Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csak válaszok (Ide az asztrológus ír. Kérdéseket a "Bejelentkezés"-be, minden mást a "Visszajelzés, értékelés"!-be lehet)

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

P.K. 2017.01.22-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2017.03.11 08:38)

A kérdező két leánygyermek után egészséges kisfiút szeretne. A kérdés, hogy ebben az évben összejön-e?

A kérdés idejére készített kérdőképlet érvényes és értékelhető.

A gyermeket leíró 5. ház csúcsa, ura nőies bolygó, ami szintén nőies jegyben áll. Ez a bolygó diszharmónikus fényszögkapcsolatban áll a szülők, tehát a kérdező és férje jelölőivel. A fényszögkapcsolat közeledő, ami valószínűsíti, hogy ismét belevágnak a gyerekprojektbe, csakhogy ennyi a fentiek után inkább az várható, hogy még egy kislányuk lesz, aminek biztos nagyon örülnek majd, de nem annyira, mint egy kis trónörökösnek.

Az 5. ház egzaltációs ura, ami a nagyon várt fiú utódot jelezhetné, és ezt egy férfias természetű bolygó jelképez, a VII. ház csúcsán van, és van is méltósága, sőt uralmi-egzaltációs recepcióban van az apával, az apa-fiú fényszögkapcsolat felbomlóban van, ami azt jelzi, hogy a kérdéses időszakban fiúgyermek fogantatása már nem várható.

Ez persze nem jelenti azt, hogy sohasem érkezhet kisfiú a családba, hiszen a választ csak erre az évre vonatkozik. És talán nem is baj, ha egy kicsit várnak még, hiszen két pici gyerek után/mellett egy nőnek kell idő, hogy felkészüljön a harmadik terhességre, és talán ezalatt egy kicsit anyagilag is összeszedheti magukat.

A képlet szerint ugyanis a kérdező, a férje, de még a meglevő gyermekeik is energiahiányosak. Jelölőik hanyatló házban állnak, ami azt jelenti, hogy kevés az az erejük, és ilyenkor legfeljebb szövögetni érdemes a nagy terveket, belevágni nem tanácsos.

Ami emellett még zavaró, hogy a kérdező és férje kapcsolatában van valamilyen zavar. A Mars és a Szaturnusz nehéz fényszöge recepciók hiányában komoly sújtást jelent. Ha a kérdésből próbálok kiindulni, akkor az a gyanúm, hogy a kisfiú kérdését a férj erőlteti, és ezzel komoly presszió alá helyezi a kérdezőt, aki maga (most még) nem szeretne szülni. Ez okozhat köztük feszültséget, ami akár még testi tüneteket, sőt betegséget is kiválthat a kérdezőnél. Nyilván ő is szeretne egy kisfút, de majd egyszer, valamikor, kicsit később. Ő maga még nagyon fiatal, bőven van ideje rá, hogy szüljön, a férje pedig alig múlt 30, tehát neki sem kellene rohannia. Jó lenne megbeszélni ezt, nehogy tovább romoljon a helyzet. Lenne is esély rá, hogy meggyőzze a férjet, várjanak még egy kicsit, mert a Szaturnusz és a Jupiter is később retrográd mozgásúvá válik, de az újbóli direkt mozgásig sem lépnek ki egymás méltóságaiból, ami azt jelenti, hogy a férj visszavonulót fúj, és haladékot ad a feleségének, ahogy a gyerek is későbbre ígéri magát.

Az anyagiakat a 2. ház jelölői mutatják. A kérdező pénzét jelölő bolygónak van méltósága, de hanyatlóházas, ami tisztességes, de kevés jövedelmet mutat. A férj jövedelme sarokházas, van is méltósága, ami elég szép jövedelmet mutat, de ugyanakkor ez mutatja a hiteleket is, tehát lehet, hogy a kereset egy része elmegy törlesztésre. Emellett itt átmeneti nehézségre is számíthatnak, mivel a férj pénzházába visszafarol a retrográddá váló Szaturnusz, ami esszenciális jelentése szerint csökkentő, gátló hatású bolygó, tehát várható valamilyen átmeneti pénzszűke. Ez nem feltétlenül bevételkiesést jelent. Előfordulhat, hogy valami nagyobb kiadásuk lesz, és emiatt kell a tartalékokhoz nyúlni, amit viszont nem túl jól élnek majd meg.

Szeretném emlékeztetni a kérdezőt, és általában mindenkit, hogy az elemzésekre e-mailben, vagy itt a honlapon, az erre kialakított menüpontban visszajelzést várok. A kérdező korábbi kérdésére adott válaszomra ilyet eddig nem kaptam!

S.M. 2017.01.14-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2017.01.30 23:55)

A kérdező bő fél éve tépelődik azon, hogy a munkatársával lesz-e a kapcsolata? Külföldön él a barátjával, viszont tavaly nyár óta kibontakozóban van valami azzal a férfival, akivel együtt dolgozik. Az illető, figyelmes, segítőkész, humoros, pont az ellentéte a mostani barátjának. A korábbi, hasonló témájú kérdésére az égiektől nem kaptunk választ. A mostani kérdésre érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni.

A kérdezőt ebben a képletben a Nap képviseli, a lelki oldalát pedig a Hold. A VII. ház a mindenkori társat jelzi, aki ebben az esetben nem a kiszemelt férfiú, hanem az a férfi, akivel a kérdező együtt él. Az extársakat esszenciálisan a Szaturnusz jelzi, és a VII. ház ura is a Szaturnusz. Lehet ez véletlen egybeesés is, a képlet legfeljebb azt mutatja a mostani kapcsolatra vonatkozóan, hogy már nem tombol a szerelem, hiszen a Hold nemcsak távolodik a Szaturnusztól, de még annak romlásában is van elég régóta. A Nap viszont a Szaturnusz uralma alatt van és marad is, ami részben válasz a kérdésre, mivel a kérdező a jelek szerint marad a mostani társával. Igaz, elméletben ez nem zárja ki a lehetőségét, hogy mellett legyen egy kapcsolat is.

A fenti kedves munkatársat a Jupiter jelzi a képletben. Ez a bolygó egyébként a 8. ház ura –ha két lehetséges partner közül kellene választani, akkor ez lenne a másik partner háza – és itt egzaltációs úrként számításba jöhet a Vénusz is. A Jupiter a legjobb indulatú bolygó, ami a leírásnak meg is felel, a tetejébe a kérdés idején a Merkúr terminusában volt, ami utalhat arra, hogy 5 évvel fiatalabb a kérdezőnél, lehet hogy külsőleg is inkább egy huszas évei elején járó nyurga fiatalembert mutat, nem 30 éves férfit. A Vénusz pedig a horoszkóp másik jóindulatú bolygója.

Korábban a kérdező el volt varázsolva ettől a férfitól: a Hold a Jupiter egzaltációjában volt, a Nap pedig az uralma alatt. Valószínűleg akkor lett volna a legoptimálisabb az idő ahhoz, hogy egymáshoz közel kerüljenek, mert a kérdező részéről ekkor maximális volt a hajlandóság. Ahhoz viszont hogy komoly kapcsolat legyen a másik fél részéről is kellene az erős vonzalom, amit a megfelelő erejű recepciók mutatnak, ezt azonban se most, se visszaforgatva a horoszkópot, nem láttam, csak kisebb recepciókat, ezeket is csak lelki síkon.

Felmerül bennem a kérdés, hogy a kérdező az uralmi-egzaltációs recepció alatt nem értékelte-e túl a munkatársa érzéseit? Hiszen a két jóindulatú bolygó is mutatja, amit a kérdező is leírt, hogy kérdéses férfinak csupa szerethető tulajdonságai vannak, amiket otthon a barátjától nem kap meg, és ha a kérdező kellően dekoratív, akkor nem nehéz félreérthető helyzetbe kerülni. Ami a testiséget illeti, a Vénusz korábban, a Jupiter pedig most van a Nap romlásában, ami megnehezíti a kapcsolat alakulását, mintha a kérdéses férfi elutasítaná a kérdezőt, mint nőt.

A kérdező most már egy kicsit kevésbé lobog, jelölői még mindig a másik valamilyen kisebb méltóságában állnak, tehát a vonzalom megvan, de ez már nem ugyanaz, mint az elején.
Pedig két felnőtt ember nem szokta ilyen sokáig kerülgetni egymást. A legtöbb, ami ebben a kapcsolatban megtörténhetett, akármi volt is az, már megtörtént. A jelölők közti fényszögek már távolodóak, tehát ebből abban az értelemben, ahogy a kérdésből ki lehetett érteni, nem lesz kapcsolat.

Visszatérve a Jupiter merkúri terminusára, és ahogy a történet alakult, bennem még az is felmerült, hogy nem titkol-e valamit a kérdéses férfiú. Konkrétan a szexuális irányultságra gondolok. Merkúr hermafrodita volt, ez jelezheti a homoszexualitást. Ezt mindenképpen ajánlatos lenne tisztázni, hátha egyszer és mindenkorra pont kerülne az ügy végére, ami persze nem jelenti azt, hogy a barátságukat is lezárják. A kérdés ugyanis csak arra vonatkozott hogy (partner)kapcsolat lesz-e köztük.

