Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csak válaszok (Ide az asztrológus ír. Kérdéseket a "Bejelentkezés"-be, minden mást a "Visszajelzés, értékelés"!-be lehet)

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Oszlánczi Brigitta 4.19-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.07.31 13:46)

Tekintettel a kérdése óta eltelt hosszú időre kérem, hogy erősítse meg, igényt tart-e a válaszra!

Botyánszki Andrea 4.10-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.07.31 13:43)

Tekintettel a kérdése óta eltelt hosszú időre kérem, hogy erősítse meg, igényt tart-e a válaszra!

Zsófia 2016.02.19-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.05.04 22:48)

A kérdező nagyon messze él. Új, távoli hazájában megismerkedett egy olyan férfival, aki akár az apja is lehetne. A férfi végre megszólította, megismerkedtek. Az a kérdés, hogy lesz-e folytatása ennek a bimbózó románcnak.

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. Ebben világosan látszik a vonzalom: a kérdezőt érzelmi szinten jelző uralmi Hold a partner, vagyis a Jupiter egzaltációjában van, ami egyfajta rajongást jelent a férfi iránt. Ez általában szerelmet jelent, de óvatosságra int, ugyanis sokkal inkább fellángolást mutat, mint olyan érzelmet, amire hosszú távú kapcsolatot lehetne építeni. Korábban a kérdező nem érdeklődött a férfi iránt, amit az mutatja, hogy akkor még a Hold az Ikrek jegyben járt, ahol elutasította a Jupitert. Amikor a Hold átlépett a Rákba, fordult a kocka, és egyszerre kívánni kezdte őt.

A Hold követő házban, de kardinális jegyben állt a kérdés időpontjában, 8-9 foknyira a jegyhatártól, ami időkulcsokkal számolva azt jelenti, hogy kb. ennyi hét múlva, vagyis nagyjából a válaszadás idejére ezt a felfokozott érdeklődést elkezdi elveszteni a férfi iránt. Ugyanakkor szép emlékként megőrzi, mert a Hold a következő jegyben a Jupiter triplicitásában lesz, ami barátságot jelent.

Mi a helyzet a partnerrel? A Jupiter a kérdezőt jelölő Merkúr uralma alatt áll, de ugyanakkor itt romlásban is van, ráadásul a kérdés időpontjában retrográd mozgásával egyre erősödő kvadrát fényszögbe került az őt gyengítő Szaturnusszal. Sarokházas ereje van, és jóindulatú bolygó, de minden más, előbb leírt dolog gyengíti erejét és kedvező tulajdonságait. Mindez azt jelenti, hogy bár tetszik neki a kérdező, és ha máskor és máshol történik mindez, akkor talán lett volna valami ebből a találkozásból. Most viszont a rangjavesztett Jupiter és a Hold között távolodó fényszög van, ami azt jelenti, hogy a legtöbb, ami ebben a kapcsolatban történhetett, már megtörtént akkor, amikor végre beszéltek egymással. A Jupiter nem tudja, hogy mit csináljon, a Szaturnusz terminusában visszafogottan, önbizalomhiányosan, öreg emberként viselkedik. Retrográd mozgása miatt feltételezhető, hogy átgondolja, mit is várhatna ettől a kapcsolattól, végül visszalép. Közben a Hold is halad a maga útján, és így kölcsönösen kilépnek a fényszögkapcsolatból, ami a lehetőséget jelentette volna a tényleges kapcsolatra. Náluk ez mindössze egy beszélgetés volt.

Ami a jövőt illeti, természetesen előfordulhat, hogy néha összefutnak pár kedves szó erejéig, de az már egy másik történet lesz, nem szerelem, és nem szerelmi kapcsolat, hanem inkább barátság.
A Holdnak eközben viszont már közeledő fényszögkapcsolata van a Marssal, ami azt jelentheti, hogy jön valaki más, akivel összejöhet, de ez a kapcsolat sajnos nem sok jót tartogat a kérdezőnek. A Mars saját uralmi jegyében, a Skorpióban jár, ami miatt van benne valami végzetes vonzerő, de itt egyszerre kedveli és taszítja is a Holdat, vagyis a kérdezőt. Ez érzelmileg olyan se veled, se nélküled kapcsolat, ami nem tart majd a sírig, és túl sokáig sem, inkább egy kaland lehet belőle.

M-né T. Ildi 2016.02.01-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.04.15 23:40)

A kérdező rászánta magát, hogy új életet kezd. Vidékről a fővárosba szeretne menni, munkát vállalni. Új kérdése arra irányul, hogy lesz-e (itt) új társa. Férjével kihűlt a kapcsolata, de csak akkor vált, ha igazi társra lel, amilyen a nagykönyvben meg van írva: akire fel lehet nézni, megértik egymást, boldog lesz mellette, és nemcsak az üres időt tölti el mellette.

A kérdező nagy fába vágta a fejszéjét. Szándékai szerint minden megváltozik körülötte, hozzá kell szoknia a nagyvároshoz, egy csomó új emberhez, új munkahelyhez, és ezt érettebb korban, főleg egyedül valóban nem lehet könnyű megoldani. Ugyanakkor a társkeresés egy külön próbatétel, ezért nem biztos, hogy jó az időzítés. Ebben a szükséghelyzetben ugyanis könnyen alább adhat az igényeiből, és a fehér lovas herceg helyett mégiscsak megelégszik egy szolgával, csak hogy legyen mellette valaki.

A kérdésre készített képlet szerint ugyanis ennek fennáll a veszélye. Ő is, és a lehetséges partner is egy álarc mögé bújik, szerepet játszik a kapcsolatban, ami nem tisztességes egymással szemben, de valószínűleg csak így működik a dolog.

A kérdező jelölőjének, a Bak jegyben járó Merkúrnak legalább van egy triplicitás szerinti méltósága, ezért a kérdező végül is tisztességesebben játszik, mint a másik.

A partner jelölője, az egyébként jóindulatú Jupiter mostanság a Szűz jegyben jár, ahol rangjavesztett. Itt lehet számítani arra, hogy megfelelő ideológiát gyárt ahhoz, hogy mit miért tesz, de ezt a többiek általában legjobb esetben is csak a kiskapuk kihasználásának érzik, erkölcsösnek semmiképp. Hajlamosítja erre, hogy az I. házban, vagyis sarokházban álló peregrin bolygó, amit a régi asztrológusok tolvajnak hívtak. Sarokházas erejét csorbítja, hogy hátráló mozgású és gyengíti a Szaturnusz, ami talán arra jó, hogy „tolvaj”-ként kevésbé tudjon ártani a kérdezőnek, de mindenképpen számítani kell rá, hogy kisebb-nagyobb gondot fog okozni neki.

A Merkúr jegyhelyzete alapján a Szaturnusz uralma alatt áll, és ez így is marad jó sokáig. A párkapcsolati kérdésekben a Szaturnusz esszenciálisan jelenti a volt társakat, tehát jelen esetben a férjet, akivel már csak papíron fognak összetartozni, az ágy és az asztal különválik. Bár magával a Szaturnuszzal már nincs fényszögkapcsolata a Merkúrnak, az viszont, hogy folyamatosan a Szaturnusz uralma alatt marad, azt valószínűsíti, hogy a válást talán sose fogják kimondani. Ettől függetlenül lehet neki párkapcsolata, csak a házassága erre a kapcsolatra valamilyen módon rá fogja nyomni a bélyegét. Ezt mutatja az is, hogy a Jupitert, mint lehetséges partnert gyengíti a Szaturnusz, ami valószínűleg nem abban fog megnyilvánulni, hogy a volt férj tudomást szerez a dologról, felmegy Pestre és megverekszik a csábítóval.

