Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csak válaszok (Ide az asztrológus ír. Kérdéseket a "Bejelentkezés"-be, minden mást a "Visszajelzés, értékelés"!-be lehet)

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Az eredeti levél kelte 2014.06.15.

(A. Th., 2014.07.28 17:21)

Sokáig voltam egyedül társ nélkül.2009 -ben egy feltétel nélküli gyönyörű szerelemnek lehettem részese. Sajnos végetért.
Azóta viszont folyamatosan vonzom be a férfiakat, fiúkat, sajnos mindig fiatalabbakat. Elsősorban a neten át beszélgetőpartnerként.
Ahogy egy-egy kapcsolat lazulni,elsivárodni látszik,máris jön a következő.
Kb. 2-3 hete ismét bevonzottam valakit. Akivel kedveljük egymást,kölcsönös az érdeklődés,de megint lazulni látszik.
A kérdésem a következő: van e dolgom evvel a férfival igazán?És mi? Ki ő valójában.Mit akar?

A.Th. levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2014.07.28 17:24)

A kérdező foglalkozott asztrológiával, a válasz nyelvezete ehhez igazodik:

Úgy tűnik, hogy ebből a kapcsolatból nem lesz semmi. A kérdőképlet konsziderációs, mert az aszcendens egy jegy utolsó fokán áll és a Holdnak jegyváltás előtt már nincs fényszöge, ami azt jelenti, hogy későn tetted fel a kérdést, és nem is tudsz mit tenni, hogy megmentsd a kapcsolatot. Viszont a képlet érvényes, mivel a Holdnak trigon fényszöget zár be az aszcendenssel, ezért értékelhető.

Talán meglepő, de eszerint te veszíted el az érdeklődésedet iránta. A téged jelző Merkúr a Rákban egzaltálja az őt jelző Jupitert, viszont retrográd mozgása miatt nemsokára visszatér saját jegyébe, az Ikrekbe. Ez a Jupiter száműzetésének helye, ami a kérdőasztrológiában azt jelenti, hogy már nem érdeklődsz iránta. A képlet szerint neki kicsit később múlik el a vonzalma, de ez csak pár nap plusz. Sarokházban, kardinális jegyben a legrövidebbek az időkulcsok, és a Jupiter a X. házban a Rák jegy 24.°-án állt. A jelölők (Merkúr és Jupiter/Vénusz) közt nincs fényszögkapcsolat. Az egyetlen, a kérdés szempontjából figyelemreméltó fényszög egy szembenállás a Bak jegyben álló Hold és a Jupiter között, ami általában azt jelzi, hogy valami teljesül, de nem lesz köszönet benne. Ameddig tehát ebben a kapcsolatban eljutottatok, a kölcsönös szimpátia. A távolodó fényszög azt mutatja, hogy ennél többre már nem lehet számítani.
Az viszont, hogy a Bakban áll a Hold, vagyis abban a jegyben, ahol a Jupiter esésben van, azt jelenti, hogy ez a férfi hosszútávon nem lett volna jó neked. A szimpátia az ismerkedés időszakában megismert énjének, vagyis a Vénusznak szólt. A másik dolog pedig, hogy a Bakban álló Hold jelzi, hogy érzelmileg nem vagy valami jó állapotban. Ez nyilvánvalóan oka a sorozatos kudarcnak is. Talán helyesebb lenne egy kis szünetet tartani, amíg lélekben fel nem készülsz arra, hogy társad legyen. Aki ugyanis önmagában nem boldog, az egy társ mellett sem lesz az. Sőt a társ, és a kettejük kapcsolata is boldogtalanná válhat.
A többi kérdésre a fentiek tükrében talán felesleges válaszolnom, de valószínűleg azt akarja, amit te, vagyis szerelmet, társat keres.

A.Th. levelére készült elemzésre

(A. Th., 2014.07.28 17:26)

Kedves Mónika.

Nagyon szépen köszönöm a válaszodat,és azt hogy soron kívűl válaszoltál.
Sokat segített,és belegondolva, tulajdonképpen már meg is történt:
Valóban, gondolati síkon már leválasztottam róla magam,és ezért történt a lazulás.
Az elemzéseden gondolkodni fogok még.


Ami viszont a Bakban álló Holdat illeti : az érzelmi állapot jelenesetben nem a párkapcsolati,hanem az emberi kapcsolatokkal való problémát jelentheti.
Sorozatosan érnek apró csalódások,amit én elég rosszul viselek.Dolgozom rajta.

