Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csak válaszok (Ide az asztrológus ír. Kérdéseket a "Bejelentkezés"-be, minden mást a "Visszajelzés, értékelés"!-be lehet)

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Re: erika6@citromail.hu

(Az asztrológus válasza, 2012.09.16 01:07)

Kedves Erika!

Köszönöm a visszajelzésed. Szeretnék pár dolgot helyretenni, mert egy kicsit olyan érzésem támadt a leveled után, mintha ki szerettél volna oktatni, mert nem értek ahhoz, amit csinálok.

A lényeg, hogy társkapcsolat mostanában nem lesz. Ezt a jelek szerint eltaláltam, mivel ezt kérdezted. Az alábbiak szerint viszont úgy tűnik, valójában nem társkapcsolatot akarsz, hanem valami barátfélét, akinek nem is tudom, mi lehetne a szerepe az életedben, mert a szex nem érdekel, de azért az illető mégse legyen túl fiatal, se alacsony és testes. Vagy rosszul kérdeztél, vagy te sem vagy biztos benne, hogy mit szeretnél.

A magány és az, hogy szeretsz egyedül lenni, nem ugyanaz. Az idős emberek attól félnek, hogy ha kell, nincs mellettük senki. Lehet, hogy gyakrabban, de lehet, hogy hetente csak egyszer van szükségük társaságra. Akinek egyáltalán nincs társasága, az magányos.

A születési idődet te adtad meg. Én későbbre tettem volna, de végül elfogadtam azt, amit adtál. Viszont IC-MC tekintetében ellentmondás van abban, amit leírsz. Nem lehet az IC-d a Mérlegben, az MC-d pedig a Bikában, mivel ezek nem szembenálló jegyek. Ugye érted, hogy ha ez igaz lenne, te lennél az egyetlen ember, akinek görbe az egyik tengelye. :-D

Azt nem kommentálom, hogy mekkora a lábméreted. A testi dolgok alakulása sokkal kevésbé van alárendelve a jegyhelyzetnek, mint ahogy azt egyik-másik könyvben leírják. Kínai hercegnők is születtek Skorpió IC-vel, de nekik legfeljebb 33-as lett volna a lábuk, ha hagyták volna megnőni.

A jegyurak tekintetében úgy látom, hogy te kizárólag a modern asztrológia szerinti urat veszed figyelembe. Ebben a tekintetben az asztrológusok most már vitatkozni fognak, amíg világ a világ. Hozzám a középkori szemlélet közelebb áll, ezért a hagyomány szerinti urat tekintem elsődlegesnek, a transzcendens bolygók szerepét pedig legfeljebb kiegészítésnek. A saját tapasztalataim meg is erősítik ennek a szemléletnek a helyességét, úgyhogy ebben a tekintetben maradok is az álláspontom mellett: a VII. házad a Vízöntőben van, ura a Szaturnusz az I. házban, sőt majdnem orbiszhatáron belül a 2. házban. Hatása az I. házra már csökkent. A 11. házban az Uránusz van, ami a VII. háznak (csak) modern értelmezés szerinti ura.

Én is tudom, hogy nem 65 éves leszel, de nem is írtam ilyet. Viszont a 64. születésnapoddal kezdődik a 65. életéved. Én ezt írtam, és ha belegondolsz, ez így is van.

Remélem, sikerült tisztázni pár félreértett dolgot, és hogy találsz majd egy kedves barátot, akivel kellemesen töltheted az idődet. Ehhez ismételten sok sikert kívánok.

Üdvözlettel
Montero Mónika

erika6@citromail.hu

(Erika, 2012.08.17 15:22)

Kedves Mónika!
Köszönöm, hogy válaszoltál a kérdésemre. A GMT-az biztos, hogy nem +1, hanem +2 mert az biztos, hogy a Vénusz az 1 es házban van és a Szaturnuszom a 2 es házban van én ezt kőkeményen megéltem. A Plútó is az 1-es házban van és együtt áll az Aszcendensemmel nem kellemes, de ezt is megéltem már kőkeményen. A Hold, Netpun, Nap a 3 ás házban Mars a IV es házban van. Az 5 házam a Nyilassal kezdődik volt is egy külföldi szerelemem. Én kb 25 éve tanultam asztrológiát programom is van, de valóban nagyon nehéz az én horoszkópom bepontosítani, mert akkor volt óra átállítás. Kérlek, nézd meg ezzel az időponttal és meglátjuk, hogy jó –e vagy sem.
Üdvözlettel
Erika

Re: erika6@citromail.hu

(Az asztrológus válasza, 2012.09.08 07:44)

Kedves Erika!

Kérdőasztrológiával vizsgálva a képletedet a válasz az, hogy egyelőre nem várható. A kérdés első feltevésének időpontjára készített képlet érvényes. Az látszik, hogy te nagyon szeretnél párkapcsolatot, de ha van is olyan, akit te kinéztél magadnak, ő nem érdeklődik irántad. Sajnos más sem. Ugyanakkor gond van a kérdéssel, mert valahogy úgy kellett volna feltenni, hogy x időpontig vizsgálva lesz-e párkapcsolat. Ez a képlet szerintem csak azt mutatja, hogy mostanában nem fog összejönni.

