Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csak válaszok (Ide az asztrológus ír. Kérdéseket a "Bejelentkezés"-be, minden mást a "Visszajelzés, értékelés"!-be lehet)

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

H.K. 12.13-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2013.02.06 01:04)

A kérdező kapcsolata tavaly április óta már nem az igazi, júliusban végleg szakítottak a barátjával. A férfinak külföldi munkát ígért egy másik nő, de ebből egyelőre nem lett semmi. A kérdés, hogy mikor megy vissza kérdezőhöz a hűtlen barát?

A kérdező napjegye Bak, aszcendense Ikrek, a képlet ura a Merkúr.
A képlet nincs kipontosítva, az AC-DC tengely jegyhatár végének közvetlen közelében van, ezért van némi esélye annak, hogy már át is csúszik. Viszont a születési időt általában későbbre szokták mondani, mint amikor valójában történt (a sűrűjében nem az órát nézik, és mire eszükbe jut az időt felírni, akár negyed óra is eltelhet), ezért az előbbi tengely még valószínűleg nem lépett át a jegyhatáron. Ennek ellenére az aszcendens tulajdonságait az Ikrek mellett már jelentősen átszínezi az érzelemgazdag, családszerető Rák jegy is.

Párkapcsolati kérdésekben a VII. ház jelzéseit kell figyelembe venni. Ennek csúcsa még épp a Nyilas jegybe esik, a jegy ura ott van a házcsúcs mellett. Ez jó jelzés arra, hogy lesz majd boldog párkapcsolata, talán nem is egy. Ugyanakkor fennáll a veszélye, hogy a párkapcsolataiban, de akár egyéb emberi kapcsolataiban is megvezetik, becsapják, megbántják. Ilyenkor homokba dugja a fejét, és elhiteti magával, hogy ami esetleg már mindenkinek teljesen nyilvánvaló, az valójában nem is úgy van. És ezzel mások szívbaj nélkül vissza is fognak élni.

Az idei születésnapja előtti évben aktiválódott a házcsúcson álló Merkúr, ez hozta a megcsalást és/vagy elhagyást. Ebben az életévében pedig a Neptun aktiválódik, ami az ábrándokat , és az emiatti csalódásokat fogja ebben az évben elhozni. Olyasmire vár, ami valószínűleg nem fog bekövetkezni. A képletében az érintett bolygók nem retrográd mozgásúak (vagyis a földről nézve egyik sem mozog hátrafelé), ami jelenthetné a visszatérést. Az egyetlen reménye erre a Merkúr konverz aktiválódása, ami a 30. születésnapja után következik be. A Merkúr szemben áll az aszcendenssel, emiatt a felbukkanó, esetleg visszatérő lovag hatása nem előnyös a kérdezőre nézve.

Idén nyáron a Jupiter áthalad az aszcendens felett, ami behozhat egy új kapcsolatot, vagy vissza a régit, majd meglátjuk. Utána november közepén a VII. ház társura, a Szaturnusz visszatér arra a helyre, ahol a születése idején volt, vagyis eltelt egy szaturnuszi év, kozmikus értelemben elkezdődik a kérdező felnőttkora. Ez az időszak komoly változást hoz majd, egyfajta döntéshelyzetet. A jó hír, hogy a Szaturnusz szolgáltat megfelelő energiát is, hogy a döntés nyomán születő új helyzetben a megoldás is megtörténjen.
Lehetséges, hogy a fenti Szaturnusz-tranzit indukálja, hogy továbblépjen a Jupiter-tranzit által jelzett, nyáron kezdődő kapcsolatban (összeköltözés, ne adj Isten leánykérés). Majd mindezek után következik be a fenti Merkúr aktiválódás. Készüljön fel rá, és legyen rugalmas a partnerével, de ha valami bele akarna piszkítani a kapcsolatukba, akkor ne hagyja magát, időben tegyen ellene!
Novembertől figyeljen oda az egészségére, különösen a lábszárakra, általában a csontokra, fogakra, bőrre/hajra és a kövesedésre hajlamos helyekre (epe, máj).

Remélem sikerült segítenem az elemzéssel. Jövőbeni életéhez sok sikert és kitartást kínávok.
Montero Mónika

Re: 2700 cegléd sátor u 15 a

(kárpáti zoltán, 2013.02.05 11:51)

1961 06 18 22 ora cegléd

S.A. 11.29-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2013.02.03 23:55)

A kérdező recepciósként 2 éve stresszes helyen dolgozik, és úgy érzi, hogy rabszolgának nézik: napi (?) 12 óra munka, és nem engedik el szabadságra. Problémák vannak a kollégákkal is. Bő fél éve keresgél másik munkát. A kérdés, hogy mikor lesz másik álláslehetőség?

A képlet szerint a kapcsolati problémák nem fognak megszűnni. Többszörös szembenállásai VII. házas, tehát emberi kapcsolatokra vonatkozó feszültséget, problémákat sejtetnek. Az érdekütközés elsősorban éppen a munkatársakkal/főnökkel, családtagokkal (szülőkkel és a saját gyerekkel), és a baráti körével várható. Aki kénytelen ilyen környezetben dolgozni, annak a 12 óra sokkal többnek tűnik majd. Ráadásul Nyilas aszcendense miatt sokkal érzékenyebb az őt ért igazságtalanságra, és félelmet nem ismerő vehemenciával akar fellépni ellene. Csak lehet, hogy eltéveszti az időt és a szereplőket. Amikor a főnöke megsérti, ott még nyusziként hagyja magát, a hétvégén viszont a barátain vezeti le a feszültséget, akik viszont nem tudják, hogy mi a baja, és visszafeleselnek. Máris kész az összeveszés.

Ez a tendencia egy életen át elkíséri majd. Lehet tenni ellene és nyilvánvalóan tesz is: önfegyelemmel, türelemmel a konfliktusok egy részét el tudja simítani, ezért normális esetben elbűvölő, kedves személyiség, de néha a szembenállások energiája utat tör majd. Ilyenkor kell igazán kontrollálnia magát, hogy ne vesse el a sulykot, hanem próbálja meg normálisan letárgyalni a problémáit. Esetleg be lehet vetni valami intenzív mozgást igénylő sportot levezetésképpen, nehogy a feltörni készülő energia befelé süljön ki és emiatt valamilyen egészségkárosodása legyen (szív, gyomor).

Ami az állásváltoztatást illeti, a mostani, 38. életévében aktiválódik a Merkúr, a Jupiter és Plútó. Ezek hárman indukálhatják a munkával kapcsolatos változást. A Merkúr a karrierért / munkáért felelős X. ház ura, a Jupiter az aszcendens ura, ilyenformán az egész képlet ura is, a Plútó pedig hozhat gyökeres változásokat, a régit eltünteti és hoz valami újat. Ezek az aktiválódások az idén őszi születésnapjáig érvényesek. A szülött tett lépéseket azért, hogy új munkahelye legyen. Mindhárom bolygónak vannak segítő hatású, harmonikus fényszögei, amik azt üzenik, hogy lehet reménykedni, de a Szaturnuszhoz a Merkúr és a Jupiter egy ún. T kvadráttal kötődik, ami a helyzetet komolyan nehezíti. Emiatt lehet, hogy olyan helyen fogadnák, ami neki nem tetszik, ahova viszont ő menne, oda nem veszik fel. A Szaturnusz akadályoz és késleltet, ezért azt javaslom, hogy elszántan folytassa a keresgélést, mert lehet, hogy az ő esetében az a kulcs, hogy türelmesnek kell lennie, és végül a türelem rózsát terem.

