Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csak válaszok (Ide az asztrológus ír. Kérdéseket a "Bejelentkezés"-be, minden mást a "Visszajelzés, értékelés"!-be lehet)

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

K.D. 2018.04.24-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.05.12 16:41)

A kérdező egyetemista,most fogja befejezni a tanulmányait.A kérdése,hogy a záróvizsgái jól sikerülnek-e és utána sikeres lesz-e a pályakezdés,merre kellene elindulnia (jó fizetés,érdekes munka,fejlődés).

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni.

A vizsgákat és a karriert egyaránt a X.ház mutatja,aminek az ura a Merkúr.Ugyanez a bolygó mutatja a kérdezőt is.Sajnos a helyzet nem rózsás.A Merkúr nem áll valami jól a képletben,ami egyedül a vizsgák esetében jöhet jól,a kérdező és a karrierlehetőséget tekintetében azonban sajnos nem.

A Merkúr peregrin,vagyis nincs méltósága.Követő ház csúcsán áll,ahol lenne ereje,de ezt elveszi retrográd mozgása (a Földről nézve visszafelé halad),Naphoz való közelsége (égetett) és diszharmónikus fényszöge a két legéletellenesebb bolygóhoz,a Marshoz és a Szaturnuszhoz.Nem sokat javít,hogy a Merkúr saját ura,a Mars jól áll és a Szaturnusz is jól áll,ezért legalább természetük legkellemesebb arcát mutatják,hiszen ugyanakkor éppen ez a két bolygó gyengíti a kérdező jelölőjét.

A kérdező mindenkori lelki állapotát a Hold mutatja,ami itt hanyatló házas és peregrin,erősödő harmonikus fényszöggel kapcsolódik a Merkúrhoz,de annak mindössze arculati méltóságában áll,emellett egyúttal a Merkúr romlásában is.

Mindez azt jelenti,hogy vizsga valószínűleg sokkal könnyebb lesz,mint amire a kérdező számít.Kicsit olyannak tűnik,mintha minden addig beharangozottal,remélttel,mások elmondásaiban szereplőkkel ellentétben egy lebutított változattal lepnék meg a vizsgázókat,ami egy kicsit megalázó is lehet,tekintettel arra,hogy egy egyetemi szintű záróvizsgáról beszélünk.Emellett azonban nem mellékes,hogy maga a kérdező nincs a csúcson,tehát lehet,hogy nemcsak a szokásos vizsgadrukk miatt érdekli a vizsgák sikeressége.A Mars és a Szaturnusz több hátráltató tényezőt is jelenthet,ami elvonta a figyelmét vagy a kedvét a tanulmányokról.A szerencse az,hogy nem sújtják,csak gyengítik a kérdező jelölőjét,ami tehát önmagában nem akadályozza meg azt,hogy sikeresen letegye a vizsgáit,de a Merkúr elég sok gyengítő tényezőtől szenved,ami végül vezethet akár halasztáshoz is,ha most valamiért nem vágna bele -mert ennek is megvan az esélye- és akkor ősszel tenné le a vizsgákat.Ha most belevág,akkor is leteheti a vizsgáit,de az eredmény nem tölti el elégedettséggel.Lehet,hogy szebb jegyeket szeretett volna,vagy egyszerűen nem lesz abban a katartikus élményben része,amit az egyetemi végzettség megszerzésétől várt volna.

Ami a legfontosabb,a karrier kérdése.Itt fontos azt figyelembe venni,hogy a horoszkópot mindig az adott környezetre vonatkoztatva lehet értelmezni.A kérdés az,hogy ma Magyarországon,vagy akár egy ennél tágabb környezetben a piacon mekkora szükség van egzotikus nyelvszakon végzett bölcsészekre? Őszintén szólva nekem csak a brazil szappanopera-fordítói munka jutott eszembe,de van egy olyan érzésem,hogy a tv-csatornáknak már megvan erre a hosszútávra leszerződtetett fordító-gárdája,tehát ide nehéz lesz betörni.Egy nyelv magas szintű ismerete talán még olyan nyelvek esetében sem elegendő,amit sokan beszélnek idegen nyelvként is,de az angolul vagy németül kiválóan beszélők mégis valószínűleg könnyebb helyzetben vannak.

Ha már az a kérdés,hogy lesz-e érdekes,jól fizető,fejlődést biztosító munka a diploma mellé,akkor a Merkúrról leírtak alapján csak azt tudom elképzelni,hogy erre jelenleg sajnos nem igazán van esély.Amit ebben a helyzetben javasolni lehet,hogy vizsgálja meg,mit keresnek,ilyesmit tanuljo,szerezzen szakmát,sajátítson el még egy nyelvet,amit nemcsak négy országban meg pár szigeten beszélnek.Valamilyen egyszerűbb munkát biztosan talál –ezt a 6.ház ura,a Szaturnusz mutatja- ami valamelyest próbára teszi –talán korán kell kelni,talán több mint 8 óra lesz a munkaidő,ami lestrapálhatja-,de azért valamennyire mégis meg fogja kedvelni.A tanfolyamokat a Mars mutatja a képletben,ami együtt áll a Szaturnusszal.Ha szerencséje van,akkor leendő munkahelye segíteni fogja a tanulást.

C. 2018.04.04-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.05.12 08:41)

A kérdező érdeklődik az egyik munkatársa iránt. Úgy érzi, lehet kölcsönös az érdeklődés, bár néha nem egyértelmű a férfi viselkedése. A kérdés, hogy lesz-e ebből párkapcsolat, szerelem.

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. Eszerint párkapcsolat lehetne, de a szerelem sajnos nem valószínű. Egy olyan ideális kapcsolathoz, ahol testi és érzelmi közösség is van a felek között, a jelölőik között közeledő fényszögnek és erős recepciónak kell lenni. Itt fényszögek vannak, és recepciók is vannak, de sajnos nem elég erősek ahhoz, ami egy tartós, boldog kapcsolathoz elég lenne.

A képletben a kérdezőt a Jupiter jelöli, ami méltóság nélküli, hanyatló házas, retrográd, ami azt jelenti, hogy elég gyenge. Ha nem írta volna, hogy a partner félénk, bizalmatlan, azt mondanám, hogy a kérdező (is) épp ilyen. Előfordul olyan, hogy másban látjuk visszatükröződni a saját tulajdonságainkat. A Jupiter nincs fényszögkapcsolatban a partnerjelöltet képviselő Merkúrral, míg a kérdező érzelmi állapotát jelző Hold igen. A Holdnak a Merkúr arculati méltóságában is áll, ami a legutolsó a méltóságok sorában, keveset ér, nagyjából annyit, hogy észrevette a kérdéses kollégát. Sokkal fontosabb az, hogy egyúttal a Merkúr romlásában is áll. Ez a két bolygó most azt írja le, hogy a kérdező tudja, hogy ez a férfi nem hozza el neki a boldogságot, de ennek ellenére is belemenne a vele való kapcsolatba. A kérdező 35 éves érett nő, érthető hogy társat szeretne és ilyenkor elég nehéz kérdés, hogy a kapcsolat vagy az egyedül maradás kockázatát érdemes-e vállalni abban a reményben, hogy majd jön valaki más, akivel szerencsésebb lehet.

A partner jelölője, a Merkúr sarokházban áll, ahol maximális ereje lehetne, de a kérdés idején retrográd volt, diszharmonikus fényszögkapcsolata a Marssal és a Szaturnusszal tovább csökkentik az erejét, mint ahogy a közelében járó Nap is, ami égeti. Valami történt, vagy történik ezzel a férfival, ami lehet az anyjával kapcsolatos dolog, vagy valamilyen betegség, de akár más is, ami nem tárgya az elemzésnek. Emellett, mivel sarokházban áll, de nincs méltósága, azaz peregrin, még van valami a tarsolyban, ami óvatosságra int vele kapcsolatban. A sarokházas, peregrin bolygókat tartották régen tolvajnak, amit nem feltétlenül kell szó szerint érteni, de a kérdezőt valamilyen módon károsíthatja a későbbiekben. A Merkúr a Jupiter méltóságában áll, tehát tetszik neki a kérdező, bár fényszögkapcsolat nincs a két bolygó között, de a Holddal való fényszögkapcsolata erősödő, ami jelzi a lehetőséget, hogy valami történjen kettejük között.

Az általában elmondható, hogy a felnőtt, életerős emberek tudják, hogy mit akarnak. Természetesen nem kell ajtóstól rontani a házba, de ha párkapcsolatot akarnak, és tudják, hogy nincs akadály, sőt érzik, hogy van érdeklődés, akkor nem húzzák sokáig a dolgot, és afelé terelgetik az események alakulását, hogy abból valóban kapcsolat legyen. A mély érzelmek, a nagy szerelem nem mindenkinek jön el az életébe, sőt inkább csak nagyon keveseknek. Szeretni persze így, vagy úgy azért lehet a másikat. Érettebb korban viszont már sokkal inkább az számít, hogy mennyire lehet a másikra számítani az élet dolgaiban. Ehhez egy jó partneri viszony is elég, és valószínűleg stabilabb alapot ad, mint a lángoló szerelem.

A kérdező 35, a férfi majdnem 40 éves. A kérdező úgy érzi, hogy menne a dolog, ezért egy próbát megérne, ha ő maga venné a bátorságot és beszélne a férfival. Ha erre nem kap egyértelmű választ, akkor valószínűleg csak az idejét pazarolja valakire, aki olyan férfiként, amilyet elképzel magának, nem tud kiállni. Sajnos úgy fest, hogy ha sikerül kettejüknek erről beszélni, és elkezdenek járni egymással, ez még csak egy kapcsolat lesz, de nem szerelem. Viszont azt meg kell tapasztalnia a kérdezőnek, hogy mennyire elfogadható ez a kapcsolat az elemzésben feltárt feltételekkel, mert ha az, akkor akár hosszabb távon is együtt maradhat a férfival.

T.E. 2018.03.07-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.04.24 21:55)

A kérdező új párjával gyermeket szeretne. Mindkettőjüknek van saját gyereke is. A kérdés, hogy lehet-e közös gyermekük?

A kérdező kora szerint még bőven szülhetne, akár több gyermeket is. A születési képletében a gyermekekért felelős 5. ház ura a Nap, ami az általa jelzett dolog számát csökkenti, legtöbbször egyet jelent. Ez tehát gyermekek esetében utalhat arra, hogy nem lesz több gyermeke. Nem túl szerencsés, hogy a születési képletében a Nap egzaltációs méltóságban van ugyan, de hanyatló házban áll. Szerencse, hogy semmi sem sújtja, gyengíti.

Ami reményt adhatna, hogy az 5. házban van egy bezárt jegy, aminek az ura a Merkúr. A Merkúr saját romlásában járt a kérdező születése idején, ami problémákra utalhat a gyermekáldás kérdésében. Ez még nem zárná ki, hogy még egy kisbabája szülessen, de elképzelhető, hogy a felnevelése nagyobb kihívást jelent majd, mint amit az első gyermeke esetében jelentett. A rosszabb az, hogy a Merkúrnak csak egyetlen diszharmónikus fényszögkapcsolata van, éspedig a 8. ház csúcsán áll Uránusszal. Figyelembe véve az Uránusz és az általa uralt jegy házhelyzetét, ez azt jelenti, hogy nehézségek lehetnek a teherbe eséssel, és/vagy a terhességgel magával. Felléphetnek váratlan komplikációk, és sajnos a próbálkozások véget érhetnek vetéléssel.

