Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csak válaszok (Ide az asztrológus ír. Kérdéseket a "Bejelentkezés"-be, minden mást a "Visszajelzés, értékelés"!-be lehet)

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

O.A.2022.09.08-i kérdésére

(Az asztrológus válaszolt, 2022.09.14 23:23)

A kérdező idős kutyájának sürgős szemműtétre lenne szüksége. A kérdés, hogy túlélné-e, jobban lesz-e utána a kutya?

A kérdés idejére készített képletben a kutyát jelképező bolygó, a Vénusz nemrég lépett saját romlása jegyébe, a Szűzbe. Követő házas ereje miatt vélhető, hogy leszámítva a szemét és figyelembe véve a kutyamatuzsálemi korát, nincs rossz állapotban, ami a műtét mellett szólna.

A saját halálát jelző bolygóval, a Merkúrral nincs fényszögkapcsolatban, de a két bolygó erős kölcsönös recepcióban van egymással. Ez önmagában talán még nem lenne annyira érdekes, de a Merkúr hamarosan elindul visszafelé, míg a Vénusz töretlenül megy előre, így nemsokára együtt fognak állni. A Merkúr uralta Szűz jegyben a romlásban levő Vénuszt uralja majd a Merkúr, ami azért már jelezheti, hogy a kutya napjai sajnos meg vannak számlálva.

A másik jelzés az, hogy az elforgatott képlet I. házában (ez a kutya 8. háza, a halál) ott áll a Mars, ami esszenciálisan jelez műtéteket. A Vénusszal már most is közeledő fényszögkapcsolatban van, de a köztük lévő kapcsolat kvadrát, azaz ártalmas nehéz fényszög. A Vénusz a haladása alatt egyszer sem kerül a Mars bármely méltósága alá, ami lényegében szabad prédává teszi a Mars számára, ez a konstelláció erős támadást jelez, a beavatkozás – nem tudni végül mit tesz majd az orvos, műt vagy altat - szerintem végül a kutya életébe kerül.

A Hold üresjáratos, azaz jegyváltásig már nem kerül fényszögkapcsolatba bolygótestvéreivel, ez azt jelenti, hogy a kérdező nem tud hatni az eseményekre. Ez egy igazi patthelyzet. Az állat állapota kezelést igényel, a valós megoldást hozó kezelés viszont komoly veszélyekkel jár. Ilyenkor az orvos tét nélkül teszi a dolgát, ami jó sokba fog kerülni, és úgy fest, hogy lényegében hiába.

Azon kell elgondolkodni, hogy felelős gazdiként a műtéttel vagy a várhatóan élethosszig tartó kezelgetéssel akarja-e további szenvedésnek kitenni a kutyát, vagy el tudja fogadni, hogy az útja végére ért. Mert a képlet azt sugallja, hogy bármit is tesz, hamarosan eljön a búcsú pillanata.
.
A Sukorói Vadmadárkórház nevében köszönöm az adományt.

D.J. 2022.08.07-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2022.08.07 23:38)

A kérdező cicája egy hete eltűnt.A kérdése,él-e mg a cica,remélheti-e,hogy hazajön,hol lehet?

A kérdés idejére radikálisan érvényes,de konsziderációs képletet lehetett felállítani.A kisállatokat a kérdőképlet 6.háza mutatja,ennek ura a Mars,éppúgy,ahogy a kérdezőt jelző I.háznak is.Mindez mutatja,hogy a kérdező számára a macskája mennyire fontos.A Mars sarokházban,de saját romlásában van,a kérdező nagyon aggódik.

A 6.ház egzaltációs ura a Nap,ebben a kérdésben ő lesz a cica jelölője,hogy különválasszuk a kérdezőtől.A Nap a kérdés idején saját uralmi jegyében,az Oroszlánban járt,ami azt jelzi,hogy a macska egészséges.Hanyatló házas elhelyezkedése viszont kevés cselekvőerőt jelez,nem teheti azt,amit szeretne,nem képes „megmenteni magát”.Valami egészen biztosan történt vele,de nem feltétlenül végzetes dolog.Legalábbis a képlet szerint még nincs baj,de jó lenne aktívan foglalkozni a kérdéssel,mert baljós előjelek látszanak.

A Nap szinte egyidőben kerül a Marssal és a Szaturnusszal nehéz fényszögkapcsolatba.A Mars kvadrát gyengíti,de a Szaturnusz szembenállás sújtani fogja a Napot,ami azt jelenti,hogy van valmi, ami akár az életét is kiolthatja.Itt ez a két bolygó esszenciálisan jelez veszélyt,azaz mindegy,hogy ezek mit jelképezek a képletben,hiszen az összes közül ez a kettő a legéletellenesebb,ártó szándékú bolygó.

Mivel a Vízöntő jegyben –ami a Nap romlása- jár a Szaturnusz, ebben pedig a képletben a 3.és a IV.ház ura,a következő tippjeim vannak:
lehet-e olyan szomszéd,aki haragszik a macskára,vagy általában az állatokra,és képes rá,hogy valahova bezárjon és sorsára hagyjon egy kisállatot? Jobb esetben előfordulhat,hogy nem ártó szándékkal,csak véletlenül zárták rá a pinceajtót,és cica meg ott várja,hogy kiszabadulhasson.
A közvetlen családtagok megtehették-e ugyanezt? Talán ez a legkevésbé valószínű,de a képlet szerint még ez is lehetséges.
Van-e a közelben olyan hely –gödör,kút,építkezésen valami,árok- ahova beeshetett,lecsúszhatott és nem tud visszamászni? Ugyanez magaslatokkal,tehát fa teteje,épület,torony,padlás,ahova valahogy felkeveredett,és ott ragadt?

Tekintettel arra,hogy egy macska sok mindent kibír,de mindent nem fog,és elég szélsőségesek a körülmények,sürgősen körül kell nézni,hátha akad egy nyom.Bizony végig kell kérdezni a szomszédokat,kédezrni őket,hogy a múlt hét végén nem voltak-e véletlenül olyan helyen,ahova bezárhatták a cicát,és azóta nem mentek oda vissza.Vagy nem fogadtak-e be idegen cicát azt feltételezve,hogy nincs gazdája? Van-e olyan szomszéd,aki egy hete elutazott szabadságra,és a garázsában szomorkodik a cica? Emellett fel kell deríteni azokat a helyeket,ahol foglyul eshetett saját magától.Ebben lehet kérni mások segítségét is.A környéken ki lehet tenni plakátokat,a Facebookon vannak elveszett állatokat kereső csoportok.
Mivel a Mars-Nap közeledő fényszög mellett van egy Nap-Hold (utóbbi esszenciálisan jelenti a kérdező lelki oldalát és események bekövetkeztét) közeledő trigon is,én azt hiszem,hogy a cica végül elő fog kerülni,de lehet,hogy az alultápláltságtól feleakkora lesz,mint rendesen,ami kezelhető.A Nap elég közel van egy sarokház csúcsától,aminek az átlépése után erőre tesz szert,ráadásul továbbra is saját uralmi jegyében lesz,ami jelzés arra,hogy alakulhatnak jól is a dolgok,de ahhoz a Szaturnusz,és részben a Mars által okozott krízist túl kell élnie.Ebben viszont segítenie kell a gazdinak,hogy több esélye legyen a macskájának.

Az egyik macskám áprilistól októberig pákosztolt tőlem két
háznyira,és hiába hívogattam nem jött haza,csak amikor elkezdett fázni a feneke,mert a lakásba ott nem engedték be.Ennyi idő után azt hittem,hogy elpusztult,mert nekem fogalmam sem volt róla,hogy valaki eteti az utca túloldalán.Egy másikat –sziámit- pedig a szomszédom zárta be,pedig évek óta megvolt már a macska,a környéken ismerték,lehet,hogy ő pont nem.Amikor végigcsöngettem az összes házat,valahogy mégis hazatalált.Úgyhogy érdemes venni a fáradságot és a közelben érdeklődni,hogy minél előbb meglegyen a cica.

Re: D.J. 2022.08.07-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2022.08.09 10:01)

A Hortobágyi Madárkórház nevében köszönöm az adományt.

H.B.2022.05.13-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2022.05.26 08:01)

A kérdező februárban szakított a barátjával, udvarolgatnak neki. Nem feltétlenül akar másik társat, legfeljebb akkor, ha komoly. A kérdés, hogy az év végéig lesz-e ilyen kapcsolata.

A kérdés idejére készített képlet érvényes és értékelhető.
A volt partnert a Szaturnusz jelzi, a lehetséges újat pedig a VII. ház ura, a Jupiter. Az Ön jelölője a képletben a Merkúr és a Hold.
A fizikai kapcsolat a Szaturnusz és Merkúr között megszűnt, amikor a Merkúr jegyet váltott, fokszám szerint visszaszámolva a februári szakítást igazolja a képlet. Ugyanakkor a Merkúr retrográd mozgása miatt vissza fog térni a korábban elhagyott jegybe, ami lehetőséget ad a régi kapcsolat újraélesztésére, de legalábbis lehetnek közös dolgaik. Ez azonban nem fog örömet okozni. A Hold a kérdés idején a Mérleg jegyben járt, ami a Szaturnusz egzaltációja. Ez mély érzelmeket jelent, lefordítva a kérdező érez intenzíven a volt partner irányába. Erre azt szokták mondani, hogy vakszerelem, de nem feltétlenül. Az is lehet, hogy valamiért nagyon haragszik rá. Ha a Merkúr visszatérése által jelölt idő eljön, lerendeződnek a dolgok. Ha nem egy rövid életű kapcsolat felmelegítés lesz, egy nagy veszekedés vagy egy búcsúrandi után végre eljön végleges szakítás. Sajnos ez az időszak érzelmileg nem lesz kedvező a kérdezőnek, mivel a Hold átlép a Skorpióba, ami a Hold romlása. Depresszív időszakot, csalódottságot, szorongást, szomorúságot, összességében rossz lelki állapotot jelent, szerencsére csak átmenetileg.

