Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csak válaszok (Ide az asztrológus ír. Kérdéseket a "Bejelentkezés"-be, minden mást a "Visszajelzés, értékelés"!-be lehet)

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Re: T-né H. 2014.04.26-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2014.06.01 21:49)

Szerintem jobb ha nem. De amúgy, ha mégis lehetne, erre van az embernek az ügyvédje, nehogy visszafelé süljön el a nagy igyekezet.

Költözés

(Heny, 2014.05.19 15:27)

Üdvözlöm!
Azt szeretném kérdezni, el költözöm-e otthonról a közeljövőben (1 hónapban)?
Köszönöm a válaszát!
Üdv
Heny

Re: Költözés

(Az asztrológus válaszolt, 2014.05.19 22:10)

Jól látom, hogy dúl a szerelem? Cuccoljatok csak össze egy kicsit, de a szobádat még ne add oda az öcsédnek, mert szerintem nem.

Re: Re: Költözés

(Heny, 2014.05.21 09:19)

Köszönöm a választ :)
Nem jól látod, sehol egy pasi még plátói sincs...
Akkor nem lesz költözés? Ez el szomorít, mert akkor munkám sem lesz :(

Re: Költözés

(Az asztrológus válaszolt, 2014.05.21 21:28)

Nulla információm van rólad. Miért gondoltad, hogy annyiból, amit leírtál, kitalálom az életed?

Végleg lezártuk?

(Krisztina, 2014.03.17 15:50)

Kedves Mónika! Szeretném megkérdezni,hogy valóban vége 13 èv kálváriájànak? Zsoltival (1974.11.26. 14.00 Kuskunhalas) házasok voltunk,gyermekünk is született,de elváltunk.Utána sokszor próbálkoztunk,de felőrőltük egymàs idegeit,janzárban vége lett.Egy hónapja neki barátnője van,kivel összeköltözést terveznek...Én úgy érzem csak belemenekült ebbe a kapcsolatba.Fáj a szakítás,de tudom ez nem mehetett volna már tovább.Igaz ezt sokszor gondoltuk így,mègis visszataláltunk egymáshoz.Az érdekelne engem,hogy végérvényes ez az állapot? Volt már nem egyszer,hogy egy idő után megkeresett,bár most nem is beszélünk egymással.Valahol nem bánnám már,ha ez így maradna.
Köszönöm: Krisztina 1976.07.24 18.30 Budapest

Re: Végleg lezártuk?

(Az asztrológus válaszolt, 2014.05.07 23:32)

A kérdés időpontjára készített kérdőképlet érvényes és értékelhető. Ez azt mutatja, hogy a kérdező magában még nem zárta le a férjével való kapcsolatát, de le fogja. Testi-lelki vonzalma még fennáll, még része az életének. Érthető, hogy nem érzi jól magát a többedik elhagyás után, látva, hogy a férje más oldalán talált boldogságot, és készül új életet kezdeni, de lehet, hogy a még meglevő szeretetnek része az is, hogy ha a szeretett társ ki akar lépni a kapcsolatból, aki őszintén szeret, az képes elengedni is a másikat.

Most úgy néz ki, hogy a férj és a barátnője nagyon szerelmesek egymásba, de a képlet alapján nem mondanám, hogy később nem fordul-e a kocka, és jelentkezik a férj az újrakezdés reményében. Ugyanakkor lehet, hogy addigra a kérdező körülményei fognak úgy változni, hogy a férj végül belátja, hogy ez a kapu végleg bezárult.

Ami biztató lehet a kérdezőnek, hogy a mostani szomorú állapotából ki fog tudni lépni. Egy új kapcsolat látszik kibontakozni. Lényegében, ha jogilag még nem is, de gyakorlatilag újra független, társkereső állapotba került, tehát nem kell lelkiismeret furdalást éreznie, ha ezt ki próbálja használni. Sőt a csillagok még kedveznek is, hogy a közeljövőben találjon magának egy új társat. Lehet, hogy ez már meg is történt, vagy legalábbis talált valakit, akivel később el tudja képzelni a jövőjét, és idővel majd alakulnak a dolgok. Ha még ez nem történt volna meg, akkor a jelzés szerint a baráti körben érdemes szétnézni, vagy azokra az emberekre figyelni, akik valamilyen úton-módon a segítségére vannak, támogatják, protezsálják.

