Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csak válaszok (Ide az asztrológus ír. Kérdéseket a "Bejelentkezés"-be, minden mást a "Visszajelzés, értékelés"!-be lehet)

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Re: Re: Végleg lezártuk?

(Krisztina, 2014.05.15 10:56)

Kedves Mónika!
A képletek között nem találtam az enyémet,és szeretném megnézni.Amennyiben ideje engedi,legyen szíves feltölteni.
Köszönöm a fáradozását!
Krisztina

O.B. 2014.03.09-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2014.05.06 23:04)

A kérdező távkapcsolatban él, de a barátja azt szeretné, ha hozzá költözne. A kérdező nem tud dönteni, hogy lépjen-e.

A képlet szerint a kérdező nincs a helyzet magaslatán. Olyan "volt már jobb is" állapot. Munkája nincs, de nem tűnik a templom egerének. Valaki eltartja, vagy kölcsönökből él, de bizonyára nem érzi jól magát a bőrében. Őt ugyanis a tettrekész Mars jelzi a képletben, aki itt nincs abban a helyzetben, hogy a tettek mezejére lépjen. Szerencsére a képletben a Marsnak van méltósága, tehát azért nem olyan nagy a baj.

A barátja úgy tűnik, mintha nem is vidéken, hanem egyenesen külföldön dolgozna, talán ingázik a vidéki otthona és a munkahelye között. Lehet, hogy a munkájával kapcsolatban ismerte meg a kérdezőt. A munka egyébként a jelek szerint eléggé leköti, sokat dolgozik, vagy sokat van távol miatta.

A költözéstől való ódzkodás látszik a képletben. A kérdező bizonyára ismeri már a helyet, de nem tetszik neki leendő új otthona, pedig az várja őt. Viszont valami gond van ezzel az otthonnal. Vagy az, amit az előbb leírtam, hogy gazdája keveset van benne, tehát amellett, hogy egy párnak mégiscsak jobb közös fedél alatt élnie, a kérdezőre a háztartásnak van szüksége, amit a barát nem tud vezetni. Vagy amellett, hogy nagyrészt lakatlan a ház/lakás, még elhanyagolt vagy vizes/dohos is lehet. És elképzelhető a másik véglet is, hogy a lakás egyben munkahely is, ami éppen ezért rendetlen, vagy átjáróház, ami miatt nem szívesen lakna ott a kérdező. És akkor még lehet más turpisság is, például az, hogy a lakás nem a kérdező barátjáé, vagy mások is laknak ott, csak ez még nem derült ki, vagy hasonlók. A barát otthona egy sarokházas peregrin bolygó, ami a csalót mutatja, vagyis a lakás becsapja a kérdezőt, rosszat okoz neki. Most, hogy már kiment a divatból a röghöz kötés, össze lehet költözni máshol is, tehát ha nagyon nem jó ez a lakás, kell keresni egy másikat.

Én viszont úgy érzem, hogy itt nem is a költözéssel van baj, hanem a kapcsolat bizonytalan. Szeretik egymást, de nem biztos, hogy eléggé. A férfinak bejön a kérdező, a kérdező pedig rá van utalva a barátjára. Voltak már mások is, akik ilyen mértékű vonzalommal leélték az egész életüket, csakhogy itt a kettejüket jelző bolygók közt nincs fényszög-kapcsolat, ami inkább azt mondja, hogy egyelőre nem lesz összeköltözés.

A másik probléma az, hogy a kérdezőt jelző Mars nemsokára átlép saját jegyébe, a Skorpióba, sőt magába az I. házba is, és ebben a helyzetében nemcsak erőre kap, hanem romlásba taszítja a Vénuszt (a partner jelzője), ami ebben az esetben azt jelenti, hogy a kérdező képes lesz a saját lábára állni, és emellett, vagy éppen ezért kiszeret a barátjából.

Ebben az esetben sajnos még az együttmaradás is kétséges, bár a barát hozzáfűződő vonzalma nem csökken, de egy kapcsolathoz ketten kellenek.

Mivel a képletben a kérdező ún. szabadakaratos jegyben van, akár úgy is dönthet, hogy szerencsét próbál a barátja lakóhelyén, de javaslom, hogy ha lehet, a mostani lakhelyén ne égessen fel mindent, hogy ha úgy adódik, akkor legyen hova visszamennie. És vigyázzon, hogy lehetőleg most ne csusszanjon be egy kisbaba, mert még jobban megbonyolítaná a dolgokat.

Sz.Zs. 2014.01.07-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2014.05.04 00:36)

A kérdező fiatal nő, akinek öt évvel ezelőtt ért véget a legutolsó kapcsolata. Azóta nem jár senkivel. A kérdése, hogy mikor talál rá a szerelem újra.

Ebben az életkorban valóban szokatlan, hogy valaki ilyen hosszú ideig ne találjon társat. Visszamenőleg nem néztem a horoszkópját, de biztos több jelzés volt benne, amikor jó eséllyel talált volna magának társat, ezért nyilván van egy felsőbb akarat, ami ezeket a rendelkezésre álló alkalmakat menet közben valami mássá konvertálta. Az egyes jelzések ugyanis több dolgot is hozhatnak az életbe, és előfordul, hogy a szándék rendre elkanyarodik, és társkapcsolat helyett valamilyen más dolog valósul meg.