Ami még számíthat, hogy természetes égi útján a Szaturnusz ebben az időben fogja elhagyni a 11. házát, ahova az utóbbi, kicsivel több, mint két éve lépett be, és fejtett ki korlátozó hatást. Ez elsősorban a baráti kapcsolatai alakulásában, a szórakozásban, tehát abban gátolta, hogy munka után feltöltődjön. 12 órás szolgálat után az embernek már nem sok kedve van elmenni valahova, örül, ha végre hazamehet. Ha ez a korlátozó hatás megszűnik, talán javul a helyzet a munkahelyén is, például átszervezik a beosztást, elmennek azok az emberek, akikkel konfliktusa volt, és helyettük több embert vesznek fel, stb. Ha a helyzet normalizálódik, akkor a mostani munkahelyen belüli változást mutatják a bolygók, és akkor talán már nem is akar elmenni máshova.

A mostani életévére készített segédképlet sajnos nem is igazán mutatja a munkahelyváltozást, a jövő éviben már inkább látszik valami. Emiatt is inkább arra lehet számítani, hogy ha a szándék nem változik, nyár vége felé sikerül valami mást találni, és a születésnapja környékén kezdheti ott a munkát. Közben lehet, hogy le kell tölteni valamennyi felmondási időt, vagy hasonló. Sok sikert!

Budapest

(N77, 2013.01.17 15:34)

Kedves Mónika!


Születési adataim:1977.11.18., reggel 08:20, Budapest
Nagyon nehéz időszakon megyek keresztül... Egyedül maradtam a két kislányommal, még mindig nagyon szeretem a férjemet, de felálltam és eljöttem, mert lehetetlen helyzetet teremtett az ottmaradásunkra:-(
Egyik napról a másikra felelőtlen lett, "élni szeretne"...(Ő, 1977.06.07., reggel 8-9 körül, Budapest).
A szeretetem amit iránta érzek, arra sarkalt, hogy elengedjem és szeretettel próbáljam megoldani a gondjainkat.... Neki van új párkapcsolata, mégis tüskés, ideges és feszült velem.... Ezt nehezen élem meg.
Gyesen vagyok még itthon a picivel, jelenleg albérletben, az anyagi helyzetünk is meglehetősen nehéz.
Megnézné nekem, hogy "így van-e ez rendjén", ahogyan most alakul az életem, törvényszerűek-e ezek a nehézségek?
A férjemmel lát közöttünk válást vagy esetleg békülést?
Ami még érdekelne, hogy költözést és új munkát lát-e nekem idénre, illetve fog-e valaki szeretni hamarosan?

Nagyon köszönöm Mónika!

N77

N77 01.17-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2013.02.03 07:47)

Egy soronkívüli gyors elemzést kap a kérdés feltevésének időpontjára készített képlet alapján.

Eszerint a jelenlegi helyzet még egy ideig fennmarad. Kötődése a férjéhez, érthető ellenszenve annak új társa ellen. Utóbbi kölcsönös, ami ugyancsak nem meglepő. Viszont kettejük – a férje és az új nő- között elég erős a kapcsolat ahhoz, hogy ne tápláljon reményeket azzal kapcsolatban, hogy vissza fog térni.

Talán később meg már nem is akar, mert jelentkezhet egy új szerelem. A képletből egyelőre nem látszik, hogy ő mikor fogja Önt észrevenni, mert amíg úgy érzi, hogy a férjét szereti, addig más férfiak számára láthatatlan, tehát esélye sincs bárkivel új életet kezdeni.

Költözés és munka szerintem egyelőre nem várható, bár nem is tudom, hogy lehetne? A férjétől nyilván kap tartásdíjat, az meg legfeljebb egy másik albérletre lenne jó, csak hát két kisgyerekkel a hurcolkodás is meggondolandó, főleg így télvíz idején.
Nem írta, hogy mekkora a kisebb gyerek, mennyi van még hátra a gyesből, és milyen munkát tervez. A jelek szerint az előző munkahelyére nem fog tudni visszamenni. Esetleg átmenetileg próbáljon meg otthon végezhető munkát keresni, ami a mostani állapotban életszerűnek is tűnik.

Hogy mindez mennyire törvényszerű, azt nekem nem tisztem megítélni. Egy olyan világban élünk, ahol elég gyakran történnek hasonló esetek. A feladat az, hogy átgondolja, most hol tart és elfogadja a történteket, mert ezzel teremt biztos alapot az újrakezdéshez. Ennek nem kell egyik napról a másikra megtörténnie, mert ez egy többéves kapcsolat volt, aminek az elmúlását meg kell gyászolni, de utána muszáj az energiáit a talpra állásra fordítani. Sok sikert kívánok hozzá!

T.Z. 11.22-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2013.01.20 12:00)

A kérdező gyógymasszőr, de a fizikai megterhelés miatt ízületi problémái lettek. Ért a számítógép szereléshez, de nyitott lenne valami új kitanulására is. A kérdés az, hogyan tovább.

A kérdés feltevése idejére készített kérdőképlet érvényes, értékelhető. Eszerint a mostani foglalkozása valóban kapcsolatban áll a betegséggel. Szerencsére nem komoly a baj, valószínűleg pihenésre a panaszai elmúlnának, később pedig a terhelés csökkentésével megelőzheti a panaszok visszatérését, ami azt jelenti, hogy a jelenlegi munkáját részmunkaidőben még el tudná látni. Hosszútávon viszont a váltásban kellene gondolkodnia, mert a részmunkaidő értelemszerűen jövedelemcsökkenéssel járna, másrészt a kor előrehaladtával idő múltán az ízületi probléma ismét előjönne, csak akkor már egyre nehezebben múlna el.

A jelenleg hobbyból végzett számítógépszerelést talán még jobban szereti, és úgy tűnik, hogy idővel ezzel is meg tudná keresni a kenyerét. Lehet, hogy utóbb a szerelés iránti lelkesedés alább hagyna, de megélhetési szempontból a helyzeten ez nem változtat.

Arra az esetre, ha a számítógépszerelés már olyan szinten nem jelentene örömet vagy úgy érezné, hogy gondolkodnia kell a váltáson, akkor szóba jöhet valami új is. Az érzésem szerint ez mozgalmasabb és talán érdekesebb is lenne a számítógéppel való egyhelyben ülős szöszmötöléshez képest, de nem jelentene olyan fizikai megterhelést, mint a masszőrködés. Az utóbbi két tevékenység jó háttér arra, hogy a harmadik tevékenység alapjait megteremtse, tehát finanszírozni tudja az esetlegesen szükséges tanulmányokat, vagy ha bármit (felszerelést, készletet) kell vásárolni.
Sajnos azzal számolnia kell, hogy ezzel a harmadik tevékenységgel kapcsolatban lesz egy olyan kellemetlen érzése, hogy jócskán benne járva a felnőttkorban még mindig csak keresi a helyét, és frusztrálhatja, hogy az általa szerzett bevételei végül elmaradnak az elvárttól. Sajnos a születési képlete alapján nem is tudom azzal kecsegtetni, hogy valaha is dúskálni fog az anyagiakban.

Úgy gondolom, hogy a legjobb megoldás, ha a több lábon állás felé tesz lépéseket, vagyis a régi tevékenységeket ne adja fel teljesen, ha valami újba kezd.

Re: T.Z. 11.22-i levelére

(T.Z., 2013.02.01 19:47)

Kedves Mónika!

Köszönöm a választ a kérdésemre!

Minden jót kívánok!

Zoli

P.A. 11.13-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2013.01.13 20:58)

A szülött rossz anyagi körülmények között élő, súlyos, krónikus beteg asszony, aki már belefáradt a betegségébe. Nagyon bátran felhatalmazott rá, hogy bármi rosszat látok, nyugodtan mondjam meg. A másik kérdése, hogy a nemrég elhalt édesapja után örökölt házat el tudja-e adni.

