Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csak válaszok (Ide az asztrológus ír. Kérdéseket a "Bejelentkezés"-be, minden mást a "Visszajelzés, értékelés"!-be lehet)

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Sz.-né E. 2013.02.17-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2013.05.08 23:37)

Mivel pontos adatokat nem kaptam a felekről, a kérdés feltevésének idejére készített kérdőképlet alapján válaszolom meg a kérdést. A kérdőképlet egyébként érvényes, a Mars orbiszon belül már a 8. ház csúcsán áll, ezért nem tekintettem konsziderációsnak.

Erősen látszik a képletből, hogy mindketten bezsongtak, vágynak egymásra. Az asszony érzelmi kielégülést is szeretne, vagyis nála nemcsak a szexről lenne szó. A férfinál ez nemhogy nem lényeges, hanem nem is akar komolyabb kapcsolatba bonyolódni. A kérdező hölgy sokat kockáztatna azzal, ha erőltetné a kapcsolatot a saját igényei szerint, mert nem fogja mindazt megkapni, amit remél tőle. A testi kapcsolat létrejöhet, de utólag csalódás lesz belőle, tehát hosszú távon nem fog működni.

A két fél nagyjából hasonló korú, az egyiküknél épp most tért vissza a Szaturnusz másodszor arra a pontra, ahol a születésekor volt. Ez egy korszak lezáródása –az aktív felnőttkoré- és az időskor kezdete. A tranzit döntési helyzetet vagy feladatot hoz, amit meg kell oldani. Ehhez a Szaturnusz ad is megfelelő energiát és segítséget.
Ez a változások ideje, amit fontos jól megélni, mert a következő 30 évet befolyásolja, hogy valaki mennyire képes az univerzummal lépni, vagy megpróbálja megállítani a folyamatot. Utóbbiak akár új élet elkezdését is fontolóra veszik, pedig itt az elért javak élvezete, esetleg felélése lenne a fő feladat. Aki jól veszi az akadályokat, nagyobb eséllyel lesz boldog nagyszülő, mint boldog kispapa egy új feleség oldalán.

A kérdező által kiszemelt férfi is valószínűleg próbálja feltartani az időt, de talán nem akar mindent felrúgni, vagy teljesen újat kezdeni. Ez amolyan köztes állapot. Éppen ezért a kérdezőnek magában kell tisztázni, hogy egy-egy pásztoróra elég-e neki, mert többet valószínűleg nem fog kapni.

Az ő esetében egyébként szűk két év múlva érkezik el ez a tranzit, de nem feltétlenül párkapcsolati jellegű problémával kell majd szembenéznie.

H.Zs. 2013.03.25-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2013.05.08 22:24)

A kérdező a kozmikus felnőttkor (kb.30 év) küszöbén álló fiatal nő, aki azt szeretné tudni, hogy mit kell ahhoz tennie, hogy életében először végre boldog, szerelemi kapcsolatban élhessen?

Most úgy áll a helyzet,hogy egy olyan férfit szemelt ki magának, aki gyakorlatilag elérhetetlen, mert a világ túlsó felén lakik, ritkán látogat Magyarországra és van már felesége. Hosszú ideje ismerik egymást, de nem sikerült összejönniük. A kérdező érzi is, hogy minden arra utal, hogy nem akar összejönni ez a kapcsolat.

Ennek ellenére a második alkalommal feltett kérdése radikálisan érvényes volt, és ez azt jelzi, hogy erős recepció és erősödő fényszögkapcsolat is van köztük, ami miatt valószínűsíthető, hogy végül sikerült találkozniuk. Amikor a levelet kaptam, még pár napig itthon volt a kiszemelt férfi, és a képlet is 2 napot (legfeljebb 2 hetet) mondott. Ezalatt az idő alatt kellett megtörténnie a randinak.

Elképzelhető, hogy nem pont úgy alakult, ahogy eltervezték. A diszharmónikus fényszög nehézségeket sejtet, ami idáig is volt, hiszen emiatt érezte úgy a kérdező, hogy az égiek nem támogatják abban, hogy a kapcsolatuk az internetes virtuális kapcsolatból a tényleges kapcsolat szintjére lépjen. Mindkét bolygó saját száműzetése helyén és követő házban van, de egymás uralmi jegyében. Ez kettejüknek együtt ad némi plusz-energiát, mert egyébként ebben a kérdésben gyengék, határozatlanok, cselekvésképtelenek. Mire oda jutnak, hogy történhetne bármi is, valószínűleg nem lesz hozzá kedvük, így aztán vagy csak egy beszélgetés lesz egy kávézóban, vagy ne adj isten eljutnak az ágyig, de a pásztoróra koránt sem lesz olyan emlékezetes és szenvedélyes, ahogy ábrándozott róla, meg ahogy a filmekben ezt szokták mutatni.

Őszintén szólva én úgy látom, hogy ha egy férfi valóban akar egy nőt, és még azt is lehet tudni, hogy a nő is akarja a férfit, akkor a férfi mindent el fog követni, hogy megtörténjen a találkozás. Az ő esetükben inkább a hölgy tűnik rámenősnek, ő akarja jobban ezt a találkozást, azon belül pedig bármit, és ez a közeledés utóbb terhes lett a férfinak, emiatt meggondolta magát. A kérdező is érzi, hogy nincs ez így jól, ennek ellenére saját magát háttérbe szorítva hajtott a férfi kegyeire elég hosszú időn át.

A jövőre nézve el tudom képzelni, hogy a kapcsolat még fennmarad egy ideig. A férfi házassága válságba kerül. Nem emiatt a viszony miatt, mert még ha fény is derül rá, lesz más is, ami miatt a hites feleség pozíciói meginognak. Lehet, hogy elválnak, lehet hogy nem. A kérdező szempontjából tulajdonképpen mindegy, mert a mostani érdeklődés lassacskán el fog múlni iránta.

A boldog szerelmi kapcsolat létesítéséhez tulajdonképpen nem kell különösebb dolgot tennie senkinek, legfeljebb annyit, hogy alkalmat kell teremteni az ismerkedésre. Aki bármilyen önmagát meghazudtoló változtatással akart társat szerezni, az utóbb csalódást okoz, és önmaga is csalódni fog.

A kérdező születési képlete sajnos nem sok jóval kecsegtet. Szerelmek lesznek, de inkább olyan férfiak, akik nem átlagosak, és ezek a kapcsolatok váratlanul jönnek és váratlanul is érnek véget. Titkos viszonyok és olyan szerelmek lehetnek, amelyek nem igazán teljesedhetnek ki.

Sajnos nem mindenkinek sikerül tartós boldog párkapcsolatot kialakítani, függetlenül attól, hogy ebbe mennyi munkát fektetnek.