A Bak jegyben járó Merkúr viszont ambivalensen viszonyul a Jupiterhez. Terminus szerinti méltóságában áll, ugyanakkor ez a jegy a Jupiter esésének helye is. Ez azt jelenti, hogy a kérdező akarja is, meg nem is a választottját. Ez pedig nagyjából annak felel meg, hogy az igények alább szállnak, és végül ott lesz vele, hogy mindegy, hogy ki, csak legyen valaki.

És lesz is, mert a recepciók mellett közvetlen fényszögkapcsolat is van a két bolygó –Jupiter és Merkúr- közt, amit még a Hold fényátvitele is megerősít.
Mindenképpen figyelni kell a lehetséges partnerre, mert könnyen kihasználhatja, akár meg is rövidítheti a kérdezőt, amire persze mindig lesz magyarázat, és lehet, hogy a kérdező előbb-utóbb el is kezd hinni neki...

H.A. 2016.01.31-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.03.13 19:15)

A kérdező két kérdése közül részletesebben csak az egyikre, a párkapcsolatra vonatkozóra kap most választ, a karrierre vonatkozóan csak néhány sorban, mivel az ingyenes elemzés keretein belül erre van lehetőség.

Eddigi kapcsolatai rövid idő alatt véget értek, és szeretné tudni, hogy lesz-e jelentős változás ezzel kapcsolatban?

Fiatal, főiskolás diákról van szó, akit a tanulás idáig is lekötött, de a leírása szerint kemény időszak áll előtte, mivel területi gyakorlat, majd a szakdolgozat és a záróvizsgák következnek, feltéve, hogy a kérdés időpontjában tett szigorlat sikerült. Az erre az időpontra készített kérdőképlet szerint a vizsga valóban nehéz volt, a kérdező félt tőle, de végül átment.
Ami a párkapcsolatokat illeti, a születési képlet ad választ, hogy mire lehet számítani párkapcsolatok területén.

Általában azt lehet mondani, hogy mivel az aszcendens-deszcendens tengely, vagyis az őt magát és a partnerét jelképező ház csúcsa kardinális jegyben van, a párkapcsolatok dinamikája a gyors kialakulás, és a gyors vég. A kardinális jegyek a kezdethez nagy energiát adnak, de ezek gyorsan el is illannak. Sajnos ezt a hatást erősíti az is, hogy maga a Nap és a Hold, ami egyben a társkapcsolatokért felelős VII. ház ura is, ugyancsak kardinális jegyben vannak, tehát a hajlam mindenképpen megvan arra, hogy viszonylag rövid ideig tartsanak a kapcsolatok.

Ami esélyt ad arra, hogy legyen komolyabb kapcsolata is, az az, hogy a Bak jegy szülöttei sok mindent képesek alárendelni a céljaiknak. Ha tehát a kérdező talál egy olyan férfit, akivel elképzeli a jövőjét, akkor tudatos tervezésbe kezd, és hogy a fent említett kardinális hatások az életnek ezen a területén lehetőleg ne érvényesüljenek. Ebben az is segít, hogy az aszcendens és egyben az egész képlet ura, a Szaturnusz az I. házban, a Vízöntőben járt a születésekor, ami saját uralmi jegye, szilárd jegy, ami hihetetlen önfegyelmet, kitartást, tudatosságot ad a kérdezőnek. Sajnos ez egy kicsit azt is jelenti, hogy a társkapcsolatot nem a forró szerelem, hanem a józan ész oldaláról kellene megközelítenie.

A gond az, hogy kettőn áll a vásár, és hiába tervez és készül hosszú távra az egyik, ha a másik minden várakozással ellentétben nehezen terelhető ebbe az irányba.

A társkapcsolatokért felelős VII. ház ura a Hold a Kosban állt a születés idején, a ház egzaltációs ura a Jupiter pedig Szűzben. Ez egyfelől heves érzelmű, de hisztizésre hajlamos férfit mutat, másfelől pedig olyan embert, aki talán az önbizalomhiányát leplezve, de a saját igazságát szem előtt tartva éli az életét, nehezen győzhető meg arról, hogy nem feltétlenül látja jól a dolgokat. Előbbit a szülött nehezebben viseli, utóbbi kezelésére képes lesz, bár ezzel valószínűleg nem teszi boldogabbá a párját.

Párkapcsolati téren tehát lehetséges komoly kapcsolat is, de nagyon sok kompromisszummal, és emiatt valószínűleg nem is fog a sírig tartani.
Ami a hivatást illeti, védőnőként lehet sikeres a karrierje. A karrierrért felelős X. ház ura a Mars együtt áll az esszenciálisan is, az 5. ház uraként is gyermeket jelölő Merkúrral. A Hold, ami esszenciálisan az anyákat jelöli, a Mars uralma alatt van, tehát a tanácsaira oda fognak figyelni az anyukák. A Mars és a Merkúr a 12. házban áll, közel az aszcendenshez. Ez zárt helyet jelöl, ami lehet egy orvosi rendelő, vagy kórház, bár a védőnők kijárnak a gyerekekhez, de majd meglátjuk, milyen munkát kap. Sajnos ez a házhelyzet nem ígér nagyívű karriert, de amit csinálni fog, azt legalább szeretni fogja.

S.M. 2016.01.14-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.03.13 17:10)

A kérdező külföldön él, a kérdés időpontjában egy hónapja munkanélküliek voltak a társával. A kérdés, hogy a közeljövőben lesz-e munkájuk, és ha igen, milyen jellegű.

A milyen jellegűre valószínűleg lehet tippeket adni a horoszkóp alapján, de ha az asztrológus nagyon elemében van, elkezdi írni az ötleteit, és nem elég a 4000 karakter, amennyit ide lehet írni. Másrészt nyilván behatárolja a lehetőségeket, hogy a kérdező mihez ért, mit tud megcsinálni, stb… Annyi talán elvárható a kérdezőtől, hogy szétnézzen a munkaerőpiacon, és kinézzen magának pl. 3-4 lehetséges állást, amire kérdőképlettel lehet vizsgálódni, vagyis ne az asztrológus találja ki, hogy a kérdező mit csináljon.

Ami a kérdés első felét illeti, el tudom képzelni, hogy valójában már nem aktuális, mivel azóta majdnem 2 hónap telt el. Emellett erre utal a képlet késeisége is. Lehet, hogy már akkor volt valamilyen munkahely lehetősége a láthatáron, főleg a kérdező társának, ami amolyan „ha nincs ló, jó a szamár is” jellegű állás lenne. A társ és a munkahely jelölője (Jupiter és Szaturnusz) úgy van közeledő fényszögkapcsolatban, hogy a Jupiter hátráló mozgásban van. Ez a bolygó abban az időszakban nem volt a helyzet magaslatán. Ereje van, tehát tudna dolgozni, de más szempontból mégsem érzi jól magát, talán éppen a hosszú ideje tartó tétlenség miatt. Sarokházas ereje mellett ugyanis saját romlásában jár, retrográd mozgás mellett még a Szaturnusz is gyengíti. A retrográdság miatt elképzelhető, hogy oda megy vissza dolgozni, ahol korábban abbahagyta a munkát, vagy a munkakör lesz ugyanaz, csak másik cég. A Jupiter és a Szaturnusz közötti diszharmonikus fényszögkapcsolat miatt várhatók nehézségek akár a munkábaállással kapcsolatban, akár a munkahelyi körülményekkel kapcsolatban, de a fennálló recepciók miatt végül nem alakulnak rosszul a dolgok, és a kérdező társa végül jobban érezheti magát ezen a helyen, mint amennyire az elején gondolná.