A születési képletedből az derül ki, hogy a descendensed hagyományszerinti ura az I. házadban van, ami megkérdőjelezi, hogy ténylegesen szükséged van-e társra. Az 5. házban álló, uralmi helyzetben álló Jupiter viszont bőséges életörömöket sejtet, aminek része a szexualitás is. Ha a társadalmi normáknak engedve összekapcsolod a kettőt, márpedig a köztük fennálló fényszögek szerint igen, akkor a Szaturnusz jelzése ellenére keresed azt a társat, aki nemcsak az ágyban (illetve mindenféle életörömökben, közös ebédek, vacsorák, utazás, kikapcsolódás), hanem az asztalnál is a társad lehet, és így már érthető, miért olyan fontos neked, hogy ne maradj egyedül.
Viszont a Jupiter, ami a középkorú emberek életkori bolygója, szép lassan átadja helyét a Szaturnusznak, tehát szerepe, bár sose múlik el, de mindenképpen csökken, a helyébe lépő Szaturnusz jelentősége pedig nőni fog, hiszen ez az időskor bolygója. A társ hiánya már nem a társkapcsolat fontossága, hanem a magánytól való félelem miatt kerül előtérbe.

A Szaturnusz direkt és konverz aktiválódása a legutóbbi párkapcsolatod idején talán már egy kicsit mutatta, hogy mire lehet számítani, ha átveszi az uralmat. Nem tudom, hogy az a kapcsolat miért szakadt meg, mennyire volt közvetlen vagy közvetlen oka az önzés vagy a rugalmatlanság. Mert a Szaturnusz nem a legkellemesebb dolgokat hozza, Vízöntő VII. házzal pedig általában nem támogatja a hosszútávú elköteleződést. Persze lehet, hogy most nem is ez a kérdés, hanem egyelőre inkább csak az, hogy legyen végre valaki.

Tranzitok tekintetében, a Szaturnusz hamarosan eléri a Merkúrt. Ez hozhat baráti kapcsolatot, de mivel a Merkúr a IV. ház csúcsán áll, az otthont is érinti, tehát lehet ez a barátságnál kicsit szorosabb kötelék is. A kellemes dolgok annál is inkább valószínűek, mert a Jupiter kb. egy évig a 11. ház felett tranzitál. Most az Ikrek jegyében nincs éppen jó helyen, itt okozhatja azt, hogy az ismerkedéskor az ember a legjobb tulajdonságait igyekszik kidomborítani, amitől egy kicsit hamis lesz a róla alkotott kép, de amikor egy bő fél év múlva átmegy a Rák jegybe, már helyükre kerülnek a dolgok. Ez elég komoly jelzés arra, hogy valami mégiscsak történni fog, legalábbis történhet.
Ezt erősíti, hogy a megadott születési idő alapján, az egyenlítőre vetített Naibod kulccsal számolt primer direkció szerint a Nap együtt áll az 5. ház csúcsával. További erősítés a korábban is említett Merkúr aktiválódása, ami házhelyzete miatt a többek között az otthonnal kapcsolatos eseményeket hozhat.

Az októberben kezdődő 65. életévre készített szolár-revolúciós képlet ugyancsak jelzi a feszültséget, ami a kapcsolatokra vonatkozik. Ezt most van lehetőség egy társkapcsolatra beváltani, de ha foglalkoztál asztrológiával, akkor azt is tudnod kell, hogy a fenti jelzések valamilyen formában meg fognak jelenni az életedben, de nem feltétlenül úgy ahogy szeretnéd. Én úgy gondolom, hogy aktívan keresni kell a módját, hogy társra lelj, és akkor ebben az irányban indul el a megvalósulás. Ehhez sok sikert kívánok.

Üdvözlettel
Montero Mónika

K.K. 2012.07.23-i levele

(Az asztrológus válaszol, 2012.09.05 22:01)

