Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csak válaszok (Ide az asztrológus ír. Kérdéseket a "Bejelentkezés"-be, minden mást a "Visszajelzés, értékelés"!-be lehet)

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

B.F. 2013.06.17-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2013.07.28 23:27)

A kérdező egy vidéki nagyvárosban született. Most a fővárosban él, de gondolkodik rajta, hogy visszamenjen a szülővárosába.

A kérdés felevésének idejére érvényes, értékelhető képlet áll a rendelkezésünkre. A kérdés háttere világosan látszik belőle: a kérdező eléggé le van amortizálódva testileg, és lelkileg sincs jó passzban. Nem azért akar költözni, mert az a másik város szebb, vagy a régi szép emlékek miatt, hanem mert olyan helyet keres, ahol munkát, és ezzel együtt megfelelő megélhetést talál. A mostani lakhelyét szereti, de a lakás nem az övé, tehát igazándiból nem kötődik hozzá és ettől akár máris mehetne.

Valójában lehet, hogy a megérzés nem is rossz, és a másik városban várna is rá munka, de alaposan át kell gondolnia, hogy annyi és olyan munka vár-e rá, amiért érdemes átbútorozni. A képlet szerint ugyanis többet remél a lehetőségtől, mint amennyit az valójában hoz a konyhára, és ennek a vége csalódás lesz. A képlet alapján el tudom képzelni, hogy távmunkában végezze el a feladatot, szükség esetén odautazással, de nem odaköltözéssel.

Ha sikerül egy kicsit megvetnie a lábát a másik városban, akkor érdemes újra elgondolkodni a költözésen, és esetleg újra kérdezni.
A jó hír, hogy a kérdező idővel visszanyer valamennyit az erejéből. A kérdés feltevésekor a kérdezőt jelképező bolygó még pár napig retrográd volt és hanyatló házban állt, emiatt csak negyedgőzzel tudott működni. Ahogy a retrográd mozgás megszűnt, máris megkétszereződött a korábbi ereje. Ezt talán érezte is önmagán, megnőtt tettvágy vagy jobb kedv formájában. A munkát jelző bolygó méltósága és ereje is növekszik majd, és fényszögkapcsolatba lép a kérdezőt jelképező bolygóval. Ez végül hozhat munkát, bár nem teljesen a kérdező szája íze szerint alakulnak a dolgok, de a semminél ez is több. Ha ez bekövetkezik, én ajánlanám, hogy ha lehet, a megbízó hátterének nézzen utána, utólag nehogy amiatt szeressen ki a nehezen megszerzett munkából, hogy a megbízójának (bármilyen természetű) gondjai vannak.

Azt javaslom, hogy mielőbb kezdje el megalapozni a karrierjét a kiválasztott városban is, építsen kapcsolatokat, hirdessen, hogy a lehetséges megbízó megtalálja Önt.

Angyal 2013.06.13-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2013.07.21 06:46)

A kérdező fiatal nő korában összejött egy idősebb férfival. 10 éve együtt vannak, ebből a fele időben már nem volt az igazi a kapcsolatuk. Közben felbukkant egy harmadik fél is, aki a kérdezőnek tetszik, de fél belemenni az új kapcsolatba. Bizonytalan, hogy továbblép-e vagy marad a mostani társával.

A kérdésre felállított képlet kicsit korai. Ilyenkor felmerül annak a lehetősége, hogy még történhet valami, ami a döntést befolyásolja, vagy minden fent leírt körülmény ellenére a kérdező még nem készült fel rá, hogy továbblépjen. Ezt a koraiságot leszámítva viszont a képlet érvényes és értékelhető.

A horoszkóp azt mutatja, hogy a harmadik fél és a kérdező vonzalma kölcsönös de a kérdező kötődik a mostani társához is. A kérdező és a harmadik fél között viszont nincs fényszögkapcsolat és fényátvitellel sem fognak találkozni, ami lényegében azt jelenti, hogy a kapcsolat valószínűleg nem jön létre köztük.

A régi társát viszont nem engedte el, és bár most vele sincs fényszögkapcsolatban, de hamarosan lesz, és ez inkább azt mutatja, hogy a jelenlegi felállás megmarad. Ami változást jelent, hogy a kettejüket jelző bolygók kozmikus állapota kicsit kedvezőbbé válik: a mostani barátot jelző bolygó, a Szaturnusz mozgása direktbe vált, azaz a Földről nézve előre haladó lesz, a kérdezőt jelképező bolygó, Jupiter pedig belép abba a jegybe, ahol jelenlegi rangvesztettsége helyett komoly méltósága lesz.