Az esküm szerint halállal kapcsolatban nem adhatok felvilágosítást. Kemény feltétel ez, de az a kényszer szülte, hogy manapság az emberek nem tudnak szembenézni a ténnyel, hogy egyszer mégiscsak el kell menni. A régi időkben ebben a kérdésben is kikérték az asztrológus véleményét, mert ha időben tudtak róla, akkor volt esély elrendezni az ügyes-bajos dolgokat, hogy nyugodt szívvel, tiszta lélekkel tudjanak távozni. Ma csöveket dugdosunk haldoklókba és tömjük vegyszerekkel, hogy meghosszabbítsuk az életét, már ha ezt még életnek lehet nevezni, ahelyett, hogy a méltóságot biztosítanánk neki élete utolsó szakaszában.

Minden esetre nehéz egy ilyen kérdésre válaszolni, mert a jelek nem biztatóak. A mostani életévre készített szolárképlet szerint ugyanis a veszély mindenképpen ott van: a 8. ház (a halál háza) az aszcendens alatt van, ami magát a szülöttet, az I. ház révén pedig annak fizikai testét jelképezi, és fényszögkapcsolat köti az MC tengelyhez, ami sajnos halál esetén így, vagy úgy, de be van kapcsolva a képletbe. Ugyanez a konstelláció veszélyes műtétet is jelez, ami a közelmúltban megtörtént, de a kérdező túlélte az operációt.

A betegséget jelképező 6. ház ura is ott van az I. házban, mégpedig ház és jegyhelyzete szerint is erős, ami tekintettel arra, hogy betegségről van szó, egyáltalán nem jó hír. Igaz a Nap elégeti, hiszen mindössze pár foknyira áll tőle, tehát a szülött elképesztően erős önuralommal tudja kordában tartani a betegséget. Mégis elképzelhető, hogy az állapotában romlás áll be, dacára annak, hogy a terápiáért felelős X. ház ura az előbb említett 6. házba került. Úgy tűnik, hogy a terápia –a fenti műtét, meg a hozzá kapcsolódó kezelés- jelentősége túl volt értékelve vagy nem használt az egész annyit, mint amennyit vártak tőle. Hogy ez mennyire az orvos hibája –maga a terápia jó, csak nem ennek a betegnek, vagy a kezelés nem volt megfelelő egyébként sem- talán sose derül ki, de lehet, hogy mindemiatt a szülött becsapva is érzi magát annak ellenére, hogy biztosat az ő esetében senki sem ígért.

Ha a 8. ház érintettsége, ami örökséget is jelent, az apuka házának kérdésében realizálódna, nem valószínű, hogy ebben az életévben sikerül rajta túladni, vagy csak nagyon nehezen. Vagy az érzelmi kötődés, vagy azért, mert nem tud annyi figyelmet fordítani az eladásra, amennyi szükséges lenne, de akár még a piaci viszonyok miatt is elképzelhető, hogy nem talál rá vevőt.

A kérdés feltevésének időpontjára készített kérdőképlet érvényes, bár kicsit kései. A jelzései szerint a 8. ház ura a házcsúcson áll, és uralomban van. Többszörösen kapcsolódik az aszcendens urával. Az aszcendens ura viszont nem akar tudni a 8. ház uráról. Eszerint az örökség megvan, de a szülött nem igazán foglalkozik most azzal, hogy mi lesz vele. Nincs kapcsolat az aszcendens ura és a VII. ház ura között, tehát nincs igazán vevőjelölt. A ház ára kicsit magas, de nyilván az alkuhoz olyan árat kell meghatározni, amiből lehet engedni. Később ez az ár lejjebb fog menni.

Halál kérdésében nem szívesen foglalok állást, mert ha valamit rosszul értelmezek, annak most még nagyobb súlya van, a szülött pedig lelkileg nincs túl jól. Sokat gondol a halálra, úgy tűnik, hogy felkészült rá, mert sokat szenved a betegségei miatt. Ugyanakkor sokat gondol az égiekre, talán imádsággal próbálja meg a lelket tartani magában. Arculat szerinti recepció van az Ég és a szülött között: látják egymást és talán segíteni is fognak neki.

J.K. 11.07-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2013.01.08 00:48)

A szülött főiskolai tanulmányai után sokáig sikertelenül keresett munkát. Végül kb. egy éve a tanult szakmájában sikerült elhelyezkednie. Most az a baj, hogy a munka megerőltető, nem bírja a stresszt, szeretne váltani, mert itt sokáig nem bírja majd.

A Szaturnusz lassanként befejezi tranzitját a karriert jelképező X. felett és elhagyja azt. A mostani munkahelyre való belépése idején kvázi belépett a Skorpióba, ami addigi jó kozmikus helyzetének elhagyását is jelenti. A jelek szerint ez neki karrierrel kapcsolatos megpróbáltatásokat, nehézséget hozott. Ez kétségkívül stresszes lehetett, de ugyanakkor nyilván sok mindent meg is tanult ezalatt az időszak alatt.

Közben a Jupiter átvonult a 6. ház felett, ami a mindennapi rutinmunkát jelenti. Kozmikus helyzete száműzöttsége miatt itt nem túl kedvező. Mivel ez egyben a születési uralkodó, tranzitjai különösen fontosak. Ebben a helyzetében problémát okozhat az önbizalom hiánya illetve a sérülhet a saját érdekek védelme.

Azt nem vitatom, hogy a munka mennyisége akár extrém sok lehetett, de úgy gondolom, hogy a kérdező érzelmi vezérlés alatt volt. Sikerült felhúzni magát a dolgozó őskapitalista kizsákmányolásán, aminek szenvedője lett, pedig lehet, hogy csak saját gyengesége miatt nem tudott olyan összeszedett lenni, hogy bírja a terhelést. Az önbizalomhiány sokszor csökkenti a teljesítményt vagy a hatékonyságot (Úgysem vagyok elég jó. Nem tudom megcsinálni. stb…). Az érdekérvényesítés hiánya pedig azt eredményezi, hogy talán meg sem próbál beszélni a vezetőjével arról, hogy számára teljesíthetetlen mennyiségű feladatot kapott (állítása szerint 3-4 ember munkáját végzi). A Jupiter jelen jegyhelyzete hozhatja valótlanságok állítását, értem ezalatt a túlzásokat. Pályakezdőként elképzelhető, hogy nem tudja felmérni mennyi egy ember munkája, és mennyi 3-4 ember munkája.
A lényeg, hogy el kell fogadnia, hogy a világ most arról szól, hogy nagyon magasan van a léc: szerény fizetésért nagyon sokat kell dolgozni azoknak a szerencséseknek, akiknek van munkájuk. Idővel jobb lesz, talán már akkor, amikor a Szaturnusz tranzitja a X. házban véget ér.

Április végén a Jupiter elhagyja a 6. házat, szűk fél év múlva a Szaturnusz a X. házat. Ezek hozhatnak változásokat a munkával kapcsolatban, de jelenlegi életévére szóló képlet szerint az egész év központi témája lesz a karrier kérdése. Megismétlődik a születési képletben is látható Hold-Szaturnusz-Mars T-kvadrát, ami számításba véve a 6. ház csúcsán álló Uránuszt is, váratlan változásokat jelez karrier dolgában. Ez még akár költözéssel is járhat, vagy valamiért otthon lesz egy kis „haragszomrád” miatta. Nem lesz könnyű időszak, valószínűleg több vagy más jellegű áldozatot kell hozni a továbblépésért, mint az eddigiek.

Mindez összhangban áll azzal is, hogy a radix 11. házba áttranzitáló Szaturnusz például a baráti kapcsolatokban jelent majd akadályt, a radix VII. házba tranzitáló Jupiter pedig párkapcsolati problémákat jelez előre. A sok munka, főleg ha az helyváltozással is jár, nem igazán kedvez a meglevő kapcsolatoknak. Ugyanakkor lehetőséget is ad ez a konstelláció a próbatételre. Amelyik kapcsolat kiállja az idő próbáját, az megérdemli a folytatást.

