.

B.A. 2019.01.31-i levelése

(Az asztrológus válaszolt, 2019.02.21 23:47)

A kérdező egy olyan férfival él, akivel egyszer régen igazi kapcsolatban volt. Azóta a férfi rövidebb-hosszabb időszakok után mindig visszatér hozzá „egzisztenciális” okokból. Most nincs köztük viszony, bár a kérdező érzelmileg érintett. A kérdés, hogy mi várható, lesz-e még köztük valami, érdemes-e várnia?

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. A kérdező jelölői, az I. ház urai a Vénusz és a Szaturnusz. A partner pedig a vele szemben álló VII. ház ura, a Mars és a Nap.

A partnerek közti kapcsolat minőségét és lehetőségeit az őket képviselő bolygók közti recepciók és fényszögkapcsolatok határozzák meg. Itt világosan látszik, hogy a kérdező valóban többet érez a partnere iránt, de talán az sem közömbös a kérdező iránt. A Vénusz és a Hold, ami a kérdező érzelmi állapotát mutatja, a kérdés idején tüzes jegyben volt, amik mind a Marsnak, mind a Napnak triplicitás szerinti méltósága. Ez barátságot jelent. A Szaturnusz viszont egyenesen a Mars egzaltációjában van, ami viszont jelenthet szerelmet.

A partner egyik jelölője, a Nap a Szaturnusz uralma alatt volt a Vízöntő jegyben. Ez jelenthet valamilyen érzelmi kötődést a partner részéről, de nem feltétlenül szerelmet. A partner a kérdező házában él, nyilván hálás neki a befogadásért, és a régi szép időkért, de mivel itt egy egzaltációs jelölőről van szó, óvatosan kell tervezni vele. Ezt az arcát nem tudja sokáig mutatni a férfi, és ha a VII. ház ura, a Mars mást mutat, abból egyelőre nem lesz boldogság. Márpedig a sarokházas Mars saját jegyében, a Kosban uralomban van, egyúttal a Vénusz és a Szaturnusz romlásában jár, igaz itt van egy kis méltósága is az utóbbinak, mivel ebben a jegyben éjszakai úr, és fokszám szerint a Vénusznak is egy arculati méltósága. Ez azt jelenti, hogy a férfi leginkább csak magával van elfoglalva, annyit foglalkozik a kérdezővel, amennyire neki saját magának kedve van hozzá. Nyilván viselkednie kell, ha valaki hajlékot ad a feje fölé. Az egzisztenciális okokat nem értem, a partnernek a horoszkóp szerint egyelőre nincsenek anyagi gondjai.

A kérdés idején a kérdező és partnere jelölői között még volt érvényes fényszögkapcsolat, de mindegyik távolodó. Ez azt jelenti, hogy most még akár lehetne köztük valami, de megintcsak azt mutatja a horoszkóp, hogy hosszú távú, stabil kapcsolatra ebből nem érdemes következtetni a kérdezőnek.

Idő múltán ez a csiki-csuki játék folytatódni fog. Ahogy a jelölők jegyet váltanak a Hold és a Vénusz kerül a Mars egzaltációjába, a Mars a Vénusz uralma alá és a Hold egzaltációjába, a Nap a Vénusz egzaltációjába, de nem ugyanabban az időben, így hiába az erős kölcsönös recepció, a vágyódás a másik után, friss erős fényszögkapcsolat hiányában a szerelmük nem tud kiteljesedni. Talán a férfi újra elmegy külföldre, és akkor jönnek rá, hogy egymásnak vannak teremtve.
Ebben a helyzetben nehéz azt mondani, hogy a kérdező engedje el a dolgot. Nem fogja csak úgy elengedni, még akkor sem, ha ez egy reménytelen dolog. Ha egy felnőtt férfi szeretne összetartozni egy nővel, akkor lehorgonyoz mellette, nem jön-megy, amikor eszébe jut, vagy amikor megszorul. Lehet, hogy ezt korábban meg is fogalmazta, a kérdező tudomásul vette, de azért mégis reménykedik, mert ez szép, kellemes, néha izgalmasabb a várakozás, mint a beteljesedés. Emellett viszont azzal is számolni kell, hogy amíg a kérdező erősen kötődik a lakótársához, ha egyébként szeretne, esélye sem lesz másik kapcsolatra, amivel viszont éveket elveszthet az életéből.