Másik partner elméletileg lehetséges, mivel a Jupiter jegyváltáson van túl, és így fényszögkapcsolatba lépett a Merkúrral. A fényszögkapcsolat az események létrejöttét teszik lehetővé. Mivel a kérdező újra szingli, a férfiak számára elérhetővé vált, udvarolgatni kezdenek. Viszont a Merkúr saját jegyében, az Ikrekben jár, ami a Jupiter romlása. Ez azt jelenti, hogy az ő részéről viszont nincs érdeklődés a lehetséges új partnerek iránt. Ahogy a levelében is írta, nem feltétlenül szeretne kapcsolatot, legfeljebb ha komoly a szándék. Márpedig a kapcsolatok többnyire nem a komoly szándékkal kezdődnek, legfeljebb nem zárják ki ennek a lehetőségét. A kérdező hozzáállása viszont teljesen érthető, tekintettel arra, hogy még valóban nem áll készen arra, hogy mással járjon: a Hold a Szaturnusz egzalátciójában = a volt partneréhez kötődik még érzelmileg; a Merkúr a Jupiter romlásában = elutasítja mások közeledését.

Eltelik egy kis idő, amíg a Merkúr maga mögött hagyja az Ikrek jegyet, és a Hold is átvág a Skorpión. Ezalatt lesz olyan kalandja, ami nem feltétlenül a Nagy Ő-t jelenti, de nem is zárja ki. Lehetséges olyan forgatókönyv, hogy van/lesz valaki, akiről nem is gondolná, hogy mellette fog kikötni. Lehet, hogy olyan az illető, aki korábban ellenszenvesen viselkedett vele, ezért a kérdező sem kedveli őt, de tudnak egymásról. Amikor a Merkúr és a Hold továbblép, mindketten olyan jegyben lesznek, ahol a Jupiter uralkodik. Eközben a Jupiter olyan jegybe lép, ahol viszont a Hold uralkodik. Ezek a kölcsönös recepciók szokták megteremteni az igazán komoly kapcsolatokat, amiből akár élethosszig tartó boldog házasság is lehet.

Mivel többszörös jegyváltás után jutnak el ide a jelölőik, a horary kínálta időszámolási módszert itt nem lehet alkalmazni. Szerintem egy új kapcsolat ebben az évben még nem teljesedik ki, de az előszele már itt van, azaz már ismerheti azt az embert, aki mellett később megállapodik, csak még nem jöttek rá, hogy mennyire csodálatos ember a másik. Azt hiszem, nem lesz gond azzal, hogy türelmes legyen és kivárja az időt, ami azért nem lesz kivárhatatlan, 1-2 éven belül megtörténhet a csoda.

A Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány nevében köszönöm az adományt.

T.E.. 2022.02.25-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2022.03.08 08:42)

A kérdező jogosítványt szeretett volna áprilisban, de úgy érzi lassan halad, elakadt, sok a hibája. A kérdése, hogy még összejöhet-e?

A kérdés idejére érvényes és értékelhető képletet lehetett készíteni.

A kérdező jelölői ebben sajnos nem túl szerencsésen állnak. A Vénusz –bár sarokházban jár és van némi triplicitás szerinti méltósága- együtt áll a Marssal. A Hold pedig hanyatló házban járt ekkor, és éppen belépett saját romlásába, a Bak jegybe.

Mindez azt jelenti, hogy valamiért nincs jó passzban, mostanában általában nem jön ki másokkal, lehet párkapcsolati nehézsége is, és lehet, hogy az oktatóval sem alakulnak felhőtlenül a dolgok. Ebben nem segít a Kos szülöttekre jellemző türelmetlenség sem, amikor nagy energiákkal elkezdenek egy dolgot, gyors eredményt szeretnének, de hamar elfogy a lendület, és ami utána jön, azt nyűglődésnek érzik, elvesztik a sikerbe vetett hitet.

Ugyanez a konstelláció mutatja az anyagiakkal kapcsolatos aggodalmakat. Nem tűnik úgy, hogy a kérdező rosszul állna anyagilag, de valamiért most mégis drágállja a képzést, pedig aki autóvezetést akar tanulni, az tudja, mire számíthat.

A Hold jegyhelyzete nem kedvező abból a szempontból sem, hogy ez a célokat jelző X. ház urának, a Jupiternek is a romlása, míg az előző jegy, ahonnan a Hold ide érkezett, a Jupiter uralmi jegye volt.

Ez azt jelenti, hogy nagy volt a lelkesedése, alig várta, hogy végre elkezdhessen vezetni, aztán szembesült vele, hogy nem is olyan könnyű akár maga a vezetés, akár az, hogy rendszeresen járni kell az oktatóhoz. Mintha kiszeretett volna az egészből.

A fentiek végig fogják kísérni a projektjét. Az oktatóval való viszonya a vége felé már jobb lesz. Összeszoknak, meg nyilván kezd belejönni, és akkor már talán elhangzik egy-két dícsérő szó is, de valahol már várja a végét, és nemcsak azért, mert meglesz a jogosítvány. Az csak egy papír, míg a vezetni tudás egy más dolog. Sajnos ahhoz is idő kell, hogy igazi autóvezetőnek érezze magát, az elején nem fogja szeretni a vezetést.

A Vénusz hamarosan belép a Vízöntő jegybe, a Nap romlásába, ami mindenféle kerekes dolgokat, például az autót is jelképezi, utána pedig a Halak jegybe lép, ami a közlekedéséért felelős Merkúr romlása.

Ez a két jelzés mutathatja azt is, hogy bár vezet, de nem szeret vezetni, vagy hogy sokkal kevesebbet fogja használni az autót, mint ahogy azt korábban tervezte, de ennek az okai már elég szerteágazóak, és a kérdés a jogosítvány megszerzésére irányul.

Ami jó jel, hogy a célokat jelző Jupiter legalább saját uralmi jegyében , a kérdező egzaltációjában áll. Bár még elég tág orbiszú, de harmonikus, közeledő szextil fényszöget zár be a Holddal, ami végül is ígéri a projekt sikerességét, akár még a nyár kezdete előtti időszakban.

Az érzéseket nehéz levetkőzni, de sok minden fejben dől el. Tehát ha sikerül átlépni azon, hogy macerás és sokba kerül, akkor könnyebb lesz a haladás is. A felesleges gondolatok csak nehezítik az előrejutást, miközben van éppen elég olyan akadály is, ami ezen kívül is nehezítheti azt. Az sem túl szerencsés, ha saját magát sürgeti. Egy Kos szülöttet türelemre inteni a mission impossible, de ha úgy áll hozzá, hogy ebben a kérdésben a májusi céldátum nagyon szép eredmény, akkor sokkal jobban el tudja fogadni, hogy nem halad a mostaninál ölesebb lépésekkel.

A fentieket összefoglalva, van lehetőség a jogosítvány megszerzésére a közeli jövőben, főleg ha a hozzáállásán csiszol egy kicsit. Élvezni nem kell a tanulást, de összpontosítson inkább a feladatra, mint a vele járó nyűgre, és akkor jobban is haladhat, ami segíti a gyors előrejutásban.

A Noé nevében köszönöm a támogatást.

T.A.2021.09.20-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2021.10.02 21:19)

A kérdező kisbabáját egyedül nevelő anyuka. Nem teljesen egészséges, de szeretne visszamenni dolgozni egy olyan helyre, ahol betegségével együtt elfogadják. Valaki azt jósolta neki, hogy 37 éves korára meglesz az anyagi biztonsága, ez jövőre várható. A kérdés, hogy mikor lesz jobb az anyagi helyzete?

A kérdés idejére érvényes konsziderációs kérdőképletet lehetett felállítani. Az egyik konszideráció a késeiség, vagyis hogy ezen a ponton, amikor a kérdést feltette, már eldőltek a dolgok, nem tud rajta változtatni. A képlet szerint még nincs nagy vész, de egy jobb helyzetből most egy valamivel rosszabba csúszott bele. Ez lehet amiatt, hogy sokkal kevesebb a saját bevétele, hiszen most nem jár dolgozni, a jövedelme a gyermeke gondozásáért kapott juttatás, ami kevesebb a fizetésnél. Emellett feltételezve, hogy volt egy társa is, annak a jövedelme is számít az anyagi helyzetben, ha másért nem, a gyermekért fizetett tartásdíj formájában. Ez az anyagi helyzet viszont mintha most kevésbé lenne rószás, így a tartásdíj lehet kevesebb, vagy akadozva érkezik.

A kérdező fizetését jelző bolygó a korábban a már saját uralmi jegyét elérő Jupiter a kérdés idején retrográd -emiatt el is hagyta uralmi jegyét- és hanyatló házas volt, viszont nem támadta semmi és saját méltósága is volt. Ez kevesebb, de biztos bevételt jelent.