A kérdésre tehát az a válasz, hogy amennyiben talál másik munkalehetőséget, akkor váltson, de barátkozzon meg a gondolattal, hogy a mostani gyakorlat szerint a pályakezdőktől alacsony fizetésért is igen sokat várnak el. Ne riadjon vissza attól, hogy a vezetőjével ügyesen, okosan megbeszéli a problémáit, mert van esély a közös nevező megtalálására. Amikor teheti, próbáljon meg relaxálni, oldani magában a feszültséget, hogy az egészsége lehetőleg ne menjen rá a stresszre. Aki turizmussal foglalkozik, annak bírnia kell a lelki megterhelést, mert a vendégek hajmeresztő dolgokat képesek produkálni, és a fantázia nem lehet elég dús hozzá, hogy mindenre fel tudjon készülni. Sőt, ha szerencséje van, alakulhat úgy is, hogy akár 24 órában is próbára teszik a tűrőképességét.

R.T.11.06-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2013.01.01 10:16)

A kérdező hölgy tudni szeretné, hogy lehet-e gyermeke és hosszú, boldog élete. Autoimmun betegségben szenved, amiben talán az is közrejátszik, hogy a férje sok bánatot okozott már neki, de mégsem akar elválni tőle.

Az élethosszra vonatkozóan, mivel eskü kötelez, nem fogok felvilágosítást adni, ezért nem is vizsgálom.

A születési horoszkópja szerint a gyermekkérdésben felelős 5. ház ura, a Vénusz, bár kozmikusan jól áll, fényszögei nehézségeket, problémákat jeleznek. Azt mondanám, hogy ettől nem kell megijedni, mert ahol bármilyen fényszög van, ott van lehetőség a megvalósításra, de ami másnak ripsz-ropsz megy, az a kérdezőnél több belefektetett energiába, időbe fog kerülni.

A kérdés fontosságát mutatja, hogy a horoszkóp ura, a Hold maga is az 5. házban áll, viszont mivel a kérdező teliholdkor született, a Hold szemben áll a Nappal. Ez azt jelenti, hogy amit az ösztönei és érzelmei sugallnának mindig szemben áll majd azzal, ami a józan esze mondana. Talán ezért is tart ki a férje mellett, pedig érzése szerint közvetve a betegségét is neki köszönheti. Azt gondolnám, hogy ebből a küzdelemből utóbb az értelem fog kikerülni győztesként, ugyanis a Nap emeltsége miatt erős, míg a Hold gyorsan közeledik esése jegye felé, tehát erejét veszti.

Ami a gyermekvállalást illeti, annak idejét elodázhatja, ha az ember az értelmére hallgatva tervez. Ennek van jó és rossz oldala is. A kérdező esetében az szól emellett, hogy van egy tartós betegsége, ami természetétől függően akár meg is nehezítheti a teherbe esést. Nem tudni, mit tanácsol az orvos, de a terhességhez a lehető legjobb fizikai állapot szükséges. Az viszont látszik, hogy valamilyen fajta orvosi segítség, akár kórházi kezelés is kell majd, hogy a kisbaba megfoganjon vagy megmaradjon, és a tervezés időszaka hosszúra nyúlhat vagy későbbi életkorban fog szülni, mint ahogy eredetileg tervezte.

A kérdés feltevésének időpontjára készített kérdőképlet szerint a két fél kapcsolata elég erős. Ez nem jelenti azt, hogy a házasság nem érhet véget, mert a kötődésnek sok formája van, és ez nemcsak szeretet, hanem akár gyűlölet is lehet. Ez leginkább olyan se veled, se nélküled viszonynak tűnik. Mindig is lehetnek tehát problémáik, ezért jó lenne kezelni őket, mert idővel ezek erősöd(het)nek és ha már az eddigiek is beteggé tették, mi jöhet még?

Bár a kérdésfeltevés nem korai, tehát az eltelt évek miatt éppen érlelődhet a családbővítés kérdése, de lehet, hogy még nem kezdtek hozzá, csak idővel szeretnének gyermeket és már foglalkoztatja őket a gondolat.

A gyermekhez való viszonyulást a férj részéről most nemigen látom. A férjet és egyben az ő gyerekét jelző bolygó házhelyzete szerint jól állna, de jegyhelyzete, retrográd mozgása és a Marssal való kapcsolata azt jelzi, hogy fél a gyermekvállalástól. Talán anyagi okok vagy a fent említett betegség miatt, több oka is lehet. Ezt is jó lenne tisztázni, mert meddőséget okozhat az is, ha a férfi nem szeretne gyermeket. Ezt orvosilag talán alá sem lehet támasztani, látszólag minden rendben, de mégse jön össze a gyerek. Ez idővel változni fog, tehát általában a nemzőképességgel és a hozzáállással akkor már nem lesz gond.

A kérdezőt a betegség rosszul érinti, mivel nem tehet mást, az orvosaira hagyatkozik, pedig a képlet szerint ezek az orvosok nem igazán jók neki. Úgy fest, mintha nem jó kezelést kapna. Ha sok hálapénzt kell fizetni, akkor állhat az is a háttérben, hogy anyagi érdekből az orvos húzza az időt, hogy minél tovább tartson a felépülés, illetve az az idő, amíg egyáltalán orvosi szempontból a gyermekvállalás szóba kerülhet. Én azt tanácsolnám, hogy ha lehetséges, keressen másik orvost, mert a képlet szerint jobban járhat vele.

Az esetleges terhességgel kapcsolatos korábban leírt dolgokat a kérdőképlet is megerősíti, vagyis valószínűleg kicsit több orvosi segítségre lesz szükségük, mint a nőknek általában, de a lényeg, hogy lehet gyermeke.

A.T. 10.28-i levelére

(Az asztrológus válaszol, 2012.12.31 00:45)