P.L. 2018.11.04-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2019.02.18 22:46)

A kérdező fiatal nő, masszőrként dolgozik, de szeretne pályát módosítani. A kérdése, hogy milyen hivatás lenne inkább hozzávaló?

A munkát két ház írja le. Az egyiket, a X. házat a modern értelmezés szerint inkább a karrierként jegyzik, míg a mindennapi kenyérkereső munkát a 6. házzal társítják.

A két ház urai a Mars és a Nap. A Mars erős, mivel sarokházban van a kérdező képletében, de ugyanakkor saját romlásában is van. Ez azt jelenti, hogy a szükséges fizikai erő rendben lenne, de maga a munka utóbb tényleg terhessé válna. Igaz, ez nem csak a mostani munkára vonatkozik, hanem lényegében minden további munkára is, ha marsias jellegű munkát szeretne. A marsias jellegű munkákat általában nem nők végzik. Ezek olyan munkák, amik tűzzel, vérrel, vassal vannak kapcsolatban (pl. sebész, katona, tűzoltó, martinász), vagy a testi erőre van szükség a végzéséhez. A masszőrség ez utóbbit figyelembe véve valamennyire kapcsolódik a Marshoz, mivel itt a masszőr elég kemény fizikai munkát végez, és izmokat dolgoz meg.

Ahogy írtam, testi erő lenne hozzá, kérdés, hogy hosszútávon mennyire bírná a megterhelést a kérdező. Az életerőt jelző Nap, és a test helyes működését mutató Hold hanyatló házban állnak, tehát erejük csekély. A Nap uralomban van, tehát az életerő jó, de nem sok van, ezért takarékoskodni kellene vele. A Hold uralmi recepcióban van a Vénusszal, ami ha nem is uralmi, de elég sok méltóságot ad neki, de mivel hanyatló házas, azt mondanám, hogy kényes egyensúly eredménye, hogy a teste jól működik. Ha túlhajtja magát, akkor felborulhat az egyensúly, és betegségek jelentkezhetnek. Emiatt lehet, hogy a masszőrködéssel előbb-utóbb tényleg fel kell hagynia.

A munkához kapcsolódó másik ház, a X. ház ura, a Nap uralmi helyzetén túl nincs szerencsés helyzetben. A horoszkóp ura, a Mars nehéz fényszöggel gyengíti, és nehéz fényszög kapcsolja a kérdezőt jelképező aszcendenshez is. A Nap általában a vezetőt jelképezi, menedzser, igazgató, bíró, stb, ahol a tekintélyét érvényesítheti… Mivel az Oroszlán játékos jegy, és szereti, ha csodálják, szokták ajánlani például a színészetet. Előbbi nem tűnik túl reálisnak, utóbbi kezdetben legalább amatőr úton megpróbálható, de mindkét esetben nagyon rögös lenne az út odáig, hogy pénzt keressen vele.

Ami viszont biztatónak tűnik az előbbi lehetőségekhez képest, az a X. házban, az Oroszlán jegy végén álló Merkúr, amit mindössze másfél fok választ el saját uralmi jegyétől, a Szűztől.
A Merkúr jegyzi a kézművességet és a kereskedelmet. Eszerint meg lehetne próbálkozni például ajándéktárgy-készítéssel, varrással, virágkötészettel, stb… tehát ami kétkezi dolog, és ha jól eltalálja az igényeket, akkor egész jól lehet vele keresni anélkül, hogy előtte sokat kellene tanulnia a szakmát. Kereskedőként el is adhatja a maga által készített dolgokat, vagy elmehetne alkalmazottként eladónak. Szóba jöhetnek még olyan szakmák, mint a tolmács, fordító, idegenvezető, író, újságíró, tanár, vagyis olyan szakmák, ahol az információnak és a kommunikációnak van nagy szerepe.

Szinte lehetetlen minden lehetőséget feltárni, főleg egy ilyen elemzésben, hiszen nagyon sok szakma van, amiben például akár csak a merkúri jellemzők megtalálhatók. Azt a kérdező tudja, hogy melyik irány tetszik, és mennyit hajlandó áldozni érte, mire van lehetősége. Egy pályamódosítás több-kevesebb tanulással jár, ami időigényes, pénzbe kerül, és valószínűleg a mostani bevételei csökkenni fognak. Kérdés, hogy utána mennyi idő, amíg sikerül bedolgoznia magát új munkájában. Viszont nem lehetetlen, ha eléggé elszánt. Emellett a kérdező még van annyira fiatal, hogy belevágjon. Épp az első Szaturnusz-visszatérés előtt áll, ami megteremtheti a lehetőségét, hogy váltson, ha ennek érzi a szükségét. És ne felejtsük el, hogy bátraké a szerencse!

