Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csak válaszok (Ide az asztrológus ír. Kérdéseket a "Bejelentkezés"-be, minden mást a "Visszajelzés, értékelés"!-be lehet)

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

alchemaya@citromail.hu

(Bea, 2012.10.06 17:42)

Kedves Mónika!

Párkapcsolati témában szeretném kérni a segitségét.
A férjemmel élek 16 éve, akivel próbáltuk a házasságot és a gyermeknevelést is szeretetben és békében megélni. Ez sokszor nem ment gördülékenyen, hiszen teljesen más mentalitású emberek vagyunk és más az érdeklődési körünk is. Három éve azonban megismertem az ikerlelkem, akivel lelki kapcsolatban vagyok, segitjük egymást ha szükségünk van rá.Egy ideje úgy érzem, mintha a sors a lelkitársam felé terelne, hogy vele megéljem azt a szeretetet, amire mindig is vágytam.Szeretném ha megnézné, hogy ez a sorsváltás a horoszkópomban, ill. a horoszkópunkban látható-e. Válaszát előre is köszönöm.
Én 1970.03.13. 23.00 Ajka
Férj 1967.09.20. 16.00 Tapolca
Lelkitárs 1972.10.08. 12.00 Devecser

Üdvözlettel
Bea

Szigetszentmiklós

(György Szilvia, 2012.09.24 16:09)

Kedves Mónika! Nagyon szégyellem magam a barátnőmet kértem meg,hogy utaljon helyettem,de ő sajnos rossz számlára küldte! Sajnos nem áll módomban újra elküldeni és vissza sem küldték. Ha szépen megkérlek akkor válaszolnál arra az egy kérdésre? György Szilvia: Budapest,1984.03.18. 18:30 és Tóth Ferenc:Budapest,1980.08.08. Van közös jövőnk?

Re: Szigetszentmiklós

(Az asztrológus válasza, 2012.09.24 17:31)

Kedves Szilvia!
Természetesen elkészítem az elemzést. Amint kész leszek, ide fel fogom tenni.Akkor kapsz róla egy értesítést is.
Üdvözlettel
Montero Mónika

Re: Re: Szigetszentmiklós

(György Szilvia, 2012.10.05 06:07)

Kedves Mónika! Időközben sikerült kiderítenem a Feri születési óráját is!1980.08.08.20:00. Csupa nyolcas! Köszönöm és nagyon várom. Szép napot!

F.V. 2012.08.19-i levele

(Az asztrológus válaszolt, 2012.09.24 23:29)

A kérdező külföldön élő külföldi férfival való kapcsolatának alakulására kíváncsi.

A születési horoszkóp napjegye és aszcendense is Bak, a születési képlet ura a Szaturnusz.

Kérdőasztrológiai módszerrel vizsgálva a kérdést elég biztatónak látszik biztató a helyzet. Úgy tűnik, hogy kettejük közül Önnek fontosabb ez a kapcsolat, mint a kiszemelt partnernek. Elég sokat hajlandó áldozni azért, hogy valami legyen belőle. Jól érzi magát vele, de az érzelmek tekintetében némi zavart mutat a képlet. Lehet, hogy maga sem tudja, hogy az Ön részéről ez szerelem-e, illetve az, hogy az események alakulása Ön ellenében történik, némi problémát, bizonytalanságot okozhat. Ezzel a kellemetlenséggel együtt, az Ön részéről el tudja képzelni, hogy később lehet a kapcsolatból például egy jó házasság.

Önhöz képest a partnere ugyan nem akarja ennyire ezt a kapcsolatot, de azt sem lehet mondani, hogy közömbös lenne. Úgy fest, mintha saját maga lenne a probléma. Lehet, hogy van valami titka, vagy túl nagy feladatnak találná, hogy megnősüljön, főleg, hogy egy külföldi nővel kösse össze az életét. Valamiért szorong és bizonytalan.

A jelek szerint, ha most még mind a ketten gyengék is a továbblépéshez - legalábbis egy hónapja ez volt a helyzet - de később a jelölőik ház- és jegyhelyzetük szerint erősödni fognak, a köztük fennálló erősödő szextil fényszög pedig jelzi, hogy a kapcsolat végül is létrejön.

Ugyanakkor viszont, ami a kapcsolat stabilitását illeti, van némi kétségem, mégpedig éppen az Ön részéről. Az Ön jelölői ugyanis változó jegyekben vannak, ami alkalmazkodó készséget, a változásokra való nyitottságot mutat, ugyanakkor viszont jelenthet instabilitást is. Az ő jelölője viszont szilárd jegyben van, ami őt sokkal kitartóbbnak mutatja.