Még egyszer köszönöm,hogy foglalkoztál a kérdésemmel,és további szép napot kívánok neked.

A.A.Z. 2014.06.02-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2014.07.21 23:38)

A kérdező elfoglalt egyetemista, millió egyéb problémája mellé most még szerelmes is lett. Mivel alapvetően bizalmatlan, a kapcsolata jövője érdekli. Elég magasra tette magának a mércét, mert a barátja egy arab fiú. A(z egyik) kérdése, hogy tervezhet-e vele hosszú távra, mert úgy érzi, hogy nem tudna több veszteséget elviselni.

A leírása minden elemére tehát nem lehet kitérni egy rövid elemzésben. Amivel itt most foglalkozni fogunk, a friss párkapcsolatának a jövője.

A kérdés idejére érvényes, értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. Ebből az derül ki, hogy ez a kapcsolat erőteljesen érzelmi alapú, a szexnek kisebb a jelentősége. Kettejük közül a partner érzései mélyebbek, az ő energiái hosszabb távra elegendőek.
Ami most legutóbb történt, hogy a kérdezőt jelölő bolygó abba a jegybe lépett, ahol egyszer csak elkezd rajongani a barátjáért. Plusz a barát jelölője is piszok jó formában van, szinte sugárzik, tehát ha eddig nem, most muszáj volt felfigyelni rá. Ez hozhatja azt az érzést, hogy rátalált a nagy őre. Persze, lehet, hogy tényleg ö az igazi, de hogy ezt mennyire sikerül majd érvényesíteni, az már nemcsak a csillagokon múlik.

Ez a pillangós érzés tart, ameddig tart, de sajnos el fog múlni, mégpedig viszonylag gyorsan, talán az év végéig. Ami utána jön, egy sokkal szelídebb szeretet, ami azért elég lehet a kapcsolat fenntartásához. A kérdező másik jelölője, a Hold is azt mutatja, hogy ezt a melegséget tudja nyújtani a kérdező a barátja felé, aki viszont ennél sokkal mélyebben érez a kérdező iránt. Az lehetséges, hogy az ő érzelmi tartaléka átsugárzódik a kérdezőre, így kettejüknek együtt lesz szeretet-annyi energiájuk, ami bőségesen elég a kapcsolat fenntartásához. Ez az állapot évekig, akár élethosszig is megmaradhat.

Ameddig a kérdező különlegesnek találja a párját, amíg úgy érzi, hogy ő az igazi, addig mindenképp. Igaz, ehhez a barátjának időről időre egyfajta tanúbizonyságát kell tennie, de ennek ő megtalálja majd a módját.

Ha úgy alakul, hogy elmúlik a szerelem –tehát nemcsak az izzás megy át a boldog parázslás állapotába-, hanem tényleg érezhetően távolodik el a párjától, akkor onnantól fogva nincs visszaút, második esély. Ha így alakul, az a kérdező miatt lesz. Ez nem értékítélet, hiszen a szívnek nem lehet parancsolni. Akkor sem, ha szerelmes lesz, de akkor sem, ha kiszeret. Talán el sem jutnak idáig, de ha mégis, nagyon jól át kell gondolni, hogy lehet a szakítást a legkíméletesebben megoldani. A kérdező barátjának a tartalékai ugyanis valószínűleg még akkor is meglesznek, adná a szeretet, ahogy csak bírja, de a kérdező már viszolyog tőle, vagy valamiért haragszik a párjára, és ezért nem kéri.

Egyfajta kettősséggel tekintek erre a kapcsolatra, hiszen itt két értelmes, tanult emberen keresztül két világ találkozik egymással, és elég sokat lehet hallani arról, hogy alakul egy-egy ilyen kapcsolat. Van számos jó példa, és jópár elborzasztó. Egy nőt elkábíthat, ha azt hallja, hogy élete párja iránta érzet szeretete kiapadhatatlan, csak az a kérdés, hogy neki tetsző módon kapja-e meg.
Egészen más lesz, ha ez az Európában megszokott körülmények között történik meg, tehát két, nagyjából egyenrangú fél közösségében, ahol a nő, vagyis a kérdező önrendelkezése nem csorbul, stb…
vagy az arab világban jellemző körülmények között, ahol legjobb esetben egy aranykalitkában élhet, stb…
Talán nem most azonnal, hanem később, de mielőtt komolyra fordulnának a dolgok, a kérdezőnek tudnia kell, hogy a barátja hogyan képzeli el a jövőjét, mert ha a kettejük jövőképe nem egyezik, ez lehet a kiindulópontja a későbbi távolodásnak.