A sorsszerűség abban nyilvánul meg, hogy a karma bolygója, az uralmi és házhelyzete miatt brutál erős Plútó a kérdezőt jelző I. ház kellős közepén áll, nehéz fényszögkapcsolatban a partnert jelző bolygóval, a Marssal. Ez a felállás azt jelenti, hogy a kérdező előbb-utóbb talál majd társat, de hogy mikor, arra ő maga nincs igazán hatással. A Plútó ebben az esetben egy kicsit úgy viselkedik, mint egy házasságközvetítő: ő maga jelöli ki, hogy ki lesz az illető és mikor jön el az ideje az egymásra találásnak. Sajnos ez egy kicsit azt is előrevetíti, hogy a társkapcsolat nem lesz idilli, és a szülöttnek meg kell dolgoznia azért, hogy jól alakuljanak közös dolgaik. Talán valahol tudat alatt ő maga is érzi ezt, és ezért húzódozik attól, hogy belevágjon.

Lehet az is, hogy csak az érettség hiányzik, amit természetesen kozmikus értelemben gondolok, hiszen a kérdező már felnőtt. A kozmikus felnőttség viszont csak akkor következik be, amikor a Szaturnusz visszatér arra a pontra, ahol a születése pillanatában volt. Ez az ő esetében hozhat az otthonával kapcsolatos és társkapcsolati változást, mivel a partnert jelölő bolygó a Szaturnusz uralma alatt áll, ráadásul a Szaturnusz a kérdező otthonát jelző IV. ház ura is. Ez a tranzit egyébként épp másfél év múlva következik be. Ez viszont nem jelenti azt, hogy addig ne ismerhetné meg a jövedőbelijét. A Szaturnusz-tranzit már egy döntési helyzetet mutat, például az elköteleződés felé, aminek nyilvánvalóan előzménye egy kibontakozófélben levő kapcsolat.

Ami a megismerkedés vagy akár a kapcsolat kezdetének idejét illeti, több tényező befolyásolhatja a kérdező lehetőségeit. A Szaturnusz az utóbbi két és fél évben a kérdező I. háza fölött vonult át, ami gátló hatással volt az ő mindenfajta törekvésére, tehát a társkeresésnek sem kedvez. A Szaturnusz idén ősszel végleg kilép az I. házból, de ilyenkor, a tranzit vége felé a gátló hatás már sokat oldódik, a szülött fellélegezhet, legalábbis ami a cselekvőképességet illeti, mert most majd az anyagi helyzetében következnek kisebb-nagyobb nehézségek. Viszont újult erővel kereshet társat. Ezt támogatja egyébként az ebben az életévében aktiválódó Mars is, ami ugyancsak jelzi, hogy egy fontos személy, potenciális partnerjelölt még az őszi születésnapja előtt felbukkan a kérdező életében, és a dolgok szép lassan alakulnak köztük.

A kérdése időpontjára készített kérdőképlet is valami hasonlót ír le. Ez képlet kései, ami azt is jelentheti, hogy már amikor feltette a kérdező, felbukkant valaki az életében. Minden esetre ebben a képletben is látszik egy kapcsolat lehetősége, de az is benne van, hogy nagyon okosan és ügyesen kell alakítgatni ezt a kapcsolatot, hogy jól érezze benne magát a két fél.

Re: Sz.Zs. 2014.01.07-i levelére

(Sz.Zs., 2014.05.05 17:35)

Kedves Mónika! Köszönöm az elemzést, nagyon érdekes. Igaz, többször kellett elolvasnom, hogy összeálljon a kép. Megerősítette azt az érzést mélyen bennem, hogy tényleg a sors valamiért nem adja a lapokat párkapcsolat szempontjából, de mégis reménykedem benne hogy majd eljön az én időm. Elég durva felismerés.
Köze lehet ahhoz is ennek az útnak, hogy a 7. házamban nincs bolygó?? Tudtommal az vonatkozik a párkapcsolatra... Remélem, hogy most már az előrejelzés által mutatott könnyebb időszak fog jönni és ha mégis munkás lesz az összecsiszolódás, de találkozom azzal az emberrel akit Plútó nekem szán. Nagyon hosszú volt ez a passzív időszak. Azt is jó lenne tudni, hogy miért kaptam ezt a bonyolult bolygóállást? Remélem mint mindennek, ennek is van azért pozitív oldala...

Re: Re: Sz.Zs. 2014.01.07-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2014.05.06 00:12)

Az, hogy a társkapcsolatokért felelős VII. házban nincs bolygó, nem jelenti azt, hogy társ nélkül marad az ember, ennél sokkal bonyolultabb összefüggéseket kell észrevenni a képletben. A ház urának helyzete, fényszögei mondják el, hogy mi várható, de nyilván ehhez ismerni kell a hátteret, és még így sem 100 %, hogy ez be is következik. Egy apáca horoszkópjában is lehet ugyanolyan jelzés, mint egy átlagos nőében, de amíg az egyik nem fog férjhez menni, gyerekeket szülni, addig a másik viszont valószínűleg igen. Vagy az is lehet, hogy bár ezt is tehetné, de teremtő energiáit mégis valami másra fordítja majd, hiszen a VII. ház nemcsak társat, az 5. ház nemcsak a gyereket jelenti.

