Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csak válaszok (Ide az asztrológus ír. Kérdéseket a "Bejelentkezés"-be, minden mást a "Visszajelzés, értékelés"!-be lehet)

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

L.E. 2018.08.14-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.10.07 12:07)

A 40 éves kérdező 2 válás után a 3. kapcsolatában él. A kérdése, hogy 3 fia után számíthat-e újabb gyermekre, és sikerül-e egy kicsit boldognak lenni a párjával?

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni.

A rövid leírásból nem derül ki, hogy a kérdező és társa, most hányadán vannak egymással, mit ért azalatt, hogy lehetnek-e boldogok egymással. A képlet nem mutatja, hogy egymással nagyobb bajuk lenne. A kérdező és társa jelölői saját jegyükben, uralomban vannak. A kérdezőt a saját jegyében, uralomban és az I. házban járó Nap mutatja, ami a társat jelölő Szaturnusz romlása, ráadásul a két bolygó között nincs fényszögkapcsolat. Ez jelezhet testi érdektelenséget, például alacsony szexuális vágyat, esetleg térben is időben eleve kevés időt tudnak együtt tölteni, és ezt lehet kevés boldogságként értelmezni. Ebben nem valószínű, hogy változás lesz.

Érzelmileg a kérdező sokkal jobban kötődik a párjához. A Hold a Szaturnusz méltóságában van most is, később pedig az egzaltációjában lesz. A Szaturnusz nem viszonozza a Hold érzelmeit, hiszen saját jegyében, a Bakban kimondottan hidegnek mutatkozik. Idővel ez változni fog, kicsit javul, de ez akkor sem lesz szerelem.
Mindezektől lehet elfogadható, jó, korrekt a kapcsolat, ami talán fontosabb is akkor, ha már három gyerekről kell gondoskodni. Érettebb korban a kiszámíthatóságnak nagyobb jelentősége van, mint a lángolásnak, tehát ha most ilyennek érzi a kapcsolatukat, legalább ilyen marad hosszabb ideig.

Ami a gyermek kérdését illeti, kevésbé jók a kilátások. A Szaturnusz a gyermeket jelző 5. házban van, tehát a kérdező partnere valószínűleg maga is szeretne gyermeket vagy foglalkozik a kérdéssel, ugyanakkor a Szaturnusz maga egy gátló hatású bolygó, tehát jelenléte ezen az életterületen nem szerencsés. A másik probléma az, hogy a Bak jegyben a Szaturnusz a gyermeket jelképező Jupiter romlásában jár, ami amellett, hogy foglalkoztatja a közös gyermek kérdése, fizikailag mégis elutasítja ezt. Lehet, hogy orvosi probléma áll a háttérben, lehet, hogy az elégtelen szexuális élet, sőt lehet, hogy valójában ő maga nem akar már gyermeket, csak a kérdező beszélte tele vele a fejét, és most nem hagyja nyugodni a kérdés. Érdemes lenne ezt megvizsgálni ezt a kérdést akár egészségi szempontból is, hiszen itt nemcsak arról lehet szó, hogy rendben van-e a nemzőképesség, bár saját uralmi jegyében járó bolygónál nem valószínű, hogy valamilyen komolyabb betegség veszélye fenyegetne. Ennek ellenére a kérdező a képlet szerint elég sokat pörög a betegségek kérdésén, noha sem őt, sem a párját nem fenyegeti ez a veszély.Ehelyett fontosabb lenne azt tisztázni, hogy a társ tényleg akar-e gyermeket. Érett korban is lehet gyarapítani a családot, de a gyermekkel járó problémákra is gondolni kell, és az időre, hogy bőven 60 felett lesznek, mire a kisbabából önálló felnőtt lesz, és lehet, hogy ezt veszi számba a férfi.

A gyermeket jelző Jupiter sarokházas erejű , de peregrin. Van recepciós kapcsolata a Nappal, de távolodó fényszögkapcsolatuk miatt inkább az valószínűsíthető, hogy ha idáig nem született meg, valószínűleg már nem is fog.
Ha pedig a kérdést a partner oldaláról közelítjük meg, az ő gyermekét a VII. háztól számított 5. ház mutatja, aminek az ura a Merkúr a 12. házban jár, és retrográd mozgása miatt távolodik az aszcendenstől, ami ugyancsak azt valószínűsítheti, hogy bár ez a kérdés most eléggé napirenden van, de végül lemondanak a közös gyermekről.

H.A. 2018.07.18-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.09.22 23:57)

A kérdező házasságban él,a kérdése,hogy fog-ez gyermeke születni?Sajnos a kérdés idejére nem lehetett érvényes és értékelhető képletet készíteni,a születési időpont hiányos,a képlet jobb híján Budapestre készült,ami tekintettel az ország méreteire pár fokos eltérést jelent a házak csúcsainál,ha az ország keleti vagy nyugati szélén született a kérdező.Ha esetleg távolabb született,akkor még pontatlanabb lesz a képlet.Azt sem tudni,hogy most hol él,és hogy mit lehet tudni a gyermekvállalással kapcsolatban.

Az adatok és a háttér fontos a kérdés elbírálása szempontjából,ahogy ez a honlapon is szerepel.Másképp olvassa az asztrológus a jelzéseket,ha pl.a kérdezőnek már van tudomása arról,hogy valamilyen egészségi probléma nehezíti a teherbe esést,épp túl van egy próbálkozáson,és elvesztette a magzatát,de a kora miatt most már jó lenne szülni,vagy ha már van gyermeke,és akar még egyet,stb...

A meglevő adatokra felállított születési képlet szerint lehet a kérdezőnek gyermeke.Az 5.ház ura és társura a Mars,modern értelmezés szerint a Plútó,illetve a Jupiter,bőségesen rendelkeznek fényszögkapcsolatokkal,ami lehetővé teszi az érvényesülésüket a dolgok alakulásában.Sajnos üröm az örömben,hogy kozmikusan nem túl szerencsésen állnak,ugyanis a Mars és a Jupiter is saját romlásában volt a kérdés idején,ráadásul a Mars hanyatló házas,ami saját gyengeségét mutatja.Más hatás szerencsére nem rontja a helyzetüket.Még egy érdekes jelzés az 5.házban álló Neptun,ami sajnos torkollhat kellemetlen meglepetésbe.Minden anyuka nagy terveket sző a gyermekével kapcsolatban,hogy a gyermekben rejlő lehetőségeket kiaknázza,ami természetesen rendben is van.A kérdés az,hogy a szülő terveinek és elvárásainak képes-e a gyerek eleget tenni,tényleg a gyermekben rejlő lehetőségek kiaknázása a mérték,vagy a szülő által elvárt teljesítményt kell hoznia a gyermeknek,ami miatt mindketten csalódhatnak.A gyermeket jelző bolygók gyengesége jelezheti azt,hogy a gyermek nem feltétlenül képes a csúcsteljesítményre.A harmadik bolygó,a Plútó peregrin,viszont sarokház csúcsán elég ereje van.A gond vele csak annyi,hogy a kérdezőt jelző Nap romlásában volt a kérdés idején.Ez azt hozhatja,hogy az anya által támasztott elvárásoknak nem igazán tesz eleget,szívesebben járja a saját útját.Ez jelenthet jót is,ha sikerül megtalálnia a jó utat,függetlenül attól,hogy a kérdező mit szánt a gyermekének.Persze itt még nem tartunk,először szülessen meg a kis trónörös.

A kérdező a nyáron a 39.életévébe lépett.Az előző életévében aktiválódott a Jupiter,ebben az életévben pedig a Mars.Ez jelezheti a gyermekvállalás közeledtét,és esetlegesen akár azt is,hogy ebben az évben összejön a kisbaba.Emellett a Jupiter természetes égi útján hamarosan az 5.ház fölé ér,ahol belép majd saját uralmi jegyébe,a Nyilasba is,míg a Szaturnusz el fogja hagyni ugyanezt a házat.Ez mindenképpen kedvező a terveik szempontjából,hiszen a Jupiter bőséget hoz arra a területre,ahol jár,a Szaturnusz pedig gátló hatást fejtett itt ki.

Ugyancsak jó jelzés,hogy a változásokat jelző Hold,ami egyébként többek közt az anyasággal kapcsolatos dolgokat is mutat,direkcióban eléri a kérdezőt jelölő Napot és az aszcendens vonalát,vagyis a kérdezőnek a következő életévében lehetősége nyílik arra,hogy anyává váljon.

A profekció szerinti I.házban pedig ott áll a férjet jelző Szaturnusz –ami egyben a profekció szerinti 5 ház ura is- és a születési képletben a gyermeket jelző Mars,mindkettő fényszögkapcsolatban a profekciós I.ház urával a Merkúrral,ami a profekciós X.házban áll.A X.ház a terveket,célokat jelzi,ebben az évben nagy hangsúlyt kap ezek megvalósítása a kérdező életében.Ha most a család gyarapítása a legfőbb célja,akkor a többedik jelzés támasztja alá,hogy van rá lehetősége.Ebben a férje mindenképpen partner lesz.A gyermek és a kérdező jelölője közti nehéz fényszög viszont azt jelzi,hogy nehézségek várhatók,talán a kérdező kora miatt némi orvosi segítség,esetleg egy kis gyógyszeres támogatás kell,amivel a fogamzást megkönnyíthetik.

M.M. 2018.07.06-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.09.02 21:41)

A kérdező kétgyermekes anyuka, lányai vannak. Szeretnének egy kisfiút is, a kérdése úgy szól, hogy lehet-efia? A körülményekhez tartozik, hogy a kérdező 41 éves lesz.

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. A gyermekekt az 5. ház írja le, ha több gyermekkel kapcsolatos a kérdés, akkor a második gyermeket a 6. ház, a harmadikat a VII. ház írja le. Az 5. és 6. ház ura egyaránt a sarokházas, uralomban levő Szaturnusz. A kérdés idején negatív, nőies jegyben volt, ez mutathatja, hogy az első két gyermek kislány, a jegy- és házhelyzetüket tekintve erősek és egészségesek.

A harmadik gyermeket jelző VII. ház csúcsán volt a kérdés idején a Neptun, ami a bizonytalanságot és a csalódást is mutatja. A ház ura a Jupiter, egzaltációs ura a Vénusz. A Jupiter ugyancsak nőies jegyben volt a kérdés idején, ami valószínűsítheti, hogy a harmadik gyermekük is kislány lenne. Emellett az is probléma, hogy a Jupiter elég gyenge ebben a képletben (gyengíti a Mars, retrográd, hanyatló házas, nehéz fényszöget zár be a kérdezőt mutató Merkúrral), viszont van méltósága, tehát ha megszületik, több törődést igényel, mint nagyobb testvérei. A Vénusz, ami egzaltációs úrként szintén mutathatná a harmadik gyermeket, férfias jegyben áll ugyan, de kozmikusan ugyancsak kedvezőtlen a helyzete (peregrin, és az ura is az, sötét hanyatló házban áll, fényszögkapcsolata nincs), tehát a Vénusztól nem várható gyermekáldás.