Re: A.A.Z. 2014.06.02-i levelére

(i, 2014.07.23 14:43)

Kedves Monika!
Koszonom a valaszat. Megmondom oszinten meglepett amit irt es ahogyan latja akapcsoltunkat, de egyreszt jo erzessel is toltott el. A bizalom nagyon nehez a baratomnak, sosem volt europai novel kapcsolata es sok aggalya van, erzem es tudom is. Epp emiatt nehezen beszel vagy meri kimutatni teljesen az erzeseit, kicsit mintha vedene magat. Igaza lett a jovovel kapcsolatban. Par hete kezdtunk el nyiltan beszelni errol, eddig csak fojtogattuk magunkban. Azt mondta hogy nem tudja meg mit szeretne es hol szeretne elni, de remeli azt hogy megoldjuk es semmikepp nem szeretne csak ugz elmenni ha itt befejezte a dolgat, es ezt mar a kapcsolatunk elejen istisztaztuk, es emlekszik ra, nem felejtette el. A jovokepunk igen bizonytalan meg, de a hajlandosag megvan bennunk, es ez jo. En azt szeretnem toled kerdezni hogy mit javasolsz nekem? En tudom hogy boldog lennek ha o lenne a ferjem, a gyermekeim apja, es ez az erzes elnyomja bennem a felelmet is azzal kapcsolatban hogy ~aranykalitkaban~ eljek. Hogyan tudnam bizalmasabba tenni, biztatni ot? Es ami alegfontosabb A szuletesi kepletem alapjan is lehetseges a mi jovonk vagy csak a fejemben jatszik ez a gondolat?

Re: Re: A.A.Z. 2014.06.02-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2014.07.27 19:19)

Mivel eléggé szuverén, saját sorsát kézben tartó, karrierre készülő nő vagy, az életednek csak az egyik fele lenne, hogy férjjel, gyerekekkel családot alapítasz. A céljaid másik felét egy arab országban valószínűleg nem fogod tudni megvalósítani. Másrészt a képlet szerint most úgy érzed, hogy ez a fiú a mindened, de később ez változni fog. Része lehet az életednek, de más is nagyon fontos lesz. Ezt a kapcsolatot viszont – akár kimondja, akár nem- az ő szerelmének a tüze tartósabban táplálja, mint a tiéd.

Ha arra kerül a sor, hogy haza akar menni, és vinne téged is, akkor valószínűleg az történne, hogy elszakít azoktól a dolgoktól, amik neked őmellette egyre fontosabbá válnak, de ő meg az öt gyerek nem tölti majd ki az életedet. Hacsak ott nem találod meg a hasonló kereteket, tehát munka, karrier, társaság, egyenrangú fél egy házasságban, stb…

Akárhogy lesz, ő nagyobb áldozatot fog hozni, mint te. Ha elmegy, te meg itt maradsz -mert addigra már nem a rózsaszín szemüvegen keresztül nézed a világot, hanem fel tudod mérni, hogy miért menj /ne menj vele- akkor a vesztesége te leszel. Ha viszont úgy dönt, hogy itt marad ő is, akkor elszakad a gyökereitől. Egy nemzetközi kapcsolatban az egyik fél beáldozza a gyökereit, és erre nincs jó tanács, amivel bármit is ki lehetne védeni. Ugyanez persze rád is érvényes lenne, ha kiköltöznél hozzá. Illetve, ha egy harmadik országban élnétek, akkor mindkettőtökre.

Mivel ez a kapcsolat még nem olyan régi és ráadásul te nagyon fiatal vagy, a következőket tudom tanácsolni: élvezd a szerelmet, és ne gondolkodj még a házasságon, gyerekeken! Ne akard kipasszírozni belőle a bizalmat. Ez majd kialakul, de az is lehet, hogy ilyen a természete és még nem ismered eléggé. Később majd megtanulod érteni a jelzéseit, és biztos elmondja, ami és amikor kell, hogy tudjatok együtt gondolkodni.

