Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csak válaszok (Ide az asztrológus ír. Kérdéseket a "Bejelentkezés"-be, minden mást a "Visszajelzés, értékelés"!-be lehet)

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Sz.I. 2012.07.04-i levele

(Elemzés, 2012.07.15 09:10)

A napjegye Szűz, az aszcendense Kos, a képlet ura a Mars.
Párkapcsolatra vonatkozóan kérdezett, de a levelében számos betegségről is beszámolt.
A képlete szerint éppen a párkapcsolat lett volna az, ami a betegségei kialakulását megakadályozhatta volna. A horoszkóp 6. és 12. háza közt (életmóddal szerzett betegségek, kórházi ápolás, gondok, problémák) feszülő többszörös szembenállás hajlamossá tette a betegségek kialakulására. A szembenállást oldották a párkapcsolatért felelős VII. házban álló bolygókkal alkotott kellemes, segítő fényszögek. Ezt úgy képzelje el, mintha egyik helyről a másikra egy könnyű és egy rögös útvonalon is eljuthatna. Amíg a házassága, és általában az emberi kapcsolatai) úgy-ahogy rendben volt (a könnyű út) addig a betegség nem jött elő. Amikor valami történt és távolodni kezdtek egymástól a férjével, a másik, rögös útvonal és annak hatásai megerősödtek, kezdődtek a betegségek. Egy idő után valószínűleg a folyamat már öngerjesztővé vált, vagyis a betegségek súlyosbodása egyre növelte a konfliktust a férjével és tulajdonképpen mindenkivel, hiszen a VII. ház a külvilág, azaz mindenki más, aki nem Ön.
Jól érzi, hogy a (társ)kapcsolati dolgok rendezésével tudná saját magát kezelni és legalább valamiféle állapotkonzerválást el tudna érni. Látszólag a férjével lezárta a dolgokat és nyitna egy új kapcsolat felé. Ez azonban nem ilyen egyszerű. A lezárás a teljes anyagi, fizikai elkülönülés lenne, erről az alapról tudna mindent újra indítani, azonban ha jól sejtem az Önök házassága az egy fedél alatt lakás szintjén még megvan és a lényegében a férje tartja el. Ő viszont dacára annak, hogy már nem kívánja Önt, igazából maga sem tudja, mit is akar, de ha öngyilkossággal fenyegetőzik, minden bizonnyal retteg a változástól.
Az Ön esetében az ésszel való megfontolás dominál, ezért mérlegre fogja tenni az esélyeket és a következményeket, ha marad a házasságban vagy ha mindent felrúg. Utóbbit akkor ajánlom, ha biztosra mehet, mert ellenkező esetben a betegségei súlyosbodásával fog fizetni és két szék között könnyen a padlón végzi. Már épp elég pocsékul érzi magát a mostani helyzetben, hogy SOS megoldást találjon, ami Kos aszcendensével nem meglepő, mégis arra intem, hogy ne kapkodja el a dolgot!
A szexualitás nagyon fontos tényezője az életének, de azért ez nem a boldogsága alfája és omegája. Azt javaslom, használja ki, ha van egy férfi, akivel tűzoltásként pótolhatja a hároméves kihagyást a testi szerelemben, de ne köteleződjön el! A férfi, akire gondolt, Vízöntő jegyű, nem adja egykönnyen a függetlenségét, mert ehhez neki idő kell, ám szeretőnek kiváló lehet.
A társkapcsolata rendezésének sincs még itt az ideje, és így előfordulhat az is, hogy miközben szeretőt tart, marad a férje oldalán, és idővel sikerül egy kompromisszumot kialakítani és az életüket más alapokon, de lényegében együtt folytathatják.
Úgy másfél év múlva ugyanis a Plútó átvonul a X. háza csúcsán, majd retrográd mozgása miatt fél év alatt még kétszer megfordul ezen a ponton, ami nagyon felfokozza a hatását. A X. ház a nők életében a házassággal van analógiában, ezért ebben a kérdésben változásokat hozhat. Esszenciálisan a Plútó egyik tulajdonsága, hogy lebontja a régit és a romokból újat épít. Ennek megfelelően elképzelhető, hogy a mostani házassága megújul, vagy lesz egy teljesen új, független kapcsolata. Egyúttal ezalatt a két év alatt a Szaturnusz átvonul a VII. ház felett, az időszak végére pedig elhagyja. A Szaturnusz alaptulajdonsága, hogy korlátoz, de tanít, tehát lehetőséget ad a fejlődésre. Azt hiszem, sosincs késő tanulni az emberi kapcsolatokról, tehát ha megfelelően éretten áll a kérdéshez, akkor olyan tudás és tapasztalat birtokában áll majd a másfél-két év múlva bekövetkező változások elé, amik egész hátralévő életét megkönnyíthetik. Ehhez viszont az kell, hogy most türelmes és befogadó legyen, mert ha kapkodni kezd, akkor visszájára fordulhat az egész, és kellemetlen természetű, megkeseredett emberré válik.