A kérdező maga ugyancsak keres munkát, és talán volt is állásinterjún, de kérdés, hogy ez eredményes volt-e? Egyik jelölője -a Hold- és a munka házának ura között gyenge recepció és erősödő fényszögkapcsolat is van, ami reményt ad arra, hogy szerezzen munkát.
Más kérdés, hogy ez számára egy kényszermegoldásnak tűnik: a munka a Merkúr -a kérdező másik jelölője- romlásában áll, míg a Hold magát a munkát teszi romlásba. Testi ereje lenne a munkát megcsinálni, hiszen az ő jelölője is sarokházas, ráadásul saját méltósága van és a Szaturnusz jegyében járva felkészült arra, hogy dolgozzon. Ugyanakkor viszont maga a munka úgy viszonyul a kérdezőhöz, mintha nem érdekelné a személye. Ez olyan munkát jelent, amiben az egyéniségnek nincs szerepe, sok között egy lehet a kérdező –futószalag, irodatakarítás- és ha kell a munka, megkaphatja, ha nem, akkor találnak helyette mást.
Valószínűleg nem ilyet szeretne, de belemegy.

Az ő esetében van arra lehetőség, hogy maga döntse el, hogy marad ezen a helyen, vagy néz mást, míg a társának sokkal inkább determinált, hogy mit tehet.

T-né R. 2016.02.01-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.02.10 21:47)

A kérdező tanító végzettségű, de most szakképzetlen egészségügyi dolgozóként tevékenykedik. 3 éve van a mostani helyén, de két év múlva nyugdíjba szeretne menni. Hogy egy kicsit több nyugdíja legyen, jövőt év elejétől akar fizetésemelést kérni, mert annak az átlaga beleszámít a nyugdíjba. A kérdés, hogy mikor alkalmas az idő, hogy az emelést a főnökénél kezdeményezze?

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni, tehát a klinika vezetőjének születési idejére nincs szükség.

Ez a képlet azt mutatja, hogy a kérdező anyagi helyzete nincs romokban, de sokat gondol a pénzre. Nagyon is fontos neki, valami miatt mégis boldogtalan miatta. Vagy nem jut hozzá, pl. a férje nem ad neki, vagy többet szeretne, mint amennyi van. Itt nemcsak a saját fizetéséről van szó, hanem a megtakarításaikról, amibe nyilván a férj keresete is bekerül.

A fizetése (és a nyugdíj is) egy másik ház. Ilyenkor a 11. házat kell vizsgálni, ennek ura, ha van, akkor az egzaltációs ura, vagy az almutenje jöhet szóba, attól függően, hogy a kérdés szempontjából melyik bolygó milyen szerepet kaphat.

A helyzetet úgy írja le a képlet, hogy a Nap, ami esszenciálisan a főnököt jelenti, a klinika vezetője, a fizetés pedig a Jupiter.
A Nap sarokházas, de a kérdés idején már saját romlásában volt. Nyilván szaktekintély, de lehet, hogy ebben a kérdésben nem tud túl sokat tenni. Ami jól jön ebben az esetben, hogy a recepciók szerint kedveli a kérdezőt, tehát a jóindulat megvan a részéről, ezért mindenképpen érdemes nála próbálkozni, mert veszíteni nem fog vele.

A fizetés ebben az esetben a 11. ház almutenje, a Jupiter, amit annyi minden gyengít, hogy szinte már nem is létezik. Saját romlásában, hanyatló, sőt sötét házban járó, retrográd, kártevők által gyengített, sőt sújtott – ezek mind-mind viszik el a Jupiter erejét, ami jó esetben pedig nagy mennyiséget jelentene, de a fenti hatások miatt alig marad belőle. Ez tökéletesen leírja az egészségügyi dolgozók fizetését, ahogy erről sokat hallunk mostanában.

Ez egyetlen biztató jel, hogy a retrográd, azaz hátráló mozgás visszaviszi a Jupitert a 11. házba, ahol ereje növetkszik, sőt olyan fokszámra kerül, ahol végre egy terminus szerinti méltósága is lesz neki, vagyis kaphat egy olyan fizetésemelést, ami a vártnál kicsit nagyobb mértékű.

Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy a Jupiter marad a Szűz jegyben, vagyis saját romlása helyén. Ez azt jelenti, hogy ami először nagyon jónak tűnik, arról később kiderül, hogy mégsem annyira jó. A fizetésemelés kérésének célja, hogy a nyugdíj több legyen általa, azonban a nyugdíj számítása már nem a nyugdíjat megelőző év átlagkeresete alapján, hanem az 1988 óta szerzett keresetek valorizálásával számolják ki, tehát ezzel az emeléssel nem fog sokkal több nyugdíjra szert tenni.

Ahogy írtam, érdemes próbálkozni, mégpedig valamikor március közepén kopogtasson be a főnökéhez. Addigra érik be egy közeledő fényszög a professzor és a kérdező jelölője között, ahol kap ígéretet rá, hogy megnézik, mit lehet tenni, és a jelek szerint a jövő év elejétől jöhet a magasabb fizetés, ahogy a kérdező szerette volna.

Mné T. Ildi 2015.12.21/2016.01.23-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.01.31 20:19)

Érzése szerint a kérdező számára most jött el az idő, hogy új életet kezdjen. Nem túl jó párkapcsolatát hátrahagyva, vidékről a fővárosba szeretne költözni, mert otthon nem talál munkát. Lenne egy álláslehetőség, ha találna megfelelő albérletet, ami mellé kapna egy évig lakhatási támogatást. Ez alatt az idő alatt gyökereket növesztene új helyén. A kérdés, hogy ez a terv sikeres lesz-e?

Az eredeti kérdés utáni módosított kérdése idejére radikálisan érvényes a kérdőképlet, bár van benne egy súlyos konszideráció, ami kérdésessé teszi, hogy a kérdező elfogadja-e majd az elemzést.

A munkára való ráhangolódást jól mutatja ez a képlet. A kérdező jelölője a munkát jelentő X. házban áll, mintha máris övé lenne a munka, ami talán így is van, mert a leírás szerint a lakhatási feltételek teljesülése esetén megkaphatja az állást még a tavasz elején. A Hold pedig az állást jelentő Jupiter egzaltációjában áll. A kérdező és a munka között recepció, a Holddal együtt a három bolygó között fényszögkapcsolat van, ami valóban lehetővé teszi, hogy az áhított állást megkapja.

Az viszont, hogy a X. házban áll a Szaturnusz –ami egyébként a kérdező jelölője- a munkával kapcsolatos nehézségre is figyelmeztet. Talán a kellő tapasztalat hiánya miatt nehézkes lesz a kezdés, fárasztó a munka, esetleg a felelősség miatt komoly szorongás érez a kérdező. Ugyanakkor a munkatársak/főnök segítségére számíthat.

Az otthona kérdése is azt a verziót erősíti, hogy a jelenlegi lakóhelyétől távol fog munkát találni. A mostani otthonát jelző bolygóval a Hold távolodó fényszögkapcsolatban van. Végleg nem szakad el még, sőt talán sohasem: háttérországnak megmarad. Az új lakása jelzője ugyanaz a bolygó, ami őt magát is jelzi, és ez fényszögkapcsolatban áll a munkát jelző bolygóval, ami mutatja, hogy az otthonváltás a munkahelyváltás miatt történik.

A várható fizetésre nem lesz panasz, bár fennáll a veszélye, hogy ami eleinte jó, később mégis kevésnek tűnik. Erre főleg akkor van esély, ha a fizetés egy része jutalékból áll (áruházi hitelügyintézésről van szó). Emellett szól az is, hogy a munka jelölője sarokházas ereje mellett retrográd mozgású, saját romlásában áll, és a Szaturnusz gyengíti, azaz a céggel olyan problémák lehetnek, amelyeket a kérdező most, az elején még nem érzékel. Utána pedig megtanul együtt élni vele, és idő múltán esetleg válthat is, de az már nem ennek az elemzésnek a része.