Én úgy gondolom, hogy a nála 20 évvel idősebb férfi kicsit apjaként bánt a kérdezővel. Kapcsolatuk kezdetén ez valahol érthető is volt, hiszen az akkor még tapasztalatlan, fiatal lány egy mondhatni apjakorú férfival költözött össze. Közben azonban ő is érett asszony lett, már nem szorulna gyámságra. Ha idáig bele is törődött ebbe a szerepbe, hamarosan megmutathatja, hogy felnőtt lett. Az őt jelképező bolygó rangjának emelkedése valami ilyesmit mutathat.

Ugyanakkor viszont a mostani társat jelző bolygó hamarosan belép a saját 6. házába. Komoly kockázata van annak, hogy valamilyen betegsége támad a jelenlegi partnernek. Ez a tény kettejüket közelebb hozhatja egymáshoz, mivel a kérdező gondoskodó hajlamú Rák szülött –a múlt héten volt a születésnapja, és ezúton is köszöntöm őt- aki nem fog otthagyni egy beteg embert. Az élettársát jelző bolygó pedig nem lesz elég erős ahhoz, hogy ebben az állapotában is megküzdjön a kérdezővel. Minden esetre a kérdezőnek jobb lesz a pozíciója, tehát megpróbálhatja a kapcsolatukat a saját igénye szerint alakítani.

Ez az elemzés azonban nem jelenti azt, hogy a kapcsolatuk holtig fog tartani, csak a mostani válságuk kezelésére vonatkozik, és még ez sem 100 %, mivel a képlet korai.

B.N. 2013.05.28-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2013.07.17 23:28)

A kérdező tanult és dolgozott már külföldön, most is oda készülne, és úgy látja, ezúttal már nem is akar hazajönni. Emberi jogokkal szeretne foglalkozni. A kérdése, hogy talál-e olyan munkát, amivel a jövőjét építheti.

A jövő több síkon épül. A leírásból arra következtetek, itt arról van szó, hogy sikerül-e a közeljövőben a leírt területen a karrierépítés.

A külfölddel kapcsolatos dolgokat a 9, ház jelzi a képletben. Ennek csúcsa annyira jegyhatárra esik, hogy ha a kérdező két perccel korábban születik, akkor az már másik jegyben áll. Ebben az esetben egy ígéretes direkció már erre az évre jelzi a külfölddel kapcsolatos dolgok bekövetkezésének lehetőségét. Ha a születési idő pontos, vagy pár perccel később következett be a bediktált időhöz képest, akkor már egy másik bolygó uralja a házat, ami a következő születésnapja után fog aktiválódni, tehát ennyivel később jöhet a külföld.

Ami viszont a karrierrel kapcsolatos dolgokat, változásokat mutatja, az az, hogy a Szaturnusz természetes égi útja során tavaly ősszel elérkezett arra a pontra, ahol a kérdező horoszkópjában X. ház csúcsa áll, ami az életcélokat és a karriert jelentik. Onnantól fogva összesen két évig ebben a házban lesz. A kérdező ebben az időszakban nagy energiát fektet a karrierépítésbe. Igen fegyelmezetten, a célokra összpontosítva, és a reményt fel nem adva kell küzdenie, mert a Szaturnusz nem egy kellemes természetű, segítőkész bolygó. Sajnos sok nehézséget gördít az ember útjába, akadályozni, hátráltatni próbálja. A másik gond az, hogy a külföld területét uraló, vagy az előbb leírt születési idő probléma miatt esetleg csak társuraló bolygóval diszharmónikus fényszögkapcsolatban áll, miközben uralkodik felette. A fényszögkapcsolat létrehozza a külföldre jutást, de mindenért, amit ott elér, „vérrel, verejtékkel” meg kell dolgoznia.

Mivel a kérdező Napja és aszcendense is Bak, kétség nem fér hozzá, hogy a céljait még ezen az áron is meg fogja valósítani, mert nagyon erős benne a vágy, hogy bizonyítson. Ezért még azt is bevállalja, hogy akár a magánéletét is beáldozza, bár lehet, hogy ez őt nem érinti majd olyan rosszul, mint ahogy egy érzelmesebb jegy szülöttjét érintene.

A karrier dolgában egy másik dolog is gyökeres változást ígér: az előbb említett Szaturnusz-tranzit tavaly november és most július vége között többszörösen megtörtént a X. ház csúcsa közelében álló Plútó felett. A Plútó lebontja a régit, és abból épít újat, tehát életcélok és karrier tekintetében megújulásra lehet számítani. Az is lehet, hogy a mostani elképzeléseit módosítja. Ha az emberi jogokkal való foglalkozást az utóbbi pár hónapban találta, ki, akkor ez maradhat a fő csapás.