A kérdező férfinak kisbabája született. Az élettársával házasságkötést és új otthon vásárlása szóba került, az asszony szeretné, ha az ingatlan egyedül az ő nevére kerülne. A kérdező hezitál, mivel van két másik gyereke is az előző házasságából, de fél, hogy a mostani társa el fogja hagyni, ha a kérését nem teljesíti.
A kérdés feltevése időpontjára készített kérdőképlet szerint, mindketten gyengén állnak, valószínűleg a kapcsolat kisebb válságon megy át. Egy kisbaba születése körüli időszak sokszor nem az a felhőtlen időszak, amilyennek filmeken látjuk vagy elképzeljük korábban.
A két fél jelölői közül az asszony a gyengébb, de ez hamarosan változni fog, ahogy összeszedi magát a szülés után. Asztrológia szempontjából az őt jelképező bolygó előbb házhelyzete, majd később jegyhelyzete szerint is rendkívül jó pozícióba kerül, ami erejét megnöveli.
Nem is önmagában a ház saját nevére íratása a cél, hanem inkább annak a bizonytalanságnak a kompenzálása, amit a gyerekszületéskor elszenved egy nő, főleg egy labilis kapcsolatban. Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ha a jelenlegi társával kenyértörésre kerülne a sor, akkor a megélhetése kerülne veszélybe, és az ingatlan egyfajta aranytartalék lenne erre az esetre. Ez a kérés–bár nyilván nem ezért szülte a gyereket- de egyfajta fizetségnek lenne betudható a gyerekért cserébe.
A férfi hajszálnyi előnye eloszlik, amint jegyváltással saját száműzetése jegyébe kerül, míg házhelyzete szerint még nagyon sokáig a sötét 6. házban marad, ami az erejéből sokat elvesz, tehát nem igazán tud mit tenni ebben a helyzetben.
Az asszony jelölője viszont a férfit és egyúttal a közös gyermeket jelölő bolygó uralma alatt áll, saját száműzetésében, ami azt jelenti, hogy a család most együtt marad akkor is, ha nem kapja meg az ingatlant. Később valószínűleg kompromisszumot fognak kötni, jó esetben azért, mert a kapcsolatuk megerősödik, és emiatt az asszony jövőtől való félelme normális szinte csökken.
Vélhetőleg a házasságkötés gondolata inkább a férfi fejéből pattant ki, hogy ezzel bebiztosítsa a kapcsolat tartósságát. Az asszony nem akar házasodni, és valószínűleg később még kevésbé akar. Manapság a közös gyermek ellenére a házasságkötéstől sokan eltekintenek. Itt lehetséges, hogy épp a kapcsolat bizonytalansága miatt –ne nehezítsük a dolgunkat, ha egyszer válásra kerülne a sor- esetleg csak azért, mert egy kicsi baba mellett lehet, hogy nem az a legfontosabb dolga egy nőnek, hogy a saját esküvőjét szervezgesse. Később már a férfinak sem lesz annyira fontos, remélhetőleg a fent említett kapcsolati konszolidáció miatt.
Sajnos azt nem ígérhetem, hogy ténylegesen együtt maradnak. A két bolygó természetes útja során szembenállásba kerül. Figyelembe véve, hogy addigra jegyhelyzetük szerint uralmi recepcióba kerülnek, ugyanakkor mindketten saját száműzetésük jegyében állnak, arra lehet számítani, hogy az együtt maradásuk esetén nem lesz problémamentes a kapcsolat. Kérdés, hogy mennyire tolerálják a felek a kialakuló helyzetet. Viszont, amikor a Jupiter átlép a következő jegybe, az asszony két dolgot fog utálni: a házasságkötést, illetve a férfi régi szerelmét. A levélben ugyanis említés történt egy korábbi kapcsolatról is, amit sikeresen fel lehetne melegíteni, ha ennek a mostani kapcsolatnak vége lenne. És a nők általában nem rajonganak az élettársuk exeiért, még akkor sem, ha az említett élettárs nekik maguknak már nem igazán kellene. Ugyanez persze férfiakra is igaz.
Összefoglalva: a kérdőképlet szerint nem kell ingatlant az asszony nevére vásárolni, és nem kötnek házasságot, de egyelőre együtt maradnak. A későbbiekben problémák várhatók, ami abban az esetben élhető túl, ha elég toleránsak egymással. Ha nem azok, akkor képbe jöhet a régi barátnő is, de akár így, akár úgy alakul a helyzet, a mostani élettárs addigra ereje teljében lesz, tehát együtt élni sem lesz könnyű vele, de harcolni ellene még keményebb lehet.

Bp

(Elena, 2012.12.18 08:33)

Kedves Mónika!
Kérlek segíts! Férjemmel 4 évig éltem együtt, tavaly áprilisban elhagyott. Szerettük egymást, de mivel anyósoméknál éltünk, ebből adódtak problémák, túlságosan uralták a férjemet. Most válni akar. Nem tudom mit tehetnék, mert én még nem vagyok kész erre szeretem őt. a másik gondom, hogy amikor elhagyott a volt férjem segített és segít azóta is, laza kapcsolatban vagyunk. A családomnak ez nagyon jó, de bár barátként szeretem én érzelmileg és fizikailag is a férjemhez kötődöm. Azt mondják legyen eszem, mert a volt férjem támogat, a jelenleginek meg a saját családja fontosabb volt mindig. Kétségbe vagyok esve, mert ez most egy érzelmi káosz a szív és az ész küzd. Mit kellene tennem nem tudom elengedni még, lesz még lehetőségünk újra együtt megoldva a gondokat? mi a helyes lépés.
én Bp-en születtem 1952. 10.04. 0,57 a jelenlegi férjem: 1962. 02.26. a volt férjem: 1955. 07.15. köszönettel: Elena

Re: Bp

(F.V., 2012.12.20 21:05)

Érvényes kérdőképlet alapján úgy látom, hogy a mostani férjeddel való kapcsolatod nagyon sokáig fennmarad. Ez nem azt jelenti, hogy a házasságod helyre áll, hanem minden józan megfontolás és tanács dacára mégsem tudod elengedni őt. Ezzel ugyan elég sokat ártasz neki, ennek ellenére ő szeretne veled jó, de csak baráti viszony kialakítani. Az is látszik, hogy az eggyel ezelőtti férjeddel szorosabb a kapcsolat. Könnyen el tudom képzelni, hogy visszafoglalná melletted a helyét.
Két dolog jutott eszembe a kérdésed kapcsán: ha másfél év után valaki beadja a válópert, szerintem elég egyértelmű, hogy neki mi a szándéka. Ez már értelmetlenné teszi a kérdést.
A másik pedig, hogy ha valakit szeretek, akkor -főleg ennyi idő után- tiszteletben tartanám a döntését, és hagynám, hogy ő boldog legyen, ha már mindketten nem lehetünk azok. Remélem világos: azt akarnám, hogy boldog legyen, akit szeretek. A képlet szerint viszont, te saját magadat jobban szereted. Így már érthető, hogy miért olyan fontos neked, hogy a papíron még létező házasságodba életet lehelj.
A döntést viszont neked kell meghozni, akárki akármit mondott idáig. Gondold át még egyszer, megéri-e folytatni ezt a szélmalomharcot!

M.M. 2012.10.10-i levelére

(Az asztrológus válaszol, 2012.11.10 23:01)

A kérdező idáig gyesen volt, most vissza kellene menni dolgozni. A terve az, hogy a jelenlegi lakását egy szerényebbre cseréli, a felszabaduló összegből önálló vállalkozást, egy turkálót indítana el.

A kérdés időpontjára készített kérdőképlet radikálisan érvényes, de úgy tűnik, hogy egy kicsit későn tette fel a kérdést. Ez azt jelenti, hogy vagy megszületett már a döntés és csak egy utolsó jóváhagyást vár az asztrológustól, vagy a kérdező nincs abban a helyzetben, hogy bármiben is befolyásolja a dolgok állását.

Az biztos, hogy nem igazán van kedve visszamenni dolgozni. Ez három év után elég nagy váltás, valószínűleg másoknak sem könnyű újra beszállni a mókuskerékbe. Az is látszik a képletből, hogy a munkahely sem szívesen látná őt. Manapság nem könnyű az anyukáknak visszatérni a munkahelyükre.
Sajnos ez a jelzés általában a munkára igaz, függetlenül attól, hogy mit fog csinálni az ember. Noha régi vágy a turkáló létrehozása, egy csomó körülmény úgy alakul, hogy elfújják a rózsaszín felhőcskéket.
A képletből úgy látszik, hogy az üzlet beindításával mostanában elég komoly problémák lehetnek. Például nehezen alakul ki a vásárlókör. Sajnos az embereknek egyre kevesebb pénze van, és bár ez elméletileg épp a turkálóknak kedvez, de mi van akkor, ha már a turkálóra sem futja? A kezdeti időszak után viszont kifejezetten biztató a helyzet, de a kezdeti időszakot át kell vészelni.

Az is elképzelhető, hogy amennyiben az üzlet indításának fedezetét a mostani ingatlan eladásából, és egy szerényebb megvásárlásából adódó értékkülönbözet jelentené, akkor az egész tervet el kell napolni. A kérdező azt állítja, hogy a mostani lakását jó áron el tudná adni. A képlet szerint viszont a lakás túl van értékelve. A kérdező nyilván kötődött az otthonához, szebbnek-jobbnak látja, mint amilyen valójában és jó áron is szeretné eladni, emiatt többet kér, mint amennyit kaphat érte. Mivel tervei vannak, most már nem bánná, ha megválhatna tőle, sőt talán bele is élte magát, hogy el fogja adni, de ezzel a lakással a jelek szerint valami probléma is van. Vagy a lakás van leharcolva, vagy a ház, amiben található, esetleg zűrös a szomszéd vagy a környék, szóval valami gond van. Ha van érdeklődő, ő nem lesz képes megvenni a lakást. Ha most úgy is tűnik, hogy lesz belőle valami, később valószínűleg vissza fog lépni, mert akárhogy próbálja, nem tudja előteremteni a pénzt.