A második gyermekre vonatkozó jelzéseket a VII. ház vizsgálatával is szokták keresni. A VII. ház ura a Mars jegyhelyzete szerint jól áll a képletben, de nem túl szerencsés, hogy a baljóslatú, veszteségeket, szorongást hozó 8. házban áll, együttállásban a csalódásokat jelző Neptunnal. Az is kedvezőtlen jelzés, hogy a VII. házban áll a Szaturnusz, ami megerősíti, hogy a második gyermek kérdésében komoly kihívásokra számíthat. Szerencsére a Marsnak sok harmónikus fényszögkapcsolata van bolygótestvéreivel, ami általában azt mutatja, hogy a vele kapcsolatos dolgok könnyen alakulnak, rendeződnek. Persze ebben nyilván az is benne van, hogy a második gyermeknél a szülőnek már van egy csomó tapasztalata korábbról.

Nem derült ki, hogy már tervezik-e egy ideje, vagy csak most jutottak el a kapcsolatukban arra a pontra, hogy gyermekvállaláson gondolkodjanak. Jó lett volna tudni, hogy felmerült-e egy esetleges egészségi probléma, ami befolyásolhatja a kérdés alakulását. A néhány napja kezdődött új életévében a Vénusz aktiválódott, ami a saját személyes törekvéseinek hangsúlyt ad, de ez a bolygó a betegségekért felelős 6. háznak az ura is, tehát ebben az évben megvan az esélye annak, hogy többet kell majd orvoshoz járni. Lehet, hogy a cél az, hogy egy esetleges terhességre megfelelően felkészítse a testét, vagy rendezzen olyan kisebb egészségi problémákat, amik egyébként megnehezítenék egy kisbaba kihordását.

Bár ennek az elemzésnek nem témája az előrejelzés, és nyilván több, ugyanarra utaló jelzés alapján lehet nagyobb valószínűséggel jósolni egy esemény bekövetkezését, de a fent említett Mars a 34. életévben aktiválódik, ami azt jelenti, hogy a következő születésnapja utáni időszakban gyermekáldással kapcsolatos eseményre számíthat –terhesség, vagy akár maga a szülés- feltéve, hogy továbbra is feltett szándékuk a család bővítése.

E. 2018.02.05-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.04.11 21:53)

A kérdező tavaly elvált. Van egy barátja, akivel nagyon szeretik egymást, de a kérdező gyakran féltékenykedik, ezért összevesznek, majd kibékülnek. A kérdése, hogy hova tart ez a kapcsolat, mert nem szeretné elveszteni a férfit.

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. Nem reménytelen ez a kapcsolat, és az idővel nyilván egymáshoz csiszolódnak, de valószínűleg ez a hullámzás folyamatosan jelen lesz. Most a féltékenykedés, később meg majd valami más miatt alakulnak ki veszekedések, amiket viszont utána meg tudnak beszélni.

A párkapcsolatokban a jelölők egymáshoz való viszonya és a köztük fennálló fényszögkapcsolatok jelölik ki, hogy mire lehet számítani. A fényszögkapcsolat teremti meg a lehetőségét a kapcsolat létrejöttének, míg a recepciók azt mutatják meg, hogy „szeretik”-e egymást a bolygók.

Ebben a képletben mindkét felet több bolygó is képviseli: az őket jelölő ház ura mellett egzaltációs úr is, emellett a Hold esszenciálisan jelzi a kérdező érzelmi állapotát is. (A kérdező a Vénusz, egzaltációs úr a Szaturnusz, és ahogy írtam, a Hold. A barát a Mars, az egzaltációs úr a Nap.) Az egzaltációs uraknak egy kapcsolat kezdeti szakaszában nagyobb szerepük van. Ilyenkor rajonganak egymásért a nő és a férfi, de ez az állapot csak ideiglenes. Náluk látszik ilyen recepciós kapcsolat az egzaltációs urak esetében. A kérdező részéről sokkal erősebb a vonzalom, ezért érzi úgy, hogy erre a férfira várt egész életében. Azt viszont fontos tudni, hogy ez a rajongás el fog múlni, és akkor már világosabban látja, hogy milyen a partnere. A Hold és a kérdezőt jelző I. ház ura egyébként a mostani helyzetükben nem igazán lennének oda a férfiért, hiszen a Vénusz a Nap romlásában, Hold nemcsak a Nap, hanem még a Mars romlásában is van. Egyedül a Szaturnusz rajong a Marsért, és mivel ez a bolygó saját jegyuralmában, sarokház csúcsán áll, mentesen minden károsító hatásért, olyan erővel képes eluralni a kérdezőt, hogy minden más ellenérzését elfelejti mellette, így fülig szerelmes lesz. Még egy jel van, ami a tisztánlátást akadályozza, éspedig az, hogy a Vénusz a Naptól pár fok távolságra van, emiatt égetett, így vagy nem lát jól dolgokat, vagy hibás következtetést von le, jelen esetben emiatt féltékenykedhet a férfira.

A Hold jegyátlépésre készül, a Mars uralmába lép, ami azt jelenti, hogy a mostani, elméleti elutasítása a Marssal szemben, amit a Marsért rajongó Szaturnusz mellett nyilván nem is érzékel, elmúlik, és akkor már adaptálódik a Mars igazi arcához. Viszont a Hold itt saját romlásába kerül, tehát a boldogságot valami árnyékolni fogja, talán szorongás, szomorúság valami miatt. A Vénusz is átlépi nemsokára a jegyhatárt, kilép a Nap romlásából, ami azt jelenti, hogy a kérdező mindennapi énje elfogadja a partnerét. Ezen a helyen a Marsnak van saját méltósága, ami még jobban megerősíti a partner iránt érzett szeretetét. Viszont a Szaturnusz jegyváltás után a Vízöntőben a Nap romlásába kerül. Mintha a kapcsolat későbbi szakaszában már nem kívánná az udvarlást, vagy a partnernek lesznek olyan szokásai, amik egyszer csak elkezdik a kérdezőt bosszantani.

Ami nem túl szerencsés, hogy a jelölők között csak távoldó fényszögkapcsolatok vannak, fényátvitel sincs, ami a közvetlen fényszögkapcsolatot helyettesíthetné. Mindez a kapcsolat további fejlődésének nem használ. Nem derült ki, hogy most hányadán állnak, összeköltöztek-e, terveznek-e közös családot, stb… A távolodó fényszögek esetén a meglevő állapot sokáig fennmaradhat, esetleg lassan elmúlhatnak a meglevő eredmények, de új dolgokra nem lehet számítani.

Én azt tanácsolom a kérdezőnek, hogy legyen erős, és ne adjon teret a féltékenykedésnek. Egy kapcsolat alapja a bizalom, és ha ezt nem tudja megteremteni, akkor gyorsan eltávolodhatnak egymástól.

Sz.N. 2018.01.21-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.04.11 05:56)

A kérdező a nyáron ismerkedett meg egy férfival. A kapcsolat elég rövidre sikeredett, a férfi szakított, fél éve nem beszéltek egymással. A kérdése, hogy lesz-e folytatás, vagy a volt partnerének már van más az életében?
A kérdésre érvényes, értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni.
A volt partnerek esszenciális jelölője a Szaturnusz, ami saját jegyében uralomban, és a partnerkapcsolatokért felelős VII. házban áll. A Szaturnusz ebben a helyzetében erős és tisztességes, de a Holdat, a kérdező lelki jelölőjét elutasítja. Fényszögkapcsolata nincs. A kérdező jelölői a Merkúr és a Hold már orbiszon kívül távolodóban vannak tőle. Ez azt jelenti, hogy nem valószínű, hogy a kapcsolat valamikor folytatódni fog. Bár a kérdező valószínűleg ezt érzi is, de lélekben még nem engedte el a férfit. A Hold a VII. háza urának, a Jupiternek az uralma alatt van, és most még szoros, de már távolodó a fényszögkapcsolat. Úgy tűnik, hogy a kérdező a lelke mélyén a férfira még mindig párjaként tekint. A Jupiter viszont elutasítja a Holdat, ami ugyancsak azt valószínűsíti, hogy a kapcsolatnak nem lesz folytatása.
A Jupiter a Mars uralma alatt áll, és korábban együtt állt a Marssal. A Mars a Jupiter uralmi jegye felé halad, így kölcsönös recepcióba kerülnek, de fényszögkapcsolat nem lesz köztük. Ez jelentheti azt, hogy van valami más, aki iránt gyengéd érzelmeket táplál a kérdező volt barátja, de ezt a friss kapcsolatát is inkább izgalmasnak, semmint harmónikusnak lehet titulálni. Ez a különleges vonzalom a Szaturnusz oldaláról is látható a Mars felé, hiszen a Mars egzaltációjában van, tehát rajong iránta. Egy ilyen érzelmi kapcsolatban másnak nincs esélye.
Ami látszik még, hogy a Merkúr és a Jupiter, a kérdezőt és a társat jelző VII. ház urát jelképező bolygók viszont közeledő fényszögkapcsolatban állnak egymással, a Jupiter idővel retrográd mozgásúvá is válik, ami ad egy halavány reménysugarat arra, hogy talán mégis lesz még közös jövőjük, de utóbb rá fog jönni a kérdező, hogy nem szabad túl sokat képzelni a kettejük dolgáról. Bármi is történik, tehát valamelyikük felhívja a másikat, és beszélgetnek, vagy találkoznak is egymással, ez nem folytatás. A kérdező jelölője a Jupiter romlásában van, tehát előbb-utóbb úgy találja majd, hogy ez már nem ugyanaz a férfi, mint aki elhagyta, és akit ő visszavár.
A kérdésre az a válasz, hogy érzelmileg sosem állt a kapcsolatuk azon a szinten, ami szükséges lenne a hosszútávú folytatáshoz. A kérdező sokkal többet fektetett ebbe a kapcsolatba, mint a férfi. Közben eltelt fél év, és semmi sem utal arra, hogy ez megváltozna.
Azt tanácsolom, hogy keressen egy másik férfit, a vele tervezzen egy új jövőt!

S.K.D. 2017.12.30-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.02.25 07:00)

A kérdező korábbi kudarcai után most boldog párkapcsolatban él. A kérdése, hogy mennyire illenek össze, lehetnek-e egymásnak ők az igaziak?

