Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csak válaszok (Ide az asztrológus ír. Kérdéseket a "Bejelentkezés"-be, minden mást a "Visszajelzés, értékelés"!-be lehet)

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Re: brumim@c2.hu

(Az asztrológus válaszolt 2013.03.02-án, 2013.03.02 11:38)

A kérdés időpontjára készített kérdőképlet szerint a válasz egyértelműen nem,vagyis a közeljövőben nem számíthat arra,hogy a szerelem rátalál.Jobb lett volna meghatározni a közeljövőt (hány hetet,hónapot vagy esetleg évet értsünk alatta?),mert ennek elteltével kérdezhetett volna újra ebben a témakörben.

A születési horoszkópja szerint azonban nincs oka az aggodalomra.A szülött Ikrek aszcendense ellenére –az Ikrek jegy könnyedebbé,de egy kicsit felszínessé teheti a szülöttet- elég komolyan,felelősségteljesen gondolkodik,a tanulmányaira koncentrál és nemigen jár el szórakozni,mert nem tud azonosulni a korosztálya szórakozási szokásaival.A barátnője pedig másik városban tanul,egyedül pedig nem jár szórakozni.
Ez részben erény,de ugyanakkor számomra úgy tűnik,hogy maga is jócskán tehet arról,hogy most magányosnak érzi magát.Felmentést azért kap,mert ezt a viselkedést magyarázza a horoszkópja.

A Szaturnusz keményen rátelepszik a születési uralkodójára,a Merkúrra.Szerencsére csak gyengíti és nem sújtja.Honnan jön ez a kötelességtudat? Lehet,hogy a felmenők,elsősorban az anya volt szigorú,neki voltak/vannak elvárásai vele szemben,amit nem mer nem teljesíteni? Ez talán még azt az irányt is meghatározta,hogy akárkivel nem áll szóba.Pedig a fiatalkori kapcsolatok nem arról szólnak,hogy egyből az igazit keressük,hanem arról,hogy ismerkedünk a párkapcsolattal,mint helyzettel,a másik nemmel,megpróbáljuk a határainkat az alkalmazkodásban,stb… Ilyenformán egy fázis kimaradt az életéből,ami nem végzetes probléma,de valószínűleg lesznek miatta súrlódások a majdani kapcsolataiban,mert akkor kell bepótolnia azt a tapasztalatot,amit tinédzserkorában illetve fiatal felnőttként elmulasztott.

Két dologra hívnám fel a figyelmét.Mivel ez a hozzáállás elég merevvé is teszi,érezheti úgy,hogy a partner hibája megbocsáthatatlan,és emiatt muszáj szakítani.A szeretet,amíg kettejük közt elég erős,átsegítheti ezen a nehézségen,de ehhez mindenképpen tágítania kell a komfortzónáját,hogy több dolog beleférjen,amit képes elfogadni és/vagy megbocsátani.

A másik dolog az a várható konfliktusok kérdése,ami a szülők és a majdani társa között kialakulnak.A problémák mindkét oldalról a szülöttön fognak lecsapódni,és a konfliktust kellő szeretettel és ugyancsak rugalmassággal kell kezelnie.A Mérleg szerencsére született diplomata,talán ez és a Halakban álló Hold megoldja a gondokat.Az orrukat mindenbe beleütő anyósok miatt értek már véget házasságok,holott egy fiatalasszonynak a házasságkötése után már a férje lesz a családja (elsősorban),tehát mellette kell kiállnia.Leszámítva a szélsőségeket,de neki nem ilyen lesz a férje.

Hogy mikor fog mostanában párra találni,az részben tehát azon is múlik,hogy a fent leírtakat mennyire tudja megszívlelni.A mostani életévére készített segédképletben látszik,hogy milyen fontos ez a kérdés,de az is látszik,hogy nehézségek lesznek.Az első időszak visszaigazolja ezt,hiszen nincs párkapcsolat.A nehézség azonban a létrejövő párkapcsolat mellett is jelentkezhet.A segédképlet párkapcsolatokért felelős VII.házának ura nagyon sok, részben harmonikus,segítő,másrészt diszharmonikus,feszültségkeltő esetleg akadályozó hatású fényszöggel kapcsolódik bolygótestvéreihez.A lényeg maga a sok fényszög,ami valószínűsíti,hogy valami lehet.

A csillagok is jelzik,hogy kedvező az idő jön.Hogy kihasználja-e a kozmikus segítséget vagy se,az már a szülöttön múlik.A Jupiter,ami születési képlet VII.házának ura,március végén tranzitál az aszcendense felett,július elején belép a Rák jegybe,ahol emeltsége miatt jól érzi magát –ekkor egyúttal a Nap is áthalad azon a ponton,ahol a születésekor a Jupiter állt- augusztus végén pedig maga a Jupiter is visszatér arra a pontra,ahol a születési képletben is áll.Ezek komoly jelzések,mert a Jupiter meglehetősen ritkán,12 évenként ismétli meg ugyanezt.Ahogy kivettem,a márciusi tranzit nem túl kedvező időpont az esetleges záróvizsgák,diplomázás miatt,de azért járjon nyitott szemmel. A nyári tranzitok már jók lehetnek, használja ki!

Re: brumim@c2.hu

(Gabi, 2013.03.03 14:11)

Kedves Mónika!
Nagyon köszönöm a választ, és az őszinteségét! Abszolút van realitás a soraiban (anyukám tényleg szigorú, március végétől tényleg államvizsgázni fogok, és a családon belül máris van konfliktus: anyukám vs. bátyám és felesége, a hátam közepére se kívánnék egy ilyet, de akkor ezek szt. készülhetek...). Külön köszönöm a tanácsokat, és a nyári előrejelzést is!
Szép napot!
Gabi

H.I-né éves előrejelzés - 2013.01.02-án kérte

(Az asztrológus válaszolt, 2013.03.03 08:32)

A szülött vidéken élő fiatalasszony, a saját gyermekei mellett nevelőszülőként több másik gyermekről is gondoskodik.

Ebben az évben a jelek szerint jól mennek a dolgai. Én úgy mondanám, hogy az idei év egy kis pihenő a tavalyi után. Ez nem láblógatást jelent, inkább eseménytelenséget. A dolgok nagy vonalakban a saját medrükben haladnak, nagy történések tehát a jelzések alapján szerintem nem várhatók.