A Jupiter már túl van a retrográd periódusa nagy részén, így hamarosan elindul égi útján vissza a saját uralmi jegyébe, ahol még sarokházas ereje is lesz, ami azzal kecsegtet, hogy sikerül olyan állást találnia, ahol megfelelő fizetést kap a munkájáért. Sajnos a retrográd Jupiter mellett nem tudható, hogy milyen időtávban gondolkodjon, de a helyében én elkezdeném a megoldást keresni arra, hogy mi legyen a gyermekével, amíg neki dolgoznia kell, és hogy oldja meg, ha a gyermek betegeskedik vagy a munkája olyan lesz, hogy nem tudja időben érte menni a bölcsődébe/óvodába. Emellett persze lassan elkezdenék munkát is keresni.

Ami a mostani pénzügyi helyzetet jellemzi, a saját megtakarításokat a Mars, a partnerét a Vénusz jelzi. Mindkét bolygó romlásban van. Olyan, mintha a kérdező vagyona valaki másnál, talán a volt partnernél lenne, a volt férj pénze pedig elmegy a tartozások fizetésére? Háttérinformáció nélkül ezek persze találgatások, de ha a kérdező vagyona elégséges is lenne, viszont más rendelkezik fölötte, akkor egyértelmű, hogy miért hiányzik neki az anyagi biztonság. Márpedig ez a vagyon a romlásban egyáltalán nincs biztonságban. Amikor visszakapja, már igencsak karcsú lesz. Legalábbis a képlet ezt mutatja. Lehet, hogy még tart a válóper, és nem osztották el a közös vagyont, és abból még valamilyen hitelt is rendezni kell? A férj rosszabb körülmények közé került, kevesebb lett a fizetése vagy több a kiadása?

Mindennel együtt, a pénz mennyisége, akárkinél is van, most még nem tűnik kevésnek, csak el fog fogyni, ezért fontos lenne ha a kérdező biztosan tudná, hogy rendszeresen lesz bevétele, és nem csak a megélhetésre futná belőle, hanem még gyarapodhatna is. Ezt az utóbbi célt egyelőre szerintem el kell napolni, mert a horoszkóp azt mutatja, hogy nehezebb lesz megtakarítani, talán mert a gyermek miatt a kiadások nagyobbak –ha a kérdező dolgozni szeretne, a gyermek bölcsödébe megy, és néha bébiszittert kell hívni, ami lehet, hogy végül szép nagy szeletet kihasít a fizetésből- vagy a kérdező a majdani fizetéséből elkezd költekezni, és akkor értelemszerűen kevesebb pottyan a malacperselybe.

Az tehát még összejöhet, hogy 37 évesen eléri az anyagi biztonságot, de azt meg is kell tartani, és megfelelően szigorúan kell kezelni a pénzt, hogy később továbbléphessen a tervei megvalósításában.

Egy kérdező 2021,05.17-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2021.05.23 12:30)

A kérdező érett korú egyedülálló nő, az édesanyját ápolja egész nap. Emellett ő maga sem teljesen egészséges. Korábban már készült neki elemzés, ami a kérdés feltevése alapján lényegében az egész életére adta meg a választ az érintett témakörre –társ, gyerek- és most újra itt van. Amit a horoszkóp mutat mindig össze kell vetni azzal, amiben él a kérdező. Egy anyja betegágyához láncolt 40-es lány, aki nem tud úgy ismerkedni és randizni járni, ahogy mások szoktak kb. fele ennyi idősen, nagyon nehéz helyzetben van. Meg kell érteni, hogy a férfiak nem szívesen indítják a közös életet ilyen teherrel. Ezért a horoszkóp jelzéseit ezen keresztül kell szűrni. Amikor a lehetőséget éppenséggel mutatná egy kölcsönös recepció és erősödő fényszögkapcsolat, azt hiszem kell a szerencse is, hogy a másik fél bele tudjon állni a helyzetbe és a kérdezőt minden nyűgével együtt olyannak fogadja el, amilyen. Ha nincs recepció és fényszög, akkor nincs értelme azt kérdezni sem, hogy mikor…
A kérdés idejére készített kérdőképletben a kérdezőt a a Vénusz/Szaturnusz és a Hold mutatja. Az esetleges partnert a VII. ház urai, a Mars és a Nap. Aki esetleg még szóba jöhet, azok a bolygók, akiknek a magas méltóságában állnak a kérdezőt jelölő bolygók. Nézzük először ezeket.
A Vénusz már az Ikrekben járt a kérdés idején, így a Merkúr tetszene neki. Előbb-utóbb össze is jöhetne vele, bár a Merkúrt nem érdekli annyira a Vénusz, hogy komolyan vegye. Uralmi helyzetében csak magával van elfoglalva. Ez egyébként lehet egy régi ismeretség, hiszen a másik jelölő, a Szaturnusz és a Merkúr között van recepció és egy távolodó fényszögkapcsolat, ami arra utal, hogy ismerik egymást.
A Hold és a Szaturnusz saját uralmi jegyében volt a kérdés idején.
A Szaturnusz csak magával van elfoglalva, a kérdező nem szerelmes. Közeledő fényszögkapcsolata csak a kérdezőt jelző Vénusszal van, ami szerint a saját problémája megoldása az elsődlegesen fontos számára, de ez érthető is. Távolodó fényszögkapcsolata van a Nappal. Ői egy másik ismerős, akivel ezek szerint nem jött össze, és már nem is szeretne. Pedig a Napnak bejött volna, hiszen a Nap a Bika jegyben a Vénusz uralma alatt és a Hold egzaltációjában volt a kérdés idején, sőt a Holddal még közeledő fényszögkapcsolatban is van, ami valamilyen érzelmi kapcsolatra utal kettejük között. Lehet, hogy ez az internetes levelezgetést mutatja. Kár, hogy a Hold sincs oda a Napért, legalábbis most nincs. Később lehet, hogy meggondolja magát, de akkor már késő lesz. A Hold jegyváltás után a Nap uralma alá kelül, de addigra a Nap már mást akar.
Aki még érdekes lehet, a Jupiter. Sajnos itt is hasonló ellentmondások vannak. A Hold rajong a Jupiterért, a Jupiter rajong a Vénuszért, de a Vénusz elutasítja a Jupitert. Kettejük távolodó fényszögkapcsolata arra utal, hogy őt is ismeri, és hiába okos, szellemes, jó lelki társ, fizikai vonzalom nincs a kérdező részéről, pedig a Jupiter talán próbálna udvarolni, de túl nagy reményeket nem táplálhat.
A Mars, akiről az elején szóltam, a Hold uralma alatt járt a kérdés idején. A Holddal való együttállása ugyancsak mutathat egy korábbi románcot, akármilyen kis dolgot is, amit annak lehet gondolni. Ha a Hold van benne, ez inkább érzelmi, mint fizikális jellegű. A Mars jobban vonzódik a Holdhoz, mint viszont, vagyis nagyon úgy fest, hogy a kérdező végül kosarat adott a Marsnak is. Most már távolodnak egymástól, tehát a Marssal már nem lesz közös jövő.
Összefoglalva, a kérdező könnyen épít kapcsolatokat, de ezek nem tudnak kiteljesedni. Lehet, hogy a kérdező válogatós, de a fizikai korlátok is nehezítik ezt. Két bolygó jelez olyan férfit, akinek a rajongását ki lehetne használni, de ehhez a mércét nagyon le kellene engedni, vagyis az igényeket a kínálathoz igazítani. Lehet, hogy van olyan partnerjelölt, aki mint férfi nem jön be a kérdezőnek, de egyébként nem lenne rossz party, és utóbb azok az értékek, amik bennük vannak, felülírná a most érzett ellenszenvet, vagy bármit, ami miatt most elhárítja a közeledésüket.

S.M. 2021.04.14-i leveléra

(Az asztrológus válaszolt, 2021.04.15 07:37)

A kérdező utoljára 3 éve jelentkezett, addig gyakran kérdezett. Azóta nem tudok róla semmit. A kérés, hogy mondjak valamit a szerelmi életéről. Mivel előtte szinasztriát szeretett volna csináltatni -amit én nem csinálok- feltételezem, hogy vagy egyedül van, vagy van ugyan kapcsolata, de kifelé kacsintgat, és amennyire lehet, szeretne biztosra menni.
------------
Nem győzöm hangsúlyozni, hogy nálam elvárás az, hogy ha én energiát fektetek az elemzésbe, a kérdező is tegye meg ezt. Az asztrológusnak nincs üveggömbje, a kérdésre akkor tud jól válaszolni, ha ismeri a kérdés hátterét. Ehhez a kérdezőnek át kell gondolni, hogy milyen információt oszt meg, mi az, ami fontos, és mi az, ami lényegtelen. És jól meg kell fogalmazni a kérdést, hogy pontosan mire kíváncsi, hogy ne az asztrológus találja ki, mert úgy már a kérdés sem érvényes. Online írásos tanácsadás során nem nagyon van lehetőség beszélgetni, kérdezni, amennyi információt kapok, annyit tudok beleépíteni az elemzésbe. Most csak a fenti 3-4 sor van, ezért az elemzés is csak egy lebutított írás lesz, amennyi -az egyébként nem kevés- 4000 karakterbe belefér, vagyis amennyit erre a felületre írhatok.
---------
A Jupiter természetes égi útja során a jövő év februárjában eléri a Merkúr trigonját, majd pár héttel később megérkezik a partnerkapcsolatokat mutató VII. ház csúcsára. Itt uralomban van, hozhat partnert, akiért a kérdező rajongani fog. Talán régóta van egyedül, vagy olyan kapcsolatban él, amiben az érzelmek már régen kihunytak, és úgy érzi, bárki jön, csak jobb lehet. Ezért sokkal jobbnak, szebbnek gondolaja a leendő partnert, és többet is remél tőle, mint amit az valójában adni képes. Sajnos a Jupitert, aki egyébként a legjobb indulatú bolygó, nem tudja viszonozni a rajongást, hiszen a halak jegy a Merkúr romlása. Ha az ismerkedésből kapcsolat is lesz, nagyon meg kell érte dolgoznia a kérdezőnek. A partnerének pedig sok tekintetben toleránsnak kell lennie, mert nem olyan nőre vágyott, mint a kérdező. Ez persze nem azt jelenti, hogy a kérdezővel lenne baj, csak a partnerének már volt egy ideálja, amit nehezen enged el.