Két személy összeillését a szinatsztria-képlettel szokták vizsgálni, de a tapasztalatom szerint a kérdés sokkal bonyolultabb, mint amennyit a horoszkóp elárul erről. Általában azt szokták mondani, hogy a szinasztriában, azaz a két képlet egymásra vetítésében a két személy bolygói közötti fényszögkapcsolatok közül a harmónikus fényszögek értelemszerűen kedvezőek, és különösen jó jel, ha szembenállás van, ami egyébként diszharmónikus fényszög. Ezt azzal magyarázzák, hogy ilyen esetben a két bolygó különböző módon működik, és ezzel egymást egészítik ki a vizsgált személyek. Például ha az egyik rendetlen, a másik helyette is elpakol. Ugyanakkor a szembenállás a bolygók között mégiscsak olyan, mint amikor két mérges ember egymással szembefordulva veszekszik. Az egymás kiegészítése átfordulhat olyan ellentétbe, amire csak azon az áron találnak megoldást, ha az egyik feladja az elveit abban a kérdésben, ami viszont hosszú távon nem tesz jót a kapcsolatnak. A diszharmónikus fényszögek nehézségeket jelentenek, amelyeket meg kell oldani, tehát az általuk jelzett területen lehet súrlódásokra számítani. Egy kapcsolat elején ezek kevésbé szembetűnőek, később pedig kialakul, hogy ezek mennyire vannak a pár komfortzónáján belül vagy kívül, tudják-e kezelni, vagy elmérgesedik a helyzet.

Jó jel, hogy a kérdező jól érzi magát a kapcsolatban, bár nem derült ki, hogy mióta vannak együtt, és a mostani boldogság nem a amiatt van-e, hogy még rózsaszín szemüvegen át látja a kérdező kettejüket. Saját Bika Napja és Mérleg aszcendense miatt a kérdező jóval békésebb, kedvesebb, mint Kos Napú, Skorpió aszcendensű partnere. Valószínűleg imponál neki a Kos lendületessége, a Skorpió pedig érdekes, sőt bűbájos is tud lenni, de ezekkel a jegyekkel nem könnyű az élet. Mindkettő (Kos és Skorpió) hajlamos a birtoklásra, a Kos szeret irányítani még akkor is, ha nem túl szerencsés megoldásokat választ, és nehezen tűri, ha ellentmondanak neki. A kérdező barátjának Napja a Deszcendensen áll, vagyis szemben az aszcendenssel. Kozmikusan brutálisan erős, és a szembenállás miatt gyakorlatilag támadja az aszcendenst, vagyis magát a kérdezőt. A partner akaratossága sokszor érinti majd rosszul a kérdezőt, tehát a békés együttélés kulcsa az lesz, hogy tudja kezelni az emiatt kialakuló vitákat.

A két fél Holdja is szembenáll, ami egy újabb forrása lehet a feszültségnek kettejük közt. A partner Holdja a Halakban hajlamossá teheti őt arra, hogy az érzelmekkel manipulálja a kérdezőt, miközben a kérdező Szűz Holdja erre nem igazán vevő, hiszen racionálisan gondolkodik, nehezen tűri a hisztit. Ebből aztán lehetnek viták, főleg ha nem találja meg kulcsot, amivel kezelni lehet a helyzetet.

Az „Igazi” nem feltétlenül az, akivel holtomiglan-holtodiglan boldogságban fognak élni, hanem az, akivel valamely közös sorsfeladat miatt együtt kell lenni. Ami az igaziságra, de legalábbis arra mutat, hogy kettejüknek van egymással dolguk, az a Plútó elhelyezkedése. A kérdező Plútója együtt áll a barátja aszcendensével, a saját kettes házában. Ez egyfajta karmikus feladat is, amiben érintett a partnere és egyfajta értékrendi probléma megoldása. Kettejük különbözőségének kezelését kell valahogy menedzselnie, ami talán abba torkollik -amit sok nő tervez a házasságkötés utánra- hogy megneveli a férjét, ami általában sem, de itt különösen nem lesz egyszerű.

Egy fontos dolog van, amire figyelnie kell: a barátja az aszcendensén áll a Plútó, az 5. házban van a Nap, továbbá sarokházas, Halakban álló érzékeny Holdja és Marsa (ami az ő képletének az ura, hajlamossá teszi őt az önsorsrontásra. Nagyon kell rá figyelni, hogy a partner ne kerüljön veszélyes helyzetbe, mert a jelek szerint szívesen kockáztat, és érzelem-vezérlés alatt gyorsan bele is megy, ha ilyen szituáció adódik, amiből utóbb baja lehet.

I.M.2018.01.03-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.02.21 21:29)

A kérdező fiatal nő, aki külföldön megtalálta a számításait, jól érzi magát, de minden igyekezete ellenére nem talál rá a szerelem. A kérdése, hogy kell-e valamit tennie, vagy csak várja békésen, hogy majd rátalál valaki.

Azon kívül, amit tesz, tehát a viselkedésével sugallja a lehetséges partnerjelölteknek, hogy elérhető a számukra, tulajdonképpen nem kell mást tennie. Járjon el szórakozni, ismerkedjen, adjon lehetőséget a férfiaknak! Persze sok romantikus történetben váratlan élethelyzetek lökik egymás karjaiba a szerelmeseket, de sose lehet tudni. Minél több a lehetőség, annál nagyobb az esély a sikerre. Pánikolni pedig főleg nem szabad. Nem derült ki, hogy mióta vár a társra, de 22-23 évesen nem fog sokáig egyedül maradni.

Egyfajta elvárás az élettől, hogy legyen társ, pedig annak az időnek is megvan az értelme és célja, amikor éppen nincs az ember mellett senki. Igazán boldog csak az lehet, aki akkor is boldog, ha egyedül van.

Mivel valaki már „jósolt” neki egy igen közeli, órára pontos időpontot, amikor fordulópontot vesz az élete, inkább azt vizsgálom, hogy párkapcsolat tekintetében mit mond a horoszkóp.

A helyzet nem reménytelen, de dupla Mérlegként –napjegy és aszcendens- lehet rá hajlama, hogy nehezen döntsön. Skorpió Marsa szerint zsánere a hagyományos családfő, az erős akaratú -érts ezalatt a birtoklásra vágyó, uralkodni akaró- férfi, ő maga viszont egy finom természetű, kedves lány, akit valójában taszít a másik erőszakossága. Mérleg napja és Bika Holdja elutasítja a Marsot. A Hold közeledő szembenállásban is áll a Marssal, ami jelzi, hogy előbb-utóbb jönni fog az a férfi, akit a horoszkóp jelez. Mivel ez a két bolygó a 2-es 8-as háztengelyen van, az értékekkel kapcsolatos ellentéteket emelik ki. Ez lehet pénzügyi jellegű, de inkább az értékrend különbözőségéből fakadó konfliktusonra számíthat.
A Nap és a Hold fokon belüli kvinkunx fényszöge jelzi a diszharmóniát, amit az értelem és érzelem feloldhatatlan konfliktusa okoz benne. Tudja például, hogy nem ideális a kapcsolata, de társnak lennie kell, ezért megtartja. Persze nehéz is megszabadulnia tőle, hiszen a társ jelölője szilárd jegyben, követő házban áll.
A Nap-Hold kivinkunx fényszög a férfi-női szerepekkel kapcsolatos feloldhatatlan problémát is mutatja. A saját elképzeléseit kellene összeegyeztetnie az elvárással, ami persze elég távol esik egymástól, így itt folyamatosan kalibrálni kell, hogy élhetőek legyenek a mindennapok. Azért nem kell megijedni a fentiektől. A kérdező tudja majd kezelni a helyzetet, és alapvetően boldog életet élhet még akkor is, ha a házassága nem lesz vég nélküli turbékolás.

A mostani időszakban látszik, hogy ez a téma elég fontossá vált a kérdező életében. Az őszi születésnapjáig tartó életévében aktiválódott a Vénusz. Ez az egyik szerelmi bolygó, ami más jelzésekkel együtt jelezhetett volna szerelmet. Viszont ez a képlet ura is, így az aktiválódás mutathatja azt is, hogy a szülöttel abban az évben fontos dolgok történtek, ami nem feltétlenül a szerelemmel kapcsolatos, hiszen a Vénusz az ő esetében őt magát is jelenti.

Ebben az életévben pedig a Mars aktiválódik, ami ugyancsak szerelmi bolygó, tehát ebben a kérdésben fontosak a jelzései. Emellett a horoszkóp VII. háza uraként elsősorban társkapcsolati eseményeket hozhat.

Március elején a Jupiter természetes égi útján érinti azt a pontot, ahol a születési képlet Marsa áll. Ez a tranzit megismétlődik március közepén, majd a születésnapja környékén is. Ez lehetőséget ad társkapcsolat létesítésére, illetve meglevő kapcsolat építésére.

Ősz végén a progressziós Hold harmónikus fényszöget alkot a Marssal, ami ismét a társat jelentő VII. házzal kapcsolatos jelzés.

Ebben az életévében a direkciós Vénusz együtt áll a Marssal, ami ugyancsak egy elég erős, reményt adó jelzés, hogy hamarosan sikerül társat találnia, akivel akár hosszú távra is tervezhet.

P.E. 2017.06.05-i levelére

(az asztrológus válaszolt, 2017.11.08 22:50)

A kérdező fél éve tette fel a kérdést. Két hónapnyi együttjárás után a barátja megtudta, hogy nagybácsi lesz, és a fejébe vette, hogy ő is azonnal gyereket akar. A kérdező viszont még nem tervezett kisbabát, ezért a barátja szakított vele. A kérdés, hogy tényleg ezért szakított-e vele, vagy volt más oka is.

Mivel ilyen rövid együtt járás és gyors szakítás után a kérdező még úgy is fenntartotta a kérdését, hogy a választ csak jóval később fogja megkapni, úgy sejtem, nem az érdekelte igazán, hogy miért szakítottak vele, hanem hogy később lesz-e így vagy úgy folytatása enneka kapcsolatnak. Nyilván ő vonzódik a férfihoz, ezért szeretné, ha majd egyszer úgy jönnének össze, hogy az egy boldog, harmónikus szerelem és házasság legyen és akkor jöhet a gyerek. Az igaz, hogy a férfi részéről elég bizarr ez a hirtelen jött olthatatlan vágy a gyermek után egy olyan világban, amikor a fiatalok nem szívesen köteleződnek el, és a többség ha gondol is rá, de 30-35 alatt nem vállal gyereket.

Az eredeti kérdés idejére készített kérdőképletben nem látszik a szakítás. A kérdező jelölője a Szaturnusz, a párja jelölője a Nap egymás triplicitás szerinti recepciójában állnak és közeledő fényszögkapcsolatban is állnak egymással. A visszatérést, újrakezdést jelzi az is, hogy a Szaturnusz retrográd, azaz visszafelé halad, ami kapcsolatoknál a felmelegítést jelenti. A kettejük dolgának tehát semmiképen sem lett vége, de a fényszög szembenállás, ami a kölcsönös recepcióval együtt olyan kapcsolatot jelez, amire utóbb azt mondják, hogy talán jobb lett volna, ha meg sem történik. A triplicitás szerinti recepció nem a szerelmi kapcsolatra jellemző, hanem a barátságra. Házasság persze ebből is születhet, de lángolás nem lesz.