Esetlegesen figyelmet érdemelnek a betegségek. Nem komoly problémákról van szó. Talán csak esztétikai jellegű –most még- ha például felfedez visszereket vagy ha tudomása van róla, akkor most fordít rá figyelmet és kezelteti.

Ami egy kicsit komolyabb, az a férjét érinti. Van némi veszélye annak, hogy baleset éri. Ha emiatt táppénzre kényszerül, akkor a családi kasszába kevesebb bevétel kerül. Foglalkozása miatt ez akár munkahelyi baleset is lehet, ami a hivatalos fizetés csökkenésével talán nem jár, de ha foglalkozásából adódóan vagy egyéb mellékmunkával szert szokott tenni valamennyi (rosszabb esetben nem egészen legális) jövedelemre, ennek a csökkenése várható. Egy másik alternatíva, ha a nevelt gyerekek közül elmegy valamelyik, akkor az utána járó juttatás is kikerül a családi büdzséből.

Kisebb viták, veszekedések is lehetnek otthon. Ezek persze a legtöbb családnál megvannak, de ha van rá jelzés a horoszkópban, akkor lehet, hogy ebben az évben kicsit morgósabbak lesznek, ami miatt viszont nem kell aggódni.

Mivel a háttérről, vagyis ahogy alakultak az elmúlt időszakban a dolgaik, nem kaptam tájékoztatást, külön kérdés pedig nem volt, hogy melyik területre lenne kiemelten kíváncsi –általában ott szokott valamilyen megoldásra váró probléma is lenni- általánosságban ennyit lehet elmondani erről az életévről.

Budapest

(Selene, 2013.03.02 08:59)

Kedves Mónika!
Az anyagi állapotomról szeretnék tudakozni, ugyanis energiám, amit pénzre és jólétre válthatnék, szétforgácsolódik. Egy munkával kapcsolatos utazás előtt állok, de nem érzem magamban a kitartást és az erőt ahhoz, hogy sikeresen végigcsináljam.
Születési adataim: Székelyudvarhely, 1991. szeptember 6. 15.00.
Nagyon köszönöm segítségét!

Re: Budapest

(F.V., 2013.03.02 09:12)

Tisztelt Kérdező!

Ahhoz, hogy választ tudjak adni, először is kérem, hogy az adatait a honlapon leírtaknak megfelelően adja meg. Itt hiányzik a jelenlegi tartózkodási helye, vagyis a település, ahol most él.

Másodszor egy kérdést tehet fel. Kérem, hogy fogalmazzon pontosan, ne nekem kelljen kitalálni, hogy Ön mit szeretne tudni! A leírás alapján nem vagyok benne biztos, hogy valójában mi is a kérdése.

Végül jelzem, hogy az ingyenes elemzésre a jelenlegi állapot szerint két hónapot kell várni. Ha ennyi idő múlva már tárgytalan a kérdése, akkor megköszönném, ha menet közben jelezné, hogy ne dolgozzak hiába.

Amennyiben fizetni kíván az elemzésért, egy hét alatt megkapja a válaszát, de csak ha a fentieket pontosítása mellett megadja az e-mailcímét is, ahova elküldöm az honoráriummal kapcsolatos információkat, később pedig a választ és a fizetésről szóló nyugtát.

Üdvözlettel
Montero Mónika

Budapest

(Selene, 2013.03.02 09:15)

Köszönöm szépen figyelmet, akkor ne fordítson rá több időt és energiát az elemzésre.

Szép napot!

3395 demjén dozsa gy. ut 38

(nagy endréné, 2012.12.22 20:27)

k


kérem levelemre csak akkor válaszoljon ha ingyenes köszönöm.
Miskolcon születtem 1960 02 24 23 óra körül nem tudom pontosan
nagyon meg romlott a kapcsolatom a férjemmel 28 éves házások vagyunk három felnött gyerek van de még mind velünk él meg az anyosom is nagy házunk van Demjénbe és rengeteg adoság van egy válalkozásom anevem alatt dolkozik a férjem meg biztam benne sajnos az éven két milios tartozást halmozott fel kölcsönt kellet fel vennem hogy ki tudjám fizetni amásodik nőjét fogyassza most azt modja meg találta az igazit én egy pokolba élek még mindig szeretem ő már nem szeret azt mondja . aférjem szül. idö demjén 1959 08 28 11óra .szeretném tudni mi vár rám elválunk vagy hejre jön aházasságunk leszek e még boldog kérem válaszoljon köszönöm
e-mail cim ildi960@citromail.hu
Re: 3395 demjén dozsa gy. ut 38

(F.V., 2013.02.25 23:28)

A kérdező aszcendense és a férjét szimbolizáló VII.ház ura erősödő kvadrát fényszöge előrevetíti,hogy ebben a kapcsolatban problémák lesznek.

Az asszony aszcendense Skorpió,a házcsúcson ott ül a Neptun.Ez sajnos nem egy kellemes kombináció,mert egyfelől törekszik a birtoklásra és mindent tudni akar,ugyanakkor a személye körül állandó káosz és bizonytalanság van.Ez így együtt valószínűsíti az állandó féltékenykedést még akkor is,ha a férje nem ad rá okot.Ha pedig az ördögöt a falra festik,meg is szokott jelenni.Azt egyik férfi sem szereti,ha állandóan a körmére néznek,nem bíznak meg bennük.A férjet jelölő bolygó a szabadságszerető Vízöntő jegyben áll,és ezért viseli nehezen,ha efféle kontrollnak vetik alá.A szilárd jegy miatt törekszik az állandóságra,tehát ha valakinek sikerül őt megkapni,akkor marad is,de fenntartja magának a jogot egy kis szabadságra.Ez nem feltétlenül jelenti azt,hogy félrelép,de a szükség rákényszerítheti,hogy a házsártos feleség helyett valahol máshol keresse a boldogságot.

Valószínűleg a szilárdság miatt az eredeti kapcsolatot sem bontja fel,mert nemcsak a szeretet tarthat egyben egy kapcsolatot,hanem ezer másik szál.Eközben a félig-meddig elhagyott asszony a szeretetre hivatkozva visszavárja.A valóság az,hogy itt már nem is igazán a szeretet,hanem az az előbbi ezer szál és a jövő bizonytalansága mondatja vele azt minden megalázottsága ellenére is,hogy még szereti a férjét,és abban reménykedik,hogy ezzel vissza tudja csalogatni.Az aszcendensen üldögélő Neptunnal az efféle önámítás,saját magának a becsapása az egyik jellemzője.