Ami viszont nem jó jel, hogy ezzel egyidőben a kérdezőt jelképező bolygó erősen romlik, és egy darabig még a házhelyzete is aggasztó. A betegségeket mutató 6. házban állva komoly esélye van rá, hogy megbetegedjen. Az is lehet, hogy az elmúlt évek feszültsége tör utat magának ilyen formában. Mindenképpen figyeljen oda a jelekre, és ne hagyja, hogy a betegség, kimerültség, depresszió súlyossá váljon. A bolygó csak rövid ideig lesz már a 6. házban, utána sarokházba lépve az ereje visszatér, de a jegyhelyzete miatt romlása megmarad. Valószínű, hogy eljövendő boldogságáért elég „nagy árat” kell fizetnie. Talán meg akar felelni az új partnerének, önmagát nem kímélve mindent megtesz, hogy jól nézzen ki, tip-top legyen a lakás és finom ételek legyenek a hűtőben, hogy ha mér sikerült megfognia, meg is tudja tartani új párját. Emellett még a ott vannak a gyerekek, akiknek az ellátása mellet még az új apukával való jó kapcsolat kialakítása is az ő feladata lesz. Mindez eléggé stresszelheti. Lesz majd egy olyan időszak, amikor lelkileg sem érzi olyan jól magát, de később javulni fog a helyzet.

Re: Re: Végleg lezártuk?

(Krisztina, 2014.05.09 08:15)

Kedves Mónika!
Köszönöm a fáradozását és,hogy időt szakított rám!
Jól látja a dolgokat.Még nem sikerült lezárnom magamban ezt a kapcsolatot,nincs nap,hogy ne gondolnék rá,de tudom az idő nekem dolgozik és majd mindent megold.Előbb-utóbb képes leszek lezárni,elfelejteni. Azt is jól látja,hogy volt párom és a barátnője nagyon szerelmesek.Azóta már összeköltöztek.... Meglepő számomra,hogy azt írja,talán fordul a kocka,és szeretné majd újrakezdeni.Volt idő mikor erre vágytam és csak remélni tudom,hogy ha ez eljön,elég erős leszek és nemet tudok mondani!Elég volt a fájdalomból,eleget szenvedtünk már a gyerekekkel.Nekik is biztonságra van szükségük.
Szeretnék boldog lenni,bár nem tudom ez mikor jön el.Nagyon szerencsétlennek érzem magam,anyagilag is nehéz és ez szinte őrli az idegeimet.Szeretnék a gyerekeimnek megadni mindent,de van hogy az alapvető dolgokat sem tudom biztosítani nekik.Ezért vérzik a szívem,bár optimista vagyok,egyszer lesz jobb :-)
Van az életemben egy férfi,de vele ennél több,ami van,nem lehet.Nős ember,és a korkülönbség sem kevés.Nem szeretném,ha a családja tönkre menne miattam,de jól érezzük magunkat együtt,megkapjuk egymástól azt,ami jelenleg hiányzik mindkettőnknek.A kommunikációt,az odafigyelést, a törődést,a szeretetet,a szexet... Néha vágyom többre,de konkrétan nem tudom szeretnék-e magamnak most egy társat.Most úgy érzem nem tudnék együtt élni senkivel.Persze ezt az idő hozza,bárhogy alakulhat. Remélem én is megtalálom a boldogságot,és azt még jobban remélem,hogy nem úgy,ahogyan Ön leírta.
Mit jelent az,hogy " a házhelyzete is aggasztó" és " a jegyhelyzete miatt romlása megmarad" ?A kérdőasztrológia mennyi időre válaszol?
Köszönöm még egyszer a fáradozását. Jelezni fogom Önnek akár a pozitív,akár a negatív változásokat az életembe.
További szép napot kívánok!
Krisztina

Re: Re: Végleg lezártuk?

(Krisztina, 2014.05.15 10:56)

Kedves Mónika!
A képletek között nem találtam az enyémet,és szeretném megnézni.Amennyiben ideje engedi,legyen szíves feltölteni.
Köszönöm a fáradozását!
Krisztina

O.B. 2014.03.09-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2014.05.06 23:04)

A kérdező távkapcsolatban él, de a barátja azt szeretné, ha hozzá költözne. A kérdező nem tud dönteni, hogy lépjen-e.

A képlet szerint a kérdező nincs a helyzet magaslatán. Olyan "volt már jobb is" állapot. Munkája nincs, de nem tűnik a templom egerének. Valaki eltartja, vagy kölcsönökből él, de bizonyára nem érzi jól magát a bőrében. Őt ugyanis a tettrekész Mars jelzi a képletben, aki itt nincs abban a helyzetben, hogy a tettek mezejére lépjen. Szerencsére a képletben a Marsnak van méltósága, tehát azért nem olyan nagy a baj.