V.E. 2012.06.17-i levele

(Elemzés, 2012.07.12 23:21)

Napjegye Vízöntő, aszcendense Bak, a képlet ura a Szaturnusz. A társkapcsolatra és családalapításra kérdezett.

Sajnos a jelzések nem túl kedvezőek a kérdésére vonatkozóan, de azért nem kell megijedni. Volt már egy hosszú kapcsolata, máskor is lehet.

A horoszkópban a VII. ház jelzi a társkapcsolatokat, ennek ura és a házban álló bolygó is kozmikusan gyenge. Fényszögeik sarkallják a tettekre, de nem könnyítik meg a dolgát. Különösen problémás a VII. házat sújtó oldatlan szembenállás, ami mindenképpen az emberi kapcsolatainak nehézségét jelzi, de különösen a férfiakkal való viszonyában. Olyan mintha nem egészen azt várnák el a kapcsolattól Ön és a partnere. Két példa: munkájából adódóan valószínűleg jó karban van, minden bizonnyal letagadhatna jópár évet a korából. Lehet, hogy miközben Ön komoly kapcsolatot szeretne, rendre olyanokat kap, akik beérnék egy románccal?
Ebben a konstellációban benne van az is, hogy a gyermekvállalás is komoly konfliktusok forrása lesz. Előbb-utóbb lesz elég mersze, hogy belevágjon, de kevés gyermeke lesz, szerintem csak egy. Lehet, hogy éppen miatta lép házasságra, mert úgy illik, hogy neve is legyen annak a gyereknek, noha az, hogy ennek a bizonyos VII. háznak az ura az I. ház csúcsán van, egy kicsit azt is sugallja, hogy magában is tudna boldogulni, nincs igazán szüksége a társra. Vízöntő Napja is arra készteti, hogy a függetlenségét minél inkább tartsa meg, de azért ez nem zárja ki, hogy tartós kapcsolata legyen.

A VII. házban álló Szaturnusz jelezhet jelentősebb korkülönbséget partnerkapcsolatban, de ezzel együtt a Szaturnusz fényszögei nagyon komoly feszültségeket is mutatnak. A párkapcsolatai erősen próbára teszik a kompromisszumkészségét és minden bizonnyal az önbizalmát illetve magát a bizalmat a társával szemben.

Azt javaslom, hogy ne érzelmi alapon, hanem az eszével keressen magának társat, ha hosszú távú, komoly kapcsolatot akar. Még így sem lesz könnyű, de a szerelmi házasság az Ön esetében a horoszkóp szerint nem fog működni. Ezt segíti, hogy szinte biztos, hogy nem az a „szerelmes típus”.
A leendő társának több tekintetben is hasonlítania kell Önre. Ez elsősorban habitus- és értékrendbeli hasonlóságot jelent, ami nem zárja ki azt, hogy akár egy fiatalabb társa legyen a jövőben. Mostanában szinte tendencia lett az idősebb nő-fiatalabb férfi felállás, én legalábbis nagyon sok ilyen esettel találkoztam. És ezek a kapcsolatok meglepően jól működtek, elég tartósak voltak és közös gyermekek is születtek belőlük. Azt persze nem garantálja senki, hogy a kapcsolatot csak az ásó-kapa-nagyharang választja szét, de ha erre gyúr valaki, akkor könnyen hoppon marad. Ha valamit tehet azért, hogy egyáltalán kapcsolata legyen, akkor azt javaslom, hogy merjen bátor lenni. Vetkőzze le a jövővel kapcsolatos gátlásait, félelmeit, és ha az említett férfival jól érzi magát, úgy gondolja, hogy el tudja képzelni vele a közös jövőt, akkor adjon esélyt ennek.