A Skorpió-hangsúlyos embereknek (tehát például akinek itt van az aszcendense) az élet és halál témakörével komoly feladatuk van.Ez nemcsak a tényleges fizikai értelemben vett életet és halált jelenti,hanem bármi létének elfogadását és elmúlását is.Ebbe beleérthető a házasságának megléte majd annak végének elfogadása is.Kérdés,hogy becsülte-e a kapcsolatát a férjével,amíg együtt voltak,vagy csak akkor értékelődött fel az,amikor a férj már kifelé kacsintott a házasságból.Illetve el tudja-e fogadni,hogy ebből már nem lesz közösen eltöltött boldog öregkor,és ha szereti,akkor van-e annyira erős a szeretete,hogy visszaadja a férj szabadságát.Ahogy írtam,van rá esély,hogy jogilag nem ér véget a házasság,de érzelmi közösség már nincs.Emellett nem volt rá szükség,hogy a szabadságot visszaadja,mert a férj magától visszaszerezte azt.Így nem maradt más hátra,mint hogy megbarátkozzon a helyzettel,és ennek megfelelően építkezzen tovább.

Ezen felül két bolygó tranzitja most még külön is megnehezíti a helyzetét: a természetes égi útját járó Szaturnusz az aszcendens felett halad át,ami egy mérföldkő az ember életében,mivel csak 30 évente fordul elő.Az önuralom és önfegyelem,a korlátok megtapasztalása ez az időszak,ami nagyjából két-két és fél évig tart,és ahogy megéli a szülött,az hatással lesz a következő hét évre is.

Az I.ház felett tranzitáló Szaturnusz sok mindenben korlátoz,de ugyanakkor tanít is.Ha a kérdező azzal tölti el ezt a pár évet,hogy új célokat keres magának,hogy tartalmat adjon az életének,akkor megerősödve léphet tovább.Ha a házassági problémát nem tudja lezárni magában és tovább pörög rajta,akkor a negatív energiák gyengítik majd,és valószínűleg elég pocsék éveknek néz elébe.
A helyzetet nehezíti,hogy a Jupiter a 8.ház felett tranzitál mostantól úgy egy éven keresztül.Nagyon valószínű,hogy a gyermekei elszánják magukat arra,hogy elhagyják a szülői házat,vagy más tekintetben önállósodnak.Ez az élet rendje,de a kérdező ezt mégis nagyon nehezen fogja megélni. A felnőtt gyerekeknek a szülőktől jó esetben csak némi erkölcsi támogatásra,bátorításra van szükségük,hogy a terveiket valóra tudják váltani, nem irányításra,még kevésbé akadályozásra.Ebben a kérdésben is érdemes lenne önvizsgálatot tartani és hagyni,hogy a dolgok a természetes medrükben csordogáljanak. Erre a kérdezőnek is fel kell készülni,és hagyni,hogy a gyerekei éljék a saját életüket anélkül,hogy megpróbálná őket befolyásolni.

H.K. 12.13-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2013.02.06 01:04)

A kérdező kapcsolata tavaly április óta már nem az igazi, júliusban végleg szakítottak a barátjával. A férfinak külföldi munkát ígért egy másik nő, de ebből egyelőre nem lett semmi. A kérdés, hogy mikor megy vissza kérdezőhöz a hűtlen barát?

A kérdező napjegye Bak, aszcendense Ikrek, a képlet ura a Merkúr.
A képlet nincs kipontosítva, az AC-DC tengely jegyhatár végének közvetlen közelében van, ezért van némi esélye annak, hogy már át is csúszik. Viszont a születési időt általában későbbre szokták mondani, mint amikor valójában történt (a sűrűjében nem az órát nézik, és mire eszükbe jut az időt felírni, akár negyed óra is eltelhet), ezért az előbbi tengely még valószínűleg nem lépett át a jegyhatáron. Ennek ellenére az aszcendens tulajdonságait az Ikrek mellett már jelentősen átszínezi az érzelemgazdag, családszerető Rák jegy is.

Párkapcsolati kérdésekben a VII. ház jelzéseit kell figyelembe venni. Ennek csúcsa még épp a Nyilas jegybe esik, a jegy ura ott van a házcsúcs mellett. Ez jó jelzés arra, hogy lesz majd boldog párkapcsolata, talán nem is egy. Ugyanakkor fennáll a veszélye, hogy a párkapcsolataiban, de akár egyéb emberi kapcsolataiban is megvezetik, becsapják, megbántják. Ilyenkor homokba dugja a fejét, és elhiteti magával, hogy ami esetleg már mindenkinek teljesen nyilvánvaló, az valójában nem is úgy van. És ezzel mások szívbaj nélkül vissza is fognak élni.

Az idei születésnapja előtti évben aktiválódott a házcsúcson álló Merkúr, ez hozta a megcsalást és/vagy elhagyást. Ebben az életévében pedig a Neptun aktiválódik, ami az ábrándokat , és az emiatti csalódásokat fogja ebben az évben elhozni. Olyasmire vár, ami valószínűleg nem fog bekövetkezni. A képletében az érintett bolygók nem retrográd mozgásúak (vagyis a földről nézve egyik sem mozog hátrafelé), ami jelenthetné a visszatérést. Az egyetlen reménye erre a Merkúr konverz aktiválódása, ami a 30. születésnapja után következik be. A Merkúr szemben áll az aszcendenssel, emiatt a felbukkanó, esetleg visszatérő lovag hatása nem előnyös a kérdezőre nézve.

Idén nyáron a Jupiter áthalad az aszcendens felett, ami behozhat egy új kapcsolatot, vagy vissza a régit, majd meglátjuk. Utána november közepén a VII. ház társura, a Szaturnusz visszatér arra a helyre, ahol a születése idején volt, vagyis eltelt egy szaturnuszi év, kozmikus értelemben elkezdődik a kérdező felnőttkora. Ez az időszak komoly változást hoz majd, egyfajta döntéshelyzetet. A jó hír, hogy a Szaturnusz szolgáltat megfelelő energiát is, hogy a döntés nyomán születő új helyzetben a megoldás is megtörténjen.
Lehetséges, hogy a fenti Szaturnusz-tranzit indukálja, hogy továbblépjen a Jupiter-tranzit által jelzett, nyáron kezdődő kapcsolatban (összeköltözés, ne adj Isten leánykérés). Majd mindezek után következik be a fenti Merkúr aktiválódás. Készüljön fel rá, és legyen rugalmas a partnerével, de ha valami bele akarna piszkítani a kapcsolatukba, akkor ne hagyja magát, időben tegyen ellene!
Novembertől figyeljen oda az egészségére, különösen a lábszárakra, általában a csontokra, fogakra, bőrre/hajra és a kövesedésre hajlamos helyekre (epe, máj).