A partner jelölője az 5. ház csúcsán állt a kérdés idején, ami tényleg azt jelzi, hogy a férfi gyermeket szeretne. Viszont a szakításról szóló rész talán csak a visszautasítás miatti csalódottság volt, ép ésszel ugyanis tudhatta volna, hogy pár hetes ismeretségre nem feltétlenül vállal az ember gyereket, és egy több évig tartó tanulásra berendezkedett egyetemistának valószínűleg ez még nincs tervben.

Ugyanakkor a kérdezőnek nem árt figyelnie arra, hogy a partnere már az elején megmutatta, hogy nemcsak igényt tart a nadrág viselésére, hanem az ellenmondást sem tűri.

A jegyváltás után a jelölők más recepciói megváltoztak. Ez jellemzi a mostani állapotokat is. A kérdező jelölője utóbb belépett a saját jegyébe, ahol a méltósága megnőtt, de hanyatló házas állása miatt ereje kevés, a 12. házban szorong, nem érzi jól magát. A Bak jegyben járó Szaturnusz képes háttérbe szorítani az érzelmekért felelős Holdat, vagyis ha van is valamilyen ellenérzése a kapcsolat miatt, azt inkább figyelmen kívül hagyja, talán a megfelelési kényszerből, nehogy még egyszer magára haragítsa a párját, aztán végképp szakítsanak. Annak jelölője, a Nap viszont előbb a Rákba, később az Oroszlánba lépve nem véletlenül elutasító a Szaturnusszal szemben, hiszen mindkét jegy a Szaturnusz romlása. A partner érzelmi alapon kötődik a kérdezőhöz, de úgy tűnik, testileg nem. Legalábbis a leírás alapján mintha a fiatalember kerülné a szexet, pedig úgy tűnik, leginkább csak rajta múlik.

A folytatás tehát az lett, hogy a nyár végén a volt barát ismét felvette a kapcsolatot a kérdezővel, mondhatni, hogy elkezdett újra udvarolgatni neki, de zárkózott maradt, mintha szégyellte volna a korábbi viselkedését. A kérdező a férfit a párjaként említi, szeretné, ha a mostaninál –ez szeptember- közelebb kerülnének egymáshoz, de úgy tűnik, a férfi még nem áll készen erre. Ezért a másodlagos kérdés, hogy mik a férfi szándékai a kérdezővel? Erre sajnos nem igazán lehet válaszolni. Valószínűleg a férfi esélyt akar adni maguknak, de a képletből az körvonalazódik, hogy hosszú nyűglődésnek néznek elébe, ezért szándéktól függetlenül okosabb lenne elengedni egymást megadva a lehetőséget arra, hogy ki-ki valaki más oldalán megtalálja a boldogságot.

W.E. 2017.08.19-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2017.09.23 19:20)

A kérdező asszonynak hosszabb ideje titkos szeretője van. A barátjának és neki is volt fennálló kapcsolata is a viszony mellett. A kérdező végül egy éve elköltözött a férjétől, a barátjától pedig valamivel később ment el a partnere, amit viszont a kérdező mástól tudott meg egy hónappal később. A kérdezőt a barátja féltékenynek, követelőzőnek, fenyegetőzőnek tartja, ezért nem árulta el neki, hogy tulajdonképpen most már szabad a pálya. A kapcsolat mindennek ellenére még mindig titkos, a kérdező szerint a barátja miatt.
A kérdező mostanra bizonytalanná vált, hogy mire számíthat ezzel a férfival kapcsolatban: szereti-e, őszinte-e, tisztességes-e?

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni.
A kérdező jelölői, a Mars és a Nap a 6. házban, az Oroszlán jegyben állnak. Méltóságuk van, erejük viszont csekély, ami azt jelenti, hogy a kérdező tisztességesen szeretné rendezni ezt a helyzetet, valószínűleg úgy tervezi, hogy a hivatalos válás után férjhez megy a mostani barátjához. Ahhoz viszont, hogy a sarkára álljon és megvalósítsa, amit szeretne, nincs ereje.

A titkos dolgokat a 12. ház, a szeretőket az 5. ház mutathatja. A két házban a Jupiter a közös, az egyikben a bezárt jegy ura, a másikban egzaltációs úr, tehát a partnert a Jupiter jelképezi. Jegyváltás előtt a Mars és az Oroszlán a Rák jegyében a Jupiter egzaltációjában jártak. Ekkor volt a kapcsolatnak az a fázisa, ami a legizgalmasabb egy szerelemben, amikor a legszebbnek, legjobbnak látja valaki a partnerét.

Saját jegyváltása előtt a Jupiter a Szűz jegyben, saját romlásában járt. Itt nem érzi valami jól magát, talán olyan helyzetben volt, hogy otthon már akkor sem mentek valami jól a dolgok és jól esett egy kis vigasztalás. A Jupiter itt a Marsnak és a Napnak csak alacsonyabb méltóságaiban jár, ami ahhoz kevés, hogy őszintén szeresse a parnerét, de fényszögkapcsolat volt köztük, ezért sikerült összejönni a kérdezővel.

Mostanra megtörtént a jegyváltás: a kérdező jelölői már nem rajonganak a kérdéses férfiért, és amikor a kérdés idején a Hold, ami a kérdező egyfajta érzelmi állapotjelölője, ugyancsak elhagyta a Rák jegyet, vagyis a Jupiter egzaltációját, a kérdező elkezdett kételkedni, de tulajdonképpen még mindig vonzódik a férfihoz, hiszen mindhárom jelölője a Jupiter triplicitás szerinti méltóságában jár.

Ugyanakkor saját jegyátlépése után a Jupiter a Mérleg jegybe lépett, ami a Marsnak és a Napnak is a romlása, ami azt jelenti, hogy a kérdezővel eléggé elutasítóan viselkedik a barátja, aminek nyilván meg is van az oka. A Mérleg kardinális jegy, és a Jupiter sarokházban jár, tehát ez az elutasítás nem tart majd sokáig, de van itt egy dolog, amit nem árt tudni: a Jupiter a Vénusz uralma alatt van, és egyben távolodó fényszögkapcsolatban áll a Vénusszal, aki még egy rövid ideig a Jupiter egzaltációjában jár. Az az asszony, aki éppen elhagyta őt, elég mély nyomot hagyott benne, és ezt a kapcsolatot meg kellene gyászolnia. Nem szerencsés egy másik kapcsolatra terhelni a szakítás terheit, pedig valószínűleg most éppen ez történik, és emiatt nem kedves, sőt elutasító a kérdezővel szemben.

Az újabb jegyváltás után a Jupiter a Mars uralma alá kerül, tehát a kérdező megkaphatja a barátját, csak addigra lehet, hogy már másképp fog gondolkodni felőle. A Jupiter a Skorpióban a Hold romlásában jár, ami azt jelenti, hogy a partner az érzelmi harmóniát nem tudja megadni a kérdezőnek.

Eközben a kérdező jelölői is jegyet váltanak, a Szűz jegyben a Jupiter romlásába kerülnek. A kérdező már nem akarja a Jupitert, és ha egybekelnek, az legfeljebb csak azért lesz, mert a történtek után úgy érzi, hogy ennek így kell lennie, és mivel ez a gyengeség -amit a 6. házas helyzete mutat, és ez lehet bármilyen típusú rászorultság- indokolttá teszi számára, hogy tartozzon valakihez, mert egyedül nehezen boldogulna. A férjével való kapcsolatról a kérdező nem írt, de úgy tűnik, hogy nem csinált túl jó vásárt, viszont nem marad egyedül.

O.I. 2017.07.29-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2017.09.03 19:21)

A kérdező férfiú, korábban egyedül maradt a gyermekeivel. Társat talált egy olyan asszony személyében, aki jóval fiatalabb nála, és elég rossz híre van a környékükön. A kérdező ezzel nem akart foglalkozni, bizalmat szavazott a kedvesének azzal a feltétellel, hogy ezután becsületes lesz. Sajnos a párja visszaélt ezzel a bizalommal, majd el is tűnt a kérdező életéből. Ő viszont szereti a nőt, és visszavárja. A kérdés, hogy mikor lesznek újra egy pár az ő Kiscsillagával?

A kérdés érvényes és értékelhető, de korai. Ez azt jelenti, hogy még nem ismerünk minden részletet, ami a kérdés elbírálásához szükséges lenne, így a későbbiekben változhatnak a dolgok.

A kérdező jelölői a Szaturnusz/Mars. A partnerét a Hold/Jupiter jelzi.
A kérdés idején a Mars együtt állt a Nappal, ami azt jelzi, hogy a kérdező nem lát tisztán. Nem tudni, ez vajon azt jelenti-e, hogy szerelmes férfiként olyasmit is elnéz a barátnőjének, amit józan ésszel nem tenne, vagy van valami, amit nem akar tudomásul venni, és ennek ellenére várja vissza a nőt. A barátnő mindkét jelölője a Mérleg jegyben, a 9. házban van, ami jelezheti azt is, hogy az asszony külföldön van, vagy csak a szomszédban (VII. ház 3. háza).

Minden esetre jegyhelyzete alapján az sem a Hold, sem a Jupiter nem kedveli a Marsot. Ez mutathatja azt, hogy az asszonynak a kérdező, mint szerelmes férfi egy kicsit sok volt. Egyébként viszont kedvelné őt, tehát azt mindenképpen el lehet mondani, hogy a kérdezőnek egy kicsit hétköznapibban kellene viselkednie, még ha szerelemtől átitatva ezt nehéz is lehet megvalósítani.
Az talán segít majd, ha a Nap és a Mars együttállása távolodik, később meg is szűnik, és akkor a kérdező sokkal objektívebben fogja látni a helyzetet, ami valószínűleg visszafogottabbá teszi őt.

Arra van esély, hogy a kérdező folytassa a kapcsolatot a barátnőjével, hiszen a jelölők közeledő fényszögkacsolatban és részben kölcsönös magas recepcióban is vannak egymással, ami párkapcsolat esetén biztató. A Szaturnusz és a Jupiter a kérdés idején 5°távolságra volt egymástól, ami a bolygók jegy és házhelyzetét tekintve ennyi napot, hetet, hónapot jelent. A kérdéshez képest éppen mostanában telt el 5 hét. Ha nem sikerült volna mostanáig visszarendezni a dolgaikat, akkor az év végén, az ünnepek tájékán lesz még rá lehetőség.

A kérdező tudja, hogy nehéz fába vágta a fejszéjét egy ilyen kapcsolattal, hiszen ő maga is tapasztalta, hogy amit a partneréről pletykálnak, az valószínűleg igaz is, saját bőrén tapasztalta, hogy nem bízhat benne, mégis szereti, vágyódik utána.
Amikor a jelölők jegyet váltanak, fordul a kocka: a Szaturnusz a Jupiter és a Hold romlásába lép, a Mars a Jupiter romlásába, a Jupiter és a Hold a Mars uralma alá kerül, ami a Hold saját romlása. Ez azt jelenti, hogy visszakapja a nőt, de több baja lesz vele, mint amennyit úgy be tudna vállalni anélkül, hogy ez a kapcsolat rovására menne, viszont nem is tud tőle megszabadulni, legalábbis egy ideig nem.