Anna 2018.10.19-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.12.26 19:23)

A kérdező fiatal nő, akit váratlanul és konkrét indok nélkül elhagyott a 13 évvel idősebb társa. A kérdés, hogy várható-e, hogy újrakezdik a kapcsolatot vagy végleg vége.

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. Eszerint komoly esélye van annak, hogy ismét egymásra találnak.

Párkapcsolati kérdéseknél a feleket jelölő házak urai és egzaltációs urai mutatják meg, hányadán állnak a felek. A recepciók az egymáshoz való viszonyt, és a köztük levő fényszögek a kapcsolat létrejöttének lehetőségét. Itt a kérdezőt a Mars és a Nap jelzi, illetve esszenciálisan még a Hold is, a társat pedig a Vénusz és a Szaturnusz.

A kérdés idején a kérdező összes jelölője a partner jelölőinek magas méltóságaiban volt, míg ugyanez a helyzet a partner jelölőivel is a kérdező irányában. Itt tehát mindenképpen egy igazi érzelmekkel teli kapcsolat volt, amit ritkán látni. Ugyanakkor fényszögkapcsolat már csak a Vénusz és a Mars között van, és az is távolodó, orbiszhatáron van, tehát meg fog szűnni, és ez jelenti a tényleges szakítást.

Ezután viszont a Vénusz együtt fog állni a Nappal, a Hold és a Nap kedvező fényszögkapcsolatba kerül a Szaturnusszal, a Hold pedig a Vénusszal. Ezek a kapcsolódások megteremtik a lehetőségét az újrakezdésnek. A kapcsolat egy kicsit megváltozhat, ahogy a recepciók is átalakulnak, de továbbra is lesznek kölcsönös recepciók, ami a szerelemhez, a jó párkapcsolathoz fontos.

Ugyanakkor nem teljesen felhőtlen ez a kapcsolat, és korábban sem volt az, hiszen a jelölők részben a partner jelölőinek romlásaiban is voltak, amitől ez a szerelem kicsit a se veled, se nélküled állapot felé veheti az irányt. Fényszög hiányában a „se veled” állapot győz, de aztán megint jöhet a „se nélküled” állapot.

A kérdező megemlítette, hogy a partnere „nem érzi jól magát”, és emiatt szakít. Jelölője a Vénusz valóban nincs túl jó állapotban –saját romlásában, retrográd, sötét házban jár és gyengíti egy kártevő- de ilyenkor nem szakítani kellene, hanem a partner segítségét kérni, együtt átvészelni a nehéz időszakot. Persze ehhez tudni kellene, hogy pontosan mi lehet az oka annak, hogy nem találja a helyét, mitől szorong, mi miatt nincs jól. Ami itt látható, hogy a partner jelölői a Hold romlásában járnak, ami egyfelől azt jelenti, hogy ha nem is szándékosan, de boldogtalanná teszi a kérdezőt. A kérdés mellett szerepel, hogy a férfi a kérdező szerint fél az elköteleződéstől, ami rosszul érintheti a kérdezőt, aki valószínűleg komolyan tervezett ezzel a férfival.

Másfelől a Hold a képlet 5. házának az ura, ami azt jelenti, hogy a partner valószínűleg nem szeretne gyermeket, míg a kérdező abban a korban van, amikor már a nőknek fontos kérdéssé válik, hogy előbb-utóbb szüljenek. Nem most azonnal, de záros határidőn belül, és ha ez az elvárás megfogalmazódott a kérdező részéről, az késztethette menekülésre a partnerét. Ebben az esetben a terveiket át kell gondolniuk. Az apák felnőnek a feladathoz, ezért ha most még úgy is gondolja a partner, hogy nem akar gyereket, utóbb még lehet jó apa. Ezt jó ha fejben tartja a kérdező, és nem mond most le a gyermekről, mert később saját magával keveredhet ellentmondásba. Az a vágy, hogy anya legyen mindenképpen jelentkezni fog, de az erről való lemondásról szóló ígérete párhuzamosan azzal a félelemmel, hogy a párját emiatt ismét elvesztheti, ott fognak lebegni a feje felett, ezért inkább ne mondja azt, hogy lemond a gyermekáldásról, ha esetleg a partner azt éreztetné, hogy a visszatérésért cserébe ezt kéri.