Gondolja végig, hogy a rugalmasság vagy inkább a kiugrásra való hajlamot jelentik-e a változó jegyek az Ön esetében. Egy külföldivel való kapcsolathoz, külföldre településhez rugalmasnak kell lennie, és akkor még jól is jöhet, ha tud alkalmazkodni. Ugyanakkor viszont ha most túlértékeli magát, belevág olyasmibe, ami meghaladja a képességeit, akkor menet közben ki fog szállni, és végül mind a ketten csalódhatnak. Bár talán ez a kétség, a vívódás a legrosszabb és a legjobb is egyben, amikor alakul egy románc.

Én azt javaslom, hogy legyen türelmes, és hagyja, hogy a dolgok fejlődjenek. Asztrológiában ez úgy látszik, hogy a jelölőik talán egy pár hónap, esetleg egy év múlva, elérik a kedvezőbb kozmikus helyzetüket, és akkor döntésképesebbek lesznek, mint most.

F.V. 2012.08.19-i levele alapján készült elemzés értékelése

(F.V., 2012.09.26 22:04)

Kedves Mónika!Köszönöm válaszát érdekes volt olvasni,van benne igazság én is igy érzem a leirtak csak megerősitették megérzéseimet...és az idő eldönti lesz -e valami ebből a kapcsolatból .Nagyon köszönöm foglalkozott vele.

M.B. 2012.08.11-i levele

(Az asztrológus válaszol, 2012.09.18 01:05)

A kérdező nem érzi jól magát a családja körében. A kérdés, hogy ez fog-e változni.
A képletben a Szaturnusz nem áll olyan rosszul,hogy ráfogjam a családdal kapcsolatos problémákat.De mit szólsz ahhoz,hogy a Plútóval együtt áll a Napod,ami a képlet ura is egyben,és ez a kombó szemben áll a X.ház csúcsával? Az MC ura pedig szemben áll a Holddal.Nem fest túl jól,ha az életcélok megvalósulásának esélyeit latolgatom.Egyáltalán tényleg van ilyen? Mert ha nincs,akkor hova is mennél? Marad a megoldás: rákenni másokra,hogy te miért vagy szerencsétlen.Meglehet,hogy a leveledben leírt nehéz családi körülmények a saját kellemetlen természeted kivetítése másokra.Az Oroszlán egocentrikussá tesz,a Skorpió jegy viszont nem ad könnyű sorsot.

Az aszcendens-Merkúr kvadrát kommunikációs problémákat mutat,még szerencse,hogy a Mars,akitől kap némi támogatást,elég gyengécske már,ahol áll,pár másodpercre a száműzetéstől.Ha nem így lenne,akkor elég zajos veszekedések,ne adj isten verekedések is lennének odahaza.Mások miatt persze lehetnek,de ha így van,nem tudod felvenni velük a versenyt,egyszer robbansz a Plútó miatt,de a bennszoruló agressziót könnyen magad ellen is fordíthatod.

A IV.ház sajnos nemcsak a mostani családod,hanem az a család is,amit te alapítasz majd,vagy legalábbis ilyen lenne.Nem törvényszerű,hogy minden nőnek férjhez kell mennie,és gyermeket kell szülnie.Az is lehet,hogy ennek később eljön az ideje.A Szaturnusz,mint a VII.ház hagyomány szerinti ura,és az Uránusz,ami a modern értelmezés szerinti ura,jól áll,fényszögkapcsolataik vannak,tehát képesek hatni az életedre,de olyan különleges embert kell találnod,aki a természetedet,a benned feszülő ellentmondásokat megérti és tudja kezelni.Arra sajnos nincs garancia,hogy a sorsod alakulása egy jótanács hatására megváltozik.A feladat inkább az lenne,hogy a jelenlegi helyzetet elfogadod,hogy ne ölj felesleges energiákat az ellene való küzdésbe.Még azt is el tudom képzelni,hogy megpróbálsz kibékülni legalább azokkal,akikkel együtt élsz.A többiekre most talán nem kell akkora figyelmet szentelned,főleg mert minden problémát nem lehet egyszerre megoldani,és van olyan is,amit egyáltalán nem.És közben végiggondolhatod,hogy hogyan tovább.Célokat ugyanis muszáj kitűzni,hogy legyen mi felé tartani.Erre építheted fel a saját önálló életedet,amiben ugyanúgy meg kell vívni a harcaidat,mint a mostani életedben,csak talán egy kicsit felelősségteljesebb leszel,mert jobban érzed majd,hogy ami nem esik jól,az nem feltétlenül a környezeted szervezett összeesküvése ellened,hanem egy csapatmunka eredménye,amibe te is/ők is beleteszik a magukét.
Az nem baj,hogy idáig nem volt hosszú kapcsolatod.Igazság szerint talán soha nem is lesz olyan klasszikus kapcsolatod,amilyenről a lányok álmodnak.Ha ezt elfogadod,akkor talán nem éled meg kudarcként,ha a tiéd az átlagosnál lazább lesz.Még így is lehet,hogy intenzívebben éled meg,mint azok a szerencsések,akik egy életre tervezik az együttélést,bár 5-10 év múlva nem tudják,hogy takargassák,mennyire unják az egészet.