És végül, hogy mikor. A mostani tranzitok szerint a késztetés megvan, álmodozik, tervezget. Én úgy látom, hogy a jövő tavasszal várható áttörés, amikor a Plútó, ami a születési horoszkópjában a X. ház ura, saját kvadrátja után együtt áll majd az aszcendensével. Maga a Plútó egy királytrigon csúcsán áll, ami miatt a kedvező hatásai is lehetnek, de az aszcendensére vetett kvadrátja miatt ez nem lesz könnyű időszak. A X. ház hagyományosan a nők életében jelentette a férjhez menetelt, mivel a X. ház a karrier háza, ezért várható egy sorsszerű döntés meghozatala az említett időszakban párkapcsolati téren. Azonban ez a tényleges karrierben is okozhat éles váltást, vagy megtorpanást és újrakezdést, továbbá az aszcendens bekapcsolásával lényegében bármilyen, a személyével kapcsolatos gyökerekig hatoló újrakezdést (másik városba költözést, új munkát, betegségből való felépülést, stb), majd meglátjuk melyik következik be.

Úgy látom, hogy elég küzdelmes időszak lesz, de tetterőben nem lesz hiány, bár a jelek szerint ezt a tetterőt arra használja, hogy képes legyen az eseményekkel sodródni, de nem Ön fogja meghatározni a sodródás irányát.

F.A. 2012.06.23-i levele

(Elemzés 2012.06.30., 2012.06.30 06:15)

A születési ideje alapján nem tudom elkészíteni a horoszkópját. Egy másik módszerrel – kérdőasztrológiával – viszont meg lehet válaszolni a kérdését. Ilyenkor az asztrológus annak az időpontnak a horoszkópját rajzolja meg, amikor a kérdést megértette. (Ezt a képletet nem tettem fel a galériába.) Kérem, hogy mindenképpen értesítsen, hogy alakultak a dolgai a kérdéssel kapcsolatban.

Az anyagiakkal kapcsolatban nincs jó hírem: a képlet szerint fontos kérdés az életében az anyagi helyzete – de hát kinek nem az? – biztos mindent meg is tesz azért, hogy legyen elég pénze, de most várható komolyabb anyagi nehézség, esetleg egy nagyobb kiadás, amiből aztán valahogy talpra kell állnia. Ez a probléma kapcsolatban állhat a partnerével (házastársra, barátnőre gondolok), esetleg gyermekével, üzleti partnerével, ha vannak ilyenek.

Ami a tanulmányait illeti, látható, hogy sokat vár ettől a tanfolyamtól és ezért nagy lelkesedéssel veti magát bele, de végül nem lesz könnyű végig járni. Vagy megszakítja a tanulmányait, vagy teljesen újrakezdi. Mindez nem Ön miatt, hanem inkább külső körülmények miatt alakul így. Olyasmire gondolok, hogy például ha sokat kell dolgoznia, akkor nem tud elég energiát fektetni a tanulásba, és így lemarad, órákat vagy vizsgákat kell pótolnia. Elképzelhető, hogy emiatt tandíjjal kapcsolatos költségei lesznek, például a pótvizsgát már Önnek kell fizetnie, vagy a tandíjat kell még egyszer befizetni.
Ezek alátámasztanák az anyagi helyzetével kapcsolatos válaszomat is, illetve lehet, hogy a kettő -az anyagi nehézségek és a tanulás- összefügg. Vagy a kérdés maga az, hogy érdemes-e belefektetni a tanfolyamba? Mert ha nem sikerül a vizsga, akkor az egész pénzkidobás lenne.

Pedig a vizsgával kapcsolatos jelzés is hasonló, mint a tanfolyammal kapcsolatos, vagyis vérrel és verítékkel, de végül eléri a célját. Lehet, hogy nem elsőre sikerül, vagy bejelentkezik ugyan, de valamilyen nehézség miatt mégsem tudja a tervek szerinti időpontban letenni a vizsgát, aztán kínlódhat, hogy új időpontot kapjon rá, akkorra felkészüljön tudásban és lelkiekben, stb…