Hogy ki miért kap -ha úgy tetszik- egy bizonyos bolygóállást, nem a mi szintünkön dől el. Azt mondják, a sorsot a születés előtt választja ki magának mindenki. Az a baj, hogy amikor már itt van, nem látja a saját döntésének a hátterét, és ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy számára kedvező lenne, akkor igazságtalannak tartja az élete alakulását. Pedig akár tetszik, akár nem, nem lehet mindenki egyformán szerencsés.

T.M. 2014.01.27-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2014.05.05 23:30)

A kérdező 34 éve él együtt a férjével „társas magányban”. Többször szeretett volna kilépni a kapcsolatból, de mindenféle akadályok miatt úgy alakult, hogy mégis együtt vannak, pedig állítása szerint nem a legjobb a házasságuk. A kérdés, hogy nekik életük végéig együtt kell-e maradniuk?

Legrosszabb esetben is csak az egyikük élete végéig kell együtt maradniuk. De komolyra fordítva a szót, nem tudom, hol ronthatták el. A kérdés idejére készített kérdőképlet életre szóló recepciókat mutat, és egymásnak sem okoznak romlást, inkább mindenki csak saját magának. Jó esetben ez a képlet azt mutatná, hogy ahogy szaporodnak az évek és a problémák, egymásnak ők ketten annál inkább támaszai lesznek.

Ehelyett úgy tűnik, hogy mindketten csak a saját bajaikkal vannak elfoglalva, ezért kapcsolat kiüresedett, de annyira nem, hogy elváljanak. Se veled, se nélküled, ahogy a kérdező is írta.

Én azt mondanám erre, hogy meg kellene próbálni újra feltölteni a kapcsolatukat, nyitni egymás felé, vagy pár olyan tervet kiagyalni, amin ketten dolgoznak, mert ilyen erős recepciók mellett nem valószínű, hogy szétválnak az útjaik, és nem mindegy, hogy a hátralevő, ki tudja hány évet milyen minőségben élik le. Kettejük közül egyébként a kérdezőt szorítja jobban a cipő, emiatt talán neki fontosabb lenne, hogy kezdeményezze a kapcsolatuk feltámasztását, de az is lehet, hogy első sorban a saját igényeit kellene átgondolni. Mit vár a férjétől? Nem lehet-e, hogy olyan kapcsolatra vágyik, amilyeneket a női magazinok sugallnak függetlenül attól, hogy mi a valóság, mik az emberek testi-lelki-szellemi igényei az egyes életkorokban, és mennyire mókuskerék az élet úgy általában? Lehet, hogy saját magát nem tudja lekötni, unatkozik, és a problémát a házasságában keresi, nem saját magában?

A jelek szerint tehát érdemes lenne egy kis önvizsgálatot tartani, elbeszélgetni a kapcsolatukról és a jövőjükről, mert a jelek szerint együtt marad ez a házaspár.

F.Zs. 2014.01.11-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2014.05.04 10:15)

A kérdező 65 éves asszony. Több kérdést is feltett, amelyek szerintem eléggé összetartoznak, ezért kivételesen mindet megválaszolom. A kérdések időpontjára érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni.

„Egészségem javul?”
Sajnos mostanában nem, de szerencsére nem is lesz rosszabb.

„Anyagiak terén mit várhatok?”
Úgy tűnik, hogy anyagilag nem áll rosszul, de a pénzét elviszik a betegségével kapcsolatos kiadások. Nyilván a gyógyszereket meg kell venni, de ha az orvos zsebét megszámolatlanul tömi, akkor lassan gondolja át, hogy nem lehetne-e szerényebben javadalmazni a doktort.

„Gyerekeimmel kiszolgáltatott helyzetem miatt hogyan alakul?”
A kapcsolatukról az jutott eszembe, hogy amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten. Ha most rájuk szorul, akkor azzal a szeretettel kell feléjük fordulni, ahogy a segítő felé fordul az, akinek segítenek. Ön, mint édesanya joggal tart igényt az ő gondoskodásukra, és a gyerekek nyilván meg is tesznek mindent, de hogy ennek milyen hangulata lesz, az azon is múlik, hogy viszonyulnak egymáshoz. Ha elmérgesedik a helyzet, az mindenkin múlik. Ha tehát jó kapcsolatot akar a gyerekekkel, és most problémáik vannak, akkor ki kell bogozni a szálakat, megkeresni, hogy hol rontották el, és megbeszélni a problémákat, illetve tiszta lapot nyitni. Ebben az esetben mindegy, hogy ki volt a hibás, de ha valaki elkezdi a békülést, a többiek is nyitottak lesznek arra, hogy normalizálják a helyzetet.
Ha nincs nagy baj –és a képlet szerint azért nincs kiásva a csatabárd- akkor viszont törekedjen arra, hogy ne is legyen, mert ha az egyik megbántja a másikat, akkor az is borsot akar törni ennek az orra alá, és egykettőre elromlik a jó kapcsolat.