A barátja úgy tűnik, mintha nem is vidéken, hanem egyenesen külföldön dolgozna, talán ingázik a vidéki otthona és a munkahelye között. Lehet, hogy a munkájával kapcsolatban ismerte meg a kérdezőt. A munka egyébként a jelek szerint eléggé leköti, sokat dolgozik, vagy sokat van távol miatta.

A költözéstől való ódzkodás látszik a képletben. A kérdező bizonyára ismeri már a helyet, de nem tetszik neki leendő új otthona, pedig az várja őt. Viszont valami gond van ezzel az otthonnal. Vagy az, amit az előbb leírtam, hogy gazdája keveset van benne, tehát amellett, hogy egy párnak mégiscsak jobb közös fedél alatt élnie, a kérdezőre a háztartásnak van szüksége, amit a barát nem tud vezetni. Vagy amellett, hogy nagyrészt lakatlan a ház/lakás, még elhanyagolt vagy vizes/dohos is lehet. És elképzelhető a másik véglet is, hogy a lakás egyben munkahely is, ami éppen ezért rendetlen, vagy átjáróház, ami miatt nem szívesen lakna ott a kérdező. És akkor még lehet más turpisság is, például az, hogy a lakás nem a kérdező barátjáé, vagy mások is laknak ott, csak ez még nem derült ki, vagy hasonlók. A barát otthona egy sarokházas peregrin bolygó, ami a csalót mutatja, vagyis a lakás becsapja a kérdezőt, rosszat okoz neki. Most, hogy már kiment a divatból a röghöz kötés, össze lehet költözni máshol is, tehát ha nagyon nem jó ez a lakás, kell keresni egy másikat.

Én viszont úgy érzem, hogy itt nem is a költözéssel van baj, hanem a kapcsolat bizonytalan. Szeretik egymást, de nem biztos, hogy eléggé. A férfinak bejön a kérdező, a kérdező pedig rá van utalva a barátjára. Voltak már mások is, akik ilyen mértékű vonzalommal leélték az egész életüket, csakhogy itt a kettejüket jelző bolygók közt nincs fényszög-kapcsolat, ami inkább azt mondja, hogy egyelőre nem lesz összeköltözés.

A másik probléma az, hogy a kérdezőt jelző Mars nemsokára átlép saját jegyébe, a Skorpióba, sőt magába az I. házba is, és ebben a helyzetében nemcsak erőre kap, hanem romlásba taszítja a Vénuszt (a partner jelzője), ami ebben az esetben azt jelenti, hogy a kérdező képes lesz a saját lábára állni, és emellett, vagy éppen ezért kiszeret a barátjából.

Ebben az esetben sajnos még az együttmaradás is kétséges, bár a barát hozzáfűződő vonzalma nem csökken, de egy kapcsolathoz ketten kellenek.

Mivel a képletben a kérdező ún. szabadakaratos jegyben van, akár úgy is dönthet, hogy szerencsét próbál a barátja lakóhelyén, de javaslom, hogy ha lehet, a mostani lakhelyén ne égessen fel mindent, hogy ha úgy adódik, akkor legyen hova visszamennie. És vigyázzon, hogy lehetőleg most ne csusszanjon be egy kisbaba, mert még jobban megbonyolítaná a dolgokat.

Sz.Zs. 2014.01.07-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2014.05.04 00:36)

A kérdező fiatal nő, akinek öt évvel ezelőtt ért véget a legutolsó kapcsolata. Azóta nem jár senkivel. A kérdése, hogy mikor talál rá a szerelem újra.

Ebben az életkorban valóban szokatlan, hogy valaki ilyen hosszú ideig ne találjon társat. Visszamenőleg nem néztem a horoszkópját, de biztos több jelzés volt benne, amikor jó eséllyel talált volna magának társat, ezért nyilván van egy felsőbb akarat, ami ezeket a rendelkezésre álló alkalmakat menet közben valami mássá konvertálta. Az egyes jelzések ugyanis több dolgot is hozhatnak az életbe, és előfordul, hogy a szándék rendre elkanyarodik, és társkapcsolat helyett valamilyen más dolog valósul meg.