A jó hír,hogy a Szaturnusz elég mozgalmas időszakot él meg mostanában a te esetedben.A Mérleg jegyben kipihente magát.Hamarosan belép a Skorpióba,és tranzitjával végigvonul a IV.ház csúcsa előtt álló Nap/Plútó páros,a IV.ház csúcsa és a Merkúr mellett.Végül bekövetkezik az első visszatérése,ami kozmikus értelemben a gyermekkor vége és a felnőttkor kezdete az emberi életben.A visszatérés döntéshelyzetet teremt majd,de segít az ebből fakadó cselekvés kivitelezésében.Fokszáma alapján a 28.életévedben aktiválódik is,vagyis a mostani születésnapod utáni egy évben az átlagosnál nagyobb szerepet kap.A VII.(külvilág,nemcsak a partner) ház uraként a IV.ház felett tranzitálva most novembertől bő két évig mindezek neked behozhatnak (pár)kapcsolati és otthonra vonatkozó eseményeket.Persze,talán mondanom sem kell,hogy a csodára nem úgy kell várni,mint a sült galambra,hanem meg kell dolgozni érte.Gondold végig még egyszer,hogy mit kell tenned,és aztán lassan fogj is hozzá és valósítsd meg!

erika6@citromail.hu

(Erika, 2012.09.15 12:40)

Kedves Mónika!
Köszönöm, hogy válaszoltál a kérdésemre. A kérdő asztrológiában is megnézted, de azt nem moshatnám, hogy nincs térdelődő, mert érdeklődő van, nagyon sok, de az életkoruk miatt nem fogadom el. A Férfijelentkezők 43 45 évesek én pedig 64 leszek október 3 án. Én azt hiszem, hogy Te sem fogadnál el 19,20 korkülönbséggel egy Férfit sem. Természetesen vannak 55 éves jelentkező is, de 160 cm és 95 kg vagy ne agy isten 100 és ápolatlan sajnos nagyon sok Férfi. Tehát ezzel nincs gondom, hogy nincs jelentkező, mert van, csak nem szeretnék a Fiam életkorú Férfivak kapcsolatot létesíteni, de olyannal, sem aki ápolatlan, kövér.

Te írtad ezt! A társ hiánya már nem a társkapcsolat fontossága, hanem a magánytól való félelem miatt kerül előtérbe.

Én nem félek a magánytól erre szükségem is van! A szex engem nem érdekel és az sem, hogy mindig együtt legyünk az asztalnál sem fontos, hogy én nap, mint nap együtt ebédeljek. Gondolom, látod a horoszkópomból, hogy nem tudnám elviselni, hogy valakivel együtt éljek. Én 77 óta özvegy vagyok, és nem szeretnék és nem is akarok, senkivel együtt élni csak barátot tudok elfogadni. Nagyon régen időnként a férjemet is elküldtem egy párnapra, mert egyedül akartam lenni.

A születési órám 01:47 az biztos, hogy nem jó, mert az IC a Mérleg jegyében van nem a Skorpióban, mert a láb méretem 36,37 es és, ha Skorpióban lenne, akkor 40,41 es lenne a lábam. Te azt írtad, hogy a VII-es ház ura az I-es házban van. Nem az a 11 es házban van és októberben nem 65 éves leszek, hanem 64 éves.

Az MC az 100%, hogy a Bikában van és a X ura az I es házban.
Én lassan, de biztosan haladok a célom felé és mindig elértem a célom! 2008 ban is egy kereskedelmi tv-nél és rádióban dolgoztam, de ők könyörögtek, hogy mennyek nem én tettem érte lépéseket. Az V házas Jupiteremmel pedig 22 évig voltam sikeres vállalkozó. Az V ős ház nem csak a gyerekek háza, hanem a hobby is ide tartozik és 2007 ben diplomáztam és 2010 óta azzal foglalkozom, ami hobbym otthonomban IV házas Merkúr! 2012 ben a Jupiter valóban az Ikrek jegyében van és még ráadásul október 7-én a Szaturnusz is belép a Skorpió jegyében. Ez a két sorsbolygó valóban nem támogatja a párkapcsolatot. De mint írtad, hogy jöhet egy barát. A párkapcsolatom kérdezted, hogy miért lett vége. Ha gondolod, elküldöm e-maiban, mert elég érdekes életesemények vannak a párkapcsolat során, de ha gondolod ide is felteszem, mert nem szégyellem inkább szomorú, mert sajnos egy idő után eltávoztak az élők sorából, és ezért lett vége. Kérdő asztrológiával kapcsolatos anyagot szívesen küldök neked, mert nekem programom is van.
Elnézést egy kicsit hosszúra sikerült a válaszom, de még egyszer köszönöm, hogy foglalkoztál velem.
További sok sikert kívánok a munkádhoz.
Üdvözlettel
Erika

Re: erika6@citromail.hu

(Az asztrológus válasza, 2012.09.16 01:07)

Kedves Erika!