Remélem sikerült segítenem az elemzéssel. Jövőbeni életéhez sok sikert és kitartást kínávok.
Montero Mónika

Re: 2700 cegléd sátor u 15 a

(kárpáti zoltán, 2013.02.05 11:51)

1961 06 18 22 ora cegléd

S.A. 11.29-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2013.02.03 23:55)

A kérdező recepciósként 2 éve stresszes helyen dolgozik, és úgy érzi, hogy rabszolgának nézik: napi (?) 12 óra munka, és nem engedik el szabadságra. Problémák vannak a kollégákkal is. Bő fél éve keresgél másik munkát. A kérdés, hogy mikor lesz másik álláslehetőség?

A képlet szerint a kapcsolati problémák nem fognak megszűnni. Többszörös szembenállásai VII. házas, tehát emberi kapcsolatokra vonatkozó feszültséget, problémákat sejtetnek. Az érdekütközés elsősorban éppen a munkatársakkal/főnökkel, családtagokkal (szülőkkel és a saját gyerekkel), és a baráti körével várható. Aki kénytelen ilyen környezetben dolgozni, annak a 12 óra sokkal többnek tűnik majd. Ráadásul Nyilas aszcendense miatt sokkal érzékenyebb az őt ért igazságtalanságra, és félelmet nem ismerő vehemenciával akar fellépni ellene. Csak lehet, hogy eltéveszti az időt és a szereplőket. Amikor a főnöke megsérti, ott még nyusziként hagyja magát, a hétvégén viszont a barátain vezeti le a feszültséget, akik viszont nem tudják, hogy mi a baja, és visszafeleselnek. Máris kész az összeveszés.

Ez a tendencia egy életen át elkíséri majd. Lehet tenni ellene és nyilvánvalóan tesz is: önfegyelemmel, türelemmel a konfliktusok egy részét el tudja simítani, ezért normális esetben elbűvölő, kedves személyiség, de néha a szembenállások energiája utat tör majd. Ilyenkor kell igazán kontrollálnia magát, hogy ne vesse el a sulykot, hanem próbálja meg normálisan letárgyalni a problémáit. Esetleg be lehet vetni valami intenzív mozgást igénylő sportot levezetésképpen, nehogy a feltörni készülő energia befelé süljön ki és emiatt valamilyen egészségkárosodása legyen (szív, gyomor).

Ami az állásváltoztatást illeti, a mostani, 38. életévében aktiválódik a Merkúr, a Jupiter és Plútó. Ezek hárman indukálhatják a munkával kapcsolatos változást. A Merkúr a karrierért / munkáért felelős X. ház ura, a Jupiter az aszcendens ura, ilyenformán az egész képlet ura is, a Plútó pedig hozhat gyökeres változásokat, a régit eltünteti és hoz valami újat. Ezek az aktiválódások az idén őszi születésnapjáig érvényesek. A szülött tett lépéseket azért, hogy új munkahelye legyen. Mindhárom bolygónak vannak segítő hatású, harmonikus fényszögei, amik azt üzenik, hogy lehet reménykedni, de a Szaturnuszhoz a Merkúr és a Jupiter egy ún. T kvadráttal kötődik, ami a helyzetet komolyan nehezíti. Emiatt lehet, hogy olyan helyen fogadnák, ami neki nem tetszik, ahova viszont ő menne, oda nem veszik fel. A Szaturnusz akadályoz és késleltet, ezért azt javaslom, hogy elszántan folytassa a keresgélést, mert lehet, hogy az ő esetében az a kulcs, hogy türelmesnek kell lennie, és végül a türelem rózsát terem.

Ami még számíthat, hogy természetes égi útján a Szaturnusz ebben az időben fogja elhagyni a 11. házát, ahova az utóbbi, kicsivel több, mint két éve lépett be, és fejtett ki korlátozó hatást. Ez elsősorban a baráti kapcsolatai alakulásában, a szórakozásban, tehát abban gátolta, hogy munka után feltöltődjön. 12 órás szolgálat után az embernek már nem sok kedve van elmenni valahova, örül, ha végre hazamehet. Ha ez a korlátozó hatás megszűnik, talán javul a helyzet a munkahelyén is, például átszervezik a beosztást, elmennek azok az emberek, akikkel konfliktusa volt, és helyettük több embert vesznek fel, stb. Ha a helyzet normalizálódik, akkor a mostani munkahelyen belüli változást mutatják a bolygók, és akkor talán már nem is akar elmenni máshova.

A mostani életévére készített segédképlet sajnos nem is igazán mutatja a munkahelyváltozást, a jövő éviben már inkább látszik valami. Emiatt is inkább arra lehet számítani, hogy ha a szándék nem változik, nyár vége felé sikerül valami mást találni, és a születésnapja környékén kezdheti ott a munkát. Közben lehet, hogy le kell tölteni valamennyi felmondási időt, vagy hasonló. Sok sikert!

Budapest

(N77, 2013.01.17 15:34)

Kedves Mónika!


Születési adataim:1977.11.18., reggel 08:20, Budapest
Nagyon nehéz időszakon megyek keresztül... Egyedül maradtam a két kislányommal, még mindig nagyon szeretem a férjemet, de felálltam és eljöttem, mert lehetetlen helyzetet teremtett az ottmaradásunkra:-(
Egyik napról a másikra felelőtlen lett, "élni szeretne"...(Ő, 1977.06.07., reggel 8-9 körül, Budapest).
A szeretetem amit iránta érzek, arra sarkalt, hogy elengedjem és szeretettel próbáljam megoldani a gondjainkat.... Neki van új párkapcsolata, mégis tüskés, ideges és feszült velem.... Ezt nehezen élem meg.
Gyesen vagyok még itthon a picivel, jelenleg albérletben, az anyagi helyzetünk is meglehetősen nehéz.
Megnézné nekem, hogy "így van-e ez rendjén", ahogyan most alakul az életem, törvényszerűek-e ezek a nehézségek?
A férjemmel lát közöttünk válást vagy esetleg békülést?
Ami még érdekelne, hogy költözést és új munkát lát-e nekem idénre, illetve fog-e valaki szeretni hamarosan?