B.A. 2018.08.17-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.12.19 05:50)

A kérdező külföldön próbál szerencsét. Elmondása szerint 1000 százalékot belead, jogosítványt, autót és házat szeretne, de nem jut egyről a kettőre. A kérdése, hogy az erőfeszítéseinek mikor lesz eredménye?

Korábban már feltett egy hasonló kérdést, amit a születési képlet alapján 2016.08.02-án megválaszoltam. Tekintettel arra, hogy a születési képlet egy egész életre vonatkozik, a válasz most is ugyanaz, tehát érdemes lenne 2 oldalt visszalapozni és megnézni az akkori választ.

Amit emellé még tanácsolni tudnék, hogy mivel a jelek szerint nehezen halad a tervei megvalósításában, próbáljon meg egy olyan társat szerezni maga mellé, aki ebben partner lenne. A leírásban nem történt említés arról, hogy van-e partnere, de ahogy a mesében, az egyiknek szitája van, a másiknak rostája, és erre alapozva összekötik az életüket. Csodát ettől sem várhat, mert a partner jelzői a horoszkópban ugyanúgy nem kecsegtetnek nagy reményekkel, de azért ketten csak többre jutnának, mintha ki-ki egyedül próbál szerencsét.

Lehet, hogy okosabb lenne kevésbé akarni a dolgokat, és hagyni, hogy egyszer megtörténjenek. A jogosítvány és az autó általában nem elérhetetlenek, a ház viszont mindenhol sokba kerül, nem biztos, hogy sikerül annyi pénzt felhalmozni, hogy szert tegyen rá. Emellett az élet elszalad mellette, ha csak erre koncentrál, kuporgat.

Sajnos tudomásul kell venni, hogy nem vagyunk egyformán szerencsések, és elég sokan vannak, akik rengeteget dolgoznak látszólag kevés eredménnyel. Vannak olyanok, akik ennek ellenére mégis elégedettek, mert elérhető céljaik vannak, vagy lépésről lépésre haladnak, és mindig csak egy kicsit tesznek hozzá a már meglevő eredményeikhez. A kérdező esetében a sok harmónikus fényszög mellett van egy diszharmónikus, a Hold szembenállása a Neptunnal, ami jelezheti, hogy mindaz, amit megálmodott végül csalódást okozhat. Ez megnyilvánulhat abban is, hogy nem éri el a vágyait, de akár abban is, hogy ha megszerzi, utóbb mégsem élvezi. A fényszög távolodó, ami azt jelenti, hogy valamennyire képes lenne megváltoztatni a célokat, esetleg a hozzáállását.

Volt egy extra kérdés, ami szerint a kérdező mostanában sokszor találkozik az 1-es számmal mindenféle formában, és ez mit jelenthet? Mivel ez nem asztrológiai kérdés, javaslom, hogy keressen meg egy számmisztikával foglalkozó szakembert, aki ennek a jelentését bővebben ki tudja fejteni. A sok 1-es az én, az ego jelentőségét erősíti meg, vagyis a kérdező életében csak a saját személye számít, az ő akarata, az ő akarása, az ő pénze, a vagyona, minden-minden az ő és az övé. Lehet, hogy pont arra figyelmeztet a sok egyes, hogy egy kicsit vissza kellene venni, mert nem minden a pénz és a vagyon, nem kellene 1000-rel küzdeni ezekért. Általában utóbb az is rájön erre, aki ebben a mókuskerékben éli le az életét, és a figyelmeztetések ritkán szoktak célba érni, így két év múlva újra felmerül a kérdés, hogy mikor lesz már látszatja az erőfeszítéseknek?

M.O. 2018.10.10-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.12.16 07:59)

A kérdező érett asszony, 3 éve tartó kapcsolata a tavasszal véget ért, amit elég rosszul élt meg. Most van egy új férfi, aki szóba jöhet partnerként, bár ő nehezen mutatja ki az érzelmeit. A kérdés, hogy fél éven belül jön- e valaki, és esetleg az említett férfi lehet-e az?

