Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csak válaszok (Ide az asztrológus ír. Kérdéseket a "Bejelentkezés"-be, minden mást a "Visszajelzés, értékelés"!-be lehet)

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Ingyenes elemzés feltétele

(Az asztrológus válaszolt, 2020.08.15 20:24)

Kedves Kérdezők!

Szeretném felhívni a figyelmeteket arra, hogy az ingyenes elemzésért cserébe a honlap linkjét

https://artik.eoldal.hu/ vagy https://artik.eoldal.hu/cikkek/bemutatkozas.html

legalább a válasz előrelátható időpontjáig Facebook-on meg kell osztanotok, és erről e-mailben a jobb felső sarokban található címre egy értesítést küldeni, benne a linkkel, ahol látható, hogy a megosztás valóban megtörtént. A várólistára is ki szoktam tenni a figyelmeztetést, hogy ez ne maradjon el. Amennyiben mégsem történik meg, a kérdést tárgytalannak tekintem és törlöm a listáról.

Megértéseteket köszönöm.

K.K. 2020.06.21-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2020.07.19 11:22)

A kérdező érett asszony, aki hosszú ideje szeretne kisbabát a férjével. Negyvenen túl van már. Az a kérdése, hogy lesz-e közös gyermekük, vagy kezdjen el másban gondolkodni és ha úgy alakul, hogy engedje el az anyaság gondolatát?

Sajnos arról nincs információ, hogy milyen előzmények voltak. Mi miatt nem jöhetett létre idáig a terhesség, anyai vagy apai egészségi probléma volt-e a háttérben? Ilyen esetben többnyire már történt valamilyen orvosi beavatkozás, terápia, vagy ha volt már korábbi terhesség, azzal mi lett. Ezt csak azért írtam le, mert a kérdést egy számomra ismeretlen ember teszi fel, és minél többet tud az asztrológus a háttérről, annál jobban tudja majd bírálni a képletet, akár kérdőképlet, akár születési képlet elemzéséről van szó.

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. A kérdés még éppenhogy nem kései, azaz az aszcendens vonala még nem éri el a jegyváltás előtti 3°-ot. 4°-nyira van tőle, ami azt jelenti, hogy talán még nem minden dőlt el, de valószínűleg ebben a kérdésben már tényleg a 24. órában járnak.

A képletben a kérdezőt az I. ház uraként a Mars és a Hold képviseli. A gyermeket jelző 5. ház egzaltációs ura a Nap, így ő lesz a lehetséges kisbaba. A terápia –feltételezve, hogy volt ilyesmi- a X. ház ura, a Merkúr.

A Mars a kérdés idején a Halak jegy utolsó fokain volt, a Merkúr romlásában. Ez azt jelenti, hogy az alkalmazott kezelést a kérdező szervezete valamiért nem tudta hasznosítani, ezért lett eredménytelen. Talán ez nem is mostanában történt, hanem még régebben, és a sikertelenség miatt ettől elálltak.
A jó hír, hogy a Mars közeli jegyváltása miatt nemcsak a terápia elutasítása szűnik meg, hanem mivel a Mars saját uralmi jegyébe lép, méltósága és ereje teljében lesz. Ezt a fizikai test állapotának javulása jelezheti, a kérdező erősebbnek, egészségesebbnek kezdi érezni magát. Egy esetleges terhesség szempontjából ez mindenképpen kedvező lenne.

A gyermeket jelző Nap éppen a kérdés napján váltott jegyet, ami mindenképpen vele kapcsolatos változást jelez. Ami ebben az esetben nem túl biztató, hogy a 8. házban van, ami sötét ház, a halál házának is nevezik, de baljós neve ellenére nem kell a legrosszabbra gondolni. Ahogy a Mars átlépi a jegyhatárt, fényszögkapcsolatba kerül a Nappal, ami jelzi, hogy létrejöhet még terhesség. Sajnos ez a fényszögkapcsolat diszharmónikus, ami ebben az esetben azt jelzi, hogy a Mars gyengíteni fogja a Napot, az anya szervezete nem teljesen ideális a gyermek kihordásához. Az előzmények miatt arra mindenképpen fel kell készülni, hogy ha összejön a gyerek, adódhatnak problémák, amikre nagyon oda kell majd figyelni, hiszen sok a rizikó.

A terápiát jelölő bolygónak, a Merkúrnak most nincs fényszöge, de később együttáll a Holddal, majd a Nappal is. Most retrográd, ami jelezheti azt, hogy újra orvosi segítséget vesznek igénybe, de akkor mástól, másfajta kezelést.
Az is lehetséges, hogy spontán létrejön a terhesség, és csak utána kell majd a szokásosnál többet orvoshoz járogatni.

Még egy dolog erősíti meg, hogy van egy kis remény, de nincs túl sok idő: a férjet jelképező VII. ház ura, a Vénusz recepciós és fényszögkapcsolatban is áll az elforgatott képlet 5. házának, azaz a 11. háznak az egzaltációs urával, a Szaturnusszal. Ez a férj szempontjából jelezheti a gyermekáldást. A fényszögkapcsolat viszont csak rövid ideig él, emiatt felmerült a kérdés, hogy vajon háttérben nem spermával kapcsolatos probléma áll, mert ebben az esetben, ha ezt el tudják fogadni, még szóba jöhet a donorbank.

A fentieket figyelembe véve azt javaslom, hogy még ne adják fel a terveiket. Manapság sokan lesznek anyák negyven felett. Törekedjenek arra, hogy javuljon a kondíciójuk –sport, pihenés, táplálkozás- és esetleg keressenek másik meddőségi rendelést vagy konzultáljanak másik orvossal, hátha van az eddigiekhez képest más megoldás is a problémájukra.

"Egy lány" 2020.05.04-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2020.06.07 18:53)

A kérdező hölgy betöltötte a 40-et. Komoly párkapcsolatot, családot szeretne. A kérdése, hogy 3 éven belül jön-e a nagy Ő?

A mostani kérdésre készített kérdőképlet szerint van esélye annak, hogy kapcsolata legyen, a kérdés az, hogy milyen magasra teszi a lécet, mit vár el a kapcsolattól?

A képletben a kérdezőt a mostanában nem igazán kedvező helyzetű Jupiter és a Hold képviseli. Az esetleges partnert pedig a Merkúr vagy a Szaturnusz. A Jupiter a kérdés idején az I. házban állt, ami erőt jelent, talán ez adja a vállalkozó kedvet a társkereséshez. Sajnos ezt az erőt csorbítja, hogy a Jupiter saját romlásában, a Bak jegyben jár, és a kérdés idején már majdnem stacioner/retrográd mozgású volt, ami az erő csökkenését vetíti előre. Később a Szaturnusz is gyengíteni fogja, amikor az szintén retrográd mozgása miatt visszatér a Bak jegybe és orbiszon belül együtt áll majd a Jupiterrel. A Jupiterre egy ideig még nehéz idők járnak, ami persze nem zárja ki a pártalálást.

Az esetleges partnert a VII. ház ura jelezheti, esetleg az a bolygó, akinek a magas méltóságaiban vannak a kérdező jelölői. Utóbbi esetén feltételezhető, hogy van valaki, aki tetszik, vagy legalább el tudná képzelni vele a jövőjét.

A Merkúrnak a Jupiterrel még nincs fényszögkapcsolata, de később lesz. Alacsonyabb rendű kölcsönös recepciójuk inkább barátságra lenne elég, de ha mindketten házasodni akarnak, főleg érettebb korban, ehhez nem feltétlenül kell lángolni egymásért. A veszély abban rejlik, hogy ennél a kapcsolatnál a másik fél, azaz a Merkúr nincs teljesen képben. Együtt állása a Nappal arra figyelmeztet, hogy a partner rosszul lát valamit, vagy nem akar észrevenni olyan dolgokat, amik fontosak lehetnek. A Nap ugyanis elveszi a bolygók tisztánlátását. A veszély tehát az, hogy a partner úgy megy bele a kapcsolatba, hogy valamit nem tud, és később ez problémát okozhat. Az átlagoshoz képest sokkal gyorsabban halad, ezért viszonylag rövid idő múlva belép saját jegyébe, az Ikrekbe, ami viszont a Jupiter romlása. Lehet, hogy ezzel a partnerrel a tények felismerése vagy elfogadása vezet a távolodáshoz / szakításhoz. Szívem szerint ezt a kapcsolatot egyáltalán nem nevezném komolynak, és valószínűleg tartós sem lenne.

A másik lehetséges partner a Szaturnusz. Ez a bolygó jelezheti egy korábbi partner visszatérését, vagy egy szaturnuszi jellegű embert, például korosabb férfit. A jó az, hogy legalább a kérdezőt jelölő bolygók a Szaturnusz magas méltóságaiban vannak, tehát a kérdező részéről szabad az út. A rossz viszont az, hogy a Szaturnusz nem viszonozza ugyanilyen erősen a recepciót, azaz nem lesznek benne túl erős érzések, sőt amint visszalép a Bak jegybe, bár a Hold triplicitás szerinti méltóságában lesz, de maga a Bak jegy a Jupiter és a Hold romlása. Ez a partner szeretne jóban lenni a kérdezővel, de legalább a kapcsolat elején inkább boldogtalanná teszi. Ez csak átmeneti állapot, ami később annyival lesz jobb, amikor visszatér a Szaturnusz a Vízöntő jegybe, és a Jupiter is belép oda, hogy a partner már nem okoz boldogtalanságot a kérdezőnek, sőt saját romlását elhagyva maga a kérdező is jobban érzi magát. Az a tudat, hogy van valaki, akihez hosszú évek társtalansága után tartozik, sokat javíthat a kérdező kedélyállapotán.

Hogy ez a kapcsolat összejön-e 3 éven belül, nem válaszolható meg a képlet alapján. A Szaturnusz egy olyan jövőbeli ígéret, amibe belekavar az, hogy a jelölő bolygók retrográd, mozgásúak lesznek. A kérdés idején már majdnem azok, mind a Jupiter, mind a Szaturnusz lassú, egy-két nap múlva megállnak, majd elindulnak visszafelé. A kérdés idején még nem volt köztük fényszögkapcsolat, ugyanakkor a Szaturnusznak egy tág orbiszú felbomlófélben levő fényszögkapcsolata volt a Holddal. A jelölők tehát már most is egymás közelében vannak, kerülgetik egymást. Idővel együtt fognak állni, ami esélyt teremt arra, hogy a kérdezőnek végül legyen majd tartós kapcsolata.