Nagyon köszönöm Mónika!

N77

N77 01.17-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2013.02.03 07:47)

Egy soronkívüli gyors elemzést kap a kérdés feltevésének időpontjára készített képlet alapján.

Eszerint a jelenlegi helyzet még egy ideig fennmarad. Kötődése a férjéhez, érthető ellenszenve annak új társa ellen. Utóbbi kölcsönös, ami ugyancsak nem meglepő. Viszont kettejük – a férje és az új nő- között elég erős a kapcsolat ahhoz, hogy ne tápláljon reményeket azzal kapcsolatban, hogy vissza fog térni.

Talán később meg már nem is akar, mert jelentkezhet egy új szerelem. A képletből egyelőre nem látszik, hogy ő mikor fogja Önt észrevenni, mert amíg úgy érzi, hogy a férjét szereti, addig más férfiak számára láthatatlan, tehát esélye sincs bárkivel új életet kezdeni.

Költözés és munka szerintem egyelőre nem várható, bár nem is tudom, hogy lehetne? A férjétől nyilván kap tartásdíjat, az meg legfeljebb egy másik albérletre lenne jó, csak hát két kisgyerekkel a hurcolkodás is meggondolandó, főleg így télvíz idején.
Nem írta, hogy mekkora a kisebb gyerek, mennyi van még hátra a gyesből, és milyen munkát tervez. A jelek szerint az előző munkahelyére nem fog tudni visszamenni. Esetleg átmenetileg próbáljon meg otthon végezhető munkát keresni, ami a mostani állapotban életszerűnek is tűnik.

Hogy mindez mennyire törvényszerű, azt nekem nem tisztem megítélni. Egy olyan világban élünk, ahol elég gyakran történnek hasonló esetek. A feladat az, hogy átgondolja, most hol tart és elfogadja a történteket, mert ezzel teremt biztos alapot az újrakezdéshez. Ennek nem kell egyik napról a másikra megtörténnie, mert ez egy többéves kapcsolat volt, aminek az elmúlását meg kell gyászolni, de utána muszáj az energiáit a talpra állásra fordítani. Sok sikert kívánok hozzá!

T.Z. 11.22-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2013.01.20 12:00)

A kérdező gyógymasszőr, de a fizikai megterhelés miatt ízületi problémái lettek. Ért a számítógép szereléshez, de nyitott lenne valami új kitanulására is. A kérdés az, hogyan tovább.

A kérdés feltevése idejére készített kérdőképlet érvényes, értékelhető. Eszerint a mostani foglalkozása valóban kapcsolatban áll a betegséggel. Szerencsére nem komoly a baj, valószínűleg pihenésre a panaszai elmúlnának, később pedig a terhelés csökkentésével megelőzheti a panaszok visszatérését, ami azt jelenti, hogy a jelenlegi munkáját részmunkaidőben még el tudná látni. Hosszútávon viszont a váltásban kellene gondolkodnia, mert a részmunkaidő értelemszerűen jövedelemcsökkenéssel járna, másrészt a kor előrehaladtával idő múltán az ízületi probléma ismét előjönne, csak akkor már egyre nehezebben múlna el.

A jelenleg hobbyból végzett számítógépszerelést talán még jobban szereti, és úgy tűnik, hogy idővel ezzel is meg tudná keresni a kenyerét. Lehet, hogy utóbb a szerelés iránti lelkesedés alább hagyna, de megélhetési szempontból a helyzeten ez nem változtat.

Arra az esetre, ha a számítógépszerelés már olyan szinten nem jelentene örömet vagy úgy érezné, hogy gondolkodnia kell a váltáson, akkor szóba jöhet valami új is. Az érzésem szerint ez mozgalmasabb és talán érdekesebb is lenne a számítógéppel való egyhelyben ülős szöszmötöléshez képest, de nem jelentene olyan fizikai megterhelést, mint a masszőrködés. Az utóbbi két tevékenység jó háttér arra, hogy a harmadik tevékenység alapjait megteremtse, tehát finanszírozni tudja az esetlegesen szükséges tanulmányokat, vagy ha bármit (felszerelést, készletet) kell vásárolni.
Sajnos azzal számolnia kell, hogy ezzel a harmadik tevékenységgel kapcsolatban lesz egy olyan kellemetlen érzése, hogy jócskán benne járva a felnőttkorban még mindig csak keresi a helyét, és frusztrálhatja, hogy az általa szerzett bevételei végül elmaradnak az elvárttól. Sajnos a születési képlete alapján nem is tudom azzal kecsegtetni, hogy valaha is dúskálni fog az anyagiakban.

Úgy gondolom, hogy a legjobb megoldás, ha a több lábon állás felé tesz lépéseket, vagyis a régi tevékenységeket ne adja fel teljesen, ha valami újba kezd.

Re: T.Z. 11.22-i levelére

(T.Z., 2013.02.01 19:47)

Kedves Mónika!

Köszönöm a választ a kérdésemre!

Minden jót kívánok!

Zoli

P.A. 11.13-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2013.01.13 20:58)

A szülött rossz anyagi körülmények között élő, súlyos, krónikus beteg asszony, aki már belefáradt a betegségébe. Nagyon bátran felhatalmazott rá, hogy bármi rosszat látok, nyugodtan mondjam meg. A másik kérdése, hogy a nemrég elhalt édesapja után örökölt házat el tudja-e adni.

Az esküm szerint halállal kapcsolatban nem adhatok felvilágosítást. Kemény feltétel ez, de az a kényszer szülte, hogy manapság az emberek nem tudnak szembenézni a ténnyel, hogy egyszer mégiscsak el kell menni. A régi időkben ebben a kérdésben is kikérték az asztrológus véleményét, mert ha időben tudtak róla, akkor volt esély elrendezni az ügyes-bajos dolgokat, hogy nyugodt szívvel, tiszta lélekkel tudjanak távozni. Ma csöveket dugdosunk haldoklókba és tömjük vegyszerekkel, hogy meghosszabbítsuk az életét, már ha ezt még életnek lehet nevezni, ahelyett, hogy a méltóságot biztosítanánk neki élete utolsó szakaszában.