P.A. 2017.01.10-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2017.01.30 23:49)

A kérdező egészsége évek óta nincs rendben.A határon túlról Magyarországra költözött,állatmenhely üzemeltetésében interneten kerszetül segít,de itt szeretne egy saját menhelyet.Most kivizsgáláson esik át,mert bár egy ideig jobban érezte magát,a betegsége kiújult az utóbbi időben.A kérdése,hogy az egészségi állapota megengedi-e,hogy belevágjon,mert nem szeretné a terhet más nyakába varrni,ha esetleg ő nem lenne képes a munkára.
A kérdése idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni,amiben azonban van egy konszideráció is: a kérdés kései.Eszerint ez a kérdés már valójában már el van döntve,akármi is a válasz.
A kérdezőt jelképező Hold a 12 ház csúcsa,de egyben saját uralmi jegye felé közeledett a kérdés idején.Távolodó szembenállásbanállt a Marssal és a Szatrunusszal,amelyek közül a Mars gyengítette,viszont a Szaturnusz sújtotta is.A Mars a terápiát jelző X.,a Szaturnusz pedig a betegségeket leíró 6.ház ura.
A távolodó fényszög ellenére nem valószínű,hogy megszabadul a betegségétől.A gyógyszer,amit kap rá,nyilván elég komoly mellékhatásokat okoz,idő múltán emelni kell majd a dózist,akkor fog hatni a betegségre.Egy darabig jobb lesz,viszont később a betegségében kedvezőtlen fordulat áll be.Ennek az az oka,hogy a Mars,azaz a terápia belép a saját jegyébe,majd sarokházas ereje is lesz,és ebben a helyzetében a Szaturnusz,azaz a betegség méltóságában,ám egyszersmind romlásában is áll majd,vagyis jó eséllyel hat a betegségre.A Szaturnusz közel jár ahhoz,hogy mozgása retrográddá váljon,vagyis a Földről nézve visszafelé mozog,ekkor a betegség kis időra visszavonulót fúj.A retrográd periódus után belép a betegség házába,azon belül pedig a saját jegyébe,ekkor nem erősödnek a tünetek,ám a betegség maga mégis komolyodik.
Eközben a Hold,vagyis maga a kérdező belép a saját jegyébe,egyúttal a 12.házba,ahol a kérdező küzd a betegséggel,de ez elég sok erejét felemészti,jobb esetben sokat kell pihennie és otthon vagy kórházban lesz elzárva.Ettől jobban lesz.
A X.ház nemcsak a terápia,hanem a célok és karrier háza is,ennek ura az őt gyengítő Mars,hanyatló házban áll,bár van méltósága.A ház egzaltációs ura az ugyancsak hanyatló házas,peregrin Nap,aminek egy erősödő diszharmónikus fényszöge van az aszcendens egzaltácós urával,a Jupiterrel.Ahogy a Nap halad tovább,a deszcendens vonalára lépve szemben áll majd az aszcendenssel,majd kicsivel utána saját romlásába lép.
Ami még sajnálatos,hogy azokkal az emberekkel is probléma lesz,akik ebben a tervében a munkatársai és a segítői lennének.Ezek egyfelől a VII.ház ura,ami a Szaturnusz,illetve egzaltációs ura,a Mars,másfelől a 11.ház ura,a Vénusz,és a házban bezárt jegyként álló jegy ura,a Merkúr.A Mars és a Szaturnusz,ami támadja a kérdezőt,nem a legjobb jelzés.A Vénusz saját egzaltációjában,de hanyatló ház csúcsán,együttállásban a Neptunnal és a leszálló Holdcsomóponttal azokat a segítőket jelzik,akik nagyon lelkesek,de valószínűleg túlértékelik a képességeiket.Ezek mindent megígérnek,de csak hétvégi állatsimogatóknak jók.Ez vonatkozik az esetleges adományokra is,amiket nyilván remél a kérdező.A Merkúr pedig közeledő szembenállásban áll a Holddal,ami komoly konfliktusokat vetít előre,főleg később,amikor a Merkúr belép a Bak jegyébe,ami a Holdnak és a Jupiternek,vagyis a kérdező jelzőinek romlása.
Az összes jelzés egyben nézve annyira bonyolult,ellentmondásos,hogy jó szívvel semmiképp sem mondhatom,hogy bátran vágjon bele az állatmenhely felépítésébe.Ez a tevékenység még egészséges embereket is próbára tesz testileg és lelkileg,nemhogy egy olyan személyt,aki maga is segítségre szorul.
A jelölői szabadakaratos jegyben jártak a kérdés idején,tehát ő fog dönteni,hogy hogyan tovább.A kései képlet és az,hogy nem fél az akadályokkal szembeszállni,valószínűsíti,hogy a tervét valóra váltja,akár azon az áron is,hogy ez ártani fog neki,és így végül mégiscsak a családja nyakába kell sózni az üzemeltetést,amit pedig el szeretett volna kerülni. Ha lesz menhelye, fizikai helyett a papírmunkát válassza!

H.Cs.A. 2016.12.31-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2017.01.29 10:53)

A kérdezőnek van már egy gyermeke, aki ma már egészséges, de a születéskori oxigénhiány miatt ezért sokat kellett küzdeniük. A kérdező szeretne másik babát, a férje viszont nem. A kérdés, hogy összejöhet-e még egy gyermek?

A kérdés idejére érvényes kérdőképletet, de konsziderációs kérdőképletet lehetett felállítani. A konszideráció szerint a kérdező nem fogadja el majd az elemzést.
A kérdőképlet szerint a kérdező a már meglevő gyerekét imádja, de mintha valahol a lelke mélyén nem akarná annyira a második gyereket. Lehet hogy ennek a hátterében az a félelem áll, hogy még egyszer megtörténhet, amit az első gyermeküknél elszenvedtek. Minden szülő, és leendő szülő rémálma az, hogy a babával valami történik.

A gyermekeket leíró 5. házban van egy bezárt jegy, ennek ura a reménybeli második gyermeket jelképező Mars, aki nem áll rosszul a képletben, mert sarokház csúcsán, a Halak jegyében járva van ereje és egy triplicitás szerinti méltósága, nem támadott, és a recepciók szerint vágyik is megszületni ebbe a családba. A nagytestvér is várná a kicsit. A gond csak az, hogy a szülők részéről egyelőre nincs meg a hasonló fogadtatás, magyarán még nincsenek teljesen felkészülve rá. Emiatt lehet, hogy jobb így, hogy a remélt gyermek és a család többi tagjai között nincs fényszögkapcsolat még fényátvitellel sem.

Egy fontos jel a Marssal együtt álló Neptun, ami viszont már nem olyan szerencsés jelzés: a Neptun az álmokat és a csalódásokat jelenti és általában nem tartják kedvező hatásúnak, tehát sajnos van esélye, hogy a dolgok nem a kérdező számára kívánatos irányba indulnak el végül. Ezt erősíti az is, hogy a Holdnak, mint eseményjelölőnek, nincs fényszöge, ami azt jelenti, hogy az a dolog, amiről a kérdőképlet szól, nem fog bekövetkezni.

Az anya vágyának további erősödését, és az apa hozzáállásának változását mutatná az, hogy később a jelölőik jegyhatár átlépés után a gyermeket jelölő bolygó magas méltóságába kerülnek. Csakhogy ezek a jelölők még ezelőtt retrográd mozgásúvá válnak, hogy ténylegesen átlépnék a jegyhatárt, ami azt jelenti, hogy mielőtt tennének valamit az ügy érdekében, meggondolják magukat. Pedig eközben a gyermek maga saját uralmi jegyébe lépve kozmikusan nem is lehetne jobb helyzetben, vagyis ilyenkor lenne jó megfogannia, de a szülők, akiknek a jelölője szabadakaratos jegyben állnak, tehát maguk dönthetik el, hogy mi legyen, lemondanak erről.

Mire a szülők jelölői ismét a direkt irányba, vagyis a Földről nézve előre felé haladnak majd, átlépik a fent említett jegyhatárt és újra tervbe kerül a a gyermekvállalás, a gyermeket jelző bolygó már túl lesz a saját uralmi jegyén, és átlép saját romlásába. Ez azt jelenti, hogy mire oda jutnak, hogy jöhet a gyerek, már lekésik a biológiai határt, vagy ha mégis létrejön a terhesség, megvan az esélye annak, hogy a gyermek beteg lesz. Az anya most a 37., az apa pedig a 40. évében van.

N.A. 2016.12.05-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2017.01.13 16:21)

A kérdező kölcsönadott egy ismerősnek, amit nem kapott vissza. Bár az adós elismerte a tartozását, ő maga külföldre távozott,a fedezetül adott házat pedig bedarálta a banki jelzálog, így a kérdező hoppon maradt. Az adós később visszatért, a töredékáron visszavásárolta a házat a felesége nevére. A kérdés, hogy peres úton van-e mód arra, hogy a kérdező visszakapja a pénzét? A kereset már a bíróságon van. Ezzel egy hétéves történet érne véget.

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. Ebben a kérdező maga a Nap, az adós a vele szemben álló VII. ház ura, a Szaturnusz. A kérdés idején közeledő együttállásban voltak, ami mindkettőnek rossz. A Nap nem áll a Szaturnusz semmilyen méltóságában, így ez az együttállás sújtja a Napot, a kérdező folyamatosan szenvedi, hogy nem kapta vissza a pénzét. Ugyanakkor bármelyik bolygó, ami pár foknyira van a Naptól, erőtlenné válik annak égető hatásától, tehát az adós tart attól, hogy minden eddigi furmánya ellenére végül mégis meg kell adnia a tartozását.

Sajnos a törvények, a bíróság és az ítélet is az adóst képviselő Szaturnusz uralma alatt vannak, ami egyáltalán nem jó hír a kérdezőnek, mert a jelek szerint a törvények úgy vannak megírva, hogy ebben az esetben nem fogják neki megítélni az elvárt összeget, így jobb esetben arra számíthat, hogy csak egy töredéke térül meg a kölcsönadott pénznek.

Az adóstól nem is lehet várható, hogy jobb belátásra térjen. Az őt jelző sarokházas Szaturnusznak a Nyilas jegyében a kérdés idején semmiféle méltósága nem volt, azaz peregrin. Régen a sarokházas peregrin bolygó jelezte a tolvajokat, és most is szó szerint erről van szó. Ráadásul a Nyilas jegy a kérdező pénzét jelző 2. ház urának, a Merkúrnak a romlása, tehát az adós semmit sem tesz azért, hogy megadja a tartozását, sőt mondhatni, még el is vesz a kérdezőtől, hiszen a pereskedés a kérdezőnek még további kiadásokat jelentett.