„Az idés napjaim szépek lesznek?”
A fentiek függvénye. A horoszkóp szerint a mostanihoz képest jönnek még szebb napok is, legyen türelmes!
Sok múlik még azon is, hogy miként éli meg az adódó gondokat, problémákat. Amivel lehet kezdeni valamit, azt feladatként kell felfogni, és törekedni a megoldásra. Ami viszont megoldhatatlan, azt el kell fogadni, mint egy felsőbb akarat megnyilvánulása, így nem fecsérli az erejét olyan küzdelemre, amiben nem nyerhet.
Talán az idős napok derűjének kulcsa épp az az okos beletörődés, amivel elfogadja, hogy a világ dolgait hagyja a maguk útján haladni, és a tapasztalat, ami segít eldönteni, hogy mikor, hol és mennyit kell beletenni ebbe saját magából. Ahogy telik az idő, egyre kevesebbet, és mégis minden megy tovább.

N-né F.E. 2013.12.11-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2014.03.16 21:25)

A kérdezőnek tavaly nyáron ért véget egy majdnem másfél évig tartó kapcsolata. A kérdés, hogy lesz-e még kapcsolata, és ha igen, mikor?

Nem szerencsés úgy feltenni a kérdést, hogy az élet folyamán bekövetkezik-e még ez vagy az. Ha kedvezőtlen a válasz, az érvényessége élethosszig tart, ami elég deprimáló lehet.

A kérdés időpontjára érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett készíteni. Eszerint a kérdező valójában nem igazán keres társat. Egyfajta társadalmi igény vagy a magánytól való félelem miatt gondolják az emberek, hogy mindenképpen kell egy partner, és emiatt szinte azonnal keresni kezdenek, ahogy az előző kapcsolat véget ér. Pedig lehet, hogy még nem jött el az ideje, vagy más a „terv”. A magányt is meg kell tapasztalni, felfedezni a benne rejlő pozitívumokat.

A kérdező két jelzője, a Nap és a Hold a családját jelképező házakban áll, tehát elsősorban saját gyermekeire és unokáira gondol, velük van elfoglalva. Férfi ugyan van a közelben, de sem elegendő recepció, sem fényszög nem jelzi, hogy kapcsolat kialakulása várható lenne. Így tehát a kérdőképlet szerint társkapcsolat szempontjából magányos időszak vár rá, ugyanakkor az energiát a szeretteivel kapcsolatos dolgok kötik le. Lehet, hogy emiatt a kérdés már nem is igazán aktuális.

K.É. 2013.10.19-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2013.11.24 22:05)

A kérdező hölgyet bonyolult kapcsolatának alakulása izgatja. A kérdése, hogy lesz-e megint olyan meghitt a viszony kettejük között, mint korábban volt, amiben mind a ketten szárnyalhattak, vagy győznek azok, akik nem nézték jó szemmel a kettejük között szövődő szálakat.

A kérdés feltevésének idejére érvényes és értékelhető kérdőképletet lehetett felállítani. Ebben a horoszkópban a kérdezőt jelölő bolygó a Vénusz többszörös méltóságában van, ami jelezheti a szex fontosságát az életében, de jelezheti azt is, hogy a kérdező nagyon szeretne gyermeket. A gond az, hogy ehhez ketten kellenek, és a jelek szerint partnere vele nem akar családot alapítani. Ha korábban ilyen tervek merültek fel, akkor érdemes lenne átgondolni, hogyan tovább.

Ha viszont nincs szó gyerekről, akkor is érdemes elgondolkodni a jövőn, mert úgy tűnik, hogy harmonikus viszony nem lesz kettejük között, viszont a kapcsolat ilyen-olyan formában akár élethosszig tarthat. Sajnos a szárnyalós időszak után, vagyis amikor a biokémiai egyensúly helyreáll és a szerelem láza lecseng, jönnek a szürke hétköznapok, és ebben az állapotban már nem találják meg egymásban azt a pluszt, amiért egymásba szerettek.

A kérdező arról írt, hogy a partnere eléggé ingatag. Őszinte ember mellett a jó oldala erősödik neki. Most viszont rossz emberek hatása alatt van, akik a kettejük közötti kapcsolatot ellenzik. Sajnos úgy tűnik, hogy ez a befolyás még nagyon sokáig megmarad, tehát ha kitart a kedvese mellett, akkor készüljön fel akár a százéves háborúra, mert tőlük nem szabadul a barátja.

A megadott születési idő szerint a kérdező aszcendense Kos, ráadásul ennek a jegynek az ura a Mars a X. ház csúcsán, a Bak jegyben, egzaltációban állt a születésekor, ami jelzi, hogy nem fogja feladni. Alkudozni nem nagyon tud a 12. házban, Halak jegyben álló erőtlen és méltóságát vesztett Merkúrja miatt, harcolni viszont annál inkább, hiszen a Mars ereje és méltósága mindent elsöprő erőt ad neki. Nem csak ezért a kapcsolatért tud harcolni, hanem bármi másért is, ami tiszteletre méltó dolog, csak az a kérdés, hogy egy ponton túl van-e ennek értelme. Akkor is kitart, ha ez már neki sem igazán jó, vagy ha tisztán látszik, hogy ugyanekkora erőbedobással valami jobbat is kaphatna. Ha kitart az eredeti szándéka mellett, vagyis hogy megmenti a mostani kapcsolatot, könnyen olyanná válhat kettejük élete, mint a héjanász az avaron, vagyis olyan se veled, se nélküled viszony, ami inkább gyötrelmes vergődés, mintsem sírig tartó boldogság.