Minden esetre nehéz egy ilyen kérdésre válaszolni, mert a jelek nem biztatóak. A mostani életévre készített szolárképlet szerint ugyanis a veszély mindenképpen ott van: a 8. ház (a halál háza) az aszcendens alatt van, ami magát a szülöttet, az I. ház révén pedig annak fizikai testét jelképezi, és fényszögkapcsolat köti az MC tengelyhez, ami sajnos halál esetén így, vagy úgy, de be van kapcsolva a képletbe. Ugyanez a konstelláció veszélyes műtétet is jelez, ami a közelmúltban megtörtént, de a kérdező túlélte az operációt.

A betegséget jelképező 6. ház ura is ott van az I. házban, mégpedig ház és jegyhelyzete szerint is erős, ami tekintettel arra, hogy betegségről van szó, egyáltalán nem jó hír. Igaz a Nap elégeti, hiszen mindössze pár foknyira áll tőle, tehát a szülött elképesztően erős önuralommal tudja kordában tartani a betegséget. Mégis elképzelhető, hogy az állapotában romlás áll be, dacára annak, hogy a terápiáért felelős X. ház ura az előbb említett 6. házba került. Úgy tűnik, hogy a terápia –a fenti műtét, meg a hozzá kapcsolódó kezelés- jelentősége túl volt értékelve vagy nem használt az egész annyit, mint amennyit vártak tőle. Hogy ez mennyire az orvos hibája –maga a terápia jó, csak nem ennek a betegnek, vagy a kezelés nem volt megfelelő egyébként sem- talán sose derül ki, de lehet, hogy mindemiatt a szülött becsapva is érzi magát annak ellenére, hogy biztosat az ő esetében senki sem ígért.

Ha a 8. ház érintettsége, ami örökséget is jelent, az apuka házának kérdésében realizálódna, nem valószínű, hogy ebben az életévben sikerül rajta túladni, vagy csak nagyon nehezen. Vagy az érzelmi kötődés, vagy azért, mert nem tud annyi figyelmet fordítani az eladásra, amennyi szükséges lenne, de akár még a piaci viszonyok miatt is elképzelhető, hogy nem talál rá vevőt.

A kérdés feltevésének időpontjára készített kérdőképlet érvényes, bár kicsit kései. A jelzései szerint a 8. ház ura a házcsúcson áll, és uralomban van. Többszörösen kapcsolódik az aszcendens urával. Az aszcendens ura viszont nem akar tudni a 8. ház uráról. Eszerint az örökség megvan, de a szülött nem igazán foglalkozik most azzal, hogy mi lesz vele. Nincs kapcsolat az aszcendens ura és a VII. ház ura között, tehát nincs igazán vevőjelölt. A ház ára kicsit magas, de nyilván az alkuhoz olyan árat kell meghatározni, amiből lehet engedni. Később ez az ár lejjebb fog menni.

Halál kérdésében nem szívesen foglalok állást, mert ha valamit rosszul értelmezek, annak most még nagyobb súlya van, a szülött pedig lelkileg nincs túl jól. Sokat gondol a halálra, úgy tűnik, hogy felkészült rá, mert sokat szenved a betegségei miatt. Ugyanakkor sokat gondol az égiekre, talán imádsággal próbálja meg a lelket tartani magában. Arculat szerinti recepció van az Ég és a szülött között: látják egymást és talán segíteni is fognak neki.

J.K. 11.07-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2013.01.08 00:48)

A szülött főiskolai tanulmányai után sokáig sikertelenül keresett munkát. Végül kb. egy éve a tanult szakmájában sikerült elhelyezkednie. Most az a baj, hogy a munka megerőltető, nem bírja a stresszt, szeretne váltani, mert itt sokáig nem bírja majd.

A Szaturnusz lassanként befejezi tranzitját a karriert jelképező X. felett és elhagyja azt. A mostani munkahelyre való belépése idején kvázi belépett a Skorpióba, ami addigi jó kozmikus helyzetének elhagyását is jelenti. A jelek szerint ez neki karrierrel kapcsolatos megpróbáltatásokat, nehézséget hozott. Ez kétségkívül stresszes lehetett, de ugyanakkor nyilván sok mindent meg is tanult ezalatt az időszak alatt.

Közben a Jupiter átvonult a 6. ház felett, ami a mindennapi rutinmunkát jelenti. Kozmikus helyzete száműzöttsége miatt itt nem túl kedvező. Mivel ez egyben a születési uralkodó, tranzitjai különösen fontosak. Ebben a helyzetében problémát okozhat az önbizalom hiánya illetve a sérülhet a saját érdekek védelme.

Azt nem vitatom, hogy a munka mennyisége akár extrém sok lehetett, de úgy gondolom, hogy a kérdező érzelmi vezérlés alatt volt. Sikerült felhúzni magát a dolgozó őskapitalista kizsákmányolásán, aminek szenvedője lett, pedig lehet, hogy csak saját gyengesége miatt nem tudott olyan összeszedett lenni, hogy bírja a terhelést. Az önbizalomhiány sokszor csökkenti a teljesítményt vagy a hatékonyságot (Úgysem vagyok elég jó. Nem tudom megcsinálni. stb…). Az érdekérvényesítés hiánya pedig azt eredményezi, hogy talán meg sem próbál beszélni a vezetőjével arról, hogy számára teljesíthetetlen mennyiségű feladatot kapott (állítása szerint 3-4 ember munkáját végzi). A Jupiter jelen jegyhelyzete hozhatja valótlanságok állítását, értem ezalatt a túlzásokat. Pályakezdőként elképzelhető, hogy nem tudja felmérni mennyi egy ember munkája, és mennyi 3-4 ember munkája.
A lényeg, hogy el kell fogadnia, hogy a világ most arról szól, hogy nagyon magasan van a léc: szerény fizetésért nagyon sokat kell dolgozni azoknak a szerencséseknek, akiknek van munkájuk. Idővel jobb lesz, talán már akkor, amikor a Szaturnusz tranzitja a X. házban véget ér.