Járjon nyitott szemmel, és legyen elfogadó és türelmes!

Re: "Egy lány" 2020.07.01-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2020.07.12 08:39)

A kérdező két kérdésben kért pontosítást:

Az a partner mikor fog belépni az életembe? Értem azt, hogy még ebben az évben?

Az elemzésben benne volt, „Hogy ez a kapcsolat összejön-e 3 éven belül, nem válaszolható meg a képlet alapján.”
Egy olyan lehetséges forgatókönyvre gondoltam a jegyhatárátlépések miatt, hogy egy külföldön élő férfival, esetleg ott szerencsét próbáló korábbi partnerrel fog találkozni, akit később oda követ majd. Ha így alakulna, kérdés, hogy ez mennyivel tolja a végkifejletet a kérdéses három év felé vagy akár azon túlra. Egy ilyen elhatározást nem könnyű meghozni, lepapírozni, miközben még nem is tudni, ki a partner. De ez csak egy lehetséges jövőkép, ezért ne zárja ki a hazai férfiakat se.
Ebben az évben nem valószínű, hogy megtörténne.

Mikortól számítható kapcsolatnak a mi kettőnk találkozása?

Ez a kérdezőtől függ, hogy ő mit gondol erről. Lehet, hogy nincs is egy adott pillanat, amikor ki lehet mondani, hogy ez mostantól kapcsolat. Egyszer csak elkezd valami vibrálni a két ember közt, ami már lehet kapcsolat, pedig a gondolat még meg sem fogalmazódott a fejekben, és nem tudni, mikor lesz az első csók, együttalvás vagy összeköltözés.

Napkelte 2020.05.13-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2020.06.28 22:30)

A kérdező hamarosan elérkezik a 4.X-hez.Boldog párkapcsolatban él és gyermeket szeretnének.Hosszú levelében túl sok a kérdés, nem lehet tudni, pontosan mit szeretne tudni.Az egészségi állapota nem tökéletes, anyagi helyzete bizonytalan, és már lassan kifut az időből, tehát csupa olyan probléma, ami évek óta fennáll, és talán soha sem fog úgy megoldódni, hogy ne kelljen miatta izgulni.

Persze, szerencsés az, akinek mindezek nem jelentenek problémát, de alapvetően nem a tökéletes egészség és a jól feltöltött bankszámla kell a gyermekvállaláshoz, hanem a mindent felülíró vágy a gyermek után, és/vagy a bátorság és a jövőbe vetett bizalom, ami úgy érzem, hiányzik a kérdezőből.
Bár a születési horoszkóp szerint a kérdezőnek lenne lehetősége vérszerinti gyermekre, sőt erre az időszakra a gyermeket jelző 5.ház tekintetében vannak is jelzések, de ha ennyi a kétség, a félelem, talán el sem jutnak odáig, hogy a kisbaba megfoganjon és tényleg kifutnak az időből.Vagyis itt nemcsak a fizikai test problémáiról van szó, hanem a nem látható lelkiekről is, ami ugyanúgy megakadályozhatja a teherbe esést vagy a gyermek kihordását.
Az egészségi problémák tekintetében holisztikusan gondolkodó orvost keresnék, aki nemcsak az egyik vagy a másik szerv problémáját kezeli, hanem egyben az egészet.A cél rövidtávon nem feltétlenül a gyógyulás, hanem egy olyan egyensúlyi állapot kialakítása, amivel vállalható a teherbe esés.Lehet, hogy ez a feltétel most is adott, talán csak annyi kell a kérdezőnek, hogy ezt valaki kimondja.Később, a terhesgondozás során is arra kell törekedni, hogy a növekvő megterhelés mellett a kérdező ne legyen beteg, sőt a betegségtudata se erősödjön.Nyilván többet kell pihenni, mint egy egészséges kismamának, minderre fejben is fel kell készülni, erősíteni azt a tudatot, hogy rendben lesz minden, képes lesz rá.

A születési képlet ura, a Jupiter az elmúlt egy évet végigkínlódta a számára kedvezőtlen Bak jegyben, és ezt még kedvezőtlen tranzitok is nehezítették.Még mindig nem a legjobb a helyzete, hiszen továbbra is a Bak jegyben jár, ráadásul retrográd mozgása sem szerencsés, de hamarosan újra elindul előre, és ezután nemsokkal átlép a Vízöntőbe, ahol már nem lesz romlásban.Egy kicsit még gyengíti, hogy lesz fényszögkapcsolata a Szaturnusszal és a Marssal is, de legalább a Szaturnusz uralmi helyzete ad neki valamennyi méltóságot.Fontos, hogy még a jegyváltás előtt együtt fog állni a születési képlet Vénuszával, ami a gyermeket jelző 5.ház ura, később pedig a Holddal is, ami a ugyanennek a háznak az egzaltációs ura, egyúttal esszenciálisan jelzi az anyasággal kapcsolatos dolgokat.A Hold és a Jupiter a születési képletben is fényszögkapcsolatban állnak, ami aláhúzza a mostani tranzit fontosságát.A természetes égi útján haladó Uránusz éppen elérte az előbb említett 5.ház csúcsát.Retrográd mozgása miatt még kétszer fogja azt érinteni –az ősz, majd a következő év tavasza közepén- ami váratlan, akár előre nem is tervezett dolgokat hozhat a kérdéssel kapcsolatban.Az egyes időpontok között kb.9 hónap telik el, ami jelezhet egy nagyon gyorsan bekövetkező terhességet és végül szülést, vagy olyan időszakokat, amikor belevágnak a projektbe.Mindent egybevetve, inkább az utóbbit tartom valószínűnek, addig viszont fontos lenne saját magát felkészíteni a gyermekáldásra a fent leírtak szerint.

Minden más, hogy a távoli jövőben hogy alakul, másodlagos kérdés, ezt a horoszkóp alapján évtizedekre előre senki sem fogja megmondani, mert minden válasz az előzmények ismeretében születik meg.Hogy kell-e aggódni? Mert ha igen, akkor mi lesz? Nem vállal gyermeket? A szülőség egyben azt is jelenti, hogy onnantól fogva mindig kell valamiért aggódni, de azért ez általában nem rontja az életminőséget, mivel a szülők megtanulják kezelni az aggodalmaikat.Ami jól jön ehhez, egy olyan támogató kör, akire támaszkodhat.Elsősorban nyilván az apuka jön szóba ilyenkor, de emellett barátok, családtagok, szomszédok, akik adok-kapok alapon tudnak segíteni, amikor szükség van rá.

T.I. 2020.04.30-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2020.05.24 07:48)

A kérdező 50 feletti asszony, 5 éve túl az utolsó vérzésén. Biztosan szeretné tudni, hogy eshet-e még teherbe, szükséges-e védekeznie, ha úgy adódna. Az ismeretségi körében volt olyan nő, akit 55 éves korában ért ez a meglepetés, és érthető módon a kérdező nem szeretne így járni.

A leírás szerint állandó partnere nincs, de esetleg alakulhat úgy, hogy valakivel összebújjon.

A gyermeket az 5. ház mutatja, az esetleges 3. gyermeket –két felnőtt gyermek van- az 5. háztól számított 3. ház, vagyis a VII. ház. Az egyik ura a Jupiter, a másiké a Vénusz, míg a kérdezőt a Mars és a Hold mutatja.
Ilyen kérdés esetén, a megvalósulást közeledő fényszögkapcsolat mutatná, a magzat életképességét/életképtelenségét pedig a gyermeket jelző bolygó házhelyzete és méltóságai vagy romlása.

A Jupiter az év vesztese, rossz tranzitjai voltak és lesznek, amibe a horoszkóp két fenegyereke, a Szaturnusz és a Mars vesznek részt, saját romlásában jár mostanában, és küszöbön áll retrográd mozgása, vagyis a Jupiter életképességét már a kozmikus helyzete is kétségessé teszi, hiszen ezek mind csökkentik az erejét és rontják a minőségét. Ebben a képletben még tovább csökken az ereje amiatt, hogy a kérdés idején hanyatló házban is volt. A kérdező jelölőivel nincs fényszögkapcsolatban, ami valószínűsíti, hogy nem lesz már gyermeke.

A Vénusz nem áll annyira rosszul, hiszen uralmi recepcióban van saját urával és nem támadja vagy gyengíti másik bolygó, de a 8. ház a halál háza, ami nem a legjobb hely az új életnek. Viszont közeledő fényszögkapcsolatban van a Holddal, ami elméleti lehetőséget teremt arra, hogy létrejöjjön a terhesség.

Fontos, hogy egy képlet bírálatakor az ismert körülményeket is figyelembe kell venni. Extrém ritka, hogy valaki 55 évesen teherbe essen, ezért vélelmezhető, hogy az az asszony, akivel ez megtörtént, hiába gondolta úgy, még nem esett át teljesen a klimaxon. Talán hébe-hóba megjött a vérzése, így tényleg becsúszhatott egy baba. Aki 53 éves lesz és 5 éve nem menstruált, annál kizárható a terhesség. Ebben az esetben a Hold-Vénusz fényszög egy nem tervezett unokát jelezhet, ami viszont a kérdező gyermekének okoz majd szorongást, de ez egy másik történet.

Ugyanakkor a védekezés terhességtől függetlenül is indokolt, hiszen alkalmi szexuális partner esetén elég nagy a kockázata a szexuális úton terjedő betegségeknek, amit nem csak tinik szoktak elkapni, hanem sajnos kortól függetlenül bárki, aki nem használ óvszert. Emiatt javaslom, hogy inkább ne kockáztasson, és tartson a táskájában belőle arra az esetre, ha úgy alakulna, hogy találkozik egy szimpatikus férfival.

M.P.A. 2020.04.21-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2020.05.13 21:05)

A kérdező fiatal nő. Azt szeretné tudni, ebben az évben teherbe esik-e?

Sajnos a kérdés hátteréről semmit sem tudni, pedig ilyenkor a bírálatnál sok mindent számításba kell venni, például van-e probléma az egészségével, régóta tervezi-e a mostani várandósságot, van-e már gyermeke. Csak egy megérzés, hogy nemrég érte utol a kérdezőt a vágy, hogy gyermeke legyen, és ha már úgyis lehet, gyorsan kérdezett is.