Legalábbis most még nem. Tehát idő múltával ez változni fog. És akkor az üzlet nehézkes beindulására vonatkozó előrejelzés azt fogja jelenteni, hogy ameddig várni kell a lakás vételárából származó bevételre, addig nem tudja a turkálót felszerelni. Később viszont kezdene kialakulni a kereslet is.

Azt sajnos nem ígérhetem, hogy akkor minden fenékig tejfel lesz, de azért nem kell megijednie. Most abból is adódhatnak problémák, hogy a bürokrácia megnehezíti a dolgát. Sok engedélyt kell beszerezni, jóváhagyatni, stb. Persze valószínűleg ez később sem lesz másként, de van, amikor ugyanazt a dolgot egyszer könnyebben, máskor nehezebben viseljük. Később az ügyintézés megy, mint a karikacsapás, de a vevők fárasztják. Ez talán meglepőnek tűnik, hiszen a kérdező nyüzsgő, társaságkedvelő, vidám természetű asszony, akinek nagyon is megfelelne, hogy egy ilyen helyen tevékenykedjen. A vevői ezért szeretni is fogják, de vagy a jóból árt meg a sok, vagy lesz pár kellemetlen eset, pl. reklamációk, különleges kívánságok a vevők részéről, pár kuncsaft, aki csak beszélgetni jár be, vagy ki tudja.
Túl ezen, amúgy sem lesz könnyű helyt állni anyukaként, házi- és üzletasszonyként is, de majd belerázódik.

Azt tanácsolom, hogy abban az esetben, ha első nekifutásra nem úgy jönnek össze a dolgok, ahogy megálmodta, ne veszítse el a reményt! Tervezgessen tovább, mérje fel a reális lehetőségeket, mielőtt belevágna, hogy minél kevesebb meglepetés érje később!
A tervezett ingatlan adás-vételhez és a vállalkozása elindításához sok sikert kívánok.

alchemaya@citromail.hu

(Bea, 2012.11.05 07:32)

Kedves Mónika!
Köszönöm a részletes, mindenre kiterjedő válaszát. MIvel nem vagyok egy elkapkodós fajta, s a házasságot pedig komolyan veszem, ezért esetemben nem fog megtörténni, hogy házzasságon kivül létesitek szexuális viszonyt. Tehát úgy gondolom, hogy nem ez a hatás fogja bármilyen irányba eldönteni az életem.
Mégegyszer köszönöm, hogy időt és energiát szakitott rám, s önzetlenül nyújtott segitséget.
Üdvözlettel Bea

R.B. 10.04-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2012.11.04 23:28)

A kérdező házasságban él. Három éve felbukkant egy személy, akit lelki társának tart, lelki kapcsolatban van vele, és most úgy érzi, több is várható köztük.

Napjegye Halak, aszcendense Skorpió, a képlet hagyomány szerinti ura a Mars, modern értelmezés szerinti ura a Plútó, ez az I. házban álló Neptunnal kiváló konstelláció ahhoz, hogy mélységesen spirituális beállítottságú legyen, és hajlamosítja arra, hogy lelki társi kapcsolatot létesítsen.

A társkapcsolat az ő esetében általában rejt kockázatokat magában, mert van jócskán kapcsolatokat nehezítő fényszög, és a szexuálbolygók uralmi recepcióban vannak ugyan, de saját száműzetésük helyén, ahol eredeti tulajdonságaikkal ellentétesen fognak viselkedni. A szerencse az ebben a helyzetben, hogy a szembenállások többsége ún. oldott oppozíció, azaz az általuk képviselt ellentéteket megfelelő módon kezelni tudja. Lehetnek néha súrlódások, de semmi komoly. Viszont ahhoz, hogy a szembenállások az oldások mentén realizálódjanak, ő maga is kell, maguktól a dolgok a nem ezt az utat választják.

Amikor olyan helyzet adódik, hogy esetleg megfordul a kérdező fejében, új életet kezdjen valaki más oldalán, vagy esetleg csak egy viszonyt kezdjen valakivel, hogy a férfi-nő kapcsolatnak azt a részét is megélje, ami a házasságából hiányzik, akkor ezek a szembenállások érvényesülni fognak a férjével szemben, és ettől a kettejük közti viszony komolyan megromolhat, aminek aztán lehet akár válás is a vége. Annál is inkább, mert bár a házasság dolgait mutató VII. ház a Bikában, mint szilárd jegyben van, ennek ura, a Vénusz viszont a kardinális Kos jegyben állt a születésekor, az 5. ház csúcsán és szemben a 11. ház csúcsán álló Uránusszal, mindez pedig hajlamosít arra, hogy társkapcsolati kérdésben bátor, kockázatos és elhamarkodott döntést hozzon. A Vénusz-Uránusz szembenállást a VII. házban álló Hold tudja oldani, ami egyrészt az érzelmekért felelős (vagyis ha fennáll a szeretet kettejük közt, az mentheti a házasságot), másrészt az anyaság jelölője is (a gyerekeim apja mellett a helyem). Most, hogy képbe kerül egy harmadik személy is, a Hold háttérbe szorulhat, illetve a partner irányában érvényesül, a férj irányában pedig Vénusz-Uránusz szembenállás megerősödik.

Kozmikusan külön hangsúlyt kap ez a szembenállás, mivel az az életkor, amiben a szülött jár, egy mérföldkő az életben. Az Uránusz átlagosan 84 földi év alatt tesz meg egy teljes kört a Nap körül, tehát a 42 éves kor körül a születéskori helyével éppen szemben áll. Ez az élet dele, amikor a szülött visszatekint, hogy mit ért el eddig, és előretekint, hogy még mi vár rá, és a távolban felsejlik a közeledő öregkor. Egy negyvenes kívülről még annak tűnhet, de valójában már nem olyan fiatalos, a gyerekei felnőnek és van pár ősz hajszál. Sok ember ezt nagyon rosszul éli meg, és próbál kapaszkodni a fiatalságba, mintha ezzel bármin változtatni tudna. Ilyenkor szoktak a férfiak olyan nőket felszedni, akik akár a lányuk is lehetne, újabban a nők is ezt csinálják, csak náluknál 10-15-20 évvel fiatalabb férfiakkal / fiúkkal. Még aki jól éli meg, annak az életében is komoly változást hoz ez az időszak. Új hobbik, új barátok jelennek meg, esetleg az ember jelleme alakul át valamennyire.

Folyt.!

Elemzés folytatása R.B. 10.04-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2012.11.04 23:30)

Én azt hiszem, hogy a kérdező -akinek az Uránusza saját mundánháza csúcsán áll, jó fényszöget kap az érzelmekért felelős Holdtól, viszont rosszat a Vénusztól, ami többek között a kapcsolatokért felelős VII. ház ura- kicsit ambivalensen éli meg az Uránusz saját magával való szembenállását, amit nehezít, hogy a tranzittal szinte egyidőben az Uránusz együttáll a Vénusszal is, ami felbolygatja a férjével való kapcsolatot, szerelmet gerjeszt, de ez a szerelem nem tart az ásó-kapa-nagyharangig. Az Uránusz ez év márciusa és jövő év márciusa között többször is érinti a fenti érzékeny pontokat (március, május, szeptember (ezután küldte el a kérdést) és december közepén, majd jövő év márciusában). Jó lenne tudni, hogy az egyes tranzitok során mi történt.