A kérdés arra vonatkozott,hogy GYES után hogyan tovább?Felmerült a külföldre költözés.
A napjegye Mérleg,az aszcendense Oroszlán,a képlet ura a Nap.
A horoszkópja szerint,ha választani kellene,inkább maradjanak itthon.Mindkét terület ura a kozmikusan gyenge Mars,aminek sok fényszöge van,de jobban kötődik az itthont jelképező IV.házhoz.A közös házúr miatt viszont adott a lehetőség,hogy külföldön is megpróbálják egyengetni az útjukat.Az a kérdés,hogy megpróbálja-e,mivel a stabilitást adó szilárd és föld elemű bolygók és tengelyek nem támogatják a változást,legfeljebb akkor,ha biztosra mennek,tehát készből a készbe.
A hamarosan kezdődő 36.életévében lökést adhat ennek a próbálkozásnak,hogy a születésekor az otthonát,és hazáját jelképező IV.ház csúcsán álló Uránusz eléri a külföldet jelképező 9.ház csúcsát és egy hosszabb ideig ezen a környéken tartózkodik.Az Uránusz váratlan,sorsfordító eseményeket hoz,robbant.Ilyen értelmezésben jelentheti,hogy valami történik,és minden ellenérzése ellenére tényleg minden előkészítés nélkül elhagyja az országot és elindul szerencsét próbálni.Ugyanakkor nem hagyható figyelmen kívül,hogy az Uránusz a férjét jelképező VII.ház ura is.Mivel írta,hogy a házasságában is vannak problémák,ügyeljen arra,hogy ezek ne fajuljanak el,mert bizony ugyanez a konstelláció jelenthet szakítást,sőt jogi útra terelt válást is!
A Jupiter harmadik visszatérése,vagyis áthaladása afölött a pont fölött,ahol a születésekor is volt,egy időszak lezárása.Mivel a Jupiter jegy- és házhelyzete szerint is kifejezetten jól áll a képletében,ettől a visszatéréstől jóra számíthat.Felbukkanhatnak régi barátok,szerezhet újakat is.Ugyancsak talál támogatókat,akik képesek hatékonyan segíteni.Használja ki ezt a lehetőséget,mert akár így,akár úgy alakul a sorsa,a barátokra,a segítségre mindenképpen szüksége lesz.
A születésnapjával kezdődő életéve hasonló dolgokat mutat.Eszerint szokatlanul erős lesz a saját érdekeit érvényesítő hajlama,több személyes konfliktusra számíthat.Talán kevésbé rejti véka alá a véleményét és a szándékait,mint máskor szokta.Lehet,hogy még azt is megkapja,hogy nagyon megváltozott,nem ismernek Önre az ismerősei,családtagjai.Vigyázzon rá,hogy ez a változás ne lépjen túl az ésszerű kereteken,mert akár haragosokat is szerezhet.
A levél megírásának időpontjára készített kérdőképlet szerint a külföldre költözés összejöhet,de kétséges,hogy jól sikerülne és hogy otthonra találna-e az új helyen.A kezdeti nehézségeken mindenképpen túl kell jutni.Segítséget kapnak a rokontól is,ami jól jön,de ezt a segítséget túlértékeli.Lehet,hogy ez arra lesz elég,hogy általa megtalálja az igazi segítség forrását,ami lehet például a kiköltöző magyarokat támogató non profit szervezet,vagy valami ilyesmi.Ez a nyelvi nehézségek miatt is kapóra jön.Pénzbeli segítséget is kaphatnak valamilyen formában.
Pénzük lesz,de nem bőségesen,vagy nem tűnik elégnek.Ön esetleg nehezen talál állást,ami az önbecsülésének nem tesz jót.A férjének jobbak a lehetőségei ezen a téren.Kettejük helyett fog dolgozni,meg is becsüli majd érte,de ez sajnos nem lesz kölcsönös.Lehet,hogy fáradt lesz,hogy az Ön igényeit kielégítse,ami a korábbi elhidegülési folyamatot fenntarthatja.
A lakásra vonatkozó jelzések nem túl kedvezőek.Probléma lesz belőle,ha a testvérével együtt akar élni.Ideig-óráig talán jó,de ha hosszabb távra terveznek,akkor súrlódások,veszekedések lehetnek.
Ami az itthon maradást illeti,valószínűleg sikerülne állást találnia,de mivel a körülmények nem túl kedvezőek,mégsem érezné magát túl jól.Talán az elvesztegetett lehetőség után sóvárogna,pedig a jelek szerint ott sem lenne sokkal jobb,csak más,mint itt.Ezen felül nekem nagyon úgy tűnik,hogy a férje nem is igazán vágyik külföldre költözni.Lehet,hogy alternatívaként megfogalmazódott benne a gondolat,és mondta is,hogy menjenek,mert unos-untalan azt hallja az ember,hogy aki teheti,menjen.De ha mélyen elgondolkodik rajta,akkor egészen mást akar.
A döntést Önnek/Önöknek kell meghozni.

Szigetszentmiklós

(György Szilvij, 2012.09.04 20:14)

Végre rádtaláltam! Nagyon sok olvasódat ismerem,sajnos a bánat által kerültem ide,2011 agusztus 6 volt életem legszebb napja amikor életem szerelmével úgy döntöttünk felvállaljuk egymás iránt érzett szerelmünket. Sajnos a karácsonyt már nagyon szomorúan éltük meg,úgy döntött visszamegy a lányához és a feleségéhez! Nekem megszakadt a szívem és én is hazaköltöztem a gyerekeimmel,állásomat is elvesztettem! Milliószor gondoltam az öngyilkosságra de a gyermekeim szeretete és a remény visszatart! Segíts kérlek!!! Nevem:Kovács Szilvia,lánykori:György Szilvia Budapesten születtem 1984.03.18. 18:30 jelenlegi lakcímem:Szigetszentmiklós. Szerelmem:Tóth Ferenc Budapest 1980.08.08 szintén Szigetszentmiklóson lakik. Van még remény????? Köszönöm!!!!


visszamegy a lányához és a feleségéhez! Nem tudtjm

Re: Szigetszentmiklós

(Az asztrológus válasza, 2012.09.04 20:33)

Kedves Szilvia!
A leveled nagyon megrendítő, de szeretném, ha végiggondolnád, hogy mit is szeretnél kérdezni, és ezt úgy le is írnád, hogy ne legyen félreértés. Vegyél egy nagy levegőt, higgadj le és fogalmazd meg pontosan a kérdést, mert nem szeretnék találgatni!
Üdvözlettel
Montero Mónika

Re: Re: Szigetszentmiklós

(György Szilvia, 2012.09.05 09:09)

Köszönöm a gyors válaszod,bocsánat a zaklatott írásért,de már nagyon maga alá gyűrt a szomorúság a szeretett férfi hiánya! Amit kérnék tőled,hogy légyszíves nézd meg,hogy lesz e még köztünk szerelmi kapcsolat? A továbbiakban pedig,amint lesz fix jövedelmem szeretnék veled találkozni részletes elemzés céljából! Nagyon bízom a tudásodban és előre is elmondhatatlanúl köszönöm!!! Megadnám újra az adatokat:György Szilvia,Budapest 1984.03.18 18:30 lakcím:Szigetszentmiklós, Tóth Ferenc,Budapest,1980.08.08 Budapest,lakcím:Szigetszentmiklós. Nagyon várom válaszod,és nagyon hálás vagyok!!!!!! Köszönöm!!!!

zoltan43@citromail.hu

(Toltán, 2012.08.22 10:28)

Kedves Mónika!
A honlapodra tegnap találtam rá bár én nem értek az asztrológiához, de sokat olvasok. Tegnap a házakat olvastam és még sehol nem olvastam, hogy a házak színekre van osztva. Leírnád nekem pár mondatban, hogy mit jelentenek a színek?,de csak,akkor,ha nem titok.
Válaszod előre is köszönöm
Üdvözlettel
Zoltán

Re: zoltan43@citromail.hu

(Az asztrológus válasza, 2012.08.22 12:25)