A kérdésére érvényes és értékelhető kérdőképlet készült. Ebben látszik is –Hold a gyermeket jelző 5. házban- hogy a kérdés eléggé ott van a kérdezőnél, vágyik a gyermekre. Az 5. háznak két ura van, a Mars és a Nap. A Mars emellett a képlet ura is, tehát ő jelöli a kérdezőt is.

Ez a két bolygó hanyatló házas, peregrin, közeledő fényszögkapcsolatuk nincs. Ez azt valószínűsíti, hogy ebben az évben még nem várható baba.

Ha az anyaság kérdése a semmiből bukkant elő, akkor a kérdező a körülményektől függetlenül is arra törekszik, hogy gyermeke legyen. A horoszkópban intő jelek vannak, amik miatt talán érdemes lenne várni, de nem biztos, hogy ez befolyásolni fogja-e a döntésében. Emellett az objektív tények, amiket mindenki ismer, ugyancsak a megfontolás felé irányítanak.

A koronavírus, mint betegség, önmagában problémát jelent, mivel nem tudjuk, hogy a betegségnek van-e teratogén hatása, de a magas láz nem tesz jót a magzatnak. Mostanra nagyjából már tudjuk, hogy aki eddig nem lett beteg, valószínűleg ebben a szezonban nem is lesz, de azért még mindig óvatosságra intenek a szakemberek.

Ugyanakkor a járvány utóélete is fontos lehet, hiszen az egészségügy talpra állása még várat magára, és a gazdaság hanyatlása miatt a létbiztonsága kerülhet veszélybe, márpedig a felelősségteljes gyermekvállalás terhesgondozással és anyagi áldozattal is jár.

Ezen túl az is kérdés, hogy a kérdező szervezete felkészült-e a terhességre? A hanyatlóházas peregrin jelölő gyengeségre utal, ami szerencsére nem betegséget jelent, talán csak alultápláltság, vitaminhiány, vagy az állóképesség hiánya, edzetlenség.

A Nap, ami a gyermek jelölője lehet, nemcsak hanyatló házban, hanem a betegségeket jelző, sötét 6. ház csúcsán áll, ami eleve baljósan fest, de ez inkább az esélyeket rontja, nem arra utal, hogy a leendő gyermek beteg lenne, hiszen a Nap nem támadott a képletben.

További probléma lehet az anyagi biztonság kérdése. A képletből úgy tűnik, hogy a kérdezőnek nincsenek megtakarításai, bár a képlet szerint nem keres rosszul, de lehet, hogy el is költi. A férje anyagi helyzete jobb, de azért nem ártana takarékoskodni a szűkösebb napokra, amikor egy kereset (részben) kiesik, ellenben eggyel több szájat kell etetni.

Elméletben ezek nem lennének akadályozó tényezők a várandósság tekintetében, de mindenképpen sokkal megnyugtatóbb úgy belevágni, ha terveznek, és amit és amennyire csak lehet, rendbe tesznek előtte.

Mivel a kérdés erre az évre vonatkozott, épp elég idő lenne erre ebben az évben, és jövőre belevágni. A mostani képlet szerint fényszögek és recepciók hiányában nem várható terhesség.

K.K.B. 2020.04.17-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2020.04.18 23:29)

A kérdező fiatalasszony, aki a második babát tervezi. Ha bővül a család, olyan munkát szeretne, ahol az idejét jobban be tudja osztani, és ezért hajlandó lenne tanulni is, sőt kedve is lenne valami újhoz. A terve az, hogy kozmetikus lesz. A kérdés, hogy ezt a tervét támogatják-e a csillagok.

A kérdésére értékelhető, radikálisan érvényes kérdőképletet lehetett készíteni. Ebben a képletben a kérdezőt a most még Kosban álló egzaltált Nap képviseli, aki így április közepe felé már a jegyváltásra készült. Ez azt jelenti, hogy most még nagy a lelkesedés, hogy valamit csinálni kellene, ami később alább hagy. Nem is baj ez, mert az egzaltációban álló bolygóktól nem várható kitartás, és ha elillan a pillanat varázsa, a lelkesedés, akkor feladja. Nála arra számíthatunk, hogy amint megteszi az első lépéseket a terv megvalósítása irányába, meg sem áll a célig.

Márpedig ez a terv nagyon is megvalósítható. Maga a Nap, aki a kérdezőt jelzi ebben a képletben, a X. ház csúcsa felé tart éppen, pár foknyi távolság és egy jegyhatár választja el tőle. A jegyhatár átlépése az első, ami egyfajta minőségi változás a Napnak. Valami történik, mielőtt ténylegesen rálép a választott útra. Nem kell nagy dologra gondolni, bár az sem kicsi, hogy a tervből tényleges elhatározás lesz, iskolát vagy tanfolyamot keres, beiratkozik, befizeti a tandíjat. Ekkor lépi át képletesen a jegyhatárt a Nap, és a kérdező ősszel beül az iskolapadba. Vagy valami ilyesmi.

A Bika jegynek, ahová a Nap belép, az ura a Vénusz. Ez a jegy és ez a bolygó esszenciálisan jelzi a szépséggel, nőiességgel kapcsolatos dolgokat, így a kozmetika, a szépítészet nagyon is helyénvalónak tűnik. Emellett a X. ház a vágyakat terveket jelenti, de emellett a karriert is. A ház csúcsa felé tartó Nap egyértelműen jelzi, hogy a kérdező elszánt ennek a tervnek a megvalósításában, talán csak egy megerősítést kér a csillagoktól, hogy jól döntött-e.

További megerősítése a fentieknek, hogy a Hold eseményjelölő minőségében fényátvitellel fogja összekötni a Napot és a Vénuszt, tehát a kérdezőt a karrierjével, ami azért fontos, mert a két jelölő között egyébként nincs fényszögkapcsolat.
Emellett a Hold, mint a kérdező lelki jelölője, szintén jegyváltás előtt volt a kérdés idején, a Halak jegybe fog belépni, ahol a Naphoz hasonlóan a Vénusz uralma alá kerül. Ez azt jelenti, hogy a kérdező örömét lelheti majd a kozmetikusi munkájában.

Bár nem volt kérdés, de azért egy kicsit ide tartozik a tervezett kisbaba ügye. A gyermekeket jelző 5. ház ura a Jupiter nem áll túl jól a képletben. Saját romlásában, a Bak jegyben van, sötét, hanyatló házban járt a kérdés idején, és hamarosan mozgása megáll, majd elindul visszafelé, azaz retrográd lesz. A karriert jelző ház ura, a Vénusz pedig az Ikrek jegyben ugyancsak a Jupiter romlásában járt a kérdés idején. Ez azt jelenti, hogy bár a szándék megvan, a gyermek vagy nem jön össze, vagy újratervezik a jövőjüket, ezért el is halasztják egy rövid időre a család bővítését. Emiatt nem kell kétségbeesni, bőven lesz még ideje szülni később is, és talán azért is szerencsésebb, ha vár egy kicsit, mert ha valaki teljesen új dologba vág, az elég sok energiát felemészt, és így előfordulhat, hogy túlvállalja magát, aminek mindenki –család, karrier, egészség- kárát láthatja.

Összefoglalva: úgy fest, hogy a két terve közül a karrierre vonatkozókat a közeli jövőben meg tudja majd valósítani, míg a másik – gyerek- csak később kerül sorra. Már csak az hiányzik, hogy keressen egy megfelelő iskolát vagy tanfolyamot, vagy ha ez már megvan, akkor beiratkozzon, és utána annak rendje-módja szerint elkezdje a tanulmányait. Remélhetőleg a mostani koronavírus miatti korlátozások nem tesznek keresztbe a terveknek, de mivel fényátvitellel megvan a fényszögkapcsolat a tervek és a kérdező jelölői között, számítani lehet rá, hogy nem lesz gond az órák látogatásával illetve a hozzá kapcsolódó gyakorlati képzéssel sem. Sok sikert!

T.N. 2020.01.19-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2020.02.09 17:12)

A kérdező fiatalasszony stabil párkapcsolatban él, amivel minden rendben lenne. A szíve viszont egy olyan férfihoz húzza, akit már 8 éve ismer, és az iránta érzett vágy ennyi idő után sem csillapodott. A kérdése, hogy vajon azért ilyen tartósak az érzései a férfi iránt, mert egyszer majd egy pár lesznek, és ugyanezt érzi-e a férfi is őiránta?

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. A leírásból csak sejthető, hogy amikor a kérdéses férfit megismerte -19 évesen, a fiú akkor 16 volt- egy kicsit jártak egymással. Ennek ellenére a képletben a férfit nem a volt partnereket esszenciálisan mutató Szaturnusz, hanem a Mars jelképezi. Ez azért is találó, mert a férfi Skorpió szülött. A kérdezőt jelző bolygók, a Nap és a Hold a kérdés idején a Mars egzaltációjában illetve uralma alatt voltak, így érthető az erős vonzalom.

A Mars viszont a kérdés idején a Nyilasban járt, ahol a Jupiter az úr, sőt a Jupiter fogadja a Marsot terminus szerinti méltóságában is. A Jupiter pedig a Bak jegyben jegyben van, mint a kérdezőt jelző Nap, tehát ő is a Mars egzaltációjában jár. Ezenkívül a Marsnak erősödő diszharmónikus fényszögkapcsolata és gyengébb kölcsönös recepciója van a Vénusszal. A Mars és a Jupiter kölcsönös erős recepciója jelzi, hogy van valaki –nem a kérdező, hanem más- akinek a férfi udvarolgatna, és ezt most komolyan is gondolja. Ugyanakkor van valaki más, akivel még együtt van, bár ez a kapcsolat mindkettejüknek inkább csak azért van, hogy elmondhassák, nincsenek egyedül.

A Mars a Hold arculati méltóságában volt a kérdés idején. Ez egy nagyon gyenge méltóság, arra elég, hogy a férfi tudjon a kérdező létezéséről. Talán még azt is tudja, hogy ő bejön a kérdezőnek, kitartó udvarlás után talán még össze is jöhetnek, de erre tartós kapcsolatot nem lehet tervezni. A Hold ugyanis kicsivel a Mars mögött jár, hamarosan utoléri, és akkor az együttállásuk megteremti az alkalmat egy találkozásra. A kérdés, hogy ekkor mi fog történni? A Hold és a Nap jegyváltásra készültek a kérdés idején, ami jelzi, hogy a dolgok változni fognak. A Hold belép a Nyilasba, és rögtön utána az 5. házba, a Nap pedig a Vízöntőbe. Ezt jelzi, hogy a Mars magas méltóságait elhagyva a Nap és a Hold érdeklődése csökkenni fog a Mars iránt, vagyis a kérdező szerelme lankad, de ez nem zárja ki, hogy egy esetleges együttléttel lezárja ezt a hosszas várakozást.