Negyedik gyermeknek jöhet fiú. A Mars, férfias, pozitív jegyben áll, követő házban, ami elég erőt ad neki. Önmaga peregrin ugyan, de az ura uralmi helyzetben van. Ami nála kedvezőtlen, hogy retrográd mozgású, és bele fog futni a leszálló holdcsomópontba, ami egyfajta gödör, egy nehezen megoldható problémát mutathat. Ezen kívül kölcsönös recepciók mellett szemben áll a kérdezőt jelző bolygóval, a Merkúrral. Ez a fényszög azt szokta mutatni, amikor valamit szeretne a kérdező, meg is kapja, de utóbb megbánja.

Nem tudni, mit jelezhet a Jupiter és a Vénusz gyengesége. Talán azt, hogy nem örülnének még egy kislánynak? Vagy bevállalják annak a reményében, lényegében muszájból, mert csak így lehet negyedikként fiú gyermekük, amit talán a magzat is érzékel a nem földi síkon. Vagy beteges lesz?

És mit jelölhet a Mars gyengesége? Önmagukat nem kímélve a szülők szolgálják a kis trónörököst, és közben azon csodálkoznak, hogy belerokkannak? Vagy 50 felé egy kicsi gyerekkel, három másik mellett túl fárasztó lesz a szülői lét? A leírás szerint anyagilag nem túl jól álló család rosszabb helyzetbe kerül miatta?

Az nyilván nem ismeretlen a kérdező előtt sem, hogy az érettebb kor növeli a várandóssággal kapcsolatos kockázatokat. A horoszkóp mutat is nehézségeket, amit nem szabad elhanyagolni egy fontos kérdés bírálatakor. Ezzel együtt a kérdésre tehát az a válasz, hogy igen, lehet fiú gyermekük, de a tervükkel kapcsolatos döntés sokkal árnyaltabb és ha tehetik, érdemes jól átgondolni a jövőjüket. Mielőtt bevállalják, tisztázni kellene az anyagi kérdéseket, és azt, hogy el tudják-e képzelni, hogy a hatvanas éveik közepéig gyereket kell nevelniük, hiszen kb. akkorra válik felnőtté a most tervezett fiúgyermek. Fontos még, hogy a várandósság alatti szűrővizsgálatokra, illetve a szülés utáni gyermekorvosi vizsgálatokra nagy hangsúlyt fektessenek, hogy bármilyen probléma esetén azonnal tudjanak lépni.

K.A. 2018.09.01-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.09.02 19:38)

A kérdező egyetemen tanul, de attól fél, hogy a megszerzett képesítésével csak szerény jövedelme lesz. Ezért kitanulná a burkoló szakmát, amit másodállásként végezne. A tanfolyamra a jövő héten kell beiratkozni, ezért extra sürgős kérdése, hogy elkezdje-e a képzést?
A válasz:
igen.

T.I. 2018.06.09-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.07.28 23:50)

A kérdező érett asszony, akinek tavaly óta tetszik egy férfi, és úgy érzi a vonzódás kölcsönös. A kérdése, hogy a következő 3 évben lehet-e olyan párkapcsolata, amiben boldog lesz.

A kérdezőnek volt vagy van férje, akivel egy korábbi elemzés szerint együtt marad a kérdező. Ez egy kicsit árnyalná az esetleges leendő kapcsolattól várható boldogság mértékét.

A kérdezőt a képletben a Vénusz és a Szaturnusz jelzi. A Vénusz a kérdés idején a Hold és a Jupiter uralma alatt állt. A Jupiterrel nincs fényszögkapcsolata, ami talán nem is baj, hiszen a Jupiter a Skorpió jegyben a Vénusz romlásában jár. Igaz, a kérdés idején épp a Vénusz terminus szerinti méltóságában is járt, így a kölcsönös recepciók révén valóban lehet vonzalom kettejük között, de fényszög hiányában ebből nem lesz kapcsolat, és boldog kapcsolat pedig végképp nem, mivel a fent említett romlás miatt előbb-utóbb férfi megunná a kérdezőt.
A Vénusznak a Holddal van közeledő fényszögkapcsolata és kölcsönös recepciója is, ami már lehetőséget ad a kapcsolatra. A két bolygó között kvadrát fényszög áll fenn, ami arra utal, hogy nem lesz egyszerű összejönniük. A másik probléma, hogy a két bolygó kardinális jegyben és sarokházban van, és kettejük közül csak a kérdezőt jelölő bolygónak van méltósága. Míg a Vénusz a Hold uralma alatt van, a Hold csak a Vénusz arculati méltóságában, de egyúttal száműzetésében is van, saját méltósága viszont nincs, ezért vigyázni kell vele, mert sarokházas peregrin bolygóként árthat a kérdezőnek.

Mindez azt jelenti, hogy ha valami végül történt kettejük között, az a kérdés után néhány nappal megtörtént. Megeshet ilyen annak ellenére, hogy egy év alatt csak az utcán futottak össze hébe-hóba, ha az egyik veszi a bátorságot, és a tettek mezejére lép. Még az is lehet, hogy ez egy örömteli együttlét lesz, de utána jön a gyors kijózanodás, főleg a kérdező részéről. A partnere ugyanis ezután már a romlásnak megfelelően látszólag nem érdeklődik a kérdező iránt, és ez a kérdezőt elbizonytalaníthatja, ezért végül elfordul a férfitól. Lehet, hogy a visszautasítás újra felkelti a férfi érdeklődését a kérdező iránt, csakhogy addigra már késő lesz. Mindezt a két bolygó rövid időn belül bekövetkező jegyváltásával magyarázható. A Vénusz kikerül a Hold uralma alól, tehát a recepció a részéről megszűnik. A Hold viszont belép a Vénusz uralma alá, ami ráadásul saját egzaltációjának helye is, így még az is lehet, hogy üldözni fogja a szerelmével a kérdezőt, aki viszont már nem akarja ezt a közeledést.

A Szaturnusz saját jegyében jár, itt a Marssal való kapcsolatát lehetne vizsgálni, de a Mars a VII. ház uraként jelölheti a férjet is. A két bolygó között kölcsönös recepció van, de fényszögkapcsolat nincs. A Szaturnusz egzaltálja a Marsot, ami azt jelenti, hogy heves érzelmeket táplál iránta. Ez szerelmi kapcsolatnál a fülig szerelmességet jelenti, viszont jelen esetben jelezheti azt is, hogy valakinek mélységesen elege van valakiből, a kérdezőnek a férjéből, így ha egyáltalán még szóba állnak egymással, a kérdező sokszor indulatosan viselkedik a partnerével.
A Szaturnusznak van egy fényszögkapcsolata a Jupiterrel, ami elég tág orbiszú, és az is marad, amíg végül fel nem bomlik. Sok jót ettől a jelzéstől sem lehet várni, hiszen a Jupiter részéről nincs recepció, a Szaturnusz pedig csak a Jupiter arculati méltóságában áll, emellet a romlásában is, tehát csekély az érdeklődés. Jegyváltás előtt a két bolygónak nagyon erős kölcsönös recepciója volt, -ez lehetett a tavalyi megismerkedésük ideje- de nem használták ki.

Összefoglalva, a lehetséges partneket végigvizsgálva úgy tűnik, hogy lehet partnekapcsolat a kérdezőnek, de az valószínűleg nem lesz túl boldog, és nem is tart sokáig.

T.N. 2018.05.30-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.07.01 12:16)

A kérdező gyermekét egyedül nevelő fiatalasszony, aki a párjával való szétválás után nemcsak a közös gyermeket, hanem a közösen felvett hitelek törlesztését is megkapta. Az exszel jó a kapcsolat, fizet gyermektartást. A kérdező úgy érzi, hogy a hiteltörlesztés a végtelenbe nyúlik. Tudni szeretné, a közeljövőben jobb lesz-e az anyagi helyzete.

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. Az anyagi helyzetet sok tényező befolyásolja (fizetésemelés, új munkahely jobb fizetéssel, aktív lottózás, örökség, magasabb tartásdíj, stb…), amikről a leírás alapján nincs információ, de magától nem szokott megjavulni.

Alapvetően a megszerzett vagyont (pénzbeli megtakarításokat és ingóságokat) a 2. ház jelzései mutatják, függetlenül attól, hogy honnan származik a vagyon. A hitelekkel kapcsolatosan pedig a vele szemben álló 8. ház ad információt. Vélhetőleg itt a problémát az okozza, hogy a hiteltörlesztés nyomasztja a kérdezőt.

A horoszkópban az látszik, hogy a hiteleket jelző 8. ház ura, a Jupiter, a Skorpió jegyben, hanyatló házban jár, mozgása retrográd. A Jupiter általában nagy dolgokat szokott mutatni, de igazi arcát a bolygó terminus szerinti méltósága mutatja meg. A Jupiter a kérdés idején a Vénusz terminusában járt, tehát jelen esetben a tartozás inkább sok, de nem kezelhetetlenül sok, és a hanyatló házra és retrográd mozgásra való tekintettel nem is vágja a földhöz a kérdezőt. Ugyanakkor a méltóságokból adódóan –a kérdezőt jelző Vénusz és Hold romlásában jár a Jupiter- a hitel ténye miatt a kérdező nem érzi jól magát, függetlenül attól, hogy hónapról hónapra mennyi a törlesztés összege. A részéről ezt az érzést erősíti, hogy a jelölői a Jupiter egzaltációjában illetve uralma alatt voltak a kérdés idején. Még egy dolog teszi nehézzé a hitelkérdést: a 8. házban áll a Szaturnusz, amit általában nem tartanak szerencsés bolygónak. A kérdés idején saját uralmi jegyében volt, ami miatt természetének inkább a kedvező arcát mutatja, de még így sem kedvezett a kérdezőnek. Jegyhelyzete egyrészt a Hold romlása, szembenállása a kérdezőt jelző Vénusszal recepció hiányában a kérdezőt sújtja. Szerencsére ez a fényszög már távolodó, ami arra utal, hogy a hitel miatt szorongás valamelyest elkezd majd oldódni.