Ennek tudatában kell végiggondolni azt, hogy tényleg ennyire fontos-e neki ez a kapcsolat. A jelölői ugyanis most szabadakaratos jegyben vannak, amikor dönthet még arról, hogy mit tesz. Később a Szaturnusz, ami a kérdező elsődleges jelölője, mostani hanyatlóházas ereje, vagy inkább gyengesége helyett igazi erőre kap, és uralmi méltóságra tesz szert, tehát végre igazán magára találhatna, de ha most úgy dönt, hogy kitart a barátnője mellett, akkor az ereje jó részét arra fordíthatja, hogy megpróbál normális körülményeket teremteni otthon.

Igaz a barátnője jelölői is szabadakaratos jegyben vannak, tehát még neki is van beleszólása a történetbe, és van némi esélye, hogy a kérdező végül hiába fog várni a Kiscsillagra.

H.V. 2017.07.23-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2017.09.03 13:56)

A kérdezőt a párja már egyszer el akarta hagyni, végül maradt, mert a kérdező rábeszélte. Közös gyermekeik vannak. A kérdező úgy érzi, hogy a társa előbb-utóbb mégis el fog menni, bár szeretné, ha nem így lenne. A kérdés, hogy ha mégis megy, mikor?

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. A képlet azonban korai, ami azt jelenti, hogy van olyan tényező, ami változtathat a dolgok végleges kimenetelén, és de ez a dolog még nem dőlt el, alakulgat.

A leírás szerint több okból is érezhető, hogy a kérdező nem az igazi a párjának. Nem részletezte, hogy ez pontosan mit jelent. A képletből annyi látszik, hogy mostanra sem recepciós, sem fényszögkapcsolat nincs a kérdező (Jupiter + Hold) és a társa (Merkúr) jelölői közt. Ez nagyjából azt jelenti, hogy habár egy fedél alatt laknak, társkapcsolat -aminek a jelenlegi lakótársi viszonynál nyilván többnek kellene lennie- nincs köztük.

A Hold és a Merkúr az Oroszlán jegyben a Nap uralma alatt volt, ami azt jelenti, hogy a gyermekeik fontosak nekik, ugyanakkor a Jupiter a Mérlegben a Nap és a Mars (a gyerekek jelölői) romlásában járva azt feltételezi, hogy a kérdező most elutasítja a gyermekeit. Lehet, hogy aggodalmai próbára teszik, és emiatt nem tud annyit, vagy úgy foglalkozni velük, ahogy és amennyit egyébként szeretne. Az is lehet, hogy megfordult a fejében, hogy hiba volt szülni, mert milyen életük lesz egy csonka családban. Egy édesanyának fáj ezekkel a gondolatokkal szembesülni, de attól nem lesz rossza anya, ha anyaként néha egy kicsit leereszt. A Jupiter jegyátlépés után a Mars uralma alatt lesz, tehát itt csak átmeneti szünet van, amire talán szüksége is van a kérdezőnek.

A kérdező társa a 9. házban jár, ami a felsőfokú tanulmányokat jelenti a képletben. A kérdező a képzésből hátralevő 1-2 évről írt, azt nem, hogy ezt hol folytatja a párja, de a kora alapján elképzelhető, hogy egyetemista. A Merkúr jegyátlépésre készül, 3°-nyira áll a Szűz jegytől, ami mindenképpen valamilyen változást hoz, és időben ez jelenthet ennyi évet annak bekövetkeztéig. A kérdező attól tart, hogy a tanulmányok idejére maradnak csak együtt, utána ismét felmerül a válás kérdése. Amíg a Merkúr az Oroszlánban jár, tehát ez lehet 3 év, a Jupiter triplicitás szerinti méltósága miatt a Merkúr nem utasítja el a Jupitert. Ez azt jelenti, hogy addig a viszony kettejük között maradhat olyan, amilyen most. Ez lehet egy időben kicsivel több, mint a tanulmányok tervezett ideje, persze évhalasztás miatt tarthat az iskola is még 3 évig. A lényeg, hogy ennyi idő múlva következik be a Merkúr jegyváltása: kikerül az Oroszlán jegyből, a Nap uralma alól, és belép a Szűzbe, ami a Jupiter romlásának a helye. Ez lehet egy vízválasztó, amikor a férfi ténylegesen elhagyja a családját.

Lényeges viszont, amire az elején utaltam, hogy nem tudunk mindent, ami fontos lehet a kérdés elbírálása szempontjából. Lehet, hogy a kérdezőnek alakul úgy az élete menet közben, hogy nem is fogja bánni, hogy a mostani kapcsolata megszűnik. Egy új szerelem, ami ma még sehol sincs, később megváltoztathatja a mostani felállást. Legyen rá nyitott, mert valószínűleg úgy nagyobb az esélye a boldogságra, mint ha egy kihűlt kapcsolatot próbál feltámasztani.

H.A. 2017.07.03-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2017.08.10 19:51)

A kérdező fiatal nő, diplomás, de még tanul. A párkapcsolat illetve a családalapítás felé kacsintgat. Most egyedül van, és az érdekli, hogy lesz-e ebben az évben komoly barátja, és ha igen, milyen lesz a személyisége? Fontos lenne, hogy szeresse a gyerekeket.

A kérdése idejére érvényes és értékelhető képletet lehetett készíteni.
Az első jelzés, az I. házban járó retrográd Szaturnusz szerint a dolgok nem mennek jól. Ez azt sugallja, hogy problémái vannak az ismerkedéssel, és a levél dátuma szerint nem a záróvizsgákra való készülés miatt. Márpedig nyitottnak kell lenni a férfiak felé, kínálgatnia kell magát, hogy minél több közül tudja majd kiválasztani azt az egyet, aki megfelel a feltételeknek. A kérdés viszont inkább azt sugallja, hogy a kérdező a nagy Ő-re vár, akit a sors dob neki, és abban reménykedik, hogy az jó férje lesz.

A kérdezőt az I. ház ura, a Jupiter és a Hold mutatja a képletben. A Jupiter jól áll sarokházas, van saját méltósága, de ez a fizikai test. A Hold a lelki oldal hanyatló házhoz közelít, és saját romlásában, a Skorpió jegyben állt a kérdés idején. Ez azt feltételezi, hogy lelkileg kellene magát megerősíteni, mert zárkózott és szorongó, ami megintcsak akadályozni fogja a kapcsolatteremtésben.

Az őt jelölő bolygók viszont közeledő fényszögkapcsolatban, sőt erős recepcióban is áll olyan bolygókkal, amelyek jelezhetnek párkapcsolatot, akár ebben az évben is. A gond az, hogy mást akar a teste, és mást a lelke. Mintha a vonzódnak a macsós férfiakhoz, akik amolyan vezéregyéniségek, a hagyományos szerepet töltik be a családban. A Hold a Marshoz és a Naphoz kapcsolódik fényszöggel, ráadásul a Marssal kölcsönös uralmi recepcióban is áll, míg a Nappal csak ennél gyengébben. A Hold jegyváltás előtti fényszögei is ezzel a két bolygóval lesznek, tehát fog találkozni két férfival, ismerkedik, de nem biztos, hogy közülük kerül ki a jövendőbelije, bár a gyermekszeretettel nem lenne probléma. A Jupiter ugyanis a Nap és a Mars romlásában áll, vagyis testileg elutasítja őket. Talán a túl heves/gyors udvarlás nem teszik neki, és emiatt utasítja el őket.

A Jupiter viszont közeledő fényszögkapcsolatban és uralmi-egzaltációs recepcióban áll a Szaturnusszal, ami ugyancsak hozhat kapcsolatot, ebben az esetben viszont a partner valószínűleg egy idősebb/érettebb férfi lesz, aki a kérdező elképzeléseinek jobban megfelel, és ezt a Hold nem utasítja el. Ez viszont azt jelenti, hogy nem szerelmi házasságot köt, hanem feleségül megy egy olyan férfihoz, aki mellett a családalapítással kapcsolatos terveit meg tudja valósítani.

Szerelem nélkül is lehet jó házasságot kötni, de lehet, hogy nem kellene elkapkodni a dolgot. Talán később érik meg igazán arra, hogy megfelelő kapcsolatot alakítson ki. Most olyan, mintha mindegy lenne, csak vigye valaki. A jelölők jegyátlépése után a Szaturnusz, vagyis a férj viselkedése megváltozik, elutasítja a kérdező mindkét jelölőjét, a Holdat és a Jupitert is. A kérdező viszont végre helyén tudja kezelni a viszonyát a macsósabb férfiakkal és a saját érdekeit és képes lesz képviselni. Még egy olyan szituációt is el tudok képzelni, hogy ahogy a kérdező érettebb nő lesz, öregedő férje mellett szeretőt tart, aminek persze a férj nem fog örülni. Bár lehet, hogy a kérdező ezt a lehetőséget most kétkedve fogadja, nyilván úgy képzeli, hogy holtomiglan-holtodiglan házasság 2-3 gyerekkel, stb… de a horoszkóp szerint mégis lehet, hogy majd így alakul.

A lényeg: gyermekszerető férfiak tömege lesi a kegyeit, lépjen közéjük, tesztelje őket és válasszon! Férjhez menni ráér később is.

H.B.R. 2017.06.05-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2017.08.01 23:12)

A kérdező –szintén asztrológus- édesanyja ápolása után 9 éve maga is megbetegedett,most korlátozottan képes dolgozni,de alig van munkája,mert az ügyfelei sokszor lemondják a munkát,ezért kevés a jövedelme.A kérdése,hogy ez a rossz széria mikor ér véget,mikor lesz egy kicsit több pénze.

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni.

A karriert a X.ház jelzi,ennek csúcsa közelében ott a Neptun.Intuitív munkához jól jöhet,de sajnos bizonytalanságot hoz erre a területre.A tevékenységgel kapcsolatban fennáll a lehetőség arra,hogy váratlanul lemondják a találkozót.

Ugyancsak kedvezőtlen jel,hogy a X.ház ura retrográd,és már csak távolodó fényszögkapcsolata van a munkáért kapott fizetséget jelképező 11.ház egzaltációs urával,a Nappal.

A X.ház egzaltációs ura,a Vénusz viszont saját száműzetése helyén,a Kos jegyben volt , a kérdés idején még szoros együttállásban az Uránusszal.Súlyosbítja a helyzetet a Vénusz közeledő szembenállása az aszcendens urával,a Holddal.A kérdező jelölője,a Hold van a munka uralma alatt,ezért nagyon akarja csinálni,de valamiért nem megy.A szembenállás erős,feszítő hatású fényszög,emberi kapcsolati problémákra utal.Átgondolandó, hogy ez mit jelenthet,de lehet hogy csak arról van szó,hogy egy-egy ilyen lemondott találkozónál nem tud mást csinálni,mint hogy magában bosszankodik.