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. Maga a kérdező a Mars, pár foknyira eltávolodott a leszálló Holdcsomóponttól, de még a Szaturnusz uralma alatt van, peregrin, hanyatló házas. Szerintem a kérdés idején még nem tette egészen túl magát a korábban lezárt kapcsolatán, de azért a nehezén már biztosan túl van. Apránként összeszedi magát, kereshet új utat.

A partnert a VII. ház szokta mutatni. Ennek ura, a Vénusz ott áll a kérdezőt jelző I. ház csúcsán, a kérdező jelölőjének uralma alatt, és ráadásul közeledő fényszög is van köztük, igaz ez egy diszharmónikus kvadrát fényszög. A diszharmónia itt nem a kapcsolat lehetséges problémáira utal, hanem arra, hogy az odavezető út rögös lehet, nehezen találnak egymásra.

A kérdező leírása szerint a kérdéses férfi nehezen mutatja ki az érzelmeit, míg ő a korábbi szakitása(i) után most már bizalmatlan. Ez éppen elég ahhoz, hogy ne legyen könnyű az egymásra találásuk. A partnert jelző Vénusz retrográd, saját romlásában jár és támadott, bár sarokházas ereje van, ami azt jelenti, hogy sokkal többre lenne képes, csak most, átmenetileg nem áll a helyzet magaslatán. A kérdezőt jelző Mars peregrin, hanyatlóházas, de ura uralmi bolygó, ami azt jelenti, hogy gyenge, tehát cselekvésében korlátozott, de idővel majd ő is összeszedi magát.

A társkapcsolatokhoz az kell, hogy fényszögkapcsolat és lehetőleg minél erősebb kölcsönös recepció legyen az érintett bolygók között. Itt ezek a feltételek teljesülnek, ezért a kérdésre a válasz tehát az, hogy lehet fél éven belül új kapcsolata a kérdezőnek, és ha már képben van egy férfi, akit a kérdező komoly jelöltnek tart, akkor jó eséllyel ő lesz az, akivel összejön, sőt talán azóta ez már meg is történt.

A Vénusz retrográd mozgása miatt lehetséges, hogy a partner időlegesen kihátrál ebből az alakulgató kapcsolatból, de ekkor semmiképpen sem szabad feladni a reményt. A Vénusz egészen rövid időre tér vissza saját uralmi jegyébe, később viszont újra belép a Skorpióba, vagyis a kérdező bolygójának uralma alá. A kérdezőt jelölő Mars pedig jegyátlépés után a Halakban, vagyis a Vénusz egzaltációjában folytatja az útját, és akkor már egy harmónikus trigon fényszög fogja összekötni a két bolygót, vagyis ha elsőre nem igazán sikerül, másodjára sokkal könnyebben egymásra találhatnak, és az érzelmeik is elég erősek lesznek ahhoz, hogy egy igazán jó kapcsolat legyen köztük.

B. (Győr) 2018.09.20-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.10.23 11:31)

A kérdező második jegyességében van. Az előző kapcsolata végül nem végződött házassággal, mert a kérdező meggondolta magát. A mostani kapcsolatában viszont úgy érzi, hogy a párja nem szereti, becsüli őt viszont, és most elbizonytalanodott a kapcsolata jövőjét illetően, hogy mennyire lesznek boldogok, tartós lesz-e a kapcsolat.

Teljesen érthető a bizonytalanság, hiszen egy nagyon komoly döntést kell meghozni, és a tapasztalatokkal a háta mögött, érett fejjel talán már nem az érzelmek hatása alatt hozza a döntéseket. Az ismétlődéstől való félelem és az aggódás a jövő miatt megmutatkozik az I. házban álló Szaturnusz jelenlétében. Uralmi Szaturnuszról van szó, ami a lehető legkedvezőbb arcát mutatja, nem ártalmas, de a kérdező felelősségteljes hozzáállásra készteti.

A kérdés idejére készített horoszkóp valóban azt mutatja, hogy ha a kettejük érzelmeit mérlegre tennénk, akkor a kérdező nyerne, ő valószínűleg jobban kötődik a férfihoz. A kérdező jelölői közül a Jupiter fényszögkapcsolatban áll a partnert jelölő Merkúrral, míg a Hold a Merkúr méltóságaiban állt a kérdés idején.