Köszönöm a visszajelzésed. Szeretnék pár dolgot helyretenni, mert egy kicsit olyan érzésem támadt a leveled után, mintha ki szerettél volna oktatni, mert nem értek ahhoz, amit csinálok.

A lényeg, hogy társkapcsolat mostanában nem lesz. Ezt a jelek szerint eltaláltam, mivel ezt kérdezted. Az alábbiak szerint viszont úgy tűnik, valójában nem társkapcsolatot akarsz, hanem valami barátfélét, akinek nem is tudom, mi lehetne a szerepe az életedben, mert a szex nem érdekel, de azért az illető mégse legyen túl fiatal, se alacsony és testes. Vagy rosszul kérdeztél, vagy te sem vagy biztos benne, hogy mit szeretnél.

A magány és az, hogy szeretsz egyedül lenni, nem ugyanaz. Az idős emberek attól félnek, hogy ha kell, nincs mellettük senki. Lehet, hogy gyakrabban, de lehet, hogy hetente csak egyszer van szükségük társaságra. Akinek egyáltalán nincs társasága, az magányos.

A születési idődet te adtad meg. Én későbbre tettem volna, de végül elfogadtam azt, amit adtál. Viszont IC-MC tekintetében ellentmondás van abban, amit leírsz. Nem lehet az IC-d a Mérlegben, az MC-d pedig a Bikában, mivel ezek nem szembenálló jegyek. Ugye érted, hogy ha ez igaz lenne, te lennél az egyetlen ember, akinek görbe az egyik tengelye. :-D

Azt nem kommentálom, hogy mekkora a lábméreted. A testi dolgok alakulása sokkal kevésbé van alárendelve a jegyhelyzetnek, mint ahogy azt egyik-másik könyvben leírják. Kínai hercegnők is születtek Skorpió IC-vel, de nekik legfeljebb 33-as lett volna a lábuk, ha hagyták volna megnőni.

A jegyurak tekintetében úgy látom, hogy te kizárólag a modern asztrológia szerinti urat veszed figyelembe. Ebben a tekintetben az asztrológusok most már vitatkozni fognak, amíg világ a világ. Hozzám a középkori szemlélet közelebb áll, ezért a hagyomány szerinti urat tekintem elsődlegesnek, a transzcendens bolygók szerepét pedig legfeljebb kiegészítésnek. A saját tapasztalataim meg is erősítik ennek a szemléletnek a helyességét, úgyhogy ebben a tekintetben maradok is az álláspontom mellett: a VII. házad a Vízöntőben van, ura a Szaturnusz az I. házban, sőt majdnem orbiszhatáron belül a 2. házban. Hatása az I. házra már csökkent. A 11. házban az Uránusz van, ami a VII. háznak (csak) modern értelmezés szerinti ura.

Én is tudom, hogy nem 65 éves leszel, de nem is írtam ilyet. Viszont a 64. születésnapoddal kezdődik a 65. életéved. Én ezt írtam, és ha belegondolsz, ez így is van.

Remélem, sikerült tisztázni pár félreértett dolgot, és hogy találsz majd egy kedves barátot, akivel kellemesen töltheted az idődet. Ehhez ismételten sok sikert kívánok.

Üdvözlettel
Montero Mónika

erika6@citromail.hu

(Erika, 2012.08.17 15:22)

Kedves Mónika!
Köszönöm, hogy válaszoltál a kérdésemre. A GMT-az biztos, hogy nem +1, hanem +2 mert az biztos, hogy a Vénusz az 1 es házban van és a Szaturnuszom a 2 es házban van én ezt kőkeményen megéltem. A Plútó is az 1-es házban van és együtt áll az Aszcendensemmel nem kellemes, de ezt is megéltem már kőkeményen. A Hold, Netpun, Nap a 3 ás házban Mars a IV es házban van. Az 5 házam a Nyilassal kezdődik volt is egy külföldi szerelemem. Én kb 25 éve tanultam asztrológiát programom is van, de valóban nagyon nehéz az én horoszkópom bepontosítani, mert akkor volt óra átállítás. Kérlek, nézd meg ezzel az időponttal és meglátjuk, hogy jó –e vagy sem.
Üdvözlettel
Erika

Re: erika6@citromail.hu

(Az asztrológus válasza, 2012.09.08 07:44)

Kedves Erika!

Kérdőasztrológiával vizsgálva a képletedet a válasz az, hogy egyelőre nem várható. A kérdés első feltevésének időpontjára készített képlet érvényes. Az látszik, hogy te nagyon szeretnél párkapcsolatot, de ha van is olyan, akit te kinéztél magadnak, ő nem érdeklődik irántad. Sajnos más sem. Ugyanakkor gond van a kérdéssel, mert valahogy úgy kellett volna feltenni, hogy x időpontig vizsgálva lesz-e párkapcsolat. Ez a képlet szerintem csak azt mutatja, hogy mostanában nem fog összejönni.