Emellett az adós anyagi helyzete is indokolhatja azt, hogy a bíróság nem ítéli meg az adósság törlesztését. Az adós megtakarításait a 8. ház jelzi, aminek a csúcsa felé közeledő Neptun már eleve jelzi, hogy itt valami csalás van. Maga a ház ura, a Jupiter hanyatló házban áll, de terminus szerinti méltósága van, ami azt jelenti, hogy van elég vagyona az adósnak, de ez nem hozzáférhető. Ha a pénzét külföldi számlán tartja és ezt nem köti a bíróság orrára egy esetleges vagyonnyilatkozatban vagy ha más nevére vesz ingatlant, ahogy tette is, mindjárt szegény, ágrólszakadt ember benyomását kelti, akiről már csak a bőrt lehetne lehúzni, azt meg nem lehet. Márpedig a peregrin, sarokházas Szaturnusz bármire képes.

Az egyetlen reményt az adja, hogy mind a bíróság, mind az ítélet jelölője egyúttal a kérdező pénzét jelző Merkúr triplicitás szerinti méltóságában is van, ami ugyan alacsonyabb rangú, mint az elemzés elején említett szaturnuszi uralom, de legalább van. Emellett az adós pénzét jelző Jupiter közeledő fényszögkapcsolatban van a kérdezőt jelző Nappal, igaz a Jupiter a Nap esésének jegyében van. Összességében ez jelezheti, hogy a kérdező valamit viszontláthat a kölcsönadott pénzből, csak kérdés, hogy a sok küzdelem után, amit érte folytatott, és látva azt, hogy minden gond nélkül ki lehet játszani a becsületes, jószándékú embert, mennyire fog örülni ennek a pirruszi győzelemnek?

(Mivel a kérdező leírása szerint október óta, amikor beadott egy fellebbezést, a bíróság nem adott magáról életjelet, én most már bemennék megérdeklődni, hogy áll az ügy.)

K.A. 2016.12.04-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2017.01.13 15:58)

A kérdező annyit árult el magáról, hogy külföldön él. Az adatok megadása mellett szeretné tudni, hogy mi várható a párkapcsolatában. Ennyi információ mellett nehéz jól válaszolni, ennek ellenére a kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni.

A kérdés már majdnem késői. Korábban is feltette valamilyen formában ezt a kérdést, ami arra enged következtetni, hogy valami nem jól megy ebben a kapcsolatban, és lassan eljutnak oda, hogy az menthetetlenné válik.

A kérdező és társának jelölői is a Szaturnusz uralma alatt vannak, ez pedig olyan mintha mindketten a korábbi párkapcsolatot próbálnák meg felmelegíteni, vagy a partner nincs együtt a kérdezővel és a távkapcsolat miatt gyakorlatilag úgy élnek, mintha már szakítottak volna, bár valójában ők még egy párnak számítanak.

társat jelző VII. ház ura, a Vénusz a kérdés idején a Bak jegyben járt, ahol egzaltálja a kérdezőt jelző Marsot, vagyis a partner sokkal többet foglalkozik a kérdezővel, talán szerelmesebb is bele, de mindenképpen fontosabb neki valamiért a kérdező, mint a kérdezőnek a partnere.

A kérdezőnek távolodó fényszögkapcsolata van az I. házban álló Szaturnusszal, a mellette álló Nappal pedig közeledő fényszögkapcsolata. Előbbi jelezhet volt partnert, vagy valamilyen idős embert, de a kérdezőnél mindenképpen idősebbet, érettebbet. Valamilyen kapcsolat volt köztük a kérdező kezdeményezésére, akármilyen, akár romantikus jellegű is. Ennek vége, de közeledik a Nap-Mars szextil kipontosodása, ami hasonlót feltételez talán egy munkahelyi vezetővel, bár ennek a kérdező valószínűleg nem örül, mivel a Vízöntő jegyben a Marsot nem érdekli a Nap.

A Vénusz a kérdés idején jegyátlépés előtt állt, és közvetlenül ezután belépni készült a 3. házba, ahol maga a kérdező is áll, sőt . Ez egyébként jelezheti a közeli külföldi országokat is. Ez jelezheti, hogy a partner még nem hagyta el az országot, de ő is tervezi, hogy a kérdező után megy. Kettejük kapcsolatának folytatását ígéri a fényátvitel, ami a Vénusztól viszi át a fényt a Marshoz, ami ismételten azt mutatja, hogy a kérdező barátjának fontosabb ez a kapcsolat, mint magának a kérdezőnek. Az viszont erősen kétséges, hogy ez a kapcsolat mennyire (lesz) boldog ,mivel a Mars és a Vénusz között nincsenek recepciók, és az együttállás ténylegesen nem fog megvalósulni, mivel a Vénusz lelassul, majd retrográd mozgásúvá válik, mielőtt a Marsot elérné, ami azt vetíti előre, hogy a kérdező partnere végül feladja, ami szakítást jelent.

W.H. 2016.10.31-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2017.01.13 15:14)

A kérdező pénzügyi nehézségeit leírása szerint egy korábbi vállalkozás miatt fizetendő közterhek, illetve egy általa vállalt kezesség miatti fizetési kötelezettség nehezítik. Sokat dolgoznak a párjával, neki már az egészségével sincs minden rendben. A kérdés, hogy alakul az anyagi helyzetük?

Sajnos az nem túl szerencsés, hogy a jelek szerint hozzáértés nélkül vágott bele komolyabb anyagi következményekkel járó dolgokba. Sajnos a vállalkozásoknál valóban előfordulhat, hogy fizetni kell akkor is, ha egyetlen petákot sem keresett vele a vállalkozó. A kezesség vállalása pedig különösebb komment nélkül legyen intő példa mindenki számára, hogy ez az, amit nem szabad, miként fedezetként felajánlani ingatlant, vagy bármi más értékeset más helyett, mert az lényegében hasonló a kezességhez.

A kérdező gyengébb testi állapotát magyarázza az, hogy a horoszkópban őt jelző Hold a Skorpióban saját romlásában jár. Követő házas ereje van, ami elég jó. A leírása szerint nem vár kisbabát, így az feltételezhető, hogy ez az állapot/betegség elég sokáig el fog tartani, hónapokig, de sajnos akár évekig is. Emellett szorong, fél, lelkileg sincs jól. A kettő össze is függhet: a testi és lelki állapot oda-vissza kihat egymásra.

Ami a pénzügyi helyzetük alakulását illeti, nem látom annyira vészesnek a helyzetet. A megtakarításokat a 2. ház ura, a Nap szokta mutatni. Dacára annak, hogy ez a bolygók fejedelme, de az asztrolgiában az általa jelzett dolgokat csökkenti. de az, hogy követő házas ereje van, azt mutatja, hogy ha nincs is sok, de a lehetőségeikhez képest nincsenek a mélyponton.

A képletből az derül ki a folyatban levő bírósági üggyel kapcsolatban, hogy az ítélet szerint a kérdezőnek végül fizetnie kell, de kaphat könnyítést, tehát halasztást, vagy részletet, esetleg egy részét a tartozásnak elengedik. Nem tűnik úgy, hogy elégedett lesz az ítélettel, de nyugtassa az a tudat, hogy nem egyedül kell vele megbirkóznia, mert a mostani párkapcsolata elég komolynak tűnik, tehát a partnerére támaszkodhat, számíthat rá ebben a nehéz időszakban is.

A kérdés másfél éves időtartamra vonatkozott. Ezalatt az idő alatt az anyagi helyzetben komoly változás tehát nem várható. Nem lesz se rosszabb, se jobb, ami egyfelől jó, mert senki sem szeretne még rosszabbul élni, másfelől viszont rossz, mert remény sincs rá, hogy dacára a sok munkának előrébb jutnának. Az ilyen kérdéseknél sajnos figyelembe kell venni a gazdasági környezetet is, amiben a kérdező él, ehhez képest viszont valóságos csoda, ha valakinek nem lesz rosszabb a helyzete középtávon.

S.Gy-né N 2016.10.18-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.12.10 10:36)

A kérdező élete pár éve összeomlott.Mindemiatt saját magát –jellemét,döntéseit és mulasztásait- okolja.Most maximálisan zaklatott lelkiállapotú.túl van két öngyilkossági kísérleten,nem bírja a lelki kínokat,pokol az élete,stb…
A kérdése,hogy milyen irányba menjen? Sikerül-e meghalnia vagy valaki/valami megmentheti az életnek?

A drámai hangvételű levélre -talán először ezen a fórumon- nem asztrológusként válaszolok.Bár a horoszkópjában elég sok olyan bolygó van,amik jegy- vagy házhelyzet szerint nem túl szerencsésen állnak,de kérdezővel egyidőben is születtek gyerekek,akik jó eséllyel nem élnek át hasonló lelki kinokat.Így is,úgy is látszik,hogy probléma lesz,de minden horoszkópot meg lehet élni másképp is,mert vagy a sors kínál alternatívát,vagy mi magunk választunk egy másik utat.Jobb esetben van olyan fényszög,ami ebben segíti a kérdezőt,és kiváltja vele a masszív T-kvadrátot,ami sok baj forrása.

Az összeomlott életek is visszaépíthetők,kinek hogy sikerül –kis,lakható kuckó vagy palota- de ehhez akarat és erő is kell.A külső segítség sosem elég ahhoz,hogy végleg megoldja a problémákat.Kezdetnek persze jól jöhet,de utána a segítő kezet el kell engedni,és önállóan keresgélni a boldogulás útját.
A leírás alapján egészen biztos,hogy akérdező orvosi segítséget kapott,gyógyszereket szedett,hogy lelkileg stabilabb legyen.Sok ember életét mentették meg már a pszichiáterek,és talán mankónak jó a gyógyszer,de ha az élniakarás még így sem tér vissza,akkor hiába minden segítség.