Nikamo 2015.12.16-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.01.28 21:32)

A kérdező meg van rémülve, mert találtak valamit. Amikor írt, kivizsgálás alatt volt, az ultrahang és a röntgen után megtörtént a biopszia, akkor még a szövettani eredményre várt.
Közben kiderült, hogy a hírek nem jók, de még egy eredmény nincs meg.

A kérdés idejére érvényes, de konsziderációs képletet lehetett felállítani. A konszideráció oka a késeiség. Lehet, hogy a kérdést még az orvosi vizit előtt kellett volna feltenni. Ebben az esetben a késeiség oka lehet az, hogy mire az elemzés elkészül, a választ már megkapta, így nem fogja érdekelni, mit mondanak a csillagok.
A késeiség másik oka az szokott lenni, hogy a dolgok folyására már nincs hatása a kérdezőnek, a kérdés eldöntetett, lesz, ami lesz.

A képletből az látszik, hogy a kérdező a kérdés időpontjában fizikailag rendben volt, életereje egészsége sarokházas helyzetének és annak köszönhető, hogy saját méltóságaiban áll és nincs romlásban. Viszont nagyon megijedt a betegség és a halál gondolatától, sőt már a terápián pörögnek a gondolatai.

A képben van az orvos is, aki a képlet szerint egy nagy tapasztalattal rendelkező, idősebb doktor lehet. Ha majd végre elkezdi a gyógyítást, kérdés, hogy jó úton jár-e? A Szűz jegyében járó, sarokházas, és a kérdező jelölője -a Merkúr- többszörös méltóságában álló, de jegyhelyzete miatt romlásban levő Jupiter, kétségkívül jóindulatú, de romlása miatt vagy ő van rossz passzban, vagy valamiért nem tud segíteni.

A betegség jelölője a követő házas, romlásban álló Mars egyelőre nem komoly, de ereje van, tünetet produkál és a kérdező jelölőjével már mindenféle recepcióban is áll, tehát mondhatni, hogy fogékonyak egymásra. Maga a betegség a horoszkóp szerint még nincs ott teljesen, mert ehhez fényszögkapcsolatnak kell lennie a két jelölő –a kérdező és a betegsége között-, de ez még nincs meg.

Ami a halált illeti, a 8. ház uraként a Szaturnusz, hanyatló házas peregrin, az ura romlásban áll, fényszöge nincs. A kérdés időpontjában még nem játszik szerepet. Az érdekes, hogy a műtéteket is a 8. házhoz rendelik, valószínűleg abból a megfontolásból, hogy ha a műtét során eltávolítanak valamit a testből, az meghal. Tehát nem valószínű, hogy azonnal kés alá kellene feküdnie a kérdezőnek.

A bolygók természetes útjukon való haladásuk során viszont változni fog a helyzet. Bár a kérdező jelölője nem kerül olyan jegybe, ami az ő romlása lenne, sőt megmarad a triplicitás szerinti méltósága is, de mind a betegség, mind a halál jelölője saját jegyébe lépve uralomba kerül, ami erősebb méltóság a triplicitásnál. A betegség ereje változatlan, míg a 8. ház ura sarokházba lépve maximális erőre tesz szert.

A terápia több elemből áll, vagy együtt, vagy egymás után alkalmazzák, mivel a X. házban bezárt jegy van. A X. ház ura is a Szaturnusz, ami a 8. ház uraként műtéti megoldást jelentene, és a kérdező is valami ilyesmiben gondolkodik. Ugyanakkor a Halak -mint bezárt jegy- ura és egzaltációs ura, a Jupiter és a Vénusz, erejük van, csak éppen méltóságuk nincs, a kérdezőt pedig romlásba teszik. Ezek azok a gyógyszerek, amiktől látványosan pocsékul lesz a beteg, és kérdéses, hogy mennyire hatnak. Némi javulást hozhat, hogy a Jupiter a felszálló holdcsomópont felé tart éppen, de ez elég kevés a sok negatív hatás ellensúlyozására. A házban álló Neptun arra enged következtetni, hogy csalódást vagy bódulatot okoznak ezek a szerek, és a terápia házának végén ott a leszálló holdcsomópont, ami -sajnos nincs rá jobb szó- egy szimbolikus gödör.

Ahogy tehát a bolygók haladnak, a kérdező találkozik az orvossal, majd a betegséggel, és a terápiával is, ami a Szaturnusz miatt lehet konzervatív akár kezelés is, de a 8. ház uraként műtét is. Egy időre várható javulás, mivel a fényszögkapcsolatok felbomlanak, de később a Merkúr retrográd mozgása miatt újra kialakulnak, és akkor a recepciós hatás miatt –ahol a két legrosszabb hatású bolygó gyengíti a kérdező jelölőjét- sajnos bizony számolni kell az életveszéllyel.

M.T. 2015.12.15-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.01.17 22:07)

A kérdező azt szeretné megtudni, hogy egy bizonyos illetővel lesz-e komoly együttélés, vagy se. A kérdés időpontjában bő egy hónapja ismerték egymást.

A kérdés időpontjára érvényes, értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni, viszont koraisága miatt nem lehet bizonyosat mondani. A koraiság ugyanis azt jelenti, hogy nem tudunk még mindent, ami a válasz szempontjából pedig fontos lenne.

Az biztató, hogy a kérdező és a kérdéses partner jelölői uralmi recepcióban állnak egymással, a partner jelölője és a Hold között közeledő harmonikus fényszög van, tehát van lehetőség rá, hogy párkapcsolat alakuljon ki kettejük között. A kérdező és a partner otthona között közeledő fényszög van, ami hozhatja a kérdezőnek az otthonváltást, bár arra lehet számítani, hogy ez a kérdező számára nem az álomotthon.

A gond az, hogy a partner jelölője, a Mars, kardinális jegyben és sarokház végén áll, ami miatt viszonylag hamar jegyátlépés történik, és ez magával hozhatja a mostani rajongása megszűnését. A következő jegy, ahova a Mars lép ugyanis a kérdező jelölőinek romlása, vagyis számítani lehet a partner viselkedésének gyökeres megváltozására, a kérdező elutasítására.

Én azt mondanám, hogy egy szerelmet akkor is a maga teljességében meg kell élni, ha az nem tart örökké, kár lenne kihagyni, de a kérdező helyében kivárnék a komolyabb tervekkel, legalább egy évig, mert ha a kérdés feltétele óta eltelt időben még nem történt volna meg, addig mindenképpen eldől, hogy ez a kapcsolat valóban a fent leírt, a kérdező számára kedvezőtlen irányba tartott-e.

K.J. 2015.12.06-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.01.10 21:11)

A kérdező titokbanállásváltoztatást tervezget. A kérdése, hogy mikor, hol és milyen állása lehet. És látható-e tartós, megbízható párkapcsolat a közeljövőben? A kérdésre érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett felállítani.

Bár kértem, nem kaptam semmilyen információt a kérdéssel kapcsolatban. Szerencsésebb lett volna akkor vagy úgy feltenni a kérdést, amikor már van egy vagy több kiszemelt hely, vagy beadott álláspályázat. És egy időkorlátot is jó lett volna megadni, ahogy például a második kérdés esetében, mert így bizonytalan, hogy mennyi időre érvényes az, amit a kérdőképlet mutat.

Munka tekintetében tehát most csak abból lehet kiindulni, hogy mit mutat a 6. ház (mostani munka)- és a X. ház (jövőbeni munka).