Április végén a Jupiter elhagyja a 6. házat, szűk fél év múlva a Szaturnusz a X. házat. Ezek hozhatnak változásokat a munkával kapcsolatban, de jelenlegi életévére szóló képlet szerint az egész év központi témája lesz a karrier kérdése. Megismétlődik a születési képletben is látható Hold-Szaturnusz-Mars T-kvadrát, ami számításba véve a 6. ház csúcsán álló Uránuszt is, váratlan változásokat jelez karrier dolgában. Ez még akár költözéssel is járhat, vagy valamiért otthon lesz egy kis „haragszomrád” miatta. Nem lesz könnyű időszak, valószínűleg több vagy más jellegű áldozatot kell hozni a továbblépésért, mint az eddigiek.

Mindez összhangban áll azzal is, hogy a radix 11. házba áttranzitáló Szaturnusz például a baráti kapcsolatokban jelent majd akadályt, a radix VII. házba tranzitáló Jupiter pedig párkapcsolati problémákat jelez előre. A sok munka, főleg ha az helyváltozással is jár, nem igazán kedvez a meglevő kapcsolatoknak. Ugyanakkor lehetőséget is ad ez a konstelláció a próbatételre. Amelyik kapcsolat kiállja az idő próbáját, az megérdemli a folytatást.

A kérdésre tehát az a válasz, hogy amennyiben talál másik munkalehetőséget, akkor váltson, de barátkozzon meg a gondolattal, hogy a mostani gyakorlat szerint a pályakezdőktől alacsony fizetésért is igen sokat várnak el. Ne riadjon vissza attól, hogy a vezetőjével ügyesen, okosan megbeszéli a problémáit, mert van esély a közös nevező megtalálására. Amikor teheti, próbáljon meg relaxálni, oldani magában a feszültséget, hogy az egészsége lehetőleg ne menjen rá a stresszre. Aki turizmussal foglalkozik, annak bírnia kell a lelki megterhelést, mert a vendégek hajmeresztő dolgokat képesek produkálni, és a fantázia nem lehet elég dús hozzá, hogy mindenre fel tudjon készülni. Sőt, ha szerencséje van, alakulhat úgy is, hogy akár 24 órában is próbára teszik a tűrőképességét.

R.T.11.06-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2013.01.01 10:16)

A kérdező hölgy tudni szeretné, hogy lehet-e gyermeke és hosszú, boldog élete. Autoimmun betegségben szenved, amiben talán az is közrejátszik, hogy a férje sok bánatot okozott már neki, de mégsem akar elválni tőle.

Az élethosszra vonatkozóan, mivel eskü kötelez, nem fogok felvilágosítást adni, ezért nem is vizsgálom.

A születési horoszkópja szerint a gyermekkérdésben felelős 5. ház ura, a Vénusz, bár kozmikusan jól áll, fényszögei nehézségeket, problémákat jeleznek. Azt mondanám, hogy ettől nem kell megijedni, mert ahol bármilyen fényszög van, ott van lehetőség a megvalósításra, de ami másnak ripsz-ropsz megy, az a kérdezőnél több belefektetett energiába, időbe fog kerülni.

A kérdés fontosságát mutatja, hogy a horoszkóp ura, a Hold maga is az 5. házban áll, viszont mivel a kérdező teliholdkor született, a Hold szemben áll a Nappal. Ez azt jelenti, hogy amit az ösztönei és érzelmei sugallnának mindig szemben áll majd azzal, ami a józan esze mondana. Talán ezért is tart ki a férje mellett, pedig érzése szerint közvetve a betegségét is neki köszönheti. Azt gondolnám, hogy ebből a küzdelemből utóbb az értelem fog kikerülni győztesként, ugyanis a Nap emeltsége miatt erős, míg a Hold gyorsan közeledik esése jegye felé, tehát erejét veszti.

Ami a gyermekvállalást illeti, annak idejét elodázhatja, ha az ember az értelmére hallgatva tervez. Ennek van jó és rossz oldala is. A kérdező esetében az szól emellett, hogy van egy tartós betegsége, ami természetétől függően akár meg is nehezítheti a teherbe esést. Nem tudni, mit tanácsol az orvos, de a terhességhez a lehető legjobb fizikai állapot szükséges. Az viszont látszik, hogy valamilyen fajta orvosi segítség, akár kórházi kezelés is kell majd, hogy a kisbaba megfoganjon vagy megmaradjon, és a tervezés időszaka hosszúra nyúlhat vagy későbbi életkorban fog szülni, mint ahogy eredetileg tervezte.

A kérdés feltevésének időpontjára készített kérdőképlet szerint a két fél kapcsolata elég erős. Ez nem jelenti azt, hogy a házasság nem érhet véget, mert a kötődésnek sok formája van, és ez nemcsak szeretet, hanem akár gyűlölet is lehet. Ez leginkább olyan se veled, se nélküled viszonynak tűnik. Mindig is lehetnek tehát problémáik, ezért jó lenne kezelni őket, mert idővel ezek erősöd(het)nek és ha már az eddigiek is beteggé tették, mi jöhet még?

Bár a kérdésfeltevés nem korai, tehát az eltelt évek miatt éppen érlelődhet a családbővítés kérdése, de lehet, hogy még nem kezdtek hozzá, csak idővel szeretnének gyermeket és már foglalkoztatja őket a gondolat.

A gyermekhez való viszonyulást a férj részéről most nemigen látom. A férjet és egyben az ő gyerekét jelző bolygó házhelyzete szerint jól állna, de jegyhelyzete, retrográd mozgása és a Marssal való kapcsolata azt jelzi, hogy fél a gyermekvállalástól. Talán anyagi okok vagy a fent említett betegség miatt, több oka is lehet. Ezt is jó lenne tisztázni, mert meddőséget okozhat az is, ha a férfi nem szeretne gyermeket. Ezt orvosilag talán alá sem lehet támasztani, látszólag minden rendben, de mégse jön össze a gyerek. Ez idővel változni fog, tehát általában a nemzőképességgel és a hozzáállással akkor már nem lesz gond.

A kérdezőt a betegség rosszul érinti, mivel nem tehet mást, az orvosaira hagyatkozik, pedig a képlet szerint ezek az orvosok nem igazán jók neki. Úgy fest, mintha nem jó kezelést kapna. Ha sok hálapénzt kell fizetni, akkor állhat az is a háttérben, hogy anyagi érdekből az orvos húzza az időt, hogy minél tovább tartson a felépülés, illetve az az idő, amíg egyáltalán orvosi szempontból a gyermekvállalás szóba kerülhet. Én azt tanácsolnám, hogy ha lehetséges, keressen másik orvost, mert a képlet szerint jobban járhat vele.