Re: K.É. 2013.10.19-i levelére

(artik@t-online.hu, 2014.02.20 15:51)

Kedves Mónika,

Elnézését kérem, hogy nem válaszoltam rögtön vissza levelére. Sok igazság van szavaiban, én is ezt éreztem.
Viszont én a lelkem mélyén érzek az illető és köztem lelki, baráti békét. Ami "eljön", de a "lelki, baráti béke", nem szinonim a szerelem szóval. Ezt elfelejtettem leírni az ingyen horoszkóp kérésemnél.
Jól érzem?
Köszönöm,
K.É.

V.V. 2013.11.30-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2014.02.08 08:43)

A kérdező élete talán egyik legrosszabb időszakát éli. Tanári végzettsége van, de idáig munkanélküliekkel foglalkozott. Ebből mostanra elég lett. Próbál váltani, az egészségügy és a természetgyógyászat felé fordult. Jelenleg tanfolyamra jár, illetve menet közben elvégzett egy gyógyszertári asszisztensi képzést. A szomorú csavar a történetében, hogy a házassága is zátonyra futott, még szerencse, hogy a szüleire számíthat, visszamehet hozzájuk. Fő kérdése, hogy lesz-e majd állása és pénze?

A munka és jövedelem témakör sajnos nagyon is gyakori kérdés. Néha az, hogy lesz-e több, de egyre többször, hogy lesz-e egyáltalán. A kérdező esetében a fizetés és a pénze (tehát, ami már a zsebében van) erősen összefüggenek, ugyanaz a bolygó jelzi mindkettőt a kérdésre felállított kérdőképletben. Ennek még van méltósága, tehát úgy tűnik, hogy nem teljesen apadtak el a pénzek, de nagyon kevés a kapcsolata vele, tehát se recepció, se fényszög. Valaki más kezeli a pénzt, és ő fedezi a kérdező kiadásait (rezsijét, kosztját, a természetgyógyász tanfolyam minden bizonnyal nem kevés tandíját).

Később valaki más pénzéhez hozzájut, ami elméletben lehet hitel vagy örökség is, de ami még lehetséges, hogy a válás után, talán a vagyonelosztásból, vagy a férjtől kapott „végkielégítésből” lesz valamije. Akármilyen jogcímen is kapja ezt a pénzt a kérdező, nem teszi majd boldoggá. Valószínűleg nem is lesz akkora összeg, ami a gondjait hosszú távon megoldaná. Ez a pénz elfogy, viszont végre lesz fényszögkapcsolat a kérdező és az ő pénze/fizetése közt.

Sajnos a jelek szerint arra nem lehet számítani, hogy ez egy tisztességes megélhetést biztosító jövedelem lesz, csak valami, amit lehet a zsebben csörgetni. Munkanélkülieknek járó támogatásokban a kérdező valószínűleg járatos, szemben velem, aki csak gondolom, hogy a tanfolyam elvégzése után talán jogosult lehet valamilyen támogatásra. Ha igen, ezt vegye igénybe, mert ki kell használni mindent, amit lehet.
Viszont látok rá esélyt, hogy a gyógyszertári asszisztensi képesítéssel kap munkát. Mostanra már bizonyára szárad a papírján a pecsét, ezért remélem, javában azon fáradozik, hogy megtalálja, melyik patikában, vagy gyógynövényboltban/bioboltban keresnek egy kollégát. Lehet ez részmunkaidős vagy határozott idejű állás is. Én azt javaslom, hogy fogadja el, mert a semminél több, és a képletet látva nekem alternatívaként a közmunka ugrott be, ami valljuk be, nem egy diplomás tanárnő gyermekkori álma.

A természetgyógyászat, mint hivatás, egyelőre nem elérhető, de csak biztatni tudom, hogy ha teheti, ezen a vonalon képezze magát, mert úgy tűnik, hogy ez egy szerelem. Más kérdés, hogy ma Magyarországon mennyire lehet természetgyógyászként megélni. Nagyon trendi dolog az egészséges életmód, de a többség nem engedheti meg magának, plusz a piacra betörni sem könnyű. A képlet szerint később lesz lehetőség kipróbálnia magát természetgyógyászként is, de nem az kapja, amit várt tőle, csalódni fog. Ha elég kitartó, fel tudja dolgozni az első élmények okozta rossz érzését, akkor még lehet belőle természetgyógyász, de erre már nem ebből a képletből szeretnék válaszolni. Előbb a jelenlegi nehéz életszakaszon kell átverekednie magát, addig nem is érdemes kérdezni.

A helyzet nem rózsás, de nem is válságos. A Hold a Skorpióban járt a kérdés feltevésekor, emiatt lelkileg nincs jó passzban, és ilyenkor sokkal szorongóbb, borúlátóbb lehet, mint amennyire az indokolt. Ez idővel el fog múlni. A következő jegy a Nyilas, ami kifejezetten derűlátóvá teszi majd, tehát dacára annak, amit a munkával és az anyagiakkal kapcsolatban fent leírtam, sokkal pozitívabbnak értékeli majd az életét és a körülményeit, mint a kérdés feltevésekor.