A jövőtök a leírt feltételekkel lehetséges, a boldogságért dolgozni kell, áldozatot kell hozni, és akkor is örülni kell neki, ha végül nem tart a sírig.

Re: Re: Re: A.A.Z. 2014.06.02-i levelére

(Zz, 2014.07.27 20:22)

Koszonom a valaszod kedves Monika, sokat segitettel. Eltudnad esetleg azt magyarazni nekem hogy en miert nem erzem illetve erzekelem a sajat viszonylatomban azt hogy az o erzelmei sokkal tartosabbak es melyebbek mint az enyemek, ennek van valami "asztrologiai" oka? Illetve hogy olvastam a Mars visszater a skorpio jegybe (Nekem a mars amugy is a skorpio jegyben all egyutt a napommal,merkurommal es a plutommal egyutt.) Mit fogok ebbol erzelkelni, tortenhet valtozas? illetve hogy a szaturnusz a skorpiobol kilep december vegen lennek lehet valami kihatasa a kapcsolatunkra? Es az valoban igaz lehet hogy a szuletesi kepletembol kiolvashato kulfoldi tartozkodas, kulfoldi ferj, kulfoldon kotott hazassag lehetosege?nagyon koszonom !

Re: Re: Re: Re: A.A.Z. 2014.06.02-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2014.07.27 21:34)

A tartós és mély szeretet megérzéséhez annál több idő kell, mint amióta ti együtt vagytok. Legyél egy kicsit türelmesebb!

A marsi év 2 földi évig tart, tehát minden második évben visszatér a Skorpió jegybe. Mivel gyors bolygó, nagy változásokat nem hoz, inkább más jelzésekkel együtt az esemény bekövetkeztét katalizálja. Önmagában a napi hangulatot befolyásolhatja. A 6.házas tranzitban jelezhet balesetet, vérzéssel járó problémát, lázas, gyulladásos betegségeket, sportoláskor túlerőltetést. Vigyázz az egészségedre ebben az időszakban!

A kérdésedre kérdőképlet segítségével válaszoltam. A fix jegyben, hanyatló házban álló Szaturnusz időkulcsa nagyon hosszú, nem hiszem, hogy a később bekövetkező jegyváltásával most foglalkozni kellene.

A külföld házának csúcsán áll a Neptun. Álmokat, álmodozás, kusza dolgokat, ködösítést, csalódásokat jelenthet, a benne álló Szaturnusz pedig nehézségeket, korlátozást, fegyelmet. A VII. ház ura a Neptunnal áll fényszögkapcsolatban, a Szaturnusz pedig a születési képleted urával. Attól félek, hogy ha úgy alakul, a barátodtól kapsz egy csomó ígéretet, hogy tejben-vajban fürödhetsz majd odakint, és ott helyben rájössz, hogy a helyzet elég kemény, csak a neptuni hatás alatt ez valahogy nem került szóba.

Próbáld meg a bizalmat erősíteni magadban, és koncentrálj a kapcsolatodra! Lehet, hogy ebben a szakaszban még nem az eskövőt és a gyerekeket kell tervezned.
Azt hiszem, elé sok kérdésedre megkaptad a választ, ezért én itt befejezem a képleteid elemzését.

T.F.R. 2014.06.16-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2014.07.27 19:15)

A kérdező 60 éves lesz, elromlott házasságban él. A férje alkoholista, korábban bántalmazta a kérdezőt, most már nem, de a kérdező élete így is pokol a férj gorombaságai mellett. A kérdése, hogy jön-e még egy szerető társ az életébe.
Egy másik levélben később leírja, hogy ő tartja el a férjét, mégse kap semmi jót tőle, de reszket attól, hogy meghal a férje.

A kérdés idejére készített kérdőképlet érvényes, értékelhető, de konsziderációs. A konszideráció oka az, hogy az aszcendens a jegy utolsó fokain áll, vagyis a képlet késői. Ilyenkor is mutatja a helyzetet, de arra figyelmeztet, hogy a kérdezőnek túl sok lehetősége nincs, hogy befolyásolja a dolgok alakulását.