A másik fontos segítség a család és a barátok.A levélíró a szeretteiről beszél,akikek megbántott.Amíg vannak szerettei,reménykedhet benne,hogy akármilyen messzire is ment velük szemben,jöhet a megbocsátás és a kapcsolatuk újraépítése.Ehhez viszont saját magának is akarnia kell ennek a hálónak az újraépítését.

Ami a legfotosabb,hogy a saját magával való viszonyát átgondolja.Az önvád,az önostorzás felesleges kínokat okoz,de egyetlen lépéssel sem visz közelebb ahhoz,hogy legalább elfogadható minőségű életet éljen valaha is,sőt amint látható,egy lefelé húzó spirálként egyre mélyebbre ránt.

Amire a kérdezőnek törekednie kell,hogy saját magának megbocsásson,letegye a múlt miatti lelkiismeret furdalást és elfogadja a közelebbről nem ismertetett baklövéseit,amik már a múlt részei és megváltoztatni,visszacsinálni nem lehet,de a jövőben részben,vagy akár egészen jóváteheti ezeket.

Emellet saját magát is el kell fogadnia,beleértve a jellemének azokat a vonásait,amik szerinte oda juttatták,ahova.Ezzel az elfogadással teremtheti meg a szilárd alapját az építkezésnek,amivel akár önmagát is újra felépítheti.Ha ez sikerül,többé nem lesz kérdés,hogy szabadulhatna meg az életétől.

Talán az első lépés a kommunikáció megváltoztatása.Ez jelenti a belső hang megváltoztatását,és ahelyett hogy a negatív,romboló hatású gondolatokat pörgeti folyamatosan,el kell kezdenie befogadni a pozitív rezgéseket,hogy apránként feltöltődjön,és ezzel lassan egyre pozitívabb legyen a kisugárzása neki magának is.Ez annál is inkább fontos,mert most még szavak nélkül is csupa rossz energiát sugároz ki,de ha a problémáival még másokat is rendszeresen fáraszt,az emberek ösztönösen kerülni fogják,és a saját dolgát ezzel ellehetetleníti.
Ha sikerül ezen az úton elindulnia,a spirál megfordulhat,és újra felfelé vezethet: visszatérnek a szerettei,új barátokra tehet szert,lehet másik munkája,ahol nem éhbért kap,stb…

A fentiek egy irányt,egy fókuszpontot mutatnak,de ehhez a kérdezőnek elég erősnek kell lennie,hogy megtegye felé az első lépést,majd a továbbiakat is.Ha a szándék megszületett,akkor az élet küldeni fogja a megfelelő segítőket.Először olyanokat,akik vannak annyira erősek,hogy a negatív energiák nem ártanak nekik,és nem tükrözik vissza azokat a kérdezőre,amivel ártanának neki.

Ha viszont marad az árnyékban,akkor a negatív gondolatok vissza fognak hatni a testére,és minden bizonnyal eljön a végzetes betegség,mert a gondolatok képesek a fizikai síkon teremteni,pedig még fiatal ahhoz,hogy eltávozzon.

D.K. 2016.09.28-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.11.15 07:07)

A kérdező változtatni szeretne a munka frontján: alkalmazottból otthonról végezne on-line munkát vállalkozóként. A kérdés, hogy megteheti-e, hogy felmondjon?

A kérdés nyilván arra vonatkozik, hogy az általa elképzelt munka biztosítja-e a megélhetését, kedvére való lesz-e, megéri-e váltani, mert a mostani munkáját utálja.

A kérdésre radikálisan érvényes, de konsziderációs képletet lehetett felállítani. Ebből az látszik, hogy a kérdező mostani munkája valóban nem igazán szerethető, általában nincs jó állapotban maga a munkahely, így nem csoda, ha a kérdező fontolgatja a felmondást. A jelenlegi munkahelyet jelző bolygó és a kérdezőt jelző bolygó távolodó fényszögei és a fennálló recepciók azt mutatják, hogy jó eséllyel előbb-utóbb el is búcsúznak egymástól. A kérdező kicsit sajnálja, talán arra gondol, hogy volt, amikor még jó volt ott.

A kérdező optimistán tekint az új lehetőségre, jelölői jól állnak. Egyik jelölője a Merkúr a kérdés idején saját jegyében járt, az 5. házban megfelelő ereje és hajlandósága is lenne kockáztatni. Viszont fényszögkapcsolata a lehetséges következő munkával már felbomlóban van. Úgy tűnik, hogy korábban már felmerült a lehetőség a váltásra, de akkor nem élt vele. Így már nehéz lesz megszerezni ezt a munkát, mivel annak jelölője már a VII. házban áll, és erős recepciós+fényszögkapcsolatban a VII. ház urával, ami mutathatja azt, hogy most már más végzi, aki ráadásul sokkal inkább alkalmas erre a munkára, mint maga, a kérdező. Ennek ellenére a kérdező nem adja fel: a Hold még közeledő fényszögkapcsolatban van a X. ház urával, ami a köztük fennálló gyenge recepcióval némi reményt kelthet, hogy a tervezett pályán elinduljon.

Sajnos úgy fest, hogy sokkal jobban ezzel a váltással sem fog járni. A munkahely jelzője sarokházas peregrin bolygó, ami azt vetíti előre, hogy nem teljesen úgy van a munka, ahogy most azt elképzeli. A Holdat sújtja a Szaturnusz ráadásul a Szaturnusz elutasítja a kérdező másik jelölőjét, a Merkúrt, ami egyértelműen kedvezőtlen jel. Mindez mutatja, hogy sokat kell dolgozni azért, hogy egyáltalán megkapja a munkát, ha pedig saját vállalkozását kívánja felépíteni, akkor a piacra való bekerülés, és az üzlet fenntartása lesz nagyon nehéz. Az elvárt jövedelmet jelző bolygó –Jupiter a Szaturnusz terminusában- Nappal való együttállása, és a 11. házban álló Neptun, ami még a leszálló holdcsomóponttal is együtt áll azt mutatják, hogy az ígért jövedelem több, mint amennyit valóban lehet szerezni a tervezett tevékenységgel, ráadásul sokkal többet kell érte dolgozni, mint amennyit most gondol a kérdező.

Összegezve, a helyzet nem túl jó. Figyelembe kell venni a hátteret is, milyen a gazdasági környezet, amiben a boldogulást keresi a kérdező, és akkor jobban megérthető a törekvés, ami a kérdezőt vezérli. Jó dolog, hogy tenni szeretne valamit, és nem baj, ha nem az első nekifutásra sikerül javítani a helyzetén. Legalább megpróbálja. Még az is lehet, hogy a mostani tapasztalatai segíteni fogják abban, hogy ha ez nem válik be, akkor hogyan tovább. Úgy tűnik, hogy nem az a kérdés, megteheti-e, hogy felmondjon, hanem kénytelen továbblépni a mostani helyzetből. Mindenképpen jó, ha van tartaléka –anyagi és szellemi- ami a jövőbeli nehézségeken átsegíti, amíg meg nem találja azt a munkát, amivel megfelel hosszabb távon, mert az a munka, amit tervez végezni semmiképpen sem lesz az, amit álommunkának nevezhetne

P.E.2016.08.05-i eredeti utáni 2016.10.26-i módosított levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.10.31 08:58)

A kérdező fiatal egyetemista lány,aki egy nálánál 11 évvel idősebb férfival tart fenn plátói kapcsolatot.Márciusban látta utoljára,addig is csak háromszor találkoztak,azóta írogatnak egymásnak.A kérdező bármit megtenne érte,úgy érzi szerelmes bele,és hogy neki dolga van a férfival,még ha az nem is párkapcsolat.A kérdés,hogy mi várható ettől a férfitól,összejönnek-e,mit akar tanítani neki az életben.

A levelek olvastán visszarepültem a lovagkorba,ahol a toronyszobában szoktak ábrándozni a szüzek trubadúrdalokon,a lovagok átharcolták az életüket szívük hölgye keszkenőjével a szívük fölött,és epekedtek egy életen át,de végül nem történt semmi.A lányokat végül az apjuk feleségül adta a szomszéd birtokos valamelyik fiához,a lovagok meg elporladtak a Szentföldön.

A kérdés idejére radikálisan érvényes,de kései képletet lehetett készíteni.A levélben is benne van már az a lemondás,nyilván a kérdező is érzi valahol,hogy ez a romantikus rajongás sehova sem vezet,de mégis jó valakire gondolni,úgy érezni,hogy valakihez tartozik az ember lánya,aki nem jelent veszélyt az egyetemi tanulmányokra.

A kérdezőt jelző Merkúr a kérdés idején szorosan együtt állt a Nappal.Ez azt jelenti,hogy a kérdező rosszul értékeli a helyzetet,nem lát tisztán.Emellett itt a Nap képviseli a szülőket,akiknek az elvárásai nyomasztják a kérdezőt,noha ő már önellátó,bár még tanul.Az előző kapcsolata egy még érettebb férfival szülői nyomásra szakadt meg,pedig a kérdező szerint ő volt az Igazi,amit égi jel és csodálatos dolgok sora bizonyított.

Az látszik a képletből,hogy a párkapcsolat maga mennyire foglalkoztatja a kérdezőt,de miért olyan férfit szemel ki erre a célra,aki nem tesz ezért semmit?A kérdezőnek biztos nem lenne nehéz partnert találni,csak hogy legyen valaki.Ebben a korban nem feltétlenül élethosszra kell előre tervezni,inkább tanulni kellene azt,hogy milyen kapcsolatban lenni,annak minden testi-lelki boldogságát és kínját.

Mi a helyzet Demjénnel,a távoli kedvessel?A képlet szerint egészen biztos,hogy nincs egyedül.Kölcsönös uralmi recepcióban és szoros fényszögkapcsolatban áll a Vénusszal,ami komoly kapcsolatot jelent.A kérdezőt a Merkúr mutatja,a Vénusz tehát egy másik személy!Más kérdés,hogy a Vénusszal van valami probléma,hanyatló házban áll,közeledő együttállásuk miatt a Szaturnusz egyre jobban sújtja.Valamilyen korlátozottsággal kell együtt élnie,talán beteg,vagy túl sokat dolgozik, ezért Demjén mellette fenntart egy chat-partnert,ami végül is egy kis ártatlan szórakozás.