Re: V.V. 2013.11.30-i levelére

(V.V., 2014.02.09 10:25)

Köszönöm szépen válaszát, és főleg azt, hogy egyáltalán nem kertelt, nem szépített. Frissiben szeretnék is refelktálni az Ön által írtakra.
Ebben a pillanatban, amikor a gy. asszisztens képzésnek vége van, már semmilyen munkanélküli ellátásra nem vagyok jogosult, örökség nemigen van a láthatáron, hacsak valamelyik szülőm hirtelen el nem távozik, de ezt most egyáltalán nem kívánom.Sokkal valószínűbb, hogy most ők fognak eltartani (még leírni is szörnyű!). A hitel felvétele irreális lenne, ebben a pillanatban is szorongat a bankom egy meglévő hitel törlesztésével. A válás kapcsán "végkielégítésre" nem vagyok jogosult, sőt nekem kell a kifizetnem a férjemet, ami az eddigi közösen vásárolt dolgainkból menni fog, de így a szüleimhez már tényleg üres kézzel érkezem, nulla forinttal a zsebemben.
A közmunka ( a sors furcsa fintoraként) lehet alternatíva, de a jelenlegi állás szerint legkorábban májustól, és nem is hosszú távra. Fekete munka, alkalmi munka még esetleg számításba jöhet, de ugye az sem igazán alkalmas arra, hogy anyagilag, életvitelileg függetlenné váljak, és új helyszínen új életet kezdjek.
Természetesen próbálok munkát találni, a keresést kiterjesztettem már az egész Dunántúlra, Budapestre, sőt már külföldi munka is érdekelne, de elindulni üres zsebbel elég meredek lépés lenne.
Az említett természetgyógyász vonal most valóban nincs a fókuszban, sőt azon gondolkodtam, hogy a megkezdett tanulmányokat (ami egyébként számomra ingyenes, mivel a sors akaratából úgy nyertem) félbehagyom, pont azért, mert nem látom realitását, hogy fitoterapeutaként tevékenykedjek.
Szóval nem egyszerű. Próbálom nap mint nap előrángatni az optimizmusomat, hitemet, de borzasztó nehéz, naponta szembesülni zárt ajtókkal, az anyagiak hiányával.
Köszönöm még egyszer.

W.H. 2013.11.18-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2014.01.18 23:21)

A kérdező úgy érzi, hogy nincs szerencséje a férfiakkal. Volt már hosszú kapcsolata is, de már elég régóta nincs senki, akivel összekötné az életét. Idáig elég jól viselte ezt az állapotot, de közben elért abba a korba, amikor egy fiatal nő már családot szeretne. A kérdés tehát, hogy két éven belül megtalálja-e a férfit, akit neki rendelt az ég.

A kérdés időpontjára érvényes és értékelhető kérdőképlet készíthető Ez világosan mutatja, hogy az érintett időszakban sajnos nem várható komoly partner felbukkanása. A kérdezőt jelképező bolygó távolodik a lehetséges partner jelző bolygótól, és jegyhatár-átlépésre is készül. Ezzel majd el is tűnnek a színről a közben küldött levelekben említett 2 db hódoló és 1 db exbarát. A kérdező figyelme új partner felé irányul, a régiekről teljesen felesleges fantáziálni.

A későbbiekben – valószínűleg a két év eltelte után- több bolygót egy-egy jeggyel tovább tolva a képletben az látható, hogy a kérdező jelölője –a Nap– és egy másik bolygó –a Jupiter– erős uralmi recepcióba kerül, emellett a Hold saját jegyébe, a Rákba kerül, ahol nemcsak önmaga lesz erős, hanem egzaltálni fogja a partnert jelölő bolygót. Emberi nyelvre lefordítva ez jelezheti egy igazi, tartós, hosszú távú szerelem kezdetét, aminek megfelelően erős érzelmi alapja is van.

Egy komoly kapcsolat egyik feltétele a kölcsönös recepció, ami ebben az esetben teljes mértékben teljesülni fog, valamint a fényszögkapcsolat a jelölők között, ami természetesen ilyen távú előre tekintés esetén nem állhat fenn, de a bolygók jegy szerint fényszögkapcsolatba kerülnek egymással, ami véleményem szerint egyelőre elegendő ahhoz, hogy a kérdező bizakodjon, eljön érte a herceg a fehér lovon.

Ami miatt lényeges, hogy közben két férfiú is szóba került, mint partnerek, mert ez az egyelőre számításba nem vett férfi lesz a harmadik. Az őt mutató bolygó a parterkapcsolatokért felelős VII. háztól számított 3. ház ura. Ilyen módon tekinthető ő lehetséges partnernek. A képlet szerint nem egy ismeretlenről van szó. Ez a férfi talán már most is szereti a kérdezőt, nem feltétlenül szerelemmel, lehet, hogy csak barátságból. A kérdező nem látszik viszonozni ugyanilyen mértékben még a barátságot sem, és lehetséges partnerként sem tartja számon. Ez fog megváltozni idő múltán.