A sorsszerűség abban nyilvánul meg, hogy a karma bolygója, az uralmi és házhelyzete miatt brutál erős Plútó a kérdezőt jelző I. ház kellős közepén áll, nehéz fényszögkapcsolatban a partnert jelző bolygóval, a Marssal. Ez a felállás azt jelenti, hogy a kérdező előbb-utóbb talál majd társat, de hogy mikor, arra ő maga nincs igazán hatással. A Plútó ebben az esetben egy kicsit úgy viselkedik, mint egy házasságközvetítő: ő maga jelöli ki, hogy ki lesz az illető és mikor jön el az ideje az egymásra találásnak. Sajnos ez egy kicsit azt is előrevetíti, hogy a társkapcsolat nem lesz idilli, és a szülöttnek meg kell dolgoznia azért, hogy jól alakuljanak közös dolgaik. Talán valahol tudat alatt ő maga is érzi ezt, és ezért húzódozik attól, hogy belevágjon.

Lehet az is, hogy csak az érettség hiányzik, amit természetesen kozmikus értelemben gondolok, hiszen a kérdező már felnőtt. A kozmikus felnőttség viszont csak akkor következik be, amikor a Szaturnusz visszatér arra a pontra, ahol a születése pillanatában volt. Ez az ő esetében hozhat az otthonával kapcsolatos és társkapcsolati változást, mivel a partnert jelölő bolygó a Szaturnusz uralma alatt áll, ráadásul a Szaturnusz a kérdező otthonát jelző IV. ház ura is. Ez a tranzit egyébként épp másfél év múlva következik be. Ez viszont nem jelenti azt, hogy addig ne ismerhetné meg a jövedőbelijét. A Szaturnusz-tranzit már egy döntési helyzetet mutat, például az elköteleződés felé, aminek nyilvánvalóan előzménye egy kibontakozófélben levő kapcsolat.

Ami a megismerkedés vagy akár a kapcsolat kezdetének idejét illeti, több tényező befolyásolhatja a kérdező lehetőségeit. A Szaturnusz az utóbbi két és fél évben a kérdező I. háza fölött vonult át, ami gátló hatással volt az ő mindenfajta törekvésére, tehát a társkeresésnek sem kedvez. A Szaturnusz idén ősszel végleg kilép az I. házból, de ilyenkor, a tranzit vége felé a gátló hatás már sokat oldódik, a szülött fellélegezhet, legalábbis ami a cselekvőképességet illeti, mert most majd az anyagi helyzetében következnek kisebb-nagyobb nehézségek. Viszont újult erővel kereshet társat. Ezt támogatja egyébként az ebben az életévében aktiválódó Mars is, ami ugyancsak jelzi, hogy egy fontos személy, potenciális partnerjelölt még az őszi születésnapja előtt felbukkan a kérdező életében, és a dolgok szép lassan alakulnak köztük.

A kérdése időpontjára készített kérdőképlet is valami hasonlót ír le. Ez képlet kései, ami azt is jelentheti, hogy már amikor feltette a kérdező, felbukkant valaki az életében. Minden esetre ebben a képletben is látszik egy kapcsolat lehetősége, de az is benne van, hogy nagyon okosan és ügyesen kell alakítgatni ezt a kapcsolatot, hogy jól érezze benne magát a két fél.

Re: Sz.Zs. 2014.01.07-i levelére

(Sz.Zs., 2014.05.05 17:35)

Kedves Mónika! Köszönöm az elemzést, nagyon érdekes. Igaz, többször kellett elolvasnom, hogy összeálljon a kép. Megerősítette azt az érzést mélyen bennem, hogy tényleg a sors valamiért nem adja a lapokat párkapcsolat szempontjából, de mégis reménykedem benne hogy majd eljön az én időm. Elég durva felismerés.
Köze lehet ahhoz is ennek az útnak, hogy a 7. házamban nincs bolygó?? Tudtommal az vonatkozik a párkapcsolatra... Remélem, hogy most már az előrejelzés által mutatott könnyebb időszak fog jönni és ha mégis munkás lesz az összecsiszolódás, de találkozom azzal az emberrel akit Plútó nekem szán. Nagyon hosszú volt ez a passzív időszak. Azt is jó lenne tudni, hogy miért kaptam ezt a bonyolult bolygóállást? Remélem mint mindennek, ennek is van azért pozitív oldala...

Re: Re: Sz.Zs. 2014.01.07-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2014.05.06 00:12)

Az, hogy a társkapcsolatokért felelős VII. házban nincs bolygó, nem jelenti azt, hogy társ nélkül marad az ember, ennél sokkal bonyolultabb összefüggéseket kell észrevenni a képletben. A ház urának helyzete, fényszögei mondják el, hogy mi várható, de nyilván ehhez ismerni kell a hátteret, és még így sem 100 %, hogy ez be is következik. Egy apáca horoszkópjában is lehet ugyanolyan jelzés, mint egy átlagos nőében, de amíg az egyik nem fog férjhez menni, gyerekeket szülni, addig a másik viszont valószínűleg igen. Vagy az is lehet, hogy bár ezt is tehetné, de teremtő energiáit mégis valami másra fordítja majd, hiszen a VII. ház nemcsak társat, az 5. ház nemcsak a gyereket jelenti.