Ő minden esetre a változtatás szükségét érzi, bátorítást vár ahhoz, hogy lépjen-e, főleg, hogy van egy jelölt, „aki felé a sors tereli”. A döntést saját magának kell majd meghoznia. Az asztrológus a hátteret mutatja meg, aminek segítségével mérlegelhet, mielőtt határoz. Az Uránusz tranzitok általában robbanásszerű változásokat hozhatnak, de főleg szerelmi kapcsolatok terén nem tartós a hatása, vagyis az erős fellobbanás után ugyancsak gyors kijózanodás következik. Általában ezt nem szokták elhinni, ezért az azt lehet ilyen erős fellángolások esetén tanácsolni, hogy hagyják érvényesülni a tranzitot, ha úgy érzik, hogy ez a sorsuk, de még ne kezdjenek el közös jövőt tervezgetni és ne égessenek fel maguk mögött mindent, amíg a tranzit el nem múlik. Ebben az esetben jövő tavaszig eldől, hogy kettejükkel mi lesz.

Még egy adalék, hogy ugyanaz a férfi egy horoszkópban titkos szeretőként másképp látszik, mint egy majdani tartós kapcsolatban. Akiből kvázi vagy ténylegesen férj lesz, az így, vagy úgy, de olyanná válik, mint a volt férj. Az összeköltözés/házasságkötés után néha döbbenetesen megváltozik az addig imádott partner. Nem mindig persze, de ezt nem árt fejben tartani.

Kíváncsiságból elkészítettem a kérdés feltevésének időpontjára a kérdőképlet, ami szerint a kérdező többet vár el ettől a kapcsolattól, mint amekkora potenciál van benne. A saját érdekeit tartja szem előtt, a saját boldogságát szeretné megtalálni. Jó hogy van egy lelki társ, aki iránt a képlet szerint egyébként nem érdeklődne. A lelki társnak viszont tetszik a kérdező. A kettejük között kialakult a szexuális vonzalom, minden bizonnyal meg is történik a légyott. Aztán vagy az ott történtek okoznak csalódást vagy a körülmények általában alakulnak úgy, hogy nem tudják folytatni a viszonyt. Azzal viszont, hogy túllépnek a lelki társság határán, oda már nem lesz visszatérés, és ha a dolgok így alakulnak, a mostani szimpátiát és barátságot kockáztatják.

R.I. 9.25-i kérdésével kapcsolatban

(Az asztrológus válaszolt, 2012.11.03 22:16)

A kérdező élete totális csőd,összejöttek a dolgok.Kérdése,hogy lesz-e még jó az életében?
A napjegye Vízöntő,az aszendense Nyilas,a képlet ura a Jupiter.
Az az érzésem,hogy az egész élete arról szólt,hogy nehézségeket kellett legyőznie.A képletében ugyanis a legnehezebb fényszögek találhatók.Az egész horoszkópot egy keresztkvadrát fényszög uralja és a tetejébe négy szembenállás is van.Ezekbe a fényszögekbe kettő kivételével mind a 10 bolygó be van kapcsolva.A szembenállások két bolygóhatás küzdelmét mutatják,tehát ha elér valamit az egyik bolygóval,az eredményben végül nem lesz sok köszönet.A szembenállás VII.házas fényszög,ami mindig érinti az emberi kapcsolatokat.Ennyi szembenállással mondhatni az egész világgal haragban van.A testvérével gondok vannak,a férjével rossz a viszony,nem értenek egyet semmiben,a gyerekei eltávolodtak tőle,nincs kivel beszélgetnie.A kvadrátok pedig nehézségeket jelentenek,hátráltatnak,akadályoznak.Így,hogy több bolygót fűznek össze,amikor egy bolygónak lépnie kell (tehát egy tranzit megbolygatja,direkcióban vagy fokszáma szerint aktiválódik) a fényszögeken keresztül megrángatja a többi bolygót is,akikkel kapcsolódik,és folyamatosan belefut,hogy a problémákat ezért vagy azért nem tudja hatékonyan megoldani.Kialakul ugyan egy másik élethelyzet,de meg nem oldódnak a gondok,legfeljebb átalakulnak.
Ami segítette idáig is,hogy az I.házban álló Szaturnusza a saját jegyében áll,és ez a Vénuszon kívül az egyetlen planéta,ami csupa harmónikus fényszöggel kapcsolódik bolygótestvéreihez.Ez egy életmentő helyzet,mert erőt ad az élet nehézségeivel való küzdelemhez.A Szaturnusz a planéták mumusa,de ha ennyire jól áll,akkor arra lehet számítani,hogy a szülöttnek óriási akaratereje és önfegyelme van.Azt gyanítom,hogy ilyen horoszkóppal a sorsa nem úgy alakult,hogy Vízöntő napja és Nyilas aszcendense a maga szépségében kibontakozhatott volna.Sokkal inkább úgy képzelem,hogy összeszorított foggal tette a dolgát,az érzelmeit befelé élte meg,egy kicsit mindig különc volt a környezetében.Neki el kellett magát fogadtatnia a világgal és neki magának pedig valahogy el kellett fogadnia a világot.Borzasztó nehéz volt,most is nehéz és még egy darabig sajnos az is lesz.
Nem tudom,mikor történt,de gondolom,hogy a szülei,főleg az édesanyja halála egy határkő volt,amikortól fogva elviselhetetlennek kezdte érezni a rárakódó terheket,mert egy ilyen tragédiát szerető környezetben is nehéz feldolgozni,de ha az ember lelki ereje sok minden másra is elaprózódik közben,akkor a seb nem tud normálisan begyógyulni.
Mivel a születési képlet egy egész életre szól,azzal nem vigasztalhatom,hogy jövőre már jobb lesz.Ezt a keresztet az élete végéig cipelni fogja.Két időszak bizonyul kevésbé nehéznek.Az egyik amikor még fiatal lány/asszony volt,úgy 18 és 30 éves kora között.Talán ebben az időszakban ment férjhez,megszülettek a gyermekei.Ennek az időszaknak az ura a Vénusz,ami kozmikusan is jól áll és fényszögei is jók.
A másik időszak a korábban említett Szaturnusz által uralt időskor.60-65 év körül kezdődik az ő ideje,tehát addig még van pár év,amit át kell vészelnie.Bő öt év múlva a második Szaturnusz visszatérés vezeti be ezt az időszakot,addig elő kell készítenie a talajt a boldog,békés időskorra.Ebben segít majd,hogy a Jupiter,vagyis a születési uralkodója a jövő év második felétől két évig kedvező kozmikus helyzetben lesz.Az első évben a kapcsolatok rendezését kellene elkezdeni,először talán a férjével valót,majd sorban jöhetnek mások is,akikkel most nem jó a viszonya (gyerekek,szomszédok,munkatársak,stb…).Utána kedvező változást remélhetnek örökség vagy a férje anyagi helyzetének javulása révén.2015-től arra kell figyelnie,hogy ha sikeresen kihasználta ezt a kedvező bolygóállást,akkor az eredményeket tartsa meg,mert utána már a Jupiter nem tudja támogatni egy darabig.A 2018-as év vége felé,amikor az előbb említett Szaturnusz visszatérés bekövetkezik,a Jupiter ismét erős lesz,és ekkor kezdődik az élete boldogabb időszaka.

B.J. (S.A-n keresztül) 9.16-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2012.11.03 19:59)

A kérdező anyagilag nehéz helyzetben van. Pénzt remél munkaügyi perből, rosszabb esetben a háza eladásából.

A napjegye még éppen Bak (de mivel a Nap a jegy utolsó fokán áll, már legalább ennyire erőteljes a Vízöntő hatás is), aszcendese Nyilas, a képlet ura a Jupiter.