Ami még lehetséges, hogy a kérdező megunja a várakozást, és úgy dönt, hogy ha férje nem is lesz, legalább gyermeke hadd legyen. A kialakuló erős kötődés ugyanis magyarázná ezt a verziót is, annál is inkább, mert a gyermekekért felelős 5. ház bezárt jegyének ura ugyanaz a bolygó, mint ami jelképezi a majdan felbukkanó komoly partnert. Persze nem kizárt, hogy két legyet üt egy csapásra - nagy herceg és kis herceg egyszerre- előfordult már ilyen a történelem során.

Két évnél korábban nem várható tehát, hogy az illető színre lép. Utána kérdőasztrológiával elméletben lehet tesztelni, hogy aki megjelenik a kérdező életében, azonos-e a fent említett Jupiterrel. Elképzelhető viszont, legalábbis a képlet alapján én így látom, hogy ez valójában nem is lesz kérdés, hiszen nyilvánvaló lesz a kölcsönös szeretet, ilyenkor már csak meg kell bízni a másikban, hogy az érzelmek valódiak és a szándék is komoly. És azok lesznek.

Re: W.H. 2013.11.18-i levelére

(Hajnalka, 2014.01.19 21:29)

Kedves Mónika !

Először is hagy említsem meg,hogy gyönyörűen fogalmazta meg mondanivalóját,számomra áradt soraiból egyfajta szeretet,ami "átsugárzott"ezt nem hagyhattam szó nélkül,és külön köszönetem érte.
Helyenként olyan volt ahogy olvastam,mint mikor egy nagyon szép igaz történetet olvas ,hallgat az ember,és szinte látja maga elött a történetet,nem nagyon tudom ezt jól megfogalmazni,de mélyen megérintettek szavai.
Különös módon nem lettem csalódott,visszanyertem a türelmem,és építőnek érzem ezt az elöttem álló várakozási időszakot,egyfajta "rendezzük el magunkban s körülöttünk amit még kell" érzet hogy mire a megvalósulás jön el,erős alapokra épűlhessen a majdani kapcsolat.
Személy szerint én a 2 az 1 ben verziónak örűlnék igazán azt gondolom az lenne minden érintettnek a legjobb verzió ;)
Mindenesetre már olvasni is nagyon szép volt s megnyugtató hogy lesz esélyem..
Egy icipici "köd" van csupán amit tán nem teljesen értek,vagy nem látom tisztán,hogy a levélke első szakaszában említésre kerűl a 2 hódoló s 1 exbarát akik ugye a múlt,s nem érdemes velük foglalkozni,majd visszatér rá a levélke 2. szakaszában hogy az említett 2 hódoló helyett (a) 3.( egy) 3.? személy jönne majd szóba,vagyis ezt úgy értelmezzem hogy erre a hármas párosra szoló utalás lehet ez azaz közülük valaki (de ugye ez ellentmond a levélke első szakaszának hogy nem érdemes fogalkozni velük)vagy úgy lenne értelmezendő hogy a 3. személy ugyan ismert,de nem ebben a 3-as "fogatban" volna meglelhető?
Én az utóbbira tippelnék,dehát ez ugye ez most nem "totó-lottó "ugyhogy gondoltam megkérdezem :)


Re: Re: W.H. 2013.11.18-i levelére

(Az asztrológus válaszolt, 2014.01.19 22:59)

Véleményem szerint a kérdéses Jupiter egy olyan személy, aki eleddig partnerként nem került szóba, noha valószínűleg már most sem ismeretlen, de nem tudható, hogy mennyire közeli a kapcsolat. Éppúgy lehet valaki a baráti körből, mint mondjuk a reggeli busz vezetője, akivel szinte naponta találkozik, ha dolgozni megy, és akit látásból ismer.
Még elég távoli időről beszélünk, majd az élet hozza, hogy ki lesz az. Szerintem megkerülhetetlen lesz, úgyhogy nem kell izgulni.

Re: Re: Re: W.H. 2013.11.18-i levelére

(Hajnalka, 2014.01.21 18:44)

Kedves Mónika !

Így már értem,akkor majd meglátjuk :)
Feltétlen vissza fogok jelezni majd ha aktuális lesz,hogy- smint alakultak a dolgok.
Mégegyszer nagyon köszönöm az elemzést,remélem egyszer majd lesz alkalmam megismerni önt aki ilyen szépen lelkiismeretesen elhivatott ebben a hivatásban,és azt is remélem hogy egyszer majd lesz alkalmam kitanulni igazán ezt a szép tudományt.
Kívánok sok jót szépet az életében,sok örömöt és szeretetet a hétköznapokra.