P.B. 2013.03.06-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2013.04.28 17:48)

A kérdező asszony házassága három gyermek után már nem olyan, mint az elején. Időközben a kérdező partnereként megjelent a „harmadik”. Vele egy ideig szünetelt a kapcsolat, de most megint itt van. A kérdés, hogy lehet-e vele új életet tervezni?

A kérdésre felállított kérdőképlet elég világosan megadja a választ.

A kérdező most nem lát tisztán. Érzelmileg azon pörög, hogy merje-e meglépni a szakítást a férjével, és közben azt tervezgeti, hogy új életet kezd a szerelmével. Eközben viszont elég gyenge, cselekvésében korlátozott. Szeretném remélni, hogy nem ennek a gyengeségnek tudható be, hogy menekülne a mostani életéből, mert attól nem lesz erősebb máshol sem. Esetleg az új partner próbálja rávenni, hogy menjen vele. Mivel a kérdezőt jelző bolygó nem ún.” szabadakaratos” jegyben van, tehát lényegében nem az ő kezében van a sajá sorsának alakítása. Ami biztató, hogy a jelek szerint a szerető komolyan gondolja a kapcsolatot. Kettejük közt megvan a szerelem, de mivel itt hosszú távra terveznek, fontos az is, hogy a mindennapokban, ha a lángolás alább hagy, mi várható. Szerencsére ahhoz elég jók a jelzések, hogy ne ideig-óráig tartson a kettejük közös élete.

Nem tudom, hogy túl a személyes vonzerőn szerepet játszik-e a kérdező választásában az, hogy míg otthon a jelek szerint most anyagi gondok lehetnek, a kérdező szeretője úgy tűnik, pénz tekintetében nem áll rosszul. Egy három gyerekes anyukának pedig fontos az anyagi biztonság, bár arról nem esett szó, hogy az új életet hogy képzeli el, a gyerekekkel vagy nélkülük. A jelek szerint a gyerekek sorsa még kérdéses, valószínűleg most mennek az anyjukkal, de később lehet, hogy az a döntés születik, hogy inkább az apjuknál lesznek. Vagy mindkét helyen elég sok időt töltenek.

Nagyon úgy fest tehát, hogy a kérdező megpróbálja a B tervet, azaz összeköltözik a szeretőjével, de ezért nagy árat fog fizetni. Nagyon nehéz egy anyukának döntést hozni, hogy a szerelmet válassza vagy az otthonát és a családját. Egyértelműen látszik, hogy ő nagyon szereti a gyerekeit, de az új felállás miatt nem biztos, hogy az új otthonuk harmonikus lesz. Ha ott vannak a gyerekek, akkor azért, ha meg nincsenek ott, akkor azért. Komoly krízis, hogy a gyerekek valószínűleg nem bocsátják meg, hogy az anyjuk otthagyta az apjukat, szétszakította a családot, de az anyuka szereti a gyerekeit, tehát értelemszerűen, ha ők nincsenek vele, nagyon fognak neki hiányozni.

Ami érdekes, hogy miközben a gyerekek a történtek miatt haragszanak az anyjukra, mintha annak új partnerével nem lenne ilyen rossz a viszonyuk. Lehet, hogy akkora zsebpénzt/tartásdíjat kapnának tőle, vagy annyival javulnának az életkörülményeik, hogy ezzel kiengesztelhetők lesznek.

A kérdező viszont depresszív hangulatba kerül, és akár testi problémák, betegségek is lehetnek egy ilyen helyzetnek a következményei. A tetejébe, mintha a partnere tehetne erről az egészről, végül érzelmileg el fogja őt utasítani. Nagy valószínűséggel előbb-utóbb ez a kapcsolat is olyanná válik, mint a mostani, hogy nem rossz, de nem az igazi.

A képlet szerint tehát tartós kapcsolatot, együttélést hozhat ez a konstelláció, de tartós boldogságot sajnos nem. Ha ezt el tudja fogadni a kérdező, akkor akár kezdhet új életet az új férfi oldalán.

Kérdés megismétlése

(Montero Mónika, 2013.04.25 07:07)

Kedves Kérdezők!

Nagyon sok megkeresés érkezett, sokan kértek ingyenes elemzést. Kérem, hogy akik április előtt írtak nekem, és még nem kaptak választ, küldjék el újra a kérdésüket, hogy tudjam, még aktuális. A válaszokat az új érkezési sorrendben adom meg, utána pedig a várólistán megadott határidők szerint fogok válaszolni.

Üdvözlettel
Montero Mónika

T.I. 2013.01.28-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2013.03.27 10:45)

A kérdező napjegye Rák, aszcendense Mérleg, a képlet ura a Vénusz.
Ő egy fiatal fiú, aki azt szeretné tudni, hogy mire számíthat a szerelemben és a megoldást keresi,hogy legyen barátnője. Leírása szerint most kezdte a középiskolát, visszahúzódó természetű, nem jár bulizni.

Ebben az életkorban érezhető a sürgető vágy, hogy társra kell szert tenni. Bár az internet a barátunk, azért az igazi kapcsolathoz mégiscsak ki kell mozdulni, és kezdeményezni. A lányok manapság már elég bátrak ahhoz, hogy ők maguk lépjenek, de ahhoz fel is kell figyelniük a fiúra. Aki visszahúzódik és semmilyen módon nem ad jeleket, azt békén hagyják. Ilyen esetben, zárkózott természet ide vagy oda, a fiúnak mégiscsak erőt kell vennie magán, és kezdeményezni. Amit javasolhatok, hogy ne a környék, vagy az iskola legdögösebb nőjénél próbálkozzon, mert azzal nem lesz boldog. A lány habitusa lehet eltérő, de kellenek közös pontok, amik összekötik őket. Az ismerkedés arról szól, hogy például összeilleszthető egy tüzesebb természetű lány a kérdező magának való természetével, mert adott esetben ketten nagyszerűen kiegészíthetik egymást, és akkor a nadrágot az asszony viseli. Emellett közös érdeklődési kör, közös hobbi, hasonló elképzelések a párkapcsolatról, és még ezer más dolog lehet, ami mentén összecsiszolódnak.