A kérdező jelölője az aszcendens alatt, az I. házban elég jó erőben van, de nincs méltósága. Ez azt jelenti, hogy tisztességtelen dolgon töri a fejét: megfordult a fejében, hogy mással kezdene új életet. Sajnos, érdemben ennél több valószínűleg nem is történik. Egyfelől a bolygó retrográd, visszatér saját jegyébe, ahol megnő a méltósága, de ezzel a Nap égető sugarai elérik, később átlépve az aszcendensen szinte minden erejét elveszti. Itt fokozódik a férje iránt érzett ellenszenve, de már nem lesz ereje a cselekvéshez. Elég depresszív időszak ez a kérdés feltevése után, de nem tart sokáig.
A jelölő elég hamar visszatért oda, ahol eredetileg is állt. Itt viszont „egzaltálja” a férjet, vagyis a kérdező szemében a férj fontossá válik. Ilyenkor egészen biztosan nem tesz olyat, ami ártana a férjnek.
Ugyanakkor a férj jelölője ott áll a kérdező 2. házában, vagyis él a kérdező pénzéből, eszi a főztjét. Az is igaz, hogy ez az ő saját 8. háza, vagyis halál háza, de ez nem jelenti azt, hogy meg fog halni, mivel a ház urával semmilyen recepciós vagy fényszögkapcsolatban sincs, és ő maga kozmikusan erős, magas a méltósága. Ez a házhelyzet egy kicsit visszavehet abból a jóleső érzésből, amit amiatt érezhet a férj, hogy a jelölője a saját egzaltációs jegyében van. Lehet, hogy szorong valamiért. De jegyhelyzete miatt önmagához képes jól van, pörög, dolgozik, csinálja mindazt, amit szokott. Sőt, lehet, hogy a maga módján megpróbál kedveskedni a vagy jól bánni a feleségével, amit a kérdező már talán észre sem vesz. Legalábbis a levélben legfeljebb annyi szó esik erről, hogy pár éve nem kap ki a férjtől.
A férj jelölőjének később csökkenni fog a méltósága, de nem szűnik meg. Lehet, hogy egy kicsit lecsillapodik, és már nem jár el nőkhöz, meg kocsmázni, hanem csak otthon iszogat, cigizik a TV előtt. Az életvitele ellenére sokáig eléldegélhet.

A kérdező pedig mintha belenyugodna a szituációba, teszi a dolgát, ahogy eddig is. A kívánsága részben teljesül, mivel eszerint a férje valószínűleg nem okoz balesetet vezetés közben és nem hal meg kint, az utakon.

Elméletileg összejöhet kapcsolat egy másik férfival (fiatalabb férfi a szomszédból) de lehet, hogy ez csak arra lesz jó, hogy végleg kiverje a fejéből a gondolatot, hogy mással újrakezdje az életet. A képlet ugyanis késői, ami jelzi azt is, hogy minderre előbb, akár évtizedekkel korábban kellett volna gondolni. A kérdező épp egy bő éve jutott túl a Szaturnusz második visszatérésén. Lehet, hogy akkor utolsó szalmaszálként, sürgetően felmerült a gondolat, hogy valamit kellene csinálni, mivel ilyenkor az ember, az időskor küszöbén megáll és számot vet az életében elért eredményeivel és felkészül a hátra lévő évekre. Sokan változtatnak is ilyenkor ezt-azt, de ahhoz, hogy valami történjen, tevőlegesen kellett volna meghozni a döntést a tranzit időszakában, ami idővel kiteljesedik. A jelek szerint, ebben a kérdésben nem tett előrelépést, így jó eséllyel együtt fognak megöregedni a kérdező és az ő férje.

szalai.rita68@freemail.hu

(szalai rita, 2014.07.26 09:55)

Öt éve élünk együtt,szeretném tudni van-e közös jövőnk?Párom 1954 09 2 5 -én 16 órakor,én 1968 02 16 12 30-kor születtem. Köszönettel

Budapest

(Anna, 2014.06.07 00:20)

Kedves Mónika,
Szeretném megtudni hogy egy évek óta tartó kapcsolatomnak (az illető Franciaországban él, Szül 1962.09.29. / én születtem Budapesten 1969.06.24-én.) van-e komolyabb jövője vagy szerencsésebb lenne végleg lezárnom. Köszönöm, Anna

Re: Budapest

(Az asztrológus válaszolt, 2014.06.07 09:33)

Kedves Anna!

Kérdésére idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett felállítani, ezért a pontatlan születési adataik ellenére is kaphat választ.
Kérem, hogy adja meg az e-mailcímét, ahová a honoráriummal kapcsolatos tudnivalókat, és később az elemzést küldhetem.