Ugyanerre az időszakra esik a direkciós Hold tranzitja a Jupiter felett, ami a fenti hatást erősíti meg. Azért az nem mellékes, hogy maga a Hold a születési képletben éppen szemben áll az egyébként együtt álló Jupiterrel és Szaturnusszal. Ez szinte garantálja azt a feszültséget, ami a kérdező kapcsolatait általában, de főleg a partnerkapcsolatait végigkíséri. Talán bizonytalan az érzelmeit illetően, mindig harcol valakivel, aki éppen kéznél van, és ha nem is feltétlenül veszít, de jó eséllyel nem jó szájízzel hagyja el a grundot. Sosincs az a jóleső érzés, amikor csak úgy boldog, ellazulhat, érzi, hogy minden rendben van körülötte, és eszébe sem jut, hogy ez egyszer majd véget ér.

A kérdezőt jelölő Merkúr direkcióban elért a 12. ház csúcsára. Ismerkedés szempontjából ez nem a legjobb pozíció, mert problémás helyzeteket, elzártságok, bezárkózást jelent. Lehet, hogy a járvány miatt a lehetőségek is szűkültek, többet vagyunk otthon és hozzászoktunk. Innen nehezen mozdul el a Merkúr, de szerencsére a hatás leginkább a házhatár átlépésekor fontos, utána már könnyebb menedzselni a helyzetet. Egy 12. házas jelzésnél, ami személyi jelölőt érint érdemes olyan tevékenységet keresni, ami befelé fordulást igényel. Önismeret, tanulás, meditáció… néha jól jön, ha a szerelmi élet romokban hever, mert később, ha jövő év elején jön a Jupiter által jelzett személy, a kérdező mostani „én”-je helyett egy sokkal kiegyensúlyozottabb érettebb asszonyt fog találni, akit könnyebb elfogadni, ha már izzó szerelemről nem beszélhetünk. Ugyanakkor a kérdezőben is letisztulhat, hogy mit vár el a partnerétől. Ennek ugyanis valahol párhuzamban kell állnia azzal, amit cserébe nyújtani tud. Egy érett személyiség pontosan ismeri a saját értékét, és ennek megfelelően választ társat is. Nem adja alább, de nem is lő túl magasra. Aki tényleg felnőtt, nem akar minden áron társat, csak ha érdemes.

Sz.É. 2021.02.25-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2021.02.27 15:09)

A kérdező érett asszony, aki külföldi barátjával régóta tervez találkozni egy mondhatni titkos közép-amerika üdülés, majd pár hetes amerikai tartózkodás keretében. A járványhelyzet egyelőre keresztülhúzta a számításaikat, de a kérdező júniusi államvizsgája előtt talán még belefér, a szálláshely lefoglalva, stb. A kérdező maga tette fel a kérdést és készítette el a kérdőképletet egy megadott időpontra.

A kérdése, „hogy érvényes-e a Horary és mit mond erről.”

A megadott időpontra készített kérdőképlet érvényes és értékelhető, de koraisága miatt konsziderációs, amit az értékelésnél figyelembe kell venni. Az érvényességet az adja, hogy az óra ura az I. házban, de a második jegyben volt a kérdés idején.

A kérdőképletek elemzése úgy történik, hogy a kérdező elmondja az asztrológusnak a történetét, és felteszi azt a jól átgondolt kérdést, amire kíváncsi, tehát nem bízza az asztrológus fantáziájára, hogy mit szeretne tudni. Az asztrológus a kapocs az égiek és a földiek között, tehát a kérdésre adott válasz abban a pillanatban születik meg, amikor az asztrológus az elmondás alapján minden fontos információt megkapott és megérti, hogy mit szeretne tudni a kérdező.

Csak okulásképpen: valószínűleg a kérdező az útjával kapcsolatban szeretett volna tudakozódni, de a kérdése, amit szó szerint beidéztem, csak arra vonatkozott, hogy egy adott időpontban feltett kérdésre készített horary érvényes lenne-e. Ezt a második bekezdésben megválaszoltam.

Kíváncsiságképpen elkészítettem arra az időpontra is a képletet, amikor a levelet elolvastam. 2021.02.25 0:30 Budapest (Regiomontanus) Ez a második képlet csak az érvényesség elméleti gyakorlására jó, hiszen a tényleges érvényességét eleve kizárja az, hogy nincs mögötte valódi kérdés. Emellett maga a képlet többszörösen konsziderációs – kései, mert az aszcendens jegyének utolsó fokainak egyikén áll, a Hold közeledő, 5°-on belüli szembenállásban van a Merkúrral, és a Mars a VII. ház csúcsán áll, ami lehet elemzést tiltó ok is. Bár párkapcsolati kérdésekben –nem tudni, hogy ez most az-e, de inkább nem az- esetleg el lehet végezni az elemzést, ha más ok ezt nem zárja ki, de csak kellő körültekintéssel.

Ingyenes elemzést egy év múlva kérhet, a honlap linkjét kérem utólag megosztani vagy valakit megkérni, hogy ossza meg a Facebookon.

Ingyenes elemzés feltétele

(Az asztrológus válaszolt, 2020.08.15 20:24)

Kedves Kérdezők!

Szeretném felhívni a figyelmeteket arra, hogy az ingyenes elemzésért cserébe a honlap linkjét

https://artik.eoldal.hu/ vagy https://artik.eoldal.hu/cikkek/bemutatkozas.html

legalább a válasz előrelátható időpontjáig Facebook-on meg kell osztanotok, és erről e-mailben a jobb felső sarokban található címre egy értesítést küldeni, benne a linkkel, ahol látható, hogy a megosztás valóban megtörtént. A várólistára is ki szoktam tenni a figyelmeztetést, hogy ez ne maradjon el. Amennyiben mégsem történik meg, a kérdést tárgytalannak tekintem és törlöm a listáról.

Megértéseteket köszönöm.

K.K. 2020.06.21-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2020.07.19 11:22)

A kérdező érett asszony, aki hosszú ideje szeretne kisbabát a férjével. Negyvenen túl van már. Az a kérdése, hogy lesz-e közös gyermekük, vagy kezdjen el másban gondolkodni és ha úgy alakul, hogy engedje el az anyaság gondolatát?

Sajnos arról nincs információ, hogy milyen előzmények voltak. Mi miatt nem jöhetett létre idáig a terhesség, anyai vagy apai egészségi probléma volt-e a háttérben? Ilyen esetben többnyire már történt valamilyen orvosi beavatkozás, terápia, vagy ha volt már korábbi terhesség, azzal mi lett. Ezt csak azért írtam le, mert a kérdést egy számomra ismeretlen ember teszi fel, és minél többet tud az asztrológus a háttérről, annál jobban tudja majd bírálni a képletet, akár kérdőképlet, akár születési képlet elemzéséről van szó.

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. A kérdés még éppenhogy nem kései, azaz az aszcendens vonala még nem éri el a jegyváltás előtti 3°-ot. 4°-nyira van tőle, ami azt jelenti, hogy talán még nem minden dőlt el, de valószínűleg ebben a kérdésben már tényleg a 24. órában járnak.

A képletben a kérdezőt az I. ház uraként a Mars és a Hold képviseli. A gyermeket jelző 5. ház egzaltációs ura a Nap, így ő lesz a lehetséges kisbaba. A terápia –feltételezve, hogy volt ilyesmi- a X. ház ura, a Merkúr.

A Mars a kérdés idején a Halak jegy utolsó fokain volt, a Merkúr romlásában. Ez azt jelenti, hogy az alkalmazott kezelést a kérdező szervezete valamiért nem tudta hasznosítani, ezért lett eredménytelen. Talán ez nem is mostanában történt, hanem még régebben, és a sikertelenség miatt ettől elálltak.
A jó hír, hogy a Mars közeli jegyváltása miatt nemcsak a terápia elutasítása szűnik meg, hanem mivel a Mars saját uralmi jegyébe lép, méltósága és ereje teljében lesz. Ezt a fizikai test állapotának javulása jelezheti, a kérdező erősebbnek, egészségesebbnek kezdi érezni magát. Egy esetleges terhesség szempontjából ez mindenképpen kedvező lenne.

A gyermeket jelző Nap éppen a kérdés napján váltott jegyet, ami mindenképpen vele kapcsolatos változást jelez. Ami ebben az esetben nem túl biztató, hogy a 8. házban van, ami sötét ház, a halál házának is nevezik, de baljós neve ellenére nem kell a legrosszabbra gondolni. Ahogy a Mars átlépi a jegyhatárt, fényszögkapcsolatba kerül a Nappal, ami jelzi, hogy létrejöhet még terhesség. Sajnos ez a fényszögkapcsolat diszharmónikus, ami ebben az esetben azt jelzi, hogy a Mars gyengíteni fogja a Napot, az anya szervezete nem teljesen ideális a gyermek kihordásához. Az előzmények miatt arra mindenképpen fel kell készülni, hogy ha összejön a gyerek, adódhatnak problémák, amikre nagyon oda kell majd figyelni, hiszen sok a rizikó.