Korábbi levélből tudható, hogy a kérdező mostani partnere szeretne közös gyermeket, amitől a kérdező nem zárkózott el, bár nem ez minden vágya, hiszen neki már van két saját gyermeke. A Hold belépése az 5. házba, a Jupiter uralma alá, jelezheti, hogy várandós lesz. A Marssal való későbbi együttállás, és az, hogy a tényleges partnert, tehát a kérdező élettársát jelző Szaturnusz jelenleg a Bak jegyben a Jupiter romlásában van, kérdésessé teszi, hogy ki lehet majd a baba apja. Nyilván ez attól függ, hogy tényleg összejön-e legalább egy alkalomra a kérdező és az áhított férfi, és történt-e valami az élettárs hozzáállásával a gyermek kérdésében, vagy csak olyan gyermekáldásnak nem örülne, ahol muszáj lesz tesztet is csinálni, mielőtt beleélné magát az apaságba.

A Mars, azaz a kiszemelt férfi nagy valószínűséggel, nem örülne, ha váratlanul apuka lenne. Érthető is ez, ha egy meg nem alapozott kapcsolat -ha ezt egyáltalán lehetne annak nevezni- váratlanul ilyen sorsfordító kanyart venne. A Mars egy darabig még a Jupiter uralma alatt lesz, lehet, hogy valahol a lelke mélyén büszke lenne magára, hogy képes volt gyermeket nemzeni, vagy csak azon pörögne, hogy tudna kimászni a slamasztikából. De jegyváltás után a Mars belép a Bak jegybe, a Jupiter és a Hold romlásába, ahol egyértelműen elutasító lesz a gyermeket jelző Jupiterrel, sőt a kérdezőt jelző Holddal is.

A kérdező jól teszi, ha innentől fogva óvatos lesz és nem keveredik hírbe se senkivel, mert azt a mostani jól működő kapcsolata bánhatja és két szék között könnyen a padlóra eshet.

Sz.M.Zs. 2019.12.24-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2020.02.02 20:40)

A kérdező munkája mellett gitározik és énekel. Azt szeretné tudni, hogy ezzel ismertté válhat-e, érhet-e el sikereket.

A célok, karrier és a siker háza a X. ház. Ennek ura a kérdésre készített kérdőképletben a Hold, egzaltációs ura a Jupiter.

A kérdés idején a Jupiter sarokház csúcsa közelében volt már, ami sajnos az egyetlen jó jelzés vele kapcsolatban. Ugyanis a Jupiter ekkorra már belépett a Bak jegybe, azaz saját romlásába, bár ekkor még volt egy kis, arculati méltósága. A Nap szorosan felzárkózott mögé, ezzel érezhetővé vált égető hatása. A sarokház csúcsának másik oldalán pedig ott várta őket a leszálló holdcsomópont. Ez a konstelláció azt jelenti, hogy a kérdező valószínűleg úgy érezte, hogy valami elindult zenei karrierjében, talán egy sikeres esten volt túl, és esetleg kapott ígéretet további fellépésekre is. Amikor a Nap ilyen közel kerül egy bolygóhoz, elkezdi égetni, ezzel a bolygó erejét csökkenti, hatását rontja, ami az általa képviselt életterületen érezteti kedvezőtlen hatását, tehát itt például a kiugrási lehetőséget akadályozza meg. A leszálló holdcsomópont egy olyan akadályt képez, amiből nehéz kimászni. Ez lehet például egy rossz szerződés, ami köti a kérdező kezét, miatta nem tudja úgy alakítani a karrierjét, ahogy szeretné.

A Nap a képletben jelzi a barátokat és támogatókat, akik tehát nem, vagy nem jól teszik a dolgukat a kérdezővel kapcsolatban, és ezzel a lehetőségek kiaknázásának esélyét rontják.
Emellett a Nap jelentheti például a többi hasonló előadót is, akik talán megpróbálják megfúrni a kérdező karrierjét, de legalábbis konkurrenciaként megjelennek, amivel a kérdező esélyeit rontják. Ők sem járnak majd jobban, hiszen a leszálló holdcsomópont a Napnak ugyanazokat a problémákat fogja hozni, mint a Jupiternek.
A Nap még a munkáért kapott fizetséget is jelzi. Ebben az esetben például jelentheti azt, hogy kevés, vagy nem elég arra, hogy a fellépő művész kiadásait és a saját munkájáért várt fizetséget fedezze, vagyis anyagilag nem éri majd meg neki fellépni.

A Hold inkább a félig-meddig hobbiszintű tevékenységet mutatja, vagyis azt, amit most is csinál a kérdező. A Hold hanyatló házban járt a kérdés idején, peregrin, ura nem áll jól, a kérdező jelölőivel nem áll recepcióban. A kérdezőt jelölő I. ház egzaltációs ura, a Szaturnusz triplicitásban fogadja a Holdat, míg az I. ház ura, a Vénusz harmonikus fényszögkapcsolatban áll vele.

Bár feltételezhető, hogy a kérdező szeret zenélni, de ez a konstelláció ezt nem mutatja, inkább csak a zenélgetést. Így a remélt sikerek, a széleskörű ismertség, a tevékenységből való megélhetés sajnos nem látszanak a képletben.

V.A. 2019.08.31-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2020.02.01 21:26)

A kérdező fiatalasszony, egyedül él a fiával. A szerelemben nem volt szerencsés idáig, a kérdése az, hogy lesz-e valaha sokáig tartó boldog kapcsolata?

A kérdése idejére érvényes és értékelhető képletet lehetett készíteni. Ebből a kapcsolat lehetősége látszik, de sajnos az nem, hogy ez boldog lenne.

A kérdező jelölői, a Mars és a Hold a kérdés idején a Merkúr iránt érdeklődött, vagyis olyan jegyben voltak, ahol ez a bolygó az úr, sőt a Mars közeledő együttállásban is volt vele. Ez viszont egy olyan szerelmet vetít előre, ahol nem igazán lehet viszonzásra számítani, hiszen a Merkúr saját jegyében járva leginkább csak magával törődik, és végignézve a recepciókat, sehol sem fogadja a Holdat vagy a Marsot. Egy kapcsolatban pedig fontos az érzelmi töltet is, legalább valamennyi szeretetnek kell lennie mindkét fél részéről.

A másik lehetséges szál a kérdező lánykori szerelme, aki kicsivel a kérdés előtt felvette a kapcsolatot vele. Akkor a fiú lépett ki a kapcsolatból, mivel úgy érezte, hogy a kérdező nem elég neki. Mondjuk egy 24-25 éves fiú és egy 16-17 éves lány egészen mást várhat egy kapcsolattól, így benne van a pakliban, hogy az egyiküknek nem elég a másik. Mostanra, hogy érett felnőtt lett belőlük, már lehetnek elegek egymásnak, és a még a lehetőség is megvan arra, hogy találkozzanak, és újra egymás partnerei legyenek.

A volt partnereket/és vagy idősebb embereket (tehát nem kizárólagosan valamelyik volt barátot) a Szaturnusz jelzi, ennek közeledő fényszögkapcsolata van a Marssal, ami lehetővé teszi a találkozásukat. A Szaturnusz egzaltálja a Marsot, ami azt jelenti, hogy a férfi rajong a kérdezőért. Ez egy fellobbanó szerelem, amivel vigyázni kell, mert általában nem hosszú távra vonatkozik.

Jegyhelyzetéből adódóan viszont a Szaturnusz nem tudja boldoggá tenni a Holdat, hiszen a Bak jegy, ahol jár, a Hold romlása. Bár testileg meglenne kettejük közt az összhang, lelkileg nem. Lehet, hogy a volt barátnak van felesége, vagy valamilyen más problémája, ami a kérdezőt zavarja. Bár a Szaturnusz uralmi bolygó, de hanyatló házban volt a kérdés idején, együtt állt a leszálló holdcsomóponttal és mozgása akkor még retrográd volt. Emellett közelgett a Plútóval való együttállása is. Lehetne rosszabb is a helyzete, de így sem rózsás, hiszen ez a Szaturnusz harmatgyenge, az útján megtorpant, valami történt vele, amit nehéz feldolgoznia. A régi szerelme talán azért fordult a kérdezőhöz, mert olyan személy kellett neki, ami mellett korábban boldog volt, de így ez a kapcsolat inkább arról szólna, hogy a kérdező megmenti a volt szerelmét, de ahelyett hogy a kapcsolat fejlődne, később a Vízöntőbe lépő Szaturnusz már nem vágyik annyira a Marsra, ahogy most, azaz részéről elmúlik a szerelem.

A baj az, hogy míg a kérdező jelölője, a Mars a kérdés idején együtt állt a Nappal, ami elvakította, nem akart meglátni valami fontosat a kérdéssel kapcsolatban, vagy rosszul látott valamit, később belépve a Mérleg jegybe, a saját romlásába és a Szaturnusz egzaltációjába, ő fog rajongani a férfiért, akár úgy is, hogy a saját érdekeit sutba dobja. Ettől még lehet kapcsolatuk, csak nem olyan idilli, amilyenre a kérdező vágyik.

Azt mindenképpen érdemes fontolóra vennie a kérdezőnek, hogy mennyire tud rugalmas lenni, elfogadni a partner és a kapcsolat hiányosságait, mert ha nem is lesz olyan kapcsolata, hogy még a nap is másképp süt onnantól fogva, de legalább egy normális férfit találhat, akivel egy pár lehet, még ha nem is dúlnak az érzelmek. Persze nem minden áron, de ha a Nap égető hatása elmúlik, azaz már nem áll együtt a Marssal, akkor mindenképpen érdemes tájékozódnia a Szaturnusz felől, tehát alaposan megismeri magát a partnert, az ő hátterét és motivációját, hogy mit vár a kapcsolattól, stb… Vagyis okos dolog lenne a kérdező részéről, ha elsősorban ésszel dönt arról, hogy kit akar majd társául fogadni, és nem vár túl sokat az érzelmektől.