A negyedik,és egyben legrosszabb jel,hogy a 11.ház urai,a Mars és a Nap a 12.házban vannak,a tetejébe a Nap közeledő szembenállásban van a retrográd Szaturnusszal.Ez a bolygó esszenciálisan a csökkentést,korlátozást,valaminek a kevés voltát jelenti,a képletben pedig ők az ügyfelek.Kettejük szembenállása kölcsönös recepcióval párosul,vagyis a két bolygó egymásnak valamilyen szintű méltóságában van,ami azt szokta jelenteni,hogy amit kap fizetségképpen,abban sincs köszönet.Lehet,hogy utólag fizetnek,vagy nem lesz náluk annyi pénz,mert elfelejtettek felvenni az automatából,alkudozás,hogy nem lehetne-e fele annyiért,stb...

Ami vigasztaló,hogy a Jupiter retrográd mozgása pár napon belül átmegy stacioner állapotba,majd ismét elindul előre.Van saját,terminus szerinti méltósága is,ezek mindenképpen kedvező jelek a karrier szempontjából.Bolygótársa,a Vénusz a jövő hét folyamán végre belép saját uralmi jegyébe,a Bikába,ami ugyancsak kedvező jel a munka szempontjából.A kérdés,hogy fog a kérdező mindehhez viszonyulni.A Hold ugyanis szintén jegyváltás előtt áll,a Mérlegből a Skorpióba kerül,ami a Vénusz száműzetésének,és saját esésének a helye,a köztük fennálló fényszög a Hold gyorsabb mozgása miatt a jegyátlépés után felbomlik.Sajnos ez jelentheti olyan egészségi probléma kezdetét,ami miatt csak komoly erőfeszítések árán,vagy egyáltalán nem tud foglalkozni a munkájával,úgyhogy oda kell figyelni a jelekre,és amennyire lehet,megóvni magát a betegségektől.

A 11.ház ura,a Mars épp most lépett be a Rák jegybe,ahol méltósága megnövekedett ugyan,de ez saját esésének a helye is.Nem sokára eléri az aszcendenst,ahol ereje is meg fog nőni.Ez elméletben fizetésemelést jelent,itt a leírás szerint a segély összegének a növekedését.Ez a kormány a rászorulókkal nem túl bőkezű,de jönnek a választások,tehát pár morzsát lehullajthatnak az asztalról.Viszont mivel a Mars nemcsak javul,hanem romlik is,ezt a pénzt a növekvő infláció,vagy más kiadások el is viszik,tehát sok jót nem hoz.

Kicsit segíthet a 11.házban álló Vénusz Bika jegybe kerülése is,ami ha nem is sokat,de legalább valamennyi pénzecskét hozhat.

A rendkívüli bevétel a Nap,feltehetőleg a beeső ügyfelek honoráriuma,ami viszont szenvedi a Szaturnuszt,és ez még egy darabig így is lesz.16°-ot kell bejárni a Napnak,hogy átlépve a jegyhatárt megszűnjön a fényszögkapcsolata a Szaturnusszal.Változó jegyben,hanyatló házban ez ennyi hetet,hónapot vagy évet jelent! Szerencsés esetben csak most július végéig romlik,majd utána lassan javulni kezd a helyzet.Kevésbé szerencsés esetben jövő január végén lesz a fordulat.Különben pedig sajnos csak újabb 8 év múlva.

Mónika 2017.04.26-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2017.08.01 23:07)

A kérdező súlyos betegségből lábadozik. Most már rendben van, a kérdése az, hogy várhatók-e nehézségek, vagy most már nyugalom lesz. Praktikusan nekem ez a kérdés azt jelenti, hogy teljesen meggyógyult-e, csak talán ki sem meri ejteni, nehogy elkiabálja.
A kérdés kései, az aszcendens a jegy utolsó fokán állt. Vagyis ez tényleg az a pont, ahol már minden eldőlt, nem lehet tenni az ügy érdekében. Ez azt is jelentheti persze, hogy a kezelés befejeződött, mert a vizsgálatok szerint a betegség elmúlt.
A képlet szerint a kérdező jelölői –Merkúr és Hold- követőházban jártaka kérdés idején, ami elegendő fizikai és lelki erőt jelentenek. Ezenkívül pozitív jel, hogy a Hold saját egzaltációjában, a Bikában járt a kérdés idején. Azt mondják Bika Holddal minden sikerül.
Csakhogy van pár olyan jelzés, ami legalábbis figyelmeztetés, hogy valami nincs rendben. Nem feltétlenül testi dologról van szó, és jelen helyzetben ez érthető is, de mindenképpen foglalkozni kell vele, mert később alapja lehet a visszaesésnek.
A kérdező korábban is kérdezett a betegséggel kapcsolatban, akkor még az elején volt. A válasz felhívta a figyelmét az életveszélyre, ami szerencsére nem realizálódott, de a kérdező válasza csupa lemondás volt, ami általában nem segíti a felépülést.
Most, hogy átesett a kezelésen, az kérdése halvány bizakodást mutat, talán mert érzi, hogy ez az elvárás. Ugyanakkor a képlet szerint rettenetesen szorong, fél attól, hogy esetleg nincs minden rendben, és visszaeshet.
A Merkúr és a Hold a halál házában állnak, a Merkúr kölcsönös uralmi recepcióban a 8. ház urával, a Marssal, a Hold és a Merkúr között áll a 8. ház egzaltációs ura, a Nap, egészen közel a Holdhoz, azaz a Hold égetett. Mindez azt jelenti, hogy a kérdező sokat pörög a halál gondolatán, még mindig nem tudott megnyugodni, és elfogadni a jó hírt, hogy a kezelés sikeres volt, nem fog meghalni. A halál és az ő jelölői között most nincs fényszög, a Nap-Hold együttállás is távolodó, azaz hatása egyre csökken. A recepciók a két dolog közti „szimpátiát” mutatja, de fényszög hiányában ezek nem válnak eseménnyé. Vagyis, a haláltól való félelem, vagy a rajta való gondolkodás érezhető, de mivel megfelelő fényszögkapcsolat nincs, nem fog meghalni.

A betegség két jelölője, a Vénusz és a Jupiter. A Vénusz ugyan sarokházas erejű, épp jegyváltásra készül: saját egzaltációjából saját romlásába lép, de ugyanakkor a Mars és a Nap uralma alá is kerül, a Marssal fényszögkapcsolatban, a Nappal kölcsönös uralmi recepcióban lesz. Ha a kérdező jól van, akkor a konstelláció azt jelenti, hogy a betegség nem szűnik meg súlyosnak lenni, de most nem látszik (meghal, vagy tetszhalott állapotba kerül). Viszont a deszcendensen tartózkodik, azaz szemben az aszcendenssel, ami figyelmeztetés, hogy támadhatja a betegség a kérdezőt. A Jupiter pedig a kérdezőt jelző I. házban áll, a kérdés idején retrográd, azaz visszafelé haladt az égen, ami mutathatja a jelenlétet és a későbbi kiújulást. Itt rövid időre fényszögkapcsolat is kialakul a Merkúr és a Jupiter, azaz a kérdező és a betegsége közt, de recepció nem lesz, mindez pedig lehet hogy csak annyit jelent, hogy az egyik laboreredmény rossz lesz, aztán kiderül, hogy a labor tévedett. Ugyanakkor viszont a betegség ott lappang, még ha nem is kimutatható. Az sem szerencsés, hogy a betegséget jelző 6. házban áll a Neptun, ami bizonytalanságot jelent a betegséggel kapcsolatban.

Amit a kérdező tehet, hogy erősíti az immunrendszerét vitaminokkal, és a saját hozzáállásával. Esetleg. ha ez nem megy egyedül, kereshet hozzá szakembert vagy egy csoportot, ahol segítenek neki feldolgozni a traumát, amit a betegség miatt szenved el.
Most azért egy nyugalmasabb időszak jön, de hogy ez minél tovább tartson, a kérdezőnek alaposan meg kell dolgoznia érte.

Bea 2017.04.20-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2017.06.05 12:36)

A kérdező fél éve van együtt jelenlegi társával.Azt szeretné tudni,hogy tartós és a kapcsolat,vagy még idén szétmennek?
A kérdésre érvényes,értékelhető,de késői képletet lehetett készíteni.Az aszcendens a felkelő jegy 29°-án áll.Ez azt szokta jelenteni,hogy a kérdés valójában már eldőlt.
A kérdező és társa között nincs recepció,ami elég ritka,de különösen társkapcsolatnál szokatlan.A recepciók mutatják meg az egymás iránti vonzalmat.Eszerint ők úgy élnek egymás mellett,mintha közük sem lenne egymáshoz.Kicsivel ezelőtt egymás uralma alatt voltak.Lehet,hogy kihűlt,sőt jegessé dermedt a szerelmük? A két jelölő között a Hold fényátvitellel teremt kapcsolatot,ez az együttmaradáshoz elég lehet.
A kérdező jelölője szorosan együtt állt a Nappal,sőt egyenesen a Nap szívében volt.Ezt szerencsés jelnek tekintik,de ha az égetettség ezen a ponton nem is gyengíti a jelölőt,a tisztán látásában gátolhatja,illetve elrejti őt.Mintha egy másik világban élne,ahonnan se ő nem lát ki,és őt sem látják.Emiatt a helyzetét nem tudja reálisan értékelni.Az is lehet,hogy éppen emiatt kér külső segítséget.
A deszcendenssel szinte együtt álló Szaturnusz nem jó jel,hiszen mindkettejüket gyengíti.Képben volt valaki expartnere?
Esetleg –mivel a korban már benne vannak- felmerült a gyerek kérdése,és most azt kellene eldönteni,hogy ebben a kapcsolatban merjen-e gyereket vállalni a kérdező? Vagy lett volna gyerek,de elment,és ez kihatott a kapcsolatukra?
A kérdező partnerének bolygója a gyermekekért felelős 5.házban jár,de retrográd.Távolodó fényszögkapcsolatban van az 5.ház egzaltációs urával,a szintén retrográd Szaturnusszal.A kérdező jelölője éppen jegyátlépés után van,előtte neki is volt fényszögkapcsolata a Szaturnusszal.Ez jelezheti a meghiúsult gyerekprojektet.
Mi tartja össze még őket? A kérdező anyagi helyzete nem tűnik rózsásnak.A 8.ház –társ pénze- csúcsán ülő Plútó a társ pénzére összpontosít.Azért marad vele,mert arra számít,hogy így jobban boldogul? A Szaturnusz a 8.ház ura is egyben,és ahogy írtam,ez árt mindkettejüknek.Bár a Szaturnusz sarokházasnak számít,de peregrin,retrográd,tehát a Földről nézve hátrafelé mozog,és az általa jelzett dolgok inkább kevesebbet jelölnek,ezért legfeljebb többnek látszik a partner pénze,mint amennyije valójában van.Gondolja végig,hogy a pénz hogyan befolyásolja a kettejük életét. A Szaturnusz retrográd,a horoszkópábrán ez az aszcendenstől való távolodásban nyilvánul meg.A kérdező egyre kevesebbet kaphat a társától.A 8.ház egzaltációs ura házhelyzetét és fényszögkapcsolatát tekintve arra enged következtetni,hogy az anyagi támogatás kiemelten a gyerekprojektnek szólt,ennek hiányában megszűnik
Ha nincs szó gyerekről,akkor minden fent leírt dolog vonatkozhat a szexualitásra.Az 5.ház ugyanis az örömöké is,párkapcsolat esetén az evés-ivás,játék mellett talán fontosabb a szex.
A kérdező és partnere jelölői egymás 5.házában vannak,de a kérdező bolygója jegyet váltott,így az ő részéről ebben a kérdésben valamiféle törés van.A Nap jelezheti a partner különleges szexuális igényeit,amit a kérdező Vízöntő Holdja elutasít.Ugyanakkor neki is lehetnek különleges igényei,ezt is mutathatja a sokat emlegetett Szatunusz,ami a partnerének a jelek szerint bejött,de a távolodó fényszög miatt mintha már ez is múlófélben lenne
Összegezve a válasz az,hogy évvégéig együtt maradhatnak,de a horoszkóp alapján kérdéses,hogy van-e ennek értelme.Ebből úgy látszik,hogy kevés a lelki tartalom,amire építhetik a tartós boldogságot,enélkül pedig csak lakótársak lesznek,ami nem ugyanaz,mint amit nő és férfi egymástól elvár.A Jupiter kardinális jegyben járt a kérdés idején,de retrográd volt.Ez meglassítja átlépését a következő jegybe,a Skorpióba,ahol viszont már ártani fog a Holdnak,a kérdező lelki jelölőjének,miközben a Hold a Jupiter uralma alatt lesz.Kicsit a Stockholm-szindrómára hajaz ez a felállás.Igazán kíváncsi lennék,hogy mi az igazság,visszajelzést várok!
Ha pedig a fentiek igazak,gondolja át,hogy szeretné-e leélni emellett a férfi mellett az életét!