A születési képletedből az derül ki, hogy a descendensed hagyományszerinti ura az I. házadban van, ami megkérdőjelezi, hogy ténylegesen szükséged van-e társra. Az 5. házban álló, uralmi helyzetben álló Jupiter viszont bőséges életörömöket sejtet, aminek része a szexualitás is. Ha a társadalmi normáknak engedve összekapcsolod a kettőt, márpedig a köztük fennálló fényszögek szerint igen, akkor a Szaturnusz jelzése ellenére keresed azt a társat, aki nemcsak az ágyban (illetve mindenféle életörömökben, közös ebédek, vacsorák, utazás, kikapcsolódás), hanem az asztalnál is a társad lehet, és így már érthető, miért olyan fontos neked, hogy ne maradj egyedül.
Viszont a Jupiter, ami a középkorú emberek életkori bolygója, szép lassan átadja helyét a Szaturnusznak, tehát szerepe, bár sose múlik el, de mindenképpen csökken, a helyébe lépő Szaturnusz jelentősége pedig nőni fog, hiszen ez az időskor bolygója. A társ hiánya már nem a társkapcsolat fontossága, hanem a magánytól való félelem miatt kerül előtérbe.

A Szaturnusz direkt és konverz aktiválódása a legutóbbi párkapcsolatod idején talán már egy kicsit mutatta, hogy mire lehet számítani, ha átveszi az uralmat. Nem tudom, hogy az a kapcsolat miért szakadt meg, mennyire volt közvetlen vagy közvetlen oka az önzés vagy a rugalmatlanság. Mert a Szaturnusz nem a legkellemesebb dolgokat hozza, Vízöntő VII. házzal pedig általában nem támogatja a hosszútávú elköteleződést. Persze lehet, hogy most nem is ez a kérdés, hanem egyelőre inkább csak az, hogy legyen végre valaki.

Tranzitok tekintetében, a Szaturnusz hamarosan eléri a Merkúrt. Ez hozhat baráti kapcsolatot, de mivel a Merkúr a IV. ház csúcsán áll, az otthont is érinti, tehát lehet ez a barátságnál kicsit szorosabb kötelék is. A kellemes dolgok annál is inkább valószínűek, mert a Jupiter kb. egy évig a 11. ház felett tranzitál. Most az Ikrek jegyében nincs éppen jó helyen, itt okozhatja azt, hogy az ismerkedéskor az ember a legjobb tulajdonságait igyekszik kidomborítani, amitől egy kicsit hamis lesz a róla alkotott kép, de amikor egy bő fél év múlva átmegy a Rák jegybe, már helyükre kerülnek a dolgok. Ez elég komoly jelzés arra, hogy valami mégiscsak történni fog, legalábbis történhet.
Ezt erősíti, hogy a megadott születési idő alapján, az egyenlítőre vetített Naibod kulccsal számolt primer direkció szerint a Nap együtt áll az 5. ház csúcsával. További erősítés a korábban is említett Merkúr aktiválódása, ami házhelyzete miatt a többek között az otthonnal kapcsolatos eseményeket hozhat.

Az októberben kezdődő 65. életévre készített szolár-revolúciós képlet ugyancsak jelzi a feszültséget, ami a kapcsolatokra vonatkozik. Ezt most van lehetőség egy társkapcsolatra beváltani, de ha foglalkoztál asztrológiával, akkor azt is tudnod kell, hogy a fenti jelzések valamilyen formában meg fognak jelenni az életedben, de nem feltétlenül úgy ahogy szeretnéd. Én úgy gondolom, hogy aktívan keresni kell a módját, hogy társra lelj, és akkor ebben az irányban indul el a megvalósulás. Ehhez sok sikert kívánok.

Üdvözlettel
Montero Mónika

K.K. 2012.07.23-i levele

(Az asztrológus válaszol, 2012.09.05 22:01)