Egy biztos: ebből nem lesz kapcsolat,mutatja a késeiség is,ami azt jelenti,hogy ha lett volna valami,akkor már elindult volna,amikor háromszor találkoztak bő fél évvel ezelőtt.

Ami most jöhet,az egy igazi macho,aki talán egy másik egyetemista.A Hold –a kérdező társjelölője-közeledő fényszögkapcsolatban van a Marssal,a Merkúr pedig többszörösen a Mars uralma alatt áll.Vele össze lehet jönni,bár ő érzelmileg nem fogja boldoggá tenni a kérdezőt,de lehet,hogy arra jó lenne,hogy végre otthagyja a toronyszobát.Néha hús-vér emberként szabad kilépni a keretek közül,és olyasmiket csinálni,amit legfeljebb később otthon nem mesél el.

Hogy ezek után Demjén szerepe mi a kérdező életében,nem tudom.Még az is lehet,hogy semmi különösre,csak a kérdező szeretne újra találkozni a csodával,valami jellel,és ezért kapaszkodik egy olyan dologba,ami valamennyire emlékezteti a Nagy Ő-re.Bolygójának közeledő együttállása a Nappal tévhitekbe ringathatja,és mivel ez az együttállás szilád jegyben,követő házban történik,sajnos van esély rá,hogy még sokáig nem tudja elengedniezt az érzést.A tanulságokat majd utána fogja levonni,ami jelenthet akár éveket is,de ez nem számít.Nyilván minden történésnek megvan az oka és ideje,tehát annak is,ha csak évek múlva kristályosodik ki,hogy mindaz ,amin most keresztülmegy miért történt éppen így,ahogy történt.Addigra remélhetőleg megtalálja azt a férfit,akit a családja is elfogad,és lesz ideje gondolkodni a dolgokon.Legyen türelmes!

O.I.2016.07.31-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.10.31 07:18)

A kérdező ötgyermekes apuka, aki évekkel ezelőtt egyedül maradt a gyerekeivel, miután a felesége faképnél hagyta. Szeretne másik társat magának. A kérdés, hogy mostanában támogatják-e a csillagok a törekvését?

A horoszkóp bemondott születési idő alapján készült.

A párkapcsolati kérdésekben a VII. ház jelzései nagyon fontosak.
A VII. ház csúcsán álló Neptun sajnos nem túl jó jelzés, annál is inkább, mert ami a VII. ház csúcsán, azaz a deszcendensen áll, az szemben áll az aszcendenssel, ami magát a szülöttet jelképezi a horoszkópban. A szembenállás pedig egyértelmű ártó hatás.

A Neptun az álmokat mutatja –azt a nőt keresi, akitől a lélegzete is eláll- de emellett jelzi azt is, hogy ezek az álmok csalódásokat fognak okozni, vagy pedig megcsaláshoz, becsapáshoz vezetnek. A felesége elhagyta, egy másik asszony pedig, akiben reménykedett, végül kikosarazta. az emberi kapcsolatokban, és főleg a párkapcsolatokban elszenvedett csalódások a kérdező egészségét kikezdhetik, ezért fontos odafigyelnie saját magára olyankor, amikor mások megsértik, megbántják ilyen, vagy olyan formában.

Ugyanez a Neptun mutatja azt is, hogy a külvilág milyennek látja a kérdezőt, tehát visszafelé is hat: nem bíznak benne vagy nem értik meg a motivációit, és ahelyett, hogy ezt megmondanák neki, hogy tisztázni tudja magát, inkább ködösítenek.

A párkapcsolatokra általában jellemző lesz ez a bizonytalanság a jövőben is. Ha már teljesen nem is lehet kiiktatni, azért meg lehet próbálni valamilyen autogén tréninggel csökkenteni a Neptun hatását, így nem tervez rögtön az elején hosszú távra, és nem éli meg tragédiaként, ha végül az érintett hölgy úgy dönt, ha mégsem akar folytatást.

Sajnos azt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy az öt gyerek megléte sajnos nem kedvez egy esetleges párkapcsolat bimbózásának.

A kérdezőnek hamarosan születésnapja lesz, belép a 44. életévébe. Ekkor aktiválódik a Szaturnusz, ami egy egész éven át hatni fog. Ez a bolygó megfontoltságra, felelősségteljes gondolkodásra ösztönöz, és általában korlátozó hatású is. A párkapcsolatok tekintetében azért van kiemelt hatása, mert az ezért felelős VII. ház felett halad el ebben az évben, ami nem igazán kedvez annak, hogy új társra találjon.

A következő évi születésnapja után időszak egy kicsit kedvezőbb: A Szaturnusz addigra elhagyja a VII. házat, a helyére a jóindulatú Jupiter lép, aki itt ráadásul saját uralmi jegyében a legjobb formájában lesz.
A szerelemért esszenciálisan felelős Vénusz felett most a Plútó halad át, aminek rossza híre, mert lerombolja a régit, de ugyanakkor a romokból újat is épít. A következő évre a Plútó elhagyja az addigra megújult Vénuszt. Valamilyen hozzáállásbeli változást hozhat, a kérdező másképp áll ehhez a kérdéshez, talán már nem az ideális nőt keresi majd, akitől eláll a lélegzete, hanem azt, akivel végül is jó együtt élni.

A profekciót figyelembe véve ekkor, vagyis a 44. születésnap utáni egy évben a Vénusz a profekciós I. ház csúcsán lesz, ami a szerelem jelentősségét emeli ki, egyben alkalmat is ad arra, hogy a kérdező megtalálja új társát. A profekciós VII. ház egzaltációs ura, a Jupiter pedig, ahogy korábban írtam, eléri a születési képlet VII. házát, ami még egy megerősítés arra, hogy jöhet valaki.
Azzal, hogy a Vénusz kiemelt szerepet kap ebben az időszakban, feléled a vele együtt álló Nap-Mars természetű Rukbat állócsillag is, ami az akaraterőt és a férfiúi erőt mozgósítja. Nem árt tudni, hogy a mostanában kezdődő életévben a Plútó már kihat mind a Vénuszi energiákra, mind a nap-marsi energiákra, és emellett a születési képlet Marsa felett tranzitál az Uránusz. Ez így együtt inkább csak a szexuális kapcsolatot jelent, nem igazi párkapcsolatot. A Plútó radikális változást hoz, az Uránusz robbanásszerű, de gyorsan múló dolgokat jelez, ami inkább a kérészéletű, szenvedélyes románcoknak kedvez, nem pedig a tartós kapcsolatoknak. Arra a jelek szerint várni kell egy kicsit.

Neptunusz 2016.07.20-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.10.30 20:29)

A kérdező 30 éves múlt, és bár egyetemet végzett, pályamódosításra kényszerült. Sok munkahelyen megfordult, ahol sosem volt megfelelő a légkör, a főnök, a vezetőség, közbeszólt a betegség, és voltak tanfolyamok, amik tévútnak bizonyultak.Teljesen más tanul most, ami tetszik is neki, de attól fél, hogy új hivatása ennek ellenére nem lesz jó, mert nem tudja megteremteni vele a saját egzisztenciáját, probléma lesz a családalapítás.

A kérdés idejére radikálisan érvényes, értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni.

A kérdezőt jelző jóindulatú Jupiter a kérdés idején méltóság nélkül, saját romlása helyén, a Szűz jegyben járt, , hanyatló ház csúcsán, távolodó nehéz fényszögkapcsolatban a Szaturnusszal és a Marssal. Ez nagyjából leírja az egészségi állapotát. Egy agyi trombózisból gyógyult fel tavaly, (most mentőtisztnek tanul).

A Jupiter a fentiek miatt gyenge és hajlamos a betegeskedésre. Nemcsak a vérrögösödésre, hanem másra is, ami nem feltétlenül végzetes, de kérdés, hogy a trombózis miatt, ami viszont tényleg komoly és életveszélyes dolog, képes lesz-e egy várhatóan nagy megtrerheléssel járó munkát végezni, mint a mentőtiszti?

A másik probléma, hogy a Jupiter a Szaturnusz terminusában jár, ami kétféleképpen nyilvánulhat meg. A Szaturnusz adhat felelősségtudatot, ami jól jöhet a mentőzéshez, de kellemetlen természetet is, mert rugalmatlanná, barátságtalanná tehet. A sok munkahely, amelyik közül egyik sem felelt meg, elgondolkodtató, hogy vajon nem a kérdező alkalmazkodóképessége volt-e mégis a probléma oka? A mentősöktől pedig azt várjuk, hogy maximálisan felelősségteljesek, de empatikusak legyenek. Vészhelyzetben a rászoruló, beteg vagy sérült ember nem fogja keresni a mentős kegyeit, és ami az egyetemen még szép és jó, a való életben rémálommá változhat.

A fentiek miatt valóban elgondolkodnék rajta, hogyan tovább? Lehet, hogy az irány nem rossz, de lehet-e ezzel a végzettséggel olyan munkát végezni, ami a kérdező testi –lelki határait nem feszegetik?

Maga a munka ugyanis –a jóindulatú Vénusz jegyzi- most még „barátságban” van a kérdezővel. A kérdés idején az Oroszlán jegyben járt, ahol a Jupiternek triplicitás szerinti méltósága van. A barátság a Jupiter, vagyis a kérdező részéről is megvan, mivel a Szűz jegyben a Vénusznak van triplicitás szerinti méltósága, de ugyanakkor a Szűz jegy, ahol a Jupiter jár, a Vénusz romlása is, ami mutathatja a kérdező kétségeit leendő munkájával kapcsolatban. Ezt egyébként jelzi a Hold (a kérdező ösztönvilága) a tanulmányokat és leendő hivatást jelző Merkúr, illetve Vénusz közeledő szembenállása is.