Mimi 2017.03.11-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2017.06.03 07:31)

A kérdező 3 éve dolgozik a vendéglátóiparban. Kedvet kapott hozzá, szeretne saját vállalkozásba kezdeni, amiben feltehetőleg a három év alatt felépített kapcsolatai segítségére számít. A kérdés, hogy ebben az évben van-e erre lehetősége?
Talán jó lett volna, ha megírja, hogy milyen vállalkozást akar felépíteni, és pontosan milyen szerepet szán az ismeretségeinek.

A jelenlegi munkahelytől távolodó szembenállásban van a kérdező jelölője, miközben a két bolygó között recepció áll fenn. Ez azt szokta jelenteni, hogy egy kicsit csalódott a munkahelyben, talán ezért is szeretne a maga útjára lépni. Viszont a munkahely jelölője retrográd mozgása miatt közeledő együttállásban van az aszcendenssel. Ez azt mutatja, mintha maga a munkahely része maradna az életének, akárhogy is alakul a sorsa. A jelenlegi munkahely jelölője a tervezett jövendőbeli munkahelyet jelző X. ház egzaltációs ura is. Maga a bolygó sarokházban áll, és van saját méltósága, emiatt lehet, hogy nem egy rossz hely ez.
A leendő munkahelynél, vagyis az említett X.házban van egy bezárt jegy, amelynek ura a Nap, közeledő szembenállásban van a X. ház urával, a Holddal. Elképzelhető, hogy adódna olyan lehetőség, ami kapcsolatban van a jelenlegi munkahelyével? Például egy nagyobb étterem kioszkját vagy bárját üzemeltetheti, amit bérel a tulajdonostól, tehát ilyenformán a kisebb egység az ő saját vállalkozása lehetne. Ennek az egységnek a jelölője és a kérdező jelölője között egzaltációs recepció van, ami nagy reményekkel kecsegtet, bár ilyenkor lehet arra számítani, hogy a remények túllőnek a ténylegesen elérhető eredményeken, amik kedvét szeghetik a kérdezőnek. A jelölők között fényátvitellel lesz fényszögkapcsolat, bár ez a korábban említett szembenállás, ami így együtt jelezheti, hogy utóbb a kérdező megbánhatja a döntését. Saját vállalkozásban más terheket is a nyakába kell vennie, ami a napi munkával együtt talán soknak fog tűnni.

Az ismerősöket, akikre számít a kérdező, a 11. ház ura jelzi, ami hanyatlóház csúcsán, saját romlásában járó bolygó, ami a kérdező jelölőjét egzaltálja, egyúttal közeledő Szaturnusz diszharmonikus fényszög sújtja őket, ami lefordítva annyit jelent, hogy ezek az emberek rajonganak a kérdezőért, de szinte alig van lehetőségük tenni érte. A gyakorlatban ez talán úgy néz ki, hogy van pár alkoholista, aki rendszeresen jár hozzá iszogatni, és ha saját bárt üzemeltetne, akkor meg oda járnának a pénzüket költeni. Hát ez nem valami biztató, de a lényeg, hogy a törzsvendégek meglennének. Ami a bevételeket illeti, ugyanez a bolygó jelenti azt is, tehát komoly esély van rá, hogy a kérdező kevesebbet keresne, mint amennyire számít, hiszen a bevételből egy csomó kiadása lenne, talán olyan is, amire most még nem is gondol.

Összefoglalva, lehetséges saját vállalkozás létrehozása ebben az évben, de jól teszi, ha előbb egy üzleti tervet készít, esetleg egy szakértő segítségével, hogy tisztábban lássa, mire számíthat, hogy amennyire csak lehet, kevesebb kellemetlen meglepetéssel kelljen megbirkóznia, ha a tettek mezejére lép. Fel kell arra készülnie, hogy lehetnek hullámvölgyek, vagy legalábbis az elvárásokhoz képest rosszabb teljesítés. Mindezek mellett el kell fogadnia, hogy a saját maga uraként, legalább az első időkben nagyobb terhet jelenthet számára a vállalkozása, mint amire számít. A kezdeti nehézségek után minden téren javulhat a helyzet.

Cykla 2017.03.02-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2017.05.16 05:54)

A kérdező és az egyik munkatársa egy éve kerülgetik egymást. Nem történt semmi, pedig van valami kémia köztük. Csakhogy a kérdező flörtölt valakivel, amire a másik elfordult tőle, összejött egy jóval fiatalabb lánnyal. A kérdés, hogy a kérdező és a munkatárs lehetnek-e majd valamikor egy pár. Az ilyen esetekről mindig az jut eszembe, hogy két felnőtt ember nem kacérkodik egymással egy éven keresztül. Ha tényleg akarnak egymástól valamit, akkor úgy alakítják a dolgokat, hogy a szerelmük kiteljesedjen. Ez még inkább így van, ha nincsenek komoly akadályok, mint ahogy itt sem voltak: az egyik lezárta a rosszul működő kapcsolatát, a másik pedig eleve szingli volt. Ha egy ilyen helyzetben nem terelődnek egymás felé, akkor vajon mi segítene később abban, hogy megtörténjen a csoda? Persze sose lehet tudni, ezért kérdezzük meg a csillagokat, hogy hátha…

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett felállítani. Ebből elég egyértelműen látszik, hogy bár a munkatárs valóban érez valamit a kérdező iránt, de nem úgy tűnik, hogy össze fognak jönni. A kérdező és a munkatárs jelölői korábban elég közel kerültek egymáshoz, de sohasem álltak együtt, ami jelezte volna, hogy összejönnek. Mostanra a munkatársat jelölő bolygó elkezdett lassulni, ezáltal elszakadni a kérdezőt jelölő bolygótól, és egyúttal fényszögkapcsolatba és kölcsönös recepcióba is lépett egy másik bolygóval, aki minden bizonnyal a munkatárs mostani barátnőjét, a fiatal lányt jelzi. Kapcsolatuk erősödő szembenállás, ami egyrészt azt jelzi, hogy nem fognak szakítani, másrészt megerősíti a kérdező által elmondottakat, hogy a munkatárs új párkapcsolata nem igazán boldog. Ennek ellenére együtt maradnak, nem tudni mennyi ideig.

A kérdező helyében nem várnék rá, hogy majd ha szakítanak, hátha akkor ő lesz a következő, mivel az ő és a kérdéses személy jelölője még fényátvitellel sem lépnek már fényszögkapcsolatba egymással.

Sajnos megvan rá az esély, hogy a kérdező ennek az elemzésnek a dacára továbbra is reménykedik ebben. A Hold, ami egyfajta érzelmi jelölő, mutatja, hogy a gondolatai ekörül a férfi, de legalábbis a párkapcsolat körül forognak. Másik jelölője hamarosan jegyet vált, és ezzel a munkatársat jelölő bolygó uralma alá kerül, ami viszont a saját romlása. Hanyatló házas elhelyezkedése és a számára kedvezőtlen jegyhelyzet arra utal, hogy ebben a küzdelemben nincs sok esélye, de legalább jó sokat fog szenvedni cserébe a reménykedésért.

Innentől fogva a kiegészítő kérdések –párkapcsolat, házasság, gyerek vagy csak kaland- mind értelmüket vesztik.

Ha sikerülne elszakadni ennek a férfinak a vonzásából, és körülnézne, most találhatna olyan férfit, akivel komolyabban tervezhetne, tehát mindenképpen javasolt, hogy korához méltóan éretten gondolja át a helyzetet, hogy érdemes-e olyasmibe még több energiát fektetni, amitől nem várható el eredmény, és ehelyett kipróbálhatna valami újat.

B.B. 2017.02.27-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2017.04.09 14:41)

A kérdező mélyponton van egy rosszul sikerült kapcsolat után, amiben érzelmileg és anyagilag is kihasználták. A kérdése, hogy rendeződik-e az élete, tartogat-e még valami szépen neki az élet.
Mivel a negyvenes évei elején van, az élet még jó eséllyel tartogat neki szép dolgokat, a kérdés csak az, hogy ő ezeket észreveszi-e, lehajol-e érte és örül-e majd neki. Ez sokszor tényleg csak annak a kérdése, hogy milyennek érzi az ember az életét, hogy mennyire rugalmas, mennyire tudja egyensúlyban tartani a benne szunnyadó küzdőszellemet és az elfogadást. Aki a padlóra kerül, mert néha mindenkivel megeshet, sírhat egy kicsit, de utána fel kell állnia, leporolni magát és újra belevágni. Arra kár várni, hogy majd az élet… Egy kicsit tenni is kell érte.

Nyilván a kérdező sem arra készül, hogy a problémái majd maguktól megoldódnak, talán vigaszt vár egy asztrológiai elemzéstől, pedig ez önmagában nem oldja meg a dolgokat.

Ami a rendeződést illeti, a születési képlet szerint lehet arra számítani, hogy fenekestül felfordul az élete, vagy legalábbis újrakezdés-szerű helyzetekbe kerülhet. Az aszcendenstől pár fok távolságra álló Plútó ilyen szempontből nem a legszerencsésebb, főleg, hogy ez egyben azt is jelenti, hogy a párkapcsolatokért felelős VII. házzal áll szemben ez a bolygó, tehát ezen a téren, illetve általában a más emberekkel való kapcsolatában fejti ki legerősebben a hatását. A Plútóval együtt álló Hold, ami ráadásul a 12. házban áll, különösen érzékennyé teszi, ezek a változások nagyon megviselik. A problémákat nehezen engedi el, ami koloncként gátolja a továbblépésben. Ez annál is inkább így van, mert ez az egyébként is nehéz együttállás az MC tengely csúcsán álló Szaturnusszal áll közeledő diszharmónikus fényszögkapcsolatban. Ugyanez a fényszög persze adhat ösztönzést arra is, hogy az életét rendbe tegye, de ez csak akkor fog sikerülni, ha nagyon tudatosan akarja is, és elfogadja, hogy bármikor jöhet egy újabb hullámvölgy, amire ugyanígy kell reagálnia.