Hogy ki miért kap -ha úgy tetszik- egy bizonyos bolygóállást, nem a mi szintünkön dől el. Azt mondják, a sorsot a születés előtt választja ki magának mindenki. Az a baj, hogy amikor már itt van, nem látja a saját döntésének a hátterét, és ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy számára kedvező lenne, akkor igazságtalannak tartja az élete alakulását. Pedig akár tetszik, akár nem, nem lehet mindenki egyformán szerencsés.

T.M. 2014.01.27-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2014.05.05 23:30)

A kérdező 34 éve él együtt a férjével „társas magányban”. Többször szeretett volna kilépni a kapcsolatból, de mindenféle akadályok miatt úgy alakult, hogy mégis együtt vannak, pedig állítása szerint nem a legjobb a házasságuk. A kérdés, hogy nekik életük végéig együtt kell-e maradniuk?

Legrosszabb esetben is csak az egyikük élete végéig kell együtt maradniuk. De komolyra fordítva a szót, nem tudom, hol ronthatták el. A kérdés idejére készített kérdőképlet életre szóló recepciókat mutat, és egymásnak sem okoznak romlást, inkább mindenki csak saját magának. Jó esetben ez a képlet azt mutatná, hogy ahogy szaporodnak az évek és a problémák, egymásnak ők ketten annál inkább támaszai lesznek.

Ehelyett úgy tűnik, hogy mindketten csak a saját bajaikkal vannak elfoglalva, ezért kapcsolat kiüresedett, de annyira nem, hogy elváljanak. Se veled, se nélküled, ahogy a kérdező is írta.

Én azt mondanám erre, hogy meg kellene próbálni újra feltölteni a kapcsolatukat, nyitni egymás felé, vagy pár olyan tervet kiagyalni, amin ketten dolgoznak, mert ilyen erős recepciók mellett nem valószínű, hogy szétválnak az útjaik, és nem mindegy, hogy a hátralevő, ki tudja hány évet milyen minőségben élik le. Kettejük közül egyébként a kérdezőt szorítja jobban a cipő, emiatt talán neki fontosabb lenne, hogy kezdeményezze a kapcsolatuk feltámasztását, de az is lehet, hogy első sorban a saját igényeit kellene átgondolni. Mit vár a férjétől? Nem lehet-e, hogy olyan kapcsolatra vágyik, amilyeneket a női magazinok sugallnak függetlenül attól, hogy mi a valóság, mik az emberek testi-lelki-szellemi igényei az egyes életkorokban, és mennyire mókuskerék az élet úgy általában? Lehet, hogy saját magát nem tudja lekötni, unatkozik, és a problémát a házasságában keresi, nem saját magában?

A jelek szerint tehát érdemes lenne egy kis önvizsgálatot tartani, elbeszélgetni a kapcsolatukról és a jövőjükről, mert a jelek szerint együtt marad ez a házaspár.

F.Zs. 2014.01.11-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2014.05.04 10:15)

A kérdező 65 éves asszony. Több kérdést is feltett, amelyek szerintem eléggé összetartoznak, ezért kivételesen mindet megválaszolom. A kérdések időpontjára érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni.

„Egészségem javul?”
Sajnos mostanában nem, de szerencsére nem is lesz rosszabb.

„Anyagiak terén mit várhatok?”
Úgy tűnik, hogy anyagilag nem áll rosszul, de a pénzét elviszik a betegségével kapcsolatos kiadások. Nyilván a gyógyszereket meg kell venni, de ha az orvos zsebét megszámolatlanul tömi, akkor lassan gondolja át, hogy nem lehetne-e szerényebben javadalmazni a doktort.