Általában senkinek sem szoktam javasolni, hogy tinédzserként abban gondolkodjon, olyan társat választ, akivel egy életen át együtt marad. Persze komolyan gondolkodó fiatalok mégis abban reménykednek, hogy sikerül egyből kifogni az igazit. Láttam már ilyet is, de mindössze egy párt, és az sem biztos, hogy ami kívülről tökéletesnek tűnik, az belülről is az. A lényeg az, hogy a fiatal a másik nemet megismerje, tanuljon meg együtt érezni, gondolkozni, mozdulni a másikkal. A fiatalkori kapcsolatok általában kinövik magukat, és jó eséllyel szakítás lesz belőle. Ez fájdalommal jár, de a kapcsolat szépségének és konfliktusainak, és a válás keserűségének a megtapasztalása is kell. Ha valaki ezt valamiért kihagyja, hiányozni fog.

A kérdező esetére visszatérve, ha a bulizni nem szeret, akkor ne is akarjon ott ismerkedni. Viszont ki kell mozdulni, és olyan helyre járogatni, ahova vegyesen járnak hozzá hasonló korú fiatalok, és a tevékenység tetszik neki. Ha van valamilyen sportkör, túraszakosztály az iskolában, nyelvóra, stb… ezek jók lehetnek. Körül kell nézni, hogy a lakóhelye környékén mi a kínálat. Esetleg kikérheti a véleményét a többi fiúnak, akikkel bizalmas viszonyban van. Vagy még az is lehet, hogy csak úgy randit kér egy olyan lánytól, aki tetszik neki. Mivel vesztenivalója nincs, legfeljebb nemet mondanak neki. Kinevetni nem fogják érte, mert egy lánynak garantáltan legyezi a hiúságát, ha valaki jelzi neki, hogy tetszik és nem bánná, ha járnának. Még akkor is, ha ez a vonzalom nem kölcsönös. Jobbat sajnos nem tudok tanácsolni.

Az előrejelzés szerint ebben az életévben kevésbé várható, hogy kapcsolata legyen. Szex összejöhet, de az nem kapcsolat. A védekezésen kívül arra kell vigyázni, hogy se ő, se a partnere ne ringassa magát abba a hitbe, hogy az együttlét feltétlenül kapcsolatot jelent. Vagy igen, vagy nem. De ha nem, akkor ezt el kell fogadni.

A jövő évi képletben, aminek az érvényessége a következő születésnappal kezdődő életévében kezdődik, és nem a naptári év első napjával- már mutatkoznak párkapcsolatra vonatkozó kedvező jelzések. Próbálkozni persze addig is lehet. Hogy éven belül mikor talál rá a szerelem, azt itt nem fogom kifejteni, mert azok a bolygók, amik ezeket a könnyed diákszerelmeket jelölik gyorsmozgásúak, és gyakran adnak jelzéseket, tehát szinte naponta, hetente van kedvező időszak az ismerkedésre.

A partnerkapcsolatokról általában elmondható, hogy rendesen meg kell majd küzdenie érte, sőt, saját magával is meg kell küzdenie. Valószínűleg érettebb korban nősül, és akkor jól teszi, ha érett nőt vesz feleségül, aki feleségnek, anyának valót. Esetleg valamivel idősebb lesz nála a felesége.

H.Cs. 2013.01.26-i levelére

(Az asztrológus válaszol, 2013.03.25 19:00)

A kérdezőnek sok ötlete van,hogy mivel foglalkozzon,legszívesebben gyerekszobákat öltöztetne.Alkalmazottként nem talált megfelelő állást,érzi,hogy vállalkozóként nagyon nehéz a helyzet.Most pénzügyi gondjai vannak,vagyis a tevékenységéből nem származik elég bevétele.A kérdése,hogy mikor rendeződik az anyagi helyzete.

Az anyagiakkal egy kicsit mindig hadilábon fog állni.Hogy a pénz fontos a számára,mutatja az is,hogy a Nap,ami az aszcendens ura egyben a pénzéért felelős 2.ház ura is,kardinális jegyben áll a születési horoszkópjában.Peregrin és nincs romlásban.Ez azt jelenti,hogy sokszor inkább csak problémásnak érzi az anyagi helyzetét,de azért a helyzet valójában nem katasztrofális.Ezzel persze nem azt akarom mondani,hogy nem lehetnek egyes időszakok tényleg szűkösek,főleg mostanság,amikor elég sokan nélkülöznek.Lehet,hogy a fizetése beosztásával is vannak problémái,vagy másokhoz képest többször kerül olyan helyzetbe,hogy váratlan kiadásai lesznek.Utóbbiról kevésbé tehet,de ha nem tervezetten költekezik,utána sírni fog,hogy üres a zsebe.

Sajnos hajlamos arra,hogy a mindenkori tevékenységét,munkáját nem az határozza meg,hogy mennyi pénzt fog keresni vele,hanem inkább az,hogy mihez van kedve.Valamit valamiért: ennek a szabadságnak az anyagi bizonytalanság az ára,de legalább nem csömörlik meg a mindennapi taposómalomtól,amit a fizetésért örömtelenül végzett rutinmunka a többségnek okoz.

Az alapképletet figyelembe véve tehát az anyagi helyzet rendeződése teljes egészében tehát szinte sohasem várható,mivel ha többet keres,akkor ehhez fognak igazodni a kiadásai is.

Egy másik fontos tényező pedig a környezet,amiben élünk.Egy olyan országban,ahol egyre szűkülnek a megélhetéssel kapcsolatos lehetőségek,nehéz azt ígérni,hogy x idő múlva javulni fog a helyzet,mert ugyanaz a tranzit jelenthet más dolgot is,ami a körülmények ismeretében sokkal inkább valószínű,mint az anyagi helyzet javulása.

És sajnos mindez nemcsak azokra igaz,akik a mifelénk luxusnak számító dolgokat kínálják,mint a gyerek-lakberendezés,hanem a leghétköznapibb foglalkozások tekintetében is,amire azt hinnénk,hogy ott biztos a megélhetés.

A kérdező esetében ebben az életévben lehetőség van rá,hogy vállalkozásba fogjon,amiből némi jövedelme származhat.Elsősorban olyan tevékenységre gondolok,amit otthon is lehet végezni.Sajnos a jelzés nem olyan erős,hogy komoly bevétellel kecsegtetne,inkább kiegészítésképpen lehet rá gondolni.

Ami viszont komolyabb változást hozhat,az az év vége és a jövő év ősze között bekövetkező háromszoros Szaturnusz visszatérés időszaka (ennek pontos időpontja idén december,jövő június és szeptember).A kérdező esetében több életterületet is érint,köztük a mindennapi munkát,tehát nem a karriert,inkább azt az elfoglaltságot,amit nap,mint nap végzünk,a partner pénzügyeit,ami közvetve nyilván a kérdezőt is érinti,illetve itt még szóba jöhet örökség is.A Szaturnusz-Merkúr együttállás miatt –utóbbi a 11.ház társura- a munkával szerzett fizetést is szóba kerül.