A jelenlegi munkától való távolodás érezhető. A 6. ház ura a Szaturnusz, ezzel távolodó fényszögkapcsolatban van a Nap és a Hold is, de még hetekbe, vagy hónapokba is telhet, amíg ezek a fényszögkapcsolatok megszűnnek, azaz a kérdező szabadulhat a jelenlegi munkahelyéről.
Ugyanakkor viszont, mint a 6. ház egzaltációs ura, a Mars, a Szaturnusz helyét átveheti. Ez olyan munkát jelent ugyanott, ami a mindennapi robottól eltérő jellegű, különleges. Tehát lehet, hogy jön egy rendkívüli megbízás, például egy projektben való munka, vagy valaminek a kidolgozása, amitől a mostani munkahely ismét jelentőséget kap, bár ez nem jelenti azt, hogy a kérdező meggondolná magát. Annál is inkább, mert az a feladat neki nem fog tetszeni. Lehet, hogy úgy érzi, ezzel bosszút akarnak rajta állni, minden esetre testileg-lelkileg megviselheti a feladat.

Ami az új munkahellyel kapcsolatos esélyeket illeti, sajnos, nem túl bíztatóak. Próbálkozás lesz, mert fényszögkapcsolat van a kérdező és a munkahely között, de a recepciók nem mutatják a tervezett munkahely szimpátiáját a kérdező iránt, ezért kevés eséllyel tud új munkahelyen kezdeni. Ha mégis kap munkát, vagy csak megbízást kap valamire, ahelyett, hogy teljes munkaidőben alkalmaznák esetleg határozott idejű szerződést ajánlanak fel, vagy olyanok lennének a munkakörülmények, hogy a kérdező utóbb megbánná, hogy odament.

Én ilyen bolygóállásnál inkább várnék egy kicsit, és közben szorgalmasan keresném a kapcsolatokat, hátha valaki tud segíteni, illetve továbbra is böngészném a kiírt pályázatokat, de ha interjúra hívnak, aprólékosan körüljárnám, hogy mire és milyen feltételekkel keresnek embert, nehogy utólag jöjjön a meglepetés.

Párkapcsolat nem látható.

A.N. 2015.11.16-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2015.12.30 08:19)

A kérdező egyszer már várt babát, ami végül mégsem született meg. Most külföldön próbál szerencsét a férjével. A kérdés, hogy 30 éves koráig, azaz az elkövetkező kb. másfél évben születik-e egészséges gyermeke.

A kérdés idejére érvényes és értékelhető képletet lehetett készíteni. Eszerint ebben az időszakban valószínűleg nem születik gyermekük.

A vágy mindkettejükben ott van: a kérdező jelölője a Merkúr, ugyanaz, mint a gyermeké, a férj jelölője, a Jupiter pedig erősen ennek a bolygónak az uralma alatt áll. Ugyanakkor a Merkúr hanyatló, sötét házban, szilárd jegyben, ráadásul a Nappal egy fokon áll, ami számára kedvezőtlen helyzet. A Nappal való együttállás ugyanis égeti a bolygót, és ennek hatása még akkor is fontos, ha a Merkúr az égetett bolygó, aki a Naphoz való közelsége miatt szinte mindig égetett. Ilyenkor feltételezhető, hogy valamit nem vesznek észre, vagy nem akarnak tudomást szerezni róla, pedig a cél érdekében ez fontos lenne. Ebben az esetben még az is előfordulhat, hogy az otthonteremtés, vagy épp az otthontalanság köt le olyan energiákat, ami miatt nem jön össze a gyermekáldás.

A Nap-Merkúr együttállás a 6. házban arra is figyelmeztet, hogy valamilyen betegség áll a háttérben, ami nehezítheti a dolgukat, csak úgy gondolják, hogy ennek nincs akkora jelentősége. Érdemes lenne kivizsgáltatni magukat. A kérdés csak az, hogy tekintettel a körülményeikre, ez mennyire lehetséges.

A jövőt illetően sajnos nem kedvező, a Merkúr jelenlegi ház- és jegyhelyzete, mert a dolgok bekövetkezte itt a történik meg a leglassabban. Ezért, bár az égetettség enyhül, sőt egy időre meg is szűnik, de az hónapok, vagy akár évek alatt következik be. Ezután pedig a Merkúr belép a Nyilas jegybe, és előbb-utóbb létrejön a Szaturnusszal való együttállás, jóval azelőtt, hogy elérné a VII. ház csúcsát, ahol végre ereje lenne. Amíg ugyanis hanyatló házban áll, nincs tényleges fizikai ereje, ami igaz mind az anya, mind a leendő kisbaba részéről. A Nyilas jegy viszont a Merkúr romlása, ahol az esélyei átmenetileg tovább csökkennek, főleg, ha a Szaturnusz sújtó hatása is érvényesül. A Szaturnusz mindenképpen gátol, nehezít, figyelmeztet a korlátainkra, és az idő uraként elodázza a tervek megvalósulását.

Magdolna 2015.11.01-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2015.12.29 23:02)

A kérdés, hogy mikor várható házasság, illetve lesz-e közös gyermek, mivel a férfinak még nincs saját gyermeke. A kérdező 45 éves nő.

A kérdés időpontjára érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. Eszerint házasság lehetséges, a gyermekáldásról viszont valószínűleg lecsúsztak.

A kérdező és partnere jelölői közeledő fényszögkapcsolatban vannak, más kérdés, hogy érzik magukat ebben a viszonyban a felek. A kérdező helyzete kedvezőbb, mint partneréé. Kettejük együttállása és kedvező recepció hiánya miatt azt mondhatjuk, hogy a az ő jelölője sújtja a partner jelölőjét. Lehet, hogy van valami, ami miatt számára ez a kapcsolat nehézséget okoz, talán a kérdező elvárásai túlzottak feléje, és emiatt félelmei vannak. Ők ketten nyilván jobban tudják tisztázni, hogy milyen nehézségeik vannak, mi az, ami a partnernek kényelmetlenséget okoz. Ez azonban nem jelenti azt, hogy rosszul alakuljanak közös dolgaik, tehát a későbbiekben hivatalosan is összeköthetik az életüket.
Erre a kérdező 47-48. életéve vagyis a 2016. évi születésnapja utáni időszak- kifejezetten alkalmasnak tűnik, de a házasságkötést elég sok jelzés mutathatja a horoszkópban, tehát akár előbb is megtörténhet.

A gyerek kérdésében az 5. ház egzaltációs ura adja meg a választ. Szilárd jegyes, 12 házas helyzete és a Holdtól való távolodó fényszöge, inkább azt mondja, hogy a szándék megvolt, de mire a helyzet megérett volna rá, már kicsúsztak az időből. A kérdés később felmerülhet még, nyilván fognak róla beszélni, esetleg megpróbálkoznak orvosi segítséggel kisbabát létrehozni, de akkor sem tűnik biztatóbbnak a helyzet: jegyváltás után mindkettejük jelölője elutasítja a gyermek jelölőit, tehát még ha mesterséges úton is próbálkoznak, lehet, hogy például a kezelésre nem reagálnak megfelelő módon, és a kívánt eredmény elmarad.

B.K. 2015.10.20-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2015.12.06 22:21)

A kérdező azt írta,hogy megtalálta az igazit. Ehhez képest csupa olyan kérdést tett fel,ami arra utal,hogy a kapcsolatuk megszakadt,vagy éppen szünetel,és a kérdező szeretné menteni a menthetőt. Jó lett volna pontosan leírni,hogy mi a helyzet,mint egy csomó kérdést feltenni,amiből az asztrológusnak kellene ráéreznie,hogy is állnak mostanság.

A kérdés idejére viszont érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni,ami azt mutatja,amit a kérdések sugallnak.

A kérdező itt a Hold és a Jupiter,partnerét a Szaturnusz és a Mars jelöli.

A kérdező jelölője a VII. házban áll,itt van a Plútó is. A kérdező gondolatait a barátja köti le,többszörösen a barátja jelölőinek uralma alatt áll,tehát részéről megvan az érzelem és kötődés.