Mind a pereskedés, mind a házeladás jogi ügynek tekinthető. A születési képlet alapján úgy tűnik, hogy ezen a téren a szülött magasra teszi magának a mércét. Bátran belevág olyan dolgokba is, aminél kicsi az esélye a sikernek. A Nap, ami a jogi ügyekért felelős 9. ház ura pár percnyire van száműzetése helyétől, ahol kozmikusan gyengévé válik, de akarni fogja, hogy neki igazságot szolgáltassanak, mert a Vízöntő jegy hatása érvényesül. A jogi ügyeket esszenciálisan mutató Jupiter az Ikrek jegyében ugyanolyan rangvesztést szenved el, mint a Nap, viszont kardinális jegyben erős fényszögekkel nagyon is aktív lesz. Ebben a helyzetében túlságosan megnőhet az önbizalma, és akkor olyan jogi ügyeket kezdeményezhet, amiben kicsi az esélye, hogy nyerjen (az első fokon már vesztett a munkáltatójával szemben) vagy vesztesége keletkezhet (a házeladás esetén kisebb lesz a vételár a reméltnél, vagy a bankkölcsön rendezése emészt fel nagyobb összeget, mint a tervezett.)

Ebben az életévében a Hold aktiválódásával a pénz kérdése terítéken van, mivel a Hold esszenciálisan is pénzjelölő, ezenfelül a kérdező pénzét jelző 2. ház csúcsán áll. Sajnos a Hold is rangvesztett a képletében, emiatt inkább többször kevesebb pénzre számíthat élete során, most pedig olyan megoldások képzelhetők el, hogy a per során nem egy nagyösszegű kártérítést, hanem több kisebbet kaphat, esetleg időleges járadékot, a házzal kapcsolatban pedig több részletben fizet a vevő, vagy a végén bérleti díjat fizet vételár helyett.

A jövő év májusa környékén történik meg a Jupiter 4. visszatérése, ami azt jelenti, hogy a születése óta a Jupiter négyszer járta körül a Napot, és most negyedszer tért vissza arra a pontra, ahol a születésekor állt. Tekintettel arra, hogy ez a bolygó az ingatlanért felelős IV. ház ura is, elképzelhető, hogy a házának ügye akkortájt fog rendeződni az átadásig bezárólag. A jogi ügyeket esszenciálisan jelentő bolygóként a per végét is jelentheti, esetleg beleértve a rendezésre adott határidőket is.

A jövő évi születésnapja utáni életévére készített szolár segédképlete alapján is az valószínűsíthető, hogy ügyei kedvezően alakulnak ugyan, de mégsem lesz vele teljesen elégedett, vagyis még ha meg is nyeri a pert, nem pont az az ítélet születik, amire számít, illetve nem úgy tudja eladni a házát, ahogy tervezte. Eszerint viszont nem elég a pert megnyernie, hogy a gondjai megoldódjanak. Az egészsége nem javul, emiatt továbbra is problémásnak érzi majd az anyagiak kérdését. Az elképzelhető, hogy a kölcsönét nem sikerült teljesen letudnia, vagy visszafizeti ugyan, de más miatt mégis szüksége lehet banki segítségre.

A kérdés feltevésére készített kérdőképlet lényegében megerősíti a fentieket. Annyit tudok még hozzáfűzni, hogy szerződéskötéskor legyen óvatos, olvasson át mindent alaposan és ha szükséges, tegyen fel kérdéseket, mielőtt aláírná. A leveléből nem derült ki, hogy a munkájával most mi a helyzet. Ha éppen nem dolgozna, nem lenne ugyan álmai munkája, de próbáljon meg otthon végezhető munkát keresni.

Sch.D. 09.14-i levele

(Az asztrológus válaszolt, 2012.11.02 23:05)

A kérdező 4 éve hol együtt van a barátjával, hol szétmennek. Szeptemberben szakítottak, a kérdés, hogy lesz-e még az idén kibékülés?

A szülött napjegye Nyilas, az aszcendense Szűz, a képlet ura a Merkúr.

Mivel teliholdkor született a Nap és a Hold közeledő szembenállása a kapcsolataiban általában problémát okozhat. A Nap szinte pontos együttállásban a IV. ház csúcsán áll, vagyis szemben az MC tengellyel, a X. ház csúcsával. Az, amit szeretne tenni, és amiről tudja, hogy tennie kell örök ellentétben lesznek egymással, ahogy a férfiúi és a női princípiumok és az értelem/érzelem helyes kezelése is. Elég nehéz lehet, mert a Nap, ami a képletben a tudatosságot is képviseli, elvágólag együtt áll a Neptunnal, ami nem engedi, hogy a szülött két lábbal a földön járjon, élénk fantáziája és álomszerű elképzelései lehetnek a dolgokról, Halak deszcendenssel meglehetősen érzékeny embernek mutatja magát, és a társától is ezt várja el. Az aszcendense elméletileg abszolút realista, aki végiggondol mindent, majd meg is valósítaná, viszont mivel a képlet urának nincs fényszöge, ez így nem túl könnyű. Időszakosan, ha valamilyen bolygó fényszögkapcsolatba kerül a Merkúrral, akkor van lehetősége kibontakozni. Rosszabb esetben ez a kibontakozás a szőrszálhasogatásban és a másik kritizálásában nyilvánul meg, amit annak nyilván nem könnyű elviselni, jó esetben pedig okos tervezésben.

Elég nehéz ez a konstelláció, de meg kell tanulnia együtt élni vele, mivel a születési képlet jelzései egy egész életre vonatkoznak. A kulcs az önfegyelem, a felelősségvállalás elfogadása, illetve ha erre képesnek érzi magát, akkor a partnerkapcsolatokban a partner okos terelgetése.

A születési képletben a partnerkapcsolatokért is felelős VII. ház hagyományszerinti ura, a Jupiter szilárd jegyben áll és retrográd mozgású, vagyis a születésekor a Földről nézve ez a bolygó, mintha visszafelé mozgott volna. A szilárd jegy stabilizálja a dolgokat. Ez a jelenlegi párkapcsolatát, és valószínűleg az egyéb emberi kapcsolatait is leírja: újra és újra felmelegíti őket rövidebb-hosszabb szünet után. Ezért szakítgat a barátjával, aztán jönnek össze újra, de a Bika jegy, amiben a Jupiter áll, nem akarja engedni, hogy szakítsanak. Amiatt viszont, hogy kozmikus helyzete és esszenciális jelentéstartama miatt is extraszilárd Szaturnusszal diszharmónikus fényszögkapcsolata van, úgy fest, hogy ez a stabilitás olyan se veled-se nélküled jelleget ad a kapcsolatainak. Ön a saját szabályai szerint él, amivel nagyon nehezen tud megfelelni a partnere, bár biztos nagyon igyekszik.

A feltett kérdés időpontjára készített kérdőképlet radikálisan érvényes. Ennek alapján én úgy látom, hogy a partnere egyenlőre nem tér vissza, de nem is ment messzire. Bár az érzelmi kapocs még megvan, de ezt egy diszharmónikus fényszög jelzi és az őt jelölő bolygó egyre távolodik az aszcendenstől. Azon kívül, hogy az érzelmeit nem vállalta fel, a háttérben lehetett valamilyen anyagiakkal és/vagy gyermekvállalással kapcsolatos probléma.
A jelzések szerint számomra sokkal inkább az a kérdés, hogy van-e értelme ennek a kapcsolatnak? A horoszkópban több elem jelképezi a kérdezőt (az aszcendens, a képlet ura, a Hold), és ezek mindegyike tolja el magától a barátját jelképező bolygót. Sőt nemcsak ezek, hanem mások bolygók is így vannak, még saját magát is bántja a barátját jelképező bolygó. Olyan, mintha ez az ember mélyponton lenne: gyenge, tehetetlen, problémája van. Lehet, hogy máris bánja a szakítást vagy történt vele valami más is. Most ugyanis úgy néz ki, mintha nem igazán lenne elemében. Lehet, hogy nem szép dolog kiszolgáltatott állapotában magára hagyni, de ha eleve ő kezdeményezte a szakítást, és még a kérdőképlet is erre int, hogy a kérdező jobban jár, ha nem folytatják ezt a nyűglődést egymással, hanem tiszta lappal és a fentieket kezdenek egy új kapcsolatot.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Következő »