Nem tudni, hogy most van-e partnere a kérdezőnek, de a Hold a partnert jelző VII.házban áll, ami utalhat arra, hogy a kérdés megoldásában egy esetleges partner segítségében reménykedik. Mivel a 8. ház a társ pénzét is mutatja, elképzelhető, hogy ezzel nem fognak megoldódni a problémák, hiszen a Jupiterről és a Szaturnuszról leírtak alapján a partner most nem áll olyan jól anyagilag, hogy kisegítse a kérdezőt, és valószínűleg nincs is ilyen szándéka.
Ugyanakkor valamilyen módon mégis kaphat külső segítséget a kérdező, partnertől vagy valaki mástól. A 2. ház ura, a Merkúr éppen a kérdés időpontjában váltott jegyet, és lépett be saját uralmi jegyébe, az Ikrekbe. Ezzel a jegyváltással fényszögkapcsolatba lépett a VII. ház urával, a Marssal, és később, még a fényszögkapcsolat fennállása alatt lesz kölcsönös recepció is. Mintha valaki felbukkanna, aki esetleg tudna segíteni, tehát az anyagi helyzet mindenképpen javulni fog, de figyelmeztető jel, hogy a Marssal való barátkozás mindig kockázatos, és a Merkúr égetettsége egyre nő, hiszen közeledik a Naphoz. Ez azt jelenti, hogy talán már a kérdés idején körvonalazódni látszott, hogy van esélye külső segítséget kapni az anyagi helyzete rendezéséhez, de nagyon meg kell néznie, hogy kitől és milyen feltételek mellett kaphat pénzt. Emellett arra is figyelnie kell, hogy ha nagyobb összeghez jut, ne szórja el, mert akkor előbb-utóbb úgy érzi majd megint, hogy a mentőöv mellett is fuldoklik.

H.A. 2018.05.13-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.06.24 07:38)

A kérdező középkorú hölgy. A kérdése,hogy mikor lesz olyan párkapcsolata,amiből egészséges gyermeke születhet.
A kérdező évek óta fennálló betegségben szenved,ami a gyermekáldást nem zárja ugyan ki,de megnehezíti. Emellé jön még a kérdező életkora,ami manapság nem kirívó első gyermek vállalásához,de orvosilag már túl van az alacsony kockázatú időszakon. A kérdezőnek sok csalódása volt már,leírás szerint most nincs párkapcsolata. Mindezek miatt már depressziós.

A kérdőképleteknél fontos szempont,hogy az elemzést a kérdező környezetét,körülményeit vizsgálva készítse el az asztrológus. Ilyen feltételek mellett akkor sem lenne könnyű dolga,ha a horoszkóp egyébként mutatna biztató jeleket.

A kérdés idejére érvényes,értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. Ebből,bár a kérdés párkapcsolatra is vonatkozott,nem igazán érezhető ki az,hogy a kérdezőnek ez lenne a legfontosabb. Talán inkább arról van szó,hogy több ok miatt az alapelképzelés és a sorrend úgy szól,hogy férj és utána gyerek. De itt a képletben a férj hangsúlytalan,inkább kellék. Ez nem azt jelenti,hogy a kérdező nem akar társat. A gyermek fontosságát emeli ki a képlet.

Ha mégis csakis bombabiztos párkapcsolatba hajlandó gyermeket vállalni a kérdező,akkor a feltétel nem teljesül,mivel a horoszkóp szerint nem várható ilyen párkapcsolat. A kérdezőt jelképező I. ház ura,a Nap és a Hold ugyan a VII. ház urának a méltóságában áll,tehát lenne olyan férfi,akivel jó viszonyban van a kérdező,bár a Hold –közel a jegyváltáshoz- még nem biztos a dolgában,később esetleg ez változik,de fényszögkapcsolat nincs a bolygók közt,ami a tényleges esemény létrejöttéhez,a kapcsolat kialakulásához kellene. A jegyátlépés után lehetne fényszögkapcsolat,de a szimpátia egyoldalú lenne a részéről. A lehetséges partner most a Hold romlásában van,jegyváltása után pedig a Nap romlásában lesz,és ha útja során időről időre azok kisebb méltóságába be is lép majd,az nem lesz elég a jó kapcsolathoz,mert oda uralmi és/vagy egzaltációs recepció kellene. A kiszemelt férfi jelölője,a Szaturnusz ugyan uralmi méltóságában van most,hiszen a saját jegyében jár,de hanyatló ház csúcsán való elhelyezkedése és retrográd mozgása miatt erőtlen. Amúgy sem sokat várhatna tőle a kérdező.

Ami a gyermeket illeti,az 5. ház jelölői -a Mars és bezárt jegy uraként a Jupiter- és a kérdezőt jelölő Nap és Hold viszonya vizsgálandó. A Hold a Mars uralma alatt van,a Nap a Mars romlásában. A kérdező szeretne gyermeket,de a fent leírt tényezők miatt a teste nem igazán vágyik a terhességre. Jegyátlépés után a Nap már legalább nem utasítaná el a gyermeket,de akkor már a vágy múlik el,mert a Hold kerül a Mars romlásába. A gyermek jelölője a kérdés idején hanyatló házban járt,még saját egzaltációjában,de jegyváltás előtt volt. Az egzaltáció kiemeli a kérdés fontosságát,időszerűségét. Jegy szerint először a Hold romlásában járt,azaz a gyermek nem kívánt megfoganni. Ez egy lelki szintű elutasítás,tehát itt még nem az esetleges egészségi problémákról van szó. Jegyátlépés után már fizikai síkra terelődik át a probléma. Ez lehet például a kérdező meglevő betegségének a kiújulása,amikor határozottan ellenjavallt a terhesség. A gyermek jelölője egyben a betegséget jelző 6. ház egzaltációs ura is,ami közeledik a sarokház csúcsa felé,ahol ereje megnő,viszont jelenlegi méltóságát elveszti,és sarokházas peregrin bolygóként igen ártalmassá válhat,vagyis a betegség kiújulhat.
A Jupiter távolodó szembenállásban van a Nappal,de recepciós kapcsolat nincs közöttük. Ez utalhat egy korábbi,sikertelen terhességre. A Hold és a Jupiter egymás triplicitásában állt ugyan a kérdés idején,de a Jupiter a Hold romlásában is van,és fényszögkapcsolat sincs a két bolygó közt. Így sajnos egyik jelölő sem ígéri gyermek születését.

Ennek alapján a kérdező sajnos nem számíthat olyan párkapcsolatra,amiből egészséges gyermeke születne. A kérdés megfogalmazása miatt nem kizárt,hogy később mégis legyen párkapcsolata és esetleg nem teljesen egészséges gyermeke.

B.V. 2018.04.15-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.06.08 23:21)

A kérdező 3 éve hol együtt van, hol nincs egy férfival, akit még annak volt párja irányítgat. A kérdező tudomása szerint a férfi az ő lelki társa, így nem érti, miért kell ennek így lennie. Nyilván egy boldog párkapcsolatra vágyik olyan férfi oldalán, akire akkor is számíthat, ha majd az életben támaszra lesz szüksége.

A kérdés idejére érvényes, értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. A kérdező jelölője a Mars, a társáé a Vénusz (a házak urai szerint, tehát nincs jelentősége, hogy egy férfias bolygó jelöli a kérdezőt, aki egyébként nő, és viszont). A kérdés idején a Mars saját egzaltációjában volt, a Vénusz saját uralmi jegyében. Ilyenkor az őket jelölő személyek nem igazán foglalkoznak mással saját magukon kívül, főleg akkor, ha saját egzaltációjukban állnak.
A Holdon osztoznak, mivel ez a férfi egzaltációs ura, de egyben esszenciálisan a kérdező lelki jelölője is. A kérdező kapcsolatot akar, lelki társat akar, akár azon az áron is kitart a férfi mellett, hogy elég világosan látszik, mire számíthat. Két felnőtt ember három év alatt ennél többre is mehetett volna, ha igazán akarnák, de egyelőre még a férfi volt társához alkalmazkodnak, aki eközben már családot alapított valaki mással.

Ahhoz, hogy egy kapcsolat tartós és boldog legyen, a pár tagjainak uralmi és egzaltációs jelölőjének a másik jelölőivel erős recepciókra és közeledő, lehetőleg harmónikus fényszögkapcsolatra lenne szüksége. Itt ezek sajnos nincsenek meg. A Vénusz és a Mars már távolodnak egymástól. A Mars a Vénusz egyik gyenge méltóságában áll, a Vénusz pedig nemhogy a Mars méltóságában, hanem egyenesen a romlásában áll, ami itt azt jelenti, hogy a férfit már nem érdekli a kérdező. Valójában a kérdezőt sem igazán érdekli a párja, inkább baráti érzelmei vannak, semmiképpen sem szerelemes bele. A Hold, ami a férfi szerelmes oldalát mutatja, még a Mars uralma alatt áll, de a köztük fennálló fényszög ugyancsak távolodó. A Hold a Naphoz közeledve egyre égetettebb lesz. Mindketten próbálnak kapaszkodni az eltelt három év emlékébe, jól esik arra gondolniuk, hogy valaki vágyik rájuk, de az égetettség miatt nem látnak tisztán, emiatt ragaszkodnak még a egymáshoz, holott minden jel arra mutat, hogy okosabb lenne tovább lépni.

Van még egy dolog, ami akár be is betonozhatja a kapcsolatot elsősorban a férfi részéről, éspedig az, hogy a Vénusz a deszcendenssel együtt áll, ami azt jelenti, hogy éppen szemben van az aszcendenssel, ráadásul szilárd jegyben. A szembenállás erősen diszharmónikus fényszög, az emberi kapcsolatokban rejlő feszültségekre utal. Jelenlétében se veled-se nélküled kapcsolat alakulhat ki. Nem, vagy csak nagyon nehezen tudnak egymástól elszakadni, holott maga a kapcsolat már nem nyújtja azt a szeretetet, amit remélne tőle a kérdező.

Ez a lelkitárs dolog sok embert megakaszt, talán mert el akarják hinni, hogy nekik sikerült megtalálniuk a partnerük személyében a másik felüket, és ha most még nem is tökéletes, majd az lesz. Nem mondom, hogy nincs ilyen, de téves lenne azt hinni, hogy a lelkitársságnak szerelmi kapcsolatnak kell lennie. Sőt talán nem is feltétlenül egy olyan kapcsolatot kell elképzelni, amikor olyanok egymásnak mint két gerlice, hogy soha egy hangos szó, kitalálják egymás gondolatait, tökéletes a harmónia, stb… Néha épp a lelki társ tart tükröt az ember elé, és az általában nem kellemes.

Párnak olyan embert kell választani, akivel hosszú távra lehet tervezni, mert kívül-belül erős, megbízható, és emellett vonzódik is hozzá. Amikor a kapcsolat ilyen labilis, a partner még a volt párja szoknyája körül is sündörög, ráadásul évek óta ez megy, a lelki társságra vonatkozó kinyilatkoztatást szerintem át kellene lépni, és nyitni valaki más felé.