Tényleg csak dióhéjban: az összes ezoterikus tudomány használ analógiákat. Mindenféle dolgokat -úgymint ásványok, fémek, gyógynövények, hangok, ízek, stb... természetesen a színek sem lehetnek kívételek- besorolnak mindenhova, és összekötik a bolygókkal, jegyekkel, vagyis az égi házakkal, innen már csak egy ugrás ugyanezt az analógiát ráhúzni a horizontházakra. Az gondolom nem újdonság, hogy az égi és a horizontházak kapcsolatban állnak egymással (I. ház=Kos, 2.ház=Bika, stb...)
Ezeket az analógiákat minden asztrológiatankönyv szorgalmasan le is írja, megtanuljuk vagy csak elolvassuk, hogy aztán olyan köveket tegyünk a zsebünkbe kabalának, ami a napjegyünknek megfelel, de egyébként a modern asztrológia mindennapi gyakorlatában szerintem ma már nem igazán használják.
A hagyományos asztrológia viszont ezzel akár diagnosztizálni, akár gyógyítani is tudott, megtalálták vele az elkódorgott szamarat, vagy kiderítették, hogy akarja-e elvenni Pisti Marikát.
Ma talán a klasszikus asztrológiára alapozó kérdőasztrológia használja a gyakorlatban ezt a tudást és vele együtt az analógiákat, meg van pár lelkes asztrológus, aki azon fáradozik, hogy a gyökerekből újraélesszék az igazi asztrológia fáját, tehát azt a tudást, amit az ókori és részben a középkori asztrológusok William Lilly-ig bezárólag még birtokoltak.
Lehet, hogy pár év múlva részletesebben is tudok válaszolni erre a kérdésre, mivel ezen az úton haladok én is, igaz csak tanulóként az újraélesztők nyomdokaiban. Ha ezt a választ elegendőnek találta, akkor kérem jelezze!

Üdvözlettel
Montero Mónika

erika6@citromail.hu

(Erika, 2012.08.16 21:09)

Kedves Mónika!
Nekem egy kérdésem lenne hozzád. 2009 Juliusban lett vége egy párkapcsolatomnak az óta nincs kapcsolatom. Mikor várható párkapcsolat.
Születési adataim
További sok sikert kívánok a munkádhoz
Üdvözlettel
Erika

Re: erika6@citromail.hu

(Az asztrológus válasza, 2012.08.17 13:20)

Kedves Erika!

Korábban már leveleztünk, nem felejtettelek el.

A pontos születési időpontoddal gond volt: akkoriban használták a nyári időszámítást, épp aznap tértek át a nyári időszámításra és bizonytalan, hogy GMT+1-gyel vagy GMT+2-vel kell-e emiatt számolni.

Bizonyára tudod, hogy a pontosítás, főleg ilyen probléma esetén nem könnyű. Az időpont alapján viszont úgy tűnik, mintha ezt az 1:46-os időpontot tartanád helyesnek. Megkockáztatom, hogy ez már egy kipontosított időpont, ti. ha nem az lenne, akkor 1:45-nek, vagy éjjel 3/4 2-nek adtad volna meg.

Én el szoktam fogadni a más általi pontosítást. Ha jól emlékszem a tengelyek és a házak jegyhelyzete sem változik az egyórás eltéréstől, sőt a Merkúr, és a Plútó kivételével a bolygók házhelyzete -figyelembe véve a 3°-os orbiszt- is megfelelő. Igaz, így a primer direkciót nem lehet használni, de a szolárt és a tranzitokat valamennyire igen.

Ha gondolod, erre az időpontra elkészítem a horoszkópot és úgy válaszolok a kérdésre. Mi a véleményed?

--------------------------------------------------------------------------
Elnézést,de a születési adataim nem küldtem el.
1948:10:03 1:46 Létavértes
üdvözlettel
Erika

B.F. 2012.07.03i levele

(Elemzés, 2012.07.25 18:52)

Kísérletképpen az Ön kérdését egy kérdőképlettel próbálom megválaszolni. Ez igen hatékony módszer ilyen problémák vizsgálatához, de még magam is csak tanulom, ezért elképzelhető, hogy nem lesz tökéletes az előrejelzés. (Ti. a kérdőképlet értékelése másképp történik, mint a születési képleteké.)

A jelek szerint nincs ereje teljében, de egy nehézségen, gödrön már túljutott. Lehet, hogy valamilyen értelemben ez a lakása feláldozásával jár, de a továbblépés jó jel. Az Önt képviselő bolygó közeledik a képlet szerencsepontja felé. Meglátjuk, hogy ez mit fog hozni, talán a megoldást a lakással kapcsolatban. Ezek a horoszkópelemek a 6.házban vannak, ami a betegség háza. El tudom képzelni, hogy az elmúlt időszak megviselte. Ha kifejezetten nem is lett feltétlenül beteg, de a gondjai gyötörhették és ebben kimerülhetett. Mivel az Önt jelképező bolygó kozmikusan ház- és jegyhelyzete miatt is gyenge, nem lesz egyből erős és tettrekész, de majd ennek is eljön az ideje.

Ez a bolygó hamarosan átlép a VII. házba, aminek csúcsán ott áll a Vénusz. A két bolygó együttállása behozhat külső segítséget. Én ezt most úgy értékelem, hogy összeköltözik valakivel, aki más dolgokban is tudja Önt támogatni. Nem mellesleg a Vénusz a szerelem bolygója, tehát lehet ez még a kellemeset a hasznossal együttélés is.