E.I. 2019.09.02-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2019.10.06 22:41)

A kérdező érett asszony, gyermekeit egyedül nevelte fel, ma már unokái is vannak.Felbukkant egy férfi az életében, és tudni szeretné, hogy a jövőjét vele vagy nélküle képzelje-e el.

Valójában csak egy megerősítést vár, hiszen van annyira bölcs, hogy saját magának megválaszolja a kérdést.Ami csodálatos az ő lényében, és ezért minden elismerésem, ahogyan felépítette saját magát, és az élete minden nehézsége ellenére egy rendkívül harmónikus személyiség rajzolódott ki a levele alapján.Persze, minden bizonnyal egy társkapcsolattal akár az ő élete is válhatna még boldogabbá, de az az érzésem, hogy ő önmagában is képes boldog és elégedett lenni.Ide kellene minden magányos embernek eljutnia, és innen nyitni a társkapcsolat irányába, hogy a múlt batyuját oda már ne cipelje magával senki.

A kérdező kiépítette a maga világát, és tudja az útját.A mostani kapcsolata azzal a veszéllyel fenyeget, hogy el kell hagynia mindezt, és követnie a társát külföldre.A kérdező ezt nem szeretné, hiszen fontos számára mindaz, ami körülveszi.Nyilván súlyozni kell, amikor döntést hoz az ember, és nem szükségszerű, hogy egy nő kövesse a férfit, még akkor sem, ha egy külföldivel hozta össze a sorsa.A célok feladása a levél szerint nem opció, tehát a döntés végül is már megszületett, a kérdés csak az, hogy vajon ugyanezt mondják-e a csillagok is.

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni, bár maga a képlet korai, tehát még történhet olyasmi, ami megváltoztathatja a döntést.A kérdező jelölői az I.ház urai, a Hold és a Jupiter, a partneréé a VII.ház urai, a Szaturnusz és a Mars.Ahhoz, hogy jól működő, stabil párkapcsolat alakuljon ki kettejük között, a jelölők között kölcsönös recepcióknak és közeledő fényszögkapcsolatak kell lennie.A recepciók az egymás iránti érzelmeket, a fényszögkapcsolatok pedig a lehetőséget teremtik meg.

Ebben az esetben vannak recepciók és fényszögkapcsolatok is, ugyanakkor a fényszögkapcsolat ott áll fenn, ahol nincs recepció, ahol van recepció, ott nincs fényszögkapcsolat, és a tetejébe vannak olyan bolygók, amik a másik fél bolygójának a romlásában járnak.
Ez a kapcsolat olyan se veled, se nélküled kapcsolatnak tűnik.A probléma ott kezdődik, hogy a VII.ház ura a horoszkóp két fenegyereke, akiktől akkor sem várhatunk túl sok jót, ha a lehető legjobban állnak.Amíg a kérdező jelölői olyan jegyben/fokon járnak, ahol a Szaturnusznak és a Marsnak van valamilyen méltósága, nincs nagy vész, főleg ha nincs fényszögkapcsolat köztük.Így rosszabb esetben a társ gyengíti a kérdezőt, különben viszont sújtja, ami sokkal rosszabb.

A képlet szerint a kapcsolat még úgy is fontosabb a kérdezőnek, hogy tulajdonképpen látja a végét.Az őt jelképező Hold a kérdés idején rajongott a partnerét jelképező Szaturnuszért, de jegyhelyzete miatt még elutasította a Marsot.A Hold viszont éppen jegyváltás előtt volt.Jegyváltás után a partner másik jelölőjének, a Marsnak az uralma alá került, és a saját romlásába.Itt még nem volt fényszögkapcsolata, míg jegyátlépés után a Marssal kialakult volna a fényszög, tehát a kérdező részéről az elköteleződés maradna akár azon az áron is, hogy a kapcsolat árát ő fogja megfizetni, emiatt már kevésbé érzi majd jól magát a bőrében.

A másik jelölő, a Jupiter, kapcsolatban áll a Marssal, de se a Marsot, se a Szaturnuszt nem fogadja recepcióban, így mondhatni, a Jupiter önmaga boldogságáért tartja meg a férfit, noha az komolyan árt neki.A Mars ugyanis diszharmónikus fényszögkapcsolatban áll a Jupiterrel, és nincs köztük recepció, vagyis ez a kapcsolatuk „se veled” része, mintha a partner terrorizálná a kérdezőt.

A partner másik jelölője a Szaturnusz a kérdező mindkét jelölőjének romlásában van, igaz van recepció is, épp csak a fényszögkapcsolat hiányzik.Ez borítékolja, hogy a kezdeti szép időszak után lehet még rosszabb is.

A horoszkóp szerint még egy darabig együtt maradnak,de később saját érdekében engedje el ez a kapcsolatot, mert a szépen felépített világát,a bölcsesség adta boldogságot veszélyezteti vele.

M.K.2019.08.28-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2019.09.22 23:00)

A kérdező fiatal nő akinek idősebb, nős partnere van/volt. A férfi elutazott külföldön élő feleségéhez, hogy a válást intézze, aztán valahogy ott ragadt. A feleség ultimátumot adott, hogy ha a kérdező és partnere nem szakítanak, a férfi nem láthatja a gyermekeit. A férfi azt tervezi, hogy a kérdező menjen utána, tartsák fenn ott a titkos viszonyt, a kérdező viszont ezzel nem elégedne meg, és bizonytalan, hogy menjen-e külföldre.

A kérdés, hogy lesznek-e ők egy pár?

A kérdésre készített kérdőképlet érvényes és értékelhető. Ebben a kérdezőt a Vénusz és a Szaturnusz jelzi, illetve az érzelmeit a Hold mutatja, míg partnere jelölői a Mars és a Nap. A bolygók elhelyezkedéséből látszik a kettejük közötti kötődés, hiszen recepció és fényszög is összekapcsolja őket.

A kérdező jelölői nem túl szerencsések. A Vénusz a Szűz jegyben saját méltóságában, de ugyanakkor saját romlásában is áll. Ez azt jelenti, hogy óvatosnak kell lennie, mert ha eleinte jól is mennének a dolgok, később rosszabbra fog fordulni, legalábbis ebben a kérdésben, illetve ez meg is történt. A Vénusz olyan közel áll a partnerét jelző bolygókhoz, hogy érvényesül azok káros hatása: a Mars, mint a horoszkóp egyik rosszakaratú bolygója, közelségével sújtja a kérdezőt, míg a Nap égeti. Az égetettség miatt valamit nem lát meg, vagy nem jól lát, emiatt nem tud jó döntést hozni ebben a kérdésben. A káros hatások elveszik az erejét, nem tud lépni, legalábbis addig nem, amíg elég távol nem kerül bolygótestvéreitől.

Eközben a Szaturnusz, aki saját jegyében járva uralmi bolygó, őszintén rajong a Marsért, de a kérdés idején hanyatló házban volt, retrográd mozgása és a leszálló holdcsomóponttal való együttállása miatt csekély erejét elveszti. A Szaturnusznak ugyan van közeledő fényszögkapcsolata a Marssal és a Nappal, de nincs kölcsönös recepció, ami egy harmónikus párkapcsolatnak alapfeltétele lenne.

A Hold a Nap uralma alatt áll, ami ugyancsak a kérdező elkötelezettségét mutatja a partnere iránt, de a Holddal egyáltalán nincs kapcsolata a partner jelölőinek, sőt még kölcsönös recepcióban sincsenek. Így a kérdező az érzelmeivel sajnos magára marad. Mindez azt mutatja, hogy a kérdező hiába reméli, hogy egyszer tartósan egy pár lehet majd azzal a férfival, akit most társának tekint.

Ez biztosan nem érinti jól, hiszen 4 évig tartott a kapcsolatuk, ami hosszú idő, de idővel elgondolkodhat azon, hogy vajon nem kaphat-e jobbat, mint egy házasságából kikacsintó középkorú férfi, aki még évekig nem vállalhatja fel őt, de elvárja, hogy itteni egzisztenciáját feladva menjen utána a Föld másik oldalára.

Ha a kérdező jelölői kimozdulnak mostani helyzetükből, kedvezőbb helyzetbe kerülve könnyebb lesz átgondolni a kapcsolat értelmét, jövőjét, és a lehetőségeket, amik mellett elmegy, ha nem változtat a mostani felálláson.

A Vénusz gyorsabban mozog a Marsnál és a Napnál, hátrahagyva őket idővel átlép saját uralmi jegyébe, majd sarokházas ereje lesz. Akkor már nem sújtja a Mars, és nem vakítja el a Nap, végre a sarkára állhat. Új jegyhelyzete viszont a Nap és a Mars romlása, emiatt a mostani partner közeledését már el fogja utasítani, talán addigra megtörténik a végleges szakítás is.

A Szaturnusz retrográd ciklusának vége felé közeledett a kérdés idején, így nem sokára számíthat arra, hogy uralmi méltósága mellé sarokházas erőt kap. Itt is lesz jegyátlépés, ahol a Szaturnusz már nem fog rajongani a Marsért, sőt a Napot annak romlása miatt el is utasítja.
A Hold pedig ugyancsak elhagyja az Oroszlán jegyet, amivel kihuny a szerelem, a vágy a partner után.

Ugyanakkor a Mars és a Nap is belép majd a Mérleg jegybe, ami a saját romlásuk. Valami történni fog a férfival, elveszti a sármját, a pénzét, az egészségét, vagy ki tudja, hogy mit. Talán próbál még közeledni a kérdezőhöz, de hiába.

Javaslom, hogy keressen magának egy olyan férfit, akin nem kell osztozkodnia senkivel, hogy felhőtlenül tudja élvezni a kapcsolatot, és meg tudja valósítani mindazt, amit egy komoly kapcsolattól remél.

T.Z. 2019.06.23-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2019.07.21 20:29)

A kérdező érett férfi,akinek az életútja csupa változás.Az elért eredményei csúcsán mindig megtorpan és új utat választ.Vágyik az elismerésre,sikerre,ismertségre,de nem biztos benne,hogy ez az ő útja-e egyáltalán.Más szóval küzdjön-e érte,vagy hagyja,hogy legyen úgy,ahogy lennie kell.