A Szaturnusz visszatérés közel 30 évenként következik be.Ennyi ideig tart egy szaturnuszi év,vagyis amíg a bolygó megtesz egy teljes kört a Nap körül,és arra a pontra ér,ahol a születéskor is volt.Egy korszak lezárul és kezdődik a kozmikus értelemben vett felnőttkor.Ez a tranzit komoly feladatot ad a szülöttnek,amit meg kell oldani,vagy választás elé állítja,ahol döntést kell hozni.Ezek a döntések nem könnyűek,de a Szaturnusz komollyá és felelősségteljessé teszi a szülöttet,és megfelelő támogatást is ad neki az akadály leküzdéséhez.Mivel a munka és a vele járó fizetés vastagon érintett a Szaturnusz tranzitban,a kérdező jól teszi,ha nyitott szemmel jár,hogy ne menjen el az esetlegesen kínálkozó lehetőség mellett. Annál is inkább fontos ez,mert sokszor életre szóló döntésről van szó.A teljesség kedvéért hozzáteszem,hogy ugyanezzel a tranzittal más esemény is szóba jöhet.Ha lehet örökségre számítani,akkor lélekben is készülni kell,mert sajnos ez a pénz mellett ez az esemény lelki terhet is hoz magával.

B.E. 2013.01.14-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2013.03.24 21:48)

A kérdező a mostani életévére kért elemzést.

Az éves előrejelzés az alapot, azaz a születési horoszkópot szem előtt tartva részben a természetes bolygómozgások alapján, részben a bolygók egységenkénti mozgatásával (dirigálásával) ill. esetleges aktiválódásukat kiszámolva készül. Emiatt nem biztos, hogy egy adott életterületen abban az évben várható komolyabb fejlemény.

A kérdező minden életterületre kíváncsi, ami érthető, mert abban a helyzetben van, hogy szinte újra kell kezdenie az életét. Igaz, ez inkább egy folyamat, ami hosszabb időről szól, mint egy aktuális életév.

Három évvel ezelőtt elvált, az exférj egy éve költözött el a közös otthonból, amit most neki is el kell hagynia. Közben lett egy új párkapcsolata, ami még elég laza, de reménykedik benne, hogy később stabilabb lesz. Nincs biztos megélhetési forrása, alkalmi munkából tartja el magát. Az egyik legfontosabb kérdés tehát kimondatlanul is a munkája és vele együtt a pénzügyi helyzete alakulása.

Az előző életévében három bolygó, a Nap, a Vénusz és a Plútó konverz aktiválódása komoly változásokat indított el. Egyrészt a sorsa tudatos, komoly alakítását kézbe vette, lett a korábban említett új kapcsolata, és belefogott, hogy a régit lebontva maga körül valami újat építsen fel. Ezek az aktiválódások nem feltétlenül hoznak eseményeket, de azokat, ha más hatások is jelentkeznek és mutatják az eseményt, katalizálhatják.

Ebben az életévben a direkcióban találkozik a Hold a Plútó és a Mars egy-egy könnyű fényszögével. A születési képletben a Hold egyébként is könnyű fényszögkapcsolatban áll a másik két bolygóval, ami ugyan elég távoli, de a Mars esetében közeledő, tehát hatása erősödik. Ez azt jelenti, hogy a mélyreható változások várhatók ebben az évben, és változások véghez viteléhez lesz elegendő kedve és energiája. Azért lenne fontos kihasználni ezt a lehetőséget, mert a Hold nem áll valami fényesen a képletében. Amikor nagyobb változások előtt állt, akkor is volt elegendő energiája véghez vinni, de a hozzáállása kevésbé volt pozitív, mint most. Valószínű, hogy ezek a mostani változások örömteliek lesznek, és elsősorban a barátság, szex területét érinthetik, illetve pénzügyi vonalon arra számíthat, hogy vagy a partnere nyújt segítséget, vagy sikerül kedvező feltételekkel kölcsönhöz jutnia, esetleg örökség hullik az ölébe. Kisebb utazásokra számíthat (a levele írásakor is pár napra külföldre készült).

A 2. háza felett tranzitáló Szaturnusz azonban arra figyelmezteti, hogy még így is fontos a pénzügyi fegyelem. Mindig jól jöhet a tartalék, de ilyenkor az is előfordulhat, hogy egy nagyobb kiadás jelentkezik, aminek a fedezete az, amit sikerül felhalmoznia. Az, hogy a bevételei esetleg nem teljesen legálisak, talán nem annyira okoz neki problémát, mint az, hogy ha nem elég körültekintően bánik a pénzzel, akkor rászedhetik. Rosszabb esetben veszteség éri, jobb esetben csak nem érti a befektetése működését, hogy számolják a hozamot. Ezt a zavarodottságot is mutathatja a Szaturnusz Neptun fölötti tranzitja.

Az életcéljait, a karrierje alakulását támogatja a X. házba érkező jótevő Jupiter. E a hatás főleg az év második felében erősödhet meg, mivel akkor a Jupiter kozmikusan erős helyzetbe kerül. Ez kedvezhet a párkapcsolatának és az otthonával kapcsolatos terveknek is, hozhat költözést, vagy összeköltözést.

Amire fokozottan figyelnie kell ebben az időszakban, az az egészsége. A szolár revolúciós képlete szerint az aszcendens ura, a kozmikusan gyenge Jupiter a 6. ház csúcsára került, ami arra figyelmeztet, hogy van esélye arra, hogy lesz dolga az orvossal. A fényszögek alapján arra lehet gyanakodni, hogy a tünetek időről időre fognak feltűnni, változhatnak is, és emiatt az orvosnak nehézséget okoz a diagnosztizálás. Ez a konstelláció többféle betegséget is jelenthet. Ha betegségtüneteket tapasztal, mindenképpen komolyan kell venni és kezeltetni, hogy később ne okozzon nagyobb bajt.

Demjén

(Nagyné, 2013.03.22 16:18)

Kedves Mónika
Köszönöm a válaszát a levelemre. Többször elolvastam és szembesültem magammal a józan szavai rádöbbentettek az igazságra el gondolkoztam és döntöttem meg kezdtem a válást .A férjem nem igazán örül neki úgy viselkedik mintha semmi nem történt volna.Nehezen szántam rá magam mert nagyon sok a tartozásunk de majd lesz valahogy .Most előre nézek és talán egyszer nekem is jóra fordul a sorsom. Még egyszer köszönöm

T.S.A. 2013.01.19-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2013.03.17 19:50)

A kérdező asszony másfél éve találkozott egy férfival, akivel azóta „összekapcsolódott”. Ez azt jelenti, hogy az illetővel szexuális kapcsolata lett, randizgatnak. A kérdése, hogy ki az illető, van-e előző életből vonzza-e magához és mit jelent a számára?