A kérdés arra vonatkozott,hogy GYES után hogyan tovább?Felmerült a külföldre költözés.
A napjegye Mérleg,az aszcendense Oroszlán,a képlet ura a Nap.
A horoszkópja szerint,ha választani kellene,inkább maradjanak itthon.Mindkét terület ura a kozmikusan gyenge Mars,aminek sok fényszöge van,de jobban kötődik az itthont jelképező IV.házhoz.A közös házúr miatt viszont adott a lehetőség,hogy külföldön is megpróbálják egyengetni az útjukat.Az a kérdés,hogy megpróbálja-e,mivel a stabilitást adó szilárd és föld elemű bolygók és tengelyek nem támogatják a változást,legfeljebb akkor,ha biztosra mennek,tehát készből a készbe.
A hamarosan kezdődő 36.életévében lökést adhat ennek a próbálkozásnak,hogy a születésekor az otthonát,és hazáját jelképező IV.ház csúcsán álló Uránusz eléri a külföldet jelképező 9.ház csúcsát és egy hosszabb ideig ezen a környéken tartózkodik.Az Uránusz váratlan,sorsfordító eseményeket hoz,robbant.Ilyen értelmezésben jelentheti,hogy valami történik,és minden ellenérzése ellenére tényleg minden előkészítés nélkül elhagyja az országot és elindul szerencsét próbálni.Ugyanakkor nem hagyható figyelmen kívül,hogy az Uránusz a férjét jelképező VII.ház ura is.Mivel írta,hogy a házasságában is vannak problémák,ügyeljen arra,hogy ezek ne fajuljanak el,mert bizony ugyanez a konstelláció jelenthet szakítást,sőt jogi útra terelt válást is!
A Jupiter harmadik visszatérése,vagyis áthaladása afölött a pont fölött,ahol a születésekor is volt,egy időszak lezárása.Mivel a Jupiter jegy- és házhelyzete szerint is kifejezetten jól áll a képletében,ettől a visszatéréstől jóra számíthat.Felbukkanhatnak régi barátok,szerezhet újakat is.Ugyancsak talál támogatókat,akik képesek hatékonyan segíteni.Használja ki ezt a lehetőséget,mert akár így,akár úgy alakul a sorsa,a barátokra,a segítségre mindenképpen szüksége lesz.
A születésnapjával kezdődő életéve hasonló dolgokat mutat.Eszerint szokatlanul erős lesz a saját érdekeit érvényesítő hajlama,több személyes konfliktusra számíthat.Talán kevésbé rejti véka alá a véleményét és a szándékait,mint máskor szokta.Lehet,hogy még azt is megkapja,hogy nagyon megváltozott,nem ismernek Önre az ismerősei,családtagjai.Vigyázzon rá,hogy ez a változás ne lépjen túl az ésszerű kereteken,mert akár haragosokat is szerezhet.
A levél megírásának időpontjára készített kérdőképlet szerint a külföldre költözés összejöhet,de kétséges,hogy jól sikerülne és hogy otthonra találna-e az új helyen.A kezdeti nehézségeken mindenképpen túl kell jutni.Segítséget kapnak a rokontól is,ami jól jön,de ezt a segítséget túlértékeli.Lehet,hogy ez arra lesz elég,hogy általa megtalálja az igazi segítség forrását,ami lehet például a kiköltöző magyarokat támogató non profit szervezet,vagy valami ilyesmi.Ez a nyelvi nehézségek miatt is kapóra jön.Pénzbeli segítséget is kaphatnak valamilyen formában.
Pénzük lesz,de nem bőségesen,vagy nem tűnik elégnek.Ön esetleg nehezen talál állást,ami az önbecsülésének nem tesz jót.A férjének jobbak a lehetőségei ezen a téren.Kettejük helyett fog dolgozni,meg is becsüli majd érte,de ez sajnos nem lesz kölcsönös.Lehet,hogy fáradt lesz,hogy az Ön igényeit kielégítse,ami a korábbi elhidegülési folyamatot fenntarthatja.
A lakásra vonatkozó jelzések nem túl kedvezőek.Probléma lesz belőle,ha a testvérével együtt akar élni.Ideig-óráig talán jó,de ha hosszabb távra terveznek,akkor súrlódások,veszekedések lehetnek.
Ami az itthon maradást illeti,valószínűleg sikerülne állást találnia,de mivel a körülmények nem túl kedvezőek,mégsem érezné magát túl jól.Talán az elvesztegetett lehetőség után sóvárogna,pedig a jelek szerint ott sem lenne sokkal jobb,csak más,mint itt.Ezen felül nekem nagyon úgy tűnik,hogy a férje nem is igazán vágyik külföldre költözni.Lehet,hogy alternatívaként megfogalmazódott benne a gondolat,és mondta is,hogy menjenek,mert unos-untalan azt hallja az ember,hogy aki teheti,menjen.De ha mélyen elgondolkodik rajta,akkor egészen mást akar.
A döntést Önnek/Önöknek kell meghozni.

Szigetszentmiklós

(György Szilvij, 2012.09.04 20:14)

Végre rádtaláltam! Nagyon sok olvasódat ismerem,sajnos a bánat által kerültem ide,2011 agusztus 6 volt életem legszebb napja amikor életem szerelmével úgy döntöttünk felvállaljuk egymás iránt érzett szerelmünket. Sajnos a karácsonyt már nagyon szomorúan éltük meg,úgy döntött visszamegy a lányához és a feleségéhez! Nekem megszakadt a szívem és én is hazaköltöztem a gyerekeimmel,állásomat is elvesztettem! Milliószor gondoltam az öngyilkosságra de a gyermekeim szeretete és a remény visszatart! Segíts kérlek!!! Nevem:Kovács Szilvia,lánykori:György Szilvia Budapesten születtem 1984.03.18. 18:30 jelenlegi lakcímem:Szigetszentmiklós. Szerelmem:Tóth Ferenc Budapest 1980.08.08 szintén Szigetszentmiklóson lakik. Van még remény????? Köszönöm!!!!