Ami pozitívum ebben az önmegvalósító időszakban, hogy amíg a Szaturnusz a házban jár, csupa jóindulatú, segítő fényszöggel fog találkozni, ami azt jelenti, hogy noha önmagában nehézkessé, lassabbá teszi a dolgok menetét, jobban meg kell dolgozni az eredményekért, a kérdező kap segítséget is (családtól, főnöktől, szomszédtól, meg még ki tudja kitől), ami igencsak jól fog jönni. Ez az időszak egészen jövő év őszéig tart, amikor a Szaturnusz eléri azt a pontot, ahol a születési horoszkópban is állt. Ez kozmikus értelemben az ifjúkor vége, és kezdődik a felnőttkor, de ennek a tranzitnak a kifejtése már túlmutat az eredeti kérdésen.

Re: B.N. 2013.05.28-i levelére

(A kérdező visszajelzett, 2013.07.20 08:15)

Kedves Monika!

Nagyon koszonom a valaszat. Hat el kell ismernem, hogy nagyon beletalat a dolgokba, es minden ugy van ahogy on leirta. Nagyon erdekes volt, amikor arra utalt hogy meg a maganeletet is kepes lennek bealdozni. Ami teljesen igaz is, de ugy veszem eszre hogy a jelenlegi parom mintha valtozna. O teljes mertekben tamogat, es szerintem o lenne az az ember aki bevallalna azt, hogy a gyerekeinkkel otthon marad. Ami viszont nekem jo lenne. Azt is tudom hogy nincs es nem is lesz konnyu dolgom, es az is igaz hogy nagyon sok tamogatast kapok, es igy valahogy minden konnyebb.

Koszonom a segitseget!

Igaz szerelem ez?

(Monami, 2013.07.15 16:42)

Kedves Mónika! Előre köszönöm,hogy foglalkozik a levelemmel. Megmagyarázhatatlan szerelem érzése kerített hatalmába Krisztiánnal kapcsolatban. Sajnos gyanakvó énem nem hagy nyugodni szeretném tudni tényleg egymásnak teremtett-e minket a sors vagy játszik velem? Én 1977.11.08-án 15.15-kor születtem Jászberényben ő 1976.12-03-án 04.30 és 4.45 között Békéscsabán. Ilyet még nem éreztem soha senkivel,ő is ezt mondja nekem,de valamiért nem tudok 100%ban hinni neki. Nagyon kíváncsi vagyok mit mond a horoszkópunk. Köszönöm. Tisztelettel: Monami

Re: Igaz szerelem ez?

(Az asztrológus válaszolt, 2013.07.15 19:58)

Kedves Monami!
Mivel nem jelezted, hogy ingyenes elemzést kérsz, kérem, hogy add meg az e-mailcímedet, ahova a honoráriummal kapcsolatos dolgokat, a befizetett összegről szóló nyugtát és végül az elemzést küldhetem.
Üdvözlettel
Montero Mónika

Költözés

(Era, 2013.07.13 18:07)

Tisztelt Mónika!

Erikának hívnak,1983.11.30-án születtem,14:30-kor,Budapesten!
Egyetlen konkrét kérdésem lenne,hogy itthonról,szülői házból mikor tudok reményeim szerint kertes házat venni és odaköltözni,ami saját tulajdon? Előre is nagyon köszönöm!
Erika

Re: Költözés

(Az asztrológus válaszolt, 2013.07.15 19:57)

Kedves Erika!
Mivel nem jelezted, hogy ingyenes elemzést kérsz, kérem, hogy add meg az e-mailcímedet, ahova a honoráriummal kapcsolatos dolgokat, a befizetett összegről szóló nyugtát és végül az elemzést küldhetem.
Üdvözlettel
Montero Mónika

budapest

(ancs, 2013.05.25 07:20)

Kedves Asztrológus! 1971.12.23.Miskolc 10.07kor születtem azt szeretném kérdezni, hogy mikor lesz gyermekem, fel tudom-e nevelni, egyedül fogom-e vállalni.

Re: budapest

(Az asztrológus válaszolt, 2013.07.07 19:34)

A kérdés feltevésének idejére készített képlet érvényes és értékelhető, ennek alapján a következő megállapításokat tettem:

A kérdező a párkapcsolat kérdésén pörög. Keresi azt a férfit, aki a gyerek apja lehetne.
Jelenleg sajnos egyetlen olyan jelzés sem mutatja, hogy lenne a közelben olyan ember, akivel érdemben közös gyermek vállalásában gondolkodhatnak.

Egy korábbi kapcsolat (férj vagy barát), akit a retrográd Szaturnusz mutat, esetleg szóba jöhetne, de vele az a probléma, hogy nem érdekli a gyerek, maximum a szex, és ezzel -meg nyilván több más dologgal is- csak szomorúságot okozna a kérdezőek. Viszont ebből lehetne gyerek.