A születési képlet tükrözi az ellentmondást.Miközben a tízből nyolc bolygó az aszcendens felett áll,egy pedig együtt az aszcendenssel,épp a horoszkóp ura van a horoszkópnak majdnem a legmélyebb pontján.Ez azt jelenti,hogy a bolygók többsége az extrovertáltságot,a külvilág felé nyitást,kitárulkozást támogatja,maga a kérdező egyfajta remeteéletre van kárhoztatva.Pontosabban lehetne ezt a kettőt egymás mellett is csinálni,ha az eltelt évtizedek elején,vagy ezalatt sikerült volna megtalálni az ösvényt,ami oda vezet.

Az I.ház csúcsán álló Neptun az,ami igazán komoly akadályt jelenthet,hogy kikristályosodjon a gondolat,és megérjen az elhatározás,a pontos terv,hogy mi legyen a hivatás,ami a kérdezőre vár.Ha van ilyen egyáltalán.A bivalyerős Neptun ugyanis éppen a stabilitás ellen van,bizonytalanságot okoz,összekuszálja a szálakat,hamis illúziókba ringatja az embert.

Természetesen mindenki horoszkópjában jelen van a Neptun,de valakinek alig érezhető a hatása,mert a horoszkópban eldugva áll és kevés / gyenge fényszöggel kapcsolódik bolygótársaihoz.A kérdezőnél viszont sarokházban,ráadásul magát a kérdezőt képviselő I.ház csúcsán áll a Neptun,és szinte minden bolygóval kapcsolatban áll.Így elmondható,hogy az életnek nincs olyan területe,ahol nem éreztetné a hatását,ami miatt hiába szeretne a kérdező lehorgonyozni,vagy legalábbis valamilyen stabilitást biztosítani az életében,utóbb meggondolja magát akár azért,mert elbizonytalanodik,akár azért mert támad egy víziója,hogy mivel kellene foglalkozni,és akkor elindul abba az irányba.

A Neptun az álmodozást segíti,ezért olyan dolgokhoz lehet jó,ahol a fantáziára van szükség.Esetleg az intuitív tevékenységeknél is jelenthet segítséget a Neptun.Művészeti tevékenységhez,különösen a zenéhez,esetleg tervezéshez jó lehet az erős Neptun.Mindenképpen fontos,hogy olyan tevékenységet válasszon,amihez minimális kötöttség társul,tehát a napi 9-től délután 5-ig tartó műszakot nehezen viselné.Igaz ilyet nem is tervez.Most írást és asztrológiát szeretne tanulni.

A kérdés viszont az volt,hogy ráhajtson-e az ismertségre vagy bízza a sorsra,hogy ezt hozza-e vagy sem.A hírnevet a X.ház mutatja,aminek ura az uralomban,de hanyatló házban álló Merkúr,aminek egyetlen értékelhető fényszöge éppen az előbb leírt Neptunhoz köti.A vágy tehát megvan a karrier építésére,de nehéz reálisan elérhető célt kitűzni.Emellett a Merkúr házhelyzete inkább olyan ismertséget valószínűsít,amit szűkebb körben tud elérni.Tehát ha író lesz,akkor egy rétegigényt elégít ki az írásaival,asztrológusként pedig azok fogják ismerni,akiknek dolgozik,de egy praxist felállítani hosszú idő,és mire oda érne,talán már más vizeken evez.

Ami a karrierterveknek,és az életcéloknak igazán keresztbe tehet,az a X.házban álló Plútó,aminek a természete az,hogy lerombolja a régit és a romokból újat épít.Talán ez az oka annak,hogy folyton újrakezdi a dolgokat a nulláról,így mire valahol elérne valamit,megint eljut oda,hogy lerombolja,és elkezdjen újra építkezni.

A sokoldalúság,különféle dolgok kipróbálása,a bátorság az újrakezdéshez a kérdező esetében értékelhető olyan pozitívumnak is,aminek akár örülhetne is,ha elfogadná azt,hogy ez az élete része.Lehet,hogy nem ér el vele olyan mélységet / ismertséget,hírnevet,mintha egy vagy mellette még egy dologgal foglalkozott volna egész életében,de átélheti azt a szabadságot,amit viszont az egy dologhoz való kötődés nem tenne lehetővé.Így csak azt tanácsolhatom,hogy kezelje lazán azt a vágyat,ami arra ösztökéli,hogy minél ismertebb legyen.Az extrovertáltságát ne ennek a függvényében élje meg,hanem abban,hogy minél több harmónikus emberi kapcsolatot alakítson ki,de ne féljen visszavonulni időről időre,ahogy azt a születési uralkodó jelzi.

Gy.M.E. 2019.06.11-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2019.07.10 21:31)

A kérdező szakított a férjével, aki ezután eltűnt. Kerestették, majd halottnak nyilvánították. Utóbb kiderült, hogy mégis él, külföldön van. Újra felvették egymással a kapcsolatot, hiszen a házasságukból született egy lányuk. A férfi újra akarja kezdeni a kapcsolatot volt feleségével, ezért mindent meg is tesz. A kérdező úgy írta le a férfit, hogy irányítani akar, amit ő maga nehezen visel, a közös lányuk pedig hallani sem akar az apjáról. A kérdezőnek kétségei vannak, hogy jó lesz-e, ha visszafogadja a férfit, sorsszerű-e a házasságuk újrakezdése vagy küldje el őt?

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. Ebben a kérdezőt, sőt a lányát is a Merkúr képviseli, a volt férjet pedig a Szaturnusz. Sajnos a Merkúr nem áll valami jól, mivel csaknem fokon belül fog egyszerre együtt állni a Marssal és szemben a Szaturnusszal. Mindkét bolygó támadja a Merkúrt, ebből az egyik a volt férjet jelölő bolygó. A szembenállás olyan aspektus, ami létrehozhatja a kapcsolatot, de olyan feszültségeket rejt, amiből sosem lesz harmónikus, boldog együttélés.

A férfi erőlteti a dolgot, a kérdés az, hogy több évtized után mi oka lehet erre. A Szaturnusz évekig saját jegyében járva uralomban van, de ebben a képletben többszörösen sérül: retrográd, a Mars gyengíti és együtt áll a leszálló holdcsomóponttal egy hanyatló ház csúcsán, ettől ereje szinte nincs. Nem lennék meglepve, ha valamilyen betegsége lenne, ami miatt társat keres, akire támaszkodhat. Épp kapóra jött, hogy ismét kapcsolatba került a kérdezővel, így most őt próbálhatja erre rávenni.

Eközben a Merkúr a Rák jegyében a Szaturnusz romlásában van, ami a kérdező részéről nem támogatja a kapcsolat újrakezdését, de van pár dolog, amit még emellett is a latba tesz: a Plútó a 9. ház csúcsán, a Hold az 5. házban van. Talán elgondolkozott azon, hogy ezzel lehetősége lenne külföldre költözni, amit egyébként érett korú felnőttként megfelelő háttér nélkül nem tenne meg. Fontos lehet a közös lányuk érdeke, hogy ha már apa nélkül kellett felnőnie, akkor most bepótoljanak valamit az elmúlt évekből, bár ebből a lány nem kér. És talán az értékrend is számíthat valamennyire, hiszen ők férj és feleség, összetartoznak, akármi is történt. És ami fontos, hogy a Hold, azaz a kérdező érzelmi állapotát mutató bolygó, a Szaturnusz egzaltációjában van, ami azt jelenti, hogy a kérdezőt felkavarja ez a helyzet és tulajdonképpen a volt férj hatása alá került, Talán imponál is neki, hogy a férfi ennyire akarja ezt a kapcsolatot. Más részről viszont zavarja az, hogy annyira rámenős a volt férj, hogy esélyt sem ad arra, hogy átgondolja a dolgot, esetleg maga hozzon döntést.

A képletben látszik, hogy ennek a dolognak nem lesz most vége, főleg nem könnyedén. Minimum egy nagy családi veszekedés várható érzelmi zsarolással, minden követ megmozgatva, de előtte még próbálkozhat esélyt adni a volt férjnek, hogy hátha. Sajnos a többszörös támadás a kérdezőt, és a lányát is elég rosszul fogja érinteni, és a végén rájön, hogy a saját és a lánya megérzésének engedve ezt a kapcsolatot nem kellett volna felmelegíteni.

Egy dologra felhívnám még a figyelmet, ami talán a kérdéssel nincs közvetlen kapcsolatban, de egy nehezebb, stresszes időszak hatással lehet a szervezetre. A betegségeket leíró 6. ház ura, a Vénusz, a ház egzaltációs ura a Szaturnusz, és a 6. ház bezárt jegyének ura a Mars, szerepet kapnak a jövőben. A Merkúr fényszögkapcsolatai a Marssal és a Szaturnusszal nem csak a volt férjjel való problematikus kapcsolatos írja le, hanem egy esetlege egészségi probléma jelentkezését is, ami elég hirtelen jelentkezhet. A Hold következő fényszöge a Vénusszal, a Vénusz közeledő együttállása az aszcendenssel ugyanezt a jelzést erősíti. Ezért nagyon fontos, hogy a kérdező vigyázzon magára, és ha valamilyen panasza van, forduljon orvoshoz, semmiképpen se hanyagolja el a tüneteket.

B.G. 2019.05.10-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2019.06.23 12:05)

A kérdező három gyermekes édesanya, aki új kapcsolatában, miután elmondása szerint a folyamatos féltékenykedésen túltette magát, a partnerét szeretné gyermekkel megajándékozni. Mindketten bizonytalanok, hogy vállaljanak-e még egy kisbabát, miután volt egy terhesség, ami sajnos elvetélődött. A kérdés, hogy lesz-e gyerek és élethosszig tartó boldog kapcsolatuk, mert különben semmiképpen sem szülne még egy gyereket.

A kérdező kétségei, bizalmatlansága érthető azok után, hogy három gyerekkel maradt egyedül. Néggyel egyedül maradni még rosszabb lenne. Viszont az is érthető, hogy meg szeretné koronázni a mostani kapcsolatot egy közös gyermekkel, aki a férfi első gyermeke lenne.