A terápiát jelölő bolygónak, a Merkúrnak most nincs fényszöge, de később együttáll a Holddal, majd a Nappal is. Most retrográd, ami jelezheti azt, hogy újra orvosi segítséget vesznek igénybe, de akkor mástól, másfajta kezelést.
Az is lehetséges, hogy spontán létrejön a terhesség, és csak utána kell majd a szokásosnál többet orvoshoz járogatni.

Még egy dolog erősíti meg, hogy van egy kis remény, de nincs túl sok idő: a férjet jelképező VII. ház ura, a Vénusz recepciós és fényszögkapcsolatban is áll az elforgatott képlet 5. házának, azaz a 11. háznak az egzaltációs urával, a Szaturnusszal. Ez a férj szempontjából jelezheti a gyermekáldást. A fényszögkapcsolat viszont csak rövid ideig él, emiatt felmerült a kérdés, hogy vajon háttérben nem spermával kapcsolatos probléma áll, mert ebben az esetben, ha ezt el tudják fogadni, még szóba jöhet a donorbank.

A fentieket figyelembe véve azt javaslom, hogy még ne adják fel a terveiket. Manapság sokan lesznek anyák negyven felett. Törekedjenek arra, hogy javuljon a kondíciójuk –sport, pihenés, táplálkozás- és esetleg keressenek másik meddőségi rendelést vagy konzultáljanak másik orvossal, hátha van az eddigiekhez képest más megoldás is a problémájukra.

"Egy lány" 2020.05.04-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2020.06.07 18:53)

A kérdező hölgy betöltötte a 40-et. Komoly párkapcsolatot, családot szeretne. A kérdése, hogy 3 éven belül jön-e a nagy Ő?

A mostani kérdésre készített kérdőképlet szerint van esélye annak, hogy kapcsolata legyen, a kérdés az, hogy milyen magasra teszi a lécet, mit vár el a kapcsolattól?

A képletben a kérdezőt a mostanában nem igazán kedvező helyzetű Jupiter és a Hold képviseli. Az esetleges partnert pedig a Merkúr vagy a Szaturnusz. A Jupiter a kérdés idején az I. házban állt, ami erőt jelent, talán ez adja a vállalkozó kedvet a társkereséshez. Sajnos ezt az erőt csorbítja, hogy a Jupiter saját romlásában, a Bak jegyben jár, és a kérdés idején már majdnem stacioner/retrográd mozgású volt, ami az erő csökkenését vetíti előre. Később a Szaturnusz is gyengíteni fogja, amikor az szintén retrográd mozgása miatt visszatér a Bak jegybe és orbiszon belül együtt áll majd a Jupiterrel. A Jupiterre egy ideig még nehéz idők járnak, ami persze nem zárja ki a pártalálást.

Az esetleges partnert a VII. ház ura jelezheti, esetleg az a bolygó, akinek a magas méltóságaiban vannak a kérdező jelölői. Utóbbi esetén feltételezhető, hogy van valaki, aki tetszik, vagy legalább el tudná képzelni vele a jövőjét.

A Merkúrnak a Jupiterrel még nincs fényszögkapcsolata, de később lesz. Alacsonyabb rendű kölcsönös recepciójuk inkább barátságra lenne elég, de ha mindketten házasodni akarnak, főleg érettebb korban, ehhez nem feltétlenül kell lángolni egymásért. A veszély abban rejlik, hogy ennél a kapcsolatnál a másik fél, azaz a Merkúr nincs teljesen képben. Együtt állása a Nappal arra figyelmeztet, hogy a partner rosszul lát valamit, vagy nem akar észrevenni olyan dolgokat, amik fontosak lehetnek. A Nap ugyanis elveszi a bolygók tisztánlátását. A veszély tehát az, hogy a partner úgy megy bele a kapcsolatba, hogy valamit nem tud, és később ez problémát okozhat. Az átlagoshoz képest sokkal gyorsabban halad, ezért viszonylag rövid idő múlva belép saját jegyébe, az Ikrekbe, ami viszont a Jupiter romlása. Lehet, hogy ezzel a partnerrel a tények felismerése vagy elfogadása vezet a távolodáshoz / szakításhoz. Szívem szerint ezt a kapcsolatot egyáltalán nem nevezném komolynak, és valószínűleg tartós sem lenne.

A másik lehetséges partner a Szaturnusz. Ez a bolygó jelezheti egy korábbi partner visszatérését, vagy egy szaturnuszi jellegű embert, például korosabb férfit. A jó az, hogy legalább a kérdezőt jelölő bolygók a Szaturnusz magas méltóságaiban vannak, tehát a kérdező részéről szabad az út. A rossz viszont az, hogy a Szaturnusz nem viszonozza ugyanilyen erősen a recepciót, azaz nem lesznek benne túl erős érzések, sőt amint visszalép a Bak jegybe, bár a Hold triplicitás szerinti méltóságában lesz, de maga a Bak jegy a Jupiter és a Hold romlása. Ez a partner szeretne jóban lenni a kérdezővel, de legalább a kapcsolat elején inkább boldogtalanná teszi. Ez csak átmeneti állapot, ami később annyival lesz jobb, amikor visszatér a Szaturnusz a Vízöntő jegybe, és a Jupiter is belép oda, hogy a partner már nem okoz boldogtalanságot a kérdezőnek, sőt saját romlását elhagyva maga a kérdező is jobban érzi magát. Az a tudat, hogy van valaki, akihez hosszú évek társtalansága után tartozik, sokat javíthat a kérdező kedélyállapotán.

Hogy ez a kapcsolat összejön-e 3 éven belül, nem válaszolható meg a képlet alapján. A Szaturnusz egy olyan jövőbeli ígéret, amibe belekavar az, hogy a jelölő bolygók retrográd, mozgásúak lesznek. A kérdés idején már majdnem azok, mind a Jupiter, mind a Szaturnusz lassú, egy-két nap múlva megállnak, majd elindulnak visszafelé. A kérdés idején még nem volt köztük fényszögkapcsolat, ugyanakkor a Szaturnusznak egy tág orbiszú felbomlófélben levő fényszögkapcsolata volt a Holddal. A jelölők tehát már most is egymás közelében vannak, kerülgetik egymást. Idővel együtt fognak állni, ami esélyt teremt arra, hogy a kérdezőnek végül legyen majd tartós kapcsolata.

Járjon nyitott szemmel, és legyen elfogadó és türelmes!

Re: "Egy lány" 2020.07.01-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2020.07.12 08:39)

A kérdező két kérdésben kért pontosítást:

Az a partner mikor fog belépni az életembe? Értem azt, hogy még ebben az évben?

Az elemzésben benne volt, „Hogy ez a kapcsolat összejön-e 3 éven belül, nem válaszolható meg a képlet alapján.”
Egy olyan lehetséges forgatókönyvre gondoltam a jegyhatárátlépések miatt, hogy egy külföldön élő férfival, esetleg ott szerencsét próbáló korábbi partnerrel fog találkozni, akit később oda követ majd. Ha így alakulna, kérdés, hogy ez mennyivel tolja a végkifejletet a kérdéses három év felé vagy akár azon túlra. Egy ilyen elhatározást nem könnyű meghozni, lepapírozni, miközben még nem is tudni, ki a partner. De ez csak egy lehetséges jövőkép, ezért ne zárja ki a hazai férfiakat se.
Ebben az évben nem valószínű, hogy megtörténne.

Mikortól számítható kapcsolatnak a mi kettőnk találkozása?

Ez a kérdezőtől függ, hogy ő mit gondol erről. Lehet, hogy nincs is egy adott pillanat, amikor ki lehet mondani, hogy ez mostantól kapcsolat. Egyszer csak elkezd valami vibrálni a két ember közt, ami már lehet kapcsolat, pedig a gondolat még meg sem fogalmazódott a fejekben, és nem tudni, mikor lesz az első csók, együttalvás vagy összeköltözés.

Napkelte 2020.05.13-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2020.06.28 22:30)

A kérdező hamarosan elérkezik a 4.X-hez.Boldog párkapcsolatban él és gyermeket szeretnének.Hosszú levelében túl sok a kérdés, nem lehet tudni, pontosan mit szeretne tudni.Az egészségi állapota nem tökéletes, anyagi helyzete bizonytalan, és már lassan kifut az időből, tehát csupa olyan probléma, ami évek óta fennáll, és talán soha sem fog úgy megoldódni, hogy ne kelljen miatta izgulni.