A Holdnak, mint esemény-szignifikátornak, a következő fényszögkapcsolata a Nappal akár egy új, nagy szerelmet is hozhat, de ehhez nyitottnak kell rá lennie a kérdezőnek, ami értelemszerűen a jelenlegi kapcsolat lezárását jelenti, ezzel megadva az esélyt a férfinak is arra, hogy megtalálja a saját boldogságát más mellett.

K.D. 2018.04.24-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.05.12 16:41)

A kérdező egyetemista,most fogja befejezni a tanulmányait.A kérdése,hogy a záróvizsgái jól sikerülnek-e és utána sikeres lesz-e a pályakezdés,merre kellene elindulnia (jó fizetés,érdekes munka,fejlődés).

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni.

A vizsgákat és a karriert egyaránt a X.ház mutatja,aminek az ura a Merkúr.Ugyanez a bolygó mutatja a kérdezőt is.Sajnos a helyzet nem rózsás.A Merkúr nem áll valami jól a képletben,ami egyedül a vizsgák esetében jöhet jól,a kérdező és a karrierlehetőséget tekintetében azonban sajnos nem.

A Merkúr peregrin,vagyis nincs méltósága.Követő ház csúcsán áll,ahol lenne ereje,de ezt elveszi retrográd mozgása (a Földről nézve visszafelé halad),Naphoz való közelsége (égetett) és diszharmónikus fényszöge a két legéletellenesebb bolygóhoz,a Marshoz és a Szaturnuszhoz.Nem sokat javít,hogy a Merkúr saját ura,a Mars jól áll és a Szaturnusz is jól áll,ezért legalább természetük legkellemesebb arcát mutatják,hiszen ugyanakkor éppen ez a két bolygó gyengíti a kérdező jelölőjét.

A kérdező mindenkori lelki állapotát a Hold mutatja,ami itt hanyatló házas és peregrin,erősödő harmonikus fényszöggel kapcsolódik a Merkúrhoz,de annak mindössze arculati méltóságában áll,emellett egyúttal a Merkúr romlásában is.

Mindez azt jelenti,hogy vizsga valószínűleg sokkal könnyebb lesz,mint amire a kérdező számít.Kicsit olyannak tűnik,mintha minden addig beharangozottal,remélttel,mások elmondásaiban szereplőkkel ellentétben egy lebutított változattal lepnék meg a vizsgázókat,ami egy kicsit megalázó is lehet,tekintettel arra,hogy egy egyetemi szintű záróvizsgáról beszélünk.Emellett azonban nem mellékes,hogy maga a kérdező nincs a csúcson,tehát lehet,hogy nemcsak a szokásos vizsgadrukk miatt érdekli a vizsgák sikeressége.A Mars és a Szaturnusz több hátráltató tényezőt is jelenthet,ami elvonta a figyelmét vagy a kedvét a tanulmányokról.A szerencse az,hogy nem sújtják,csak gyengítik a kérdező jelölőjét,ami tehát önmagában nem akadályozza meg azt,hogy sikeresen letegye a vizsgáit,de a Merkúr elég sok gyengítő tényezőtől szenved,ami végül vezethet akár halasztáshoz is,ha most valamiért nem vágna bele -mert ennek is megvan az esélye- és akkor ősszel tenné le a vizsgákat.Ha most belevág,akkor is leteheti a vizsgáit,de az eredmény nem tölti el elégedettséggel.Lehet,hogy szebb jegyeket szeretett volna,vagy egyszerűen nem lesz abban a katartikus élményben része,amit az egyetemi végzettség megszerzésétől várt volna.

Ami a legfontosabb,a karrier kérdése.Itt fontos azt figyelembe venni,hogy a horoszkópot mindig az adott környezetre vonatkoztatva lehet értelmezni.A kérdés az,hogy ma Magyarországon,vagy akár egy ennél tágabb környezetben a piacon mekkora szükség van egzotikus nyelvszakon végzett bölcsészekre? Őszintén szólva nekem csak a brazil szappanopera-fordítói munka jutott eszembe,de van egy olyan érzésem,hogy a tv-csatornáknak már megvan erre a hosszútávra leszerződtetett fordító-gárdája,tehát ide nehéz lesz betörni.Egy nyelv magas szintű ismerete talán még olyan nyelvek esetében sem elegendő,amit sokan beszélnek idegen nyelvként is,de az angolul vagy németül kiválóan beszélők mégis valószínűleg könnyebb helyzetben vannak.

Ha már az a kérdés,hogy lesz-e érdekes,jól fizető,fejlődést biztosító munka a diploma mellé,akkor a Merkúrról leírtak alapján csak azt tudom elképzelni,hogy erre jelenleg sajnos nem igazán van esély.Amit ebben a helyzetben javasolni lehet,hogy vizsgálja meg,mit keresnek,ilyesmit tanuljo,szerezzen szakmát,sajátítson el még egy nyelvet,amit nemcsak négy országban meg pár szigeten beszélnek.Valamilyen egyszerűbb munkát biztosan talál –ezt a 6.ház ura,a Szaturnusz mutatja- ami valamelyest próbára teszi –talán korán kell kelni,talán több mint 8 óra lesz a munkaidő,ami lestrapálhatja-,de azért valamennyire mégis meg fogja kedvelni.A tanfolyamokat a Mars mutatja a képletben,ami együtt áll a Szaturnusszal.Ha szerencséje van,akkor leendő munkahelye segíteni fogja a tanulást.

C. 2018.04.04-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.05.12 08:41)

A kérdező érdeklődik az egyik munkatársa iránt. Úgy érzi, lehet kölcsönös az érdeklődés, bár néha nem egyértelmű a férfi viselkedése. A kérdés, hogy lesz-e ebből párkapcsolat, szerelem.

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. Eszerint párkapcsolat lehetne, de a szerelem sajnos nem valószínű. Egy olyan ideális kapcsolathoz, ahol testi és érzelmi közösség is van a felek között, a jelölőik között közeledő fényszögnek és erős recepciónak kell lenni. Itt fényszögek vannak, és recepciók is vannak, de sajnos nem elég erősek ahhoz, ami egy tartós, boldog kapcsolathoz elég lenne.

A képletben a kérdezőt a Jupiter jelöli, ami méltóság nélküli, hanyatló házas, retrográd, ami azt jelenti, hogy elég gyenge. Ha nem írta volna, hogy a partner félénk, bizalmatlan, azt mondanám, hogy a kérdező (is) épp ilyen. Előfordul olyan, hogy másban látjuk visszatükröződni a saját tulajdonságainkat. A Jupiter nincs fényszögkapcsolatban a partnerjelöltet képviselő Merkúrral, míg a kérdező érzelmi állapotát jelző Hold igen. A Holdnak a Merkúr arculati méltóságában is áll, ami a legutolsó a méltóságok sorában, keveset ér, nagyjából annyit, hogy észrevette a kérdéses kollégát. Sokkal fontosabb az, hogy egyúttal a Merkúr romlásában is áll. Ez a két bolygó most azt írja le, hogy a kérdező tudja, hogy ez a férfi nem hozza el neki a boldogságot, de ennek ellenére is belemenne a vele való kapcsolatba. A kérdező 35 éves érett nő, érthető hogy társat szeretne és ilyenkor elég nehéz kérdés, hogy a kapcsolat vagy az egyedül maradás kockázatát érdemes-e vállalni abban a reményben, hogy majd jön valaki más, akivel szerencsésebb lehet.

A partner jelölője, a Merkúr sarokházban áll, ahol maximális ereje lehetne, de a kérdés idején retrográd volt, diszharmonikus fényszögkapcsolata a Marssal és a Szaturnusszal tovább csökkentik az erejét, mint ahogy a közelében járó Nap is, ami égeti. Valami történt, vagy történik ezzel a férfival, ami lehet az anyjával kapcsolatos dolog, vagy valamilyen betegség, de akár más is, ami nem tárgya az elemzésnek. Emellett, mivel sarokházban áll, de nincs méltósága, azaz peregrin, még van valami a tarsolyban, ami óvatosságra int vele kapcsolatban. A sarokházas, peregrin bolygókat tartották régen tolvajnak, amit nem feltétlenül kell szó szerint érteni, de a kérdezőt valamilyen módon károsíthatja a későbbiekben. A Merkúr a Jupiter méltóságában áll, tehát tetszik neki a kérdező, bár fényszögkapcsolat nincs a két bolygó között, de a Holddal való fényszögkapcsolata erősödő, ami jelzi a lehetőséget, hogy valami történjen kettejük között.

Az általában elmondható, hogy a felnőtt, életerős emberek tudják, hogy mit akarnak. Természetesen nem kell ajtóstól rontani a házba, de ha párkapcsolatot akarnak, és tudják, hogy nincs akadály, sőt érzik, hogy van érdeklődés, akkor nem húzzák sokáig a dolgot, és afelé terelgetik az események alakulását, hogy abból valóban kapcsolat legyen. A mély érzelmek, a nagy szerelem nem mindenkinek jön el az életébe, sőt inkább csak nagyon keveseknek. Szeretni persze így, vagy úgy azért lehet a másikat. Érettebb korban viszont már sokkal inkább az számít, hogy mennyire lehet a másikra számítani az élet dolgaiban. Ehhez egy jó partneri viszony is elég, és valószínűleg stabilabb alapot ad, mint a lángoló szerelem.

A kérdező 35, a férfi majdnem 40 éves. A kérdező úgy érzi, hogy menne a dolog, ezért egy próbát megérne, ha ő maga venné a bátorságot és beszélne a férfival. Ha erre nem kap egyértelmű választ, akkor valószínűleg csak az idejét pazarolja valakire, aki olyan férfiként, amilyet elképzel magának, nem tud kiállni. Sajnos úgy fest, hogy ha sikerül kettejüknek erről beszélni, és elkezdenek járni egymással, ez még csak egy kapcsolat lesz, de nem szerelem. Viszont azt meg kell tapasztalnia a kérdezőnek, hogy mennyire elfogadható ez a kapcsolat az elemzésben feltárt feltételekkel, mert ha az, akkor akár hosszabb távon is együtt maradhat a férfival.

T.E. 2018.03.07-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.04.24 21:55)

A kérdező új párjával gyermeket szeretne. Mindkettőjüknek van saját gyereke is. A kérdés, hogy lehet-e közös gyermekük?

A kérdező kora szerint még bőven szülhetne, akár több gyermeket is. A születési képletében a gyermekekért felelős 5. ház ura a Nap, ami az általa jelzett dolog számát csökkenti, legtöbbször egyet jelent. Ez tehát gyermekek esetében utalhat arra, hogy nem lesz több gyermeke. Nem túl szerencsés, hogy a születési képletében a Nap egzaltációs méltóságban van ugyan, de hanyatló házban áll. Szerencse, hogy semmi sem sújtja, gyengíti.