Az élethosszig tartó kapcsolat alatt nyilván azt érti a kérdező, hogy késő öregkorukig minden rendben lesz velük, mert így a közös gyermek felnevelése kettejük projektje lenne, nem csak egyedül az övé. Sajnos a horoszkópból nem látszik az, hogy örökké együtt maradnának. A kérdező vonzalma a partnere iránt nagyobb, mint viszont, és a jelölőik között egy felbomlóban levő fényszögkapcsolat van. A Hold jegyváltás előtt áll, utána megszűnik a partner iránt érzett rajongás és ezzel együtt felbomlik a jelenleg fennálló fényszögkapcsolat is, tehát hamarosan ő maga is egy kicsit másképp fog a férfira tekinteni. Kérdés, hogy ez mit hoz kettejük viszonyában, mert a férfi jelölői egyelőre nem váltanak jegyet, tehát részéről minden marad úgy, ahogy a kérdés idején volt. Persze nem örökre.

Ha ennek alapján kell bírálatot mondani, akkor azt javaslom, hogy a babaprojekttel mindenképpen várjon a kérdező.

Közvetlenül a gyerekre vonatkozóan is int a képlet. A gyermek jelölője az 5. ház ura, a Szaturnusz a kérdés idején uralomban volt ugyan, de retrográd mozgása és a leszálló holdcsomóponttal való együttállása miatt egyelőre nem igazán alkalmas arra, hogy megfoganjon. Ez persze csak átmeneti állapot, hiszen később ezek a tényezők megszűnnek, és amikor a Szaturnusz égi útján újra elkezd előre felé haladni, ismét erős lesz.

Ugyanakkor a szülők kétségeit mutatja, hogy az ő jelölőik is felemás módon állnak a kérdéshez. A kérdezőt jelölő Merkúrral a Szaturnusz gyenge recepcióban van ugyan, de nincs fényszögkapcsolat, tehát fizikailag alkalmas lenne a gyermek kihordására, a gyerek is egészséges lehetne, de fényszögkapcsolat híjján nem jön létre, vagy marad meg a terhesség. A kérdező lelki dolgait jelölő Hold a kérdés idején távolodó szembenállásban volt a Szaturnusszal, és a két bolygó egymás romlásában volt. Ez az, ami a vetélés valódi oka, az előzményekből adódóan a kérdező tudat alatt elutasítja a gyermeket, csak úgy érzi, meg kellene ajándékoznia a férfit a szerelméért, és egy társkapcsolatban ennek egy gyermek szokott lenni a legszebb módja. A gyermek is elutasítja a Holdat, tehát most nem szeretne megszületni.

A férfi részéről az ő egyik jelölője, a Jupiter a gyermek házának egzaltációs urával úgy van távolodó együttállásban, hogy a gyermek a Jupiter romlásában van. A gyermek másik jelölője, a Szaturnusz ugyancsak a Jupiter romlásában van. A gyermek nem ezt az apát választotta, jobb esetben most nem akar megszületni, de ez később változhat. A férfi másik jelölője, a Vénusz a Kos jegyben a Szaturnusz méltóságában és egyúttal romlásában is van, ami azt jelenti, hogy először akarja a gyereket, aztán mégse.

Azt javaslom, hogy várjanak egy évet a gyermekvállalással, hogy jobban látszódjon a kapcsolat alakulása, mert hiába érzi úgy a kérdező, hogy minden rendben van, a horoszkóp alapján ez a kapcsolat -ahogy korábban is, most is- bizonytalan kimenetelűnek mutatkozik.

S.Á. 2019.05.06-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2019.06.23 10:40)

A kérdező asszony megismerkedett egy férfival, akivel először üzeneteket váltott, majd találkoztak is. A kérdező úgy érezte, hogy a közös értékek mentén lelki kapcsolat szövődött kettejük között, ezért szerette volna szorosabbra fűzni a kapcsolatukat. A férfi viszont azt szerette volna, ha érzi a szikrát is, ezért a kérdezőnek azt mondta, hogy bizonytalan, nem tud mit mondani a kérdezőnek. A kérdés, hogy lehet-e arra számítani, hogy később harmónikus párkapcsolat lesz köztük, vagy jobban teszi, ha inkább szakít vele.

A kérdésre érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni.

A kérdező jelölői, a Hold és a Jupiter, a partneréé a Szaturnusz és a Mars. Utóbbi kettő a horoszkóp két fenegyereke, nem várhatunk tőlük jót, igazán még akkor sem, ha nem támadják a kérdésben érintett bolygókat.

Nem derült ki, hogy meddig jutottak az ismerkedésben, mert pár hónap alatt messzire el lehet jutni, mégis az érződik a levélből, hogy hosszas levelezés után volt egy, vagy két találkozás, ahol mondjuk egy kávézóban beszélgettek, és hiába a közös értékrend, a férfinak nem volt annyira szimpatikus a kérdező, hogy komoly tervei legyenek vele. Viszont keres valakit, mert otthon nem mennek jól a dolgok. És ha már keres, az legyen más, mint az otthoni.

A horoszkóp alapján ugyanis a férfinak van gyermeke, sőt lehet, hogy felesége is. Talán a házassága mostanában megroppant, és ilyenkor nagy a bizonytalanság, hogy merre tovább. A Szaturnusz retrográd mozgása és a családja jelölőivel fennálló erősödő fényszögek akár azt is hozhatják, hogy újrakezdik közös életüket. A Szaturnuszt kivár.

A Mars, a partner másik jelölője, ami addig is belevihetné kalandokba a férfit, a 12. házban áll. Ha összejön a kapcsolat, akkor sem vállalja fel nyilvánosan. Emellett az Ikrek jegyben járó Marsnak nem megfelelő partner a Jupiter. A Mars és a Jupiter között létrejött a fényszögkapcsolat, tehát esemény volt, találkozott is a kérdező és a kérdéses férfi. A kérdés idején viszont a fényszög már elkezdett távolodni, míg a Marsnak van egy másik, erősödő fényszöge is az ő uralma alatt álló Vénusszal. Amellett tehát, hogy a saját családjára is vár még a partner, a kérdező fantáziájára bízta, hogy mit kell azon érteni, hogy nincs szikra, és így nem tudja, mi legyen kettejük között bimbózó románccal , megismerkedett egy harmadik nővel is, akit a Vénusz jelez a képletben, akinek viszont ő bejön. A kérdező barátja részéről a harmadik asszony irányában sincs szikra, de minden esetre inspirálhatja őt a nő vonzódása, így lehet, hogy átmenetileg őt fogja választani.

Egy felnőtt embernek nem a szikra alapján kellene társat választani. Kétségkívül sokkal szerencsésebb az, aki ezt is érzi. Ugyanakkor a legtöbb középkorú embernek van egy puttony a hátán, aminek a tartalmát a másiknak is ismernie kell, hogy világosan tudja értékelni a kapcsolat jövőjét. Ha a puttonyba nem lehet belenézni, akkor a másik fél titkol valamit, ami eleve aláássa a kapcsolathoz szükséges bizalmat, és innentől fogva tartós kapcsolaban kár gondolkozni. Lezáratlan múlttal sem szerencsés tartós kapcsolatot kialakítani, mert a régi kapcsolat nyűge bele fog épülni az új kapcsolat alapjába, és akkor az új kapcsolat jó eséllyel nem lesz egészséges.

A horoszkóp szerint a kérdezőnek okosabb dolog lenne valaki mást keresni, ezt a férfit pedig rábízni a másik két hölgyre.

M. 2019.04.16-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2019.05.19 12:34)

A kérdező korábban évekig dolgozott olyan munkahelyeken, amiket szeretett.Mostani helye viszont nem tetszik és nem talál az elképzeléseinek megfelelő másik helyet.Az egyik munka nem elégíti ki a karrierigényeit, a másik a „szabadságigényét”, a harmadiknál a munkakörülmények nem tetszenek vagy a kérdéses, hogy szabályosan be lenne-e jelentve.A kérdése, hogy itt van-e egyáltalán új hely keresésének, vagy maradjon-e inkább ott, ahol most dolgozik.

A születési képlet ura a munkát leíró 6.ház csúcsán van, ami mutatja a kérdéses terület fontosságát a kérdező életében.Az viszont nagy szerencse, hogy korábbi helyein jól érezte magát, mert a hanyatló ház csúcsán, saját romlásában járó, bolygótestvéreivel több diszharmónikus fényszöggel kapcsolódó Szaturnusz nem sok jók ígér.Kicsit talán javít a helyzeten, hogy a házat beragyogja a saját jegyében uralomban álló Nap, és a karriert jelző X.ház ura a Jupiter, ami természeténél fogva általában jót ígér, bár a képletben elég komoly támadás alatt áll, mivel kártevő közeledő fényszöge gyengíti, és a születés idején közeledett stacioner majd retrográd járása felé.A X.ház csúcsa közelében volt a Neptun, ami az álmok, vágyak mellett, a csalódásokat és csalást is mutathat, tehát arra sajnos noncs garancia,hogy küszöbön állna álmai állásának megszerzése, az viszont látszik, hogy válthat állást a közeli jövőben.

Ami kedvező jel, a Jupiter tranzitálása a X.ház felett.Igaz, ez már korábban, január közepén kezdődött.Talán akkor kezdett elfoglalkozni a kérdező a gondolattal, hogy talán megpróbálkozhatna új állás keresésével.Áprilisban, a levél írásának idején, elbizonytalanodott.A Jupiter ekkor változtatta meg haladásának irányát, retrográd mozgása miatt ilyenkor a Földről nézve olyan, mintha visszafelé haladna.Ez mutathatja azt, hogy a kérdező hezitál, de ekkor is lehet keresgélni, állásinterjúra menni, csak nehezebb lesz döntést hozni, és lehet, hogy a mérleg nyelve még a jelenlegi biztos hely megtartása felé billen.Augusztus elején a Jupiter újra elindul előre, ami új lendületet adhat az álláskeresésnek.Az uralmi Jupiter jókat ígér, érdemes lenne kihasználni ezt a helyzetet, ami az ősz végéig tart.Hatása legerősebb az időszak elején, aztán fokozatosan csökken az ereje, ahogy közeledik jegyváltáshoz, majd a következő ház csúcsához, tehát lassan el kellene kezdeni keresgélni a szóba jöhető állások között, mert az is idő, amíg az állást kínáló cég eljut addig, hogy ajánlatot adjon.