Persze, szerencsés az, akinek mindezek nem jelentenek problémát, de alapvetően nem a tökéletes egészség és a jól feltöltött bankszámla kell a gyermekvállaláshoz, hanem a mindent felülíró vágy a gyermek után, és/vagy a bátorság és a jövőbe vetett bizalom, ami úgy érzem, hiányzik a kérdezőből.
Bár a születési horoszkóp szerint a kérdezőnek lenne lehetősége vérszerinti gyermekre, sőt erre az időszakra a gyermeket jelző 5.ház tekintetében vannak is jelzések, de ha ennyi a kétség, a félelem, talán el sem jutnak odáig, hogy a kisbaba megfoganjon és tényleg kifutnak az időből.Vagyis itt nemcsak a fizikai test problémáiról van szó, hanem a nem látható lelkiekről is, ami ugyanúgy megakadályozhatja a teherbe esést vagy a gyermek kihordását.
Az egészségi problémák tekintetében holisztikusan gondolkodó orvost keresnék, aki nemcsak az egyik vagy a másik szerv problémáját kezeli, hanem egyben az egészet.A cél rövidtávon nem feltétlenül a gyógyulás, hanem egy olyan egyensúlyi állapot kialakítása, amivel vállalható a teherbe esés.Lehet, hogy ez a feltétel most is adott, talán csak annyi kell a kérdezőnek, hogy ezt valaki kimondja.Később, a terhesgondozás során is arra kell törekedni, hogy a növekvő megterhelés mellett a kérdező ne legyen beteg, sőt a betegségtudata se erősödjön.Nyilván többet kell pihenni, mint egy egészséges kismamának, minderre fejben is fel kell készülni, erősíteni azt a tudatot, hogy rendben lesz minden, képes lesz rá.

A születési képlet ura, a Jupiter az elmúlt egy évet végigkínlódta a számára kedvezőtlen Bak jegyben, és ezt még kedvezőtlen tranzitok is nehezítették.Még mindig nem a legjobb a helyzete, hiszen továbbra is a Bak jegyben jár, ráadásul retrográd mozgása sem szerencsés, de hamarosan újra elindul előre, és ezután nemsokkal átlép a Vízöntőbe, ahol már nem lesz romlásban.Egy kicsit még gyengíti, hogy lesz fényszögkapcsolata a Szaturnusszal és a Marssal is, de legalább a Szaturnusz uralmi helyzete ad neki valamennyi méltóságot.Fontos, hogy még a jegyváltás előtt együtt fog állni a születési képlet Vénuszával, ami a gyermeket jelző 5.ház ura, később pedig a Holddal is, ami a ugyanennek a háznak az egzaltációs ura, egyúttal esszenciálisan jelzi az anyasággal kapcsolatos dolgokat.A Hold és a Jupiter a születési képletben is fényszögkapcsolatban állnak, ami aláhúzza a mostani tranzit fontosságát.A természetes égi útján haladó Uránusz éppen elérte az előbb említett 5.ház csúcsát.Retrográd mozgása miatt még kétszer fogja azt érinteni –az ősz, majd a következő év tavasza közepén- ami váratlan, akár előre nem is tervezett dolgokat hozhat a kérdéssel kapcsolatban.Az egyes időpontok között kb.9 hónap telik el, ami jelezhet egy nagyon gyorsan bekövetkező terhességet és végül szülést, vagy olyan időszakokat, amikor belevágnak a projektbe.Mindent egybevetve, inkább az utóbbit tartom valószínűnek, addig viszont fontos lenne saját magát felkészíteni a gyermekáldásra a fent leírtak szerint.

Minden más, hogy a távoli jövőben hogy alakul, másodlagos kérdés, ezt a horoszkóp alapján évtizedekre előre senki sem fogja megmondani, mert minden válasz az előzmények ismeretében születik meg.Hogy kell-e aggódni? Mert ha igen, akkor mi lesz? Nem vállal gyermeket? A szülőség egyben azt is jelenti, hogy onnantól fogva mindig kell valamiért aggódni, de azért ez általában nem rontja az életminőséget, mivel a szülők megtanulják kezelni az aggodalmaikat.Ami jól jön ehhez, egy olyan támogató kör, akire támaszkodhat.Elsősorban nyilván az apuka jön szóba ilyenkor, de emellett barátok, családtagok, szomszédok, akik adok-kapok alapon tudnak segíteni, amikor szükség van rá.

T.I. 2020.04.30-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2020.05.24 07:48)

A kérdező 50 feletti asszony, 5 éve túl az utolsó vérzésén. Biztosan szeretné tudni, hogy eshet-e még teherbe, szükséges-e védekeznie, ha úgy adódna. Az ismeretségi körében volt olyan nő, akit 55 éves korában ért ez a meglepetés, és érthető módon a kérdező nem szeretne így járni.

A leírás szerint állandó partnere nincs, de esetleg alakulhat úgy, hogy valakivel összebújjon.

A gyermeket az 5. ház mutatja, az esetleges 3. gyermeket –két felnőtt gyermek van- az 5. háztól számított 3. ház, vagyis a VII. ház. Az egyik ura a Jupiter, a másiké a Vénusz, míg a kérdezőt a Mars és a Hold mutatja.
Ilyen kérdés esetén, a megvalósulást közeledő fényszögkapcsolat mutatná, a magzat életképességét/életképtelenségét pedig a gyermeket jelző bolygó házhelyzete és méltóságai vagy romlása.

A Jupiter az év vesztese, rossz tranzitjai voltak és lesznek, amibe a horoszkóp két fenegyereke, a Szaturnusz és a Mars vesznek részt, saját romlásában jár mostanában, és küszöbön áll retrográd mozgása, vagyis a Jupiter életképességét már a kozmikus helyzete is kétségessé teszi, hiszen ezek mind csökkentik az erejét és rontják a minőségét. Ebben a képletben még tovább csökken az ereje amiatt, hogy a kérdés idején hanyatló házban is volt. A kérdező jelölőivel nincs fényszögkapcsolatban, ami valószínűsíti, hogy nem lesz már gyermeke.

A Vénusz nem áll annyira rosszul, hiszen uralmi recepcióban van saját urával és nem támadja vagy gyengíti másik bolygó, de a 8. ház a halál háza, ami nem a legjobb hely az új életnek. Viszont közeledő fényszögkapcsolatban van a Holddal, ami elméleti lehetőséget teremt arra, hogy létrejöjjön a terhesség.

Fontos, hogy egy képlet bírálatakor az ismert körülményeket is figyelembe kell venni. Extrém ritka, hogy valaki 55 évesen teherbe essen, ezért vélelmezhető, hogy az az asszony, akivel ez megtörtént, hiába gondolta úgy, még nem esett át teljesen a klimaxon. Talán hébe-hóba megjött a vérzése, így tényleg becsúszhatott egy baba. Aki 53 éves lesz és 5 éve nem menstruált, annál kizárható a terhesség. Ebben az esetben a Hold-Vénusz fényszög egy nem tervezett unokát jelezhet, ami viszont a kérdező gyermekének okoz majd szorongást, de ez egy másik történet.

Ugyanakkor a védekezés terhességtől függetlenül is indokolt, hiszen alkalmi szexuális partner esetén elég nagy a kockázata a szexuális úton terjedő betegségeknek, amit nem csak tinik szoktak elkapni, hanem sajnos kortól függetlenül bárki, aki nem használ óvszert. Emiatt javaslom, hogy inkább ne kockáztasson, és tartson a táskájában belőle arra az esetre, ha úgy alakulna, hogy találkozik egy szimpatikus férfival.

M.P.A. 2020.04.21-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2020.05.13 21:05)

A kérdező fiatal nő. Azt szeretné tudni, ebben az évben teherbe esik-e?

Sajnos a kérdés hátteréről semmit sem tudni, pedig ilyenkor a bírálatnál sok mindent számításba kell venni, például van-e probléma az egészségével, régóta tervezi-e a mostani várandósságot, van-e már gyermeke. Csak egy megérzés, hogy nemrég érte utol a kérdezőt a vágy, hogy gyermeke legyen, és ha már úgyis lehet, gyorsan kérdezett is.

A kérdésére érvényes és értékelhető kérdőképlet készült. Ebben látszik is –Hold a gyermeket jelző 5. házban- hogy a kérdés eléggé ott van a kérdezőnél, vágyik a gyermekre. Az 5. háznak két ura van, a Mars és a Nap. A Mars emellett a képlet ura is, tehát ő jelöli a kérdezőt is.

Ez a két bolygó hanyatló házas, peregrin, közeledő fényszögkapcsolatuk nincs. Ez azt valószínűsíti, hogy ebben az évben még nem várható baba.

Ha az anyaság kérdése a semmiből bukkant elő, akkor a kérdező a körülményektől függetlenül is arra törekszik, hogy gyermeke legyen. A horoszkópban intő jelek vannak, amik miatt talán érdemes lenne várni, de nem biztos, hogy ez befolyásolni fogja-e a döntésében. Emellett az objektív tények, amiket mindenki ismer, ugyancsak a megfontolás felé irányítanak.

A koronavírus, mint betegség, önmagában problémát jelent, mivel nem tudjuk, hogy a betegségnek van-e teratogén hatása, de a magas láz nem tesz jót a magzatnak. Mostanra nagyjából már tudjuk, hogy aki eddig nem lett beteg, valószínűleg ebben a szezonban nem is lesz, de azért még mindig óvatosságra intenek a szakemberek.

Ugyanakkor a járvány utóélete is fontos lehet, hiszen az egészségügy talpra állása még várat magára, és a gazdaság hanyatlása miatt a létbiztonsága kerülhet veszélybe, márpedig a felelősségteljes gyermekvállalás terhesgondozással és anyagi áldozattal is jár.

Ezen túl az is kérdés, hogy a kérdező szervezete felkészült-e a terhességre? A hanyatlóházas peregrin jelölő gyengeségre utal, ami szerencsére nem betegséget jelent, talán csak alultápláltság, vitaminhiány, vagy az állóképesség hiánya, edzetlenség.