A közelmúltban a horoszkóp szerint volt egy kapcsolata, amiből születhetett volna gyermek. Kérdés, hogy végül miért nem lett? A kérdező sem volt jó passzban a kapcsolat idején, a kapcsolat is inkább olyan lehetett, mint a héjanász az avaron, talán a két fél sem ugyanazt várta a kapcsolattól, és végül ebből nem származott gyümölcs. Elképzelhető viszont, hogy ez a kapcsolat ébresztette rá arra, hogy már éppen itt lenne az ideje szülni.

Ez a vágy egy ideig elkíséri az embert, a horoszkópban a kérdezőt és annak esetleges gyermekét jelző bolygó oppozíciós fényszögkapcsolatba kerülnek egymással, de mire ez bekövetkezik, a kérdező hozzáállása már megváltozik a kérdéshez. Az érzelmi töltet eltűnik mögüle, és a racionális megfontolás marad meg, ami miatt kell a gyerek.

A kérdőképlet szerinti időkulcs szerint a kérdés feltevéséhez képest 15-18 hét vagy ugyanennyi hónap múlva várható fordulat a kérdésben. (Lehetett volna ugyanennyi nap is, de ha közben az élet megválaszolta volna a kérdést, nyilván kaptam volna róla visszajelzést.) Ilyenformán lehetséges, hogy akár alkalmi kapcsolatból, nyaraláskori ismeretségből idén nyár végén, vagy jövő év végén teherbe esik, vagy utóbbi időpontban akár szülhet is.

Ugyanakkor viszont a horoszkóp jelzi azt is, hogy a kérdező sem érzelmileg, sem fizikálisan nincs jó állapotban. Az esetleges terhesség / szülés kialakíthat nála kóros állapotot, amire az életkora miatt is kiemelten oda kell majd figyelni. Mindenképpen törődjön az egészségével és az orvosi vizsgálatokat ne hanyagolja el!
(Gyermekvállalástól függetlenül is érdemes lenne felméretni az egészségi állapotát, ha esedékes valamilyen szűrés, akkor azt mostanában elvégeztetni.)

A gyermek vállalása kapcsán elég nagy áldozatot kell hoznia, és ha anya lesz, a jelek szerint nem rózsaszín boldogságként éli meg a gyermekkel való együttlétet.

Valószínűleg a gyermeket sajnos apa nélkül kell felnevelnie. A testvére és a közvetlen környezete (pl. szomszédok) segítségére viszont számíthat, illetve alkalmanként bébiszitterre lehet majd szüksége.

Re: Re: budapest

(ancs, 2013.07.08 19:28)

Köszönöm, még se férfi, se gyermek, de beteg az vagyok egyfolytában.

Péter 1969.02.08 Budapest 23.57

(péter, 2013.05.25 07:29)

Kedves asztrológus, 2 éve hű vagyok jelenlegi pármhoz, született gyönyörű gyermekünk, házasságot szeretne, én túl vagyok egy válláson, most még a régi szeretőm is felbukkant. Azt szeretném kérdezni, hogyan alakul a jövőnk?

Re: Péter 1969.02.08 Budapest 23.57

(Az asztrológus válaszolt, 2013.07.07 19:35)

A kérdésre a kérdés feltevésének időpontjára készített kérdőképlet alapján a következőket mondják a csillagok:

A kérdező jelenlegi élettársa a terhesség után egy kisebb válságot, depresszív időszakot él át. A terhességnek örült, talán élvezte is, és alig várta, hogy meglegyen a gyerek, de most, hogy megszületett, szembesül azzal, hogy mivel jár ez: éjszakázások, állandó fáradtság, nyűgösség, bezártság a lakásba, stb. Ez persze ne azt jelenti, hogy megbánta volna tényleg szeretné a házasságot, hiszen a gyermeke és annak apja az élete.

A kérdező maga nincs jó passzban sem fizikailag, sem érzelmileg. Valószínűleg elég komoly feszültség van otthon, sokat veszekedtek a partnerével, és anyagi gondjai is voltak, vagy vannak. Érzelmileg pocsék időszak után most egy kicsit jobb, talán mert felbukkant a felmentő seregnek vélt volt szerető.

Az exbarátnő a képlet szerint jó eséllyel nem akar komolyabb dolgot a kérdezőtől, szerintem szexpartnert keres, mert éppen nincs, és erre jól jöhet egy korábbi partner, akivel már jól ismerik egymást intim közelségből is. Az biztos, hogy most akár összejönnek, akár nem, a kérdezőnek hatalmas csalódást okoz. Szerintem egy rövidebb vacillálás után lesz köztük újra kapcsolat, aztán megint szakítanak.