Az előző életben vájkálás nagyon divatos mostanában. Én úgy gondolom, hogy amíg alapszinten nem tudja valaki kezelni a napi problémáit, addig ne terhelje magát az előző élete megoldatlan dolgaival, mert csak púp lesz a hátán az újabb adag probléma. Nem sokat számít, ha egy mostani szerelmi háromszög feloldása a kérdés, hogy előző életükben mondjuk szomszédok voltak, akik összevesztek egy gereblyén, és a mostani életükben titkos szeretőként vesz egyikük revansot a másikon.

Itt valószínűleg arra irányul kimondatlanul is a tudakozódás, hogy a szeretővel lehetne-e új életet kezdeni, de legalábbis mi lesz ezzel a kapcsolattal?

A kérdés feltevésének időpontjára készített kérdőképlet érvényes és értékelhető. Szerintem elég jól mutatja a helyzetet.

A kérdező nincs olyan rossz helyzetben, hogy ki kellene másznia a házasságból. Fizikailag talán jól is érzi magát, de lehet, hogy már unja, és kellene valami, ami az érzelmeit izgalomba hozza. A házasságban ezt nem kapja meg, sőt úgy tűnik, hogy nemcsak kihűlt érzelmileg a házasság, hanem vannak apróbb gonoszkodások, amit meg lehet ugyan szokni, de ha van helyette más, akkor nyilvánvaló, hogy elkezdi érdekelni a kérdezőt. A horoszkóp mutatja is ezt az érzelmi kettősséget: az egyik oldalon jégcsap (ezt kapja a férj), a másik oldalon viszont rajongás (ezt kapja a szerető).

A kérdezőt teljesen elvarázsolja az új élmény, de valahol érezhető az is, hogy ez görbe út. A férjtől való távolodás egyértelmű, vagyis a házasság mostanában nem lesz jobb, de teljesen nem fogja elhagyni őt.

A szerető érdeklődése elég erőteljesen a testiségre koncentrál. Az ő részéről nincs meg ez a rajongás, és igazándiból számára terhes is a nő kötődése. Valószínűleg van neki is egy otthona, családja, és a kapcsolat csak a szürke hétköznapok megszínesítését szolgálja, de semmi több.

A viszonyt előbb-utóbb éppen a kettejük közötti hozzáállásbeli különbség fogja szétvetni: a nő többet akar, a férfi pedig nem, emiatt végül a nő, vagyis a kérdező szakít.

Van még valami, ami eléggé megnehezíti a helyzetet. Kettejük között közel két év korkülönbség van, és abban az életkorban vannak, amikor az Uránusz természetes égi útja során a születéskor elfoglalt helyzetével éppen szemben áll. Az uránuszi év 84 földi évig tart, tehát 40-42 éves kor körül mindannyiunk életében eljön ez a szembenállás. Ez az élet dele, és komoly változásokat hoz(hat). Van aki csak új hobbit választ, vagy nagyszabású lakásfelújításba kezd. Van aki megbolondul, és a családját hátrahagyva a huszonéves titkárnővel lelép, hogy új életet kezdjen. Van aki belemegy egy viszonyba, de amikor a tranzit elmúlik, csodálkozva néz magára, hogy mit tett. Az uránuszi változások, hacsak nem támogatja meg egy másik lassú bolygó, váratlanul jönnek és hirtelen múlnak el.

A jelen esetben a pár férfi tagjánál a tranzit kezdete nagyjából egybeesik a megismerkedésük idejére. Mostanra viszont az Uránusz kezdi elhagyni a kritikus pontot, és a férfi számára kezd visszatérni az élet a normális kerékvágásba és ha eddig nem tette meg, most már nem akar nagyobb változásokat.

Az asszony esetében viszont a kezdeti időben más bolygók fényszögei felett haladt az Uránusz -ami ráadásul az ő képletében a kapcsolatokért felelős VII. házas elhelyezkedése miatt párkapcsolati kérdésben egyébként is kiemelt jelentőségű- és ez aktiválta korábban ezt az életterületet, de csak mostanában érkezett el a saját szembenállásának pontjához. Emiatt benne most ért meg a sürgető érzés, hogy legyen már valami, de ehhez nem lesz partnere a férfi, akinél a tranzit már kifutóban van.

A kérdező ezt a változtatásokra késztető energiát viszont fordíthatja valami másra, akár arra is, hogy életet leheljen a házasságába. Egy próbát megér.

P. I. 2013.01.15-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2013.03.16 22:20)

A kérdező fiatal özvegyasszony. Megismerkedett egy apja korú agglegénnyel, minden tekintetben jól megvannak. A férfinak van viszonya másokkal is. A kérdés, hogy lehet-e ebből tartós kapcsolat, számíthat-e rá hosszútávon.

A kérdés feltevésének időpontjára készített kérdőképlet érvényes és értékelhető, bár kicsit kései. Ez azt jelenti, hogy a „hogyan tovább?” nem azon múlik, mit válaszol az asztrológus, mert a dolgok mennek a maguk útján.

A férfi erőteljesen az asszony hatása alatt van, de a részéről az érzelmek nem játszanak szerepet ebben a kapcsolatban. Ami fontosabb számára, az a szex, illetve talán a hölgy anyagi helyzete. Ez utóbbi tekintetében a kérdező nem tud túl sokat felmutatni, de ettől függetlenül a partnerét érdekelheti, hogy áll anyagilag, jobb esetben azért, hogy tudja, ha szükséges támogatni valamilyen formában a barátnőjét.

A horoszkóp szerint a kérdező ugyancsak érdeklődik a partnere anyagi háttere iránt. Ez érthető is annak ismeretében, hogy a kérdező katasztrofálisnak írta le az anyagi helyzetét, és anyukaként szeretné, ha a gyerekének nem kellene nélkülöznie. Rosszabb esetben nem akar kitartani senkit.

A szexet mind a ketten szeretik. Ez ugyan nem elégséges, de mindenképpen jó alap egy párkapcsolathoz. Az ebben fellelt összhang viszont –hacsak nincs valami durva probléma- képes elhitetni, hogy a kapcsolat maga a tökély. A férfit azonban a nő érzelmei nem nagyon izgatják, hosszú távon csalódást fog neki okozni.

A kapcsolat lehet tartós, és elképzelhető az összeköltözés is –inkább a férfi a nő lakásába- de sajnos valószínű, hogy ennek sokkal prózaibb oka lesz, mint a kapcsolat következő lépcsőjének megvalósulása. A képlet szerin a férfi nincs jó passzban, úgy fest, hogy beteg, és idő múltával súlyosbodhat az állapota. Ebben az esetben az összeköltözés valódi értelme az, hogy fizikai közelség esetén a kérdező könnyebben tud gondoskodni a másikról.