A Nap, ami a gyermek jelölője lehet, nemcsak hanyatló házban, hanem a betegségeket jelző, sötét 6. ház csúcsán áll, ami eleve baljósan fest, de ez inkább az esélyeket rontja, nem arra utal, hogy a leendő gyermek beteg lenne, hiszen a Nap nem támadott a képletben.

További probléma lehet az anyagi biztonság kérdése. A képletből úgy tűnik, hogy a kérdezőnek nincsenek megtakarításai, bár a képlet szerint nem keres rosszul, de lehet, hogy el is költi. A férje anyagi helyzete jobb, de azért nem ártana takarékoskodni a szűkösebb napokra, amikor egy kereset (részben) kiesik, ellenben eggyel több szájat kell etetni.

Elméletben ezek nem lennének akadályozó tényezők a várandósság tekintetében, de mindenképpen sokkal megnyugtatóbb úgy belevágni, ha terveznek, és amit és amennyire csak lehet, rendbe tesznek előtte.

Mivel a kérdés erre az évre vonatkozott, épp elég idő lenne erre ebben az évben, és jövőre belevágni. A mostani képlet szerint fényszögek és recepciók hiányában nem várható terhesség.

K.K.B. 2020.04.17-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2020.04.18 23:29)

A kérdező fiatalasszony, aki a második babát tervezi. Ha bővül a család, olyan munkát szeretne, ahol az idejét jobban be tudja osztani, és ezért hajlandó lenne tanulni is, sőt kedve is lenne valami újhoz. A terve az, hogy kozmetikus lesz. A kérdés, hogy ezt a tervét támogatják-e a csillagok.

A kérdésére értékelhető, radikálisan érvényes kérdőképletet lehetett készíteni. Ebben a képletben a kérdezőt a most még Kosban álló egzaltált Nap képviseli, aki így április közepe felé már a jegyváltásra készült. Ez azt jelenti, hogy most még nagy a lelkesedés, hogy valamit csinálni kellene, ami később alább hagy. Nem is baj ez, mert az egzaltációban álló bolygóktól nem várható kitartás, és ha elillan a pillanat varázsa, a lelkesedés, akkor feladja. Nála arra számíthatunk, hogy amint megteszi az első lépéseket a terv megvalósítása irányába, meg sem áll a célig.

Márpedig ez a terv nagyon is megvalósítható. Maga a Nap, aki a kérdezőt jelzi ebben a képletben, a X. ház csúcsa felé tart éppen, pár foknyi távolság és egy jegyhatár választja el tőle. A jegyhatár átlépése az első, ami egyfajta minőségi változás a Napnak. Valami történik, mielőtt ténylegesen rálép a választott útra. Nem kell nagy dologra gondolni, bár az sem kicsi, hogy a tervből tényleges elhatározás lesz, iskolát vagy tanfolyamot keres, beiratkozik, befizeti a tandíjat. Ekkor lépi át képletesen a jegyhatárt a Nap, és a kérdező ősszel beül az iskolapadba. Vagy valami ilyesmi.

A Bika jegynek, ahová a Nap belép, az ura a Vénusz. Ez a jegy és ez a bolygó esszenciálisan jelzi a szépséggel, nőiességgel kapcsolatos dolgokat, így a kozmetika, a szépítészet nagyon is helyénvalónak tűnik. Emellett a X. ház a vágyakat terveket jelenti, de emellett a karriert is. A ház csúcsa felé tartó Nap egyértelműen jelzi, hogy a kérdező elszánt ennek a tervnek a megvalósításában, talán csak egy megerősítést kér a csillagoktól, hogy jól döntött-e.

További megerősítése a fentieknek, hogy a Hold eseményjelölő minőségében fényátvitellel fogja összekötni a Napot és a Vénuszt, tehát a kérdezőt a karrierjével, ami azért fontos, mert a két jelölő között egyébként nincs fényszögkapcsolat.
Emellett a Hold, mint a kérdező lelki jelölője, szintén jegyváltás előtt volt a kérdés idején, a Halak jegybe fog belépni, ahol a Naphoz hasonlóan a Vénusz uralma alá kerül. Ez azt jelenti, hogy a kérdező örömét lelheti majd a kozmetikusi munkájában.

Bár nem volt kérdés, de azért egy kicsit ide tartozik a tervezett kisbaba ügye. A gyermekeket jelző 5. ház ura a Jupiter nem áll túl jól a képletben. Saját romlásában, a Bak jegyben van, sötét, hanyatló házban járt a kérdés idején, és hamarosan mozgása megáll, majd elindul visszafelé, azaz retrográd lesz. A karriert jelző ház ura, a Vénusz pedig az Ikrek jegyben ugyancsak a Jupiter romlásában járt a kérdés idején. Ez azt jelenti, hogy bár a szándék megvan, a gyermek vagy nem jön össze, vagy újratervezik a jövőjüket, ezért el is halasztják egy rövid időre a család bővítését. Emiatt nem kell kétségbeesni, bőven lesz még ideje szülni később is, és talán azért is szerencsésebb, ha vár egy kicsit, mert ha valaki teljesen új dologba vág, az elég sok energiát felemészt, és így előfordulhat, hogy túlvállalja magát, aminek mindenki –család, karrier, egészség- kárát láthatja.

Összefoglalva: úgy fest, hogy a két terve közül a karrierre vonatkozókat a közeli jövőben meg tudja majd valósítani, míg a másik – gyerek- csak később kerül sorra. Már csak az hiányzik, hogy keressen egy megfelelő iskolát vagy tanfolyamot, vagy ha ez már megvan, akkor beiratkozzon, és utána annak rendje-módja szerint elkezdje a tanulmányait. Remélhetőleg a mostani koronavírus miatti korlátozások nem tesznek keresztbe a terveknek, de mivel fényátvitellel megvan a fényszögkapcsolat a tervek és a kérdező jelölői között, számítani lehet rá, hogy nem lesz gond az órák látogatásával illetve a hozzá kapcsolódó gyakorlati képzéssel sem. Sok sikert!

T.N. 2020.01.19-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2020.02.09 17:12)

A kérdező fiatalasszony stabil párkapcsolatban él, amivel minden rendben lenne. A szíve viszont egy olyan férfihoz húzza, akit már 8 éve ismer, és az iránta érzett vágy ennyi idő után sem csillapodott. A kérdése, hogy vajon azért ilyen tartósak az érzései a férfi iránt, mert egyszer majd egy pár lesznek, és ugyanezt érzi-e a férfi is őiránta?

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. A leírásból csak sejthető, hogy amikor a kérdéses férfit megismerte -19 évesen, a fiú akkor 16 volt- egy kicsit jártak egymással. Ennek ellenére a képletben a férfit nem a volt partnereket esszenciálisan mutató Szaturnusz, hanem a Mars jelképezi. Ez azért is találó, mert a férfi Skorpió szülött. A kérdezőt jelző bolygók, a Nap és a Hold a kérdés idején a Mars egzaltációjában illetve uralma alatt voltak, így érthető az erős vonzalom.

A Mars viszont a kérdés idején a Nyilasban járt, ahol a Jupiter az úr, sőt a Jupiter fogadja a Marsot terminus szerinti méltóságában is. A Jupiter pedig a Bak jegyben jegyben van, mint a kérdezőt jelző Nap, tehát ő is a Mars egzaltációjában jár. Ezenkívül a Marsnak erősödő diszharmónikus fényszögkapcsolata és gyengébb kölcsönös recepciója van a Vénusszal. A Mars és a Jupiter kölcsönös erős recepciója jelzi, hogy van valaki –nem a kérdező, hanem más- akinek a férfi udvarolgatna, és ezt most komolyan is gondolja. Ugyanakkor van valaki más, akivel még együtt van, bár ez a kapcsolat mindkettejüknek inkább csak azért van, hogy elmondhassák, nincsenek egyedül.

A Mars a Hold arculati méltóságában volt a kérdés idején. Ez egy nagyon gyenge méltóság, arra elég, hogy a férfi tudjon a kérdező létezéséről. Talán még azt is tudja, hogy ő bejön a kérdezőnek, kitartó udvarlás után talán még össze is jöhetnek, de erre tartós kapcsolatot nem lehet tervezni. A Hold ugyanis kicsivel a Mars mögött jár, hamarosan utoléri, és akkor az együttállásuk megteremti az alkalmat egy találkozásra. A kérdés, hogy ekkor mi fog történni? A Hold és a Nap jegyváltásra készültek a kérdés idején, ami jelzi, hogy a dolgok változni fognak. A Hold belép a Nyilasba, és rögtön utána az 5. házba, a Nap pedig a Vízöntőbe. Ezt jelzi, hogy a Mars magas méltóságait elhagyva a Nap és a Hold érdeklődése csökkenni fog a Mars iránt, vagyis a kérdező szerelme lankad, de ez nem zárja ki, hogy egy esetleges együttléttel lezárja ezt a hosszas várakozást.

Korábbi levélből tudható, hogy a kérdező mostani partnere szeretne közös gyermeket, amitől a kérdező nem zárkózott el, bár nem ez minden vágya, hiszen neki már van két saját gyermeke. A Hold belépése az 5. házba, a Jupiter uralma alá, jelezheti, hogy várandós lesz. A Marssal való későbbi együttállás, és az, hogy a tényleges partnert, tehát a kérdező élettársát jelző Szaturnusz jelenleg a Bak jegyben a Jupiter romlásában van, kérdésessé teszi, hogy ki lehet majd a baba apja. Nyilván ez attól függ, hogy tényleg összejön-e legalább egy alkalomra a kérdező és az áhított férfi, és történt-e valami az élettárs hozzáállásával a gyermek kérdésében, vagy csak olyan gyermekáldásnak nem örülne, ahol muszáj lesz tesztet is csinálni, mielőtt beleélné magát az apaságba.