Ami reményt adhatna, hogy az 5. házban van egy bezárt jegy, aminek az ura a Merkúr. A Merkúr saját romlásában járt a kérdező születése idején, ami problémákra utalhat a gyermekáldás kérdésében. Ez még nem zárná ki, hogy még egy kisbabája szülessen, de elképzelhető, hogy a felnevelése nagyobb kihívást jelent majd, mint amit az első gyermeke esetében jelentett. A rosszabb az, hogy a Merkúrnak csak egyetlen diszharmónikus fényszögkapcsolata van, éspedig a 8. ház csúcsán áll Uránusszal. Figyelembe véve az Uránusz és az általa uralt jegy házhelyzetét, ez azt jelenti, hogy nehézségek lehetnek a teherbe eséssel, és/vagy a terhességgel magával. Felléphetnek váratlan komplikációk, és sajnos a próbálkozások véget érhetnek vetéléssel.

A második gyermekre vonatkozó jelzéseket a VII. ház vizsgálatával is szokták keresni. A VII. ház ura a Mars jegyhelyzete szerint jól áll a képletben, de nem túl szerencsés, hogy a baljóslatú, veszteségeket, szorongást hozó 8. házban áll, együttállásban a csalódásokat jelző Neptunnal. Az is kedvezőtlen jelzés, hogy a VII. házban áll a Szaturnusz, ami megerősíti, hogy a második gyermek kérdésében komoly kihívásokra számíthat. Szerencsére a Marsnak sok harmónikus fényszögkapcsolata van bolygótestvéreivel, ami általában azt mutatja, hogy a vele kapcsolatos dolgok könnyen alakulnak, rendeződnek. Persze ebben nyilván az is benne van, hogy a második gyermeknél a szülőnek már van egy csomó tapasztalata korábbról.

Nem derült ki, hogy már tervezik-e egy ideje, vagy csak most jutottak el a kapcsolatukban arra a pontra, hogy gyermekvállaláson gondolkodjanak. Jó lett volna tudni, hogy felmerült-e egy esetleges egészségi probléma, ami befolyásolhatja a kérdés alakulását. A néhány napja kezdődött új életévében a Vénusz aktiválódott, ami a saját személyes törekvéseinek hangsúlyt ad, de ez a bolygó a betegségekért felelős 6. háznak az ura is, tehát ebben az évben megvan az esélye annak, hogy többet kell majd orvoshoz járni. Lehet, hogy a cél az, hogy egy esetleges terhességre megfelelően felkészítse a testét, vagy rendezzen olyan kisebb egészségi problémákat, amik egyébként megnehezítenék egy kisbaba kihordását.

Bár ennek az elemzésnek nem témája az előrejelzés, és nyilván több, ugyanarra utaló jelzés alapján lehet nagyobb valószínűséggel jósolni egy esemény bekövetkezését, de a fent említett Mars a 34. életévben aktiválódik, ami azt jelenti, hogy a következő születésnapja utáni időszakban gyermekáldással kapcsolatos eseményre számíthat –terhesség, vagy akár maga a szülés- feltéve, hogy továbbra is feltett szándékuk a család bővítése.

E. 2018.02.05-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.04.11 21:53)

A kérdező tavaly elvált. Van egy barátja, akivel nagyon szeretik egymást, de a kérdező gyakran féltékenykedik, ezért összevesznek, majd kibékülnek. A kérdése, hogy hova tart ez a kapcsolat, mert nem szeretné elveszteni a férfit.

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. Nem reménytelen ez a kapcsolat, és az idővel nyilván egymáshoz csiszolódnak, de valószínűleg ez a hullámzás folyamatosan jelen lesz. Most a féltékenykedés, később meg majd valami más miatt alakulnak ki veszekedések, amiket viszont utána meg tudnak beszélni.

A párkapcsolatokban a jelölők egymáshoz való viszonya és a köztük fennálló fényszögkapcsolatok jelölik ki, hogy mire lehet számítani. A fényszögkapcsolat teremti meg a lehetőségét a kapcsolat létrejöttének, míg a recepciók azt mutatják meg, hogy „szeretik”-e egymást a bolygók.

Ebben a képletben mindkét felet több bolygó is képviseli: az őket jelölő ház ura mellett egzaltációs úr is, emellett a Hold esszenciálisan jelzi a kérdező érzelmi állapotát is. (A kérdező a Vénusz, egzaltációs úr a Szaturnusz, és ahogy írtam, a Hold. A barát a Mars, az egzaltációs úr a Nap.) Az egzaltációs uraknak egy kapcsolat kezdeti szakaszában nagyobb szerepük van. Ilyenkor rajonganak egymásért a nő és a férfi, de ez az állapot csak ideiglenes. Náluk látszik ilyen recepciós kapcsolat az egzaltációs urak esetében. A kérdező részéről sokkal erősebb a vonzalom, ezért érzi úgy, hogy erre a férfira várt egész életében. Azt viszont fontos tudni, hogy ez a rajongás el fog múlni, és akkor már világosabban látja, hogy milyen a partnere. A Hold és a kérdezőt jelző I. ház ura egyébként a mostani helyzetükben nem igazán lennének oda a férfiért, hiszen a Vénusz a Nap romlásában, Hold nemcsak a Nap, hanem még a Mars romlásában is van. Egyedül a Szaturnusz rajong a Marsért, és mivel ez a bolygó saját jegyuralmában, sarokház csúcsán áll, mentesen minden károsító hatásért, olyan erővel képes eluralni a kérdezőt, hogy minden más ellenérzését elfelejti mellette, így fülig szerelmes lesz. Még egy jel van, ami a tisztánlátást akadályozza, éspedig az, hogy a Vénusz a Naptól pár fok távolságra van, emiatt égetett, így vagy nem lát jól dolgokat, vagy hibás következtetést von le, jelen esetben emiatt féltékenykedhet a férfira.

A Hold jegyátlépésre készül, a Mars uralmába lép, ami azt jelenti, hogy a mostani, elméleti elutasítása a Marssal szemben, amit a Marsért rajongó Szaturnusz mellett nyilván nem is érzékel, elmúlik, és akkor már adaptálódik a Mars igazi arcához. Viszont a Hold itt saját romlásába kerül, tehát a boldogságot valami árnyékolni fogja, talán szorongás, szomorúság valami miatt. A Vénusz is átlépi nemsokára a jegyhatárt, kilép a Nap romlásából, ami azt jelenti, hogy a kérdező mindennapi énje elfogadja a partnerét. Ezen a helyen a Marsnak van saját méltósága, ami még jobban megerősíti a partner iránt érzett szeretetét. Viszont a Szaturnusz jegyváltás után a Vízöntőben a Nap romlásába kerül. Mintha a kapcsolat későbbi szakaszában már nem kívánná az udvarlást, vagy a partnernek lesznek olyan szokásai, amik egyszer csak elkezdik a kérdezőt bosszantani.

Ami nem túl szerencsés, hogy a jelölők között csak távoldó fényszögkapcsolatok vannak, fényátvitel sincs, ami a közvetlen fényszögkapcsolatot helyettesíthetné. Mindez a kapcsolat további fejlődésének nem használ. Nem derült ki, hogy most hányadán állnak, összeköltöztek-e, terveznek-e közös családot, stb… A távolodó fényszögek esetén a meglevő állapot sokáig fennmaradhat, esetleg lassan elmúlhatnak a meglevő eredmények, de új dolgokra nem lehet számítani.

Én azt tanácsolom a kérdezőnek, hogy legyen erős, és ne adjon teret a féltékenykedésnek. Egy kapcsolat alapja a bizalom, és ha ezt nem tudja megteremteni, akkor gyorsan eltávolodhatnak egymástól.

Sz.N. 2018.01.21-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.04.11 05:56)

A kérdező a nyáron ismerkedett meg egy férfival. A kapcsolat elég rövidre sikeredett, a férfi szakított, fél éve nem beszéltek egymással. A kérdése, hogy lesz-e folytatás, vagy a volt partnerének már van más az életében?
A kérdésre érvényes, értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni.
A volt partnerek esszenciális jelölője a Szaturnusz, ami saját jegyében uralomban, és a partnerkapcsolatokért felelős VII. házban áll. A Szaturnusz ebben a helyzetében erős és tisztességes, de a Holdat, a kérdező lelki jelölőjét elutasítja. Fényszögkapcsolata nincs. A kérdező jelölői a Merkúr és a Hold már orbiszon kívül távolodóban vannak tőle. Ez azt jelenti, hogy nem valószínű, hogy a kapcsolat valamikor folytatódni fog. Bár a kérdező valószínűleg ezt érzi is, de lélekben még nem engedte el a férfit. A Hold a VII. háza urának, a Jupiternek az uralma alatt van, és most még szoros, de már távolodó a fényszögkapcsolat. Úgy tűnik, hogy a kérdező a lelke mélyén a férfira még mindig párjaként tekint. A Jupiter viszont elutasítja a Holdat, ami ugyancsak azt valószínűsíti, hogy a kapcsolatnak nem lesz folytatása.
A Jupiter a Mars uralma alatt áll, és korábban együtt állt a Marssal. A Mars a Jupiter uralmi jegye felé halad, így kölcsönös recepcióba kerülnek, de fényszögkapcsolat nem lesz köztük. Ez jelentheti azt, hogy van valami más, aki iránt gyengéd érzelmeket táplál a kérdező volt barátja, de ezt a friss kapcsolatát is inkább izgalmasnak, semmint harmónikusnak lehet titulálni. Ez a különleges vonzalom a Szaturnusz oldaláról is látható a Mars felé, hiszen a Mars egzaltációjában van, tehát rajong iránta. Egy ilyen érzelmi kapcsolatban másnak nincs esélye.
Ami látszik még, hogy a Merkúr és a Jupiter, a kérdezőt és a társat jelző VII. ház urát jelképező bolygók viszont közeledő fényszögkapcsolatban állnak egymással, a Jupiter idővel retrográd mozgásúvá is válik, ami ad egy halavány reménysugarat arra, hogy talán mégis lesz még közös jövőjük, de utóbb rá fog jönni a kérdező, hogy nem szabad túl sokat képzelni a kettejük dolgáról. Bármi is történik, tehát valamelyikük felhívja a másikat, és beszélgetnek, vagy találkoznak is egymással, ez nem folytatás. A kérdező jelölője a Jupiter romlásában van, tehát előbb-utóbb úgy találja majd, hogy ez már nem ugyanaz a férfi, mint aki elhagyta, és akit ő visszavár.
A kérdésre az a válasz, hogy érzelmileg sosem állt a kapcsolatuk azon a szinten, ami szükséges lenne a hosszútávú folytatáshoz. A kérdező sokkal többet fektetett ebbe a kapcsolatba, mint a férfi. Közben eltelt fél év, és semmi sem utal arra, hogy ez megváltozna.
Azt tanácsolom, hogy keressen egy másik férfit, a vele tervezzen egy új jövőt!