A jelek szerint a mostani lakásával elégedett volt, és mivel a következő lakását jelképező ház még ugyanabban a jegyben kezdődik, feltételezem, hogy a lakás, ahova költözik hasonló lesz, mint a mostani, vagy abban hasonlóan jól érzi majd magát. És ez talán azt is jelenti, hogy maradhat itt Pesten. Mindkét otthont jelző ház ura tehát a Mars, ami a munkát jelentő X. ház csúcsával együtt áll. Jegy szerint ugyan nem erős a Mérleg jegyében a Mars, ahova éppen belépett, de kardinális jegyben és tengellyel való együttállása miatt mégis erőt kap. Elképzelhető, hogy ez az időszak lendíteni fog a karrierjén. Talán az előbb említett patrónus tud valamit tenni ennek érdekében. Remélem, így lesz.

Ami nehézséget okoz, az a pénz illetve a hitel kérdése. Biztos vagyok benne, hogy rosszul éli meg ennek a kérdésnek a rendeződését. Lehet, hogy a bankkal nehéz megállapodni, elhúzódik az ügy, jogi illetve szerződéssel kapcsolatos csűr-csavar is van és / vagy ha a lakását eladta, kevesli a pénzt. A lényeg, hogy ezen a téren nem alakulnak túl szerencsésen a dolgok, de azt el tudom képzelni, hogy a hitelkiváltásban az előbb említett patrónus valamilyen formában tud segíteni. Esetleg kölcsönad, aztán majd megadja neki, vagy kezességet vállal, esetleg az ő lakására vesz fel kölcsönt. Majd elválik.

Arra viszont vigyáznia kell, hogy a kapcsolat később ilyen vagy olyan okok miatt ne fusson zátonyra. Tehát ha valamilyen egyezséget kötnek, akkor azt mindketten tartsák be, mert különben haragszomrád lesz, illetve azt tudom még elképzelni, hogy egyfajta ára lesz a szívességeknek, ami utóbb terhessé válik az Ön számára, és emiatt nem igazán lesz kibékülve a körülményekkel. De valamit valamiért, és ha tudja kezelni a helyzetet, nem feltétlenül jön ki rosszul belőle.

Sz.I. 2012.07.04-i levele

(Elemzés, 2012.07.15 09:10)

A napjegye Szűz, az aszcendense Kos, a képlet ura a Mars.
Párkapcsolatra vonatkozóan kérdezett, de a levelében számos betegségről is beszámolt.
A képlete szerint éppen a párkapcsolat lett volna az, ami a betegségei kialakulását megakadályozhatta volna. A horoszkóp 6. és 12. háza közt (életmóddal szerzett betegségek, kórházi ápolás, gondok, problémák) feszülő többszörös szembenállás hajlamossá tette a betegségek kialakulására. A szembenállást oldották a párkapcsolatért felelős VII. házban álló bolygókkal alkotott kellemes, segítő fényszögek. Ezt úgy képzelje el, mintha egyik helyről a másikra egy könnyű és egy rögös útvonalon is eljuthatna. Amíg a házassága, és általában az emberi kapcsolatai) úgy-ahogy rendben volt (a könnyű út) addig a betegség nem jött elő. Amikor valami történt és távolodni kezdtek egymástól a férjével, a másik, rögös útvonal és annak hatásai megerősödtek, kezdődtek a betegségek. Egy idő után valószínűleg a folyamat már öngerjesztővé vált, vagyis a betegségek súlyosbodása egyre növelte a konfliktust a férjével és tulajdonképpen mindenkivel, hiszen a VII. ház a külvilág, azaz mindenki más, aki nem Ön.
Jól érzi, hogy a (társ)kapcsolati dolgok rendezésével tudná saját magát kezelni és legalább valamiféle állapotkonzerválást el tudna érni. Látszólag a férjével lezárta a dolgokat és nyitna egy új kapcsolat felé. Ez azonban nem ilyen egyszerű. A lezárás a teljes anyagi, fizikai elkülönülés lenne, erről az alapról tudna mindent újra indítani, azonban ha jól sejtem az Önök házassága az egy fedél alatt lakás szintjén még megvan és a lényegében a férje tartja el. Ő viszont dacára annak, hogy már nem kívánja Önt, igazából maga sem tudja, mit is akar, de ha öngyilkossággal fenyegetőzik, minden bizonnyal retteg a változástól.
Az Ön esetében az ésszel való megfontolás dominál, ezért mérlegre fogja tenni az esélyeket és a következményeket, ha marad a házasságban vagy ha mindent felrúg. Utóbbit akkor ajánlom, ha biztosra mehet, mert ellenkező esetben a betegségei súlyosbodásával fog fizetni és két szék között könnyen a padlón végzi. Már épp elég pocsékul érzi magát a mostani helyzetben, hogy SOS megoldást találjon, ami Kos aszcendensével nem meglepő, mégis arra intem, hogy ne kapkodja el a dolgot!
A szexualitás nagyon fontos tényezője az életének, de azért ez nem a boldogsága alfája és omegája. Azt javaslom, használja ki, ha van egy férfi, akivel tűzoltásként pótolhatja a hároméves kihagyást a testi szerelemben, de ne köteleződjön el! A férfi, akire gondolt, Vízöntő jegyű, nem adja egykönnyen a függetlenségét, mert ehhez neki idő kell, ám szeretőnek kiváló lehet.
A társkapcsolata rendezésének sincs még itt az ideje, és így előfordulhat az is, hogy miközben szeretőt tart, marad a férje oldalán, és idővel sikerül egy kompromisszumot kialakítani és az életüket más alapokon, de lényegében együtt folytathatják.
Úgy másfél év múlva ugyanis a Plútó átvonul a X. háza csúcsán, majd retrográd mozgása miatt fél év alatt még kétszer megfordul ezen a ponton, ami nagyon felfokozza a hatását. A X. ház a nők életében a házassággal van analógiában, ezért ebben a kérdésben változásokat hozhat. Esszenciálisan a Plútó egyik tulajdonsága, hogy lebontja a régit és a romokból újat épít. Ennek megfelelően elképzelhető, hogy a mostani házassága megújul, vagy lesz egy teljesen új, független kapcsolata. Egyúttal ezalatt a két év alatt a Szaturnusz átvonul a VII. ház felett, az időszak végére pedig elhagyja. A Szaturnusz alaptulajdonsága, hogy korlátoz, de tanít, tehát lehetőséget ad a fejlődésre. Azt hiszem, sosincs késő tanulni az emberi kapcsolatokról, tehát ha megfelelően éretten áll a kérdéshez, akkor olyan tudás és tapasztalat birtokában áll majd a másfél-két év múlva bekövetkező változások elé, amik egész hátralévő életét megkönnyíthetik. Ehhez viszont az kell, hogy most türelmes és befogadó legyen, mert ha kapkodni kezd, akkor visszájára fordulhat az egész, és kellemetlen természetű, megkeseredett emberré válik.