Ami az illeti, egy igazi kapcsolatban a feleknek jóban és rosszban is össze kell tartaniuk, de ettől még nem lesz meg az érzelmi összhang. A kérdező belead apait-anyait, saját egészségét is kockára teszi, a partnere meg csak egy kicsit lesz vele kedvesebb cserébe a sok jóért, amit kap a barátnőjétől. ez pont elég ahhoz, hogy csalódottnak érezze magát.

Illetve, ami nem elhanyagolható, azok a piszkos anyagiak, mert úgy tűnik, hogy ebben az életközösségben a kérdező legalább anyagilag jól jár: a barátja támogatja, például beszáll a háztartási költségekbe, esetleg ajándékokat is vesz neki.

Van akinek belefér, hogy elfogadja, a partnerének van viszonya másokkal is. Ezek a viszonyok valószínűleg nem folyamatosan futnak párhuzamosan a kérdező/barátja kapcsolattal. A kérdező kombinált és az jött ki neki, hogy a barátja egyszerre több vasat is tart a tűzben. A valóság inkább az, hogy ezek a régi kapcsolatok valamilyen szinten még megvannak, de korántsem úgy, ahogy azt a kérdező elképzelni.
A férfi Skorpió szülött, ebben a minőségében pedig, amit egyszer megszerzett, azt többé nem akarja elengedni. Így van ez a lejárt szavatosságú kapcsolataival is. Nem tudni, hogy ez mire jó neki, ő meg nem fogja megmondani, de vagy ezzel együtt kell elfogadni őt, vagy sehogy.

Pásztó

(avemaria, 2013.03.10 13:56)

Kedves Mónika!
1959.01.26.-án 02 órakor születtem Pásztón.
Kérdésem pedig a következő: Mikor találok hosszabb távú munkahelyet , ahová be is jelentenek? Jelenleg 2013.04.01-2013.07.31-ig szóló határozott idejű munka van kilátásba. És azután?
Milyen negatív eseményekre hívnád fel a figyelmemet?
köszönettel: avemaria

brumim@c2.hu

(Gabi, 2012.12.26 16:21)

Kedves Mónika!
Nem tudom, hogy a kérdőasztrológia tud-e válaszolni a kérdésemre, de teszek egy próbát. 1989.10.11.-én születtem Szolnokon 19:10-kor. Még tanulok, ami nagyon sok időmet és energiámat felemészti, de úgy gondolom, hogy a munkámnak van eredménye, eddig legalábbis ilyen téren többnyire sikeresnek érzem az életem. Ellenben magánéletem nincs, ilyen téren mindig rossz lóra teszek. „Csak” egy viszonzott szerelemre vágyok, semmi többre. De aki nekem tetszik, annak nem kellek (bár az eddigiek alapján ez lehet, hogy nem baj), aki meg jönne, az nekem nem kell – nem azért, mert szeretek harcolni a fiúkért, hanem mert olyan embert keresek, akire ha ránézek, vonzónak találom, önzetlen, kedves, illemtudó stb. – mert ezek az értékek számomra fontosak, noha a mai világban ritkaságszámba mennek az ilyen férfiak. Ezért hát ott tartok, hogy eddig nem volt párkapcsolatom, de nagy csalódásom több is. Őszintén szólva nem vagyok szórakozni járó típus, mert manapság nincs alkohol nélkül buli (én meg azt utálom), és a barátnőmmel sem tudok eljárni sehova, mert egyrészt másik városban tanul, másrészt meg ami engem érdekelne, az őt nagyon nem, nagy tömegben egyedül viszont nem tudok mit kezdeni, nem vagyok egy laza ismerkedős alak. A kérdésem az lenne, hogy Ön mit lát nálam ilyen téren, a közeljövőben találkozhatok-e olyannal, akivel normális párkapcsolatot tudnék kialakítani (ha igen, nagyjából mikor, ha nem, akkor meg tudná-e írni, hogy nagyjából miért, min kéne változtatnom - mert bár mindig próbálok változni és változtatni a szokásaimon, de valahogy mindig egy helyben toporgok).
Válaszát előre is köszönöm!
Gabi

Re: brumim@c2.hu

(Az asztrológus válaszolt 2013.03.02-án, 2013.03.02 11:38)

A kérdés időpontjára készített kérdőképlet szerint a válasz egyértelműen nem,vagyis a közeljövőben nem számíthat arra,hogy a szerelem rátalál.Jobb lett volna meghatározni a közeljövőt (hány hetet,hónapot vagy esetleg évet értsünk alatta?),mert ennek elteltével kérdezhetett volna újra ebben a témakörben.

A születési horoszkópja szerint azonban nincs oka az aggodalomra.A szülött Ikrek aszcendense ellenére –az Ikrek jegy könnyedebbé,de egy kicsit felszínessé teheti a szülöttet- elég komolyan,felelősségteljesen gondolkodik,a tanulmányaira koncentrál és nemigen jár el szórakozni,mert nem tud azonosulni a korosztálya szórakozási szokásaival.A barátnője pedig másik városban tanul,egyedül pedig nem jár szórakozni.
Ez részben erény,de ugyanakkor számomra úgy tűnik,hogy maga is jócskán tehet arról,hogy most magányosnak érzi magát.Felmentést azért kap,mert ezt a viselkedést magyarázza a horoszkópja.

A Szaturnusz keményen rátelepszik a születési uralkodójára,a Merkúrra.Szerencsére csak gyengíti és nem sújtja.Honnan jön ez a kötelességtudat? Lehet,hogy a felmenők,elsősorban az anya volt szigorú,neki voltak/vannak elvárásai vele szemben,amit nem mer nem teljesíteni? Ez talán még azt az irányt is meghatározta,hogy akárkivel nem áll szóba.Pedig a fiatalkori kapcsolatok nem arról szólnak,hogy egyből az igazit keressük,hanem arról,hogy ismerkedünk a párkapcsolattal,mint helyzettel,a másik nemmel,megpróbáljuk a határainkat az alkalmazkodásban,stb… Ilyenformán egy fázis kimaradt az életéből,ami nem végzetes probléma,de valószínűleg lesznek miatta súrlódások a majdani kapcsolataiban,mert akkor kell bepótolnia azt a tapasztalatot,amit tinédzserkorában illetve fiatal felnőttként elmulasztott.