A Szaturnusz ugyanakkor a 6. ház csúcsán,a Nyilas jegyben jár,érdeklődése szinte minden szinten a Jupiter felé irányult. Ez a kérdező egzaltációs jelölője,ami azt jelenti,hogy az átlagtól eltérő,különleges oldalát mutatja a személyiségének,jelen esetben azt,amilyenné akkor válik,ha szerelmes lesz. A gond az,hogy ezt az oldalt nem tudja az ember sokáig mutogatni,ahogy az idő telik a tényleges személyiség veszi vissza az uralmat,az viszont a Szaturnusznak nem kell,később pedig,ha belép a Bak jegyébe,még kevésbé akarja.

A Mars,mint a partner egzaltációs jelölője a Szűz jegyben,távolodó együttállásban van a Jupiterrel. A Jupiternek itt terminus szerinti méltósága van,tehát jóindulatú,adakozó,életigenlő,túláradó magatartása vonzóvá tehetné,és ugyanilyen a Mars is. Megtévesztő lehet ez a helyzet,mert szebbnek és jobbnak mutatja a feleket,mint amilyenek valójában. Másrészt a Szűz jegy a Jupiter romlásának helye is,ahol a kérdező hajlamos a valóságot egy görbe tükrön keresztül látni,és rosszul értékelni a helyzetet,másrészt önmagát olyan helyzetbe hozhatja,ami számára kedvezőtlen. A partner pedig először szerelmet vall,aztán meggondolja magát és kilép a kapcsolatból. Ezt mutatja a távolodó együttállás is. Más fényszög nincs is a jelölők között,ezért arra lehet számítani,hogy a kapcsolat a csúcson már túljutott,már minden megtörtént köztük,ami megtörténhetett,és innentl fogva mindenki megy tovább a maga útján.

A Bak jegy végén álló Holdnak a jegyváltás előtt a Nappal lesz még egy diszharmónikus fényszögkapcsolata. Ez a 3. ill. a 11. házhoz kapcsolódó jelölő. Lehet,hogy lesz egy kellemetlen beszélgetése a testvérével vagy egy baráttal,aki próbálja rávezetni,hogy hiába érzi ő úgy,hogy megtalálta az igazit,ha az igazi faképnél hagyta azzal a szokásos szöveggel,hogy nem tudja mi történt vele érzelmi téren.

Valójában még igaz is lehet,hogy tényleg nem tudja,hogy történt vele érzelmi téren,de felnőtt férfiak ezt a kérdést képesek kezelni,és nem bújnak el,miként azt a Szaturnusz csinálja. A 6. ház,ahol áll,az ő 12. háza. Ide az ő titkai,szorongásai,megoldhatatlan problémái tartoznak,és számára ez olyan,mint egy remetelak,ami elrejti. Sokáig fog tartani,amíg ezen a házon átvergődik,nem biztos,hogy ezt van értelme a kérdezőnek kivárnia,főleg,hogy a Szaturnusz innen csak ábrándozni fog a kérdezőről,de nem várható tőle,hogy a tettek mezejére lépjen.

Ami még összejöhet,hogy tisztázzák a történteket. Amikor a Hold átlép a Vízöntő jegybe,és egyben belép a 8. házba is,újra lesz fényszög közte és a Szaturnusz között.
Rosszabb esetben viszont akár több is lehet,mint beszélgetés,de örömteli kapcsolat biztos nem lesz belőle. A Hold még mindig a Szaturnusz uralma alatt lesz,ezért nem tud elszakadni tőle és továbbra is erőlteti a kapcsolatot,de a 8. házban tele lesz szorongásokkal,félelmekkel,és a Szaturnusz tartózkodó viselkedése ezt folyamatosan erősíti is. Sokat lelkiznek,nyűglődnek,a tetejébe a Mars is átlép a Mérleg jegyébe,ahol saját romlásában járva a vonzereje elmúlik.
A kérdezőnek át kellene gondolnia,hogy mit vár egy kapcsolattól,és akarja-e ezt a férfit azon az áron is,ha nem lesz felhőtlen boldogságban osztályrésze mellette,bár az „igazi” nem feltétlenül olyan ember,aki mellett csupa boldogság lesz az élet.

P.Z. 2015.10.06-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2015.12.01 22:57)

A kérdezőnek volt egy hosszabb ideig tartó tiniszerelme tíz évvel ezelőtt. Azóta semmi. A kérdés, hogy lehet-e az életben tartós kapcsolata, és ha igen, mikor?

A párkapcsolati kérdésekben az I. ház –maga a szülött- és a VII. ház – a mindenkori partner- kapcsolatát kell vizsgálni elsősorban. A házak urai, a Merkúr és a Jupiter, egymással fényszögkapcsolatban állnak, ami megteremti a lehetőségét annak, hogy egyáltalán létrejöjjön a párkapcsolat. Ami a tartósságot illeti, biztató, hogy követő házban állnak, és a Merkúr fix jegyhez közeledik, ugyanakkor a Jupiter retrográd mozgása miatt hiába áll fix jegy csúcsán, attól távolodik, ami bizony felveti a visszalépés, az esetleges válás lehetőségét.

A másik probléma, hogy a két bolygó közti fényszög szembenállás, ami nehezen feloldható feszültséget jelöl. Ilyen esetben többször megfordul a szülött fejében, hogy másképp kellett volna döntenie, jobban járt volna, ha mégsem horgonyoz le a férje mellett.

Ami segítheti a kapcsolat kedvezőbb alakulását, ha közös életcélokért tudnak együtt küzdeni. Egy házaspár esetében ez értelemszerűen a közös otthon, gyerekek, javak gyarapítása szokott lenni.

A kérdező kapcsolatait erősen áthatja az értékek kérdése szó szerinti és átvitt értelemben is, tehát nemcsak az anyagi javak, hanem a belső értékrenddel kapcsolatos kérdések, amelyek feszültséget keltenek a két fél között. Érdemes erről időnként egyeztetni, amíg a hangnem békés és mindketten készek a kompromisszumra, mert hiába van mindkét bolygónak méltósága, marsikus hatás alatt állva könnyen eldurvuló vitáknak nézhetnek elébe.

Ami a mikor kérdését illet, több egymást erősítő jelzés is mutatja, hogy ez most következő időszak kedvező partnerkapcsolat kialakításához. A Szaturnusz első visszatérése várható jövő év februárja és novembere között, ami otthonnal, szex-szel, gyermekkel kapcsolatos eseményeket hozhat. A fő időpontok február vége, április utolsó harmada és november közepe. A Jupiter ennek a periódusnak a vége felé, születésnapjához közeledve, szeptember elején lép át az aszcendens felett, ami ugyancsak jelezheti a partner megjelenését, vagy ha volt valaki, aki tetszett, a kettejük kapcsolata magasabb szintre lép, esetleg korábbi, titkolt kapcsolatát felvállalja. A születési uralkodó, a Merkúr aktiválódása a 30. életévben, vagyis a jövő szeptemberi születésnap utáni egy éven keresztül pedig általában segíti a szülöttet céljai megvalósításában.

H.I. 2015.09.06-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2015.11.29 05:27)

A kérdező sajnos fiatalon özvegyült meg pár éve, egyedül maradt a gyermekével, és emiatt nincs túl jól. A kérdése, hogy másfél éven belül lehet-e újra társa.

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. Eszerint a válasz az, hogy valószínűleg a megjelölt időszakban nem lesz olyan társa, aki mellett megtalálja a korábban elvesztett biztonságot és szeretetet.