Re: Re: Budapest

(Anna, 2014.06.09 19:21)

Kedves Mónika,
Küldtem e-mailt de hibaüzenet jött vissza ezért itt is megadom az e-mail címet: pk.an@freemail.hu
Köszönettel,
Anna

Hormonprobléma

(Ágota, 2014.04.15 14:48)

Kedves Mónika!

Szeretném megtudni, hogy mi állhat lelki/fizikai szinten annak, hogy több éve nincs menstruációs ciklusom. (Május 5-én megyek az endokrinológiára, de érdekelne mit mond a kérdésemre a kérdőasztrológia.)

Köszönöm válaszát!

Re: Hormonprobléma

(Az asztrológus válaszolt, 2014.05.02 23:01)

Kedves Ágota!
Meglátjuk, mit mondanak a csillagok a kérdésével kapcsolatban. Nem biztos, hogy tudok kielégítő választ adni.
Viszont szeretném tudni, hogy mióta nem jelentkezett a menstruációja.
Üdvözlettel
Montero Mónika

Re: Re: Hormonprobléma

(Ágota, 2014.05.05 09:47)

Kedves Mónika!

Épp ma megyek az endokrinológiára. 2012. nyár óta nem jelentkezett.

Köszönöm válaszát!

Hormonprobléma

(Az asztrológus válaszolt, 2014.06.01 16:56)

A (szabályos) menstruáció az anyaság alapja. Ha valakinek problémás a havi vérzése, az gyermekáldással kapcsolatos lelki szintű problémát is jelez. Ez még akkor is így van, ha közben úgy érzi, minden vágya az, hogy anya legyen, mert a háttérben kimondatlanul ott rejtőzhet a félelem, bizonytalanság, korábbi életszakaszokból vagy akár előző életből eredő elutasítás.

A gyermekáldás csak akkor igazán áldás, ha sikerül végigmenni a folyamaton, ami megelőzi azt, vagyis van vagy lesz hit és bátorság, a nő megtalálja a társát, megteremtik az alapfeltételeket a családalapításhoz, majd elkezdik közös életüket, ahol hamarosan kopogtat a gólya.

A nők élete sok tekintetben megváltozott, ami alapjában véve nem lenne baj, de valami gond mégis van, mert egyre több meddő, vagy nehezen, csak segítséggel teherbe esni képes nő van, a szülések egyre későbbi időpontban történnek, és egyre kevesebb a gyerek is. A korábbi egyensúly felbomlott, az új pedig még nem alakult ki. Nők és férfiak nem tudják megfelelően kezelni a problémát, a családalapításhoz szükséges önbizalmat és bátorságot eltünteti az egyensúlytalanságból eredő bizonytalanság. Erre a helyzetre a nők egy része úgy reagál, hogy a termékenységet visszafogja. Vagy a hormon-egyensúly bomlik meg, vagy az immunrendszer működik túl jól, vagy a vér maga lesz a gátja a teherbe esésnek, néha pedig az orvosok nem is találnak magyarázatot. És persze a férfimeddőség is egyre komolyabb probléma.

Mivel a kérdező nem adott meg magáról semmilyen adatot, információt, csak sötétben tapogatózok. A testi jelölőjének van méltósága és nem romlik, tehát a baj nem komoly, az életét nem veszélyzeti, viszont a 8. házban áll, ami nem túl szerencsés. Ez az egyik sötét ház, elveszi az ereje egy részét az ide kerülő bolygóknak, de ez inkább csak nehezíti a gyógyulást, betegséget nem okoz.

A betegséget jelző bolygó fix jegyben, hanyatló házban, de nem a betegséget jelző 6. házban áll, méltósága nincs, és nem sújtja a kérdezőt testi szinten, lelki szinten viszont igen. A Skorpióban állva a nemi szervekkel kapcsolatos problémát jelezhet. Talán nem komoly, de mivel a Szaturnuszról van szó, nem is szabad elbagatellziálni. A retrográd Szaturnusz miatt a panaszok kiújulhatnak, és számítani lehet rá, hogy tartósan jelen lesz a kérdező életében.

A kérdés időpontjában a Szatrnusz a 21.°-on állt, és ennyi hónapja áll fenn a probléma. A kérdező észlelte, hogy baj van, de egészen mostanáig nem vette komolyan. Amikor a Hold belépett a Mérlegbe, a betegség kiemelt jelentőséget kapott az életében, ezért fordult végre orvoshoz.