A Jupiter még a 9. házban járva átlép a Mérleg jegybe, a Vénusz uralma alá kerül. Lehet, hogy a tanulmányok részeként mentős-gyakornokként kell lehúznia bizonyos időt. Ugyanakkor a Vénusz belép a Szűz jegybe, ahol a Jupiter romlása van. Ez azt jelenti, hogy maga a munka meg fogja árthat a kérdezőnek. Még egy fizikailag kifogástalan állapotban lévő embert is megvisel a három műszak, ha bármikor lehet riadó, és nem tudni milyen esethez kell kimenni. Itt pedig egy gyengélkedő bolygó által jelzett energiahiányos emberről van szó.

Ami az anyagiakat illeti, a kérdező nem áll jól, és sokat gondol az anyagiakra. A képlet szerint viszont a szülők és a partner anyagi helyzete jónak tűnik. Nem mindenki teremti meg saját maga az egzisztenciáját a két keze munkájával. Lehet, hogy ezt a szerettei el is fogadják -bár lehet, hogy a szülők/ az apa részéről nem minden fenntartás nélkül- és leginkább a kérdezőnek okoz problémát az eltartottság egy olyan világban, ahol a modern nőtől elvárják, hogy álljon meg a lábán, függetlenül attól, hogy erre képes-e. Ha teheti, fogadja el mások, konkrétan a hozzátartozói segítségét, végül is a család azért van, hogy egymást szeressék, és segítsék, ki mivel csak tud.

H.B.2016.07.04-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.10.30 18:22)

A kérdező 28 éves lesz, egyedül van. Szeretné tudni, hogy 32 éves koráig férjhez megy-e? Egy korábbi jóslat szerint 30-32 éves kora között ez meg fog történni.

Maga a házasságkötés nem feltétlenül látható a horoszkópban, mert ez csak egy mesterséges időpont, amit jobban befolyásol hogy mennyire van tele az anyakönyvvezető vagy a pap határidőnaplója, mint az, hogy állnak a csillagok. A lényegesebb, hogy lesz-e olyan társ, akivel lehet a hosszútávú jövőt tervezni. Emellett néha sokkal markánsabb jelet mutat valami más, ami lehet velejárója egy kapcsolat komolyra fordulásának. Ilyenek például az otthonnal kapcsolatos jelzések, ha úgy döntenek, hogy összeköltöznek, esetleg kopogtat a gólya. Régen ebből előre lehetett jelezni a házasságot, manapság viszont nem feltétlenül, hiszen sokan élnek együtt papír nélkül, és csak később szánják rá magukat, hogy a kapcsolatot hivatalossá tegyék.

A kérdező következő 2-3 évében sok változás várható. A 2018-as év -ami a 30. életév- nagy részét lefoglalja a Szaturnusz első visszatérése, ami otthonnal és gyermekvállalással kapcsolatos kérdéseket hoz a felszínre. Ez nem egy esemény, hanem egy háromszoros tranzit jelezte többhónapos időszak, ami valamilyen komoly döntés meghozatalára ösztönzi a kérdezőt. Azt mondják, hogy a Szaturnusz segít a döntés meghozatalában és ad energiát a cselekvéshez is. Ha ez költözést és kisbabát jelez, akkor feltehetőleg lesz hozzá partner is. Mivel a Szaturnusz maga az otthont és a családot jelző IV. ház csúcsa mellett áll a születési képletben, ugyanez a háromszoros tranzit megtörténik a ház csúcsa felett is, ami még inkább nyomatékosítja, hogy itt valami készül.

Ugyanebben az évben és a rá következőben aktiválódik a Hold, ami az MC tengely uraként az életcélokat jelzi, nők esetében a házasságkötést is. Esszenciálisan ez a bolygó jelzi az anyaságot, tehát hozhat házasságot és/vagy gyermekáldást a kérdéses időszakban.

A januárban aktiválódó Uránusz , ami a társkapcsolatokat mutató VII. házon halad éppen keresztül, és éppen ebben az időszakban halad el a ház ura felett, olyan szerelmet jelezhet, ami váratlanul robban a kérdező életébe, vagy olyan személyt, körülményeket, amelyek erősen eltérnek az átlagostól. Lehet, tehát, hogy magát a férfit most télen ismeri meg, de a kapcsolat csak később válik komollyá.

A fentiek elég markáns jelzések amelyek tehát támogatják a kérdező terveit, hogy társra találjon és családot alapítson. Amikor több jelzés is egymást erősíti, akkor jó eséllyel megtörténik, amit a csillagok jeleznek.

A kérdező leírása szerint a korábbi partnere jóval idősebb volt nála, és elmondása szerint az idősebb férfiakhoz vonzódik. A horoszkóp szerint a zsánere, amit a Kosban álló Mars jelez, az energikus, gyorsan cselekvő, erőteljes, férfias férfi, az igazi macho, vezetésre termett férfiú, aki gyorsan dönt, néha talán túlságosan is gyorsan. Arra vonatkozó jelzés nincs a horoszkópban, hogy miért az idősebb férfiak iránt érdeklődik, egy Kos/Mars nekem inkább fiatalabb férfit jelezne. Lehet, hogy nem kéne figyelmen kívül hagynia őket, mostantól fogva, nehogy elszalassza azt a férfit, akit a csillagok jeleznek.

S.M.2016.06.18-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.08.28 23:32)

Nagyon remélem, hogy a kérdező az élettől időközben megkapta már a választ, mert a kérdés időpontjára készített kérdőképlet sajnos elveszett és nem rekonstruálható. Ez is egyfajta válasz az égiektől: erre a kérdésre nem szeretnének felelni.

N.Á. 6.11-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.08.09 07:02)

A kérdező érettebb korban ment férjez. Most már túl van a negyvenen, a férje szeretne gyermeket, neki viszont nem hiányzik, nem érzi úgy, hogy gyermeket szeretne. Emellett korábban nőgyógyászati és terhességet nehezítő hormonális problémái is voltak/vannak. A kérdés, hogy bele merjen-e vágni a gyerekprojektbe, számíthat-e problémamentes terhesség(ek)re és szülésre két éven belül.

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehett felállítani, ami egy kicsit már kései. Mintha a kérdező magában lényegében már eldöntötte volna a kérdést: itt szinte minden a gyerek ellen szól, és ezt a tényt akkor sem lehet megkerülni, ha megkérdezzük az asztrológust. Legfeljebb megerősíti azt, amit már így is tudunk.

Egyfelől van az a kényszer, hogy a férj gyermeket szeretne. A férj egyik jelölője, VII. ház ura, a Mars, saját jegyébe visszatérve uralomban van, és itt nem a legkedvesebb a kérdező jelölőjével, a Vénusszal. Ketyeg az óra, ezért egyre sürgetőbben próbálja rávenni az asszonyt, hogy álljon kötélnek, és szüljön kisbabát. Mintha figyelmen kívül hagyná az asszony egészségi problémáit és azt a lelki terhet, amit az egész kérdés okoz neki. A férj másik jelölője, a Nap együtt áll a kérdező egyik jelölőjével, a Vénusszal, ami hanyatlóház csúcsán állva, méltóságok nélkül amúgy is gyenge, a Nap pedig elégeti maradék erejét is. Így eleve kétséges, hogy egyáltalán ki tudna hordani egy gyermeket.

A gyermek jelölője az 5. ház ura, a Jupiter távolodó diszharmónikus fényszögkapcsolatban áll a Vénusszal. Saját méltósága is van, de a jegyhelyzete –a Szűz- egyben saját romlása is, ami azt sugallhatja, hogy korábban létrejöhetett volna a terhesség, de elég nagy eséllyel vetélés lett volna a vége. A Vénusz ugyanis az Ikrek jegyben volt a kérdés idején, ami a Jupiter romlása. Ez mutatja, hogy a kérdező valóban nem vágyik a gyermekre, és talán még a szervezete is kivetette volna magából a magzatot. A két jelölő –gyermek és anya- közti fényszögkapcsolat már 8°-nyira távolodott, ami azt jelenti, hogy nagyon hamarosan felbomlik, és ezzel a lehetőség is megszűnik arra, hogy természetes úton férjével közös gyermeke szülessen.

Ha elforgatott képletben a férj gyermekét vizsgálom (VII. ház 5. háza) a gyermek jelölője a Merkúr, ami terminus szerinti recepcióban és távolodó szembenállásban van a férj jelölőjével, a Marssal. Az ilyen konstelláció szokta azokat a helyzeteket mutatni, amikor valami létrejön, de utólag az ember megbánja. Jelen esetben –mivel távolodó a fényszög- már csak azt mutatja, hogy a férfinak lehetett volna gyermeke, de akkor mégsem vállalta, és a lehetőség elúszott. Vagy pedig valóban van is olyan gyermeke, aki megszületett, de a vasárnapi apukaságban benne van az is, hogy nem igazán örömteli számára a kapcsolatuk, az a gyerek már felnőtt, és tovább távolodik az apa és a gyerek egymástól.
A Merkúr hamarosan belép saját uralmi jegyébe, az Ikrekbe, akkor viszont végleg megszűnik a fényszögkapcsolata a Marssal: a férj feladja a gyermekkel kapcsolatos terveit.

Ami esetleg idővel még szóba jöhet, az az örökbefogadás. Ókori asztrológusok figyelték meg, hogy Hold-Jupiter fényszögeknél (ebben a képletben közeledő együttállásban vannak) amikor esszenciális jelentés szerint, tehát függetlenül attól, hogy ebben a kérdőképletben is a Jupiter jelzi a gyermeket, az anyaság a joggal találkozik, hozhat adoptált gyermeket. A jelölők következő jegyben lépésével az apa mindkét jelölője (Nap, Mars), az anya jelölője (Vénusz) is az 5. ház urának valamilyen méltósága alá kerülne, míg az 5. ház ura (Jupiter) és a Hold pedig az anya jelölőinek méltóságaiba lépne. Bár a kérdezőt jelölő egzaltációs úr, a Szaturnusz saját jegyébe lépve nem annyira lelkesedne az ötletért, vagyis a kérdező először hallani sem akar róla, és ez teljesen érthető is, de ez lehet átmeneti állapot, amit csak meg kell emészteni.