„Gyerekeimmel kiszolgáltatott helyzetem miatt hogyan alakul?”
A kapcsolatukról az jutott eszembe, hogy amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten. Ha most rájuk szorul, akkor azzal a szeretettel kell feléjük fordulni, ahogy a segítő felé fordul az, akinek segítenek. Ön, mint édesanya joggal tart igényt az ő gondoskodásukra, és a gyerekek nyilván meg is tesznek mindent, de hogy ennek milyen hangulata lesz, az azon is múlik, hogy viszonyulnak egymáshoz. Ha elmérgesedik a helyzet, az mindenkin múlik. Ha tehát jó kapcsolatot akar a gyerekekkel, és most problémáik vannak, akkor ki kell bogozni a szálakat, megkeresni, hogy hol rontották el, és megbeszélni a problémákat, illetve tiszta lapot nyitni. Ebben az esetben mindegy, hogy ki volt a hibás, de ha valaki elkezdi a békülést, a többiek is nyitottak lesznek arra, hogy normalizálják a helyzetet.
Ha nincs nagy baj –és a képlet szerint azért nincs kiásva a csatabárd- akkor viszont törekedjen arra, hogy ne is legyen, mert ha az egyik megbántja a másikat, akkor az is borsot akar törni ennek az orra alá, és egykettőre elromlik a jó kapcsolat.

„Az idés napjaim szépek lesznek?”
A fentiek függvénye. A horoszkóp szerint a mostanihoz képest jönnek még szebb napok is, legyen türelmes!
Sok múlik még azon is, hogy miként éli meg az adódó gondokat, problémákat. Amivel lehet kezdeni valamit, azt feladatként kell felfogni, és törekedni a megoldásra. Ami viszont megoldhatatlan, azt el kell fogadni, mint egy felsőbb akarat megnyilvánulása, így nem fecsérli az erejét olyan küzdelemre, amiben nem nyerhet.
Talán az idős napok derűjének kulcsa épp az az okos beletörődés, amivel elfogadja, hogy a világ dolgait hagyja a maguk útján haladni, és a tapasztalat, ami segít eldönteni, hogy mikor, hol és mennyit kell beletenni ebbe saját magából. Ahogy telik az idő, egyre kevesebbet, és mégis minden megy tovább.

N-né F.E. 2013.12.11-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2014.03.16 21:25)

A kérdezőnek tavaly nyáron ért véget egy majdnem másfél évig tartó kapcsolata. A kérdés, hogy lesz-e még kapcsolata, és ha igen, mikor?

Nem szerencsés úgy feltenni a kérdést, hogy az élet folyamán bekövetkezik-e még ez vagy az. Ha kedvezőtlen a válasz, az érvényessége élethosszig tart, ami elég deprimáló lehet.

A kérdés időpontjára érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. Eszerint a kérdező valójában nem igazán keres társat. Egyfajta társadalmi igény vagy a magánytól való félelem miatt gondolják az emberek, hogy mindenképpen kell egy partner, és emiatt szinte azonnal keresni kezdenek, ahogy az előző kapcsolat véget ér. Pedig lehet, hogy még nem jött el az ideje, vagy más a „terv”. A magányt is meg kell tapasztalni, felfedezni a benne rejlő pozitívumokat.

A kérdező két jelzője, a Nap és a Hold a családját jelképező házakban áll, tehát elsősorban saját gyermekeire és unokáira gondol, velük van elfoglalva. Férfi ugyan van a közelben, de sem elegendő recepció, sem fényszög nem jelzi, hogy kapcsolat kialakulása várható lenne. Így tehát a kérdőképlet szerint társkapcsolat szempontjából magányos időszak vár rá, ugyanakkor az energiát a szeretteivel kapcsolatos dolgok kötik le. Lehet, hogy emiatt a kérdés már nem is igazán aktuális.

K.É. 2013.10.19-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2013.11.24 22:05)

A kérdező hölgyet bonyolult kapcsolatának alakulása izgatja. A kérdése, hogy lesz-e megint olyan meghitt a viszony kettejük között, mint korábban volt, amiben mind a ketten szárnyalhattak, vagy győznek azok, akik nem nézték jó szemmel a kettejük között szövődő szálakat.

A kérdés feltevésének idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett felállítani. Ebben a horoszkópban a kérdezőt jelölő bolygó a Vénusz többszörös méltóságában van, ami jelezheti a szex fontosságát az életében, de jelezheti azt is, hogy a kérdező nagyon szeretne gyermeket. A gond az, hogy ehhez ketten kellenek, és a jelek szerint partnere vele nem akar családot alapítani. Ha korábban ilyen tervek merültek fel, akkor érdemes lenne átgondolni, hogyan tovább.

Ha viszont nincs szó gyerekről, akkor is érdemes elgondolkodni a jövőn, mert úgy tűnik, hogy harmonikus viszony nem lesz kettejük között, viszont a kapcsolat ilyen-olyan formában akár élethosszig tarthat. Sajnos a szárnyalós időszak után, vagyis amikor a biokémiai egyensúly helyreáll és a szerelem láza lecseng, jönnek a szürke hétköznapok, és ebben az állapotban már nem találják meg egymásban azt a pluszt, amiért egymásba szerettek.