V.E. 2012.06.17-i levele

(Elemzés, 2012.07.12 23:21)

Napjegye Vízöntő, aszcendense Bak, a képlet ura a Szaturnusz. A társkapcsolatra és családalapításra kérdezett.

Sajnos a jelzések nem túl kedvezőek a kérdésére vonatkozóan, de azért nem kell megijedni. Volt már egy hosszú kapcsolata, máskor is lehet.

A horoszkópban a VII. ház jelzi a társkapcsolatokat, ennek ura és a házban álló bolygó is kozmikusan gyenge. Fényszögeik sarkallják a tettekre, de nem könnyítik meg a dolgát. Különösen problémás a VII. házat sújtó oldatlan szembenállás, ami mindenképpen az emberi kapcsolatainak nehézségét jelzi, de különösen a férfiakkal való viszonyában. Olyan mintha nem egészen azt várnák el a kapcsolattól Ön és a partnere. Két példa: munkájából adódóan valószínűleg jó karban van, minden bizonnyal letagadhatna jópár évet a korából. Lehet, hogy miközben Ön komoly kapcsolatot szeretne, rendre olyanokat kap, akik beérnék egy románccal?
Ebben a konstellációban benne van az is, hogy a gyermekvállalás is komoly konfliktusok forrása lesz. Előbb-utóbb lesz elég mersze, hogy belevágjon, de kevés gyermeke lesz, szerintem csak egy. Lehet, hogy éppen miatta lép házasságra, mert úgy illik, hogy neve is legyen annak a gyereknek, noha az, hogy ennek a bizonyos VII. háznak az ura az I. ház csúcsán van, egy kicsit azt is sugallja, hogy magában is tudna boldogulni, nincs igazán szüksége a társra. Vízöntő Napja is arra készteti, hogy a függetlenségét minél inkább tartsa meg, de azért ez nem zárja ki, hogy tartós kapcsolata legyen.

A VII. házban álló Szaturnusz jelezhet jelentősebb korkülönbséget partnerkapcsolatban, de ezzel együtt a Szaturnusz fényszögei nagyon komoly feszültségeket is mutatnak. A párkapcsolatai erősen próbára teszik a kompromisszumkészségét és minden bizonnyal az önbizalmát illetve magát a bizalmat a társával szemben.

Azt javaslom, hogy ne érzelmi alapon, hanem az eszével keressen magának társat, ha hosszú távú, komoly kapcsolatot akar. Még így sem lesz könnyű, de a szerelmi házasság az Ön esetében a horoszkóp szerint nem fog működni. Ezt segíti, hogy szinte biztos, hogy nem az a „szerelmes típus”.
A leendő társának több tekintetben is hasonlítania kell Önre. Ez elsősorban habitus- és értékrendbeli hasonlóságot jelent, ami nem zárja ki azt, hogy akár egy fiatalabb társa legyen a jövőben. Mostanában szinte tendencia lett az idősebb nő-fiatalabb férfi felállás, én legalábbis nagyon sok ilyen esettel találkoztam. És ezek a kapcsolatok meglepően jól működtek, elég tartósak voltak és közös gyermekek is születtek belőlük. Azt persze nem garantálja senki, hogy a kapcsolatot csak az ásó-kapa-nagyharang választja szét, de ha erre gyúr valaki, akkor könnyen hoppon marad. Ha valamit tehet azért, hogy egyáltalán kapcsolata legyen, akkor azt javaslom, hogy merjen bátor lenni. Vetkőzze le a jövővel kapcsolatos gátlásait, félelmeit, és ha az említett férfival jól érzi magát, úgy gondolja, hogy el tudja képzelni vele a közös jövőt, akkor adjon esélyt ennek.

És végül, hogy mikor. A mostani tranzitok szerint a késztetés megvan, álmodozik, tervezget. Én úgy látom, hogy a jövő tavasszal várható áttörés, amikor a Plútó, ami a születési horoszkópjában a X. ház ura, saját kvadrátja után együtt áll majd az aszcendensével. Maga a Plútó egy királytrigon csúcsán áll, ami miatt a kedvező hatásai is lehetnek, de az aszcendensére vetett kvadrátja miatt ez nem lesz könnyű időszak. A X. ház hagyományosan a nők életében jelentette a férjhez menetelt, mivel a X. ház a karrier háza, ezért várható egy sorsszerű döntés meghozatala az említett időszakban párkapcsolati téren. Azonban ez a tényleges karrierben is okozhat éles váltást, vagy megtorpanást és újrakezdést, továbbá az aszcendens bekapcsolásával lényegében bármilyen, a személyével kapcsolatos gyökerekig hatoló újrakezdést (másik városba költözést, új munkát, betegségből való felépülést, stb), majd meglátjuk melyik következik be.

Úgy látom, hogy elég küzdelmes időszak lesz, de tetterőben nem lesz hiány, bár a jelek szerint ezt a tetterőt arra használja, hogy képes legyen az eseményekkel sodródni, de nem Ön fogja meghatározni a sodródás irányát.