Ezzel az utóbbi gondolattal mindenképpen érdemes lenne eljátszadozni, mint alternatíva!

Judit 4.08-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.08.09 06:59)

A kérdező és a férje különváltak. A férfinak közben már volt új partnere, és az elkövetett hibákra hivakozva nem akarja helyreállítani a házasságot. A kérdező a közös gyermek miatt viszont ezt szeretné, bár a gyermek már nem kicsi, a leírás szerint egy év múlva befejezi a tanulmányait.
A kérdés, hogy mi lesz: válás vagy restauráció?

A kérdés idejére érvényes, értékelhető kérdőképletet lehetett felállítani.
A férfi-nő kapcsolatok esetén az I. és VII. ház jelzéseit kell figyelembe venni. Itt mindkét háznak van ura és egzaltációs ura. Ezek fényszögkapcsolatai és recepciói mutatják meg, hogy lehet-e számítani visszarendeződésre, és milyen lesz a két fél között a viszony.

A jó hír az, hogy a kérdés idején a Hold a Bikában járt. Erre szokták azt mondani, hogy Bika Holddal minden sikerül. Emellett van közeledő fényszögkapcsolat a kérdező és a férje jelölői között ( a házurak között trigon, illetve a házurak és a házak egzaltációs urai között együttállás) ami azt jelenti, hogy kettejük kapcsolata valamilyen formában folytatódni fog, a kérdés az, hogy ilyen minőség mellett ez mennyire felel meg a kérdezőnek. Gyanítom, hogy jobb híjján sok mindenbe bele fog menni. Jelölői közül a Vénusz kifejezetten rosszul áll: hanyatlóházas, saját romlásában van a férj jelölőjének uralma alatt, mondhatni, hogy ki van szolgáltatva az urának. Sajnos ez a helyzet még a kérdező egészségi állapotára is hatással lehet, ezért mindenképpen oda kell figyelnie magára.

A férj jelölői recepció szempontjából -ami a másikhoz való viszonyulás mutatja- nem egészen kedvezőek a kérdező számára. Amikor egy bolygó egy másik bolygó romlásában jár, akkor azt a bolygót, vagyis az általa jelölt személyt figyelmen kívül hagyja, átnéz rajta, nem érdekli, rosszabb esetben kárt okoz neki, bántja, gyengíti vagy akár sújtja is. A kérdés idején a férjet valóban nem érdekelte, hogy a kérdező hogy van ebben a helyzetben. Egyes egyedül saját magára és új partnerére koncentrált. A feltételezett partner viszont a jelek szerint már nem annyira van oda a férjért, retrográd jelölője miatt talán ki is lépne a kapcsolatból, de ennek ellenére még továbbra is együtt maradnak, mert a jelölők között itt is közeledő diszharmónikus fényszög van. Emiatt viszont valószínűleg nem zökkenőmentes ez a viszony, meg kell dolgozni érte, ami jelentheti azt is, hogy sok konfliktus van köztük, de jelenthet más, megoldandó problémát is.

Idővel a férj jelölője is retrográd lesz, ami jelezheti a visszatérést a családi fészekbe, de az nem jelenti a régi szép idők visszatértét. A férj és a szeretője közti fényszögek még fennállnak, ami azt jelenti, hogy ha haza is tért, a házasságon kívüli kapcsolatát nem számolja fel. Idővel a férjet jelölő bolygó, a Mars visszatér saját uralmi jegyébe, a Skorpióba, ahol viselkedése kifejezetten gonosz lesz a kérdezővel szemben.

Úgy látszik tehát, hogy amolyan se veled, se nélküled kapcsolat lesz ebből, ami élethosszg is eltarthat, de mivel a jelölők szabadakaratos jegyben vannak, megvan az elméleti lehetőség arra, hogy változtassanak rajta. A kérdezőnek leginkább akkor lenne erre lehetősége, amikor jelölője, a Vénusz végre eléri a sarokház csúcsát, majd nem sokkal utána belép saját jegyébe. Itt már képes lesz érzelmileg és anyagilag is függetleníteni magát a férjétől, de ez még odébb van. Könnyen lehet viszont, hogy még ez sem jelenti a házasság tényleges felbomlását, de a kérdezőnek megnyugtató lehet, hogy akár saját magáról is képes lenne gondoskodni, ha úgy alakulna a helyzet.

Az apa-gyermek kapcsolat ugyancsak ellentmondásosan alakul. Egyfelől a gyermek rászorul az apa támogatására, és ezt meg is kapja, ugyanakkor már látja és érti a körülötte történő eseményeket, és valószínűleg az apja nem szerzett nála jópontokat azzal, hogy elköltözött. Figyelni kell rá, nehogy valami butaságot csináljon, vagy akár megbetegedjen, mert most ő is abban a helyzetben van, hogy pszichés-érzelmi alapon kialakulhat valami, amit aztán kezeltetni kell.

M-né T.Ildi 2.02-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.08.03 08:53)

A kérdező szeretne kérdőasztrológiával foglalkozni.A kérdése,hogy mennyi idő alatt jutna el profi szintre,megéri-e a belefektetett idő,energia és pénz,lennének-e ügyfelei,ha a keresetét ezzel szeretné kiegészíteni.

A kérdése idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni.

A kérdőasztrológia az ősi asztrológiai hagyományokra épülő rendszer,ami bárki által megtanulható.Nincs benne semmi misztikum.Az alapok elsajátítása viszont évekig tart akár saját tanára van az embernek,akár igazi tanfolyamra jár.Ez azért lényeges,mert a tanultaknak ülepednie kell,és ezzel párhuzamosan kell elkezdeni a gyakorlatot is.Az alapok után pedig jön a folyamatos gyakorlás,és a tanulási folyamat sosem ér véget,mert minden egyes eset újabb és újabb tanulsággal szolgálhat.

Értelemszerűen minél többet foglalkozik vele valaki,minél több elemzést készít el,annál nagyobb esélye van rá,hogy profivá váljon,de ez még így is újabb éveket jelenthet.A gyakorlatot nyilván mindenki a saját és a közvetlen környezete kérdéseivel kezdi.A mélyvíz,amikor számára ismeretlen emberek jelentkeznek a maguk problémáival.Ezek pedig akkor jelentkeznek relatíve nagyobb számban,ha ingyenesen készít elemzést jelezve,hogy még tanuló,tehát hibázhat,viszont cserébe visszajelzést kér.A profizmushoz szükséges magabiztosságot ezek a visszajelzések fogják megadni,mert ha nem is sikerül minden elemzés tökéletesen,a hibákból tanulni fog,és a hibák száma idővel csökken.

A tapasztalat szerint viszont ebből a tevékenységből nem lehet megélni.Aki főállásban aszrológusként tevékenykedik,mellette foglalkozik mással is,vagy van egy olyan háttere,hogy megengedheti magának.Óvatosan kell meghatározni a tarifát,és az adók meg a járulékok majdnem a felét elviszik.Mert,ugye nem tervezi,hogy zugasztrológus lesz?

A kérdőképletre visszatérve kedvező jel,hogy a kérdezőt a Merkúr jelzi a képletben,és ugyanez a bolygó a X.ház ura is.Sarokházas ereje és triplicitás szerinti méltósága jelzi az asztrológiával való barátságát.Ugyanakkor a X.ház jelzi az árat is,ami alatt jelen esetben a tanulásra fordított pénzt kell érteni.A kérdés idején a Merkúr a Jupiter terminusában volt,sarokházas erő mellett arra kell készülni,hogy ez bizony komoly összeget jelent.

Lennének ügyfelek is de fennáll a veszélye,hogy kevésbé szívesen foglalkozna azokkal,akik ingyen vennék igénybe a szolgáltatást,pedig tapasztalat szempontjából belőlük profitálhatna többet.A Bak jegyben járó Merkúr még árthat is a Jupiter által jelzett kérdezőknek: megcsinálja ugyan az elemzést,de kevésbé alaposan,nem elég körültekintően,ami végül visszafelé sülhet el a sok kritika miatt,ha egyáltalán kap visszajelzést.Emellett azért van jelzés arra is,hogy érkeznek olyan kérdezők is,akik szívesen fizetnek az elemzésért.

Ami a fizetséget illeti,éppen olyan soványnak ígérkezik,ahogy az eddigi gyakorlati tapasztalat mutatja: a fizetség egyik jelölője a Hold,bár jupiteri terminusban van a Jupiter uralma alatt,de hanyatló házban.Ha kap pénzt a szolgálataiért,az soknak tűnik,de kevés ilyen alkalom lesz.A másik jelölő a sarokházas,peregrin,retrográd,Mars által sújtott,Szaturnusz által gyengített Jupiter,ami vagy olyan ügyfelet jelöl,akitől akár nagyobb összeget remél,de aztán semmit sem kap.

Mindent összevetve,az asztrológusi munka nem egy könnyű kereseti lehetőség.Sok időt és pénzt kell beleölni,mire használható tudásra tesz szert,emiatt sok lemondással jár.Ha munka mellett szeretné csinálni,akkor valószínűleg jópár óra alvásról is le kell mondania,és itt felmerül a kérdés,hogy bírja-e majd az ezzel járó plusz terhelést,mivel ehhez szellemileg fittnek kell lennie.Tudja-e majd kezelni azokat a negatív energiákat,ami a mások panaszaid árad felé? Képes lesz-e a rossz hírt is elmondani?