A kérdező Vízöntő, és azt mondják, ők nehezen adják fel a függetlenségüket. A kérdésből eleve sugárzik, hogy itt házasságról szó sem lehet, és a képlet alapján is azt mondom, hogy ennek most nincs itt az ideje.

A képlet még egy dolgot mutat. A kérdező két terület uralma alatt áll, amiket ugyanaz a bolygó jelöl a képletben. Az egyik terület a munkáé. Lehet, hogy sokat dolgozik (kell a pénz vagy az otthoni problémák elől a munkahelyre menekül). A másik terület pedig a betegségeké. Valószínűleg semmi komoly, talán még nem is igazán érzi, hogy baj van, de az a javaslatom, hogy mindenképpen figyeljen oda az egészségére! Talán szűrővizsgálatokat is érdemes lenne csináltatni. A képlet szerint van egy kis túlsúlya, ami lehet a problémák alapja.

K.K. 2013.05.10-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2013.06.24 00:30)

A kérdező külföldön élő fiatalasszony, aki új párjával most már gyermeket szeretne. Korábbi kapcsolataikban a szándék ellenére egyiküknek sem született gyermeke. Meddőségi vizsgálatra kaptak időpontot. Azért kérte a Jónás napok kiszámolását, hogy hátha megússzák a hosszadalmas kivizsgálást, kezelést, lombikot, meg ki tudja még mit.

A Jónás módszerre sokan úgy tekintenek, mint egy utolsó szalmaszálra. Az az igazság, hogy akkor van értelme a Jónás módszer szerinti naphoz igazítani az együttlétet, ha orvosi oka nincs a terméketlenségnek, tehát mindkét fél egészségesnek tűnik, épp csak a gyerek nem akar összejönni. Lehet még akkor is alkalmazni, ha csökkent a termékenység, de elméletben lehetséges lenne a terhesség.

Akinek valamilyen terhesség ellen ható betegsége, problémája van (hormon-egyensúly zavar, fertőzés, stb…), azt kezeltetni kell, mert ilyenkor, ha nagy nehezen létre is jön a fogamzás, a magzat idővel elhalhat, és ez elég komoly tragédia a gyermekre váró pár életében. Tulajdonképpen ugyanolyan haláleset, mintha egy már megszületett embert veszítünk el. Természetes része az életünknek, mégis igyekszünk enni ellene, mert gyászolni rossz érzés.

A kérdező esetében tehát akkor van értelme a Jónás napoknak, ha az orvosi vizsgálat kideríti, hogy mi a problémájuk oka, kezelik a betegséget, és az orvos szabad utat ad a próbálkozásnak. Ilyenkor az együttléteket úgy kell tervezni, hogy azok részben a jól ismert Ogino-Knaus módszer szerint, a ciklus közepe környéke körül legyenek, részben pedig a Jónás módszer által kiszámolt napok előtti 1-3 napos időszakban. A két dátum egymáshoz képest bárhova eshet. A női ciklus sok külső tényezőre érzékeny, a hossza ettől függően változhat, míg a Jónás módszer a bolygók mozgásán alapul, ami viszonylag pontosan következik be. A köztes időszakban pedig érdemes tartózkodni az együttléttől.

A dátumok melletti óra:perc azt az időpontot jelöli, amikor a konstelláció egzakt, tehát a Nap és Hold távolsága és felkelésük sorrendje azonos a születési horoszkópban szereplőével. Ehhez képest kell 1-3 nappal korábban összebújni, tehát nem kell például fényes délben a munkahelyről hazaszaladni emiatt. A sor végén szereplő F illetve L betű pedig azt mutatja, hogy az együttlétből várhatóan fiú vagy leányutód származik. Ahol kérdőjel van mellette, ott ez kétséges, mivel a kérdéses időpontban a Hold már igen közel állt a jegyhatár átlépéséhez. Ha ilyenkor férfias jegyben állt a Hold, születhet fiús természetű kislány, ha pedig nőies jegyben állt,akkor kevésbé harcias kisfiú érkezhet

2013. június 29. 20 : 30 fiú
2013. július 29. 8 : 55 lány
2013. augusztus 28. 0 : 25 lány?
2013. szeptember 26. 18 : 34 fiú?
2013. október 26. 14 : 21 lány?
2013. november 25. 10 : 20 fiú?
2013. december 25. 5 : 00 lány?
2014. január 23. 20 : 56 fiú?
2014. február 22. 9 : 18 lány?
2014. március 23. 18 : 06 fiú?
2014. április 22. 0 : 21 lány?
2014. május 21. 5 : 26 fiú
2014. június 19. 10 : 55 lány

N.É. 2013.02.04-i és 2013.05.05-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2013.06.24 00:26)

A kérdező párkapcsolata kimerült, szakított, amikor munka miatt messzire költözött a korábbi lakhelyéről. A kérdése, hogy a közeljövőben számíthat-e komolyabb kapcsolatra, mert szeretne családot, és az utóbbi időben az ismerkedésben nem volt túl sikeres.