visszamegy a lányához és a feleségéhez! Nem tudtjm

Re: Szigetszentmiklós

(Az asztrológus válasza, 2012.09.04 20:33)

Kedves Szilvia!
A leveled nagyon megrendítő, de szeretném, ha végiggondolnád, hogy mit is szeretnél kérdezni, és ezt úgy le is írnád, hogy ne legyen félreértés. Vegyél egy nagy levegőt, higgadj le és fogalmazd meg pontosan a kérdést, mert nem szeretnék találgatni!
Üdvözlettel
Montero Mónika

Re: Re: Szigetszentmiklós

(György Szilvia, 2012.09.05 09:09)

Köszönöm a gyors válaszod,bocsánat a zaklatott írásért,de már nagyon maga alá gyűrt a szomorúság a szeretett férfi hiánya! Amit kérnék tőled,hogy légyszíves nézd meg,hogy lesz e még köztünk szerelmi kapcsolat? A továbbiakban pedig,amint lesz fix jövedelmem szeretnék veled találkozni részletes elemzés céljából! Nagyon bízom a tudásodban és előre is elmondhatatlanúl köszönöm!!! Megadnám újra az adatokat:György Szilvia,Budapest 1984.03.18 18:30 lakcím:Szigetszentmiklós, Tóth Ferenc,Budapest,1980.08.08 Budapest,lakcím:Szigetszentmiklós. Nagyon várom válaszod,és nagyon hálás vagyok!!!!!! Köszönöm!!!!

zoltan43@citromail.hu

(Toltán, 2012.08.22 10:28)

Kedves Mónika!
A honlapodra tegnap találtam rá bár én nem értek az asztrológiához, de sokat olvasok. Tegnap a házakat olvastam és még sehol nem olvastam, hogy a házak színekre van osztva. Leírnád nekem pár mondatban, hogy mit jelentenek a színek?,de csak,akkor,ha nem titok.
Válaszod előre is köszönöm
Üdvözlettel
Zoltán

Re: zoltan43@citromail.hu

(Az asztrológus válasza, 2012.08.22 12:25)

Tényleg csak dióhéjban: az összes ezoterikus tudomány használ analógiákat. Mindenféle dolgokat -úgymint ásványok, fémek, gyógynövények, hangok, ízek, stb... természetesen a színek sem lehetnek kívételek- besorolnak mindenhova, és összekötik a bolygókkal, jegyekkel, vagyis az égi házakkal, innen már csak egy ugrás ugyanezt az analógiát ráhúzni a horizontházakra. Az gondolom nem újdonság, hogy az égi és a horizontházak kapcsolatban állnak egymással (I. ház=Kos, 2.ház=Bika, stb...)
Ezeket az analógiákat minden asztrológiatankönyv szorgalmasan le is írja, megtanuljuk vagy csak elolvassuk, hogy aztán olyan köveket tegyünk a zsebünkbe kabalának, ami a napjegyünknek megfelel, de egyébként a modern asztrológia mindennapi gyakorlatában szerintem ma már nem igazán használják.
A hagyományos asztrológia viszont ezzel akár diagnosztizálni, akár gyógyítani is tudott, megtalálták vele az elkódorgott szamarat, vagy kiderítették, hogy akarja-e elvenni Pisti Marikát.
Ma talán a klasszikus asztrológiára alapozó kérdőasztrológia használja a gyakorlatban ezt a tudást és vele együtt az analógiákat, meg van pár lelkes asztrológus, aki azon fáradozik, hogy a gyökerekből újraélesszék az igazi asztrológia fáját, tehát azt a tudást, amit az ókori és részben a középkori asztrológusok William Lilly-ig bezárólag még birtokoltak.
Lehet, hogy pár év múlva részletesebben is tudok válaszolni erre a kérdésre, mivel ezen az úton haladok én is, igaz csak tanulóként az újraélesztők nyomdokaiban. Ha ezt a választ elegendőnek találta, akkor kérem jelezze!

Üdvözlettel
Montero Mónika

erika6@citromail.hu

(Erika, 2012.08.16 21:09)

Kedves Mónika!
Nekem egy kérdésem lenne hozzád. 2009 Juliusban lett vége egy párkapcsolatomnak az óta nincs kapcsolatom. Mikor várható párkapcsolat.
Születési adataim
További sok sikert kívánok a munkádhoz
Üdvözlettel
Erika

Re: erika6@citromail.hu

(Az asztrológus válasza, 2012.08.17 13:20)

Kedves Erika!

Korábban már leveleztünk, nem felejtettelek el.

A pontos születési időpontoddal gond volt: akkoriban használták a nyári időszámítást, épp aznap tértek át a nyári időszámításra és bizonytalan, hogy GMT+1-gyel vagy GMT+2-vel kell-e emiatt számolni.