Ugyanezt a Merkúr nem viszonozza sem a Hold, sem a Jupiter irányában, ráadásul a kérdés idején a Szűz jegyben a Jupiter romlásában is állt, ami azt jelenti, hogy a kérdezőt elutasítja a vőlegénye. Emellett a Merkúr a kérdés idején együttállt a Nappal, amely így égeti a Merkúrt. Ez az égetettség azt jelzi, hogy a Merkúr, azaz a vőlegény, valamit nem lát tisztán, rosszul értelmez. Lehet, hogy valamilyen nézeteltérés volt kettejük között, a kérdezőre neheztelt a társa, vagy valamit gondolt, ami miatt éppen akkor, abban az időszakban kevésbé volt kedves vele. Vagy csak volt valamilyen fontos dolog, ami lekötötte a figyelmét, és nem tudott eleget foglalkozni a kérdezővel, aki emiatt úgy érzi, hogy a férfi nem szereti őt annyira.

Ez a két hatás –jegyhelyzet és égetettség- hamarosan elmúlik, mivel a Merkúr épp jegyhatáron állt a kérdés idején. A Mérleg jegybe lépve már nem a Jupiter romlásában jár, sőt hol a Hold, hol a Jupiter méltóságaiba lép, ami a kérdezőhöz való viszonyulásának javulásában érződhet is.

Sajnos az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a következő jegybe lépve a Jupiter és a Hold is a Merkúr romlásába léphet. Ez felveti annak a veszélyét, hogy a kérdező ismét holtpontra jut, és úgy dönt, hogy felbontja a jegyességet, vagy tekintettel a jegy és házhelyzetre, akár a már közben megkötött házasságot is. Ezt az is megerősíti, hogy a jelölők között a kérdés idején csak egy már tág orbiszú távolodó fényszögkapcsolat van a Merkúr és a Jupiter között, ami a Merkúr jegyátlépése után fel is bomlik, és ezen még fényátvitel sem tud segíteni.

Érthető, ha a kérdező a Szaturnusz hatása alatt felelősségteljes döntést akar hozni a jövőjéről, mert érzi, hogy nincs minden rendben. Egyfelől egy korábban meghozott komoly döntését, a jegyességet kell felülbírálnia, hiszen olyan kapcsolatot akar, ami lehetőleg boldog és élethosszig tart. A horoszkóp alapján viszont egyik feltétel sem teljesül.
Másfelől ugyanakkor nyilván kényelmetlen azzal szembesülni, hogy már másodszor lépne ugyanabba a cipőbe, és mit fognak szólni az emberek? Ha a boldogság fontos, akkor a horoszkóp alapján azt javaslom, hogy ne kapkodja el a házasságkötést, mert úgy fest, hogy ebből holtukiglan tartó boldog kapcsolat sajnos nem várható.

V.É. 2018.09.06-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.10.21 21:41)

A kérdező arra kíváncsi, hogy a párkapcsolat kérdésében mire számíthat a közeljövőben.

Szerencsésebb lett volna, ha a kérdező pár mondatban elmondja, hogy mi volt korábban, most mi a helyzet, mert így nincs mihez viszonyítani az elemzéskor, és csak általánosságban lehet elmondani, hogy mit mondanak a csillagok. Kérdés volt a múlt is, de azt nyilván a kérdező jobban ismeri, ezért erre nem fogok kitérni.

A születési horoszkóp alapján a párkapcsolatok terén azzal lehet biztatni a kérdezőt, hogy könnyen találhat magának partnert. A társat jelentő VII. ház ura, a Hold közeledő fényszögkapcsolatban volt az aszcendens uraival, a Szaturnusszal és a Marssal. Ezek szemben állnak egymással a horoszkópban, ami jelezheti azt, hogy a kérdező egy rendkívüli helyzetben, például ha szerelmes lesz, szinte kivetkőzik önmagából, és a viselkedése nem feltétlenül kedvez annak, hogy elmélyüljön a kapcsolat. Olyan „jóból is megárt a sok” viselkedés ez, ami egy bizonyos pontig jó, de aztán kezd túl sok lenni, és olyankor a partner inkább elmenekül.