Én az tanácsolom, hogy a tanulást a nehézségek ellenére se adja fel, mert amellett, hogy van hozzá kedve, még energiája is van a terve véghezviteléhez. Szánja rá a szükséges időt, és ne csüggedjen, ha eleinte nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy eredetileg tervezte. A legjobb az lenne, ha a lénye egy részét elkülönítené erre a vizsgára, és minden másra lenne egy másik rész. Már persze, ha ez egyáltalán lehetséges, mert ha történik valami rendkívüli –nem feltétlenül rossz dolog, de mindenképpen olyan, ami nem hagyja nyugodni – akkor nagyon nehéz például a tanulásra koncentrálni. De legalább meg kell próbálni. Bízom bene, hogy az előrejelzés helytálló, leteszi a vizsgáját és idővel helyreáll az anyagi helyzete is.

M.V. 2012.06.15-i levele

(Az asztrológus írta, 2012.06.27 23:40)

Napjegye Oroszlán, aszcendense Rák, a képlet ura a Hold.

Rák aszcendenssel az ember erősen hajlik arra, hogy a másokról gondoskodjon. A Rák kardinális jegy, a gondoskodást nem szolgai módon teszi meg, hanem ahogy ő szeretné, vagyis meghatározza a kereteket és a mértéket. Ha a saját akarata nem érvényesülhet, akkor ez ellen tiltakozni fog, esetleg ki is lép a helyzetből. Az Oroszlán jegy pedig ugyancsak az akaratérvényesítést támogatja.

Ha az az Ön szándéka, hogy az élettársát segíti, akkor kap segítséget a csillagoktól, bár azt nem mondom, hogy a folyamat könnyű lesz. A képlete szerint van némi esélye, hogy legyen örökbefogadott gyermeke. Talán ez már szóba került ez Önök között. Viszont úgy fest, hogy ez sem Önnek, sem a vérszerinti gyermekeinek nem okozna igazi örömöt. Ahogy a saját lányairól ír –és ezt mutatja a horoszkóp is- Önnek nagyon fontosak a gyermekei, még ha a viszonyuk nem is felhőtlen. Ők vajon mit szólnának egy „kistestvérhez”? Bár felnőttként hozat egy ilyen döntést, de nem hinném, hogy az ő véleményük hidegen hagyná Önt.

A kérdés az, hogy valóban ezt akarja, vagy csak azért teszi meg, mert hatottak az érzelmeire, fél egyedül maradni és úgy érzi, annak, hogy társa legyen, jelenleg ez az ára? A levele egy kicsit arról árulkodik, hogy kényelmetlenül érzi magát ebben a kapcsolatban, tudna jobbat is, csak nem elég bátor, hogy lépjen. És talán azt is érzi, hogy minden egyes nappal jobban elköteleződik egy olyan dologban, ami nem feltétlenül saját indíttatásból fakad.

Hogy ebben a helyzetben mit fog tenni, saját magának kell eldönteni. Én úgy látom, hogy a legutóbbi születésnapja óta eltelt időszak dacára ennek az új kapcsolatnak, nem volt igazán örömteli. A következő születésnapja utáni időszak már kellemesebbnek ígérkezik, de megvan az esélye, hogy ezt csak egy önbecsapás miatt fogja így érezni. Talán meg akarja mutatni a világnak, hogy csakazértis jó lesz a kapcsolatuk, hatalmas energiát fektet bele és talán a házasság gondolata is felmerül, ami általában plussz energiát ad. De az anyagi helyzetük nem fog megváltozni, vagyis a keveset kell valahogy beosztani, Ön nem áll munkába, és valószínűleg nem is költözik el. De egy kicsit mintha mégis jobbá vált volna az élete.

Lehet, hogy a konszolidálódott helyzet Önnek kedvez, megszokja a környezetét és/vagy végre sikerül összeszednie magát, de 2013-tól úgy tűnik, mintha végre a sarkára állna. Ez azért lenne üdvös, mert az Ön esetében alapvetően fontos, hogy legalább abban a kis közegben, ami körülveszi, vezető szerepet tölthessen be. Ez a feltétel most, és 2013. évi születésnapjáig nincs meg: koszt-kvártélyért 24 órában bébiszitterkedik egy iskolásgyerek mellett, holott tudna, és valahol belül szeretne is valami mást kezdeni magával. Lehet, hogy ennek jön el az ideje bő egy év múlva. Addig tervezgethet, hogy ezt hogy fogja megvalósítani: mégis bevállalja a külföldi munkát, lesz tisztességes jövedelme, amivel elsősorban saját magát és a vérszerinti gyermekeit segíti, vagy látszólag minden marad a régiben, de új szabályokat állít fel, amivel otthon átveszi a marsallbotot. Persze ezt csak leírni könnyű, a partnere horoszkópja ugyanis szintén tele van olyan jelzésekkel, aminek alapján elég határozott embernek tűnik, tehát nem szereti, ha a dolgok másképp történnek, mint ahogy az azt ő szeretné.