Két dologra hívnám fel a figyelmét.Mivel ez a hozzáállás elég merevvé is teszi,érezheti úgy,hogy a partner hibája megbocsáthatatlan,és emiatt muszáj szakítani.A szeretet,amíg kettejük közt elég erős,átsegítheti ezen a nehézségen,de ehhez mindenképpen tágítania kell a komfortzónáját,hogy több dolog beleférjen,amit képes elfogadni és/vagy megbocsátani.

A másik dolog az a várható konfliktusok kérdése,ami a szülők és a majdani társa között kialakulnak.A problémák mindkét oldalról a szülöttön fognak lecsapódni,és a konfliktust kellő szeretettel és ugyancsak rugalmassággal kell kezelnie.A Mérleg szerencsére született diplomata,talán ez és a Halakban álló Hold megoldja a gondokat.Az orrukat mindenbe beleütő anyósok miatt értek már véget házasságok,holott egy fiatalasszonynak a házasságkötése után már a férje lesz a családja (elsősorban),tehát mellette kell kiállnia.Leszámítva a szélsőségeket,de neki nem ilyen lesz a férje.

Hogy mikor fog mostanában párra találni,az részben tehát azon is múlik,hogy a fent leírtakat mennyire tudja megszívlelni.A mostani életévére készített segédképletben látszik,hogy milyen fontos ez a kérdés,de az is látszik,hogy nehézségek lesznek.Az első időszak visszaigazolja ezt,hiszen nincs párkapcsolat.A nehézség azonban a létrejövő párkapcsolat mellett is jelentkezhet.A segédképlet párkapcsolatokért felelős VII.házának ura nagyon sok, részben harmonikus,segítő,másrészt diszharmonikus,feszültségkeltő esetleg akadályozó hatású fényszöggel kapcsolódik bolygótestvéreihez.A lényeg maga a sok fényszög,ami valószínűsíti,hogy valami lehet.

A csillagok is jelzik,hogy kedvező az idő jön.Hogy kihasználja-e a kozmikus segítséget vagy se,az már a szülöttön múlik.A Jupiter,ami születési képlet VII.házának ura,március végén tranzitál az aszcendense felett,július elején belép a Rák jegybe,ahol emeltsége miatt jól érzi magát –ekkor egyúttal a Nap is áthalad azon a ponton,ahol a születésekor a Jupiter állt- augusztus végén pedig maga a Jupiter is visszatér arra a pontra,ahol a születési képletben is áll.Ezek komoly jelzések,mert a Jupiter meglehetősen ritkán,12 évenként ismétli meg ugyanezt.Ahogy kivettem,a márciusi tranzit nem túl kedvező időpont az esetleges záróvizsgák,diplomázás miatt,de azért járjon nyitott szemmel. A nyári tranzitok már jók lehetnek, használja ki!

Re: brumim@c2.hu

(Gabi, 2013.03.03 14:11)

Kedves Mónika!
Nagyon köszönöm a választ, és az őszinteségét! Abszolút van realitás a soraiban (anyukám tényleg szigorú, március végétől tényleg államvizsgázni fogok, és a családon belül máris van konfliktus: anyukám vs. bátyám és felesége, a hátam közepére se kívánnék egy ilyet, de akkor ezek szt. készülhetek...). Külön köszönöm a tanácsokat, és a nyári előrejelzést is!
Szép napot!
Gabi

H.I-né éves előrejelzés - 2013.01.02-án kérte

(Az asztrológus válaszolt, 2013.03.03 08:32)

A szülött vidéken élő fiatalasszony, a saját gyermekei mellett nevelőszülőként több másik gyermekről is gondoskodik.

Ebben az évben a jelek szerint jól mennek a dolgai. Én úgy mondanám, hogy az idei év egy kis pihenő a tavalyi után. Ez nem láblógatást jelent, inkább eseménytelenséget. A dolgok nagy vonalakban a saját medrükben haladnak, nagy történések tehát a jelzések alapján szerintem nem várhatók.

Esetlegesen figyelmet érdemelnek a betegségek. Nem komoly problémákról van szó. Talán csak esztétikai jellegű –most még- ha például felfedez visszereket vagy ha tudomása van róla, akkor most fordít rá figyelmet és kezelteti.

Ami egy kicsit komolyabb, az a férjét érinti. Van némi veszélye annak, hogy baleset éri. Ha emiatt táppénzre kényszerül, akkor a családi kasszába kevesebb bevétel kerül. Foglalkozása miatt ez akár munkahelyi baleset is lehet, ami a hivatalos fizetés csökkenésével talán nem jár, de ha foglalkozásából adódóan vagy egyéb mellékmunkával szert szokott tenni valamennyi (rosszabb esetben nem egészen legális) jövedelemre, ennek a csökkenése várható. Egy másik alternatíva, ha a nevelt gyerekek közül elmegy valamelyik, akkor az utána járó juttatás is kikerül a családi büdzséből.

Kisebb viták, veszekedések is lehetnek otthon. Ezek persze a legtöbb családnál megvannak, de ha van rá jelzés a horoszkópban, akkor lehet, hogy ebben az évben kicsit morgósabbak lesznek, ami miatt viszont nem kell aggódni.

Mivel a háttérről, vagyis ahogy alakultak az elmúlt időszakban a dolgaik, nem kaptam tájékoztatást, külön kérdés pedig nem volt, hogy melyik területre lenne kiemelten kíváncsi –általában ott szokott valamilyen megoldásra váró probléma is lenni- általánosságban ennyit lehet elmondani erről az életévről.

Budapest

(Selene, 2013.03.02 08:59)

Kedves Mónika!
Az anyagi állapotomról szeretnék tudakozni, ugyanis energiám, amit pénzre és jólétre válthatnék, szétforgácsolódik. Egy munkával kapcsolatos utazás előtt állok, de nem érzem magamban a kitartást és az erőt ahhoz, hogy sikeresen végigcsináljam.
Születési adataim: Székelyudvarhely, 1991. szeptember 6. 15.00.
Nagyon köszönöm segítségét!

Re: Budapest

(F.V., 2013.03.02 09:12)

Tisztelt Kérdező!

Ahhoz, hogy választ tudjak adni, először is kérem, hogy az adatait a honlapon leírtaknak megfelelően adja meg. Itt hiányzik a jelenlegi tartózkodási helye, vagyis a település, ahol most él.

Másodszor egy kérdést tehet fel. Kérem, hogy fogalmazzon pontosan, ne nekem kelljen kitalálni, hogy Ön mit szeretne tudni! A leírás alapján nem vagyok benne biztos, hogy valójában mi is a kérdése.

Végül jelzem, hogy az ingyenes elemzésre a jelenlegi állapot szerint két hónapot kell várni. Ha ennyi idő múlva már tárgytalan a kérdése, akkor megköszönném, ha menet közben jelezné, hogy ne dolgozzak hiába.