Eközben viszont az látszik, hogy egyrészt a társát és az őt jelző bolygó távolodó kvadrát fényszög-kapcsolatban áll, a társ egzaltációs ura teljesen elutasítja a kérdezőt és szemben áll az aszcendenssel , a tetejébe a Neptun a társkapcsolatokért felelős VII. ház csúcsára került, vagyis bizonytalanság van a párkapcsolatot illetően. Lehet, hogy felmerült a gyermekvállalás kérdése –Plútó az 5. ház csúcsán- de ebben az állapotban a kérdező nem tud szülni. Emiatt pedig otthon lehetnek feszült pillanatok. A gond az, hogy akarják is, meg nem is a gyereket, a gyerek viszont még nem akar megszületni, erős recepciós kapcsolata van a betegséggel. Mindenképpen fontos lenne tiszta vizet önteni a pohárba, és a párkapcsolati bizonytalanságot megszüntetni.

A helyzet 9 hónap alatt fog megváltozni. Ekkor a betegséget jelző bolygó elhagyja a Skorpió jegyet, tehát jó esetben a jelenlegi problémára sikerül valamit kitalálni. Ami rossz, hogy a Nyilasba lépve már testileg sújtja a kérdezőt a betegség, tehát vagy más betegség lesz helyette, rosszabb esetben a mostani probléma produkál más tüneteket. Ha az egész arra megy ki, hogy a kérdezőnek végül legyen gyermeke is, akkor létre jöhet a terhesség, de a kérdezőnek több orvosi figyelemre lesz szüksége a várandóssága alatt, mint egy átlagos kismamának.

Én mindenképpen azt javasolnám, hogy törekedjenek a párkapcsolati problémák tisztázására, lezárására, szeressék kicsit kevésbé saját magukat és egy kicsit jobban egymást.

Re: Hormonprobléma

(Ágota, 2014.06.02 14:27)

Kedves Mónika!

Nagyon szépen köszönöm az elemzését!

Nagyon érdekes volt olvasni, mivel jómagam is tanulok asztrológiát és újabban egyre jobban érdekel a kérdőasztrológia is.

Éppen a héten töltöm be a 27. életévemet és jelenleg nincsen párkapcsolatom. Januárban lett vége egy nagyon komoly majdnem 9 éves párkapcsolatomnak, de még nem engedtem el teljesen a volt páromat. Szerintem ezt jelezhetik, amiről írt párkapcsolati vonatkozásokban. Engem mikor még együtt voltunk foglalkoztatott az anyaság gondolata, de a volt párom teljesen hárítja azt, hogy valaha is apa legyen.

A kérdésem feltétele óta voltam terheléses vércukormérésen és hüvelyi ultrahangon is, e hónap 11-én megyek vissza az orvoshoz a terápiát illetően ill. az eredmények kiértékelése céljából.

Tegnap olvastam a válaszát és ma reggelre megjött a mensim. Január óta sikerült 14 kilót fogynom - gondolom ez is közrejátszhat és hogy február óta napi szinten mozgok.

11-e után még fogok visszajelzést írni. Mit mondott az orvos.

T-né H. 2014.04.26-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2014.05.26 23:17)

A kérdező tudtán kívül olyan autót vásárolt, ami lopott volt. Az eredeti tulajdonos bejelentette a lopást, a rendőrség adminisztrációs hibája miatt az autó mégsem szerepelt a lopott autók listáján, ezért egy-másfél év alatt többször is gond nélkül cserélt gazdát az autó. Végül pont akkor bukkantak rá, amikor a kérdező birtokába jutott. Az autót elkobozták, a kérdezőnek mégis fizetnie kell a rá felvett hitelt. A mulasztás miatt perbe fogták a rendőrséget, tőle követelik az anyagi és erkölcsi káruk megtérítését. Négy tárgyalás után a bíróság még nem döntött.
A kérdés, hogy megkapják-e a kártérítést, és ha igen, mikor?

A kérdés időpontjára készített kérdőképlet érvényes és értékelhető. A kérdező gondolatai az alperes pénze körül forognak, de ugyanakkor fél tőle, hogy nem lesz belőle semmi. Ezen felül az őt magát jelölő bolygó jelenleg nem áll túl jól: nem nagyon tud tenni az ügye érdekében, mert gyenge, és ráadásul valami fontosat nem tud az ügyével kapcsolatban, vagy csak nem akarja tudomásul venni.