Még egy dolog jutott eszembe: azt szeretné, hogy mindenkinek jó legyen. A szándék nemes, de ennyi idősen már tudni kell hideg fejjel gondolkodni, mérlegelni és priorizálni az egyes érdekeket. Valakinek mindig lesz valami hasfájása, amit csak más kárára lehet kezelni. Azt javaslom, gondolja végig, hogy ki az, akinek –beleértve saját magát is- legkevésbé kívánja a hasfájást, és annak érdekekeit próbálja inkább előnyben részesíteni, amikor azt határozza meg, hogyan tovább. Bár azt sulykolják belénk, hogy legyünk önzetlenek és jók, de valójában csak azoknak kell Teréz anyává válnia, akik erre valódi elhivatottságot éreznek.

N.I. 2012.06.15-i levele

(Az asztrológus írta, 2012.06.24 00:33)

Napjegye Halak, aszcendense Ikrek, a képlet ura a Merkúr.

A kettőjük képletét vetettem össze. Eszerint ebből lehet egy harmonikus kapcsolat, akár még házasság is. Önökön múlik, hogy továbblépnek-e. Érettebb korban az ember már óvatos, és ezért nem is szívesen változtat a körülményein. A helyzetet nehezíti, hogy a barátjának Vízöntő aszcendense, és a VII. ház csúcsán ülő Uránusz miatt valószínűleg lenne igénye a függetlensége megtartására. Ugyanakkor Bika napja miatt viszont talán a hagyományos, kényelmes életet választaná, vagyis értékeli a tartós kapcsolatot, meleg otthont. Ez ugyan látszólag ellentmond egymásnak, de ha nem kell elszámolnia minden percével, kap egy kis mozgásteret, amikor a barátaival lehet, vagy a hobbijával foglalkozhat, végül elkötelezheti magát egy kapcsolatban. Halak Nappal és Ikrek aszcendenssel pedig talán nem is lenne olyan nehéz megadnia neki ezt a szeletke szabadságot.

Készítettem egy külön kérdőképletet is arra az időpontra, amikor a kérdését olvastam és megértettem. Ebben is elég kedvezőek a jelzések, de úgy látom, hogy kettőjük közül hosszútávon Önnek fontosabb, hogy legyen társa. Ő a saját részéről most a kapcsolat varázsában él, szebbnek, jobbnak látja Önt, mint amilyen valójában. Ez az érzés előbb-utóbb el fog múlni, és az a kérdés, hogy ha már nincs rajta a rózsaszín szemüveg, akkor változik-e valami.
A képlet szerint az anyagiak és/vagy korábbi partnerek felbukkanása nehézséget okozhat a kapcsolatukban, ezekre oda kell majd figyelni.

A másik gond pedig az, hogy az ebben a képletben Önt mutató bolygó kozmikusan elég gyengének tűnik és a képlet olyan pontja felé tart, ami akadályozhatja a tartós kapcsolat kialakulását. A jelzések alapján leginkább arra gondolok, hogy valamilyen egészségi probléma miatt Ön saját maga kérdőjelezi meg a tartós kapcsolatot. Ha az ebből fakadó önbizalomhiányán túl tud lépni, akkor van esélyük. A barátját és az Önt jelző bolygónak olyan a kapcsolata, hogy egymást erősítik uralmi-emeltségi recepció révén, ami szerintem azt jelzi, hogy rá számíthat, ha valami gond adódna. Viszont ehhez az kell, hogy ne dugdossa előle, ha van valamilyen problémája. Ilyenkor az asztrológus hivatalból javasolja, hogy ha már rég nem volt szűrővizsgálaton, akkor itt az ideje, hogy átessen rajta, vagy ha van valamilyen ismert betegsége vagy tünete, akkor ne hanyagolja el!


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17