A horoszkóp szerint olyan partnert kell keresnie, aki különleges, vagy inkább különc, meglehetősen individuális, és ilyennek is kell hagynia. Emellett a zsánere az olyan férfi, aki szelíd természetű, kényelmes, kifejezetten nem macho. Ezt a kettőt kellene ötvözni, hogy megtalálja az igazit. Persze kis kompromisszummal találhat olyan partnert, aki megfelelő, bár legfeljebb a fenti kritériumok mezsgyéjén van.

A szerelmi élet szempontjából az elmúlt év mintha mozgalmasabb lett volna. Ebben az évben is vannak jelzések arra, hogy a kérdezőre rátalálhat a szerelem, de lényegesen szerényebb jelzéseket találtam, ami nyilván csökkenti az esélyeket. Ha egyedül van, akkor nem valószínű, hogy mostanában induló friss kapcsolata tartós lesz. Ha van társa, akkor ez a meglevő párkapcsolata viszont tovább épülhet.
Ami fontossá teszi ezt az évet, hogy a születési uralkodó, a Szaturnusz, égi útján a télvége és az ősz eleje között többször elhalad az aszcendens felett, és belép az I. házba. Ez egy olyan időszakot jelöl ki a kérdező számára, amikor a felelőssége megnő, ugyanakkor úgy érzi, hogy megnövekednek a terhei, és talán nehezen is küzd meg velük. A Szaturnusz ugyanis gátló hatású bolygó, a kérdezőt jelképező I. házban magát a kérdezőt akadályozza. Ugyanakkor az a szerencse, hogy a Szaturnusz most elég hossz időn keresztül saját uralmi jegyeiben jár, tehát a lehető legkedvezőbb arcát fogja mutatni, ami azt jelenti, hogy a kérdező számára a szaturnuszi hatás nem lesz olyan kellemetlen.

Ha már szerelmi életet kérdezett, lépjünk eggyel tovább. A kérdező a 36. évében jár. Nincs információ arról, hogy van-e családja, de amennyiben nincs, akkor most teherbe eshet. A kérdés, hogy érinti ez őt magát, akar-e gyermeket, vagy kifejezetten csak a társkapcsolat érdekli. Ha kapcsolatban él, akkor a gyermekáldást talán örömmel fogadja, ahogy akkor is örülhet neki, ha társtól függetlenül is szeretne gyermeket. Ha viszont a családalapítást szilárdabb alapokra tervezi, akkor javasolt a fokozott védekezés. Egy ilyen kérdésnél viszont jó, ha figyelembe veszi, hogy a mindenkori társat jelképező VII. ház urai a Hold, a Jupiter és a Nap olyan helyzetben vannak a születési képletében, amik nem kedveznek a tartós, hosszú kapcsolatnak: a Hold a születésekor jegyváltás előtt volt, a Jupiter együtt áll a hirtelen változásokat hozó Uránusszal, a Nap pedig kardinális jegyben állt, ami igencsak ellentétes azzal, hogy a kérdező jelölői, a Szaturnusz és a Mars szilárd jegyekben állnak, vagyis ő maga törekszik a stabilitásra. Ez nem jelenti azt, hogy soha nem élhet házasságban, de valószínűleg több munkát kell abba fektetnie, hogy a házasság egyben maradjon, és végül lehet, hogy nem is fog a sírig tartani

Zs.F. 2018.07.23-i és 08.09-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.10.07 09:40)

A kérdezőnek nem született vérszerinti gyermeke,ezért az örökbefogadás mellett döntöttek.Egy gyermek már majdnem megérkezett a családba,amikor az eddigi nevelőszülő miatt meghiúsult az örökbefogadás.A kérdés,hogy lesz-e egyáltalán valamikor gyermeke és mi nehezíti a dolgot?

A nehezítés egyfelől lehet az egészséggel kapcsolatos.Valamilyen kezelést kaptak,de a leírás szerint kétséges,hogy minden lehetőséget kihasználtak-e,vagy igazi meddőségi kezelés helyett beérték a helyi nőgyógyászaton elérhető egyetlen lehetséges módszerrel.A születési horoszkóp alapján elsősorban az apával kapcsolatos probléma látszik valószínűnek,amit talán kezeltethetnének.