A kérdező arról írt, hogy a partnere eléggé ingatag. Őszinte ember mellett a jó oldala erősödik neki. Most viszont rossz emberek hatása alatt van, akik a kettejük közötti kapcsolatot ellenzik. Sajnos úgy tűnik, hogy ez a befolyás még nagyon sokáig megmarad, tehát ha kitart a kedvese mellett, akkor készüljön fel akár a százéves háborúra, mert tőlük nem szabadul a barátja.

A megadott születési idő szerint a kérdező aszcendense Kos, ráadásul ennek a jegynek az ura a Mars a X. ház csúcsán, a Bak jegyben, egzaltációban állt a születésekor, ami jelzi, hogy nem fogja feladni. Alkudozni nem nagyon tud a 12. házban, Halak jegyben álló erőtlen és méltóságát vesztett Merkúrja miatt, harcolni viszont annál inkább, hiszen a Mars ereje és méltósága mindent elsöprő erőt ad neki. Nem csak ezért a kapcsolatért tud harcolni, hanem bármi másért is, ami tiszteletre méltó dolog, csak az a kérdés, hogy egy ponton túl van-e ennek értelme. Akkor is kitart, ha ez már neki sem igazán jó, vagy ha tisztán látszik, hogy ugyanekkora erőbedobással valami jobbat is kaphatna. Ha kitart az eredeti szándéka mellett, vagyis hogy megmenti a mostani kapcsolatot, könnyen olyanná válhat kettejük élete, mint a héjanász az avaron, vagyis olyan se veled, se nélküled viszony, ami inkább gyötrelmes vergődés, mintsem sírig tartó boldogság.

Re: K.É. 2013.10.19-i levelére

(artik@t-online.hu, 2014.02.20 15:51)

Kedves Mónika,

Elnézését kérem, hogy nem válaszoltam rögtön vissza levelére. Sok igazság van szavaiban, én is ezt éreztem.
Viszont én a lelkem mélyén érzek az illető és köztem lelki, baráti békét. Ami "eljön", de a "lelki, baráti béke", nem szinonim a szerelem szóval. Ezt elfelejtettem leírni az ingyen horoszkóp kérésemnél.
Jól érzem?
Köszönöm,
K.É.

V.V. 2013.11.30-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2014.02.08 08:43)

A kérdező élete talán egyik legrosszabb időszakát éli. Tanári végzettsége van, de idáig munkanélküliekkel foglalkozott. Ebből mostanra elég lett. Próbál váltani, az egészségügy és a természetgyógyászat felé fordult. Jelenleg tanfolyamra jár, illetve menet közben elvégzett egy gyógyszertári asszisztensi képzést. A szomorú csavar a történetében, hogy a házassága is zátonyra futott, még szerencse, hogy a szüleire számíthat, visszamehet hozzájuk. Fő kérdése, hogy lesz-e majd állása és pénze?

A munka és jövedelem témakör sajnos nagyon is gyakori kérdés. Néha az, hogy lesz-e több, de egyre többször, hogy lesz-e egyáltalán. A kérdező esetében a fizetés és a pénze (tehát, ami már a zsebében van) erősen összefüggenek, ugyanaz a bolygó jelzi mindkettőt a kérdésre felállított kérdőképletben. Ennek még van méltósága, tehát úgy tűnik, hogy nem teljesen apadtak el a pénzek, de nagyon kevés a kapcsolata vele, tehát se recepció, se fényszög. Valaki más kezeli a pénzt, és ő fedezi a kérdező kiadásait (rezsijét, kosztját, a természetgyógyász tanfolyam minden bizonnyal nem kevés tandíját).

Később valaki más pénzéhez hozzájut, ami elméletben lehet hitel vagy örökség is, de ami még lehetséges, hogy a válás után, talán a vagyonelosztásból, vagy a férjtől kapott „végkielégítésből” lesz valamije. Akármilyen jogcímen is kapja ezt a pénzt a kérdező, nem teszi majd boldoggá. Valószínűleg nem is lesz akkora összeg, ami a gondjait hosszú távon megoldaná. Ez a pénz elfogy, viszont végre lesz fényszögkapcsolat a kérdező és az ő pénze/fizetése közt.