Azt tanácsolom a kérdezőnek,hogy ha rászánta magát a tanulásra,kezdjen bele,és a feltett kérdéseket most hagyja figyelmen kívül.Menet közben látni fogja,hogy mennyire válhat az élete részévé az asztrológia,marad-e hobbi,vagy ennél több lesz.Jó eséllyel válhat belőle is asztrológus.

Gábor 5.07-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.08.03 06:31)

A kérdező fiatalember állítása szerint sok hibát követett el,otthagyta az iskolát,most szakmát tanul. úgy érzi,gödörben van. A kérdése,hogy mikor talál magára,mikor találja meg az utat,ami boldoggá teszi?

Ha jól sejtem,azt szeretné tudni,hogy mikor fogja úgy érezni magát,hogy most hátradőlhet,látja az élet értelmét,megtalálta a hivatását,jól keres,rendben van a partnerkapcsolata,stb… És kb. ilyen sorrendben.

A kamaszkor éppen az az időszak,amikor az ember elkövethet hülyeségeket,és sokszor ezek éppen az előnyére válnak. Ez is egy módja az élettapasztalat-szerzésnek. Ha másért nem,akkor azért,hogy mit ne csináljon később. Lehet,hogy egy lehetőséget kihagyott,és emiatt néhány évet csúszik,de semmi vész! Ha volt annyi esze,hogy felismerje,hogy mit csinált rosszul,akkor jó eséllyel a javára tudja fordítani később a mostani helyzetet. Más kérdés,hogy a gyerekeinek hogy fogja majd ezt elmagyarázni. Minden esetre az lenne a helyes,ha nem agyalna rajta tovább,hanem elfogadná a helyzetet,és nem is ostorozná magát miatta. Fogja fel úgy,hogy ez is a terv része volt. Innentől fogva építse tovább a karrierjét!

Ami a boldoggá tevő utat illeti,sajnos ki kell,hogy ábrándítsam: ilyen nincs. Nemcsak a horoszkópja alapján mondom ezt,hanem úgy általában. Mindenki erre vágyik,de a boldogságot az ember valójában csak pillanatokra képes elviselni,mert ezt az állapotot az angyaloknak találták ki,mi pedig talán Ádám és Éva bukásával elvesztettük a lehetőséget,hogy tartósan élvezzük. Ehelyett nekünk marad a küzdelem. Persze ez így nem hangzik valami jól,de csak hozzáállás kérdése,hogy ez jót vagy rosszat jelent. Aki elfogadja,hogy mindig van valami,amiért meg kell dolgoznia,amin javítania kell,amiért estére elfárad,annak könnyebb,vagy legalábbis úgy érzi. Aki ezt szívásnak érzi,annak keserves lesz az élete,pedig lehet,hogy ugyanannyi energiát fektet bele,de mégis fele annyit tesz le az asztalra,mert ennek az energiának a másik felét sírás-rívásba fekteti,aminek viszont semmi hozadéka sincs.

Visszatérve a horoszkópra,a képlet egy zárkózott fiatalembert mutat. Az erőteljes Halak hatás érzékennyé teszi,tehát a hajlama megvan rá,hogy leálljon keseregni a sorsán,de ha a sarkára áll,képes megoldani az éppen aktuális problémát. A Skorpió aszcendens általában az átlagnál nehezebb sorsot jelent,de a többségnél sokkal szívósabbak is azok,akiknél valamiért a Skorpiós jelleg erőteljes. Az I. házas Plútó a többszöri újrakezdésre figyelmeztet,ami azért is fontos,mert a horoszkóp modern értelmezés szerinti ura is ez a bolygó. A hagyományos úr,a Mars a Nap szívében van,azaz pár ívmásodpercnyi eltéréssel ugyanazon a helyen állnak a képletben,ami egy nagyon ritka bolygóállás. Ez a konstelláció ráadásul egy sarokházban van,ahol a bolygók ereje maximális. Mindez a Mars cselekvőerejének fokozódását adja,amit fordíthat jóra is,mint például a céljai elérése,de rosszra is,például agresszív viselkedés.

A bolygók között sokszoros fényszögkapcsolat van,sok diszharmónikus,a dolgok haladását nehezítő fényszög,de emellett sok harmónikus segítő jellegű fényszög is van,és kettő olyan,ami a csalódásokat és nehezen vagy egyáltalán meg nem oldható,elsősorban érzelmi szintű problémákat hozhat a közvetlen környezetben (testvérek,szomszédok,apa),az otthoni dolgokban,és titkokkal,problémák kezelésével kapcsolatban. A diszharmónikus fényszögek elég sok területet érintenek -ezeket hely hiányában itt nem lehet felsorolni- viszont ezek a fényszögek a miattuk felmerülő nehézségek kezeléséhez adnak energiát. A harmónikus fényszögek pedig úgy,ahogy vannak ,segíteni fogják a kérdezőt az élete során. Összességében ennyi fényszög mellett mindig lesz feladat,mindig lesz lehetősége és ereje,hogy ezeket megoldja és kap hozzá segítséget kívülről is. A kérdező élete állandó mozgásban lesz,folyamatosan teszi majd a dolgát,és néha felsóhajt,hogy mikor jön már el a boldogság?

Jótanács a végére: gondot okozhat,hogy az ösztöneire vagy a józan eszére hallgasson. Utóbbival jobban jár!

Andrea külföldről 2.21-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.08.02 21:47)

A kérdező lentről indult, ma már külföldön dolgozik ápolónőként, amit szeret ugyan, de nem annyira, hogy mindig ezt csinálja. Álmai állását szeretné megtalálni és saját házat szeretne. A kérdés, hogy merre induljon el, hogy a tervét véghezvigye.

A születési képletet vizsgálva úgy tűnik, hogy a legkézenfekvőbb dolog az lenne, ha minden héten feladna egy lottószelvényt, mert van esélye arra, hogy egyszer az ő számai húzzák ki. Ezzel a ház kérdése biztosan megoldódna, de az álom-állás még kérdés lenne.

A horoszkópban többszörös királytrigon van, amire azt mondják, hogy kikövezett út a szerencséhez. Ennyire azért nem egyszerű a helyzet, ahogy a kérdező is írja, hogy voltak kudarcok is, de alapjában véve sokkal több sikerre számíthat az élete során, mint mások. Hogy mekkorák ezek a sikerek, az már más kérdés.

Az akaratot jelképező Nap az Oroszlán és a Szűz jegy határán állt a születésekor, azon a ponton, ahol még uralomban van és képviseli az Oroszlán nagyravágyását, de ugyanakkor már a Szűz szorgalmát is. A képlet ura, a Merkúr a Nap szívében állt a kérdező születésekor, ami igen ritka és rendkívül szerencsésnek mondott bolygóállás. A Nap közelsége a többi bolygót elégetné ebben az esetben, a Merkúrnak, vagyis a szülöttnek külön erőt ad, és ez az, ami igen szívóssá teszi terveinek véghezvitelében.

Emellett viszont nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ez a bolygóállás a 12.házban van, ami hanyatló, sötét ház, ahol a cselekvés korlátozott. Szerencsére sok-sok fényszögkapcsolat köti össze a Nap-Merkúr kombót bolygótársaival, amiken keresztül képes cselekedni, de a hanyatló házas bolygók sajnos nem ígérnek sokat.

A saját ház tekintetében például van lehetőség rá, hogy megszerezze, de az ezt jelképező ház ura is egy hanyatló ház csúcsán áll. Lehet, hogy örökléssel kapcsolatban áll majd, ahogy szert tesz az ingatlanra, és hogy külföndön lesz az otthona, ezt is mutatja a képlet, bár ez a leírásban is szerepel. A retrográd mozgás miatt előfordulat, hogy végül haza fog térni.

Ami az álomállást illeti, adott egy egészségügyi végzettség, ami a horoszkópja szerint nem rossz választás. A jelenlegi ápolónői státusznál azonban többet is elérhet. A karriert ugyanaz a Nap szívében álló Merkúr mutatja, amit érdemes kihasználni. Ez a bolygó kiváló kommunikációs képességet ad, a horoszkóp többi eleme pedig alkalmassá teszi őt vezetői szerepre. Az egészségügyön belül –mivel ehhez ért, tulajdonképpen szereti is, csak több fizetést szeretne-megpróbálhat átmenni valamilyen más területre. Ilyen bolygóállásokkal lehet menedzser, szervező, ahol egy probléma megoldásásnak minden lépését ő tervezi és felügyeli a végrehajtást. Gondolkodhat azon, hogy ehhez milyen kiegészítő tudásra van szüksége, és ehhez milyen szükséges képzést elvégeznie.

A kérdés feltevésekor egy érdekes, kb. 30 évente ismétlődő tranzit kezdődött a kérdező életében. A Szaturnusz az év elején érte el azt a helyet, ahol a születés időpontjában is volt, azaz eltelt egy szaturnuszi év. Ezzel a kérdező asztrológiai értelemben vett ifjúkora lezárul, a tranzit után kezdődik a felnőttkor. A tranzit maga háromszor ismétlődik meg (február 6., május 14. és november 2.). Ebben az időszakban az élet feldob egy problémát, megoldandó kérdést, amivel kapcsolatban a szülöttnek döntést kell hoznia. Azt mondják, hogy a Szaturnusz segít a helyes döntés meghozatalában és a probléma megoldásában is. Talán nem véletlen, hogy éppen most merültek fel a fent említett kérdések, mivel a Szaturnusz a szülöttnél a pénz, a munka, az otthon és a család, beleértve a saját gyermek vállalásának témakörét érintik. Mindezt erősíti, hogy a gyermeket képviselő 5. ház egzaltációs ura a hamarosan kezdődő 29. életévben, az otthonért felelős IV. ház ura pedig az azt következő életévben aktiválódik, ami eseményeket hozhat, aminek a kérdező remélhetőleg örülni fog.

Zilahi-Szabó Andrea 6.02-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2016.07.31 13:50)

Tekintettel a kérdése óta eltelt hosszú időre kérem, hogy erősítse meg, igényt tart-e a válaszra!


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Következő »