F.A. 2012.06.23-i levele

(Elemzés 2012.06.30., 2012.06.30 06:15)

A születési ideje alapján nem tudom elkészíteni a horoszkópját. Egy másik módszerrel – kérdőasztrológiával – viszont meg lehet válaszolni a kérdését. Ilyenkor az asztrológus annak az időpontnak a horoszkópját rajzolja meg, amikor a kérdést megértette. (Ezt a képletet nem tettem fel a galériába.) Kérem, hogy mindenképpen értesítsen, hogy alakultak a dolgai a kérdéssel kapcsolatban.

Az anyagiakkal kapcsolatban nincs jó hírem: a képlet szerint fontos kérdés az életében az anyagi helyzete – de hát kinek nem az? – biztos mindent meg is tesz azért, hogy legyen elég pénze, de most várható komolyabb anyagi nehézség, esetleg egy nagyobb kiadás, amiből aztán valahogy talpra kell állnia. Ez a probléma kapcsolatban állhat a partnerével (házastársra, barátnőre gondolok), esetleg gyermekével, üzleti partnerével, ha vannak ilyenek.

Ami a tanulmányait illeti, látható, hogy sokat vár ettől a tanfolyamtól és ezért nagy lelkesedéssel veti magát bele, de végül nem lesz könnyű végig járni. Vagy megszakítja a tanulmányait, vagy teljesen újrakezdi. Mindez nem Ön miatt, hanem inkább külső körülmények miatt alakul így. Olyasmire gondolok, hogy például ha sokat kell dolgoznia, akkor nem tud elég energiát fektetni a tanulásba, és így lemarad, órákat vagy vizsgákat kell pótolnia. Elképzelhető, hogy emiatt tandíjjal kapcsolatos költségei lesznek, például a pótvizsgát már Önnek kell fizetnie, vagy a tandíjat kell még egyszer befizetni.
Ezek alátámasztanák az anyagi helyzetével kapcsolatos válaszomat is, illetve lehet, hogy a kettő -az anyagi nehézségek és a tanulás- összefügg. Vagy a kérdés maga az, hogy érdemes-e belefektetni a tanfolyamba? Mert ha nem sikerül a vizsga, akkor az egész pénzkidobás lenne.

Pedig a vizsgával kapcsolatos jelzés is hasonló, mint a tanfolyammal kapcsolatos, vagyis vérrel és verítékkel, de végül eléri a célját. Lehet, hogy nem elsőre sikerül, vagy bejelentkezik ugyan, de valamilyen nehézség miatt mégsem tudja a tervek szerinti időpontban letenni a vizsgát, aztán kínlódhat, hogy új időpontot kapjon rá, akkorra felkészüljön tudásban és lelkiekben, stb…

Én az tanácsolom, hogy a tanulást a nehézségek ellenére se adja fel, mert amellett, hogy van hozzá kedve, még energiája is van a terve véghezviteléhez. Szánja rá a szükséges időt, és ne csüggedjen, ha eleinte nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy eredetileg tervezte. A legjobb az lenne, ha a lénye egy részét elkülönítené erre a vizsgára, és minden másra lenne egy másik rész. Már persze, ha ez egyáltalán lehetséges, mert ha történik valami rendkívüli –nem feltétlenül rossz dolog, de mindenképpen olyan, ami nem hagyja nyugodni – akkor nagyon nehéz például a tanulásra koncentrálni. De legalább meg kell próbálni. Bízom bene, hogy az előrejelzés helytálló, leteszi a vizsgáját és idővel helyreáll az anyagi helyzete is.

M.V. 2012.06.15-i levele

(Az asztrológus írta, 2012.06.27 23:40)

Napjegye Oroszlán, aszcendense Rák, a képlet ura a Hold.

Rák aszcendenssel az ember erősen hajlik arra, hogy a másokról gondoskodjon. A Rák kardinális jegy, a gondoskodást nem szolgai módon teszi meg, hanem ahogy ő szeretné, vagyis meghatározza a kereteket és a mértéket. Ha a saját akarata nem érvényesülhet, akkor ez ellen tiltakozni fog, esetleg ki is lép a helyzetből. Az Oroszlán jegy pedig ugyancsak az akaratérvényesítést támogatja.

Ha az az Ön szándéka, hogy az élettársát segíti, akkor kap segítséget a csillagoktól, bár azt nem mondom, hogy a folyamat könnyű lesz. A képlete szerint van némi esélye, hogy legyen örökbefogadott gyermeke. Talán ez már szóba került ez Önök között. Viszont úgy fest, hogy ez sem Önnek, sem a vérszerinti gyermekeinek nem okozna igazi örömöt. Ahogy a saját lányairól ír –és ezt mutatja a horoszkóp is- Önnek nagyon fontosak a gyermekei, még ha a viszonyuk nem is felhőtlen. Ők vajon mit szólnának egy „kistestvérhez”? Bár felnőttként hozat egy ilyen döntést, de nem hinném, hogy az ő véleményük hidegen hagyná Önt.

A kérdés az, hogy valóban ezt akarja, vagy csak azért teszi meg, mert hatottak az érzelmeire, fél egyedül maradni és úgy érzi, annak, hogy társa legyen, jelenleg ez az ára? A levele egy kicsit arról árulkodik, hogy kényelmetlenül érzi magát ebben a kapcsolatban, tudna jobbat is, csak nem elég bátor, hogy lépjen. És talán azt is érzi, hogy minden egyes nappal jobban elköteleződik egy olyan dologban, ami nem feltétlenül saját indíttatásból fakad.