A születési képlet jelzi, hogy az emberi kapcsolataiban elég sok feszültség van. Ez nemcsak a párkapcsolatokat érinti, hanem általában a többi emberrel való kapcsolatát. Nyilván idővel megtanulta ezeket kezelni, de jó, ha tudja, hogy súrlódások mindig várhatók ezen a téren, és ha békében akar élni, kompromisszumokat kell kötnie.

Az a döntés, amit a közelmúltban meghozott – költözés, munkahelyváltás, szakítás- elég sok energiát lekötött. Mindez a IV. ház csúcsán álló Szaturnusz első visszatérésének köszönhető. Amikor az első szaturnuszi év -kb. 29-30 évvel a születés után- véget ér, lezárul az ifjúkor, és kezdődik a kozmikus értelemben vett felnőttkor. Sok embernél érezhető ez a mérföldkő: komoly döntéseket kell hozni, de a Szaturnusz segít a helyes döntés meghozatalában és ad energiát a véghezvitelhez.

Most már lassan érdemes a továbblépésen gondolkodni, mert a tranzit lezárult, bár a magához a tranzithoz kapcsolódó események fizikai szinten gyengítik a szülöttet, kicsit többet betegeskedhet, fáradékonyabb, depressziósabb lehet. Ezért fontos feltöltődni, mielőtt újra a férfiak felé fordul. Lehet, hogy az eddigi kudarcok is ennek az energiahiányos állapotnak köszönhetők: ismerkedéskor a legjobb formát kell hozni.

Ha sikerült visszazökkenni a megszokott kerékvágásba, akkor hajrá. Ebben az életévben aktiválódik a Nap, ami az aszcendense ura. Ez mindenféle elképzelésének megvalósításában segíteni fog, hiszen az aszcendens és annak ura jelképezi magát a szülöttet. A Nap női képletben magát a férfit is jelenti, tehát hozhat párkapcsolatot, vagy legalább egy olyan személyt, akivel el tudná képzelni a jövőt. A Vénusz aktiválódása a 32. születésnap után esedékes. Kb. ekkor direkcióban és progresszióban is eléri a Nap a Vénuszt, ami a jelzést erősíti, vagyis ez hozhatja az igazi szerelmet, de mivel ez a bolygó a X. ház ura is, hozhatja akár magát a házasságot, ha már most sikerül megtalálni a nagy Ő-t.

Július végéig a Mars a 11. ház felett tranzitál, a baráti kapcsolatok felpezsdülnek, sokat járhat szórakozni, esetleg ebben az időszakban nyaralni is megy. Mindez kedvez az ismerkedésnek. Hogy lesz szerelmes hangulat is, az az aszcendens felett július közepén áthaladó és ugyancsak július végéig az I. házban haladó Vénusznak köszönhető. Ez utóbbi nem túl erős jelzés, de a többivel együtt ugyancsak hozhat szerelmet.

A szexben is várható élénkülés, mert az örömöket jelentő 5. ház ura, a Jupiter –ami egyébként igen jól áll a szülött képletében- napokon belül a Rák jegybe lép, ahol emeltsége miatt jól érzi magát. Arra viszont vigyáznia kell, hogy a szexet ne keverje össze a párkapcsolattal. A születési képlet szerint szívesen belemegy a kalandokba, de egy-egy kalandból nem lesz okvetlenül komoly kapcsolat. Ez általában nem sújtja le, de ha partnert keres, akkor célszerű megválogatni, kivel jön össze, nehogy emiatt valamit elszúrjon.

A mostani életévre készített szolár segédhoroszkóp alapján javaslom, hogy azokra a férfiakra figyeljen, akikkel a munkája során találkozik, mert lehet, hogy váratlanul felkelti valaki az érdeklődését, felvesznek egy új kollégát vagy megtetszik egy ügyfél / üzleti partner. Esetleg olyannal jön össze, aki neki dolgozik (valamilyen szerelő, vagy ilyesmi). Kedvező jelzés, hogy azok a bolygók, amik szerelmi ügyekben fontos szerepet kapnak, kozmikusan igen jól állnak: a Nap és a Vénusz emeltségben, a Hold és a Mars pedig uralomban áll, és nagyon sok fényszögük van. Ezek azt mutatják, lehetséges ebben az életévben új párkapcsolatot létesítenie, a csillagok támogatják az elképzeléseit, csak jól szét kell néznie, hogy ki legyen az.