A kérdező jelölője a Mars, a lehetséges partneré a Vénusz. A kérdés idején ezek 4° távolságra voltak egymástól, tehát elképzelhető, hogy maga a kérdés azért született, mert volt valaki a láthatáron, akivel első nekifutásra valahogy nem úgy sikerültek a dolgok, ahogy kellett volna – a kérdezőben lett volna hajlandóság, csak a másik visszatáncolt, de azért ott maradt látótávolságon belül- és emiatt a kérdező reménykedik, hogy hátha még összejön a dolog.
A visszatáncolást az mutatja, hogy a Vénusz egy rövid időre retrográd, azaz hátráló mozgásúvá vált, vagyis a Földről nézve, mintha visszafelé mozgott volna. Egy idő után a haladás iránya egy rövid stacioner, azaz látszólagosan álló állapot után ismét előrefelé halad majd, először igen lassan, majd egyre gyorsabban. Ezért a Vénusz, azaz a partner, noha normális haladási átlagsebessége kétszerese a Mars sebességének, itt lemarad. Amíg a két bolygó az Oroszlán jegyben haladt, nem találkoznak újra, mert a Vénusz nem éri utol a Marsot, csak a következő jegyben.

Mindez azt jelenti, hogy ha volt valaki, a szituációtól megijedt. A kérdező tetszik ugyan neki, de talán a vele járó kötelezettségek megrettentették, és nem merte vállalni. Mire meggondolta magát, a kérdező magában inkább arra szavazott, hogy keres egy talpra esettebb férfit. Ahogy a bolygók természetes útjukon haladnak, előbb a Mars, vagyis a kérdező, később az egyre gyorsabban járó Vénusz átlép a Szűz jegyébe, és itt végül kialakul az együttállás.

Ez azt jelenti, hogy a kérdéses másfél év után ugyanezzel a személlyel létrejöhet a kapcsolat. Mivel a Szűz jegy a Vénusz triplicitás szerinti méltóságának helye, de itt ugyanakkor saját romlásában is van, vélhetőleg a partner saját érdekeinek sérelmével megy bele a kapcsolatba.
Érettebb korban kialakuló kapcsolatoknál már egy csomó olyan tényező is van, ami nehézségek okoz – (a másik gyereke vagy korábbi kapcsolat nehézségei, alkalmazkodás), ugyanakkor a kérdező is kritikusan viselkedik a partnerrel (látja, hogy nem ő az igazi, ugyanakkor örül neki, hogy egyáltalán van).

A kérdőképletben az óra ura a Szaturnusz, ami esszenciálisan az időt jelenti: ki kell várni. A kérdéses másfél évben – 2017 tavaszáig nem, de utána lehetséges párkapcsolat. Hogy ez szerelem-e, nem merném azt mondani, hogy igen. Érettebb korban már nem biztos, hogy azt a kamaszos rajongást kapjuk, amit szerelemnek lehet nevezni, de talán nem is erre vágyunk. Fontosabb egy megbízható társ, akire lehet számítani az élet ügyes-bajos dolgaiban. Ha viszont a kérdező a szerelem alatt a szexre gondolt, akkor valószínűleg nem kell aggódnia, mert ahol Mars és Vénusz a két jelölő, ott a szex nem lesz probléma. 2017 tavasza után...

Még egy dolog:
ingyenes elemzések esetén kérhető, hogy a születési képlet ne jelenjen meg a honlap képletei között, de a válaszok mindenképpen publikusak lesznek, vagyis a monogram és a megkeresés dátumának megadásával feltöltöm a honlapra, mivel ez az ingyenesség egyik feltétele. Kérem ennek szíves tudomásul vételét!

O.K. 2015.09.01-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2015.11.29 04:05)

A kérdező 39 éves egyedülálló édesanya. Egy 13 évvel idősebb, jól szituált férfi vonzása kerítette hatalmába. A kérdés, hogy lehet-e közös jövőjük, árthat-e neki és a gyermekének ez a kapcsolat, amelyet az anyagi előnyök ellenére is feladna, ha így lenne.
A kérdés idejére érvényes kérdőképletet lehetett felállítani, de a képlet többszörösen konsziderációs.

Az egyik probléma az, hogy az aszcendens már a jegy utolsó fokain áll, a másik, pedig a VII. ház csúcsán álló Szaturnusz.

Az előbbi probléma arra utal, hogy későn tették fel a kérdést, és igazság szerint nem vagyok benne biztos, hogy ténylegesen szüksége van-e a kérdeznek a válaszra, vagy inkább csak kíváncsi, hogy mit mondanak a csillagok, de eközben tulajdonképpen ő maga már tudja, hogy mi lesz.

Az aszcendenssel szemben álló Szaturnusz pedig több szempontból is kedvezőtlen jel, és mindenképpen ártó hatást jelent a kérdező rovására.

A kérdező és esetleges partnere jelölője sarokházban, fix jegyben állt együtt a kérdés idején. Ez egyrészt jelzi a kapcsolat dinamikusságát, és valamennyi tartósságot is ad neki, ami miatt nem lesz egyik napról a másikra vége a vonzalomnak.
A kérdező jelölője a Vénusz, ami saját méltóságában jár, a partner pedig a Mars, akinek van egy triplicitás szerinti méltósága az Oroszlán jegyben, és mivel ő maga is a Vénusz méltóságában jár, nincs ártó szándéka.

De a Mars akkor is problémákat okoz, ha próbálja a lehető legjobb arcát mutatni. Ilyenkor nem sújtja, csak gyengíti a másik bolygót, mint itt is. A kérdező nyilván jobban tudja, hogy ez milyen módon nyilvánul meg, és ez nyilván zavarja is. Lehet, hogy ennek egyik megnyilvánulása, hogy nem mer őszinte lenni a saját anyagi helyzetét illetően (ő maga nem áll túl jól, míg a férfinek nincs ilyen problémája).

A vonzalmat egyébként részéről nem a Vénusz-Mars együttállás, hanem a Hold helyzete mutatja. A 12. házban, a Kos jegyében járva elég erősen a Mars hatása alatt volt, amit inkább problémának, szorongásnak élt meg, mintsem boldogító szerelemnek.
A jegyátlépés után, a Bika jegyben elutasítóvá válik a Marssal szemben –kiszeret belőle- és ez óhatatlanul be is fog következni legkésőbb jövő tavasszal.

Ezzel párhuzamosan a Vénusz és a Mars együttállása is lassan felbomlik: a Vénusz retrográd mozgása jelzi, hogy a kérdező lényegében kihátrál a kapcsolatból. A Mars pedig továbbhalad a Szűz jegye felé, ahol a Vénusznak van ugyan triplicitás szerinti méltósága, de ez egyben rangvesztésének helye is. Ha még akkor is lenne közük egymáshoz, az mindkettejük számára a se veled/se nélküled állapot lenne.

Holtomiglan, holtodiglan kapcsolat lehet, de élethosszig tartó szerelem ebből nem lesz. Azt kell eldöntenie a kérdezőnek, hogy ha már lehetősége van rá, kihasználja-e a kapcsolat nyújtotta előnyöket, vagy várja tovább a neki rendeltetett, igaz szerelmet, aki nem biztos, hogy még ebben az életében el is jön hozzá, és a tetejébe megmaradnak nyomasztó anyagi gondjai, amit társ hiányában valószínűleg továbbra is egyedül kell megoldania.

B.Sz. 2015.07.14-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2015.08.19 22:24)

A kérdező két hosszabb párkapcsolat után nagycsaládos anyukaként ismét a számára megfelelő férfit keresi, bár érzelmileg még nem szakadt el teljesen a legutóbbi párjától. A kérdés, hogy mikor jön el a neki megfelelő férfi?

A kérdés az is egyben, hogy egyáltalán eljön-e a megfelelő férfi? A képlete szerint a kérdező elég erős személyiség. Közvetlenül Nyilas aszcendense alatt áll a Jupiter, vagyis őt egy sarokházas, uralmi bolygó jelöli a saját születési képletében. Ez a Jupiter egy jóindulatú bolygó, de idealista és nagyon fontos számára az igazság, a hit és az értékrend, amit nyilván érvényesíteni is akar. A kérdés, hogy választ-e olyan partnert, aki ennek képes eleget tenni.