A Mars, azaz a kiszemelt férfi nagy valószínűséggel, nem örülne, ha váratlanul apuka lenne. Érthető is ez, ha egy meg nem alapozott kapcsolat -ha ezt egyáltalán lehetne annak nevezni- váratlanul ilyen sorsfordító kanyart venne. A Mars egy darabig még a Jupiter uralma alatt lesz, lehet, hogy valahol a lelke mélyén büszke lenne magára, hogy képes volt gyermeket nemzeni, vagy csak azon pörögne, hogy tudna kimászni a slamasztikából. De jegyváltás után a Mars belép a Bak jegybe, a Jupiter és a Hold romlásába, ahol egyértelműen elutasító lesz a gyermeket jelző Jupiterrel, sőt a kérdezőt jelző Holddal is.

A kérdező jól teszi, ha innentől fogva óvatos lesz és nem keveredik hírbe se senkivel, mert azt a mostani jól működő kapcsolata bánhatja és két szék között könnyen a padlóra eshet.

Sz.M.Zs. 2019.12.24-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2020.02.02 20:40)

A kérdező munkája mellett gitározik és énekel. Azt szeretné tudni, hogy ezzel ismertté válhat-e, érhet-e el sikereket.

A célok, karrier és a siker háza a X. ház. Ennek ura a kérdésre készített kérdőképletben a Hold, egzaltációs ura a Jupiter.

A kérdés idején a Jupiter sarokház csúcsa közelében volt már, ami sajnos az egyetlen jó jelzés vele kapcsolatban. Ugyanis a Jupiter ekkorra már belépett a Bak jegybe, azaz saját romlásába, bár ekkor még volt egy kis, arculati méltósága. A Nap szorosan felzárkózott mögé, ezzel érezhetővé vált égető hatása. A sarokház csúcsának másik oldalán pedig ott várta őket a leszálló holdcsomópont. Ez a konstelláció azt jelenti, hogy a kérdező valószínűleg úgy érezte, hogy valami elindult zenei karrierjében, talán egy sikeres esten volt túl, és esetleg kapott ígéretet további fellépésekre is. Amikor a Nap ilyen közel kerül egy bolygóhoz, elkezdi égetni, ezzel a bolygó erejét csökkenti, hatását rontja, ami az általa képviselt életterületen érezteti kedvezőtlen hatását, tehát itt például a kiugrási lehetőséget akadályozza meg. A leszálló holdcsomópont egy olyan akadályt képez, amiből nehéz kimászni. Ez lehet például egy rossz szerződés, ami köti a kérdező kezét, miatta nem tudja úgy alakítani a karrierjét, ahogy szeretné.

A Nap a képletben jelzi a barátokat és támogatókat, akik tehát nem, vagy nem jól teszik a dolgukat a kérdezővel kapcsolatban, és ezzel a lehetőségek kiaknázásának esélyét rontják.
Emellett a Nap jelentheti például a többi hasonló előadót is, akik talán megpróbálják megfúrni a kérdező karrierjét, de legalábbis konkurrenciaként megjelennek, amivel a kérdező esélyeit rontják. Ők sem járnak majd jobban, hiszen a leszálló holdcsomópont a Napnak ugyanazokat a problémákat fogja hozni, mint a Jupiternek.
A Nap még a munkáért kapott fizetséget is jelzi. Ebben az esetben például jelentheti azt, hogy kevés, vagy nem elég arra, hogy a fellépő művész kiadásait és a saját munkájáért várt fizetséget fedezze, vagyis anyagilag nem éri majd meg neki fellépni.

A Hold inkább a félig-meddig hobbiszintű tevékenységet mutatja, vagyis azt, amit most is csinál a kérdező. A Hold hanyatló házban járt a kérdés idején, peregrin, ura nem áll jól, a kérdező jelölőivel nem áll recepcióban. A kérdezőt jelölő I. ház egzaltációs ura, a Szaturnusz triplicitásban fogadja a Holdat, míg az I. ház ura, a Vénusz harmonikus fényszögkapcsolatban áll vele.

Bár feltételezhető, hogy a kérdező szeret zenélni, de ez a konstelláció ezt nem mutatja, inkább csak a zenélgetést. Így a remélt sikerek, a széleskörű ismertség, a tevékenységből való megélhetés sajnos nem látszanak a képletben.

V.A. 2019.08.31-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2020.02.01 21:26)

A kérdező fiatalasszony, egyedül él a fiával. A szerelemben nem volt szerencsés idáig, a kérdése az, hogy lesz-e valaha sokáig tartó boldog kapcsolata?

A kérdése idejére érvényes és értékelhető képletet lehetett készíteni. Ebből a kapcsolat lehetősége látszik, de sajnos az nem, hogy ez boldog lenne.

A kérdező jelölői, a Mars és a Hold a kérdés idején a Merkúr iránt érdeklődött, vagyis olyan jegyben voltak, ahol ez a bolygó az úr, sőt a Mars közeledő együttállásban is volt vele. Ez viszont egy olyan szerelmet vetít előre, ahol nem igazán lehet viszonzásra számítani, hiszen a Merkúr saját jegyében járva leginkább csak magával törődik, és végignézve a recepciókat, sehol sem fogadja a Holdat vagy a Marsot. Egy kapcsolatban pedig fontos az érzelmi töltet is, legalább valamennyi szeretetnek kell lennie mindkét fél részéről.

A másik lehetséges szál a kérdező lánykori szerelme, aki kicsivel a kérdés előtt felvette a kapcsolatot vele. Akkor a fiú lépett ki a kapcsolatból, mivel úgy érezte, hogy a kérdező nem elég neki. Mondjuk egy 24-25 éves fiú és egy 16-17 éves lány egészen mást várhat egy kapcsolattól, így benne van a pakliban, hogy az egyiküknek nem elég a másik. Mostanra, hogy érett felnőtt lett belőlük, már lehetnek elegek egymásnak, és a még a lehetőség is megvan arra, hogy találkozzanak, és újra egymás partnerei legyenek.

A volt partnereket/és vagy idősebb embereket (tehát nem kizárólagosan valamelyik volt barátot) a Szaturnusz jelzi, ennek közeledő fényszögkapcsolata van a Marssal, ami lehetővé teszi a találkozásukat. A Szaturnusz egzaltálja a Marsot, ami azt jelenti, hogy a férfi rajong a kérdezőért. Ez egy fellobbanó szerelem, amivel vigyázni kell, mert általában nem hosszú távra vonatkozik.

Jegyhelyzetéből adódóan viszont a Szaturnusz nem tudja boldoggá tenni a Holdat, hiszen a Bak jegy, ahol jár, a Hold romlása. Bár testileg meglenne kettejük közt az összhang, lelkileg nem. Lehet, hogy a volt barátnak van felesége, vagy valamilyen más problémája, ami a kérdezőt zavarja. Bár a Szaturnusz uralmi bolygó, de hanyatló házban volt a kérdés idején, együtt állt a leszálló holdcsomóponttal és mozgása akkor még retrográd volt. Emellett közelgett a Plútóval való együttállása is. Lehetne rosszabb is a helyzete, de így sem rózsás, hiszen ez a Szaturnusz harmatgyenge, az útján megtorpant, valami történt vele, amit nehéz feldolgoznia. A régi szerelme talán azért fordult a kérdezőhöz, mert olyan személy kellett neki, ami mellett korábban boldog volt, de így ez a kapcsolat inkább arról szólna, hogy a kérdező megmenti a volt szerelmét, de ahelyett hogy a kapcsolat fejlődne, később a Vízöntőbe lépő Szaturnusz már nem vágyik annyira a Marsra, ahogy most, azaz részéről elmúlik a szerelem.

A baj az, hogy míg a kérdező jelölője, a Mars a kérdés idején együtt állt a Nappal, ami elvakította, nem akart meglátni valami fontosat a kérdéssel kapcsolatban, vagy rosszul látott valamit, később belépve a Mérleg jegybe, a saját romlásába és a Szaturnusz egzaltációjába, ő fog rajongani a férfiért, akár úgy is, hogy a saját érdekeit sutba dobja. Ettől még lehet kapcsolatuk, csak nem olyan idilli, amilyenre a kérdező vágyik.

Azt mindenképpen érdemes fontolóra vennie a kérdezőnek, hogy mennyire tud rugalmas lenni, elfogadni a partner és a kapcsolat hiányosságait, mert ha nem is lesz olyan kapcsolata, hogy még a nap is másképp süt onnantól fogva, de legalább egy normális férfit találhat, akivel egy pár lehet, még ha nem is dúlnak az érzelmek. Persze nem minden áron, de ha a Nap égető hatása elmúlik, azaz már nem áll együtt a Marssal, akkor mindenképpen érdemes tájékozódnia a Szaturnusz felől, tehát alaposan megismeri magát a partnert, az ő hátterét és motivációját, hogy mit vár a kapcsolattól, stb… Vagyis okos dolog lenne a kérdező részéről, ha elsősorban ésszel dönt arról, hogy kit akar majd társául fogadni, és nem vár túl sokat az érzelmektől.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Következő »