:)
Hajnalka

Munka és anyagiak alakulása

(Tibor, 2013.11.14 13:00)

Kedves Mónika
Ingyenes elemzést szeretnék kérni, ha lehetséges
Nyugdíjas közszolgálati dolgozó voltam. Mikor elküldtek nyugdíjba, nagyon megviselt, aztán jött egy ismerősöm hogy őrzésben dolgozik és keresnek embereket.
Elvállaltam, mert hitelünk van svájci frankba belefutottunk. azaz lakás elveszett így nyögjük a részleteket. Nejem bölcsödébe dolgozik, így nem olyan magas a fizetése én vagyok a pénzkereső.
Sajnos mai nap fel kellett, mondanom a munkahelyem, mert annyira magas, lenne a fizetésem bruttója miatt, hogy nyugdíjam veszélybe került. Nagyon sokat kellene visszafizetnem, és nem lennék, előrébb mert jövő évben ugyanez a helyzet állna elő. Csak sokkal hamarabb, mert ez a teljes bejelentés május óta.
Mindent átgondoltam, hogy mi a helyes út hagyjam veszni a nyugdíjam, és visszafizetem a különbséget. De sajnos a mai világban egyik munkahely sem biztos. Kicsit ideges és feszült,
Vagyok, mert kiadások stb hogyan rendezem.
Arra szeretnék választ kapni, jövő évben milyen esélyeim vannak munkakeresés ügyben és az anyagaik, hogy alakulnak?
Üdvözlettel Tibor

Re: Munka és anyagiak alakulása

(Az asztrológus válaszolt, 2014.01.12 22:28)

A kérdés idejére felállított kérdőképlet szerint a kérdező minden idegszálával arra összpontosít, hogy az anyagiakat rendben tudja. Egyelőre még van valamennyi pénze, nyilván félretett a korábbi időszakban. Ez viszont valaki másnál, például a feleségénél van. Lehet, hogy ő kezeli a megtakarításaikat. Javaslom, hogy óvatosan költekezzenek, mert a pénzt jelölő bolygó kozmikus helyzete egy idő múltán, ami jó esetben lehet 3-4 hónap, romlani fog, ami azt jelenti, hogy a maradék már kevés lesz. Ha elköltik, azért, ha pedig nagyobb kiadást kellene finanszírozni vele, akkor meg azért.

A munka kérdésében az látszik, hogy lesz munka, sőt még azt is el tudom képzelni, hogy vissza fog térni a korábbi munkahelyére, és lehet, hogy valamilyen pozíciót is betölt ott, tehát nem egyszerű dolgozó lesz, hanem egy kicsit komolyabb beosztást kap. Ez viszont lehet, hogy csak annyit jelent, hogy a papíron valami menő nevet szerepeltetnek – ahogy a raktárost sok helyen már logisztikai menedzsernek titulálják, de valójában ő akkor is raktáros- éppen ezért sokat vár tőle, de vigyázni kell, mert előfordulhat, hogy a valóság nem ilyen csillogó-villogó, csak egyszerű, hétköznapi lesz.
Ugyanakkor viszont ez a munka testhezálló lesz, nem kell belerokkanni, emiatt nagy lelkesedéssel vág bele, és örül a fizetésének, ami lehet, hogy több, mint amire számít, de valójában nem sok, épp ezért minden fillérje jól jön majd. Sőt még az is lehet, hogy a cég meg tudja oldani valamilyen úton-módon, hogy a kérdező által leírt probléma ne alakuljon ki, vagyis a nyugdíj ne kerüljön veszélybe amiatt, hogy nyugdíjasként dolgozik. Elsősorban nem a tisztességtelen, zsebbe fizetésre gondolok, hanem inkább valami olyan megoldásra, amit valamilyen kiskapu lehetővé tesz.

8360 keszthely zámor utca 2

(Tóthné Kiss Amália, 2013.11.28 18:37)

Én hiszek az asztrológiában, de ezidáig nem volt rá alkalmam hogy elsajátítsam ezt a tudományt. 1951 június 14. születtem kb. 10, 30_ 11 óra körül. Szegény családba nőttem fel és tudatosan törekedtem arra hogy valamilyen módon kitörjek ebből. 18 évesen mentem férjhez, amit elértem az életembe azt mindent a házasságom révén és a saját becsvágyamnak köszönhetően értem el. Özvegy vagyok 7 éve szeretnék még szerelmes lenni,szeretném megkérdezni hogy megadatik-e egyáltatalán ez a dolog az életembe. A következő amit kérdezni szeretnék. A férjem életében a családi házunkat panzióvá alakítottuk. Engem egyre jobban fáraszt már az ittlét és a munka a nyári melegben, de még nem volt rá lehetőségem hogy elköltözzek vagy hogy élhetőbbé tegyem a helyzetemet a jelenlegi otthonomként szolgáló panzióban. A leányomék született 1978 november 16. de 9 óra tájban,és az élettársa született 1974 augusztus 14. 7,30kor. Ők most építettek egy családi házat és nekem adnák lakhatásként a jelenlegi lakásukat. Kérdésem, lesznek-e bonyodalmaink ezzel kapcsolatban, vagy nyugodt lélekkel fogadhatom el. Szeretnék még kérni grafikai elemzést is a házak megjelölésével, egyenlőre a sajátomról. Mivel elég sok a kérésem szeretném megkérdezni hogy mennyiért vállalná. Fáradozását előre köszönöm! Amália

Re: 8360 keszthely zámor utca 2

(Az asztrológus válaszolt, 2013.12.04 21:48)

Kedves Amália!
Kérem, hogy adja meg az e-mail címét, ahova az üzenetet küldhetem.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Következő »