Sajnos a jelek szerint arra nem lehet számítani, hogy ez egy tisztességes megélhetést biztosító jövedelem lesz, csak valami, amit lehet a zsebben csörgetni. Munkanélkülieknek járó támogatásokban a kérdező valószínűleg járatos, szemben velem, aki csak gondolom, hogy a tanfolyam elvégzése után talán jogosult lehet valamilyen támogatásra. Ha igen, ezt vegye igénybe, mert ki kell használni mindent, amit lehet.
Viszont látok rá esélyt, hogy a gyógyszertári asszisztensi képesítéssel kap munkát. Mostanra már bizonyára szárad a papírján a pecsét, ezért remélem, javában azon fáradozik, hogy megtalálja, melyik patikában, vagy gyógynövényboltban/bioboltban keresnek egy kollégát. Lehet ez részmunkaidős vagy határozott idejű állás is. Én azt javaslom, hogy fogadja el, mert a semminél több, és a képletet látva nekem alternatívaként a közmunka ugrott be, ami valljuk be, nem egy diplomás tanárnő gyermekkori álma.

A természetgyógyászat, mint hivatás, egyelőre nem elérhető, de csak biztatni tudom, hogy ha teheti, ezen a vonalon képezze magát, mert úgy tűnik, hogy ez egy szerelem. Más kérdés, hogy ma Magyarországon mennyire lehet természetgyógyászként megélni. Nagyon trendi dolog az egészséges életmód, de a többség nem engedheti meg magának, plusz a piacra betörni sem könnyű. A képlet szerint később lesz lehetőség kipróbálnia magát természetgyógyászként is, de nem az kapja, amit várt tőle, csalódni fog. Ha elég kitartó, fel tudja dolgozni az első élmények okozta rossz érzését, akkor még lehet belőle természetgyógyász, de erre már nem ebből a képletből szeretnék válaszolni. Előbb a jelenlegi nehéz életszakaszon kell átverekednie magát, addig nem is érdemes kérdezni.

A helyzet nem rózsás, de nem is válságos. A Hold a Skorpióban járt a kérdés feltevésekor, emiatt lelkileg nincs jó passzban, és ilyenkor sokkal szorongóbb, borúlátóbb lehet, mint amennyire az indokolt. Ez idővel el fog múlni. A következő jegy a Nyilas, ami kifejezetten derűlátóvá teszi majd, tehát dacára annak, amit a munkával és az anyagiakkal kapcsolatban fent leírtam, sokkal pozitívabbnak értékeli majd az életét és a körülményeit, mint a kérdés feltevésekor.

Re: V.V. 2013.11.30-i levelére

(V.V., 2014.02.09 10:25)

Köszönöm szépen válaszát, és főleg azt, hogy egyáltalán nem kertelt, nem szépített. Frissiben szeretnék is refelktálni az Ön által írtakra.
Ebben a pillanatban, amikor a gy. asszisztens képzésnek vége van, már semmilyen munkanélküli ellátásra nem vagyok jogosult, örökség nemigen van a láthatáron, hacsak valamelyik szülőm hirtelen el nem távozik, de ezt most egyáltalán nem kívánom.Sokkal valószínűbb, hogy most ők fognak eltartani (még leírni is szörnyű!). A hitel felvétele irreális lenne, ebben a pillanatban is szorongat a bankom egy meglévő hitel törlesztésével. A válás kapcsán "végkielégítésre" nem vagyok jogosult, sőt nekem kell a kifizetnem a férjemet, ami az eddigi közösen vásárolt dolgainkból menni fog, de így a szüleimhez már tényleg üres kézzel érkezem, nulla forinttal a zsebemben.
A közmunka ( a sors furcsa fintoraként) lehet alternatíva, de a jelenlegi állás szerint legkorábban májustól, és nem is hosszú távra. Fekete munka, alkalmi munka még esetleg számításba jöhet, de ugye az sem igazán alkalmas arra, hogy anyagilag, életvitelileg függetlenné váljak, és új helyszínen új életet kezdjek.
Természetesen próbálok munkát találni, a keresést kiterjesztettem már az egész Dunántúlra, Budapestre, sőt már külföldi munka is érdekelne, de elindulni üres zsebbel elég meredek lépés lenne.
Az említett természetgyógyász vonal most valóban nincs a fókuszban, sőt azon gondolkodtam, hogy a megkezdett tanulmányokat (ami egyébként számomra ingyenes, mivel a sors akaratából úgy nyertem) félbehagyom, pont azért, mert nem látom realitását, hogy fitoterapeutaként tevékenykedjek.
Szóval nem egyszerű. Próbálom nap mint nap előrángatni az optimizmusomat, hitemet, de borzasztó nehéz, naponta szembesülni zárt ajtókkal, az anyagiak hiányával.
Köszönöm még egyszer.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Következő »