S.K.D. 2017.12.30-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.02.25 07:00)

A kérdező korábbi kudarcai után most boldog párkapcsolatban él. A kérdése, hogy mennyire illenek össze, lehetnek-e egymásnak ők az igaziak?

Két személy összeillését a szinatsztria-képlettel szokták vizsgálni, de a tapasztalatom szerint a kérdés sokkal bonyolultabb, mint amennyit a horoszkóp elárul erről. Általában azt szokták mondani, hogy a szinasztriában, azaz a két képlet egymásra vetítésében a két személy bolygói közötti fényszögkapcsolatok közül a harmónikus fényszögek értelemszerűen kedvezőek, és különösen jó jel, ha szembenállás van, ami egyébként diszharmónikus fényszög. Ezt azzal magyarázzák, hogy ilyen esetben a két bolygó különböző módon működik, és ezzel egymást egészítik ki a vizsgált személyek. Például ha az egyik rendetlen, a másik helyette is elpakol. Ugyanakkor a szembenállás a bolygók között mégiscsak olyan, mint amikor két mérges ember egymással szembefordulva veszekszik. Az egymás kiegészítése átfordulhat olyan ellentétbe, amire csak azon az áron találnak megoldást, ha az egyik feladja az elveit abban a kérdésben, ami viszont hosszú távon nem tesz jót a kapcsolatnak. A diszharmónikus fényszögek nehézségeket jelentenek, amelyeket meg kell oldani, tehát az általuk jelzett területen lehet súrlódásokra számítani. Egy kapcsolat elején ezek kevésbé szembetűnőek, később pedig kialakul, hogy ezek mennyire vannak a pár komfortzónáján belül vagy kívül, tudják-e kezelni, vagy elmérgesedik a helyzet.

Jó jel, hogy a kérdező jól érzi magát a kapcsolatban, bár nem derült ki, hogy mióta vannak együtt, és a mostani boldogság nem a amiatt van-e, hogy még rózsaszín szemüvegen át látja a kérdező kettejüket. Saját Bika Napja és Mérleg aszcendense miatt a kérdező jóval békésebb, kedvesebb, mint Kos Napú, Skorpió aszcendensű partnere. Valószínűleg imponál neki a Kos lendületessége, a Skorpió pedig érdekes, sőt bűbájos is tud lenni, de ezekkel a jegyekkel nem könnyű az élet. Mindkettő (Kos és Skorpió) hajlamos a birtoklásra, a Kos szeret irányítani még akkor is, ha nem túl szerencsés megoldásokat választ, és nehezen tűri, ha ellentmondanak neki. A kérdező barátjának Napja a Deszcendensen áll, vagyis szemben az aszcendenssel. Kozmikusan brutálisan erős, és a szembenállás miatt gyakorlatilag támadja az aszcendenst, vagyis magát a kérdezőt. A partner akaratossága sokszor érinti majd rosszul a kérdezőt, tehát a békés együttélés kulcsa az lesz, hogy tudja kezelni az emiatt kialakuló vitákat.

A két fél Holdja is szembenáll, ami egy újabb forrása lehet a feszültségnek kettejük közt. A partner Holdja a Halakban hajlamossá teheti őt arra, hogy az érzelmekkel manipulálja a kérdezőt, miközben a kérdező Szűz Holdja erre nem igazán vevő, hiszen racionálisan gondolkodik, nehezen tűri a hisztit. Ebből aztán lehetnek viták, főleg ha nem találja meg kulcsot, amivel kezelni lehet a helyzetet.

Az „Igazi” nem feltétlenül az, akivel holtomiglan-holtodiglan boldogságban fognak élni, hanem az, akivel valamely közös sorsfeladat miatt együtt kell lenni. Ami az igaziságra, de legalábbis arra mutat, hogy kettejüknek van egymással dolguk, az a Plútó elhelyezkedése. A kérdező Plútója együtt áll a barátja aszcendensével, a saját kettes házában. Ez egyfajta karmikus feladat is, amiben érintett a partnere és egyfajta értékrendi probléma megoldása. Kettejük különbözőségének kezelését kell valahogy menedzselnie, ami talán abba torkollik -amit sok nő tervez a házasságkötés utánra- hogy megneveli a férjét, ami általában sem, de itt különösen nem lesz egyszerű.

Egy fontos dolog van, amire figyelnie kell: a barátja az aszcendensén áll a Plútó, az 5. házban van a Nap, továbbá sarokházas, Halakban álló érzékeny Holdja és Marsa (ami az ő képletének az ura, hajlamossá teszi őt az önsorsrontásra. Nagyon kell rá figyelni, hogy a partner ne kerüljön veszélyes helyzetbe, mert a jelek szerint szívesen kockáztat, és érzelem-vezérlés alatt gyorsan bele is megy, ha ilyen szituáció adódik, amiből utóbb baja lehet.

I.M.2018.01.03-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2018.02.21 21:29)

A kérdező fiatal nő, aki külföldön megtalálta a számításait, jól érzi magát, de minden igyekezete ellenére nem talál rá a szerelem. A kérdése, hogy kell-e valamit tennie, vagy csak várja békésen, hogy majd rátalál valaki.

Azon kívül, amit tesz, tehát a viselkedésével sugallja a lehetséges partnerjelölteknek, hogy elérhető a számukra, tulajdonképpen nem kell mást tennie. Járjon el szórakozni, ismerkedjen, adjon lehetőséget a férfiaknak! Persze sok romantikus történetben váratlan élethelyzetek lökik egymás karjaiba a szerelmeseket, de sose lehet tudni. Minél több a lehetőség, annál nagyobb az esély a sikerre. Pánikolni pedig főleg nem szabad. Nem derült ki, hogy mióta vár a társra, de 22-23 évesen nem fog sokáig egyedül maradni.

Egyfajta elvárás az élettől, hogy legyen társ, pedig annak az időnek is megvan az értelme és célja, amikor éppen nincs az ember mellett senki. Igazán boldog csak az lehet, aki akkor is boldog, ha egyedül van.

Mivel valaki már „jósolt” neki egy igen közeli, órára pontos időpontot, amikor fordulópontot vesz az élete, inkább azt vizsgálom, hogy párkapcsolat tekintetében mit mond a horoszkóp.

A helyzet nem reménytelen, de dupla Mérlegként –napjegy és aszcendens- lehet rá hajlama, hogy nehezen döntsön. Skorpió Marsa szerint zsánere a hagyományos családfő, az erős akaratú -érts ezalatt a birtoklásra vágyó, uralkodni akaró- férfi, ő maga viszont egy finom természetű, kedves lány, akit valójában taszít a másik erőszakossága. Mérleg napja és Bika Holdja elutasítja a Marsot. A Hold közeledő szembenállásban is áll a Marssal, ami jelzi, hogy előbb-utóbb jönni fog az a férfi, akit a horoszkóp jelez. Mivel ez a két bolygó a 2-es 8-as háztengelyen van, az értékekkel kapcsolatos ellentéteket emelik ki. Ez lehet pénzügyi jellegű, de inkább az értékrend különbözőségéből fakadó konfliktusonra számíthat.
A Nap és a Hold fokon belüli kvinkunx fényszöge jelzi a diszharmóniát, amit az értelem és érzelem feloldhatatlan konfliktusa okoz benne. Tudja például, hogy nem ideális a kapcsolata, de társnak lennie kell, ezért megtartja. Persze nehéz is megszabadulnia tőle, hiszen a társ jelölője szilárd jegyben, követő házban áll.
A Nap-Hold kivinkunx fényszög a férfi-női szerepekkel kapcsolatos feloldhatatlan problémát is mutatja. A saját elképzeléseit kellene összeegyeztetnie az elvárással, ami persze elég távol esik egymástól, így itt folyamatosan kalibrálni kell, hogy élhetőek legyenek a mindennapok. Azért nem kell megijedni a fentiektől. A kérdező tudja majd kezelni a helyzetet, és alapvetően boldog életet élhet még akkor is, ha a házassága nem lesz vég nélküli turbékolás.

A mostani időszakban látszik, hogy ez a téma elég fontossá vált a kérdező életében. Az őszi születésnapjáig tartó életévében aktiválódott a Vénusz. Ez az egyik szerelmi bolygó, ami más jelzésekkel együtt jelezhetett volna szerelmet. Viszont ez a képlet ura is, így az aktiválódás mutathatja azt is, hogy a szülöttel abban az évben fontos dolgok történtek, ami nem feltétlenül a szerelemmel kapcsolatos, hiszen a Vénusz az ő esetében őt magát is jelenti.

Ebben az életévben pedig a Mars aktiválódik, ami ugyancsak szerelmi bolygó, tehát ebben a kérdésben fontosak a jelzései. Emellett a horoszkóp VII. háza uraként elsősorban társkapcsolati eseményeket hozhat.

Március elején a Jupiter természetes égi útján érinti azt a pontot, ahol a születési képlet Marsa áll. Ez a tranzit megismétlődik március közepén, majd a születésnapja környékén is. Ez lehetőséget ad társkapcsolat létesítésére, illetve meglevő kapcsolat építésére.

Ősz végén a progressziós Hold harmónikus fényszöget alkot a Marssal, ami ismét a társat jelentő VII. házzal kapcsolatos jelzés.

Ebben az életévében a direkciós Vénusz együtt áll a Marssal, ami ugyancsak egy elég erős, reményt adó jelzés, hogy hamarosan sikerül társat találnia, akivel akár hosszú távra is tervezhet.

P.E. 2017.06.05-i levelére

(az asztrológus válaszolt, 2017.11.08 22:50)

A kérdező fél éve tette fel a kérdést. Két hónapnyi együttjárás után a barátja megtudta, hogy nagybácsi lesz, és a fejébe vette, hogy ő is azonnal gyereket akar. A kérdező viszont még nem tervezett kisbabát, ezért a barátja szakított vele. A kérdés, hogy tényleg ezért szakított-e vele, vagy volt más oka is.

Mivel ilyen rövid együtt járás és gyors szakítás után a kérdező még úgy is fenntartotta a kérdését, hogy a választ csak jóval később fogja megkapni, úgy sejtem, nem az érdekelte igazán, hogy miért szakítottak vele, hanem hogy később lesz-e így vagy úgy folytatása enneka kapcsolatnak. Nyilván ő vonzódik a férfihoz, ezért szeretné, ha majd egyszer úgy jönnének össze, hogy az egy boldog, harmónikus szerelem és házasság legyen és akkor jöhet a gyerek. Az igaz, hogy a férfi részéről elég bizarr ez a hirtelen jött olthatatlan vágy a gyermek után egy olyan világban, amikor a fiatalok nem szívesen köteleződnek el, és a többség ha gondol is rá, de 30-35 alatt nem vállal gyereket.