A mostani kérdésre érvényes, de kései kérdőképletet lehetett készíteni. Ez azt jelenti, hogy a kérdező nem sokat tud tenni az ügye érdekében. Az őt jelölő Merkúr a Halak jegyben saját romlásában, a leszálló holdcsomóponttal együtt állva igencsak rosszul érzi magát, mintha egy gödörben lenne, ahonnan nem tud továbblépni. Pedig lenne ereje, de mégse. Talán ez még a gyászidőszak ideje, amivel elsiratja a levelében említett rossz kapcsolatot. A Hold és a Szaturnusz közeledő kvadrát fényszöge azt mutatja, hogy volt partnerével kapcsolatban vannak elvarratlan szálak. Lehet, hogy ezért vagy azért még kell találkozniuk, de az is lehet, hogy a kérdező érzelmileg még a hatása alatt van ennek a kapcsolatnak. Ez a lelki seb idővel majd begyógyul, pár hétbe, két-három hónapba bele fog telni. Nagyjából ennyi idő múlva az anyagiak tekintetében is derűlátóbb lehet. Nem feltétlenül lesz több pénze, csak nem érzi majd olyan kifosztottnak magát, mint a kérdése idején. Tovább tart, amíg úgy összességében elkezdi magát jól érezni, ami ugyancsak nem azt jelenti, hogy boldog lesz, hanem a kérdés idejéhez képest kevésbé depressziós. Ezen a ponton már elkezdhet gondolkozni, hogy hogyan tovább, mert építkezni kell, amíg csak élünk.

Arra figyelni kell, hogy a volt partnert jelző Szaturnusz retrográd mozgása, és a jelölők helyzete alkalmat ad arra, hogy újra egymás mellé kerüljenek. Ha valóban ilyen romboló volt a kérdező számára a kapcsolat, akkor a neki arra kell majd törekednie, hogy ne kerüljön túl közel a volt partneréhez, mert utóbb ismét csalódni fog. Így viszont legfeljebb azt érzi majd, hogy nem békében váltak el, és később sem bocsátottak meg egymásnak, de ezzel sokkal könnyebb együtt élni, mint egy rossz kapcsolatban szenvedni, ráadásul úgy, hogy ezt egyszer már megtapasztalta ugyanazzal az emberrel.

Sz.K.B 2017.02.16-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2017.04.03 23:43)

A kérdező fiatalasszony, egy éve ment férjhez, de már évek óta foglalkoztatja a gondolat, hogy mikor lesz kisbabája.

A kérdése idejére radikálisan érvényes, értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. Ebből sajnos az látszik, hogy mostanában nem igazán kedvező a helyzet a gyermekvállaláshoz. A kérdező jelölője, a Nap, a Vízöntő jegy végén, a 8. ház csúcsán állt, a Hold pedig a Skorpió jegyben, vagyis a kérdező mindkét jelölője méltóság nélkül, saját romlásában járt a kérdés idején. Nem tudunk semmit a kérdés hátteréről, de ennek alapján feltételezhető, hogy a kérdező egészségével nincs minden rendben, ez pedig rosszul hathat vissza a gyermekvállalásra is.

Maga a gyermek az 5. ház ura, a Jupiter. A kérdés idején sarokházban állt arculat szerinti méltósággal, de amellett, hogy retrográd mozgású volt, még a zodiákus egyik fenegyereke, a Mars is sújtotta, ami ugyancsak nem túl szerencsés jelzés, ha valaki gyermeket szeretne. A retrográd mozgás miatt a szülők jelölőivel távolodó fényszögkapcsolatban áll. Ez azt jelentheti, hogy a gyermek már készülődött megszületni, de meggondolta magát. Lehet, hogy volt olyan terhesség, ami megszakadt, de előfordulhat, hogy még azelőtt változott a terv, hogy maga a terhesség létrejött volna.

A Jupiter marsi sújtottsága ugyancsak utalhat egy meglevő betegség fellángolására, vagy a kérdező munkájára, ami ugyancsak ronthatja az esélyeket (például stresszes vagy túl sok munka, egészségre káros környezet). Esetleg még mutathat olyan célokat, amik miatt, bár szeretnének, de tudatosan mégsem vállalnak még gyermeket (például előbb saját otthont szeretnének, és majd csak azután).

A horoszkóp tehát ezeket a problémákat jelzi, ezért figyelmet kell rájuk fordítani. Ha nincs ismert betegség, akkor legalább egy alapos kivizsgálás indokolt, mert a kérdező huszas évei közepén jár, amikor az asszonyok a legtermékenyebbek szoktak lenni, ezért már összejöhetett volna a baba, ha mindent megtesznek érte.

A kérdező jelölői jegyátlépés után a gyermeket jelölő Jupiter uralma alá kerülnek, a Jupiter pedig egy idő után ismét előrehaladó mozgású lesz. A jegyátlépés után elméleti lehetőség lehet majd arra, hogy végre gyermekük legyen, mivel a jelölők azonos elemű jegyben lesznek, ami feltételezi a fényszögkapcsolat lehetőségét, és lesz recepció is a jelölők között, bár nem túl erős.

Ha a kérdező nem vizsgáltatja ki magát, illetve a munkahelyi dolgait nem rendezi, akkor előfordulhat, hogy hiábavalóan, mégis olyan rögeszmésen akarja majd a gyereket, ami már-már visszatetszést szül a környezetében, és a görcsös akarás általában ugyancsak rosszul hat a termékenységre.

A kérdőképlet szerint tehát egyelőre nem várható gyermekáldás. Javaslom, hogy ha addig nem sikerülne, egy év múlva újra kérdezzen rá ugyanerre, de érdemes időkorlátot beletenni a kérdésbe (pl. lesz-e gyermekünk két éven belül?)

T.I. 2015.02.15-i kérdésére

(Az asztrológus válaszolt, 2017.03.11 09:39)

A kérdező vidéken élő,érettebb korú asszony,jelenleg munkanélküli,kevés innen-onnan származó mellékjövedelemmel. A végzettségének megfelelő adminisztratív munkát keres helyben vagy a fővárosban. A kérdése az,hogy három hónapon belül lesz-e munkája?

A kérdés idejére készített kérdőképlet érvényes és értékelhető.

A kérdezőt jelző bolygó a karrierért felelős X. ház ház csúcsán van,de már retrográd mozgású. Ez jelzi,hogy mennyire komolyan gondolja a kérdező,hogy munkát szeretne,de mintha a hite kezdene csökkenni,hogy ez sikerülni fog. Ezen sajnos nem is csodálkozom.

A horoszkópot mindig a környezettel együtt szabad csak értékelni. Abban az országban,ahol egymillió új munkahelyet reméltünk,és ebből lett párszázezer közmunkahely,a szakmunkások kellenének a termelésbe (és nem az adminisztrációba),de őket a munkaadó nem tudja,vagy nem akarja megfizetni,az idősebb munkavállalóknak pedig akkor is nehezebb,ha egyébként minden rendben lenne velük,szóval ebben a környezetben a legszebb horoszkóp sem ígérheti a csodát.

A legszebb horoszkóp… De ez sajnos nem tűnik annak. A jegy végéhez közeledő aszcendens –a 25.°-on még éppen hogy nem kései- sejteti,hogy a kérdező nem sokat tud tenni az ügy érdekében. A Holdnak ugyan lesznek még fényszögkapcsolatai,mielőtt a következő jegyváltása megtörténik,de kicsi az esély rá,hogy ez meghozza a régóta várt áttörést. A Hold ugyanis egylőször a Szaturnusszal,majd a Nappal találkozik. A Szaturnusz a X. ház egzaltációs ura,vagyis feltűnik egy munkahely,amibe a kérdező nagy reményeket fektet. A Nap esszenciálisan a főnökök jelzi,tehát a munkahelyre pályázik és behívják állásinterjúra. A kérdező jelölői,bár a Szaturnusz egzaltációjában vannak,ugyanakkor a Nap romlásában is. A főnök nem lesz szimpatikus. Bár ez talán nem tántorítaná el a kérdezőt a munkavállalástól,de nem is jó jel.

A képlet I. házának a csúcsán trónoló Szaturnusz azt mutatja,hogy a dolgok nem mennek jól,viszont a kérdező esetében mégis jelezheti,hogy munka összejön,főleg azzal együtt,hogy a munka és a kérdező jelölője uralmi-egzaltációs recepcióban vannak. Bár a fényszög felbomlóban van kettejük közt,de elég sokáig fennáll ahhoz,hogy ebből még legyen valami. Főleg,ha már a kérdés idején történt valamilyen lépés a munkahely megszerzése ügyében.

A Hold jegyváltása után a munkahely már nem lesz annyira szimpatikus,majd elválik,hogy miért. A X. ház egzaltációs ura -tehát a munkahelynek az a tulajdonsága,ami miatt rajongott a kérdező- ugyancsak jegyet vált,és az új jegy a kérdező mindkét jelölőjének a romlása. Ez az jelenti,hogy ami addig tetszett,az már nem tetszik,vagy a munkahelyi körülményekben történik valamilyen változás,amire a kérdező nem számított és nem is tetszik neki (pl. megszigorítják a 10 perces cigiszüneteket).

Persze valamit valamiért. A kérdező munkát szeretett volna,a csillagok azt ígérik,hogy ez most sikerülhet is,és végre anyagilag önnállóvá válik,de nem az álommunka áll a láthatáron,és elnézve a keresetre vonatkozó jelzéseket,nem is az álomjövedelem. A fizetés jelzője a 11. ház ura magas méltóságban,de hanyatló házban áll. Ez a tisztességes úton szerzett szerény jövedelem,amennyit ma itt az elvégzett munkáért adni szoktak. A kérdező ezt méltánytalanul alcsonynak fogja érezni. Elképzelhető,hogy például most kap ígéretet a próbaidő utáni magasabb fizetésre,amit jó eséllyel úgy kell majd kicsikarni. Ez persze jól fog jönni,de lehet,hogy olyan feltételek mellett kapja meg,amiket nem szívesen teljesít. Például a cigiszünet szigorítása mellett napi 10 órányi munkát várnak el,vagy a szabadságát csak papíron kapja meg,esetleg ezt kifizeti a cég.

Összefoglalva: lehet munka,sőt talán azóta már van is.
Annyit még hozzáfűznék,hogy a jelölők szabadakaratos státusza jelzi azt,hogy van lehetőség dönteni. Tehát,ha meglenne a munka,de a kérdező ragaszkodik az eredeti elképzeléséhez,és csak irodában tudja elképzelni a jövőjét,van lehetősége nemet mondani,és akkor nem lesz munka,hiába jelzik ezt a csillagok. Erre figyelmeztet a retrográd Jupiter is.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Következő »