Hogy ebben a helyzetben mit fog tenni, saját magának kell eldönteni. Én úgy látom, hogy a legutóbbi születésnapja óta eltelt időszak dacára ennek az új kapcsolatnak, nem volt igazán örömteli. A következő születésnapja utáni időszak már kellemesebbnek ígérkezik, de megvan az esélye, hogy ezt csak egy önbecsapás miatt fogja így érezni. Talán meg akarja mutatni a világnak, hogy csakazértis jó lesz a kapcsolatuk, hatalmas energiát fektet bele és talán a házasság gondolata is felmerül, ami általában plussz energiát ad. De az anyagi helyzetük nem fog megváltozni, vagyis a keveset kell valahogy beosztani, Ön nem áll munkába, és valószínűleg nem is költözik el. De egy kicsit mintha mégis jobbá vált volna az élete.

Lehet, hogy a konszolidálódott helyzet Önnek kedvez, megszokja a környezetét és/vagy végre sikerül összeszednie magát, de 2013-tól úgy tűnik, mintha végre a sarkára állna. Ez azért lenne üdvös, mert az Ön esetében alapvetően fontos, hogy legalább abban a kis közegben, ami körülveszi, vezető szerepet tölthessen be. Ez a feltétel most, és 2013. évi születésnapjáig nincs meg: koszt-kvártélyért 24 órában bébiszitterkedik egy iskolásgyerek mellett, holott tudna, és valahol belül szeretne is valami mást kezdeni magával. Lehet, hogy ennek jön el az ideje bő egy év múlva. Addig tervezgethet, hogy ezt hogy fogja megvalósítani: mégis bevállalja a külföldi munkát, lesz tisztességes jövedelme, amivel elsősorban saját magát és a vérszerinti gyermekeit segíti, vagy látszólag minden marad a régiben, de új szabályokat állít fel, amivel otthon átveszi a marsallbotot. Persze ezt csak leírni könnyű, a partnere horoszkópja ugyanis szintén tele van olyan jelzésekkel, aminek alapján elég határozott embernek tűnik, tehát nem szereti, ha a dolgok másképp történnek, mint ahogy az azt ő szeretné.

Még egy dolog jutott eszembe: azt szeretné, hogy mindenkinek jó legyen. A szándék nemes, de ennyi idősen már tudni kell hideg fejjel gondolkodni, mérlegelni és priorizálni az egyes érdekeket. Valakinek mindig lesz valami hasfájása, amit csak más kárára lehet kezelni. Azt javaslom, gondolja végig, hogy ki az, akinek –beleértve saját magát is- legkevésbé kívánja a hasfájást, és annak érdekekeit próbálja inkább előnyben részesíteni, amikor azt határozza meg, hogyan tovább. Bár azt sulykolják belénk, hogy legyünk önzetlenek és jók, de valójában csak azoknak kell Teréz anyává válnia, akik erre valódi elhivatottságot éreznek.

N.I. 2012.06.15-i levele

(Az asztrológus írta, 2012.06.24 00:33)

Napjegye Halak, aszcendense Ikrek, a képlet ura a Merkúr.

A kettőjük képletét vetettem össze. Eszerint ebből lehet egy harmonikus kapcsolat, akár még házasság is. Önökön múlik, hogy továbblépnek-e. Érettebb korban az ember már óvatos, és ezért nem is szívesen változtat a körülményein. A helyzetet nehezíti, hogy a barátjának Vízöntő aszcendense, és a VII. ház csúcsán ülő Uránusz miatt valószínűleg lenne igénye a függetlensége megtartására. Ugyanakkor Bika napja miatt viszont talán a hagyományos, kényelmes életet választaná, vagyis értékeli a tartós kapcsolatot, meleg otthont. Ez ugyan látszólag ellentmond egymásnak, de ha nem kell elszámolnia minden percével, kap egy kis mozgásteret, amikor a barátaival lehet, vagy a hobbijával foglalkozhat, végül elkötelezheti magát egy kapcsolatban. Halak Nappal és Ikrek aszcendenssel pedig talán nem is lenne olyan nehéz megadnia neki ezt a szeletke szabadságot.

Készítettem egy külön kérdőképletet is arra az időpontra, amikor a kérdését olvastam és megértettem. Ebben is elég kedvezőek a jelzések, de úgy látom, hogy kettőjük közül hosszútávon Önnek fontosabb, hogy legyen társa. Ő a saját részéről most a kapcsolat varázsában él, szebbnek, jobbnak látja Önt, mint amilyen valójában. Ez az érzés előbb-utóbb el fog múlni, és az a kérdés, hogy ha már nincs rajta a rózsaszín szemüveg, akkor változik-e valami.
A képlet szerint az anyagiak és/vagy korábbi partnerek felbukkanása nehézséget okozhat a kapcsolatukban, ezekre oda kell majd figyelni.

A másik gond pedig az, hogy az ebben a képletben Önt mutató bolygó kozmikusan elég gyengének tűnik és a képlet olyan pontja felé tart, ami akadályozhatja a tartós kapcsolat kialakulását. A jelzések alapján leginkább arra gondolok, hogy valamilyen egészségi probléma miatt Ön saját maga kérdőjelezi meg a tartós kapcsolatot. Ha az ebből fakadó önbizalomhiányán túl tud lépni, akkor van esélyük. A barátját és az Önt jelző bolygónak olyan a kapcsolata, hogy egymást erősítik uralmi-emeltségi recepció révén, ami szerintem azt jelzi, hogy rá számíthat, ha valami gond adódna. Viszont ehhez az kell, hogy ne dugdossa előle, ha van valamilyen problémája. Ilyenkor az asztrológus hivatalból javasolja, hogy ha már rég nem volt szűrővizsgálaton, akkor itt az ideje, hogy átessen rajta, vagy ha van valamilyen ismert betegsége vagy tünete, akkor ne hanyagolja el!


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17