Az eredeti kérdés idejére készített kérdőképletben nem látszik a szakítás. A kérdező jelölője a Szaturnusz, a párja jelölője a Nap egymás triplicitás szerinti recepciójában állnak és közeledő fényszögkapcsolatban is állnak egymással. A visszatérést, újrakezdést jelzi az is, hogy a Szaturnusz retrográd, azaz visszafelé halad, ami kapcsolatoknál a felmelegítést jelenti. A kettejük dolgának tehát semmiképen sem lett vége, de a fényszög szembenállás, ami a kölcsönös recepcióval együtt olyan kapcsolatot jelez, amire utóbb azt mondják, hogy talán jobb lett volna, ha meg sem történik. A triplicitás szerinti recepció nem a szerelmi kapcsolatra jellemző, hanem a barátságra. Házasság persze ebből is születhet, de lángolás nem lesz.

A partner jelölője az 5. ház csúcsán állt a kérdés idején, ami tényleg azt jelzi, hogy a férfi gyermeket szeretne. Viszont a szakításról szóló rész talán csak a visszautasítás miatti csalódottság volt, ép ésszel ugyanis tudhatta volna, hogy pár hetes ismeretségre nem feltétlenül vállal az ember gyereket, és egy több évig tartó tanulásra berendezkedett egyetemistának valószínűleg ez még nincs tervben.

Ugyanakkor a kérdezőnek nem árt figyelnie arra, hogy a partnere már az elején megmutatta, hogy nemcsak igényt tart a nadrág viselésére, hanem az ellenmondást sem tűri.

A jegyváltás után a jelölők más recepciói megváltoztak. Ez jellemzi a mostani állapotokat is. A kérdező jelölője utóbb belépett a saját jegyébe, ahol a méltósága megnőtt, de hanyatló házas állása miatt ereje kevés, a 12. házban szorong, nem érzi jól magát. A Bak jegyben járó Szaturnusz képes háttérbe szorítani az érzelmekért felelős Holdat, vagyis ha van is valamilyen ellenérzése a kapcsolat miatt, azt inkább figyelmen kívül hagyja, talán a megfelelési kényszerből, nehogy még egyszer magára haragítsa a párját, aztán végképp szakítsanak. Annak jelölője, a Nap viszont előbb a Rákba, később az Oroszlánba lépve nem véletlenül elutasító a Szaturnusszal szemben, hiszen mindkét jegy a Szaturnusz romlása. A partner érzelmi alapon kötődik a kérdezőhöz, de úgy tűnik, testileg nem. Legalábbis a leírás alapján mintha a fiatalember kerülné a szexet, pedig úgy tűnik, leginkább csak rajta múlik.

A folytatás tehát az lett, hogy a nyár végén a volt barát ismét felvette a kapcsolatot a kérdezővel, mondhatni, hogy elkezdett újra udvarolgatni neki, de zárkózott maradt, mintha szégyellte volna a korábbi viselkedését. A kérdező a férfit a párjaként említi, szeretné, ha a mostaninál –ez szeptember- közelebb kerülnének egymáshoz, de úgy tűnik, a férfi még nem áll készen erre. Ezért a másodlagos kérdés, hogy mik a férfi szándékai a kérdezővel? Erre sajnos nem igazán lehet válaszolni. Valószínűleg a férfi esélyt akar adni maguknak, de a képletből az körvonalazódik, hogy hosszú nyűglődésnek néznek elébe, ezért szándéktól függetlenül okosabb lenne elengedni egymást megadva a lehetőséget arra, hogy ki-ki valaki más oldalán megtalálja a boldogságot.

W.E. 2017.08.19-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2017.09.23 19:20)

A kérdező asszonynak hosszabb ideje titkos szeretője van. A barátjának és neki is volt fennálló kapcsolata is a viszony mellett. A kérdező végül egy éve elköltözött a férjétől, a barátjától pedig valamivel később ment el a partnere, amit viszont a kérdező mástól tudott meg egy hónappal később. A kérdezőt a barátja féltékenynek, követelőzőnek, fenyegetőzőnek tartja, ezért nem árulta el neki, hogy tulajdonképpen most már szabad a pálya. A kapcsolat mindennek ellenére még mindig titkos, a kérdező szerint a barátja miatt.
A kérdező mostanra bizonytalanná vált, hogy mire számíthat ezzel a férfival kapcsolatban: szereti-e, őszinte-e, tisztességes-e?

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni.
A kérdező jelölői, a Mars és a Nap a 6. házban, az Oroszlán jegyben állnak. Méltóságuk van, erejük viszont csekély, ami azt jelenti, hogy a kérdező tisztességesen szeretné rendezni ezt a helyzetet, valószínűleg úgy tervezi, hogy a hivatalos válás után férjhez megy a mostani barátjához. Ahhoz viszont, hogy a sarkára álljon és megvalósítsa, amit szeretne, nincs ereje.

A titkos dolgokat a 12. ház, a szeretőket az 5. ház mutathatja. A két házban a Jupiter a közös, az egyikben a bezárt jegy ura, a másikban egzaltációs úr, tehát a partnert a Jupiter jelképezi. Jegyváltás előtt a Mars és az Oroszlán a Rák jegyében a Jupiter egzaltációjában jártak. Ekkor volt a kapcsolatnak az a fázisa, ami a legizgalmasabb egy szerelemben, amikor a legszebbnek, legjobbnak látja valaki a partnerét.

Saját jegyváltása előtt a Jupiter a Szűz jegyben, saját romlásában járt. Itt nem érzi valami jól magát, talán olyan helyzetben volt, hogy otthon már akkor sem mentek valami jól a dolgok és jól esett egy kis vigasztalás. A Jupiter itt a Marsnak és a Napnak csak alacsonyabb méltóságaiban jár, ami ahhoz kevés, hogy őszintén szeresse a parnerét, de fényszögkapcsolat volt köztük, ezért sikerült összejönni a kérdezővel.

Mostanra megtörtént a jegyváltás: a kérdező jelölői már nem rajonganak a kérdéses férfiért, és amikor a kérdés idején a Hold, ami a kérdező egyfajta érzelmi állapotjelölője, ugyancsak elhagyta a Rák jegyet, vagyis a Jupiter egzaltációját, a kérdező elkezdett kételkedni, de tulajdonképpen még mindig vonzódik a férfihoz, hiszen mindhárom jelölője a Jupiter triplicitás szerinti méltóságában jár.

Ugyanakkor saját jegyátlépése után a Jupiter a Mérleg jegybe lépett, ami a Marsnak és a Napnak is a romlása, ami azt jelenti, hogy a kérdezővel eléggé elutasítóan viselkedik a barátja, aminek nyilván meg is van az oka. A Mérleg kardinális jegy, és a Jupiter sarokházban jár, tehát ez az elutasítás nem tart majd sokáig, de van itt egy dolog, amit nem árt tudni: a Jupiter a Vénusz uralma alatt van, és egyben távolodó fényszögkapcsolatban áll a Vénusszal, aki még egy rövid ideig a Jupiter egzaltációjában jár. Az az asszony, aki éppen elhagyta őt, elég mély nyomot hagyott benne, és ezt a kapcsolatot meg kellene gyászolnia. Nem szerencsés egy másik kapcsolatra terhelni a szakítás terheit, pedig valószínűleg most éppen ez történik, és emiatt nem kedves, sőt elutasító a kérdezővel szemben.

Az újabb jegyváltás után a Jupiter a Mars uralma alá kerül, tehát a kérdező megkaphatja a barátját, csak addigra lehet, hogy már másképp fog gondolkodni felőle. A Jupiter a Skorpióban a Hold romlásában jár, ami azt jelenti, hogy a partner az érzelmi harmóniát nem tudja megadni a kérdezőnek.

Eközben a kérdező jelölői is jegyet váltanak, a Szűz jegyben a Jupiter romlásába kerülnek. A kérdező már nem akarja a Jupitert, és ha egybekelnek, az legfeljebb csak azért lesz, mert a történtek után úgy érzi, hogy ennek így kell lennie, és mivel ez a gyengeség -amit a 6. házas helyzete mutat, és ez lehet bármilyen típusú rászorultság- indokolttá teszi számára, hogy tartozzon valakihez, mert egyedül nehezen boldogulna. A férjével való kapcsolatról a kérdező nem írt, de úgy tűnik, hogy nem csinált túl jó vásárt, viszont nem marad egyedül.

O.I. 2017.07.29-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2017.09.03 19:21)

A kérdező férfiú, korábban egyedül maradt a gyermekeivel. Társat talált egy olyan asszony személyében, aki jóval fiatalabb nála, és elég rossz híre van a környékükön. A kérdező ezzel nem akart foglalkozni, bizalmat szavazott a kedvesének azzal a feltétellel, hogy ezután becsületes lesz. Sajnos a párja visszaélt ezzel a bizalommal, majd el is tűnt a kérdező életéből. Ő viszont szereti a nőt, és visszavárja. A kérdés, hogy mikor lesznek újra egy pár az ő Kiscsillagával?

A kérdés érvényes és értékelhető, de korai. Ez azt jelenti, hogy még nem ismerünk minden részletet, ami a kérdés elbírálásához szükséges lenne, így a későbbiekben változhatnak a dolgok.

A kérdező jelölői a Szaturnusz/Mars. A partnerét a Hold/Jupiter jelzi.
A kérdés idején a Mars együtt állt a Nappal, ami azt jelzi, hogy a kérdező nem lát tisztán. Nem tudni, ez vajon azt jelenti-e, hogy szerelmes férfiként olyasmit is elnéz a barátnőjének, amit józan ésszel nem tenne, vagy van valami, amit nem akar tudomásul venni, és ennek ellenére várja vissza a nőt. A barátnő mindkét jelölője a Mérleg jegyben, a 9. házban van, ami jelezheti azt is, hogy az asszony külföldön van, vagy csak a szomszédban (VII. ház 3. háza).

Minden esetre jegyhelyzete alapján az sem a Hold, sem a Jupiter nem kedveli a Marsot. Ez mutathatja azt, hogy az asszonynak a kérdező, mint szerelmes férfi egy kicsit sok volt. Egyébként viszont kedvelné őt, tehát azt mindenképpen el lehet mondani, hogy a kérdezőnek egy kicsit hétköznapibban kellene viselkednie, még ha szerelemtől átitatva ezt nehéz is lehet megvalósítani.
Az talán segít majd, ha a Nap és a Mars együttállása távolodik, később meg is szűnik, és akkor a kérdező sokkal objektívebben fogja látni a helyzetet, ami valószínűleg visszafogottabbá teszi őt.