Amennyiben fizetni kíván az elemzésért, egy hét alatt megkapja a válaszát, de csak ha a fentieket pontosítása mellett megadja az e-mailcímét is, ahova elküldöm az honoráriummal kapcsolatos információkat, később pedig a választ és a fizetésről szóló nyugtát.

Üdvözlettel
Montero Mónika

Budapest

(Selene, 2013.03.02 09:15)

Köszönöm szépen figyelmet, akkor ne fordítson rá több időt és energiát az elemzésre.

Szép napot!

3395 demjén dozsa gy. ut 38

(nagy endréné, 2012.12.22 20:27)

k


kérem levelemre csak akkor válaszoljon ha ingyenes köszönöm.
Miskolcon születtem 1960 02 24 23 óra körül nem tudom pontosan
nagyon meg romlott a kapcsolatom a férjemmel 28 éves házások vagyunk három felnött gyerek van de még mind velünk él meg az anyosom is nagy házunk van Demjénbe és rengeteg adoság van egy válalkozásom anevem alatt dolkozik a férjem meg biztam benne sajnos az éven két milios tartozást halmozott fel kölcsönt kellet fel vennem hogy ki tudjám fizetni amásodik nőjét fogyassza most azt modja meg találta az igazit én egy pokolba élek még mindig szeretem ő már nem szeret azt mondja . aférjem szül. idö demjén 1959 08 28 11óra .szeretném tudni mi vár rám elválunk vagy hejre jön aházasságunk leszek e még boldog kérem válaszoljon köszönöm
e-mail cim ildi960@citromail.hu
Re: 3395 demjén dozsa gy. ut 38

(F.V., 2013.02.25 23:28)

A kérdező aszcendense és a férjét szimbolizáló VII.ház ura erősödő kvadrát fényszöge előrevetíti,hogy ebben a kapcsolatban problémák lesznek.

Az asszony aszcendense Skorpió,a házcsúcson ott ül a Neptun.Ez sajnos nem egy kellemes kombináció,mert egyfelől törekszik a birtoklásra és mindent tudni akar,ugyanakkor a személye körül állandó káosz és bizonytalanság van.Ez így együtt valószínűsíti az állandó féltékenykedést még akkor is,ha a férje nem ad rá okot.Ha pedig az ördögöt a falra festik,meg is szokott jelenni.Azt egyik férfi sem szereti,ha állandóan a körmére néznek,nem bíznak meg bennük.A férjet jelölő bolygó a szabadságszerető Vízöntő jegyben áll,és ezért viseli nehezen,ha efféle kontrollnak vetik alá.A szilárd jegy miatt törekszik az állandóságra,tehát ha valakinek sikerül őt megkapni,akkor marad is,de fenntartja magának a jogot egy kis szabadságra.Ez nem feltétlenül jelenti azt,hogy félrelép,de a szükség rákényszerítheti,hogy a házsártos feleség helyett valahol máshol keresse a boldogságot.

Valószínűleg a szilárdság miatt az eredeti kapcsolatot sem bontja fel,mert nemcsak a szeretet tarthat egyben egy kapcsolatot,hanem ezer másik szál.Eközben a félig-meddig elhagyott asszony a szeretetre hivatkozva visszavárja.A valóság az,hogy itt már nem is igazán a szeretet,hanem az az előbbi ezer szál és a jövő bizonytalansága mondatja vele azt minden megalázottsága ellenére is,hogy még szereti a férjét,és abban reménykedik,hogy ezzel vissza tudja csalogatni.Az aszcendensen üldögélő Neptunnal az efféle önámítás,saját magának a becsapása az egyik jellemzője.

A Skorpió-hangsúlyos embereknek (tehát például akinek itt van az aszcendense) az élet és halál témakörével komoly feladatuk van.Ez nemcsak a tényleges fizikai értelemben vett életet és halált jelenti,hanem bármi létének elfogadását és elmúlását is.Ebbe beleérthető a házasságának megléte majd annak végének elfogadása is.Kérdés,hogy becsülte-e a kapcsolatát a férjével,amíg együtt voltak,vagy csak akkor értékelődött fel az,amikor a férj már kifelé kacsintott a házasságból.Illetve el tudja-e fogadni,hogy ebből már nem lesz közösen eltöltött boldog öregkor,és ha szereti,akkor van-e annyira erős a szeretete,hogy visszaadja a férj szabadságát.Ahogy írtam,van rá esély,hogy jogilag nem ér véget a házasság,de érzelmi közösség már nincs.Emellett nem volt rá szükség,hogy a szabadságot visszaadja,mert a férj magától visszaszerezte azt.Így nem maradt más hátra,mint hogy megbarátkozzon a helyzettel,és ennek megfelelően építkezzen tovább.

Ezen felül két bolygó tranzitja most még külön is megnehezíti a helyzetét: a természetes égi útját járó Szaturnusz az aszcendens felett halad át,ami egy mérföldkő az ember életében,mivel csak 30 évente fordul elő.Az önuralom és önfegyelem,a korlátok megtapasztalása ez az időszak,ami nagyjából két-két és fél évig tart,és ahogy megéli a szülött,az hatással lesz a következő hét évre is.

Az I.ház felett tranzitáló Szaturnusz sok mindenben korlátoz,de ugyanakkor tanít is.Ha a kérdező azzal tölti el ezt a pár évet,hogy új célokat keres magának,hogy tartalmat adjon az életének,akkor megerősödve léphet tovább.Ha a házassági problémát nem tudja lezárni magában és tovább pörög rajta,akkor a negatív energiák gyengítik majd,és valószínűleg elég pocsék éveknek néz elébe.
A helyzetet nehezíti,hogy a Jupiter a 8.ház felett tranzitál mostantól úgy egy éven keresztül.Nagyon valószínű,hogy a gyermekei elszánják magukat arra,hogy elhagyják a szülői házat,vagy más tekintetben önállósodnak.Ez az élet rendje,de a kérdező ezt mégis nagyon nehezen fogja megélni. A felnőtt gyerekeknek a szülőktől jó esetben csak némi erkölcsi támogatásra,bátorításra van szükségük,hogy a terveiket valóra tudják váltani, nem irányításra,még kevésbé akadályozásra.Ebben a kérdésben is érdemes lenne önvizsgálatot tartani és hagyni,hogy a dolgok a természetes medrükben csordogáljanak. Erre a kérdezőnek is fel kell készülni,és hagyni,hogy a gyerekei éljék a saját életüket anélkül,hogy megpróbálná őket befolyásolni.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Következő »