K.R. 2013.04.14-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2013.06.02 18:55)

A kérdező szeretne külföldön dolgozni. Korábban kétszer már majdnem összejött, de végül meggondolta magát. A kérdés, hogy mikor sikerül?

A gondot a következők jelentik:
Az aszcendens alatt álló Neptun miatt a kérdező sokszor bizonytalan abban, hogy mit is szeretne. Ez a bolygó álmodozóvá teszi, de a megvalósításban keresztbe tehet, összezavarja a dolgokat, stb. Szóval nem igazán támogatja a két lábbal földön állást, ami miatt a kérdező lehet, hogy nem járja rendesen körül a dolgokat, például nem tervezi meg rendesen a kiutazást, többet és jobbat képzel a kinti életről, mint ami valójában várható, és így nem is csoda, hogy ezidáig nem vágott bele a projektbe.

A Szaturnusz, ami fegyelmezetté és következetessé tenné, épp belépni készül a Kos jegybe, ahol ún. esése miatt kozmikusan kedvezőtlen lesz a helyzete. Még nincs a Kosban, ezért az a hatás csak látensen érvényesül, hogy a kérdező akkor cselekszik, amikor jobb lenne, ha inkább nem csinálna semmit, de amikor jó esélye lenne valamire, akkor meg inkább kivár.

A cselekvő erőt jelképező Mars pedig nem tudja a megfelelő energiát és bátorságot adni, mivel ugyanabban a kedvezőtlen kozmikus helyzetben, vagyis esésben volt a kérdező születésekor. Azt várhatjuk tőle, hogy hektikusan szállítja az energiát. Így ha egy adag összegyűlik, akkor jön a vállalkozó kedv, de mire a tettek mezejére lépne, a világmegváltó hangulata elmúlik, és inkább visszalép.

Ami a külföldi munkavállalást támogatja, hogy a külföldet jelképező 9. ház ura a karriert/munkát jelképező X. házában áll.

Ugyancsak jó jel, hogy a 10 bolygóból 4 a 9. házban van, sőt még a horoszkóp ura is szinte a házcsúcson áll.

Amikor ezt a bolygóhalmozódást valamilyen hatás éri, akkor történhet változás a kérdésben.
Véleményem szerint magát a kérdést sem véletlenül most tette fel a szülött, ugyanis az előttünk álló kb. két évben kap egy olyan segítséget a csillagoktól, amit hatékonyan fel tudna használni, és ezzel végre kijutna a megálmodott munkára.

A jóindulatú Jupiter mostanában éri el a születési uralkodót, a Vénuszt. Ez adhat egy kis önbizalmat, és segítséget a szervezkedéshez. Pár héttel később elkezdi égi útját a külföldet jelképező 9. háza felett, ahol kb. egy évig lesz majd, utána pedig átlép a karriert jelző X. házba.
Közben, július elején a Jupiter belép a Rák jegybe is, ahol emeltsége miatt jól érzi magát, és azt remélhetjük tőle, hogy sok jó dolgot hoz majd. Ezután sorban érinti a fent említett 4 bolygót, az élet felpezsdül, intéződnek a dolgok.
Nem sokára eljön a kérdező születésnapja is, amivel bekapcsolódik, aktiválódik a 9. ház ura, ami szintén megerősíti azt, hogy külfölddel kapcsolatos történések várhatók.

A következő életévre készített ún. szolár-revolúciós képlet azt mutatja, hogy érzelmileg most is próbára teszi a helyzet, de ezúttal képes lesz úrrá lenni rajta. Egyfajta kockázatos kalandnak éli meg a jövő életévet, amiben egy királytrigonnak nevezett kedvező hatású fényszögcsoport segítheti a dolgainak gördülékeny alakulását.

A 9. ház persze jelenthet mást is, amire most nem térek ki, hiszen a lényeg azon van, hogy amit tervez, segítik-e a csillagok. Ahhoz, hogy ténylegesen valóra váljon a külföldi munkavállalás, szükség van arra, hogy úrrá legyen a bizonytalanságán és a félelmein, tudatosan alakítsa a dolgokat, intézze a szükséges papírokat, és egyúttal a családját is felkészítse az előttük álló időszakra. Így talán harmadszorra már az érzelmei nem fogják itthon tartani.

Nem tartozott a kérdéshez, de fel szeretném hívni a figyelmét arra, hogy a szolár-revolúciós képletben az 5. házban elég komoly bolygóhalmozódás van, ami hozhat szerelmi kapcsolatot, kalandot is. Ha komolyan gondolja a jövőjét a mostani párjával, akkor ügyeljen rá, hogy ne csavarják el a fejét, mert ennek elég komoly az esélye.