Arra van esély, hogy a kérdező folytassa a kapcsolatot a barátnőjével, hiszen a jelölők közeledő fényszögkacsolatban és részben kölcsönös magas recepcióban is vannak egymással, ami párkapcsolat esetén biztató. A Szaturnusz és a Jupiter a kérdés idején 5°távolságra volt egymástól, ami a bolygók jegy és házhelyzetét tekintve ennyi napot, hetet, hónapot jelent. A kérdéshez képest éppen mostanában telt el 5 hét. Ha nem sikerült volna mostanáig visszarendezni a dolgaikat, akkor az év végén, az ünnepek tájékán lesz még rá lehetőség.

A kérdező tudja, hogy nehéz fába vágta a fejszéjét egy ilyen kapcsolattal, hiszen ő maga is tapasztalta, hogy amit a partneréről pletykálnak, az valószínűleg igaz is, saját bőrén tapasztalta, hogy nem bízhat benne, mégis szereti, vágyódik utána.
Amikor a jelölők jegyet váltanak, fordul a kocka: a Szaturnusz a Jupiter és a Hold romlásába lép, a Mars a Jupiter romlásába, a Jupiter és a Hold a Mars uralma alá kerül, ami a Hold saját romlása. Ez azt jelenti, hogy visszakapja a nőt, de több baja lesz vele, mint amennyit úgy be tudna vállalni anélkül, hogy ez a kapcsolat rovására menne, viszont nem is tud tőle megszabadulni, legalábbis egy ideig nem.

Ennek tudatában kell végiggondolni azt, hogy tényleg ennyire fontos-e neki ez a kapcsolat. A jelölői ugyanis most szabadakaratos jegyben vannak, amikor dönthet még arról, hogy mit tesz. Később a Szaturnusz, ami a kérdező elsődleges jelölője, mostani hanyatlóházas ereje, vagy inkább gyengesége helyett igazi erőre kap, és uralmi méltóságra tesz szert, tehát végre igazán magára találhatna, de ha most úgy dönt, hogy kitart a barátnője mellett, akkor az ereje jó részét arra fordíthatja, hogy megpróbál normális körülményeket teremteni otthon.

Igaz a barátnője jelölői is szabadakaratos jegyben vannak, tehát még neki is van beleszólása a történetbe, és van némi esélye, hogy a kérdező végül hiába fog várni a Kiscsillagra.

H.V. 2017.07.23-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2017.09.03 13:56)

A kérdezőt a párja már egyszer el akarta hagyni, végül maradt, mert a kérdező rábeszélte. Közös gyermekeik vannak. A kérdező úgy érzi, hogy a társa előbb-utóbb mégis el fog menni, bár szeretné, ha nem így lenne. A kérdés, hogy ha mégis megy, mikor?

A kérdés idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. A képlet azonban korai, ami azt jelenti, hogy van olyan tényező, ami változtathat a dolgok végleges kimenetelén, és de ez a dolog még nem dőlt el, alakulgat.

A leírás szerint több okból is érezhető, hogy a kérdező nem az igazi a párjának. Nem részletezte, hogy ez pontosan mit jelent. A képletből annyi látszik, hogy mostanra sem recepciós, sem fényszögkapcsolat nincs a kérdező (Jupiter + Hold) és a társa (Merkúr) jelölői közt. Ez nagyjából azt jelenti, hogy habár egy fedél alatt laknak, társkapcsolat -aminek a jelenlegi lakótársi viszonynál nyilván többnek kellene lennie- nincs köztük.

A Hold és a Merkúr az Oroszlán jegyben a Nap uralma alatt volt, ami azt jelenti, hogy a gyermekeik fontosak nekik, ugyanakkor a Jupiter a Mérlegben a Nap és a Mars (a gyerekek jelölői) romlásában járva azt feltételezi, hogy a kérdező most elutasítja a gyermekeit. Lehet, hogy aggodalmai próbára teszik, és emiatt nem tud annyit, vagy úgy foglalkozni velük, ahogy és amennyit egyébként szeretne. Az is lehet, hogy megfordult a fejében, hogy hiba volt szülni, mert milyen életük lesz egy csonka családban. Egy édesanyának fáj ezekkel a gondolatokkal szembesülni, de attól nem lesz rossza anya, ha anyaként néha egy kicsit leereszt. A Jupiter jegyátlépés után a Mars uralma alatt lesz, tehát itt csak átmeneti szünet van, amire talán szüksége is van a kérdezőnek.

A kérdező társa a 9. házban jár, ami a felsőfokú tanulmányokat jelenti a képletben. A kérdező a képzésből hátralevő 1-2 évről írt, azt nem, hogy ezt hol folytatja a párja, de a kora alapján elképzelhető, hogy egyetemista. A Merkúr jegyátlépésre készül, 3°-nyira áll a Szűz jegytől, ami mindenképpen valamilyen változást hoz, és időben ez jelenthet ennyi évet annak bekövetkeztéig. A kérdező attól tart, hogy a tanulmányok idejére maradnak csak együtt, utána ismét felmerül a válás kérdése. Amíg a Merkúr az Oroszlánban jár, tehát ez lehet 3 év, a Jupiter triplicitás szerinti méltósága miatt a Merkúr nem utasítja el a Jupitert. Ez azt jelenti, hogy addig a viszony kettejük között maradhat olyan, amilyen most. Ez lehet egy időben kicsivel több, mint a tanulmányok tervezett ideje, persze évhalasztás miatt tarthat az iskola is még 3 évig. A lényeg, hogy ennyi idő múlva következik be a Merkúr jegyváltása: kikerül az Oroszlán jegyből, a Nap uralma alól, és belép a Szűzbe, ami a Jupiter romlásának a helye. Ez lehet egy vízválasztó, amikor a férfi ténylegesen elhagyja a családját.

Lényeges viszont, amire az elején utaltam, hogy nem tudunk mindent, ami fontos lehet a kérdés elbírálása szempontjából. Lehet, hogy a kérdezőnek alakul úgy az élete menet közben, hogy nem is fogja bánni, hogy a mostani kapcsolata megszűnik. Egy új szerelem, ami ma még sehol sincs, később megváltoztathatja a mostani felállást. Legyen rá nyitott, mert valószínűleg úgy nagyobb az esélye a boldogságra, mint ha egy kihűlt kapcsolatot próbál feltámasztani.

H.A. 2017.07.03-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2017.08.10 19:51)

A kérdező fiatal nő, diplomás, de még tanul. A párkapcsolat illetve a családalapítás felé kacsintgat. Most egyedül van, és az érdekli, hogy lesz-e ebben az évben komoly barátja, és ha igen, milyen lesz a személyisége? Fontos lenne, hogy szeresse a gyerekeket.

A kérdése idejére érvényes és értékelhető képletet lehetett készíteni.
Az első jelzés, az I. házban járó retrográd Szaturnusz szerint a dolgok nem mennek jól. Ez azt sugallja, hogy problémái vannak az ismerkedéssel, és a levél dátuma szerint nem a záróvizsgákra való készülés miatt. Márpedig nyitottnak kell lenni a férfiak felé, kínálgatnia kell magát, hogy minél több közül tudja majd kiválasztani azt az egyet, aki megfelel a feltételeknek. A kérdés viszont inkább azt sugallja, hogy a kérdező a nagy Ő-re vár, akit a sors dob neki, és abban reménykedik, hogy az jó férje lesz.

A kérdezőt az I. ház ura, a Jupiter és a Hold mutatja a képletben. A Jupiter jól áll sarokházas, van saját méltósága, de ez a fizikai test. A Hold a lelki oldal hanyatló házhoz közelít, és saját romlásában, a Skorpió jegyben állt a kérdés idején. Ez azt feltételezi, hogy lelkileg kellene magát megerősíteni, mert zárkózott és szorongó, ami megintcsak akadályozni fogja a kapcsolatteremtésben.

Az őt jelölő bolygók viszont közeledő fényszögkapcsolatban, sőt erős recepcióban is áll olyan bolygókkal, amelyek jelezhetnek párkapcsolatot, akár ebben az évben is. A gond az, hogy mást akar a teste, és mást a lelke. Mintha a vonzódnak a macsós férfiakhoz, akik amolyan vezéregyéniségek, a hagyományos szerepet töltik be a családban. A Hold a Marshoz és a Naphoz kapcsolódik fényszöggel, ráadásul a Marssal kölcsönös uralmi recepcióban is áll, míg a Nappal csak ennél gyengébben. A Hold jegyváltás előtti fényszögei is ezzel a két bolygóval lesznek, tehát fog találkozni két férfival, ismerkedik, de nem biztos, hogy közülük kerül ki a jövendőbelije, bár a gyermekszeretettel nem lenne probléma. A Jupiter ugyanis a Nap és a Mars romlásában áll, vagyis testileg elutasítja őket. Talán a túl heves/gyors udvarlás nem teszik neki, és emiatt utasítja el őket.

A Jupiter viszont közeledő fényszögkapcsolatban és uralmi-egzaltációs recepcióban áll a Szaturnusszal, ami ugyancsak hozhat kapcsolatot, ebben az esetben viszont a partner valószínűleg egy idősebb/érettebb férfi lesz, aki a kérdező elképzeléseinek jobban megfelel, és ezt a Hold nem utasítja el. Ez viszont azt jelenti, hogy nem szerelmi házasságot köt, hanem feleségül megy egy olyan férfihoz, aki mellett a családalapítással kapcsolatos terveit meg tudja valósítani.

Szerelem nélkül is lehet jó házasságot kötni, de lehet, hogy nem kellene elkapkodni a dolgot. Talán később érik meg igazán arra, hogy megfelelő kapcsolatot alakítson ki. Most olyan, mintha mindegy lenne, csak vigye valaki. A jelölők jegyátlépése után a Szaturnusz, vagyis a férj viselkedése megváltozik, elutasítja a kérdező mindkét jelölőjét, a Holdat és a Jupitert is. A kérdező viszont végre helyén tudja kezelni a viszonyát a macsósabb férfiakkal és a saját érdekeit és képes lesz képviselni. Még egy olyan szituációt is el tudok képzelni, hogy ahogy a kérdező érettebb nő lesz, öregedő férje mellett szeretőt tart, aminek persze a férj nem fog örülni. Bár lehet, hogy a kérdező ezt a lehetőséget most kétkedve fogadja, nyilván úgy képzeli, hogy holtomiglan-holtodiglan házasság 2-3 gyerekkel, stb… de a horoszkóp szerint mégis lehet, hogy majd így alakul.

A lényeg: gyermekszerető férfiak tömege lesi a kegyeit, lépjen közéjük, tesztelje őket és válasszon! Férjhez menni ráér később is.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Következő »