Bizonyára tudod, hogy a pontosítás, főleg ilyen probléma esetén nem könnyű. Az időpont alapján viszont úgy tűnik, mintha ezt az 1:46-os időpontot tartanád helyesnek. Megkockáztatom, hogy ez már egy kipontosított időpont, ti. ha nem az lenne, akkor 1:45-nek, vagy éjjel 3/4 2-nek adtad volna meg.

Én el szoktam fogadni a más általi pontosítást. Ha jól emlékszem a tengelyek és a házak jegyhelyzete sem változik az egyórás eltéréstől, sőt a Merkúr, és a Plútó kivételével a bolygók házhelyzete -figyelembe véve a 3°-os orbiszt- is megfelelő. Igaz, így a primer direkciót nem lehet használni, de a szolárt és a tranzitokat valamennyire igen.

Ha gondolod, erre az időpontra elkészítem a horoszkópot és úgy válaszolok a kérdésre. Mi a véleményed?

--------------------------------------------------------------------------
Elnézést,de a születési adataim nem küldtem el.
1948:10:03 1:46 Létavértes
üdvözlettel
Erika

B.F. 2012.07.03i levele

(Elemzés, 2012.07.25 18:52)

Kísérletképpen az Ön kérdését egy kérdőképlettel próbálom megválaszolni. Ez igen hatékony módszer ilyen problémák vizsgálatához, de még magam is csak tanulom, ezért elképzelhető, hogy nem lesz tökéletes az előrejelzés. (Ti. a kérdőképlet értékelése másképp történik, mint a születési képleteké.)

A jelek szerint nincs ereje teljében, de egy nehézségen, gödrön már túljutott. Lehet, hogy valamilyen értelemben ez a lakása feláldozásával jár, de a továbblépés jó jel. Az Önt képviselő bolygó közeledik a képlet szerencsepontja felé. Meglátjuk, hogy ez mit fog hozni, talán a megoldást a lakással kapcsolatban. Ezek a horoszkópelemek a 6.házban vannak, ami a betegség háza. El tudom képzelni, hogy az elmúlt időszak megviselte. Ha kifejezetten nem is lett feltétlenül beteg, de a gondjai gyötörhették és ebben kimerülhetett. Mivel az Önt jelképező bolygó kozmikusan ház- és jegyhelyzete miatt is gyenge, nem lesz egyből erős és tettrekész, de majd ennek is eljön az ideje.

Ez a bolygó hamarosan átlép a VII. házba, aminek csúcsán ott áll a Vénusz. A két bolygó együttállása behozhat külső segítséget. Én ezt most úgy értékelem, hogy összeköltözik valakivel, aki más dolgokban is tudja Önt támogatni. Nem mellesleg a Vénusz a szerelem bolygója, tehát lehet ez még a kellemeset a hasznossal együttélés is.

A jelek szerint a mostani lakásával elégedett volt, és mivel a következő lakását jelképező ház még ugyanabban a jegyben kezdődik, feltételezem, hogy a lakás, ahova költözik hasonló lesz, mint a mostani, vagy abban hasonlóan jól érzi majd magát. És ez talán azt is jelenti, hogy maradhat itt Pesten. Mindkét otthont jelző ház ura tehát a Mars, ami a munkát jelentő X. ház csúcsával együtt áll. Jegy szerint ugyan nem erős a Mérleg jegyében a Mars, ahova éppen belépett, de kardinális jegyben és tengellyel való együttállása miatt mégis erőt kap. Elképzelhető, hogy ez az időszak lendíteni fog a karrierjén. Talán az előbb említett patrónus tud valamit tenni ennek érdekében. Remélem, így lesz.

Ami nehézséget okoz, az a pénz illetve a hitel kérdése. Biztos vagyok benne, hogy rosszul éli meg ennek a kérdésnek a rendeződését. Lehet, hogy a bankkal nehéz megállapodni, elhúzódik az ügy, jogi illetve szerződéssel kapcsolatos csűr-csavar is van és / vagy ha a lakását eladta, kevesli a pénzt. A lényeg, hogy ezen a téren nem alakulnak túl szerencsésen a dolgok, de azt el tudom képzelni, hogy a hitelkiváltásban az előbb említett patrónus valamilyen formában tud segíteni. Esetleg kölcsönad, aztán majd megadja neki, vagy kezességet vállal, esetleg az ő lakására vesz fel kölcsönt. Majd elválik.

Arra viszont vigyáznia kell, hogy a kapcsolat később ilyen vagy olyan okok miatt ne fusson zátonyra. Tehát ha valamilyen egyezséget kötnek, akkor azt mindketten tartsák be, mert különben haragszomrád lesz, illetve azt tudom még elképzelni, hogy egyfajta ára lesz a szívességeknek, ami utóbb terhessé válik az Ön számára, és emiatt nem igazán lesz kibékülve a körülményekkel. De valamit valamiért, és ha tudja kezelni a helyzetet, nem feltétlenül jön ki rosszul belőle.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Következő »