Kérdés megismétlése

(Montero Mónika, 2013.05.20 10:39)

Kedves Kérdezők!

Nagyon sok megkeresés érkezett, sokan kértek ingyenes elemzést. Kérem, hogy akik április előtt írtak nekem, és még nem kaptak választ, küldjék el újra a kérdésüket, hogy tudjam, még aktuális. A válaszokat az új érkezési sorrendben adom meg, utána pedig a várólistán megadott határidők szerint fogok válaszolni.

Üdvözlettel
Montero Mónika

2700 cegléd sátor u 15 a

(kárpáti zoltán, 2013.02.04 15:08)

a helyzetem elég kilátástalan anyagilag is. kérem irja meg lassz e változás . nagyon kőszőnőm

Re: 2700 cegléd sátor u 15 a

(Az asztrológus válaszolt, 2013.05.20 10:29)

A kérdés feltevésének időpontjára készített kérdőképlet szerint a közeljövőben sajnos nem, de a kedve jobb lesz, ezért könnyebben éli meg a szűkös időket.

B.O.M. 2013.04.07-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2013.05.20 10:02)

A kérdező korábban már feltett hasonló kérdést: mikor lesz munkája és rendszeres jövedelme?

A jelenlegi levelében nem említette az életkörülményi változását. Legutoljára a legszomorúbb nincstelenségről , éhezésről írt, amibe azután kerültek, hogy ő elvesztette a munkáját, a fia eleve munkanélküli volt, a férje rokkant, a másik fia lakáshitelt törleszt, a rokonság pedig közömbös vagy kárörvendő.

A kérdés feltevése időpontjára készített képlet szerint a kérdező is és a fizetése erőben és magas méltóságban áll, de a kérdező pénze és maga a kérdező többszörösen sújtott. Úgy tűnik, hogy valamilyen munkája van, és lehet, hogy az ezért kapott fizetés nem is lenne rossz, de összességében ez tényleg csak a tengődéshez elég. Továbbá a kérdező bírja a strapát, de mivel mindenki az ő nyakán van, elveszti az erejét. Szereti a férjét, kötelességből gondoskodik a felnőtt gyerekéről, de érzelmileg nincs jól, ami nem is csoda. Nyilván nyomasztja ez a helyzet, és egyfolytában az otthoni dolgai körül pörögnek a gondolatai.

A születési képletéből levezetve pedig arra lehet számítani, hogy a keze még elég sokáig meg lesz kötve, mivel az I. háza felett tranzitáló Szaturnusz őt saját magát akadályozza a cselekvésben. Ez a tranzit november végéig tart, majd a Szaturnusz átmegy a pénzügyekért felelős 2. házba, és évekig ott is marad. Amikor a 2. ház felett tranzitál a Szaturnusz a pénzügyeket nagyon komolyan kell venni, mert szűkösség mutatkozhat, vagy nagyobb kiadásra kell számítani. Jobb esetben csak az történik, hogy igen hangsúlyosan tudatosan takarékoskodnak ebben az időszakban -persze ha van miből- hogy legyen valami tartalék.

A kedvező jelzés az, hogy a jóindulatú, bőséget hozó Jupiter hamarosan kedvező kozmikus helyzetbe kerül. Bő egy hónap múlva lép be a Rák jegyébe, ami az egész világra nézve kedvező. A kérdező lépésről lépésre érzi majd, hogy javul a helyzet, mert az ő esetében a Jupiter égi útja során áthalad a felszálló holdcsomóponton is, majd belép a kérdező karrierért felelős X. házába.

Ez a tranzit egyfelől hozhatja azt, hogy a rokonok mégiscsak fordítanak némi figyelmet a bajban levő családra. Ami valószínűbb, hogy a saját, vele élő, jelenleg munkanélküli gyereke talál végre munkát, és az ő jövedelme, akármennyit is fog kereni, érezhető javulást hoz.

A Jupiter bő egy év múlva érkezik a kérdező X. házába, tehát leginkább ekkorra várható, hogy a munkahely kérdése megoldódik, de természetesen addig is aktívan kell keresni a lehetőségeket. Ez lehet a végleges megoldás, értem ezalatt a munkakeresést mind a kérdező, mind a fia részéről. De ne hagyják figyelmen kívül az olyan átmeneti megoldást sem, mint például a segítségkérés, ha nagy a baj, akkor bárkitől. Rokonok, segélyszervezetek, önkormányzat, stb… sajnos vagy szerencsére nem tudom, hogy ki mindenkihez lehet ilyen esetben fordulni, de kérni nem szégyen. Később valakinek valamilyen formában vissza fogja adni a most kapott segítséget, tehát nem marad adós.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Következő »