A horoszkópban benne van a lehetősége annak,hogy gyermekük legyen,akár vérszerinti is.Az örökbefogadás lehetőségét is mutatja a horoszkóp a Jupiter-Hold fényszöge miatt,de ez a fényszög távolodó,ami utalhat arra,hogy amennyiben például még egyszer nekifutnak a vérszerinti gyermek projektnek és sikeresek lesznek benne,az örökbefogadás kérdésében meggondolják magukat.A horoszkóp szerint valószínűleg egy gyermekük lesz .Az 5.ház az Oroszlán jegyben van,és a ház ura,a Nap is benne áll a házban,ami keveset,általában egy darabot jelent abból,amit ad.

Nehezítő tényező,hogy a Nap együtt áll a Vénusszal,a horoszkóp urával,azaz égeti azt.Ez gyengíti a Vénuszt,elképzelhető,hogy egy esetleges terhesség kiviselése az átlagosnál jobban megviselné a kérdezőt.A Nap és a Vénusz szoros,de távolodó nehéz fényszöge a 8.ház uralomban álló urával a Jupiterrel mutathatja a korábbi sikertelenségeket,ami megnyilvánulhatott olyan vetélésekben is,amikről a kérdező talán nem is tudott,vagyis a megfogant embrió az első 2-3 hétben távozott,és ezek mellé felsorakoznak a meddőségi kezelések sikertelen terhességei is.A távolodó fényszög viszont szerencsére ennek a hatásnak a gyengülését mutatja,tehát előbb-utóbb már nem fogja gátolni a terveiket.További egyértelműen gyengítő hatás az,hogy a Mars a gyermeket jelentő 5.ház csúcsán áll,és innen nehéz fényszöggel támadja a kérdezőt jelző aszcendenst.A Mars a horoszkóp egyik fenegyereke,a támadása egyértelműen gyengíti azt,amit támad.Ez a bolygó jelzi a képletben a férjet is,ami utalhat arra,hogy maga a házasság sem teljesen harmónikus,ami nem jelenti azt,hogy válás lesz a vége,de a kérdezőnek sokat kell dolgoznia azon,hogy amennyire lehet,a kapcsolatuk boldog legyen.Szerencsére a Kos jegyben álló Hold,és a Mars-Hold harmónikus fényszög sokat segít ebben a törekvésében.
Az időzítést illetően van egy kedvező időszak két év múlva,a nyár végén.Ez a kérdező 37.születésnapja után kezdődik,és beleesnek a következő születésnapja utáni hónapok is,amikor aktiválódik az anyaságot esszenciálisan jelző Hold,és a férjet jelző Mars. Ekkor 11.ház ura,az Uránusz retrográd mozgása miatt többször is elhalad az Aszcendens felett.Ez a kérdező vágyaival,terveivel kapcsolatos fontos eseményeket hozhat,és egyben az őt segítő,támogató emberek is aktívabbá válhatnak.Az Uránusz mutatja a kor legmagasabb technikai színvonalát,ami jelezheti a csúcsmodern orvosi kezelést,ha hajlanak rá,hogy igénybe vegyék.
A progressziós Hold a gyermeket jelző 5.házban jár már most is,de a jelzett időszakban eléri a Vénuszt és a Napot,azaz a kérdezőt és magának a gyermeknek a bolygóját.

A gyermek utáni vágy lehet elsöprő erejű,és nagyon nehéz megélni a kudarcot.Az örökbefogadás nagyon nemes cselekedet,és nem is beszélném le róla a kérdezőt,de a vérszerinti gyermek kérdését még nem zárnám le,mert vannak biztató jelek arra,hogy sikerülhet.Igaz meg kell fizetni az árát,ami alatt nem feltétlenül pénzt értek,de az árat az érte kapott érték határozza meg,és így már érdemes elgondolkodni rajta.Bár soknak tűnhet,hogy még két évet kell arra várni,hogy a bolygók által jelzett időszak bekövetkezzen,de ez az idő éppen elég lenne arra,hogy újra végiggondolják ezt a lehetőséget,megtalálják a megfelelő szakembert,aki a problémájukon segíteni tud,elvégezzék a szükséges kezeléseket és beavatkozásokat,és ha kell,összeszedjenek rá pénzt.

Re: Zs.F. 2018.07.23-i és 08.09-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.10.10 11:13)

Az egyértelműség végett: apa alatt a tervezett gyermek apját értem. Ha nem jött össze a vérszerinti gyermek, érdemes lenne az apa egészségi állapotát, nemzőképességét megvizsgálni, bár egy komplex meddőségi vizsgálatnak nyilván ez is része, sőt talán első lépése.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Következő »