A partnert jelző bolygó, a VII. ház ura a Merkúr ugyancsak az I. házban állt a kérdező születésekor, de a Bak jegyben, ami a Jupiter esésének helye, ugyanakkor a Merkúr a Mars terminusában is áll. Mindez azt jelenti, hogy a kiválasztott partner kielégíti azt az igényt, ami a kérdező zsánere, vagyis neki tetszően néz ki és viselkedik, de valójában nem kapja meg tőle azt a tiszteletet, szeretetet, amit elvárna és talán meg is érdemelne.

Ugyanakkor azt is mondják, hogy ha a VII. ház ura az I. házban van, akkor a szülöttnek nincs igazán szüksége partnerre, ami tekintve saját jelölője erejét talán igaz is lehet. Nem tudni, hogy miért ez a ragaszkodás egy olyan férfihoz, akinek azóta már másik családja van, vagy miért akarja újra átélni mindazt, amit a Merkúrtól idáig kapott?

Persze, az emberi kapcsolatok fontosak, és azt tartjuk természetesnek, ha egy felnőtt ember nem él egyedül, de nem szabad mindenáron erőltetni a társkapcsolatot. És főleg akkor kell vigyázni ezzel, ha még elismerten nem kész rá, hiszen reménytelenül kötődik ahhoz a partnerhez, akivel már négy éve szakított. Ilyenkor egy új párkapcsolatra ilyen, vagy olyan módon ráterhelődik a régi partner emléke, és könnyen előfordulhat, hogy még a lehetőségeihez képest is rosszabbul fog választani, amitől megint nem a számára megfelelő férfit kapja. Meg kellene próbálni a helyzet elfogadását, a leválást az exről, és saját erejének, tehetségének a megtapasztalását, amitől az életminősége még akkor is javulhat, ha most el sem tudja képzelni, hogy ezt partner nélkül lehetséges.

P.E. 2015.07.01-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2015.08.02 07:05)

A kérdező ingyenes Jónás naptárt kért.

A ciklus közepén van néhány termékeny nap, amit érdemes kihasználni, emellett a Jónás napok előtti 1-3 napos időszakra is tervezzenek együttlétet. Ez független a női ciklustól, tehát olyankor is létrejöhet fogamzás, amikor orvosi szempontból steril időszak van. Az alábbi listában egy évre előre szerepelnek a kérdező születési idejére számolt Jónás napok,illetve hogy az egyes időpontokban történő teherbe eséssel milyen nemű gyermekre számíthatnak. Az utolsó két alkalomnál a Nap-Hold távolság pontossá válása idején a Hold nagyon közel lesz a jegyhatárhoz, ezért a férfias és nőies jelleg egyformán hat rá. Ilyenkor nem lehet megmondani, hogy kisfiút vagy kislányt ígérnek-e a csillagok.

2015.08.04. 17:18 F
2015.09.22. 23:58 L
2015.10.02. 09:02 F
2015.10.31. 21:17 L
2015.11.30. 13:17 F
2015.12.30. 08:32 L
2016.01.31. 22:07 F
2016.02.28. 02:45 L
2016.03.28. 21:12 F
2016.04.27. 18:06 L
2016.05.26. 23:22 F
2016.06.25 07:42
2016.07.24 14:31

M.H. 2015.06.23-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2015.07.26 20:59)

A kérdező bő fél éve dolgozik mostani munkahelyén. Jó lenne, ha több pénzt keresne, de ami nagyobb probléma a számára, hogy a munkahelyi légkör hol így, hol úgy alakul, és nem tudja, mire számítson a közvetlen főnökével kapcsolatban, aki egyszer kedves vele, máskor meg becsmérli a kérdező teljesítményét. Közben folyosói pletyka, hogy a kérdező a főnök helyére pályázik, ami a kérdező szerint nem igaz.
A kérdés az, hogy meg lehet-e bízni a főnökben, vagy hátba támadja és ócsárolja-e a kérdezőt a háta mögött?
A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. A főnök jelölője a Mars, aki ebben a képletben a kérdező szempontjából nem áll rosszul. A Mars harcias természetű bolygó, spontán megnyilvánulásai miatt úgy viselkedik, ahogy érez. Vagyis ha olyanja, van, akkor bizalmaskodik, máskor meg nyersen, durván a szemébe vágja a másiknak, amit éppen gondol. Bár a kérdez is említette, hogy talán jobban is dolgozhatna, de a Mars szerint semmi sem ragadt rá, amióta ott dolgozik, ami azért nyilván túlzás. Emiatt a kérdező jól is érzi magát a mostani helyén meg nem is.
A Mars egyszerűen gondolkodik, ezért ha azt hallja, hogy akarata ellenére a helyére pályáznak, akkor mérges lesz, és jó eséllyel bosszút áll emiatt. Ez megnyilvánulhat abban, hogy lekezeli a trónkövetelőt, hogy az alkalmatlanság miatt felejtse el, ha egyáltalán ilyesmit forgatott volna a fejében a kérdező.
A hír, miszerint a főnök helye bizonytalan, nem biztos, hogy teljesen alaptalan, de lehet, hogy nem ebben a formában igaz. Valahol, valakinek a fejében megfordult valami, talán csak egy kósza gondolat, mondjuk egy átszervezés miatt változott volna a felállás, ami aztán önálló életet kezdett élni. Ebben nem valószínű hogy lesz változás. A főnök hozzáállásában viszont történhet előrelépés. Az előbb említett Mars jegyhatáron állt a kérdés idején. Az Ikrek jegyében a leírt kettősséget mutatta a kérdezővel, illetve az őt jelölő Jupiterrel kapcsolatban: egyfelől kedvelte, hiszen kétszeresen is a Jupiter méltóságaiban állt, másfelől viszont elutasította, mivel az Ikrek a Jupiter száműzetésének a helye. Ha átlép a Rák, ahol a Hold uralma és a Jupiter egzaltációjába kerül –a Hold a kérdező másik jelölője- jó eséllyel kedvezőbben áll majd a kérdezőhöz. Itt a Mars triplicitás szerinti méltóságban, de saját esése helyén is lesz. Mintha valami történne, ami miatt a főnök szinte elkötelezettje lesz a kérdezőnek. Lehet, hogy a kérdező bevállal túlórákat, vagy valamennyit a főnök munkájából, mert az szabadságra megy, vagy lebetegszik, vagy családi probléma miatt szorul segítségre? Esetleg kap egy instrukciót a saját főnökétől, hogy javítani kellene a munkahelyi légkört? A Mars ugyanis a jegyátlépés után szoros együttállásba kerül a Nappal, ami gyengíteni fogja, mert a Nap égeti. A Nap esszenciálisan a vezetőt jelenti, ebben a képletben pedig a 8. ház bezárt jegyeként halállal, elválással kapcsolatos dolgokat jelent.
Ez a bolygó jelzi a dolgok végét is, ami jelezheti, hogy a kérdező esetleg belengeti, hogy szándékában van másik állásra pályázni. Tekintettel arra, hogy ezt a csillagok nem támogatják, valószínűleg nem vált állást, de mindez arra elég lehet, hogy saját magának egy kicsit kedvezőbb helyzetet alkudjon ki. Ha valakit elveszíthetünk, mindjárt fontosabbnak látjuk, és ettől felértékelődik a személye. Ebben a helyzetben talán még egy kis fizetésemelést is ki lehet alkudni, ami a kérdezőnek jól is jönne, mivel anyagilag nem áll túl jól.
A lényeg, hogy a horoszkóp szerint a főnök nem alattomos, nem kavar a háttérben.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Következő »