Az esetleges terhességgel kapcsolatos korábban leírt dolgokat a kérdőképlet is megerősíti, vagyis valószínűleg kicsit több orvosi segítségre lesz szükségük, mint a nőknek általában, de a lényeg, hogy lehet gyermeke.

A.T. 10.28-i levelére

(Az asztrológus válaszol, 2012.12.31 00:45)

A kérdező férfinak kisbabája született. Az élettársával házasságkötést és új otthon vásárlása szóba került, az asszony szeretné, ha az ingatlan egyedül az ő nevére kerülne. A kérdező hezitál, mivel van két másik gyereke is az előző házasságából, de fél, hogy a mostani társa el fogja hagyni, ha a kérését nem teljesíti.
A kérdés feltevése időpontjára készített kérdőképlet szerint, mindketten gyengén állnak, valószínűleg a kapcsolat kisebb válságon megy át. Egy kisbaba születése körüli időszak sokszor nem az a felhőtlen időszak, amilyennek filmeken látjuk vagy elképzeljük korábban.
A két fél jelölői közül az asszony a gyengébb, de ez hamarosan változni fog, ahogy összeszedi magát a szülés után. Asztrológia szempontjából az őt jelképező bolygó előbb házhelyzete, majd később jegyhelyzete szerint is rendkívül jó pozícióba kerül, ami erejét megnöveli.
Nem is önmagában a ház saját nevére íratása a cél, hanem inkább annak a bizonytalanságnak a kompenzálása, amit a gyerekszületéskor elszenved egy nő, főleg egy labilis kapcsolatban. Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ha a jelenlegi társával kenyértörésre kerülne a sor, akkor a megélhetése kerülne veszélybe, és az ingatlan egyfajta aranytartalék lenne erre az esetre. Ez a kérés–bár nyilván nem ezért szülte a gyereket- de egyfajta fizetségnek lenne betudható a gyerekért cserébe.
A férfi hajszálnyi előnye eloszlik, amint jegyváltással saját száműzetése jegyébe kerül, míg házhelyzete szerint még nagyon sokáig a sötét 6. házban marad, ami az erejéből sokat elvesz, tehát nem igazán tud mit tenni ebben a helyzetben.
Az asszony jelölője viszont a férfit és egyúttal a közös gyermeket jelölő bolygó uralma alatt áll, saját száműzetésében, ami azt jelenti, hogy a család most együtt marad akkor is, ha nem kapja meg az ingatlant. Később valószínűleg kompromisszumot fognak kötni, jó esetben azért, mert a kapcsolatuk megerősödik, és emiatt az asszony jövőtől való félelme normális szinte csökken.
Vélhetőleg a házasságkötés gondolata inkább a férfi fejéből pattant ki, hogy ezzel bebiztosítsa a kapcsolat tartósságát. Az asszony nem akar házasodni, és valószínűleg később még kevésbé akar. Manapság a közös gyermek ellenére a házasságkötéstől sokan eltekintenek. Itt lehetséges, hogy épp a kapcsolat bizonytalansága miatt –ne nehezítsük a dolgunkat, ha egyszer válásra kerülne a sor- esetleg csak azért, mert egy kicsi baba mellett lehet, hogy nem az a legfontosabb dolga egy nőnek, hogy a saját esküvőjét szervezgesse. Később már a férfinak sem lesz annyira fontos, remélhetőleg a fent említett kapcsolati konszolidáció miatt.
Sajnos azt nem ígérhetem, hogy ténylegesen együtt maradnak. A két bolygó természetes útja során szembenállásba kerül. Figyelembe véve, hogy addigra jegyhelyzetük szerint uralmi recepcióba kerülnek, ugyanakkor mindketten saját száműzetésük jegyében állnak, arra lehet számítani, hogy az együtt maradásuk esetén nem lesz problémamentes a kapcsolat. Kérdés, hogy mennyire tolerálják a felek a kialakuló helyzetet. Viszont, amikor a Jupiter átlép a következő jegybe, az asszony két dolgot fog utálni: a házasságkötést, illetve a férfi régi szerelmét. A levélben ugyanis említés történt egy korábbi kapcsolatról is, amit sikeresen fel lehetne melegíteni, ha ennek a mostani kapcsolatnak vége lenne. És a nők általában nem rajonganak az élettársuk exeiért, még akkor sem, ha az említett élettárs nekik maguknak már nem igazán kellene. Ugyanez persze férfiakra is igaz.
Összefoglalva: a kérdőképlet szerint nem kell ingatlant az asszony nevére vásárolni, és nem kötnek házasságot, de egyelőre együtt maradnak. A későbbiekben problémák várhatók, ami abban az esetben élhető túl, ha elég toleránsak egymással. Ha nem azok, akkor képbe jöhet a régi barátnő is, de akár így, akár úgy alakul a helyzet, a mostani élettárs addigra ereje teljében lesz, tehát együtt élni sem lesz könnyű vele, de harcolni ellene még keményebb lehet.

Bp

(Elena, 2012.12.18 08:33)

Kedves Mónika!
Kérlek segíts! Férjemmel 4 évig éltem együtt, tavaly áprilisban elhagyott. Szerettük egymást, de mivel anyósoméknál éltünk, ebből adódtak problémák, túlságosan uralták a férjemet. Most válni akar. Nem tudom mit tehetnék, mert én még nem vagyok kész erre szeretem őt. a másik gondom, hogy amikor elhagyott a volt férjem segített és segít azóta is, laza kapcsolatban vagyunk. A családomnak ez nagyon jó, de bár barátként szeretem én érzelmileg és fizikailag is a férjemhez kötődöm. Azt mondják legyen eszem, mert a volt férjem támogat, a jelenleginek meg a saját családja fontosabb volt mindig. Kétségbe vagyok esve, mert ez most egy érzelmi káosz a szív és az ész küzd. Mit kellene tennem nem tudom elengedni még, lesz még lehetőségünk újra együtt megoldva a gondokat? mi a helyes lépés.
én Bp-en születtem 1952. 10.04. 0,57 a jelenlegi férjem: 1962. 02.26. a volt férjem: 1955. 07.15. köszönettel: Elena


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Következő »