A gyorsan mozgó Hold jelzései mindig a változásra utalnak.A direkciós Hold trigon fényszögkapcsolatban van a karriert jelentő X.ház csúcsával, a progressziós Hold pediga nyár közepéig eléri a X.ház csúcsának szextil fényszögét, ami jelezheti a felmondási időszak kezdetét.Ugyanebben az időszakban tranzitál a Mars profekciós X.ház felett –ez egyébként a születési horoszkóp munkát jelző 6.háza is egyben- ami egyfelől tettekre sarkallhatja a kérdezőt a munkahellyel kapcsolatban, másrészt jelezheti, a feszültségeket, amik egy felmondás miatt keletkezhetnek, főleg a nyári dőszakban, amikor a szabadságok miatt eleve kevesebb ember dolgozik, és esetleg a szabadságterveket átírja valaki távozása a csapatból.

Végül a következő életévre készített horoszkóp is mutatja, hogy a karrier építése elég fontos szerepet fog játszani az életében a születésnapját követő időszakban.A megélhetéshez szükséges munka jelölője a karrierért felelős X.házban áll.A Nap együtt áll a X.ház csúcsával, és a horoszkóp ura is közeledik felé, ami ugyancsak azt jelzi, hogy a kérdező munkahelyet válthat.A Bika jegyben álló Hold diszharmónikus fényszögkapcsolatban áll a X.ház csúcsával és a fenti bolygókkal, ami azt sejteti, hogy a munkahelyváltás kihívások elé állítja a kérdezőt, ami miatt sajnos érezheti úgy, hogy nem volt okos dolog új helyre mennie.Ugyanakkor azt mondják, hogy Bika Holddal minden sikerül, amivel segít túltennie magát a megpróbáltatásokon.

A lehetőség tehát adott, a fentiek figyelembe vételével hozhatja meg a kérdező a döntést, hogy szeretne-e lépni.

J.B.E. 2019.04.06-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2019.05.18 22:16)

A kérdező kétgyermekes anyuka. Szeretnének harmadik babát, aki az orvosi kezelés ellenére sem akar összejönni. A kérdése, hogy egy éven belül sikerül-e a gyermekáldás?

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. Viszont van benne egy konszideráció: a képlet kései, vagyis az aszcendens egy jegy utolsó fokain áll. Ez általában azt jelenti, hogy maga a kérdés már tulajdonképpen eldőlt, és a kérdező nem sokat tud tenni azért, hogy befolyásolja a dolgok alakulását. Előfordulhat, hogy a kérdést már megválaszolta az orvos, pl. egy évig tartó kezelés után lehet csak próbálkozni, és akkor értelemszerűen várni fognak egy kicsit, amíg szabad utat nem kapnak. Vagy pedig már megfogant a baba, tehát maga a kérdés okafogyottá vált.

A képletben a kérdezőt a még Oroszlán jegybe eső aszcendens ura, a Nap jelzi, ami a kérdés idején magas, egzaltációs méltóságban, de hanyatló házban állt. A gyermekek esszenciális jelölőjével, a Jupiterrel közeledő harmónikus fányszögkapcsolatban áll, míg a betegséget jelképező 6. ház urával, a Szaturnusszal ugyancsak közeledő, de diszharmónikus fényszöge van. A Nap a Szaturnusz méltóságában áll, így szerencsére kettejük kapcsolata csak gyengíti a Napot, bár ez is pont elég, hogy késleltesse a tervezett gyermek érkezését, hiszen a Nap amúgy is csekély erejét megfelezi.

A kérdező alapvetően nem tűnik betegnek, inkább kimerültnek vagy lemerültnek. Mintha valami hiányozna belőle, ami alapfeltétel lenne ahhoz, hogy teherbe essen. A horoszkóp szerint nem tűnik túl soványnak, ami gátlólag hathatna. Lehet, hogy valamelyik hormonból nem termel eleget a szervezete, ami őt magát nem teszi beteggé, de ahhoz kevés, hogy megmaradjon a gyermek, amit terveznek. Esetleg krónikusan fáradt, ami két gyerek mellett nem meglepő, és a szervezete így tiltakozik a további megterhelés ellen.

A gyermekeket jelző 5. ház ura ugyanis maga a Szaturnusz, a kérdezőt jelző Napot gyengítő bolygó. A Nap pedig egyszerre van a Szaturnusz méltóságában és romlásában. Ez azt jelenti, hogy szereti a gyermekeit, de az anyaság nehézségekkel is jár, és ezt a kérdező is gyakran megtapasztalja.

Ha a kérdést erre az egy gyermekre redukáljuk, ugyanez a jelzés mutathatja azt is, hogy a megfogant terhességet elveszítheti a kérdező, ezért abban az esetben, ha menet közben létrejött a terhesség, javasolt a kíméletes életmód, hogy minél kisebb legyen ennek a veszélye.

Jelölőválasztásnál, mivel itt több gyermekről is szó van, a meglevőkről és a tervezettről, külön lehet választani, hogy melyik bolygó jelöli őket. A meglevőket az 5. ház ura, az említett Szaturnusz mutatja. A tervezett gyermek pedig a ház egzaltációs ura, a Mars. Sajnos a Marsnak ebben a képletben nincs fényszöge, ami azt jelenti, hogy a megadott időn belül nem várható a következő gyermek érkezte. Ezt erősíti meg az is, hogy a Holdnak, mint eseményjelölőnek a következő jegybe lépéséig már nem lesz fényszögkapcsolata, vagyis ebben a kérdésben a meglevő állapothoz képest nem történik semmi.

Összefoglalva: a késeiség miatt előfordulhat, hogy a választ már tudja a kérdező, csak megerősítést vár. A meglevő állapothoz képest egy éven belül nem lesz változást. A késeiséget figyelembe véve, ha az orvos előírta, hogy várni kell, akkor azért, ha időközben teherbe esett a kérdező, akkor azért. Ha már úton van a gyerek, akkor pedig azért, hiszen már megtörtént az, amit szerettek volna. Ha még nem jött létre a terhesség, akkor a horoszkóp szerint jövő tavaszig nem lesz új gyermek. Fontos lenne, hogy a kérdező különös gondot fordítson az egészsége rendbe tételére. Próbáljon meg egy kicsit megerősödni, rákészülni a terhességre testben és lélekben, hiszen ez is fontos része annak, hogy később erős és egészséges kisbabát tudjon a világra hozni.

H.A.2019.03.12-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2019.03.31 17:14)

A kérdező asszony az ifjúkori szerelmével két évvel ezelőtt titokban újra összejött. Akkor 15-16, most pedig már majdnem 50 évesek. A kérdés, hogy van-e jövője a kapcsolatuknak?

Ehhez a kérdéshez jó lett volna hozzátenni azt is, hogy mit kell érteni a kapcsolat jövőjén és vajon miért titkos a kapcsolat? Feltételezhetőleg azért, mert legalább egyiküknek –inkább a partnernek- van házastársa vagy olyan kapcsolata, ami mellett a viszony nem vállalható. Mivel erről nincs információ, csak arra a tényre támaszkodhatok, hogy ők ketten vannak, senki más.

A kérdezőt az I. ház urai, a Vénusz és a Szaturnusz, míg a partnerét a Mars és a Nap jelzi. Ezek recepciói és fényszögkapcsolatai mutatják, hogy hol tartanak most, és mire lehet számítani a kapcsolatukban, feltételezve, hogy nincs 3. és 4. személy!

A Mars a 8. házban áll a Bika jegyben és erősödő fényszögekkel kapcsolódik a Szaturnuszhoz és a Vénuszhoz. A Bika jegy a Mars romlása, a házhelyzete sem túl kedvező. A férfi valószínűleg nincs túl jól, szorong, lehet, hogy a tilosban jár, és ezt tudja is, de szereti a kérdezőt, hiszen a Mars a Vénusz uralma alatt, a Nap pedig a Vénusz egzaltációjában van.
A Napnak a Szaturnusszal van csak fényszögkapcsolata, a Vénusszal nincs. Ez azt jelenti, hogy a kapcsolatuk ebben az állapotában számára elfogadható. Ha tehát az lenne a kérdés lényege, hogy felvállalják egymást a világ előtt, és igaziból is egy pár lesznek, akkor a horoszkóp szerint ez nem várható, igaz szakítás sem.

A kérdező egyik jelölője, a Szaturnusz egzaltálja a partner jelölőjét, a Marsot. Ez azt jelenti, hogy többet vár tőle, mint amennyit az adni tud, de még reménykedik, hogy valami lesz.
A kérdező másik jelölője, a Vénusz viszont már nem áll ilyen pozitívan a kérdéshez. Diszharmónikus fényszögkapcsolata a Marssal és a recepció hiánya, sőt az, hogy a Napnak egyenesen a romlásában jár, jelzi, hogy részéről valami nincs rendben. Talán a találkáik körülményei váltak nehezebbé, azaz nincs megfelelő hely, vagy olyan idő, amikor össze tudnának bújni, de az is lehet, hogy egyre több a vita köztük.

A partner másik jelölője, a Nap egyenesen rajong a Vénuszért, ami megbolondíthatja az embert, hiszen melyik nőnek ne esne jól, ha egy férfi a lábai előtt heverne, még ha csak egy pásztoróra erejéig is. De a Nap egy másik bolygó, a Jupiter uralma alatt van, recepciójuk kölcsönös, és a köztük fennálló fényszögkapcsolat közeledő, azaz van még valami / valaki, akihez annyira erősen kötődik, hogy vele sem fog szakítani. Ez nem feltétlenül feleség. Lehet, hogy a kérdező partnerére erősen hat a családja. A köztük fennálló diszharmónikus fényszög szerint nincs minden rendben, de a kölcsönös recepció szerint a kérdező partnere erősen ragaszkodik hozzá(juk).
Illetve ez a Jupiter még jelenthet egy titkot, nehezen megoldható problémát, ami a férfit érinti, és nem tudni, hogy mennyire befolyásolja a jövőt. Talán érdemes lenne tisztázni a kérdést, hátha segít egy kicsit, ha a titok nem titok többé, még ha a probléma ezzel nem is oldódik meg.

Ami a továbbiakat illeti, valószínűnek látszik, hogy egy darabig még ellesznek így, mígnem a kérdező elveszti az érdeklődését a férfi iránt, ugyanis jegyváltása után a Szaturnusz is kilép a Mars egzaltációjából és a Nap romlásába lép be. Onnantól fogva a férfit a saját érzéseit még odavezetik a kérdezőhöz, de az már csak azért fogadja, mert mégiscsak jobb, ha az embernek van valakije, mintha teljesen szingli.

A kapcsolatnak tehát van jövője, együtt maradnak még egy darabig, élvezzék ki minden percét.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Következő »