A jelek szerint viszont a bíró már most is arra hajlik, hogy a javukra ítéljen, de valamiért nem teheti. Legjobb esetben az alperes jogásza olyan szinten ért a jogi csűrcsavaráshoz, hogy sikeresen tudja elodáztatni az ítélethozatalt, hogy aztán menet közben hátha így számukra kedvezőbb megoldás születik. És ezen felül, ki tudja, még mi van a háttérben. Most az alperes jelölőjének a méltósága magas, ereje teljében van, uralja a bírót, és nem fél sem a kérdezőtől, sem az ügyvédjétől, sem magától a pertől. Valamitől óriási az önbizalma.

A Hold azt mutatja, hogy a kérdező számára szerencsésen végződik majd az ügy. A jelölője a következő jegybe lépve sarokházas uralmi bolygó lesz, és akkor már a bíró is felvállalja, hogy a javukra döntsön. Az alperes jelölője viszont elveszti méltóságát, ami a per/pénze elvesztésében mutatkozik meg. A Hold belép a Bika jegyébe, amire azt mondják, hogy Bika Holddal minden sikerül, jól mennek a dolgok. Emellett az alperes és a saját pénze közötti távolodó fényszögkapcsolat azt mutatja, hogy még nála van az a pénz, amit majd egyszer kártérítésképpen kifizet, de már nem sokáig. Az alperes pénze és a kérdező közötti közeledő fényszög ugyanakkor azt valószínűsíti, hogy kapcsolatba fog kerülni ezzel a pénzzel. Mivel ez a pénz már ott van az ítéletet jelképező házban, remélhető, hogy ezt fogja megkapni kártérítésként.

Ami a pénz nagyságát illeti, mertek nagyot álmodni, viszont lehet, hogy bár nem jelképes összeggel szúrják ki a szemüket, de nem is kapnak annyit, amennyit reméltek. Ez nem Amerika, és egyre kevésbé lesz az. Valami olyasmit vélek, hogy az ügyvéd tárgyal az alperessel a dolog lehetséges peren kívüli megoldása tárgyában, kompromisszumot keres, aminek lehet az a vége, hogy kialkuszik egy kártérítést, hogy legalább valamit kapjon vissza a kérdező a veszteségéből. Ezzel értelemszerűen a pénz nagyságát tekintve rosszabbul jár, de megfontolandó ez a megoldás, mert jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok. Főleg, hogy a kártérítésre fordítható pénz, vagy a megítélt összeg jelölője idővel peregrin lesz, tehát az összeg csökkenhet.

Ami az időt illeti, sajnos nem lesz egyik napról a másikra kézzel fogható eredmény. Az ítéletet és egyben a felpereseket is jelző bolygó, és az alperes pénzét jelző bolygó közötti fényszög 8°megtétele után lesz pontos. Figyelembe véve a jegy- és házhelyzetet, ez akár 8 hónap is lehet, ami már 2015.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Szeretném ismételten felhívni a figyelmet, hogy az ingyenes elemzések várólistájában szereplő dátum az jelenti, hogy előtte semmiképp sem fog választ kapni a kérdező. Ez a lista fölötti kísérőszövegben is olvasható. Utána pedig a többi munkám és egyéb elfoglaltságaim mellett készítem el az elemzést, ahogy hozzájutok. Ezt a kérdés újbóli elküldése sem befolyásolja.

Re: T-né H. 2014.04.26-i levelére

(T-né H., 2014.05.27 19:18)

Kedves Mónika! először is hálásan köszönöm válaszát és e-mail-mel nem siettetni akartam, csak nem voltam elég figyelmes a leírást illetőleg. nagyon jól látja a helyzetünket. Mind a félelem, mind az ügyvédek hozzáállását pontosan látja. A bíró tényleg döntésképtelen, vagy korlátai vannak, amikről ugye én nem tudok. Az viszont pozitív, hogy valamikor is le fog zárulni a per és kapunk is kártérítést. Álmodni valóban mertünk nagyot, de a beadott kereset összege tényleg csak a legalapabb követelést tartalmazza ügyvédünk javaslatára. Bízom azért a legjobbakban. és még egyszer nagyon köszönöm. Amúgy lenne valami amivel én pozitív irányba fordíthatnám az ügyet vajon? További szép napot és jó munkát kívánok. Heni


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Következő »